SACCSIV – blog ortodox

VIDEO: Episcopul Iustinian Chira despre afirmatiile mitropolitului Streza, care a declarat ca nu pot fi doua mitropolii in Ardeal: „Toti nechematii si neincheiatii isi dau cu pararea”

Posted in Episcopul IUSTINIAN CHIRA, IPS BARTOLOMEU ANANIA by saccsiv on februarie 4, 2011

Citez din articolul Clujul este capitala Ardealului, nu Sibiul!:

Episcopul Iustinian Chira, despre jocurile de culise din Biserica Ortodoxa Romana: Clujul este capitala Ardealului, nu Sibiul!
PS Iustinian Chira, episcopul Maramuresului si Satmarului, a atacat dur jocurile de culise din cadrul Bisericii Ortodoxe Romane. „Toti nechematii si neincheiatii isi dau cu pararea. Capitala Ardealului este la Cluj„.Preasfintia Sa s-a rugat la catafalcul Mitropolitului Bartolomeu si le-a transmis un mesaj dur prelatilor care vor sa mute Mitropolia la Sibiu. „Toti nechematii si neincheiatii se afla in treaba sa vorbeasca, dar care nu au niciun corespondent cu Dumnezeu. Isi apara ambitiile individuale, care nu au nicio importanta pentru tara, pentru Dumnezeu, pentru Romania. Mitropolia Clujului nu-i in pericol pentru ca aici exista un popor care isi apara patrimoniul. Nu te poti muta din casa in tinda. Capitala Ardealului care este? Capitala Ardealului este Clujul”, a spus episcopul referitor la afirmatiile mitropolitului Streza, care a declarat ca nu pot fi doua mitropolii in Ardeal.Despre episcopul Ioan de la Covasna a spus ca e la fel de bun de mitropolit ca oricare dintre credinciosi. „Ultimul credincios din Romania e bun de mitropolit. Sa va mandriti ca sunteti romani si ortodocsi”, a spus PS Iustinian Chira.”Bartolomeu este un om care merita sa fie trecut in randul sfintilor. Eu am slujit la Catedrala din Cluj Napoca 17 ani in vremurile alea grele. Imi pare bine ca am ajuns sa ma intalnesc cu Bartolomeu. Duminica dimineata in zori l-am visat, un vis extraordinar”, a mai spus episcopul Iustinian Chira, episcop de Maramures si Satu Mare. Preasfintia Sa a fost staretul manastirii de la Rohia la 23 de ani si a condus sfantul lacas timp de 30 de ani. In acel interval scriitorul Nicolae Steinhardt a scris la Rohia „Jurnalul Fericirii”.

Iata si comentariul cititorului el postat la articolul Testamentul Mitropolitului Bartolomeu Anania:

se incearca acum supunerea Mitropoliei Clujului puterii dictatorului ciobotea din deal;ca succesor al IPS Bartolomeu va fi preferat un ierarh slugarnic obedient patriarhiei si cine se va arata mai sarguincios zilele acestea cand se trag sforile va capata Mitropolia;ori Streza si scoala ratacita ecumenistofila militanta de la Sibiu (dar va avea nevoie de jumatate +1 din voturi iar in Sinod sunt si episcopi care NU vor face jocurile patriarhiei si ar putea deturna alegerea lui Streza a carui pozitie ca iererh este deja cunoscuta ;impunand astfel patriarhiei si luarea in calcul si pregatirea altei alternative cu un candidat NEUTRU mai dificil de dicernut initial caci inca nemanifest ca atitudine) ori un alt ierarh NEUTRU dar slabanog si usor de manipulat si OBLIGATORIU cu dragoste de ecumenism si ceva exercitiu in acest sens.
Nu m-ar mira sa auzim despre IPS Iosif de la Paris !!!

M-au bucurat de cuvintele PS Justinian Chira si il consider demn de scaunul de la Cluj pe PS Ioan de la Covasna.

18 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on februarie 4, 2011 at 5:35 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. gerik64 said, on februarie 4, 2011 at 6:06 pm

    Foarte frumos a vorbit,miscator discurs!”Utimul credincios din Romania e bun de mitropolitSa va mandriti ca sunteti romani si ortodocsi”Chiar a reusit sa ma infioare cred ca si pe altii.Sunt vorbe sincere care nu fac decat sa te atraga si sa-ti ridice moralul.Mare dar avem ca suntem ortodocsi sa multumim lui Dumnezeu din toata inima.

    Apreciază

  3. umilinta said, on februarie 4, 2011 at 6:08 pm

    Sunt sanse mari sa iasa Ioan de la Covasna, nu supara pe nimeni dintre ecumenisti sau antiecumenisti deocamdata, e un mister.

    Apreciază

  4. natalia said, on februarie 4, 2011 at 7:37 pm

    Cu toata durerea in suflet pt faptul ca IPS Streza este ierarhul locului de care tin si are si el partile lui bune…sper sa nu se unifice mitropolia Ardealului.Nu cred ca ar fi bine sa devina IPS Streza mitropolitul Ardealului,n-am nimic personal cu el din contra insa din pacate are deschideri ecumeniste e apropiat de Patriarhul Daniel si asta nu este bine de loc pt poporul ardelean.La Sibiu din pacate sunt tolerate multe lucruri straine de duhul ortodoxiei si ar fi pacat sa se extinda fenomenul in tot Ardealul…o unitate doar de dragul unirii -asa asemanatoare ecumenismului-a toturor ardelenilor mi se pare cam fortata…Ips Iustinian are dreptate in totalitate.Si are un admirabil curaj care ma emotioneaza prin declaratiile sale. Doamne ajuta!

    Apreciază

  5. clement said, on februarie 5, 2011 at 12:30 am

    Imi este foare dificil sa nu imi amintesc cum si-a dat Laurentiu Streza cu parerea privind necesitatea acceptarii vaccinului impotriva cancerului de col uterin. Explicatiile date de Sfintia Sa enoriasilor parinţi, impins de interesele lui Streinu Cercel ne-au aratat pana unde poate merge puterea lui Mamona, cum poate intuneca pana si mintea celui care este sortit sa il slujesca pe Dumnezeu.
    Cine stie, poate intre timp a aflat ca facea publicitate unui produs farmaceutic patogen, retras de pe piaţa medicamentelor in ţari europene mai puţin ortodoxe dar mai atente la sanatatea fiicelor lor. Cat despre documentele cu cip…, am aflat de pe Trinitas ca dansul este pentru acceptarea progresului tehnologic.

    Apreciază

    • Alina said, on februarie 5, 2011 at 10:42 am

      Poti sa-l acuzi Pe IPS Streza de multe dar nu de propaganda pentru vaccinul de col uterin. A sustinul exact contrariul. Eram in biserica cand a citit circulara in care sfatuia oamenii sa nu isi vaccineze copii cu gardasil si sa fie foarte atenti cand e vorba de vaccinuri. Iar in biserici au fost impartite pliante pe aceeasi tema. De asemenea, si la facultate a tinut o conferinta impreuna cu Virgiliu Gheorghe avertizand despre efectele nocive ale vaccinurilor de tot felul.

      Apreciază

  6. Un pacatos said, on februarie 5, 2011 at 7:42 am

    Laudat fie Domnul Iisus,
    Eu sunt din episcopia Maramuresului si Satmarului, intradevar despre PS Chira nici dusmanii lui nu au ce sa spuna de rau. Nu stiu multe despre PS Streza, dar eu zic, dupa mintea mea putina, ca nu marirea noastra trebuie sa o cautam, ci a Celui Rastignit pe cruce pentru noi.
    Iertati-ma fratilor!

    Apreciază

  7. mucenicul said, on februarie 5, 2011 at 9:27 am

    se trage spuza spre Sibiu ca doar Iohannis e mason si se viseaza prim-ministru daca nu chiar presedinte. Daniel e „frate” cu el si nici Streza nu e starin de fratie. o mica cloaca masonica. Ardealul e o parte importanta a tarii iar capitala lui e Clujul. Aici exista trei religii mari : ortodoxa, greco-catolica si romano-catolica. cred ca PS Streza se viseaza un fel de Cuza al religiilor. Amintiti-va cine e Laurentiu Streza: http://roncea.ro/2009/02/20/patriarhia-si-pasapoartele-biometrice-asteptati-va-la-ce-este-mai-rau-mitropolitul-streza-are-vocea-patriarhului-si-spune-da-cipului-biometric/
    http://roncea.ro/2009/05/10/remember-cum-a-fost-daramata-anul-trecut-biserica-sfantul-nicolae-din-brasov-pentru-bani-pe-teren-o-firma-din-orientul-mijlociu-a-facut-un-resort/
    http://www.razbointrucuvant.ro/recomandari/2011/01/26/patru-preoti-ortodocsi-din-eparhia-ips-laurentiu-streza-au-participat-la-batjocura-ecumenista-a-bisericii-de-gheata-de-la-balea-lac/
    Nici nu s-a racit bine IPS Bartolomeu si sforarii si-au inceput deja manarelile, mai ales ca le-a mai disparut un ghimpe din coasta.

    Apreciază

  8. kosk said, on februarie 5, 2011 at 11:08 am

    off
    saccsiv, frate lasa’l pe rufin sa posteze, are un stil camuflat in abscons, deghizat ca un eclectic. usor frivol, mie imi place..
    ))

    Apreciază

  9. G-man said, on februarie 5, 2011 at 11:17 am

    si eu sunt prost punct.
    da asa prost ma intreb daca un inger ar cobora si ne-ar lua la intrebari ..sigur ca am ramane repetenti ..la orce materie ..si cu toate acestea Domnul trimite ingerii sa ne ocroteasca sa ne slujeasca. Cat de mult ne iubeste Domnul.
    si totusi sunt prost si marea durere este ,nu ca nu stiu neologisme sau nu fac silogisme …durerea e ca doar doua porunci ne-a dat Domnul si nici macar atat nu pot face …sunt prost punct.

    Apreciază

  10. G-man said, on februarie 5, 2011 at 11:21 am

    Apreciază

  11. […] VIDEO: Episcopul Iustinian Chira despre afirmatiile mitropolitului Streza, care a declarat ca nu pot… […]

    Apreciază

  12. […] VIDEO: Episcopul Iustinian Chira despre afirmatiile mitropolitului Streza, care a declarat ca nu pot… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.