SACCSIV – blog ortodox

Anti crestinul CRISTIAN TUDOR POPESCU: Viata de apoi este o escrocherie. Biserica a fost inventata pentru a controla oamenii

Posted in CRESTINISM, CRISTIAN TUDOR POPESCU by saccsiv on mai 18, 2011

Dupa cum stiti:

PARALITICUL A TURBAT TOTAL. Stephen Hawking: „Nu exista Rai. Este doar o poveste inventata de oamenii care se tem de moarte”

Iata si care e parerea lui CRISTIAN TUDOR POPESCU:
„În 20 de ani, niciun candidat nu ne-a promis o viaţă de apoi mai bună. Mă mir că le-a scăpat propagandiştilor”
EVZ: Cum vedeţi recenta afirmaţie a lui Stephen Hawking, referitoare la inexistenţa vieţii de după moarte?
Cristian Tudor Popescu: Este declaraţia unui om de ştiinţă. El nu spune: „Dumnezeu nu există”, nu spune: „Dumnezeu este opiul popoarelor”, în stil marxist. Spune doar atât: nu e nevoie de Dumnezeu pentru a explica lumea. Or asta este o exprimare ştiinţifică, care are un fundament foarte adânc în teorie, în modul de a gândi ştiinţa. E vorba de „Briciul lui Occam”: e o idee din Evul Mediu a lui William de Occam, potrivit căreia nu trebuie să multiplicăm ipotezele pentru a explica un fenomen. Adică fiecare „Hai să mai presupunem şi că…” de fiecare dată îţi aduce câte o obiecţie. Acesta e mecanismul pe care vrea să-l reteze „Briciul lui Occam”. Acest brici e folosit şi acum de Stephen Hawking acum, când spune că fizica modernă nu are nevoie de Dumnezeu. Dumnezeu ar fi o ipoteză în plus în acest sistem de explicare a lumii.
Un alt lucru foarte interesant pe care-l susţine Hawking este acela că un set de ecuaţii care să descrie fiecare particulă şi fiecare forţă din Univers ar reprezenta triumful suprem al raţiunii umane, întrucât atunci vom şti cum funcţionează mintea lui Dumnezeu.

Cred că este o exprimare metaforică. Pentru că el spune foarte limpede, din punct de vedere individual şi nu politic, ca să spun aşa. Nu politizează în sens marxist când mai afirmă că Dumnezeu e creat de frica de moarte a oamenilor. Aceea este o exprimare legată de psihosociologie şi nu de politica marxistă. Dar, după ce faci o astfel de afirmaţie, nu mai putem lua în considerare aici o reconciliere cu Dumnezeu în exprimarea: ecuaţiile pentru fiecare particulă ne-ar putea duce în mintea lui Dumnezeu. E vorba de o exprimare clar metaforică.
Prin această exprimare, el neagă încă o dată utilitatea conceptului de Dumnezeu în explicarea lumii pe baze fizice raţionale. Pentru că un astfel de set de ecuaţii este imposibil.
Mai are nevoie omul modern de Dumnezeu? Sunt sondaje care arată scăderea popularităţii credinţei, printre europeni, cel puţin.
Sigur că da. Olanda este campioană absolută.
Şi Cehia. Pare surprinzător: e o ţară care nu urmează tiparul celorlalte state ieşite din comunism.
Da, e interesant. Multe biserici din Europa au fost dezafectate. Numărul creştinilor practicanţi din Europa este în scădere masivă. Dar acest sentiment, acest concept de Dumnezeu va fi înlocuit cu altceva. Pentru că el reprezintă o caracteristică profundă a umanului, care poate fi alăturată instinctului de conservare şi instinctului sexual. Omul are nevoie de o proiecţie, are nevoie de o imagine a lui însuşi strălucitoare, mai mare decât el şi perfectă, aflată în afara lui. Are nevoie de un Dumnezeu. Dar gândiţi-vă că, acum câteva mii de ani, Dumnezeu era un idol de piatră uns cu grăsime de vânat. Şi asta nu-l împiedica pe omul respectiv să-l venereze. În religiile păgâne, aşa cum sunt numite cele de dinainte de instaurarea marilor religii monoteiste, Dumnezeu era un copac, era marele lac, era marea ursoaică.
În perioada Renaşterii, a început un proces de scoatere a Dumnezeului religiilor monoteiste din centrul Universului. Odată cu sistemul heliocentric al lui Copernic şi odată cu reforma în Biserică, odată cu Martin Luther şi cu întreaga gândire artistică, ştiinţifică legată de Renaştere, omul a început să fie Dumnezeu pentru om. Acum se întâmplă ceva: actuala civilizaţie tehnologică scoate omul din centrul Universului şi nu îl pune pe Dumnezeu la loc. Pune la loc ceva, tot un fel de Dumnezeu, dar care nu mai are mare legătură cu omul şi care s-ar putea să arate într-un mod nu foarte plăcut. Poate ne va fi greu să ne gândim la această entitate. Va conţine, după părerea mea, ceva străin fiinţei umane.
„Şi comunismul propunea o viaţă de apoi, numai că ea era situată în viitorul luminos”
Dar de viaţa de apoi – desprinsă sau nu de o astfel de divinitate – mai avem nevoie?
Viaţa de apoi este cel mai uşor de utilizat concept, din punct de vedere politic.
Ca dovadă, este folosit de mai toată lumea, indiferent de religie sau de alte tipuri de apartenenţă.
Apare în toate religiile: moartea nu înseamnă sfârşitul, mai urmează ceva. El face posibile marile iluzii ideologice. De natura religiei, de natura comunismului, a nazismului, de natura capitalismului atotbiruitor, gen Francis Fukuyama – „sfârşitul istoriei”, odată cu societatea capitalistă democrat-liberală. Câtă vreme mai pot fi vehiculate astfel de macro-ideologii, va fi nevoie de viaţă de apoi. Şi comunismul propunea o viaţă de apoi, numai că ea era situată în viitorul luminos. Era viaţa de apoi din creştinism. Câtă vreme există astfel de societăţi, care oferă o proiecţie – fie în trecut, fie în viitor, fie pe planeta Marte -, va exista şi această viaţă de apoi. Dar cred că iluzia asta e lovită mereu la temelie de avansul tehnologic. E tot mai limpede că odată cu diseminarea informaţiei, cu progresele biochimiei, ale geneticii, ale medicinei în general, e foarte greu să mai crezi că există această viaţă de apoi. E o deosebire fundamentală între omul de astăzi şi omul de acum o sută şi ceva de ani, care era mult mai izolat informaţional. Omul de astăzi – oricât ar fi de bătut în cap şi de lipsit de vreo veleitate culturală – tot este cufundat într-un ocean informaţional care îl udă. N-are cum să se ferească de treaba asta. Or asta distruge, până şi în capul celui mai uşor de prostit personaj, ideea asta de viaţă de apoi.
Credeţi că fără această răsplată multă aflată în Ceruri am putea să avem calităţile pe care Biserica încearcă să le propovăduiască? Stephen Hawking, de exemplu, susţine că trebuie să căutăm valoarea maximă a fiecărei acţiuni a noastre. Ar putea fi înlocuită această idee a vieţii de apoi cu această teorie formulată de Stephen Hawking? Până la urmă, e mult mai concretă imaginea unei grădini în care să te odihneşti.
Da, e mult mai sugestivă imaginea grădinii Raiului. Vedeţi, că Raiul are şi o componentă de lenevie veşnică. N-am auzit până acum de vreun Rai în care se munceşte. A, am auzit de un Iad în care eşti pus la munci, la cazane. Dar n-am auzit de vreun Rai în care se munceşte efectiv. După cum spunea Mark Twain, pe acolo cânţi melodii de la şcoala de duminică, cânţi la harpă şi te plimbi prin ierburi înalte, nu faci nimic. Eu am fost întotdeauna un spirit raţional, mi-a fost greu să integrez acest concept de Dumnezeu. Sunt fan al raţionalismului, ca să zic aşa. Dacă mai aveam însă vreo umbră cât de mică de îndoială în legătură cu această posibilitate a vieţii de apoi, pentru că şi în mine există această nevoie de Dumnezeu, a fost spulberată odată cu lectura unui interviu cu un om pe care-l admir nespus: Stanislaw Lem, una dintre cele mai mari minţi ale umanităţii. Cu puţin timp înainte de a muri, după ce trecuse printr-o moarte clinică, spunea: „Terminaţi cu prostiile, nu există nimic! Dincolo nu este altceva decât gustul dulceag al morţii”.
Dacă mai avem nevoie de viaţa de apoi? Răsplata asta e o escrocherie în fond, este o escrocherie prin care oamenii pot fi controlaţi. Istoria umanităţii, din momentul în care oamenii au început să fie suficient de mulţi, a fost nevoie ca ei să fie controlaţi prin nişte concepte, prin nişte simboluri care să poată guverna colectivităţi. Dificultatea constă în faptul că nu poţi pune un poliţist lângă fiecare cetăţean. Şi atunci trebuie să inventezi nişte concepte prin care să-i ghidezi spre ceea ce doreşti, fără intervenţie fizică. De aici necesitatea de Biserică şi de viaţă de apoi. Eu nu cred în această viaţă de apoi.
Căutarea de care vorbea Hawking presupune deja un efort din partea individului.
În primul rând e abstractă. Exprimarea lui este foarte bună pentru un anumit nivel de gândire. Pentru propagandă este ineficientă. Dacă însă viaţa de apoi se va pulveriza, atunci se va inventa altceva. Şi nu în sensul folosit de Hawking, pentru că acesta e greu, presupune muncă, presupune un efort al fiinţei umane, presupune a nu te lăsa pradă instinctelor, inacţiunii. Până să te ajute Dumnezeu, omul trebuie să lucreze asupra sa, spune el. Să se îmbunătăţească pe sine.
Nu părem să ne îndreptăm spre un asemenea model de individ.
Nu. Pentru că toate modelele de până acum – religioase, politice – oferă o perspectivă comodă. Chiar şi în cele mai crâncene concepte există promisiunea stării finale în care nu mai trebuie să ne spetim: atingem starea aia şi vom fi nişte regi ai Universului cu toţii. Or Hawking ne propune exact contrariul: nu ne rămâne decât să muncim toată viaţa asupra nouă înşine.
Un autocontrol moral, practic.
Da, ceea ce e foarte dificil şi neplăcut. Dacă ne apucăm să le propunem aşa ceva românilor, e jale. Câte procente ia un partid aşa?
Le propunem pensii mai mari şi viaţa de apoi, în cazul acesta.
Bineînţeles. În 20 de ani, niciun candidat nu ne-a promis o viaţă de apoi mai bună, o viaţă de apoi confort sporit. Mă mir că le-a scăpat propagandiştilor, la români ar fi ţinut.
Pareri asemanatoare mai puteti citi in articolul Lupta lui Hawking cu Dumnezeu. Românii ţin cu religia

Cititi va rog si:

Categoria „BATRAN DEGEABA” – Istoricul Neagu DJUVARA: „ROMANIA A RAMAS IN URMA FIINDCA E ORTODOXA”

Evreul VICTOR CIUTACU ataca si el ORTODOXIA …

Nu e el mason degeaba. RAZVAN THEODORESCU despre poporul roman: „E o enormitate a afirma că ne-am nascut ortodocsi”

VALENTIN STAN ataca si el ORTODOXIA: „intre a calatori spre moastele Sfintei Parascheva si a lua-o pe Route 66, aleg Route 66”

VIDEO: ANTI CRESTINISM la Antena 3

VIDEO: Hule cumplite in emisiunile de divertisment din Israel

VIDEO: Care este motivul pentru care PAVEL CORUT, varfurile masoneriei, yoghinii sau adeptii new age, NEAGA EXISTENTA DRACILOR si ca IISUS HRISTOS ESTE FIUL LUI DUMNEZEU?

„FOREIGN POLICY”: „Pe un om care a trăit întreaga viață în interiorul unei peșteri nu-l poți trage brutal la lumină, pentru că va orbi. În special dacă este preot ortodox” …

Fatuca cu microfon: “In vest pensionarii merg in excursii in strainatate. In Romania au ajuns sa mearga la biserica”

HABAUCII zic: „Oamenii vin la biserica fiindca nu mai au incredere in ei insisi si in stat. Avalansa de pelerini este legata si de lipsa de educatie stiintifica”

Slugoii diavolului de la ASUR turbeaza deoarece copii invata la scoala despre pacat, draci, iad, odanda vesnica …

ANTI CRESTINISM: „Gandul” si „Descopera” se straduie sa demonstreze ca Lumina Sfanta de la Ierusalim ar fi o frauda. De ce „demonstratia” lor este habauca?

Anti crestinism fara limite in revista UNICA. Cica „3 mituri despre Paste deconspirate de stiinta”

Ca in anul asta, n-am vazut atatea atacuri anti crestine de Sfintele Pasti. Evenimentul Zilei cica insira „Cine a mai inviat ca Iisus Hristos” …

REMEMBER: Consiliul Europei a calificat HULA IMPOTRIVA LUI DUMNEZEU ca un drept al libertatii individului …

47 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on mai 18, 2011 at 10:08 am

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. Romeo2110 said, on mai 18, 2011 at 10:31 am

    In ciuda numelui, Cristian Tudor Popescu este un evreu, promovat de Brukan la Adevarul dupa dec 1989; satul si scarbit de ceea ce este romanesc; satul si scarbit de Romania.
    Nu se putea sa nu fie suparat pe BOR, pe crestinism in general.

    Apreciază

  3. MIhaela said, on mai 18, 2011 at 10:44 am

    CTP:instabil ,ingamfat, alunecos, urat,parsiv,demn de tot dispretul

    Apreciază

  4. vulturul legionar said, on mai 18, 2011 at 11:48 am

    Cuvantul Crucii e nebunie pentru lume. Sarmanul de el, atata ii poate mintea rationala. Iar de ce ne miram de astfel de atitudini? Decat sa-l facem dupa dreptatea omeneasca cum ne vine la gura, mai bine o rugaciune pentru acest suflet prins in scavia lumii.SA STAM BINE SA LUAM AMINTE!

    Apreciază

  5. infiniteladder said, on mai 18, 2011 at 11:55 am

    Foarte multi anti-crestini si-au aratat adevarata fata in ultimii ani, e ceva de speriat cati oameni din media fac din aceasta categorie. In multe cazuri in care oamenii incep sa filozofeze s-a demonstrat ca respectivii au pirdut orice legatura cu Dumnezeu. Nu e nimic rau in a fi un om invatat dar cand incepi sa emiti terorii despre originea Universului, despre legile naturii, fiind atat de sigur in ce spui, asta nu te diferentiaza deloc de un diavol care la randul lui stie aceste lucruri. Ideea e ca acesti anti-crestini au preluat atributele diavolului, mai au un pic pe treapta „gandirii” si vor imbratisa pe deplin materialismul dialectic al lui Marx.

    Apreciază

  6. gerik64 said, on mai 18, 2011 at 12:07 pm

    Nu pot sa-l sufar pe individul asta care se crede mare formator de opinie.Bate campii mai mereu si e foarte toxic in tot ce spune.Are si multe aere de om intelectual care detine un discernamint greu de contrazis.

    Apreciază

  7. WORLDLINES - June 28, 2009 said, on mai 18, 2011 at 12:57 pm

    […] View full article on Saccsiv’s Weblog […]

    Apreciază

  8. Costinela said, on mai 18, 2011 at 1:46 pm

    A spune ca nu exista Dumnezeu inseamna a-i lua omului teama de pacat si a-i da libertatea sa faca orice vrea, orice faradelege numai sa nu fie prins si sa se simta bine aici pe pamint.A-i arata omului ca nu exista viata vesnica si o rasplata a faptelor de pe pamint inseamna a-i reteza orice avant spre fapte nobile si generoase.In acest fel primesc frau liber instinctele primare,egoismul creste,lupta intre oameni se inversuneaza,caci mila este exclusa si binele inceteaza a se face.Raul are drum liber.

    Apreciază

  9. SorinC said, on mai 18, 2011 at 1:50 pm

    Of, Doamne, ma doare sufletul cand vad formatori de opinie cu asemenea convingeri. Ma gandesc cu groaza pe cati ii „convinge” cu ineptiile lui…

    Apreciază

    • danutza said, on mai 18, 2011 at 4:11 pm

      asta e problema, ca sunt formatori de opinie!!!
      sa luam atitudine in ziarul adevarul pe internet. sa ne exprimam protestul fata de opiniile lui. PRIN TACERE IL TRADAM PE DUMNEZEU ( SF GRIGORE TEOLOGUL)

      Apreciază

  10. Fulger said, on mai 18, 2011 at 1:57 pm

    Draceasca ipoteza pentru a induce oameni in eroare.

    Apreciază

  11. acelas said, on mai 18, 2011 at 2:17 pm

    pt a vedea cat de inselat si ratacit este ctp, a se vedea „omagiul” adus pana la urma totusi unui …. „crestin”, culmea: papei ! la fel de ratacit, fata de care vorbeste despre „lumina” (occidentului), care de fapt e bezna, in care stateau amandoi…

    http://www.gandul.info/puterea-gandului/lumina-occidentului-8211908

    .

    Apreciază

  12. epolitikon said, on mai 18, 2011 at 3:27 pm

    Personal cred ca numarul celor care il mai citesc pe CTP e in scadere constanta si sigura.

    Apreciază

  13. comentator said, on mai 18, 2011 at 3:29 pm

    L-a vazut cineva pe ctp vreodata neincruntat si neinversunat??? asta spune totul despre duhul ce-l stapaneste!
    diavolul poate da cele mai rationale si vrednice de crezare informatii…pentru ca este tatal minciunii!

    Apreciază

  14. comentator said, on mai 18, 2011 at 3:31 pm

    Adevarul este insa, Unul singur: Hristos!

    Apreciază

  15. Olivia said, on mai 18, 2011 at 6:02 pm

    Costinela
    Subscriu spuselor tale.
    „Dacă mai aveam însă vreo umbră cât de mică de îndoială în legătură cu această posibilitate a vieţii de apoi, pentru că şi în mine există această nevoie de Dumnezeu, a fost spulberată odată cu lectura unui interviu cu un om pe care-l admir nespus: Stanislaw Lem, una dintre cele mai mari minţi ale umanităţii. Cu puţin timp înainte de a muri, după ce trecuse printr-o moarte clinică, spunea: “Terminaţi cu prostiile, nu există nimic! Dincolo nu este altceva decât gustul dulceag al morţii”.
    Un interviu cu un mega-habauc i-a fost de ajuns ‘mnealui sa isi piarda urma de indumnezeire!!!cam usor de convins, CTP!!! I-as sugera macar un interviu sau vreo marturie a celor care s-au intors cu fata spre Dumnezeu dupa experienta mortii clinice, dupa vederea iadului celui necuprins cu mintea sau lecturi din Pateric.Atatea dovezi nu conving, nu?
    iar citatul ” Acum se întâmplă ceva: actuala civilizaţie tehnologică scoate omul din centrul Universului şi nu îl pune pe Dumnezeu la loc. Pune la loc ceva, tot un fel de Dumnezeu, dar care nu mai are mare legătură cu omul şi care s-ar putea să arate într-un mod nu foarte plăcut. Poate ne va fi greu să ne gândim la această entitate. Va conţine, după părerea mea, ceva străin fiinţei umane.” ne conduce spre ideea unor… extraterestri-draci, oare?
    In plus, plaseaza la nivel de egalitate pe Dumnezeu cu o gramada de zeitati pagane, asta din ciclul religie-ocultism-spiritualitate..totuna.

    Apreciază

  16. Ioan Dan said, on mai 18, 2011 at 7:08 pm

    L-as intreba cum a fost posibil sa le treaca prin minte pasarilor si mai ales insectelor gandul ca ar putea sa zboare avand in vedere faptul ca omul, fiinta rationala prin excelenta a avut nevoie sa vada modelul zzborului la aceleasi pasari pentru a-i trece prin minte acelasi gand. Cum explica evolutionistii lu’ peste prajit aparitia pasarilor si insectelor zburatoare?

    Apreciază

    • tataia said, on mai 18, 2011 at 8:06 pm

      Ma rog…cum explica evolutionistii lui peste prajit faptul ca paianjenul isi tese pinza atit de frumos si de precis? Paianjenul tata ii da paianjenului fiu instructiuni verbale despre cum sa teasa pinza sau ii arata? E plin pe Youtube de clipuri ale ateilor care isi propovaduiesc la greu „religia” lor ratacita. Mai demult a existat o grupare care se numea RRS (Rational Response Squad) si care umpleau Youtubele de clipuri care propovaduiau ateismul. In cele din urma le-a fost sters contul si au fost actionati in judecata deoarece au afirmat in public (pe Youtube) ca ar trebui sa fie catalogata drept boala psihica credinta in Dumnezeu. Si in felul acesta s-a spart gasca…daca bine imi aduc aminte au facut unii sapaturi si cica ar fi descoperit si niste mizerii despre ei..cum ca fata se prostitua…sau a pozat nud…acum nu stiu cit de adevarate sint. Ideea e ca „munca” le-a fost preluata de altii. Chiar am vazut nu demult un clip cu un ateu trecut bine de prima tinerete care incerca sa raspunda nenumaratilor crestini care i-au pus pur si simplu intrebarea ca de ce ateii nu tac dracului (!sic) din gura. Ca ce au de demonstrat in fond si in definitiv. La care individul raspunde ca acesta e o intrebare buna si cinstita. Ca ei militeaza pentru scoaterea lui Dumnezeu din orice activitate publica. Ca nu au nici o problema cu crestinii care se aduna pentru a se ruga atita timp cit ei (ateii) nu stiu de asta. Ca este inadmisibil ca presedintele sa spuna „Sa ne ajute Dumnezeu!” din moment ce se adreseza nu doar crestinilor ci si ateilor. Ca din moment ce ei nu cred in Dumnezeu ii DERANJEAZA sa se vorbeasca despre asa ceva in prezenta lor. Si ca daca se vorbeste despre Dumnezeu in prezenta lor li se incalca drepturile constitutionale. Daca mai gasesc clipul voi reveni cu link…dar oricum esenta am exprimat-o mai sus.

      Apreciază

  17. Stefan said, on mai 18, 2011 at 7:47 pm

    c.p.t……acest mascarici de SF-uri cu iz de proletcultism occidental,aceasta capusa involburata la fata si incruntat pe conjuncturalul sau popor gazda, acest ins lipsit de scrupule nu si de bani,vorba unui pamfletar,cap de cauciuc, latrau de serviciu care in timpul liber este prezidentul uniunii „venerabililor”cocosati gazetareste pentru u.ie. precum odinioara eunucii fata de sultan,t.b.c-ul,pardon,t.p.c.-ul incruntat,nesovaielnic si mereu cu aratatorul indreptat impotriva celor pe care este „asmutit”,maidanezul acesta care mazgalea prin „almanahele” comuniste oarece nazbatii rasuflate din preaplinul celor 245 de neuroni rataciti in creierul sau,a inceput precum zbanchieviciul ala de a mers prin sua sa le arate capitalistilor diversi oameni de cultura (neintelesi in Romania de vreo 17 miiioane de Romani) scapati de la ospiciu direct in expozitia de la new york sa ne reprezinte (?????),face precum cel mai inainte descris,adica scrasneste din dinti si din privirile de otel si face praf orice insurgent care indrazneste sa il contrazica,respectiv vreo 98% din Romanii care au sorginte Crestin Ortodoxa,se inchina Sfintei Cruci si se roaga la Bunul Dumnezeu,acei Crestini adevarati si nu masoni ca mai toti politicieni si pupincuristii (cert iertare tuturor celor ai mei frati si surori) gazetari ce scriu impotriva neamului,scriu impotriva pamantului din care Dumnezeu i-a plamadit,si scriu impotriva strabunilor sai in cazul in care fac parte din Romanii adevarati si nu din khazarii din stepa mongola ce acum incearca sa conduca vremelnic aceasta planeta ! Sa iti fie rusine p.c.t. ca hulesti cele sfinte si sa iti ceri iertare in genunchi Bunului Dumnezeu, dar stii unde ? La Manastirea Cozia,acolo unde istoria Neamului se intrepatrunde cu Sfanta credinta ! Sa mergi miselule care vorbesti si hulesti in limba Romana si gandesti in limba tradatorilor si iudelor si sa iti ceri iertare ca iti osandesti copiii si si resturile neamului tai pe 7 generatii ! Uita-te bine la cei care sunt bolnavi,schilozi si neputinciosi,uita-te bine la guru” ala de hawkins,crezi tu c.t.p.-ule ca e ceva intamplator ? Acum ai primit cei 30 de arginti ori mai demult,sau mereu,sau asta e slujba ta,iuda ? Daca nu ai nimic de ascuns,arata averea ta Ro,manilor si daca ai acest curaj mai spune si cum ai facut-o !

    Apreciază

  18. Isabela said, on mai 18, 2011 at 8:39 pm

    Interesant e ca domnul Popescu s-a declarat mai intai ateu, pentru ca apoi sa scrie un articol lacrimogen despre crestinismul Papei. Anul trecut l-a intrebat cineva daca crede in Dumnezeu si a eludat raspunsul…. e ciudat cum toti acesti oameni ce cred ca inteligenta lor e mai presus de Creator nu au nici macar curajul asumarii :”da , domnule, eu cred ca Dumnezeu nu exista!”

    Apreciază

    • Logica said, on mai 19, 2011 at 8:36 pm

      E clar atunci ca e agent si ca el joaca ROLURI , cand sa ne convinga ca e bun ateismul , cand sa ne convinga ca e bun Papismul , fiecare cu ce-l doare , cel ce cauta sa nu mai creada ATEISM si cel ce cauta sa creada PAPISM , ca nu cumva sa ajunga ORTODOX.

      Apreciază

  19. acelas said, on mai 19, 2011 at 10:24 am

    daca cineva il contrazice pe ctp, acesta se intarata si mai inversunat in ceea ce crede, facandu-si un idol din ceea ce gandeste numai cu propria-i minte…, si a continuat cu interviuri, cu evrei, bineinteles ..

    http://www.gandul.info/news/interviu-cu-jiri-menzel-de-cristian-tudor-popescu-opiniile-regizorului-ceh-despre-ortodoxism-si-totalitarism-nicaieri-nu-o-sa-gasiti-un-rus-care-sa-si-ceara-scuze-8273479

    .

    Apreciază

  20. jimmy said, on mai 19, 2011 at 2:21 pm

    Nu stiu cati dintre voi folosesc reteaua de socializare Facebook dar ati observat ca acum cand uploadezi o poza noua se face o scanare a persoanelor din fotografie si uimitor functioneaza foarte bine, detectand fetele prietenilor tai.

    Apreciază

  21. simplă reamintire said, on mai 19, 2011 at 8:33 pm

    ziarul in format electronic gandul are sub frontispiciu un spatiu-banner principal in care ruleaza de ceva luni bune reclama celor de la gold corp. …nu cred ca va raspunde vreodata la „de ce?” de asemenea, ziaristul ctp a afirmat, intr-o rara situatie (intalnire cu cititorii ziarului, 30 aprilie, at), ca presa e o afacere. ca sa le intre bine in cap ”naivilor”. „rostul presei nu e sa educe, …doar daca vrea ea, o poate face” – citat aprox. daca presa e doar o afacere atunci credibilitatea argumentului jurnalistic paleste. cine da banul dicteaza ”adevarul” dorit, tocmeste lautarii de servici, aruncatorii de fumingene, manatorii de turme, amagitori iscusiti….. adica tot spectrul jurnalistic ”oficial”… traim vremuri moderne, democrate …sau vremurile de pe urmă..

    Apreciază

  22. acelas said, on mai 20, 2011 at 12:07 am

    f trandy si „necesar” pt populatia globului …. dsk va purta o brăţară electronică de supraveghere

    daca si un ditamai evreu poarta asa ceva si se supune …, atunci pana la urma „si noi” se cuvine sa ne supunem …

    http://www.gandul.info/international/dominique-strauss-kahn-fostul-sef-al-fmi-va-fi-eliberat-ce-cautiune-plateste-8275196

    SAU

    unde vor sa fie de fapt „identitatea” noastra …

    http://www.gandul.info/news/ministrul-comunicatiilor-orice-roman-va-avea-si-in-lumea-virtuala-o-identitate-8275057

    iata si despre cel mai favorit regizor al lui ctp, all time, al evreu – un puternic anti-crestin :

    http://www.gandul.info/magazin/regizorul-lars-von-trier-a-fost-declarat-persona-non-grata-la-festivalul-de-film-de-la-cannes-dupa-ce-a-spus-ca-il-simpatizeaza-pe-hitler-8274710

    facatura? se dau in vileag odata cu aceasta balbaiala .. ?

    http://www.gandul.info/international/hotelul-sofitel-din-new-york-a-sunat-la-politie-abia-la-o-ora-dupa-plecarea-lui-strauss-kahn-presa-8274823

    .

    Apreciază

  23. acelas said, on mai 20, 2011 at 12:10 am

    testari deocamdata pe spatele cobailor europeni …

    http://www.gandul.info/magazin/mcdonald-s-europa-isi-inlocuieste-angajatii-cu-7-000-de-casieri-electronici-8273944

    .

    Apreciază

  24. acelas said, on mai 20, 2011 at 12:24 am

    text gasit pe net despre hitler … . De prima parte stiam, a doua …

    hitler was half Jewish – His father was a bastard son of the Rothschilds and his mother was half Jewish.

    The family name was Schicklgruber. His father Alois changed it to hide his Jewish ancestry.

    Apreciază

  25. clement said, on mai 20, 2011 at 3:41 pm

    Hawking face cercetare pentru papalitate si colaboratorul sau, profesorul in fizica teoretica Iakob Bekenstein, pentru institutul iudaic de la Jerusalim.
    Amandoi si-au propus sa ii traga presul de sub picioare lui Einstein, desfiintand Teoria Relativitatii Generale. Buchisesc ei cifre si isi dau cu parerea despre Univers, Creatie si Creator. Au decis ca trebuie revizuita cosmologia asa ca fizicienii se considera obligati sa aiba si pareri metafizice.
    Si inginerul CTP, hop si el.
    Trist si penibil.

    Apreciază

  26. natalia said, on mai 20, 2011 at 5:39 pm

    Ctp UN SCRIITOR RATAT DESI ISTET, LIPSIT DE TALENT CARE S-A FACUT GURNALIST LA COMANDA SI DIN FRUSTRARE AFISEAZA IMAGINEA OMULUI RATIONAL SI ATOT STIITOR CARE N-ARE NEVOIE DE NIMENI SI NIMIC.(mai cunoastem si pe altii nu e primul nici ultimul)

    Apreciază

  27. scsdc said, on februarie 10, 2014 at 8:24 pm

    Hawking nu a scris nimic de cand e paralizat. Nu-ti trebuie multa minte sa iti dai seama ca cineva care e hranit prin tub si sta in pat 90% din zi si are nevoie de cinava ca sa ii schimbe pungutele pentru dejectii regulat nu poate sa scrie atatea carti, sa faca atata cercetare, calcule, analize, sa dea si interviuri, etc mai ceva ca un om normal (fizic). Numele lui este folosit. Nici un om de stiinta serios nu a spus NICIODATA (cercetati) ca poate spune ca totul se poate explica „fara Dumnezeu”. Asta pentru ca orice fel de modele fizice ai folosi la urma urmei ramane intrebarea – de unde vin Legile Fizicii. Va GARANTEZ ca NICIODATA nici un fizician nu va spune ca legile fizicii se pot crea singure sau sunt „eterne”.

    Apreciază

    • cristi o. said, on martie 25, 2015 at 5:11 am

      Postul e vechi, stiu… Dar… Gandind mai bine la starea reala de sanatate a lui Hawking (practic, leguma), nu e doar paralizat, ci are o boala degenerescenta. Adica starea sanatatii lui e intr-o continua degradare. Prin prisma acestui lucru se poate admite ca nu avea nici cand, nici cum sa scrie atata. Plus ca munca de cercetare e imposibila intr-o asemenea stare. Si mai stiu un lucru (din experienta personala cu niste rude), chiar si un om 100% normal intelectual, dupa primul an de imobilizare la pat (cu tot tacamul), incepe sa sufere alterari serioase la nivel psihic, nervozitate continua, pierderea, in mod sever, a capacitatii de concentrare, pierderea treptata a logicii, tendinta de razbunare pentru orice nimicuri, anxietate etc. etc. Exact acelasi lucru l-am auzit si de la cunostinte care au avut astfel de bolnavi prin familiile lor. – Starea lui Hawking e, de departe, mai grava. Atunci cum e posibil ca acest om sa aiba activitate mai ceva ca unul sanatos? Si mai e o problema: individul nu poate vorbi de foarte mult timp. Zice-se ca „vorbeste” printr-un sintetizator… Eu am dubii mari… Omul nu misca nici gura nici buzele si nici nu are laringofon ca pilotii din WWII. Si totusi, computerul prin care „graieste” fizicianul, are o „vorbire” cursiva, coerenta, in materie de logica si, culmea, nu face absolut niciun fel de greseli ori poticneli – inerente la un om suferind ori la interfata om-masina. Ma tem ca astia folosesc corpul individului pe post de „marioneta” cu nume celebru si vocea aia metalica e a altora ori a mult hulitei „fiare” – megacomputerul dat publicitatii abia recent…

      Apreciază

  28. o oarecare said, on martie 7, 2015 at 8:40 pm

    Cristian Tudor Popescu sa- si dea cu parerea despre lucruri la care se pricepe. Il credeam mai inteligent. A dat cu batul in balta omul. Stai si te gandesti daca e bine sa te superi sau sa-l compatimesti pur si simplu. Nu avem ce discuta cu ateii. Ei le stiu pe ale lor, noi pe ale noastre. Unde e toleranta de care ar trebui sa dea dovada? Numai noi, crestinii, sa toleram jignirile lor ?

    Ortodoxia e o floare pe care mustele nu pot sa stea. Pur si simplu ele prefera necuratia. Daca CTP prefara necuratia, sa faca bine sa n-o recomande decat celor care au aceleasi gusturi ca si el.

    Apreciază

  29. […] Anti crestinul CRISTIAN TUDOR POPESCU: Viata de apoi este o escrocherie. Biserica a fost inventata p… […]

    Apreciază

  30. Paul Mogosanu said, on aprilie 5, 2015 at 7:50 pm

    CTP este un subprodus rezultat din taierea imprejur,cand,din greseala, a fost aruncat pruncul si s-a pastrat pielea rezultata din circumcizie.Este un individ malefic.Este suficient sa-i vezi figura incrancenata in permanenta,gata sa muste chiar si in rarele momente cand rade,asemenea unei potai turbate.Gazetar intre ingineri si inginer intre gazetari.Ca individ este ceva care miroase urat.Nu stiam ca este satanist.Convingerile sale spirituale era bine sa le pastreze pentru sine.Nu-i ceruse nimeni opiniile sale spirituale.Ziarul la care isi scrie rautatile sale native,nu este bun nici de alte trebuinte,pentru ca aduce a hartie igienica deja intrebuintata.

    Apreciază

  31. […] Anti crestinul CRISTIAN TUDOR POPESCU: Viata de apoi este o escrocherie. Biserica a fost inventata p… […]

    Apreciază

  32. […] Anti crestinul CRISTIAN TUDOR POPESCU: Viata de apoi este o escrocherie. Biserica a fost inventata p… […]

    Apreciază

  33. […] Anti crestinul CRISTIAN TUDOR POPESCU: Viata de apoi este o escrocherie. Biserica a fost inventata p… […]

    Apreciază

  34. […] Anti crestinul CRISTIAN TUDOR POPESCU: Viata de apoi este o escrocherie. Biserica a fost inventata p… […]

    Apreciază

  35. […] Anti crestinul CRISTIAN TUDOR POPESCU: Viata de apoi este o escrocherie. Biserica a fost inventata p… […]

    Apreciază

  36. […] Anti crestinul CRISTIAN TUDOR POPESCU: Viata de apoi este o escrocherie. Biserica a fost inventata p… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.