SACCSIV – blog ortodox

Viitoarele voievodate si … buletinele cu cip

Posted in BULETIN CU CIP, Romania by saccsiv on iunie 8, 2011

Citez din articolul România, împărţită în voievodate sau regiuni. Boc le-a prezentat pedeliştilor planul de reorganizare:

Discutată mai bine de opt ani şi amânată din cauza rezistenţei şefilor din teritoriu, înlocuirea judeţelor cu regiuni devine prioritatea numărul unu a guvernului. Convocat urgent de preşedintele Băsescu, duminică seara, în cadrul unei întâlniri restrânse la care au participat câţiva membri din vârful PDL, Boc a primit sarcina ca în cel mult o lună să aibă finalizat proiectul de lege care va schimba în mod radical structura administrativă a ţării.

Banii europeni promişi de către ministrul Dezvoltării, Elena Udrea, primarilor PDL îl „condamnă” pe premierul Boc la încă un test în faţa Parlamentului, relatează Gandul.
Miza o reprezintă cele 10 miliarde de euro de care România ar urma să beneficieze prin programul de Dezvoltare al Comisiei Europene, în perioada 2013-2014, sumele reprezentând plata viitoarelor lucrări de infrastructură, a reţelelor de canalizare şi drumurilor judeţene. Condiţie de bază impusă de Bruxelles, trasarea unor regiuni cu statut juridic a fost amânată până acum din motive cât se poate de pragmatice. Dispariţia judeţelor însemană automat şi dispariţia consiliilor judeţene, în timp ce prefecturile vor fi transferate la nivelul noilor structuri, ceea ce înseamnă sute de posturi din administraţie pierdute şi diminuarea influenţei actualilor şefi de consilii judeţene.
Cât priveşte forma pe care o vor lua noile superjudeţe, decizia ar urma să fie luată în termen de o săptămână, în cadrul Coaliţiei.
Două variante sunt discutate în interiorul PDL. Prima formulă vizează adoptarea modelului polonez de voievodate, structuri gigant care să înglobeze câte 3-4 milioane de locuitori şi a căror autorizate să fie exercitată direct asupra comunelor, oraşelor şi municipiilor. Cea de-a doua variantă presupune păstrarea judeţelor actuale în cadrul noilor regiuni conduse de prefecturi, astfel încât deciziile să fie luate la un nivel mai înalt, dar totodată să existe o zonă tampon de transfer al autorităţii.
Explicaţiile au fost făcute de către Emil Boc, luni, în faţa deputaţilor PDL, premierul promiţând că în cel mult o săptămâna va avea un draft al proiectului.
Surse din cadrul proictului au precizat pentru Gândul că premierul ia în calcul o nouă asumare a răspunderii pentru legea regiunilor, dorind să treacă proiectul până la finalul acestei sesiuni parlamentare.

   Comentariu saccsiv:

Graba mare … Voievodatele astea implica multe. De exemplu, daca unul din ele va fi “Tinutul Secuiesc”, atunci ne putem astepta la o chestiune Kosovo. Dar despre acest aspect, voi detalia intr-un articol viitor.

Un alt aspect – ipoteza, a fost lasata de unii cititori: daca tot creaza voievodate, nu cumva vor profita pentru a schimba buletinele tuturor, inlocuindu-le cu cele cu cip?

Ce parere aveti?

UP DATE:

   Iata o stire ce interesanta:

Cat ne va costa reorganizarea Romaniei, calculata de PSD. Tara in care actele nu vor mai fi valabile

Seful PSD, Victor Ponta crede ca pe fiecare roman in parte, reorganizarea admninistrativ-teritoriala a tarii il va costa bani grei. Mai exact, ar fi vorba despre sute de lei date pe schimbarea tututror actelor.

Am incercat sa analizam care sunt costurile pentru populatie ale reformei administrative. Am calculat ce inseamna pentru fiecare cetatean al Romaniei schimbarea cartii de identitate, a permisului de conducere, pasaport, acte de cadastru. La preturile actuale fiecare cetatean va plati 6-700 de lei„, a spus Ponta, care a aratat ca nu se cunosc care sunt cheltuielile autoritatilor locale.

Ponta a precizat ca USL isi doreste reforma regionala si administrativa, dar vrea sa faca o reforma cu adevarat, el subliniind ca anunturile facute de premierul Emil Boc pe aceasta tema sunt „baloane de sapun” care nu au nicio legatura cu obligatiile Romaniei.

Ponta a precizat ca, in conformitate cu acordul de asociere al Romaniei la UE si adresele CE din 2008, planificarea unei reforme adminsitrative trebuie sa indeplineasca noua etape.

Pe de alta parte, Premierul Emil Boc sustine ca reorganizarea administrativ-teritoriala este necesara pentru a aduce bani europeni, cateva miliarde de euro, pentru a elimina birocratia, pentru a aduce mai multe prerogative la primarii, pentru a diminua costurile cu administratia statului.

Traian Basescu a declarat deja ca suntem in pericol de a se suspenda temporar utilizarea banilor de la UE.

Presedintele Traian Basescu a cerut Guvernului sa analizeze reorganizarea administrativa a tarii prin inlocuirea celor 41 judete cu 8 judete mari sau 7 judete si municipiul Bucuresti, aratand ca actualul sistem, mentinut din 1968, genereaza coruptie.

   Comentariu saccsiv:

Asadar, daca le iese reorganizarea, vor schimba toate documentele si nu vor rata ocazia de a le impune pe cele cu cip. Poate de aceea si:

Vizita lui Basescu in Marea Britanie si e-Guvernarea

37 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on iunie 8, 2011 at 2:43 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. Student said, on iunie 8, 2011 at 2:53 pm

    nu cred ca au cum sa schimbe buletinele automat ce se face rearanjarea regionala, asta ar insemna costuri uriase pe termen scurt, si bugetarii care lucreaza la oficiile pentru evidenta populatiei, tot ce inseamna buletine, pasapoarte, permise de conducere, placute de inmatriculare ale masinilor ar avea enorm de mult de munca, si s-ar crea intarzieri in emiterea actelor. cea mai evidenta solutie este schimbarea lor in momentul in care expira, si cred ca asa vor si proceda.
    deasemenea, basescu s-ar putea sa dea o lovitura de imagine daca nu este de acord cu formarea tinutului secuiesc bazat pe cele 3 judete, ar avea mult de castigat.
    personal, sunt de acord cu crearea unor macro-regiuni pentru eliminarea baronilor locali, dar si pentru o dezvoltare mai uniformizata.

    Apreciază

    • saccsiv said, on iunie 8, 2011 at 3:02 pm

      Student

      Daca vor cu adevarat, pentru buletine cu cip vor gasi resurse.

      Apreciază

  3. iustin said, on iunie 8, 2011 at 3:13 pm

    am vazut stirile pro tv dimineta,ai au spus ca toti oamenii vor trebui sa-si schimbe buletinele,in cazul in care legea trece de parlament,acuma nu stiu daca vor fi buletine biometrice,poate nu,dar greu de crezut,offfff m-am saturat de aceste marionete

    Apreciază

    • Pr. Vasile said, on iunie 8, 2011 at 5:53 pm

      Avem nevoie de o noua revolutie, dar de data asta fiscala. Ceea ce ne lipseste este vointa de a urma calea cea stramta. Nu trebuie sa dam vina pe nimeni decat pe noi.
      Suntem tratati ca sclavi in propria tara pentru ca ne complacem in aceasta stare pentru o bucata de paine si cateva alimente prine de chimicale. Asa ne amagim singuri.

      Lucrurile se vor schimba doar atunci cand vom intelege ca avem de ales doar intre moarte si moarte, intre a muri sclav sau martie, a muri caine inlantuit sau leu.

      Pr. Vasile

      Apreciază

      • saccsiv said, on iunie 8, 2011 at 6:07 pm

        Pr. Vasile

        Cum nu imi place termenul de revolutie, as numi-o: rupere de sistem.

        De schimbat nu vom schimba mersul lucrurilor, insa nu vom fi sclavii uneltelor satanei.

        Apreciază

      • Pr. Vasile said, on iunie 8, 2011 at 11:44 pm

        Corect: rupere de sistem, ca revolutie pare prea laic si masonic.

        Pr. Vasile

        Apreciază

      • Stefan said, on iunie 9, 2011 at 4:35 am

        Binecuvantati Parinte Vasile ,adica avem de ales : ori murim precum cainii in patru labe legati prin lanturile „demonocratiei”si cu satanicul cip prin acte ori pe frunte ca totuna e,si cand murim fizic si vesnic avem sigur directia cazanului cu smoala,ori alegem liberatatea Sfintilor Brancoveni,a motilor lui Avram Iancu sau pe cea a Legionarilor martiri dar avand Sfantul Botez pe frunte si in suflet impacarea cu Neamul Romanesc ca noi suntem aici spre a-L marturisi pe Hristos dintotdeauna si pe vecie si noi suntem stancile Carpatilor ,neam cu Dacii liberi ,cu haiducii si partizanii din toata Romania !
        ORTODOXIE sau Moarte !

        Apreciază

  4. STOP RFID 666 said, on iunie 8, 2011 at 3:32 pm

    Cred ca prin EUROREGIUNILE astea se doreste o centralizare mai mare. Si nu-i asa mai avem si niste restrictii bugetare si in felul acesta putem sa mai dam niste oameni afara. Europa ca si vechea Uniune Sovietica incurajeaza puterea absoluta, centralizarea si abuzul. Centralizarea puterii se vede si la capitala prin desfiintarea sectoarelor. Ca sa fie STATUL mai suplu si haosul mai mare. Si s-ar putea sa schimbe si buletinele. Oricum cred ca buletinele vor fi la alegere in prima faza.

    Apreciază

  5. Mos Ioan said, on iunie 8, 2011 at 3:35 pm

    Dracii de la Bruxelles îi împing pe dracii din Guvernul României, sa grabeasca destramarea teritoriului Tarii noastre si introducerea obligatorie a actelor de identitate biometrice.
    Vai, de Tarisoara noastra si de noi românii ! S-au pus satanele pe capul nostru si nu ne mai permit nici, macar, sa respiram.
    Oare, cât îi va mai rabda Bunul Dumnezeu?

    Apreciază

    • Crimson Creek said, on iunie 9, 2011 at 10:18 am

      Moşule
      Chiar tu îi defineşti ca fiind din aceeaşi echipă…Cum zici dar că îi împing (forţează) unii pre alţii, că doar la acelaşi stăpân slujesc !
      E Vai şi Au pentru toate cele ce am făptuit ca naţie, mai ales în ultimii 25 de ani…..mai gândeşte-te înainte de a te întreba cât îi rabdă Dumnezeu….e doar pedeapsa pentru cumul de fapte, ce se aplica începând de la o anumită dată….Noi suntem cei care plătesc în mod colectiv.
      Dacă observi în Biblie, sentinţa o dă Domnul (atât pentru cei din Canaan cât şi pentru israeliţi, dar îndeplinirea mai întârzie, ca şi în cazul condamnaţlori la pedeapsa capitală…Ar fi timpul de pocăinţă îngăduit….
      Ni s-a spus că părinţii au mâncat aguridă, iar fiilor li s-au sterpezit dinţii…!

      Apreciază

  6. BLOG CREŞTIN ORTODOX said, on iunie 8, 2011 at 3:42 pm

    …ăştia nu apucă mare lucru să facă… căci destrămarea UE este INEVITABILĂ datorită CONFLICTELOR…a REVOLUŢIILOR…a HAOSULUI şi a RĂZBOIULUI TERITORIAL şi MONDIAL care BATE la UŞI…

    Apreciază

    • daniel said, on iunie 10, 2011 at 12:08 pm

      Pai tocmai revolutii si razboi urmaresc, asa ca … cat despre ue (ca nu merita sa scriu cu majuscule) nu cred ca se va prabusi, eventual se va dizolva cand va apare antihrist

      Apreciază

  7. Inkorect Politik said, on iunie 8, 2011 at 4:07 pm

    In Bucuresti nu au de ce sa schimbe dar in tara astia sunt capabili sa amageasca oamenii cu acte cipate

    Apreciază

  8. Aurora said, on iunie 8, 2011 at 4:28 pm

    Stapanii de la Bruxelles vor sa ne farmiteze tara si s-o distruga. Regionalizare inseamna fragmentare. Ideea a pornit de la Tokes care vrea autonomie pt. ungurimea lui. Dintotdeauna ungurii au ravnit Ardealul. Nu le-ajute Dumnezeu !

    Apreciază

  9. Ciprian said, on iunie 8, 2011 at 4:35 pm

    Nu vor mai avea timp… sa avem duh de pace cat mai multi, rugaciune, spovedanie dupa indreptar post. Doamne miluieste-ne in mare mila ta pe noi pacatosii .

    Apreciază

    • Mihai said, on iunie 9, 2011 at 10:30 am

      A spus bine Preda * timpul nu mai avea răbdare*-la fewl e şi acum.
      Ideea nu e al lui tokes, ci a tatălui minciunii-divide et impera !
      Acum e vremea cernerii, ni s-a spus..
      Ferice de cei ce vor fi găsiţi credincioşi până la sfârşit , că le va fi *paşaportul spre Rai*, fără alte fapte bune cerute la Vamă.

      Apreciază

  10. Student said, on iunie 8, 2011 at 4:45 pm

    parerea mea este ca afirmatiile lui Ponta sunt pur si simplu electorale, cu scopul de a crea panica, oricum vad ca are un obicei in a face afirmatii exagerate doar ca sa denigreze actuala putere, pentru propria sa imagine. Costul schimbarii actelor nu va fi in totalitate suportat de cetateni la fel cum nu este nici acum (pasapoartele si buletinele sunt subventionate partial de catre stat din cate stiu eu), si oricum, valoarea de 6-700 estimata de Ponta este scoasa din burta. Intradevar rearanjarea regionala ar putea reprezenta un motiv sa introduca buletinele biometrice, dar sa speram ca nu o vor face.

    are cineva ideea cand au spus ca este data limita de introducere definitiva a buletinelor biometrice? la un moment dat era vehiculata data de 1 ianuarie, dar se pare ca au amanat-o.

    Apreciază

    • saccsiv said, on iunie 8, 2011 at 4:50 pm

      Student

      Subiectul propozitiei nu era Ponta, ci schimbarea documentelor. Neinteresant cine le plateste: populatia sau statul. Si daca ar fi gratis, tot nu trebuie luate.

      Apreciază

  11. dante said, on iunie 8, 2011 at 5:33 pm

    O prima incercare a fost pe undeva prin 1990, cind au avut loc evenimentele de la Tirgu Mures si de atunci incoace se tot incearca pe diverse cai si metode, ca Romania sa se destrame. Acuma iudele sint la conducerea Romaniei si au sanse mari ca planul sa se concretizeze…dar cine stie, puterea si mila lui Dumnezeu e mare.
    Modelul Kosovo, le vine minusa separationistilor maghiari, care au pirghii mari pe la Bruxeles si Washington, artizanii faramitarii Iugoslaviei.
    Un lucru e tare dubios, pe de o parte Basescu nu recunoaste cu vehementa asanumitul stat Kosovo, iar pe de alta parte le da apa la moara ungurilor cu tinutul lor secuiesc….. nu mai stii ce sa crezi, dar pentru mine tot iuda ramine. Faza cu eficacitatea macro regiunilor nu este decit …bla bla bla, altele sint interesele.

    Sa ne rugam la Domnul sa fie cu noi si sa ne iarte noua pacatele, ca toate ce vor veni peste noi, nu sint decit consecintele faptelor noastre.

    Doamne ajuta!!

    Apreciază

  12. oroles said, on iunie 8, 2011 at 6:16 pm

    Eu cred ca asistam din nou la aceeasi practica a guvernantilor de a arunca praf in ochii nostri. Care este motivul acestei impartiri? NU EXISTA motiv temeinic, real. Exista doar ceea ce trebuie ei sa faca din ordin de la cei mari, UE si FMI, ticalosii care ne conduc in realitate tara. Se doreste si se pregateste o destramare a Romaniei. Pentru acesta TRADARE, se paltesc „fonduri”. Tradatorii isi vor lua argintii iar Romania va fi urcata pe cruce.

    ” Condiţie de bază impusă de Bruxelles, trasarea unor regiuni cu statut juridic a fost amânată până acum din motive cât se poate de pragmatice.”

    Conditie de baza pentru ce? Pentru Schengen? – Nu avem nevoie. Pentru imprumuturi? – Nici de astea nu avem nevoie. Ce facem mai fratilor? ii lasam sa ne vanda tara fara sa facem nimic? Sa facem o campanie pe net, impotriva acestei federalizari fortate, sa deschidem ochii oamenilor ca le este vanduta tara de sub picioare (sau ce a mai ramas nevandut din ea). Saccsiv, frate, scie in fiecare zi despre asta, cu chenare si semne de exclamare, sa vada tot omul…spune-le la toti blogerii sa scrie si sa dea alarma… Nu stiu ce sa mai spun…Parintele Arsenie Boca spunea ca vor intra si ne vor lua din teritorii, dar parca ce fac astia seamana mai mult ca le dam noi, fara rezistenta, fara nimic, fara sa se mai chinuie ei sa le ia. La fel cum a facut Carol al II-lea, tradatorul. Ce facem???

    Apreciază

  13. MM said, on iunie 8, 2011 at 6:28 pm

    Pe timp ce trece ma conving ca ceea ce ei fac la nivel inalt,fara a o privi ca pe o manipulare pe care ei o fac asupra populatiei,pare a fi expresia vie a proverbului ” Tara arde si baba se piaptana. „. Insa a incetat demult sa mai fie un mister faptul ca ei sunt controlati la randul lor de minti mai intunecate si deci ramanem la proverbul : ” Corb la corb nu-si scoate ochii. „

    Apreciază

  14. Elena said, on iunie 8, 2011 at 7:23 pm

    Daca va mai amintiti, se vehicula odata un zvon ca asa de bine va fi in tarisoara noastra, ca se va numii Noul Ierusalim. Poate ne pregateau, cine stie, ca acum se vede clar, suntem chiriasi la noi acasa, mai ramine sa ne botezam copii Itic, Strul, sau mai stiu eu cum. Ce ne-a mai ramas de facut? Nu mai este timp, A venit vremea sa dam si noi picatura de singre pentru Hristos, asa cum zicea pr. Iustin. Pacat de generatiile care vin, nu au niciu viitor. Dar Dumnezeul nu ne va lasa, va fi o mare incercare pentru ortodoxie.

    Apreciază

  15. Cipi-Cix said, on iunie 8, 2011 at 7:28 pm

    Sacciv,
    2 remarci am de facut :
    Cum zici tu „up date” mi se pare putin mai ne-englezesc – corect ar fi update ori up-to-date (mult mai corect dpdv gramatical in contextul acesta)
    Articolul enunta o zicala simpla – Divide et impera. Gresesc?

    Apreciază

  16. agerstress said, on iunie 8, 2011 at 7:32 pm

    Cred ca are o legatura si cu vizita recenta a lui Basescu in Anglia la papusarii lui.

    Apreciază

  17. danutza said, on iunie 8, 2011 at 7:43 pm

    http://luptapentruortodoxie.blogspot.com/2011/06/conferinta-la-constanta-vaccinarea-si.html
    CONFERINTA:Vaccinarea si ecografia fetala

    Apreciază

  18. acelas said, on iunie 8, 2011 at 10:53 pm

    http://www.gandul.info/magazin/facebook-google-si-yahoo-testeaza-astazi-ipv6-protocolul-care-va-permite-gazduirea-unui-numar-aproape-nelimitat-de-ip-uri-8324427

    http://www.gandul.info/magazin/alice-cooper-a-vrut-sa-l-ucida-pe-elvis-presley-o-voce-imi-spunea-hai-omoara-l-vei-ramane-in-istorie-drept-tipul-care-l-a-ucis-pe-elvis-8324682

    http://www.gandul.info/magazin/pilula-contraceptiva-pentru-barbati-care-opreste-temporar-producerea-de-sperma-tot-mai-aproape-de-realitate-ce-efect-are-si-in-cat-timp-va-fi-disponibila-8321316

    http://www.gandul.info/news/populatia-romaniei-va-scadea-puternic-in-urmatorii-50-de-ani-pana-la-17-milioane-in-2060-eurostat-8325372

    http://www.gandul.info/magazin/lady-gaga-are-propria-platforma-de-socializare-blackplane-va-putea-fi-folosita-si-de-alti-artisti-sau-sportivi-8321073

    http://www.cotidianul.ro/148574-Guvernantii-din-umbra-al-lumii-se-intalnesc-la-St-Moritz

    http://www.evz.ro/detalii/stiri/grupul-bilderberg-se-reuneste-si-in-acest-an-in-elvetia-fara-strauss-kahn-933170.html (importanta prezizare, pt a atrage antipatia publica apoi pt intregul grup bilderberg. Dsk se apara, cu avocatii incercand s-o discrediteze pe femeia „agresata”, se ambaleaza conflictul, starnind mania opiniei publice si mai mult. http://www.gandul.info/international/cum-vor-avocatii-lui-dominique-strauss-kahn-sa-o-discrediteze-pe-camerista-care-sustine-ca-ar-fi-fost-violata-de-fostul-sef-al-fmi-8325743 Pe de alta parte, tot a reclama, de fapt anti-reclama, isi face acum seful delegatiei fmi pt Romania, impunand (se intelege! de catre opinia publica ..) cenzurarea pozelor in care aparea voit ca un „prostanac” si zgarciob, cu pantoful ros si gaurit in talpa .. :

    http://www.cotidianul.ro/148584-Basescu-cenzureaza-gaura-din-pantoful-lui-Jeffrey-Franks-de-la-FMI

    http://www.evz.ro/detalii/stiri/efectul-de-bumerang-al-legii-anti-fumat-933207.html

    .

    Apreciază

  19. ines said, on iunie 9, 2011 at 2:02 am

    Imi vine sa zambesc pentru ca una din ideile ciudate ale lui Dan Puric era ca Romania sa se intoarca la voievodate.

    Apreciază

    • danutza said, on iunie 9, 2011 at 6:28 am

      eu cred ca acest puric e omul puterii, dar e chipurile de partea cealalta a baricadei, ca sa aiba credibilitate.

      Apreciază

  20. Fulger said, on iunie 9, 2011 at 9:08 am

    Posibil sa ne implementeze cu forta actele cu cip , suntem la o aruncare de bat.

    Apreciază

  21. acelas said, on iunie 9, 2011 at 2:15 pm

    infect

    Apreciază

  22. Bogdan said, on iunie 9, 2011 at 5:52 pm

    As vrea sa vad cati vor refuza cartile de identitate cu cip, daca le impun prin asa-zisa reforma administrativa.

    Apreciază

  23. Pr. Vasile said, on iunie 9, 2011 at 6:36 pm

    Bogdan, cine este crestin si intelege ca are de ales doar intre moarte si moarte, intre a muri sclav in propria tara si a muri martir, acela nu va accepta nici un fel de document de identitate electronic, cu cip sau fara cip. Eu dupa 1990 nu am mai schimbat nici un act de identitate, si refuz sa folosesc vreun fel de carduri bancare sau de acces sau transport. Ma descurc cum pot. Si daca va fi cazul in curand voi renunta si la telefon..

    Pr. Vasile

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.