SACCSIV – blog ortodox

18 – 25 ianuarie – Consiliul Mondial al Bisericilor cheama la “SAPTAMANA DE RUGACIUNE PENTRU UNITATEA CRESTINILOR”. Tema pe 2011: “Uniti in invatatura apostolilor, in comuniunea fraterna, la frangerea painii si in rugaciune”

Caci, se zice in articolul Week of Prayer for Christian Unity din site-ul lor oficial, sunt multe moduri de a-L adora pe Dumnezeu si multe cai de a ajunge la El.

Studiati va rog si:

Worship resources for the Week of prayer for Christian unity and throughout the year 2011

http://www.oikoumene.org/fileadmin/files/wcc-main/documents/p2/2010/WOP2011eng.pdf

Iata ce mai putem citi in articolul A apărut broşura “Rugăciune pentru unitatea creştinilor 2011″ de pe site-ul Catholica:

16.12.2010, Iaşi (Catholica) – Săptămâna de rugăciune pentru unitatea creştinilor este celebrată an de an în perioada 18-25 ianuarie. Această practică a început încă din 1908, la propunerea lui Paul Wattson. Cu ocazia acestui moment de rugăciune, în fiecare an, se realizează o broşură care propune un model de celebrare ecumenică a cuvântului lui Dumnezeu. Tema rugăciunii pentru unitatea credinţei de luna viitoare este “Uniţi în învăţătura apostolilor, în comuniunea fraternă, la frângerea pâinii şi în rugăciune”(cf. Lc 2,42).

Broşura, apărută recent la Editura Presa Bună din Iaşi, conţine o introducere la celebrarea ecumenică, un model de celebrare ecumenică, texte biblice, meditaţii şi rugăciuni pentru fiecare zi din octava de rugăciune, o serie de rugăciuni suplimentare, prezentarea contextului ecumenic din Ierusalim, lista temelor Rugăciunii pentru unitatea creştinilor din perioada 1968-2011, câteva date importante din istoria Săptămânii de rugăciune pentru unitatea creştinilor şi o schemă pentru celebrările ecumenice în Bisericile Catolice. Textele din această broşură au fost pregătite de un grup de responsabili creştini din Ierusalim. Aceştia s-au reunit la invitaţia Consiliului Ecumenic al Bisericilor. Cei interesaţi de broşura “Rugăciune pentru unitatea creştinilor 2011″ o pot comanda la preţul de 5 lei scriind la libraria@ercis.ro.

Cititi va rog si (unde aflati si ca Rockefeller finanteaza inca de la inceput Consiliul Mondial al Bisericilor):

CONSILIUL MONDIAL AL BISERICILOR impreuna cu catolicii fac apel la toate cultele SA BATA CLOPOTELE in timpul summit-ului din Copenhaga legat de schimbarile climei

Asadar, “Uniţi în învăţătura apostolilor, în comuniunea fraternă, la frângerea pâinii şi în rugăciune” … Ce unire sa avem noi ortodocsii cu catolicii si protestantii? Sa vina ei la ORTODOXIE:

Parintele ARSENIE PAPACIOC: „SINGUR ORTODOXIA”

4 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on ianuarie 12, 2011 at 10:35 am

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. iulia said, on ianuarie 12, 2011 at 1:06 pm

    De acord !

    Apreciază

  3. Adrian.I said, on ianuarie 12, 2011 at 11:22 pm

    Deja au mentionat de frangerea painii, intelegeti unde vor sa bata?

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.