SACCSIV – blog ortodox

De ce PATRIARHIA ECUMENICA O EXCOMUNICA PE VASSULA RYDEN?

Posted in antihrist, ECUMENISM, Patriarhul BARTOLOMEU, VASSULA RYDEN by saccsiv on martie 25, 2011

Iata traducerea articolului Announcement On Vassula Ryden By The Ecumenical Patriarchate, facuta de fratele Apologeticum:

Biserica ortodoxă, urmând cu stricteţe exemplul strălucit şi învăţătura Sfinţilor Apostoli, învăţătura Sfinţilor Părinţi ai Bisericii care au păstrat succesiunea apostolică şi urmează hotărârile de Dumnezeu insuflate a Sinoadelor Ecumenice, garantează ca o perlă de mare preţ credinţa în Una, Sfântă, Sobornicească şi Apostolească Biserică, în care plenitudinea creştină se practică prin participarea la Sfintele Taine şi prin viaţa spirituală a întregului corp al Bisericii, ce are fundament lucrarea dumnezeiască.
Prin urmare, indiferent de mişcarea sau disensiunea improvizată, personală sau colectivă, în dispreţ sau cu încălcarea dogmelor credinţei creştin ortodoxe şi viaţa în Hristos în cadrul Bisericii, ca fiind singura cale pentru mântuirea sufletelor noastre, cu atât mai mult o auto-proclamată „presupus carismatică” personalitate, este din start respinsă ca o inovaţie inacceptabilă.

În acest spirit, şi pentru protecţia integrităţii spirituale a ortodocşilor noştri evlavioşi de confuzia spirituală periculoasă, mai ales pe cei ce nu cunosc bine problemele care stau la baza riscului de înşelare, respingem de la Biserica Mamă pe numita Vasiliki Paraskevis Pentaki – Ryden, cunoscută ca „Vassula”, cât şi organizaţia ei „Adevărata Viaţă în Dumnezeu”, care pripit şi frivol propune învăţăturile bazate pe presupusul „dialog direct între ea şi întemeietorul Bisericii, Domnul nostru Iisus Hristos”; respingem de asemenea şi cele deţinute de ea şi susţinătorii organizaţiei „Adevărata Viaţă în Dumnezeu”, care se abat grav de la învăţătura de Dumnezeu insuflată a Bisericii, şi, de asemenea, tulbură conştiinta credincioşilor dreptslăvitori.

Prin urmare, facem apel la susţinătorii acestor inovaţii inacceptabile şi la cei care le încurajează, care de acum înainte nu sunt acceptaţi la comuniunea cu Biserica, nu numai să nu se implice în activitatea pastorală a sfintei mitropolii, dar, de asemenea, nici să nu predice învăţăturile lor inovatoare, pentru a preveni sancţiunile corespunzătoare ce li se cuvin, conform Sfintele Canoane.

Ne exprimăm, în sfârşit, durerea profundă a Patriarhiei Ecumenice pentru faptele unor – din fericire puţini – clerici ai Bisericii Ortodoxe ce au participat la discuţii cu numita „Vassula” şi care i-au dăruit un „certificat al Ortodoxiei.”

Patriarhia Ecumenica, 16 martie 2011

Secretariatul şef al Sfântului Sinod

Comentariu saccsiv:

Cica Vassula Ryden, crestina grec-ortodoxa, l-a regasit pe Dumnezeu in 1985, in urma unei experiente spirituale directe cu ingerul ei pӑzitor.

In anul 1994, a adus acest mesaj pentru prima oarӑ in Romania, la un simpozion organizat de CONSILIUL MONDIAL AL BISERICILOR pe tema “Spiritualitate Crestina pentru Zilele Noastre“. Crestini ortodocsi, catolici si protestanti din intreaga lume au format sute de grupuri de rugӑciune ecumenice care se roagӑ necontenit pentru Pace, Iubire si Unitate.

In 1999, cu ocazia vizitei Papei Ioan Paul al II-lea la Bucuresti, Vassula a fost invitata oficiala a Patriarhului Teoctist, remarcabila recunoastere a contributiei aduse dialogului Bisericilor pe tema Unitatii. In decembrie 2000, la invitatia Pӑrintelui Galeriu, Vassula a revenit in Romania pentru 2 conferinte la Bucuresti la care au participat mii de persoane.

Anul trecut a fost impartasita de preotul Daniel Crecan, ca intre timp a fost caterisit.

Cititi va rog si:

VASSULA RYDEN revine in Romania. Sau TARA SUB ASEDIUL RATACITILOR …

De cate ori s-a intalnit Patriarhul Teoctist cu papa Ioan Paul al II-lea?

141 de ani de la nasterea lui GANDHI si GRESEALA parintelui GALERIU

Sinodul Mitropoliei Banatului: SENTINTA DEFINITIVA SI IREVOCABILA in cazul Preotului Daniel Crecan de la Parohia Bocsa Montana

A devenit Patriarhul Bartolomeu traditionalist antiecumenist? Nu cred:

PATRIARHUL BARTOLOMEU – militant al ECUMENISMULUI TOTAL. Declaratii importante despre dialogul cu Papa, Islamul şi Iudaismul …

VIDEO (si transcriptul): Patriarhul Ecumenic Bartolomeu la Park East Synagogue din New York

VIDEO – ECUMENISM TOTAL: Patriarhul ecumenic BARTOLOMEU de Constantinopol DARUIESTE UN CORAN presedintelui COCA-COLA

Episcopul Sloboziei şi Călărasilor VINCENTIU GRIFONI si Patriarhul BARTOLOMEU de Constantinopol in The Elijah Interfaith Institute (finantare ROCKEFELLER) …

Mesajul Patriarhului BARTOLOMEU adresat musulmanilor la sfarsitul RAMAZANULUI

Atunci ce-o fi? Consider ca e o punere in practica a celor de care avertizam in articolul:

Sa analizam rezultatele COMISIEI DE LA VIENA. Consider ca E MULT MAI RAU decat se bucura catolicii ca este …

In rezumat, cum vremurile apocaliptice bat la usi si foarte mult timp pana la intronarea antihristului nu mai este, se incearca pacalirea vigilentei cat mai multora. Adica:

Antihristul va fi acceptat de multi adepti din toate religiile. Si din pacate si de unii din randul ortodocsilor … Cum poti impaca insa si capra si varza si lupul? Se poate oare realiza o unire intre ortodocsi, catolici, protestanti, islamisti, evrei, budisti, animisti, etc? Indubitabil, nu. E drept unii vor accepta aceasta unitate. Acestia ar fi prima categorie:

VIDEO – Chemare la ECUMENISM TOTAL: duminica, 26 septembrie 2010, la Ierusalim. Crestini, evrei, musulmani, budisti, samani sunt indemnati sa se roage simultan (care la ce stie) pentru pace …

Ecumenism total: A aparut CHRISLAM, adica 2 in 1 (crestinism plus islam)

VIDEO: 24 oct – ziua Unimii – Comunicat de presa

VIDEO si FOTO: Ecumenism muzical total in Rusia

Nu insa toti … Pentru acestia, din a doua categorie, au loc astfel de manifestari:

Video – ECUMENISM TOTAL: Papa vrea in 2011 un ASSISI 2, adica o adunatura de reprezentanti ai tuturor religiilor (inclusiv yoghini si samani) care sa se roage pentru pace …

Adica li se ofera varianta unitatii in diversitate: fiecare cu calea lui de a ajunge la acelasi Dumnezeu …

Aici e marea inselare si consider ca de aceea au si excomunicat-o pe Vassula, cea care ar fi incadrabila in prima categorie.

In concluzie, de ceva vreme se merge pe doua variante pentru a se ajunge la aceeasi punct terminus: unitate totala si unitate in diversitate. E vechea schema masonica a „alternativelor” create tot de catre ELITE:

Nu-ti convine de Monsanto, vin ecologistii cu “alternativa”.

Nu-ti convine de FMI, vin anarhistii.

Nu-ti convine de marionetele puse la conducerea tarilor de papusarii planetei, vin baricadistii.

Si tot asa.

In cazul de fata, nu-ti convine de unitatea totala a religiilor, iata “alternativa traditionalista” …

4 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on martie 25, 2011 at 4:42 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. Ioan C. said, on martie 25, 2011 at 4:47 pm

    Trebuie vigilenta, in Pateric sunt exemple cum diavolul incerca sa-i ispiteasca pe Sfintii parinti dandu-se drept inger al Celui Preainalt: ” Nu este de mirare, deoarece însuşi satana se preface în înger al luminii. ” ( II Corinteni 11, 14).

    Apreciază

  3. vantelegar said, on martie 25, 2011 at 5:14 pm

    Locatie : Manila,Filipine.Biserica catolica a organizat azi un protest contra unui proiect de lege de planificare familiara,de asemenea s-a manifestat contra conceptiei artificiale si contra avortului.Protestatari au fost aproximativ 40.000.
    Daca Biserica Ortodoxa Romana ar organiza si ea o asemenea manifestatie cati romani s-ar strange sa protesteze ?

    http://es.noticias.yahoo.com/11/20110325/twl-asi-gen-filipinas-planificacion-fami-1be00ca.html

    Apreciază

  4. WORLDLINES - June 28, 2009 said, on martie 25, 2011 at 5:59 pm

    […] View full article on Saccsiv’s Weblog […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.