SACCSIV – blog ortodox

REAL? Metoda de furt din masini cu bruiajul telecomenzii

Posted in stiinta by saccsiv on martie 4, 2011

Citez din articolul Metoda de furt din masini cu bruiajul telecomenzii:

Vai, ce ma infurie hotii astia puturosi! Ei chiar nu stiu ca romanii nu mai lasa lucruri valoroase in masini? Primit pe email. Luati aminte si scrieti daca ati patit si voi la fel.

——–
Astazi, 10.02.2011, am avut ceva de rezolvat in zona P-ta Cosbuc- Bdul Libertatii ( Bucuresti). Am parcat masina in fata sediului RCS-RDS , am rezolvat ce aveam de rezolvat in 15 min si m-am intors la masina.    Nu am reusit sa deschid masina nici din cheie (telecomanda) nici din telecomanda de la alarma. Langa mine un domn se chinuia sa-si inchida masina cu telecomanda si nu reusea. Deci eu nu reuseam sa o deschid pe a mea  el nu putea sa o inchida pe a lui.PREA MARE COINCIDENTA!!!!!!!!!!!!!!!! Mi-am adus aminte ca citisem pe net un articol care explica ca masinile care se inchid cu telecomanda nu sunt sigure deoarece se poate bruia semnalul dat de aceasta si masina nu se inchide ( desi tu ai apasat pe buton si esti sigur ca s-a inchis).     M-am uitat in jur si……………… o masina micuta cu 2 usi , marca Datsun ,culoare gri deschis, fara numere de inmatriculare  era oprita in apropiere in spatele masinilor parcate . M-am dus catre acea masina , in ea erau 4 indivizi ( cum aratau este usor sa ghiciti) , unul din ei avea un dispozitiv care semana cu o telecomnda de tv dar avea si antena.  Cand m-au vazut , au plecat .     Imediat dupa ne-am putut descuia respectiv incuia masinile din telecomanda.Asadar este o noua metoda de a fura din masina. Verificati-va masina dupa ce ati inchis-o.Cum functioneaza:  individul tine permanent apasat pe butonul dispozitivului , care emite un semnal ( frecventa) sau ce o fi, semnal ce nu lasa comanda ta de inchidere sa “ajunga” la masina. Apesi pe buton sa inchizi masina, iar daca nu esti atent sa vezi daca intr-adevar s-a inchis, aceasta ramane deschisa. Pe urma doar asteapta la pleci de langa masina si te usureaza de ce ai lasat prin ea.Nu credeam asta stiind ca alarmele schimba codurile la fiecare activare  , si am un sistem de alarma bun, foarte laudat. Se pare ca e pentru fraieri cinstiti.Cei care ati patit asta  sau ati vazut , va rog, sustineti avertismentul, cei care nu au vazut tineti minte si anuntati-va prietenii si nu numai)

Cititi va rog si:

Cardurile si actele cu CIP RFID pot fi citite de la distanta. De ce autoritatile ne mint ca sunt sigure? De ce se indarjesc sa generalizeze folosirea acestei tehnologii extrem de vulnerabile?

 

13 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. codrut said, on martie 4, 2011 at 12:18 pm

    pai daca o inchide pe stilul clasic din cheie cred ca numai era nici o problema..prea mult confort ne omoara

    Apreciază

    • tataia said, on martie 4, 2011 at 4:51 pm

      Exact asta voiam sa spun. Daca vezi ca nu se inchide din telecomanda o inchizi „manual” din cheie. NU vad care ar fi problema.

      Apreciază

  2. gina said, on martie 4, 2011 at 12:22 pm

    lady gaga-new video

    Apreciază

    • Iustina said, on martie 4, 2011 at 1:38 pm

      @gina,

      Haideti ca de acum incolo sa nu o mai „promovam „, asa de mult, pe gagauta asta, ca doar nu am facut fixatie pe ea…..Nu merita sa -i acordam nici cea mai mica atentie; mai ales ca ne-am lamurit ce hram poarta. Eu nici nu pot sa-i urmaresc prestatiile ca-mi vine rau la propriu.
      Doar daca se va da pe brazda vom fi bucurosi sa auzim de ea. NU? CE ZICETI?

      Apreciază

      • Mos Ioan said, on martie 5, 2011 at 2:14 am

        @Iustina

        Ai perfecta dreptate.

        Apreciază

  3. Ciprian said, on martie 4, 2011 at 12:39 pm

    Cam asa sa arate jucaria?

    http://aparatbruiaj.zxq.net/

    Eu zic ca e destul de real… dar pe vremea cand aveam masina eram tot timpul atent la clinchetul de inchis al masinii (nu avea piuitoare)… tre sa fim putin mai atenti cat mai avem masini… ca acusi nu vom mai avea bani de motorina/impozit/rovinieta si vor deveni majoritatea muzeu si amintire e altceva…. bineinteles pentru cei care nu vor accepta cip-ul…

    Apreciază

    • @Daniel-George said, on martie 6, 2011 at 11:59 pm

      Acel aparat din link este un jammer gsm. Jammerele gsm sunt impotriva legii.
      Exista jammere pentru tot ce inseamna unde radio-wireless.
      Nu exista in mod oficial in scopuri comerciale.
      Spre ex un electronist priceput poate achizitiona kituri de-a gata si isi poate confectiona aceste lucruri in functie de nevoile personale.
      Metoda descrisa in articol dateaza de ceva vreme si este reala 100%.
      Sub anii 2000, politia avea o problema in legatura cu intimitatea statiilor de emisie receptie. Oricine cu un receptor.emitator reglabil, putea stabili frecventa si asculta sau intervenea in conversatie.
      Semnalele radio au o vulnerabilitate aparte…
      Aceste „spargeri” au dificultati cu semnalul digital. care de obicei este criptat.
      Insa orice semnal radio este vulnerabil oricum.

      Apreciază

  4. Colaps said, on martie 4, 2011 at 1:01 pm

    saccsiv, de ce nu îmi răspunzi la email ?

    Apreciază

  5. Fulger said, on martie 4, 2011 at 2:38 pm

    Uimitor, masinile bune sunt acelea clasice fara nimic electronic pe ele.

    Apreciază

  6. abc said, on martie 4, 2011 at 2:59 pm

    cei ce dețin mașin diesel model vechi ,fără electronică nu vă lăsați prostiți să le duceți la rabla că va veni o vreme probabil ,din cîte tot auzim , cînd trebuie să ne părăsim căminul în viteză și vor fi singurele mașini care vor funcționa fără electricitate și chiar la impulsul electromagnetic produs de explozia nucleară , Doamne ferește !,.., se scoate pistonașul de la electrovalva montată in capul pompei de injecție și o pornești împinsă , tot ce este pe benzină ,gaz ,electric , diesel electronic vor fi moarte ,acestea necesitînd electricitate în mers . eu am deja mașina în păstrare chiar dacă nu o folosesc și am avut clienți să o vînd .

    Apreciază

    • Mecla said, on martie 4, 2011 at 8:28 pm

      Frate,unde crezi că mai fugi cu maşina după un atac nuclear? ! Ai văzut vreo simulare/documentar cu ce efecte are arma nucleară?
      Iar dacă se utilizează arma cu neutroni pe scară largă, nu mai e cine să fugă; rămân obiectele şi *plecăm*noi oamenii….
      Însăşi inventatorii acesteia din urmă au numit-o *arma perefectă, care ucide viul şi lasă intact terenul pentru adversar*.
      *Nu vă mai iluzionaţi, soluţii lumeşti nu sunt ! *, zicea părintele….

      Apreciază

  7. infiniteladder said, on martie 4, 2011 at 4:22 pm

    As vrea sa imi spuneti ce credeti despre THX 1138? http://www.youtube.com/watch?v=zONGiyFDvg8 http://www.youtube.com/watch?v=naso7_DFno8

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.