SACCSIV – blog ortodox

Conditii posibile pentru un nou „ajutor”: GRECIA AR TREBUI SA RENUNTE LA SUVERANITATE. Camatarii vor sa colecteze impozitele si sa se ocupe de privatizari …

Posted in Grecia by saccsiv on mai 30, 2011

Citez din articolul Condiții șocante pentru un nou ajutor: Grecia ar trebui să renunțe la suveranitate:

Vești noi din Grecia: Pentru ca țara să beneficieze de un nou împrumut, Grecia trebuie să renunțe la anumite aspecte ce țin de suveranitatea națională.

Mai precis, conform unei informații publicate de Financial Times, autorități din afara țării vor prelua controlul asupra unor funcții care în mod normal aparțineau autorităților interne. Printre acestea, colectarea impozitelor și privatizările.
Nimic însă nu este sigur. Deocamdată este doar o propunere, iar autoritățile de la Atena în mod sigur se vor opune.

Comisia Europeană a avertizat vineri Grecia că ‘timpul presează’ şi trebuie adoptat noul plan de austeritate după eşecul responsabililor politici de a se pune de acord cu măsurile pentru a ieşi din criza datoriei şi a garanta continuarea sprijinului UE şi FMI.
Comisia ‘regretă eşecul liderilor partidelor greceşti de a ajunge la un consens cu privire la ajustarea economică pentru a depăşi actuala criză a datoriei’ publice, a declarat comisarul european pentru afaceri economice şi monetare, Olli Rehn, citat de AFP.
‘Ne bazăm pe continuarea eforturilor pentru un acord al tuturor partidelor de a sprijini programul UE şi FMI. Un acord trebuie găsit rapid. Timpul presează’, a adăugat el într-un comunicat, în timp ce primul ministru grec a eşuat vineri să obţină sprijinul opoziţiei, de dreapta şi de stânga, asupra noilor măsuri de austeritate.

Iata si ce putem citi in articolul Condiţii fără precedent impuse Greciei: controlul asupra colectării taxelor şi asupra privatizărilor va fi preluat de autorităţi internaţionale:

Lideri europeni negociază în cazul Greciei măsuri fără precent de intervenţie externă în economia unui stat, inclusiv implicarea internaţională în colectarea taxelor şi în procesul de privatizare. La schimb, Atena va primii banii necesari pentru evitarea falimentului, informează Financial Times.

Deocamdată autorităţile internaţionale şi cele elene nu au confirmat informaţiile.

Din privatizarea unor companii de stat şi din vânzarea unor proprietăţi, guvernul elen speră să obţină 50 de miliarde de euro până în 2015.

În următorii doi ani, statul grec vrea să atragă 15 miliarde de euro din vânzarea mai multor porturi, aeroporturi, dar şi a unui cazino, potrivit Business Insider.

Oficialii implicaţi în discuţii speră astfel ca măcar jumătate din suma de 70-80 de miliarde de euro de care are Nevoie Grecia până în 2013 să poată fi obţinuţi fără ca Atena să contracteze noi împrumuturi.

Astfel, ţările din zona euro şi Fondul Monetar Internaţional ar împrumuta autorităţile elene cu doar 40-45 de miliarde de euro. Acestea se adaugă la cele circa 120 de miliarde de euro promise ca ajutor financiar în acest an.

Situaţia din Grecia este cu atât mai gravă cu cât au început să circule zvonuri potrivit cărora Fondul Monetar Internaţional ar putea să nu mai acorde guvernului de la Atena următoarea tranşă de bani, dacă nu dovedeşte că poate respecta ţintele impuse în acord. Germania este pricipalul stat care se opune unei unei restructurări a datoriilor Greciei.

Cititi va rog si:

Mitropolitul Serafim de Pireu: “EVREII sunt de vina pentru situatia actuala din Grecia si din lume”

 

35 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on mai 30, 2011 at 12:29 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. anonim said, on mai 30, 2011 at 12:46 pm

    http://www.vanguardia.com.mx/cura_del_cancer:_%C2%BFbloqueada_por_las_farmaceuticas?_%28entrevista_con_el_dr._michelakis%29-731485.html
    INTERVIU CERCETATOR PREMIU NOBEL :COMPANIILE FARMACEUTICE BLOCHEAZA UN NOU MEDICAMENT CARE AR VINDECA CANCERUL.

    Apreciază

  3. anonim said, on mai 30, 2011 at 12:47 pm

    http://www.vanguardia.com.mx/cura_del_cancer:_%C2%BFbloqueada_por_las_farmaceuticas?_%28entrevista_con_el_dr._michelakis%29-731485.html
    INTERVIU CERCETATOR PREMIU NOBEL :COMPANIILE FARMACEUTICE BLOCHEAZA MEDICAMENTUL IMPOTRIVA CANCERULUI.

    Apreciază

  4. GYGYH said, on mai 30, 2011 at 12:51 pm

    http://www.vanguardia.com.mx/cura_del_cancer:_%C2%BFbloqueada_por_las_farmaceuticas?_%28entrevista_con_el_dr._michelakis%29-731485.html
    INTERVIU CERCETATOR PREMIU NOBEL :COMPANIILE FARMACEUTICE BLOCHEAZA MEDICAMENTUL IMPOTRIVA CANCERULUI.

    Apreciază

  5. GYGYH said, on mai 30, 2011 at 12:54 pm

    http://www.vanguardia.com.mx/cura_del_cancer:_%C2%BFbloqueada_por_las_farmaceuticas?_%28entrevista_con_el_dr._michelakis%29-731485.html
    INTERVIU CERCETATOR PREMIU NOBEL: COMPANIILE FARMACEUTICE BLOCHEAZA NOUL MEDICAMENT ANTICANCER DESCOPERIT DE CERCETATORII UNIVERSITATII ALBERTA DIN CANADA.

    Apreciază

  6. Valentin said, on mai 30, 2011 at 12:59 pm

    Tot pe acelasi subiect… http://businessday.ro/05/2011/grecia-retragerile-din-banci-au-totalizat-15-miliarde-euro-in-doar-doua-zile/#more-26468
    Sa ne rugam sa nu ajungem si noi in aceeasi situatie.

    Apreciază

  7. fanu said, on mai 30, 2011 at 1:07 pm

    suntem aproape ca şi grecii, numa că la noi vânzarea o început imediat după 89, amu le o mai rămas fărâmiţarea teritorială

    Apreciază

  8. epolitikon said, on mai 30, 2011 at 1:49 pm

    In Grecia este coruptie cat China.
    Nimeni nu mai e dispus sa le imprumute bani. Nenorocirea e ca Grecia e in zona Euro si nimeni nu are chef de noi socuri financiare. Nu poti sa dai bani fara garantii, mai ales unei natiuni despre care se stie ca echivaleaza cu o gaura neagra.
    Daca nu erau in zona Euro, Grecia era deja reinventata deja ca natiune pana la aceasta data.

    Apreciază

    • saccsiv said, on mai 30, 2011 at 2:16 pm

      epolitikon

      Unei natiuni? Iti dai seama ce spui? Adica intregul popor grec este atat de stricat?

      Nu cumva mai degraba se aplica o schema? Cam ca pe la noi?

      Apreciază

      • epolitikon said, on mai 30, 2011 at 4:52 pm

        Mai avem nevoie de cativa ani de democratie si capitalism si apoi vom ajunge si noi ca ei.
        Desigur, vom spune ca-i o conspiratie mondiala, etc, etc. La noi nimeni nu fura, toata lumea munceste onest, toti platesc taxe si impozite, vamile sunt cele mai sigure din lume, politicienii sunt niste tehnocrati desavarsiti de o onestitate nemaintalnita, nationalismul plezneste la orice colt de strada, BAC-ul este o realizare mai ceva ca o disertatie la Oxford, oamenii traiesc modest, nu au imprumuturi la banci, finantam Occidentul.
        Oare de ce Elvetia nu are probleme? Dar Danemarca? Dar Singapore? Dar Noua Zeelanda?

        Sa nu exageram, grecii si-au cautat-o si si-au gasit-o. La fel cum o vom gasi si noi.
        Si da, nu-mi plac grecii. Niste putori care trag intruna tepe.

        Apreciază

      • saccsiv said, on mai 31, 2011 at 1:59 am

        epolitikon

        In cazul asta, nici mie nu-mi place de tine. Nu mai posta pe acest blog. Adu-i elogiu SISTEMULUI pe blogul tau sau in mass-media.

        Apreciază

  9. MIhaela said, on mai 30, 2011 at 2:52 pm

    epolitikon ,

    Despre ce socuri financiare vorbesti ? Mai mari socuri ca in sua, unde banci mari au dat faliment (vezi „lehmann brothers” ) dupa ce au fost „ajutate ” de fed(rezeva federala) cu sume uriase,pe care tot guvernul le va plati (din banul contibuabilului,desigur), pentru ca fed da bani numai cu imprumut! sua are o datorie publica de 140%, si nimeni nu comenteaza .
    Gaurile negre sunt create intentionat, prin speculatii murdare si atacuri la moneda nationala,dar si prin indatorarea sectorului public pe 3 generatii.
    Totul este un joc murdar, care se suprapune peste incompetenta si coruptia guvernantilor fiecarei tari.Grecii au picat in plasa mai devreme, eu chiar ma mir,pentru ca ei sunt foarte smecheri .

    Apreciază

    • epolitikon said, on mai 30, 2011 at 4:42 pm

      Multumesc pentru ca m-ati ajutat sa inteleg la care Fed v-ati referit.
      Mai detaliati va rog ce e aia „datorie publica de 140%” si cine sunt principalii creditori.
      Ce s-ar fi intamplat oare daca guvernul decidea o actiune de tip haircut?

      Apreciază

      • mihaikon said, on mai 30, 2011 at 9:30 pm

        mister master epolitikon ..atat ti se sugereaza ca cei care fac regulile jocului sunt aceiasi cu cei care castiga in urma jocului….nu mai cred de mult ca Romanul e de vina ..pai aici in strainatate unde lucrez sunt toti fara exceptie f f apreciati ,te rog ai decenta sa nu pui intr-o competitie un atlet care face antrenament de cand se stie cu un om care nu are pasiunea asta si mai are si picioarele retezate.

        Apreciază

  10. Costel Marchis said, on mai 30, 2011 at 3:25 pm

    Am primit un email de la un prieten spaniol,prieten care lucreaza in corpul de politie ce suna cam asa(tradus):

    Subiect: Islamul sau Hristos (vă rugăm să citiţi)

    Nu deşeuri! Eu spun, de ce sa nu fie trimis dacă spui adevarul ca pumnii? Este momentul în care va fi clarificarea de idei şi comportamente pe care le implică.

    Ce zici de toti pe care ii avem în Spania?

    La o întâlnire la nivel global de miniştri din confesiuni diferite, sa concluzionat că religia musulmanal este cea mai raspandita din lume si creste rapede, în special în rândul grupurilor minoritare.

    Luna trecută am participat la o clasa de formare necesara pentru a menţine starea mea de securitate cu Departamentul de corecţii.

    Reuniunea a inclus o prezentare de trei vorbitori: una catolic, una protestant şi un musulman, care a explicat convingerile lor.

    Am fost deosebit de interesat de ceea ce spun Imamul islamic. Imanul a oferit o prezentare completă mare şi bazele de islam, inclusiv clipuri video.

    După prezentările li se acorde timp pentru întrebări şi răspunsuri.

    Când a venit rândul meu l-am întrebat pe Imam:

    „Vă rog şi corectaţi-mă dacă am greşit, dar am înţeles că majoritatea musulmanilor şi clerici a islamului au declarat jihad (războiul sfânt) împotriva necredincioşilor din lume. uciderea Deci, un necredincios (care este un ordin a tuturor musulmanilor) au asigurat un loc în cer. În cazul în care au fost cazul … Îmi puteţi da o definiţie a „necredinciosului”?

    Fără a discuta cuvintele mele au fost cu certitudine:

    „Ei sunt necredincioşii.”

    La care i-am răspuns:

    „Să mă asigur că am înţeles corect. „Toate adepţii lui Allah le-au fost poruncit să omoare pe toţi cei care nu mărturisesc credinţa lor să meargă în cer? Corect? ”

    Expresia de pe faţa lui sa schimbat dintr-o cu autoritate, a găsit o mână de băiat în borcanul cu prajituri.
    Jenat, ea a răspuns:

    „Asta-i drept.

    A adăugat: „Ei bine, domnule, am o problemă reală încearcă să-ti imaginezi Papa Benedict comanda tuturor catolicilor de a ucide toti islamici sau Dr. Stanley comanda protestanţilor să facă acelaşi lucru pentru a merge la cer.”

    Imanul a fost mut.

    Am continuat, „am o altă întrebare, omule, când dumneavoastră şi colegii dumneavoastră spun sa ma ucideti,pe cine preferaţi? pe Allah”, cerându-i să mă omoare pentru ca dumneavoastra sa puteti merge la cer sau Iisus al meu, care mi-a poruncit să te iubesc ca pe mine însumi, că sa mergem manadoi la cer şi el vrea sa vi cu mine? ”

    Atunci Imanul a aplecat capul ruşinat.

    Datorită sistemului de justiţie liberal şi presiunea ACLU (American Arabe Organizaţia). Acest dialog nu va fi publicat.

    Vă îndemn să circule pentru toată lumea de pe lista ta de contacte.

    Rick MATHES
    U. S. Prison Chaplain

    În cazul în care ei ucid şi sunt ucisi pentru convingerile lor ……. De ce eu nu am de gând pentru a trimite acest e-mail pentru a mea?

    93% din oameni, nu transmite acest e-mail.

    Apreciază

    • Marius said, on mai 30, 2011 at 4:32 pm

      Nu prea e credibil articolul, mai ales ca cel care l-a scris pare ca habar n-are ce este ACLU (da o traducere complet gresita).

      Apreciază

  11. nea Anderthal said, on mai 30, 2011 at 3:40 pm

    ..mda, grecoteii(cu nas subtire) au probleme mari!Uitati-va la urmatoarele:

    http://www.money.ro/inceputul-sfarsitului–grecia-nu-mai-are-voie-sa-si-stranga-banii-din-taxe_978856.html

    http://www.adevarul.ro/financiar/Situatia_din_Grecia_devine_periculoasa_pentru_Romania_0_489551364.html?source=yahoo

    http://www.money.ro/ce-vinde-grecia-ca-sa-scape-de-faliment_977191.html

    ps:am mai citit ca nu vor mai avea guvern!Deci o tara ocupata de camatarii perciunati!Who’s next? Nu se spune nimic de Sfantul Munte si restrictia femeilor de a intra acolo.

    Apreciază

  12. Iones said, on mai 30, 2011 at 4:53 pm

    Eu cred ca noi suntem cei ocupati de camatarii perciunati…nu grecii

    Ceea ce se intampla acum in Grecia, aceste presiuni imense asupra Greciei au loc tocmai pentru faptul ca grecii s-au opus multora dintre masurile care urmau sa le fie impuse de catre acesti camatari.

    Nu va amagiti Dumnezeu nu va lasa Grecia. Marii sfinti ai ortodoxiei de acolo au rasarit.
    Mai devreme sau mai tarziu dusmanii Ortodoxiei isi vor primii rasplata lor. Din cauza nedreptatilor de pe pamant Judecata lui Dumnezeu de multe ori se face vazuta inca din lumea aceasta atunci cand nelegiuitii se intind mai mult decat le este plapuma.

    Apreciază

    • nea Anderthal said, on mai 30, 2011 at 5:45 pm

      ..dar BANCILE LA CARE SUNT GRECOTEII DATORI ale CUI sunt?

      Apreciază

  13. nea Anderthal said, on mai 30, 2011 at 5:47 pm

    ..vorba gringosilor: „gezas(Jesus) saves and mozes… withdraws”

    Apreciază

  14. gerula said, on mai 30, 2011 at 7:15 pm

    corect!iones. Nu-i mai plangeti pe grecotei ! Au un acord beton cu Rusia si banii luati de la muUE i-au transformat in armament pana n dinti!?excrocul de Kissinger nu stie ce sa le mai faca si turba ca stra-tegia de a imparti Grecia s-a dat in vileag.Acum ameninta cu ce poate inclusiv cu scutul de la De veselu. Se pare ca numai e mult si v-a incepe … noi trebuie sa ne rugam ca Bunul sa ne tina neamul, ca prea L-am suparat cu milioanele de romanasi canalizati!Ati vrut freedom!uite ce liberi suntem,ca nici armata nu mai avem sa ne aparam,nici mancarea nu o mai producem,sanatatea=pamant laliber invatamantul la liber,patriotismul la liber si uite ca dintr-o tara si un popor,am ramas o populatie si un tinut al” nimanui” asa ca dupa razboaiele dace!? Si o sa vina BOZGORU’si JIDU’sa zica ”uite am gasit un tinut cu munti si ape,hai sa mai punem de-o tara in care sclavii si budos olahii sun gratis ba ii putem produce si din ovule recoltate de la femele de goimi !!! Dumnezeu ne-a dat o tara n-i-l-a dat pe Eminescu,pe Paulescu, Cleopa,Staniloaie,Brancusi,ArsenieBoca, Bernea!!!ce faci Neam Roan? Tu cu tine! De ce te sinucizi de fiecare data dupa ce ai fost scos la liman? Ramai macar inbiseri cit in ORTODOXIE!!daca nu ai vrut sa incinzi in sare si sa te uiti la soare! si ai umblat sa incinzi in unt (dar pentu cata vreme?) si acum te uiti iar in pamant!!PANA CAND,dacule? PANA CAND? Romanule?

    Apreciază

  15. MIhaela said, on mai 30, 2011 at 8:03 pm

    epolitikon,

    Statul ,guvernul sua ,este dator bancilor,pe care le alimenteaza fed.

    Apreciază

  16. Kerkyra said, on mai 30, 2011 at 8:52 pm

    Pe un site am gasit stirea ca ieri, duminica, au iesit seara in strada in Athena – Sintagma, peste 100.000 de greci, ca sa protesteze pasnic. N-am mai gasit stirea altundeva, oricum e cam trecuta cu vederea:

    http://www.eradio.gr/blog/post.asp?langID=2&home=1&uid=3058

    Apreciază

  17. Iones said, on mai 30, 2011 at 8:52 pm

    Intr-un sistem bancar condus de ei, datornicii sunt numai cei programati sa fie inrobiti.
    Se stie mai dinainte cine trebuie sa fie dator si cine nu.

    Ce este atat de greu de inteles, chiar daca SUA sau Franta ar avea de doua ori mai mare datoria fata de cum are Grecia sau Romania niciodata nu se va pune problema la fel.

    Exista un proverb la noi romanii care este foarte actual – „Cine imparte, parte-si face”

    Apreciază

  18. adi said, on mai 31, 2011 at 7:04 am

    pentru pacatele noastre vin cele rele, si la greci si la noi.

    sa ne venim in fire si Domnul Hristos ne va ierta!

    Apreciază

  19. gerula said, on mai 31, 2011 at 1:35 pm

    daca…e vorba despre Rai! Da,da din rai ieseau 4 rauri: fison,ghihon tigru si eufrat. Dintre acestea Fi sonul inconjoara tara Havilah,tara cea bogata in foarte mult aur!!! Deci daca ne luam dupa sf.EFREM Sirul ,Fisonul este Istru,adica Dunarea !!! Nu avem nici un motiv sa punem la indoiala zicerile sfinte ale acestui mare sfant! Ha-v(i)lah ,este Vlahia,cu acordul ha pus in fata ,in vechea scriere ebraica. vEDE ti de ce VOR TOTI SA NE FACA DISPARUTI!!! Cititi in SF.Scriptura la ”Facere”.(Adam=pamant RUMAN adicatelea rumen sau ros in obraji,cum au fost stramosii nostri!)Fii binecuvantat neam rumanesc !!

    Apreciază

  20. fanu said, on mai 31, 2011 at 2:23 pm

    vrem nu vrem atâta de stâng cu uşa până le acceptăm toate condiţiile apoi vine ăla in vitro şi cică aduce eliberarea, da o eliberare a urâciunii care vine după pustiire

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.