SACCSIV – blog ortodox

IPS Justinian Chira a implinit 94 de ani

Posted in Uncategorized by saccsiv on mai 29, 2015

thumb

Foto: http://www.ifz.ro/religie/9-septembrie-2013-40-de-ani-de-arhierie-ai-inaltpreasfintiei-sale-justinian-chira.html

   Iata ce putem citi la Aniversare: IPS Justinian Chira a implinit 94 de ani: 

Arhiepiscopul Maramuresului si Satmarului, Inaltpreasfintitului Arhiepiscop Justinian Chira, implineste joi, 28 mai, varsta de 94 de ani.

Acesta s-a nascut in localitatea Plopis din judetul Maramures, intr-o familie de tarani, primind numele de Ioan. In perioada 1927-1934 a urmat scoala primara in satul natal, dupa care, intre 1934 si 1936, cursurile Liceului Ortodox de baieti „Simion Stefan” din Cluj.

Simtind chemarea pentru a-L sluji cat mai bine pe Dumnezeu, ia drumul manastirii, astfel ca pe 12 martie 1941 intra ca “frate de manastire” la “Sfanta Ana” din Rohia. Un an mai tarziu, pe 15 august, este tuns in monahism sub numele de Justinian.

A indeplinit urmatoarele misiuni: staret al Manastirii „Sf. Ana” – Rohia (1941-1973); protosinghel (in 1948) si arhimandrit (1967); Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului si Clujului (1973-1990) cu titlul de „Maramuresanul”, episcop loctiitor si apoi episcop eparhiot al Episcopiei Maramuresului si Satmarului, cu resedinta la Baia Mare (din 1990 – pana azi). In 2009 I s-a conferit titlul onorific de arhiepiscop.

In iulie 2011 a fost decorat cu Steaua Romaniei in grad de Cavaler.

Vlad HERMAN, ziarmm.ro

   Comentariu saccsiv:

Cititi va rog si:

Apologeticum: PS Iustinian Chira despre titlul de cetățean de onoare acordat Părintelui Justin: „Un titlu pentru toţi cei care au suferit în puşcăriile comuniste. Justin Pârvu este unul dintre miile de martiri ai poporului român.”

VIDEO: Episcopul Iustinian Chira despre afirmatiile mitropolitului Streza, care a declarat ca nu pot fi doua mitropolii in Ardeal: „Toti nechematii si neincheiatii isi dau cu pararea”

 

Tagged with:

32 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Radu Iacoboaie said, on mai 29, 2015 at 12:28 pm

  Asemenea români intransigenți cred că sunt pentru canonizarea sfinților închisorilor, printre care la loc de cinste este si părintele Arsenie Boca. La mulţi ani Înalt Prea Sfinţite pårinte!

  Apreciază

 2. G-man said, on mai 29, 2015 at 12:59 pm

  De ce nu il intrebam pe acest sfant in viata Justinian Chira , de problema iscata cu parintele Arsenie Boca ?
  S-ar putea face o delegare a doi frati , din ambele tabere. Eu il vad ca cel mai bun frate la tabara contra pe @Ioan , iar la tabara pro pe @Artion . Sa se duca acestea doi la presfintitul sa expuna parerile ambelor tabere si sa punem capat acestui scandal.
  Am putea chiar sa ii ajutam pe cei doi , deschid un cont si dam fiecare cate 10 lei , sa aiba oamenii de drum si de o gogoasa.
  Ei mi se par ca pot discuta sincer cu preasfintitul. Ca asa sa se duca vicleni sa intrebe , cum l-au intrebat si pe parintele Arsenie Papacioc despre cipuri .. mai rau si mai mare scnadal iese. Cei doi nominalizati de mine cred ca se pot intelege sa discute cu fericitul Justinian in liniste ..impartindu-si timpul egal.
  Apoi ce decide preasfintitul , ramane lege .pana la o hotarare sinodala… si gata cearta ..
  ce ziceti ?

  Apreciat de 1 persoană

  • Riko said, on mai 29, 2015 at 2:40 pm

   wou ce propunere interesanta, eu sunt de acord, dar sper sa fie si cei doi nominalizati.

   Apreciat de 2 persoane

  • Ioan said, on mai 29, 2015 at 11:10 pm

   Cel care cauta – dupa cuvantul lui Hristos, „cautati si veti afla”, „afla”.

   Refuz sa cred ce imi spune presa mincinoasa. Lepad toate ereziile si sper ca Dumnezeu sa ma tina treaz si sa ma intareasca cu harul Sau pana la sfarsitul vietii mele.

   Tot ceea ce am afirmat aici referitor la cultul Arsenie Boca sunt gandurile mele, mai putin citatele din Sfintii Parinti. Asa vad eu lucrurile. Daca nu erau acesti mari Parinti care sa spuna ca Arsenie Boca a fost inselat nici nu mai indrazneam sa scriu aici. Dar vazandu-i pe ei, am prins si eu indrazneala, avand frica de porunca care spune: „Iar de cel ce se va lepăda de Mine înaintea oamenilor şi Eu Mă voi lepăda de el înaintea Tatălui Meu, Care este în ceruri.” (Matei 10, 33).

   Am incercat dupa putina mea pricepere sa arat cinstire fata de acesti Parinti, sa ii apar si sa pastrez cuvintele lor.

   Mantuitorul nostru spune: „Nu socotiţi că am venit să aduc pace pe pământ; n-am venit să aduc pace, ci sabie.” (Matei 10, 34)

   Din toata inima mea imi doresc sa se vada clar adevarul pentru noi toti in aceasta problema.

   Astfel toti cei botezati ortodox sa conglasuim spre slava lui Dumnezeu si a Bisericii Sale.

   Sa piara toate neintelegerile si toata intunecarea aceasta rea.

   Numai bine!!!!

   Apreciat de 1 persoană

   • Radu Iacoboaie said, on mai 30, 2015 at 2:33 am

    La care Pårinţi te referi teologule?…

    Apreciază

   • salutari said, on mai 30, 2015 at 11:38 am

    iar a vorbit pe langa subiect.
    fantastic! I s-a pus lui pata pe Pr Arsenie. Si nici macar nu l-a influentat anitulesei, antim, ioanichie balan, ci i-a descoperit lui Dumnezeu. De ce oare?
    Dar stai,

    ioan,
    ce parere ai de Parintele Argatu?

    Apreciat de 1 persoană

   • Ioan said, on mai 30, 2015 at 1:32 pm

    @ salutari – nu mai pune in gura mea cuvinte, ratacitule.

    Am pus cumva ca am primit misiune de la Dumnezeu?

    Am scris „Daca nu erau acesti mari Parinti care sa spuna ca Arsenie Boca a fost inselat nici nu mai indrazneam sa scriu aici.” Nu stii sa citesti?

    Se scrie corect Parintele Ioanichie Balan nu „ioanichie balan”, Parintele Antim nu „antim”, Parintele Gheorghe Anitulesei nu „anitulesei”. E vorba de respect. Cred ca Parintele Ioanichie Balan ca e sfant.

    Doar cand ai scris ” Pr Arsenie” si „Parintele Argatu” nu ai omis nimic, ai scris initialele cu litere mari, sugerand respect. Cei doi care au fost numit inselati de catre mari Parinti. Pentru ei ai pretuire, pentru ceilalti nu ai. Lumina din tine e intuneric de fapt.

    Asculta cuvintele Sfantului Paisie Aghioritul si rusineaza-te:

    „- Gheronda, daca este binecuvântat, as vrea sa-mi explicați ceva de la Isaac.

    – De la cine? De la Părintele Isaac? „De la Sfântul Isaac” sa spui. Când vorbim despre Ieromonahul Isaac, spunem „Părintele Isaac”, iar Sfinților sa le spunem pe nume? Nu se potrivește. Nu poți sa te rogi, de pilda, la Sfântul Gheorghie și sa spui: „Gheorghie al meu, împlinește-mi dorința aceasta!”. Asta înseamnă obrăznicie. Mai demult i-am dat unui mirean o bucățică din Sfintele Moaște ale Sfântului Arsenie și apoi acela spunea: „Arsenie, Arsenie…”. De unde și pana unde?

    – Nu cumva, Gheronda, o făcea din simplitate?

    – Simplitatea este aceasta? Nici unui om, daca ar fi fost mai mare decat el, n-ar fi trebuit sa-i vorbească astfel. Si tatăl lui sa fi fost, tot nu ar fi trebuit sa vorbeasca astfel. Chiar si cu doi ani sa fi fost mai mare decât el, tot nu ar fi fost potrivit, de vreme ce Sfântul Arsenie era cleric. Cu atât mai mult acum când este Sfânt. Si la fel se adresa si cand le vorbea altora cand le vorbea despre Sfantul Arsenie. Nu avea nici respectul elementar.”

    http://corortodox.blogspot.ro/2014/07/cuviosul-paisie-aghioritul-despre.html

    Nu mai imi scrie.

    Nu imi face placere sa iti raspund. Esti obraznic fata de Parinti, inclusiv fata de Sfinti si rastalmacitor.

    Numai bine!!!

    Apreciat de 2 persoane

   • Riko said, on mai 30, 2015 at 2:33 pm

    Radu Iacoboaie si salutari, chiar nu era necesar sa comentati asa. E o problema foarte dificila si nu trebuie sa obligam pe nimeni. Nu e frumos sa spui „teologule” sau ca ti-a descoperit tie Dumnezeu.
    Ioan a zis foarte bine tot ce a zis, doar ca precum am facut si eu, ne apucam sa-l judecam. Nu te descuraja Ioan, chiar daca eu cred ca parintele nu a fost inselat, asta nu e un motiv sa am ceva cu tine. Acum simt ca iti vreau tot bine din lume. 🙂

    Apreciat de 1 persoană

   • Ioan said, on mai 30, 2015 at 4:43 pm

    @ Riko – multumesc pentru cuvintele frumoase!!! Si eu iti doresc sa ai parte de bine si sa te ajute Maica Domnului sa mergi pe acest drum. Dumnezeu nu te va lasa daca te vei lepada de voia ta proprie si vei proceda cu gandurile pe care iti vin in minte precum ne-a invatat acel sfant in istorisirea pe care ti-am aratat-o din Patericul egiptean. Cere lui Dumnezeu un duhovnic iscusit. Sa fii foarte atent cand alegi duhovnicul pentru ca acesta sa fie ortodox in cugetare, nu doar la infatisare. Pentru ca altfel iti alegi un naimit si nu un pastor cu adevarat. Si in loc de luminare primesti intunecare.

    Si aduc aici cuvantul fericitului Sofronie Saharov, ucenicul Sfantului Siluan Athonitul care spune:

    „Sa pomenim, doar ca, dupa povatuirea cuviosului Simeon Noul Teolog si a altor Parinti, cel ce cu adevarat, si smerit, si cu multa rugaciune, isi cauta un indrumator in caile vietii dumnezeiesti, acela- dupa cuvantul lui Hristos, „cautati si veti afla”, afla.” (Arhimandritul Sofronie – Nasterea intru Imparatia cea Neclatita, ed. Reintregirea, 2003, pag. 187)

    Sunt convins ca Dumnezeu nu va lasa pe nimeni dintre cei care cauta cu sinceritate adevarul. Si eu imi doresc sa aflu adevarul.

    Sfantul loan Scararul scrie: „S-au inselat cei ce s-au increzut in ei insisi si au socotit ca n-au nevoie de nici un povatuitor”.

    Din Cele 100 de capete ale Sfintilor Calist si Ignatie Xanthopol:

    „Pentru ca zice Scararul: „Precum cel ce nu are povatuitor se rataceste usor pe drum, asa si cel ce umbla pe o cale singurateca dupa voia sa, se pierde usor, chiar daca are toata intelepciunea lumii.”

    De aceea, multi, ca sa nu zicem toti, care nu asculta si nu umbla potrivit sfatului, seamana foarte multe cu osteneala si cu sudoare, lucrand ca in vis, dar nu secera cu adevarat decit foarte putin. Iar unii culeg, in loc de grau, neghina, potrivindu-se, precum s-a spus, voii si unei cugetari placute lor, decit care nimic nu este mai rau.” (Filocalia, volumul VIII, pag. 34)

    Sfantul Nichifor din Singurătate spune: „De nu afli povăţuitor, trebuie căutat cu osteneală”

    Interviu luat Sfantului Justin Parvu:

    „Părinte, ştim că de la Sfântul Simeon Noul Teolog încoace povăţuitorii duhovniceşti se tot împuţinează; astăzi, când suntem martorii unei mari secătuiri duhovniceşti, cum mai recunoaştem un povăţuitor duhovnicesc? Sfinţii Calist şi Ignatie Xantopoulos indicau trei criterii: să fie înalt la înţelegere, smerit la cuget şi blând în toată purtarea…

    – Este greu de găsit, dar nu-ţi trebuie prea multă bătaie de cap ca să recunoşti un povăţuitor duhovnicesc. Cel care caută cu adevărat un povăţuitor duhovnicesc, la momentul potrivit, îl va simţi. Sufletul simte cui trebuie să i se încredinţeze, căci Dumnezeu este Cel Care pune în inimă dragostea faţă de cel căruia ţi-a rânduit să îi urmezi. Eu abia aşteptam să ies din temniţă numai ca să-l văd pe Părintele Paisie Olaru. Ardea inima în mine să-l văd, astfel încât, după eliberare, am mers direct la chilia Părintelui Paisie, aşteptând două zile la uşă ca să mă primească la spovedit. De aici înainte, timp de opt ani nu m-am mai despărţit de povăţuirea caldă a Părintelui Paisie. Mă trimisese mai întâi la Părintele Cleopa, însă la el nu am simţit atâta odihnă sufletească, deşi, după 16 ani de închisoare, începuse să răsfoiască cărţi groase de canoane. Relaţia dintre ucenic şi duhovnic este foarte puternică şi în numele ei se pot face multe minuni. Însă nu este suficient ca povăţuitorul să fie cercat, ci să fie şi în acelaşi duh cu ucenicul.

    -Este bine în zilele noastre să mai căutăm povăţuitori duhovniceşti?

    – Este mai bine să dobândeşti tu puţină pricepere duhovnicească, căci vin vremuri când nu numai că nu veţi mai găsi îndrumător, dar nici măcar un cuvânt din Scriptură sau din Sfinţii Părinţi. Sfinţii Părinţi până acum recomandau povăţuirea după Sfânta Scriptură şi scrierile Sfinţilor Părinţi, însă vin vremuri când vor lipsi şi acestea.”

    (Extras din: De vorba cu părintele Iustin, Revistă de înnoire duhovnicească a Mănăstirii „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” Petru Vodă)

    In primul rand, pentru a cunoaste ce este viata duhovniceasca, ar trebui sa citesti din Sfintii Parinti. Si ti-as sugera sa incepi cu Sfantul Paisie Aghioritul:

    Trezire duhovniceasca, vol. 2

    http://www.evanghelismos.ro/carte/29/vol_2_trezire_duhovniceasca

    Nevointa duhovniceasca, vol. 3

    http://www.evanghelismos.ro/carte/30/vol_3_nevointa_duhovniceasca

    In pricipal daca vei incepe sa citesti acestea doua carti vei intelege multe.

    Dupa ce citesti din cuvintele Sfantului Paisie Aghioritul aflate in volumele traduse la editura Evanghelismos, poti continua cu scrierile Sfantului Ignatie Briancianinov: „Experiente Ascetice”:

    https://egumenita.ro/c.php?id=1162

    Apoi Sfantul Teofan Zavoratul: „Viata duhovniceasca si cum o putem dobandi”

    http://www.librariasophia.ro/carti-Viata-duhovniceasca-si-cum-o-putem-dobandi-Teofan-Zavoratul-sf-so-2292.html

    „Calea Spre Mântuire”

    https://egumenita.ro/c.php?id=180

    Si altele, tot ale Sfantului Teofan Zavoratul:

    http://www.librariasophia.ro/autor-Teofan-Zavoratul-sf.-sa-1701.html

    Neaparat in aceasta ordine. Pentru ca pe Sfantul Paisie il vei intelege mai usor, apoi urmeaza scrierile Sfantului Ignatie Briancianinov care sunt „abc-ul” vietii duhovnicesti, si apoi scrierile Sfantului Teofan Zavoratul care sunt „gramatica” vietii duhovnicesti.

    Daca le vei citi pe acestea vei cunoaste tot ceea ce trebuie sa faci. Inainte de a citi pe un sfant, de neaparata trebuinta este sa te rogi acelui Sfant ca sa iti lumineze mintea sa poti intelege scrierile lui.

    Cuvantul Sfantului Ignatie Briancianinov despre cartile care cuprind invataturi mincinoase:

    „Eu şi cu tine însă trebuie să ne păzim neapărat de citirea cărţilor alcătuite de dascăli mincinoşi. Orişicine a scris despre Hristos, despre credinţa şi duhovnicia creştină fără să fie mădular al Bisericii de Răsărit, singura sfântă, poartă numele de dascăl mincinos. Spune-mi, cum este cu putinţă să-ţi îngădui a citi orişice carte, când fiecare carte pe care o citeşti te poartă încotro voieşte, te înduplecă să crezi în tot lucrul pentru care îi face trebuinţă încuviinţarea ta, să te lepezi de tot ce are ea nevoie să lepezi?

    Experienţa arată cât de pierzătoare sunt urmările citirii fără dreaptă-socotinţă. Printre fiii Bisericii de Răsărit câte idei despre creştinism nu putem întâlni din cele mai tulburi, mai greşite, mai potrivnice învăţăturii Bisericii, mai defăimătoare ale acestei sfinte învăţături, idei însuşite prin citirea cărţilor eretice!

    Nu te mâhni, prietene, pentru preantâmpinările mele, care sunt insuflate de faptul ca îţi doresc binele cel adevărat. Tatăl, mama, dascălul bun nu se înfricoşează, oare, pentru pruncul nevinovat şi fără experienţă, atunci când el vrea să intre într-o cameră unde printre lucrurile bune de mâncat se află otravă multă? Moartea sufletului e mai de plâns decât moartea trupească: trupul mort are să învieze şi adeseori moartea trupului se face pricină de viaţă sufletului; dimpotrivă, sufletul omorât de rău este jertfă a morţii veşnice, iar el poate fi omorât de orice gând care cuprinde vreun fel de hulă împotriva lui Dumnezeu, pe care cei neştiutori nu-l bagă nicidecum de seamă. „Va fi o vreme, a proorocit Apostolul Pavel, când învăţătura cea sănătoasă nu o vor primi, ci după poftele lor îşi vor alege loruşi învăţători să le răsfeţe auzul, şi de la adevăr îşi vor întoarce auzul, iar către basme se vor pleca” (II Timotei 4, 3-4).

    Nu te lăsa înşelat de titlurile răsunătoare ale cărţilor care făgăduiesc să-i înveţe desăvârşirea creştină pe cei ce încă au nevoie de hrana pruncilor; nu te lăsa înşelat nici de podoaba cea din afară a cărţii, de vioiciunea, puterea, frumuseţea stilului, nici de faptul ca autorul ar fi, pasămite, sfânt, care şi-a dovedit sfinţenia prin numeroase minuni (aluzie, probabil, la „sfinţii” apuseni ca Francisc de Assisi – n.tr.). Învăţătura mincinoasă nu se dă înapoi de la nici o născocire, de la nici o înşelăciune ca să dea basmelor sale înfăţişarea adevărului şi astfel să otrăvească mai lesne sufletul cu ele. Învăţătura mincinoasă este deja, în sine, înşelare. Ea amăgeşte, înainte de cititor, pe scriitor (II Timotei 3, 13). Semnul după care recunoaştem că o carte e cu adevărat folositoare de suflet este că a fost scrisa de un sfânt scriitor, mădular al Bisericii de Răsărit, încuviinţat şi recunoscut de sfânta Biserică. Amin.” (Experienţe ascetice)

    Nu trebuie sa citim carti molipsite de idei eretice. Asadar sa citesti in toata viata ta doar cartile care cuprind invataturi despre crestinism scrise de „un sfânt scriitor, mădular al Bisericii de Răsărit, încuviinţat şi recunoscut de sfânta Biserică.” Cred ca ai inteles la ce se refera.

    Numai bine!!!

    Apreciat de 1 persoană

   • Riko said, on mai 30, 2015 at 8:03 pm

    Multumesc, nu sunt scumpe.

    Apreciază

   • Ion said, on mai 30, 2015 at 10:14 pm

    Voi care aruncati cu pietre in Parintele Arsenie Boca, vorbiti de respect? Chiar numai si pentru faptul ca a fost arestat si intemnitat de mai multe ori trecand prin anchete si a fost urmarit de Securitate zeci de ani, macar pentru asta si ar trebui un pic de respect fata de el.

    Apreciat de 1 persoană

   • Artion said, on mai 30, 2015 at 11:39 pm

    / G-man

    Stau si prost cu timpul, la multe comentarii de ale lui Ioan nu am raspuns, o sa revin asupra lor cand am timp, incerc sa o fac cat mai documentat, in lumina adevarului..Sunt implicat in niste proiecte care ma tot tin ocupat..

    Nu ma consider cel mai in masura sa merg la IPS Justinian Chira cred ca momentan sunt altii mai iscusiti, mult mai bine documentati decat mine.

    Am citit azi caietul de predici al parintelui Arsenie, ” Seminte Duhovnicesti” , e acolo o predica anti catolica care se refera la inchizitie si la iezuiti. Nu stiam de ea, posibil sa mai fie astfel de predici , din ce stiu nu s-a publicat tot ce a lasat parintele scris.. Nu neg si nu incerc sa i spal greselile parintelui Arsenie Boca insa trebuie sa stim exact daca sunt greseli sau le interpretam noi ca fiind greseli . Si daca sunt greseli, poate nu a gresit in mod constient. Dumnezeu il stie mai bine pe parintele si sfintenia sa sta si in faptul ca a fost prigonit, chiar batut, marturisind pe Hristos , i-a fost interzis sa slujeasca desi isi dorea din toata inima sa o faca, dar nu a acceptat compromisul si smerit si a acceptat conditia. Ca sa i facem judecata dreapta trebuie sa i punem in balanta toate faptele bune si toate faptele rele.. Noi nu avem toata informatia la indemana, doar Dumnezeu o are..

    Am privit lucrurile si din cealalta parte, Anti Arsenie si imi sar in minte urmatoarele :

    – faptul ca parintele a spus : Ecumenismul – Erezia tuturor ereziilor! Caderea Bisericii prin slujitorii ei. Cozile de topor ale apuslui. . Adaugand aici si scena cu biserica ortodoxa in lumina Adevarului ..frumos definita, in acceasi nuanta cu soarele dar si cu cerul daca privim semicercul ca o bolta. Iar „monumentul” catolic intr-o perspectiva inferioara…

    – marturiile parintelui Petru Vamvulescu care a spus despre capul parintelui Arsenie ca era bine inmiresmat, si a mentionat cuvantul „sfintele oase” si nu oase.. E cel ce a fost de fata la deshumare. Tinand cont ca un izvor de apa a invadat mormantul, trupul parintelui nu s-a mai pastrat in forma in care era . Deci posibil sa fi fost cu trupul exact cum era si parintele Gheorghe Calciu cand a fost scos.. Dar izvorul..

    – marturiile oamenilor despre cazurile de boli trupesti vindecate datorita parintelui . Dar si boli sufletesti, oameni care atei fiind sau mai putin credinciosi , din starea care erau au venit pe drumul bun

    – marturiile celor care l au cunoscut indeaproape : Craciun Oprea, Nicoale Streza, Serafim Popescu, Simion Todoran, Serafim Badila, Aspazia, si altii.. care asa i vad, ca vorbind sincer fara viclenie.. trebuiesc luati in seama..

    – icoana care lacrimeaza, dat fiind ca a lacrimat in zi de sarbatoare, pusa in troita. E icoana a unui ortodox, nu a unui catolic, cum zic unii ca si icoanele catolicilor lacrimeaza.. or fi lacrimand.. exista si false minuni dar aici avem de a face cu o figura ortodoxa.

    – unele din profetiile parintelui indeplinite :

    Vor veni vremuri foarte grele, dar toate sunt îngăduite de la Dumnezeu. Vor cădea şi cei aleşi. Îmi pare rău că sunteţi cei de pe urmă. Vă vor cerne. Vor pune impozite, taxe şi alte îngrădiri. Vă vor lua totul!
    sau
    Într-o noapte, către ziuă, ne vor ocupa trei țări: Ungaria, Bulgaria și Rusia . Cititi despre invadarea Cehoslovaciei de catre Russia din 1968 si planul de dezmembrare a Romaniei . Aceasta profetie se putea indeplini insa rugaciunile au indepartat pericolul. De asta e foarte important sa ne rugam !!!!
    sau
    „Zdreanţa roşie, secera şi ciocanul, steaua cu cinci colţuri o să dispară, dar va veni steaua cu şase colţuri, anarhia, şi va fi vai şi amar de lume

    Mai bine prefer sa fiu pro Arsenie, sunt mai linistit asa. Si nu ma rezum doar la el, citesc din toti Sfintii Parinti, Pateric , etc . Va doresc cele bune la toti !!! Doamne ajuta

    Apreciat de 2 persoane

   • Radu Iacoboaie said, on iunie 1, 2015 at 10:34 pm

    Riko

    Adică nu este teolog? Atunci ce este mai precis?… Mereu citate și explicații savante dar acuzatoare…

    Apreciază

 3. geo said, on mai 29, 2015 at 1:28 pm

  Axios! Sa ne traiesti intru multi si luminosi ani prea sfinte parinte!

  Apreciat de 2 persoane

 4. geo said, on mai 29, 2015 at 1:32 pm

  Dupa ce zilele trecute va prezentam unele ispravi ale teroristilor albanezi – apropo, au fost inmormintati cu onoruri militare, infasurati cu drapelul albanez, si nimeni nu s-a revoltat!!!, ponta o face nefacuta:

  http://www.nasul.tv/declaratiile-lui-ponta-despre-kosovo-i-au-infuriat-pe-sarbi-afacere-tiganeasca/

  http://www.agerpres.ro/politica/2015/05/27/ponta-romania-ar-putea-recunoaste-kosovo-media–21-53-50

  http://www.b92.net/eng/news/politics.php?yyyy=2015&mm=05&dd=27&nav_id=94248

  La asta iar a vorbit gura fara el…s-o fi consultat cu mutalaul de la Cotroceni? Sau e vreo indicatie de la americani?

  Apreciat de 1 persoană

 5. geo said, on mai 29, 2015 at 1:33 pm

  http://www.b365.ro/carti-care-promoveaza-miscarea-legionara-publicate-pe-biblioteca-digitala-a-bucurestilor_230513.html

  Despre cartile comuniste nimic – ele sint la loc de cinste…oare distinsii redactori, nu stiu ca Miscarea a fost exonerata la Nurnberg???

  Apreciat de 1 persoană

 6. scortisoara said, on mai 29, 2015 at 2:21 pm

  AXIOS ! La multi ani Inalt Prea Sintite Parinte !

  Apreciat de 2 persoane

 7. Feanor said, on mai 29, 2015 at 2:26 pm

  Traim intr-o societate intunecata. A reusi, iata invatatura care se prelinge picatura cu picatura din coruptia atot stapanitoare. Succesul este ceva respingator- falsa lui asemanare cu meritul ii insala pe oameni, pentru multime izbanda este aproape totuna cu superioritatea.Succesul se confunda cu talentul, cauta sa insele istoria. Prosperitatea presupune capacitate. A castiga la loterie, iata iscusinta. Ai noroc, ai totul. Lumea te crede mare – admiratia contemporanilor inseamna miopie. Omul de rand este un Narcis care se iubeste pe sine si care aplauda vulgaritatea. Insusirile alese, gratie carora poti fi Moise, Eschyl, Dante, Michelangelo sau Napoleon, sunt atribuite de multime oricui isi atinge tinta intr-un domeniu oarecare.

  Mergand pe strada in Mall, unde turnuri moderne si care se inalta catre cer, de unde curg ca un fluviu mase de oameni cu rucsac in spate si aratand ca o armata dar a gulerelor albe si nu cele kaki cunoscute de istoria militara. Subiectul sta la o masa si fara sa vrea asculta discutiile „gulerlilor albe” si aude numai lucruri usoare si indolenta, incat se simte ciudat, si incercand sa afle de unde ii vine starea aceasta proasta? Si ii veni in gand ca cei ce stau aici si orbiti de castig si de avansarea in posturi sus puse, nu mai au nimic din inocenta de odinioara si ca nu trec pragul Bisericii, astfel ca in interiorul lor in loc de lumina sta un duh rau si de aici starea pe care o simte orice crestin aflat intr-o mare de oameni necredinciosi…Dar cum ar fi trebuit sa fie oamenii azi? Imi vine in gand un traitor al Bisericii noastre care a trait contemporan cu multi dintre acestia, dar care nu l-au descoperit, si acesta este, Parintele justin Parvu, cel ce uneste pe crestini, Marele Batran luminos, gandind la el ne aduce smerenie, si privind la el ca la un munte sau un pom care sub umbra sa a crescut atatia oameni. Si cum bine spunea cineva ca Batranul avea aplecarea spre jertfa si dragostea fata de om, rabdare, iubire si ingaduinta. Iar cei ce se aflau in preajma lui se simteau ca fiind in Gradina Raiului, si uitau de sine, de timp, de toate. Privind la el, ascultandu-l traiai ceva special , de nedescris. El avea usa deschisa pentru oricine care se afla in nevoie si daca te rugai in apropierea lui, rugaciunea devenea mai puternica in inima lui. Parintele emana bucurie in jurul lui si la Petru-Voda se creea o stare ca in sanul lui Avraam, in care animale si oameni erau insufletiti de rugaciunea Parintelui.
  Toti cei ce veneau la el gaseau un cuvant de nadejde si ii intareau, si mai mult uneori cei care aveau nevoie de un ban se trezeau ca Parintele le pune in mana, stiind parca ca duci lipsa…Desi te simteai atat de mic inainmtea lui si ca un munte il vedeai, totusi el se purta ca un frate cu toti, si de accea a atras multi parinti si credinciosi in jurul lui, aceasta si prin faptul ca el simtea nevoile lor si se implica atata suferind alaturi de ei, ca si cum suferinta i se transmitea si lui. Viata monahala este una frumoasa, slujind lui Dumnezeu, si cu gandul la Parintele Justin Parvu mergeai mai departe. Il putem numi erou, avea un eroism vesnic in privinta nevointelor si iubirea de neam si de Hristos.
  Oamenii au nevoie de eroi , iar imaginea Parintelui este una a incurajatoare fata de lupta asta cu pacatul si duhurile intunericului. El voia ca tinerii s aramana in tara, se gandea la viitorul tarii. Ajuta omul. Aratat ca Biserica nu este numai cea care cere de la oameni, ci este si cea care daruieste oamenilor.
  Si el a daruit destul, si Dumnezeu i-a daruit mari haruri. S-a daruit in primul rand pe sine. A ajutat pe multi credinciosi. Cuvantul Parintelui Justin Parvu a fost un cuvant ascultat, un cuvant plin de har. Te rusinai ascultand sfaturile Parintelui Justin, te smerai numai privind la nevointa sa…

  Dar eroii ii mai gasim si in istorie, care la apelul sau dupa un anumit timp adevarul poate fi pus pe piedestal.
  In toata aceasta controversa cu privire la un subiect important, si mai ales din mustrarile unui preot, am inteles ca trebuie sa fim atenti si ca mereu trebuie sa citim si sa ne rugam pentru a ne inteleptii. Trebuie spus ca ceea ce cineva scrie si spune la un moment dat este doar gandirea lui de atunci, si nu cea care in continuu si-o formeaza, iar daca judeam numai pentru atunci, vom face o greseala, caci ne obliga la o retragere pentru a invata ceea ce ne-am propus, dar care am fost impiedicati mereu sa punem in fapta.

  Eroul pe care il punem atentie a fost Imparat si a creat primul Imperiu numit Napoleonian. Sau scris pro si contra despre viata sa, dar noi vom cita doar cateva momente din viata sa.

  In insula Sf. Elena, imparatul Napoleon, privea scrutator in zare, aflat intr-o insula pustie si unde boala ti se agraveaza in loc sa se vindece, si sicanat de un guvernator englez marunt, el totusi, viseaza la mretia sa trecuta si la ce a ajuns, amintirile il asalteaza si il coplesesc:” A fost o imparatie frumoasa si ofta cu emotie. Guvernam peste optzeci si trei de milioane de oameni, mai mult decat jumatatea populatiei intregii Europe, iar acum nu imi mai ramane decat sa ma ocup de problema unei vaci…Oricat mi-ar diminua meritele, oricat ar incerca sa ma suprime, sa ma mutileze, va fi foarte greu sa ma faca sa dispar cu totul. Istoricul francez, daca va avea inima, imi va acorda partea mea, faptele vorbesc de la sine. Am pus capat anarhiei si haosului. Am incurajat toate initiativele, am rasplatit toate meritele…Ca mai ieri Lowe, mi se adresa batjocoritor fata de mine, i-am raspuns ca sunt imparatul Napoleon, ba chiar i-am si silabisit numele pentru a intelege. Este o insulta si o prostie sa ma numiti altfel, dv. si lorzii Castlereagh si Bathurst veti fi demult invaluiti in pulberea uitarii sau veti ramane cunoscutidecat prin miseliile pe care le exercitati asupra mea, pe cand pe mine vor continua sa ma numeasca imparatul Napoleon.”
  Marii eroi le trebuie stanca lui Prometeu sau rugul lui Hercule sau al Jeannei d’Arc, si Napoleon avea parte de insula lui izolata si nesanatoasa, traind intr-o locuinta mizerabila, cel ce a umilit doi imparati la Austerlitz.
  In ziua de 5 mai 1821 soarele apunea si o lovitura de tun anunta sfarsitul zilei, peste putin timp se stinge din viata” cel mai puternic suflu de viata care a animat vreodata argila omeneasca”. Pe 9 mai au loc funerariile, in care trei anemice salve de tun, anunta trecerea in eternitate a celui mai mare capitan din cati a cunoscut istoria omenirii.
  Dupa 20 de ani pe fluviul Sena, avand la bord sicriul de la Sf. Elena, o multime adunata pe maluri privea cu reculegere; Napoleon reintra in Paris purificat prin suferinta si reintra in legenda.
  Peste 1 milion de oameni pe Champs-Elysees. Carul funebru, tras de 16 cai imbracati in valtrapuri violete cu cifra imperiala, inainteaza incet. Se aud infundat tunurile care trag din toate colturile Parisului. In clipele de liniste nu rasuna decat troptul cailor si hohotele de plans ale multimii care ingenuncheaza la trecerea cortegiului. Cincizeci de mii de soldati dau onorul aceluia pe care ei nu l-au cunoscut, dar a carui legenda le-a incantat copilaria. In cele patru colturi ale carului se gasesc maresalii Oudinot, Molitor, Bertrand si amiralul Rousin, si ramasitele Marii Armate.
  Carul s-a oprit sub Arcul de Triumf, tacerea este rupta de strigatul” Vive l’ Empereur” . La vederea lui Bertrand, garbovit de ani si coplesit de emotie, multimea striga ” Traiasca fidelitatea”. Dar spectacolul cel mai maret il ofera „maraitorii”, care au venit din toate colturile Frantei sa salute inca o data pe „tunsu” lor, pe „micul caporal” care de atatea ori i-a tras de mustatile in care acum se curg siroaie de lacrimi. Ei si-au peticit uniformele gaurite de gloante, le-au periat si le-au imbracat pentru ultima oara.
  Emotia este solemna si privirile se indreptau rand pe rand catre sicriu si catre mutilatii care au fost partasi la aceasta glorie. Vechii ofiteri isi sterg lacrimile de pe obraji. Oamenii imperiului se gasesc intineriti cu 20 de ani si generatia noua a avut un moment impresia ca asista la o epopee care le-a fost povestita de atatea ori.
  Aici se incheie romanul lui Napoleon care timp de doua secole a fost povestit in mii de variante, de mii de autori, fara ca interesul si atractia pe care o exercita aceasta unica si stranie personalitate sa se fi micsorat si fara ca vreunul din miile de autori sa fi reusit a rezolva aceasta mare ipoteza a istoriei.
  Desigur ca el a fost un despot, dar un despot inteligent, cuceritor, dar nu jefuitor; om de stat, nu un conducator de bande; legiferator genial, nu instrument al unei clici de inselatori de drept penal, iar pentru implinirea rolului sau istoric s-a pregatit pe campurile de batalii victorioase, savarsite in Italia si Egipt, nepieritoare fapte de tactica militara.
  Napoleon s-a simtit sigur de sine ca invingator si stapan aproape al intregii Europe, atata timp cat pleiada de maresali si generali erau langa el: Murat, Ney, Davout, Berthier, Lannes, Kleber si Marea Armata inca nu incepuse sa fie macinata in Spania si Rusia. Soldatii francezi erau oameni liberi, multi dintre ei provenind din fostii iobagi, eliberati de orice tutela a nobilimii si clerului, iar avansarea se facea pe campul de lupta, dupa merit si pricepere, nu prin protectii. Soldatii stiau ca maresalul Ney era fiu de hangiu, iar maresalul Lannes fusese simplu soldat” fiecare soldat poarta in ranita bastonul de maresal”.
  Dezinteresat material, din economiile severe pe care le facea din lista civila, desi ajunsese sa fie suveranul cel mai bogat, nu poseda nimic nici o proprietate personala” Eu am avut pasiunea fundatiilor , nu am avut pe aceea a proprietatii”.
  Dotat cu o putere de munca exceptionala, memoria lui inmagazina enorm, retinea detaliul, iar creierul prelucra tot ce merita retinut.
  Metternich spunea despre el ca:” Nu cunosc inca alt om a carui conversatie sa fi avut mult farmec si seductie”>
  La Austerlitz, una dintre cele mai stralucite victorii ale sale, rusii si austrirecii au pierdut pa campul de lupta mai mult de 15000 oameni si morti si raniti la care se adauga 30.000 de prizonieri, iar Davout la scutit pe Alexandru I de umilinta captivitatii…

  In societatea aceasta lipsita de valori si modele, in care cei de la Holywood pun maimute pe post de eroi, cum ar fi filmul „Dawn of the Planet of the Apes” , in care printr-o fabulatie reda un fals eroism . Sau prin filemele supereroilor care rezolva problemele oamenilor. Din lipsa de modele si de adevarati eroi am scris, din aceast comentariu, despre Napoleon, care ramane o personalitate mare istorica, alaturi de Alexandru Macedon si Iuliu Cezar. Am scris si din lipsa de preocupare ale tinerilor azi, si care a citi inseamna un efort, dar facebook ul nu. Am cautat sa gasesc acele modele care au o influenta asupra unui tanar si care il indreapta catre fapte mai mari si generoase, care il va face sa gandeasca in acessta societate, in care oamenii devin comozi mental, si ne ingrijoreaza asta, deoarce oamenii au atatea modele in cultura si istorie, dar care nu mai apeleaza defel. Este greu de inteles cum o societate care isi permite sa dea bani pe carti, le ignora azi , preferand compania dizpozitivelor de tot felul, nu-i de mirare ca oamenii devin barbari, dar unii conectati la gadgeturi de tot felul, dar care sunt si mult in urma tinerilor estetici de odinioara.
  Insule de nadejde sunt si acei tineri preocupati de ceea ce se intampla azi in societate, si pericolele care ne asteapta, parca mai mult ca oricand, toate aberatiile ne sunt date ca fiind un ceva normal, iar oamenii nu se mai intreaba ce trebuie sa facem ? Tinerii cauta o iesire morala si prin religia ortodoxa, care ii va intari pe viitor in toata aceasta societate aplecata spre vulgaritate si fantastic, catre imbogatire rapida si munca cat mai putina, parca ar fugii de greutati. O societate aglomerata si confuza, in care respectul nu mai exista, ci agitatia constanta face pe individ sa se intoarca la adevaratele radacini stramosesti: crestin-ortodoxia neamului romanesc, singura cale de iesire din toata aceasta nebunie de societate post-moderna, de control si hotarari aberante si care sufoca pe orice crestin adevarat si retras din societate, traieste numai pentru a descoperi altora calea acesta a adevrului crestin-ortodox…

  Apreciază

  • marinela said, on mai 29, 2015 at 3:19 pm

   Vrednic este!Axios!
   La multi ani IPS Iustinian;Dumnezeu sa va dea sanatate , ani multi si buni,sa pastoriti cu aceeasi acrivie turma ce-o aveti in grija si sa ne fiti calauza buna ca pina acum in urmarea caii spre mintuire.Fiti binecuvintat pt tot ce ati facut si faceti in continuare,ca bun exemplu ne dati ,noua tuturor.Doamne ajuta!

   Apreciat de 3 persoane

   • saccsiv said, on septembrie 29, 2015 at 9:08 am

    marinela

    Doamne ajuta!

    Iertare, ti-am trimis un e-mail dar cica adresa nu e buna.

    Poti te rog sa-mi dai o adresa unde sa-l pot trimite?

    Apreciază

  • Aurora said, on mai 29, 2015 at 10:24 pm

   Foarte elocventa interventia Patriarhului Teoctist, Dumnezeu sa-l odihneasca in pace !
   Va marturisesc ca sunt foarte atasata de cultura rusa, ethosul rus, limba, traditie, folclor si ma bucur ca n-am uitat de tot putina rusa pe care am invatat-o in scoala. Pe atunci n-o apreciam, considerand-o o limba impusa de la Rasarit, dar mai tarziu, recitindu-i pe clasicii rusi, m-am indragostit pur si simplu de Rusia. Confesiunea mea stiu ca poate irita pe cei care nu-i suporta pe rusi, dar imi asum acest lucru. Insa nu toate lucrurile imi plac la rusi. De cele mai multe ori in istorie n-au jucat cinstit.
   In munca mea am avut ocazia sa vizionez nenunamarate documentare si jurnale sovietice din anii ’60 si am constatat cu mare strangere de inima ca folclorul nostru din Moldova era puternic rusificat. Se jucau hore pe muzica de-a noastra, dar pasii erau uneori de kazaciok. La fel, costumele au suferit numeroase transformari , in locul catrintelor noastre elegante si un pic sobre, dansatoarele purtau niste fuste inflorate, tipic rusesti. Eu ador dansul rusesc, dar nu suport sa vad ca este schingiut folclorul meu si al altor popoare, oricare ar fi ele. Am vazut elemente rusificatoare si in dansurile letone, armene si chiar in cele ale unor popoarele musulmane : turkmeni, uzbeci, tadjici etc. M-a deranjat profund, dar cand am vazut ce au facut din horele noastre am plans. Nu suport atata nedreptate si nerusinare. Asta este adevarata inrobire a unui popor : sa-i falsifici folclorul. Si nu mai stie cine este.

   Apreciat de 2 persoane

 8. ines said, on mai 29, 2015 at 8:40 pm

  Marea Britanie-Încă o țară europeană vrea să renunțe la CASH

  http://www.aparatorul.md/inca-o-tara-europeana-vrea-sa-renunte-la-cash/

  Apreciat de 1 persoană

 9. mihai said, on mai 29, 2015 at 8:42 pm

  Am auzit astazi la TV ca Romania prin „minunatii” ei conducatori si-a propus ferm sa trecem la Euro de la 1 Ianuarie 2019. Dragii mei, aceasta stire este cea mai proasta pe care am auzit-o in ultimul timp.

  https://vremuritulburi.wordpress.com/2015/05/28/trecerea-romaniei-la-euro-ar-insemna-piatra-de-pe-mormant/

  O sa va intrebati multi probabil de ce este o stire asa de rea. Am sa va explic simplu in cateva cuvinte, trecerea la EURO insemna cedarea totala de suvernaitate a tarii. Cat timp ai moneda ta proprie, esti inca stapan, chiar daca sa zicem mai ai nevoie de o infuzie de LEI pe piata si se mai printeaza ceva bani, creste inflatia, dar acesta este singurul lucru rau.
  Odata ce vom renunta la LEU vom depinde total de Banca Centrala Europeana
  Ce inseamna treaba asta? Pai de fiecare data cand Romania va primi bani de la BCE, va trebui sa plateasca o dobanda pentru acesti bani, exact cum fac toate statele care au trecut la Euro si la fel cum e situatia in SUA, doar ca acolo cei care printeaza banii sunt Federal Reserve, tot banca privata, care imprumuta statul american, la fel cu dobanda. Iar in felul acesta s-a ajuns ca o gramada de tari sa aibe datorii uriase, cum sunt Grecia, Italia, Spania, Franta toate peste 100 de miliarde, iar de SUA nu mai zic, are cea mai mare datorie care a avut-o vreodata vreun stat, 18 trilioane de dolari. Totul culminand cu un somaj extrem de ridicat in toate aceste state, de peste 20%.
  Iar aceste tari au ajuns in aceasta situatia dezastruasa dupa ce erau la un nivel destul de ridicat, ganditi-va unde ar ajunge Romania daca ea porneste cu EURO din situtatia foarte dificila in care se afla deja.
  Toate tarile care nu au trecut la Euro incerca sa fuga cat pot de mult de trecerea la acesta moneda, iar cele care au Euro, vor sa revina la monedele traditionale si noi ne impunem date limita de trecere, incredibil! Totul se lucreaza cred, dupa un plan foarte bine gandit ca tara asta sa se destrame de tot.
  Singura noastra sansa este ca Spania, Italia, Grecia sa iasa pana atunci din zona Euro si Uniunea Europeana sa colapseze. altfel Dumnezeu cu mila!

  Apreciat de 1 persoană

 10. Ionut said, on mai 29, 2015 at 8:48 pm

  La Multi Ani cu sanatate!

  Apreciat de 1 persoană

 11. el said, on mai 29, 2015 at 9:13 pm

  La multi ani cu har si bucurie de la Hristos vrednicului nostru arhiereu Iustinian!
  Domnul sa-l intareasca ca sa conduca turma sa catre mantuire.

  Apreciat de 1 persoană

 12. ines said, on mai 29, 2015 at 9:14 pm

  Am auzit astazi la TV ca Romania prin „minunatii” ei conducatori si-a propus ferm sa trecem la Euro de la 1 Ianuarie 2019. Dragii mei, aceasta stire este cea mai proasta pe care am auzit-o in ultimul timp.

  https://vremuritulburi.wordpress.com/2015/05/28/trecerea-romaniei-la-euro-ar-insemna-piatra-de-pe-mormant/

  O sa va intrebati multi probabil de ce este o stire asa de rea. Am sa va explic simplu in cateva cuvinte, trecerea la EURO insemna cedarea totala de suvernaitate a tarii. Cat timp ai moneda ta proprie, esti inca stapan, chiar daca sa zicem mai ai nevoie de o infuzie de LEI pe piata si se mai printeaza ceva bani, creste inflatia, dar acesta este singurul lucru rau.
  Odata ce vom renunta la LEU vom depinde total de Banca Centrala Europeana
  Ce inseamna treaba asta? Pai de fiecare data cand Romania va primi bani de la BCE, va trebui sa plateasca o dobanda pentru acesti bani, exact cum fac toate statele care au trecut la Euro si la fel cum e situatia in SUA, doar ca acolo cei care printeaza banii sunt Federal Reserve, tot banca privata, care imprumuta statul american, la fel cu dobanda. Iar in felul acesta s-a ajuns ca o gramada de tari sa aibe datorii uriase, cum sunt Grecia, Italia, Spania, Franta toate peste 100 de miliarde, iar de SUA nu mai zic, are cea mai mare datorie care a avut-o vreodata vreun stat, 18 trilioane de dolari. Totul culminand cu un somaj extrem de ridicat in toate aceste state, de peste 20%.
  Iar aceste tari au ajuns in aceasta situatia dezastruasa dupa ce erau la un nivel destul de ridicat, ganditi-va unde ar ajunge Romania daca ea porneste cu EURO din situtatia foarte dificila in care se afla deja.
  Toate tarile care nu au trecut la Euro incerca sa fuga cat pot de mult de trecerea la acesta moneda, iar cele care au Euro, vor sa revina la monedele traditionale si noi ne impunem date limita de trecere, incredibil! Totul se lucreaza cred, dupa un plan foarte bine gandit ca tara asta sa se destrame de tot.
  Singura noastra sansa este ca Spania, Italia, Grecia sa iasa pana atunci din zona Euro si Uniunea Europeana sa colapseze. altfel Dumnezeu cu mila

  Apreciat de 1 persoană

 13. oleseabucsanu said, on mai 30, 2015 at 7:03 am

  Hristos s-a intaltat! Stiu ca nu e la tema dicutata mai sus, insa indirect are cumva legatura…. http://www.lovendal.ro/wp52/sediul-parlamentului-european-turnul-babel-al-diavolului/
  Este o informatie despre cladirea parlamentului european,semnificatia stelei cu 5 colturi de pe steagul europei….dar si legatura acestora cu Noua Ordine Mondiala instalata benevol,dar ulterior condusa prin tiranie….
  Doamne ajuta!

  Apreciază

 14. curelusa said, on mai 30, 2015 at 8:08 am

  cata nevoie avem de gandurile voastre, parinte!

  Apreciat de 2 persoane


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

<span>%d</span> blogeri au apreciat: