SACCSIV – blog ortodox

Patriarhia prezinta programul SAPTAMANII DE RUGACIUNE PENTRU UNITATEA CRESTINA (18 – 25 ianuarie). Apel catre ortodocsi: NU PARTICIPATI

Citez din articolul RUGĂCIUNE ŞI COOPERARE PRACTICĂ PENTRU UNITATEA CREŞTINĂ:

Biroul de presă al Patriarhiei Române ne informează:
Bisericile creştine din întreaga lume organizează în a treia săptămână a lunii ianuarie a fiecărui an (18 – 25 ianuarie) seri de rugăciune pentru unitatea creştină. Tema Săptămânii de Rugăciune pentru Unitatea Creştină din anul 2011 este inspirată de textul scripturistic „Şi stăruiau în învăţătura apostolilor şi în împărtăşire, în frângerea pâinii şi în rugăciuni” (Faptele Apostolilor 2,42).
În urma consultărilor Patriarhiei Române cu responsabilii pentru dialog local ai Bisericilor creştine din Bucureşti în vederea definitivării programului Săptămânii de Rugăciune pentru Unitatea Creştină (18-25 ianuarie 2011), s-a convenit asupra cadrului general de desfăşurare a acestei manifestări ecumenice tradiţionale, care se va desfăşura după următorul program:
– Marţi, 18 ianuarie, Catedrala Patriarhală (Dealul Mitropoliei) orele 16.00;
– Miercuri, 19 ianuarie, Biserica Evanghelică C.A (strada Luterană 2), orele 17.00;
– Joi, 20 ianuarie, Biserica Armeană (Bulevardul Carol I, 43), orele 17.00;
– Vineri, 21 ianuarie, Biserica Reformată (biserica Calvineum, strada Luterană 13 bis), orele 17.00;
– Sâmbătă, 22 ianuarie, Biserica Greco-catolică (strada Sirenelor 39), orele 17.00;
– Duminică, 23 ianuarie, fiecare Biserică va face rugăciuni pentru unitatea creştină în cadrul slujbelor obişnuite;
– Luni, 24 ianuarie, Biserica Anglicană (strada Arthur Verona 3), orele 17.00;
– Marţi, 25 ianuarie, Catedrala Romano-Catolică “Sfântul Iosif” (strada General Berthelot 19), orele 17.00.
Patriarhia Română reaminteşte clerului ortodox că potrivit hotărârii Sfântului Sinod nr. 6745/29 octombrie 2008, la Catedrala Patriarhală, alte catedrale şi biserici ortodoxe din ţară şi străinătate, reprezentanţii celorlalte culte creştine vor asista la slujba ortodoxă (Vecernia), fără implicare liturgică. După slujba ortodoxă, reprezentanţii oficiali ai celorlalte Biserici creştine vor putea prezenta mărturii asupra convieţuirii paşnice şi cooperării ecumenice locale sau regionale astăzi.
Clericii ortodocşi români prezenţi la rugăciunea ecumenică organizată de celelalte Biserici creştine, vor asista la rugăciunea acestora, fără implicare liturgică, iar, apoi, vor putea rosti un cuvânt privind tema întâlnirii
.

Comentariu saccsiv:

Mare ticalosie acest celorlalte Biserici creştine. Ca de fapt intreaga aceasta actiune, pregatita de stapanii lojelor masonice:

18 – 25 ianuarie – Consiliul Mondial al Bisericilor cheama la “SAPTAMANA DE RUGACIUNE PENTRU UNITATEA CRESTINILOR”. Tema pe 2011: “Uniti in invatatura apostolilor, in comuniunea fraterna, la frangerea painii si in rugaciune”

Dacă va intra cineva ca să se roage cu ereticii: catolicii, protestantii, adventistii, pocăitii, tudoristii, baptistii si altii de acest fel, sau dacă va mânca la praznicele lor, unul ca acela să se afurisească si dacă nu se va căi să se taie cu totul de la Biserica lui Hristos, ca unul ce a căzut din har.”

Cititi va rog si:

Ce inseamna EREZIE si APOSTAZIE. „Daca se va ruga cineva cu ereticii, acela să se afurisească si dacă nu se va căi, să se taie cu totul de la Biserica lui Hristos, ca unul ce a căzut din har”

Cum adica „Clericii ortodocşi români prezenţi la rugăciunea ecumenică organizată de celelalte Biserici creştine,vor asista la rugăciunea acestora, fără implicare liturgică”? Nu se vor implica liturgic, dar in rest ce vor face? Vor citi ziarul? Nu cumva se vor ruga cu ereticii?

 

13 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on ianuarie 16, 2011 at 2:57 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

    • fane said, on ianuarie 17, 2011 at 11:30 am

      @saccsiv ,

      Iata ce spune fratele Adrian Cocosila pe :

      http://www.crestinortodox.ro/editoriale/saptamana-rugaciune-98836.html

      foarte importanta este partea urmatoare :

      ” Facem precizarea ca pana in anul 2008, Biserica Ortodoxa a participat liturgic la aceasta Saptamana de Rugaciune. ”

      si ca :
      ” Potrivit hotararii sinodale din 2008, Biserica Ortodoxa va participa la aceasta Saptamana de Rugaciune, insa, fara implicare liturgica. Hotararea a fost luata in urma impartasirii mitropolitului Nicolae Corneanu intr-o biserica greco-catolica. ”

      adica pana la tarasenia cu mitropolitul Corneanu s-a slujit SI Sfanta Liturghie impreuna cu toti ereticii astia ????? Inclusiv cu ” cei chemati iesiti , ca nimeni din cei chemati sa nu ramana ” ?!!!!!

      Doamne , ajuta-ne !

      Apreciază

  2. natalia said, on ianuarie 16, 2011 at 3:36 pm

    Oricum am multe alte lucruri mult mai importante de facut decat sa ma duc sa ma rog laolalta cu ereticii.E oare posibil -eu nu ma pricep la subtilitati de ordin teologic ca sa-i zic asa-ca preotii care participa la astfel de mascarade alaturi de eretici si isi piarda harul?E posibil ca tainele lor sa nu mai fie valide?Totusi eu una cred si sper ca nu, dar nu ma prea prcep deci nu stiu ce sa mai cred.Exista oare o posibilitate sa sabotam cumva aceste actiuni noi care suntem constienti de pericolul ecumenismului in afara de neparticipare evident?Doamne ajuta!

    Apreciază

  3. Adrian.I said, on ianuarie 16, 2011 at 3:51 pm

    „„Clericii ortodocşi români prezenţi la rugăciunea ecumenică organizată de celelalte Biserici creştine,vor asista la rugăciunea acestora, fără implicare liturgică” E tare asta 🙂

    Apreciază

  4. Adrian.I said, on ianuarie 16, 2011 at 3:56 pm

    @Natalia „E oare posibil -eu nu ma pricep la subtilitati de ordin teologic ca sa-i zic asa-ca preotii care participa la astfel de mascarade alaturi de eretici si isi piarda harul?E posibil ca tainele lor sa nu mai fie valide?” Nu e posibil, harul nu se pierde

    Apreciază

  5. Despre rugaciunea impreuna | Viorel Mihai said, on ianuarie 16, 2011 at 6:19 pm

    […] Saccsiv infuriat, din nou: Patriarhia prezinta programul SAPTAMANII DE RUGACIUNE PENTRU UNITATEA CRESTINA (18 – 25 ianuarie)…. […]

    Apreciază

    • Daniel said, on ianuarie 17, 2011 at 6:42 am

      Pai daca nu ar exista o modalitate prin care sa se traga un semnal de alarma ca cineva greseste cum ai corecta pe cineva? Sfintii parinti au spus de ce nu trebuie sa te rogi cu ereticii, tocmai pentru ca voiau sa-i corecteze, tocmai pentru ca-i iubeau si voiau sa le arate ca au gresit, si sa nu uitam un lucru, toti sfintii au spus si au facut ce le-a insfulat Dumnezeu.

      (raspuns la postul de pe blogul tau)

      Apreciază

  6. fanu said, on ianuarie 16, 2011 at 6:32 pm

    eu unul nu pricep o treabă; dacă tot vor să unească totul, oare cum vor arăta Sfintele Taine, dacă este să gândim la sectari care cu orice prilej râd şi consideră ortodoxia retrogradă iar tradiţia ortodoxă o atacă în orice situaţie? SAU va fi o unitate în diversitate adică fiecare are să se închine după cum îl taie capul… şi atunci cum se va numi unitatea asta oare??? biserica mondială sau locul în care vor fi de toate aşa după cum îi convine şi se regăseşte fiecare? adică după ce exigenţe vor să facă această unitate în diversitate??? şi mai apoi să zicem că sectarii vin la Catedrala Ortodoxă Română şi stau la vecernie DAR cum or fi ca figuranţi??? iar ortodocşii care merg la sectari cum merg nu tot ca figuranţi IAR dacă spun Crezul atunci când vor rosti sobornicească şi apostolească Biserică oare nu fiecare gândeşte la ce vrea el??? Adică se roagă Tatăl Nostru împreună DAR apoi unii pleacă la secta lor şi ceilalţi la Biserica Ortodxă…sau se plimbă dintr un loc în altul în fiecare săptămână câte o locaţie se roagă împreună (cică neliturgic, înşelătoare formulare, adicătelea să nu bată la privirie dar să ia ochii, nu I participaţie liturgică dar este prezenţă marionetă sau no într o treabă de asta trebuie şi figuranţi) – ( sunt curios cum oare se vor simţi ortodocşii la anglicani, sau la baptişti sau la penticostali – mai ales la ăştia din urmă care cică vorbesc în limbi – nu mai zic de alţii) ŞI apoi duminică /sâmbătă iarăşi unii cu secta lor iar ceilalţi cu ortodoxia lor??? Cam astfel arată univetatea în diversitate ecumenică??? Ce să mai zic atunci, cred că peste o vreme sau două mi se vor aduce reproşuri că am plecat dintre sectari fiindcă uite unitatea este săvârşită şi atunci mai bine nu plecam, nu iaşa; adică nu mă întorceam la ortodoxie că oricum toţi sunt una şi una este diversă după cum vor acei toţi…

    Apreciază

    • saccsiv said, on ianuarie 16, 2011 at 6:37 pm

      fanu

      Exact unitate in diversitate isi doresc. Un soi de: diverse cai de a ajunge la acelasi Dumnezeu.

      Doar astfel vor ajunge la ecumenismul total, ce va ingloba si pe evrei si pe islamisti si pe cei ce cred in reincarnare si pe samani, etc. Antihristul va fi prezentat ca o solutie pentru toti …

      Apreciază

      • Daniel said, on ianuarie 17, 2011 at 6:37 am

        Deocamdata va fi unitate in diversitate, se vor uni cand va apare uraciunea pustiiri mai mult ca sigur

        iertati!

        Apreciază

  7. umilinta said, on ianuarie 16, 2011 at 7:12 pm

    Daca tema este inspirata din „Şi stăruiau în învăţătura apostolilor şi în împărtăşire, în frângerea pâinii şi în rugăciuni” de ce trebuie sa faca doar rugaciuni diavolesti impreuna fara impartasire ? Protestul cel mai bun ar fi ca Duminica 23 ianuarie sa nu se mai duca nimeni la biserica, dar asta nu o sa se intample.

    Apreciază

  8. kosk said, on ianuarie 17, 2011 at 1:47 am

    Cuv Teodor Studitul in scrisorile sale ne indeamna sa fugim de erezii si ereticii sa nu fie pomeniti in Dumnezeiasca liturghie. sa nu ne rugam pentru ei.
    Au nu stiti ca sfintii vor judeca lumea (1Cor 6,2)
    si
    Ca sa se faca intre dansii judecata scrisa
    Slava aceasta este a tuturor cuviosilor Lui ( Ps 149,9)
    daca vor sta alaturi de eretici este o uraciune, si daca se vor ruga cu ei, vor da raspuns la Judecata.
    http://www.crestinortodox.ro/sfaturi-duhovnicesti/despre-judecata-sfintilor-68558.html

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.