SACCSIV – blog ortodox

Prof. univ. dr. Vasile Astarastoae: Cardurile de sanatate sunt nesigure …

Posted in CARD NATIONAL DE SANATATE, CIPURI by saccsiv on martie 14, 2011

Citez din articolul Cardurile de sănătate, nesigure…:

Cardurile de asigurări de sănătate, care ar putea deveni operaţionale din 2011, reprezintă o lipsă de protecţie a informaţiilor strict personale, iar dosarul patologic al pacientului nu trebuie trecut pe acestea, este de părere preşedintele Colegiului Medicilor din România (CMR), prof. univ. dr. Vasile Astărăstoae. Pe de altă parte, dr. Marius Filip, de la Direcţia Generală Evaluare a Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), susţine că introducerea cardului de asigurări de sănătate va reduce considerabil birocraţia, iar spargerea datelor de pe acesta necesită o perioadă îndelungată de timp, de aproape 300 de luni. “Consider că nu există sistem pe care hackerii să nu-l poată sparge într-un timp foarte scurt. Nu vreau să bag panică în rândul populaţiei, dar dacă acest card va fi introdus, cei care susţin acest demers trebuie să îşi asume pe deplin responsabilitatea pentru efectele ce pot apărea. Orice elemente referitoare la patologia pacientului trebuie trecute pe card numai cu acceptul acestuia”, susţine preşedintele CMR. Cardurile naţionale de sănătate se vor emite individual, pentru fiecare asigurat având vârsta de minimum 14 ani. Cipul cardului de sănătate ar urma să conţină date privind istoricul medical al titularului, dovada achitării contribuţiilor pentru sănătate, grupa sanguină, RH-ul, precum şi dispoziţia sa privind donarea de organe.

Cititi va rog si:

Parintele IUSTIN ne indeamna SA NU LUAM CARDUL DE SANATATE CU CIP. Asadar, sa nu ne luam dupa cei ce ne mint ca fara card vom muri in chinuri …

AU MINTIT. NU EXISTA ALTERNATIVE. Ordonanta de urgenta specifica: „CARDUL NATIONAL DE SANATATE va fi un document care va deveni OBLIGATORIU” …

12 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on martie 14, 2011 at 4:00 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. fanu said, on martie 14, 2011 at 4:11 pm

    aşa şi sunt două variante; fie cip implant mai sigur fie refuz de cip din toate punctele de vedere a acestuia şi rămânerea cu actele vechi DAR bag samă că dacă mâine românaşilor li se spune că dacă iau cipu vor trăi mai bine veţi vedea ce bătaie are să fie pentru acestea… efectul pavlov la nivel de cip şi subjugare funcţionează majoritar

    Apreciază

  3. MIhaela said, on martie 14, 2011 at 7:06 pm

    Exceptionala interventia Prof. Astarastoae, singurul care a vorbit deschis, fara teama, infruntandu-i cu demnitate pe ceilalti sefi din sistemul sanitar,spunand adevarul .Interventia domniei sale, existenta pe blogul personal, ar trebui asculata de noi toti.

    Apreciază

  4. Daniel said, on martie 14, 2011 at 7:10 pm

    Dumnezeu sa ne ajute sa nu acceptam asa ceva, eu am un card (bancar) acum pe care il voi taia cu foarfeca, mi-a fost prelungit fara stirea mea dar este cu cip. Am gasit o banca la care inca se elibereaza carduri fara cip, pana cand se mai poate am sa-mi fac un card acolo, dupa aia …. Dumnezeu cu mila!

    Apreciază

    • Ciprian said, on martie 14, 2011 at 7:42 pm

      @Daniel

      La ce banca e fara cip?

      Apreciază

    • Mihai said, on martie 14, 2011 at 9:15 pm

      si eu mi-am facut un card la o banca ce le elibereaza cu cip. nu m-am mai dus sa il ridic. zilele astea am fost anuntat ca imi inchid contul si imi anuleaza cardul pt ca nu l-am folosit. Doamne ajuta!

      Apreciază

  5. ady said, on martie 15, 2011 at 6:10 am

    Ce banca mai utilizeaza carduri fara cip?

    Apreciază

  6. gabi said, on martie 15, 2011 at 9:00 am

    Dar de ce va trebuie musai card?
    Numerarul ce are?

    Apreciază

  7. Florin BC said, on martie 15, 2011 at 9:32 am

    Noi ,adica eu si familia, am renuntat la carduri de cand sau introdus cipurile.Mereu ni se atrage atentia ca e mult mai avantajos cu card,comisioane mici sau fara etc.Deocamdata mai merge sa-mi ridic salariu fara card.Apoi mai vedem. ,,Ajunge zilei rautatea ei.””

    Apreciază

  8. Ciprian said, on iulie 13, 2011 at 6:32 am

    la transilvania. sper sa fie considerat reclama

    Apreciază

  9. Ciprian said, on iulie 13, 2011 at 6:33 am

    la transilvania. sper sa nu fie considerat reclama

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.