SACCSIV – blog ortodox

Mesajul Patriarhului BARTOLOMEU adresat musulmanilor la sfarsitul RAMAZANULUI

Posted in ECUMENISM, ECUMENISMUL, Patriarhul BARTOLOMEU, RAMAZAN by saccsiv on septembrie 23, 2009

   Citez din articolul După confuzia intercreştină acum şi o confuzie inter-religioasă din partea Patriarhului Bartolomeu:

   Agenţia de ştiri bisericeşti Romfea publică mesajul Patriarhului Bartolomeu la sfârşitul Ramazanului. Citiţi ce scrie patriarhul:

   „Cu simţăminte de dragoste şi respect, le adresăm musulmanilor de pe întregul pământ felicitările noastre cordiale şi cele mai bune urări cu prilejul sfârşitului postului Ramazanului.
   După această lungă perioadă de post, care a fost şi o perioadă de reculegere, rugăciune şi filantropie, a venit clipa pentru orice musulman să sărbătorească şi să primească dreapta răsplătire de sus.
   În duh de pace, de iubire şi de înţelegere vă urăm încă o dată o prăznuire binecuvântată, rugându-ne ca Atotputernicul Dumnezeu să vă dăruiască toată duhovniceasca binecuvântare de sus, în speranţa că lumea va trăi unită.

   Întru ale Patriarhiei, 17 septembrie 2009

   Înflăcărat rugător către Dumnezeu pentru voi toţi,
+ Bartolomeu,
   Arhiepiscopul Constantinopolului – Noua Romă
şi Patriarh Ecumenic

   Cititi va rog si:

Despre ECUMENISM

Video: UNDE DUCE ECUMENISMUL? De la unirea cu catolicii si pana la Maitreya si ANTIHRIST

 

20 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Floare de colt said, on septembrie 23, 2009 at 10:13 am

    BRAVO prea sfintia voastra sinteti um adevarat ECUMENIST.
    Mereu va aratati coltii de lup care ii avetii ,dar unii crestini sunt prea orbi duhovniceste ca sa-i vada Cu dumneavoastra in frunte se poate ajunge doar intr-un singur loc, in IAD.

    Apreciază

  2. mafsi said, on septembrie 23, 2009 at 4:50 pm

    @parerea_cui_o_fi

    Hai sa lamurim lucrurile. Daca tot esti asa de zelos, si nu esti singurul din spatiul internautic mioritic, iti dau sa citesti asta ca tot e pe net: http://www.razbointrucuvant.ro/2007/07/09/ravna-fara-socotinta-sau-boala-supercorectitudinii/

    Sa ne intelegem: Nu zic ca patriarhul procedeaza bine, nu zic ca acum canoanele lasate de sfintii patrinti sunt invechite, nu! nu, spun asta.

    In schimb vad pe tot netul bolovani care zboara in stanga si in dreapta fie catre patriarhul roman, fie catre cel al Constantinopolului , fie spre cate un amarat de sectar care habar n-are pe ce lume traieste.

    ..si vin si zic atunci din nepriceperea mea: credinta ortodoxa pe care mi-a insuflat-o mama e dragoste, poate mai profunda decat am s-o simt eu vreodata; aia care a reusit sa spuna pe cruce dupa ce bolovanii au zdrobit fata si biciul pielea: Parinte iarta-le lor ca nu stiu ce fac!

    si ma intreb: unde ti-e dragostea? aia care iti porunceste sa te rogi ptr cel cazut, sa-l ajuti pe ala cazut intre talhari sau ratacit, sau mai stiu eu ce… unde ti-e?

    In ciuda faptului ca dau dreptate lui Saccsiv prefer sa nu ridic piatra de jos pentru ca ma stiu pe mine cum sunt si cum am fost. Prefer sa ma rog ptr cei cazuti, sa pun un link la status pe messenger spre un cuvant bun.

    Prefer sa nu pornesc cruciade…pentru ca cei care uita istoria risca sa o repete, nu-i asa?

    Doamne ajuta!

    Apreciază

    • Veaceslav said, on septembrie 23, 2009 at 6:01 pm

      Cred ca si un copil isi da seama de intentia ecumenista a mesajului Patriarhului Bartolomeu. Doamne Dumnezeule milueste pe Patriarhul Bartolomeu si lumineazal! Sunt deacord ca trebuie sa ne rugam pentru el, dar nu trebuie sa fim deacord cu cele spuse de el.

      Apreciază

    • fane said, on septembrie 24, 2009 at 8:19 am

      nu dam cu pietre , nu judecam , de multe ori nu-mi vine sa mai citesc nimic , sa nu mai aud nimic pentru ca totul ne indeamna la a judeca , la a da sentinta . Asemenea momente zdruncina putina liniste in Domnul pe care o agonisesti dupa o rugaciune , sa zicem . Zdruncina , pentru ca ma gandesc cati frati de-ai mei se lasa inselati de purtarile si cuvintele ecumenistilor care nici ei nu intra si nici pe altii nu lasa sa intre pe poarta ingusta de care vorbeste Bunul Mantuitor . Aici este marea problema . De unde stie Bartolomeu ce primeste un musulman DE SUS . Nu cumva susul lui este in jos ?
      Sau hai sa judecam altfel : in ce cred musulmanii ? In nici un caz in Iisus si in mantuirea care vine din credinta in moartea si invierea Lui . Ori daca fara asta musulmanii asteapta dreapta rasplatire de sus , noi cei care credem in Cuvantul lui Dumenezeu de unde asteptam dreapta noastra rasplatire ? Daca mesajul lui Bartolomeu ar fi astfel disecat , oare cator crestini li se clatina credinta ? De asta avem nevoie acum sau dimpotriva ?
      Crede-ma , nu sunt omul extremelor dar cand este vorba de Dumnezeu pentru mine exista doar doua nuante : alb si negru . Asa am interpretat eu ca ne vrea Domnul : fie albi , fie negri , nu caldicei adica cu nuante de gri , sau bej . Fie ai Lui , fie ai lui mamona . Nu exista cale de mijloc , de fapt Domnul spune clar ca uraste calea de mijloc adica pe cei caldicei . De asta ne-a dat si Legea cea noua a Lui care ne poate mantui prin credinta pentru ca din fapte te puteai califica si de pe pozitia de caldicel .
      Si atunci nu este oare momentul sa fim mai aproape de zelosi decat de indulgenti ( apropos de indulgentele catolicilor , vezi ce bine se nimeresc toate ? ) , nu este mai bine sa plecam mai mult urechea la canoanele Sfintilor Parinti pentru ca acum inselatoria este mult mai mare , pe mai multe planuri , pe mai multe credinte decat in vremea lor ?
      Sau inca nu esti sigur de cine detine adevarul si vrei sa joci la doua capete ?…

      Apreciază

      • Veaceslav said, on septembrie 24, 2009 at 10:13 am

        Fane, eu sunt impotriva ECUMENISTILOR!!! cum putem noi sa-i laudam pe aceea care nu cred in SFANTA TREIME.

        Apreciază

    • parereamea said, on septembrie 24, 2009 at 3:28 pm

      Nu sunt prea zelos, Mafsi, caci daca eram nu luam citatul altuia. Aici m-am smerit, ai observat? 😉
      Cand e vorba de unul de o seama cu mine, hai ca mai tac si mai trec si poate daca-mi aduc aminte ma mai si rog pentru el, dar chiar in privinta Patriarhilor sa tacem? Aici e marea diferenta. Sa tacem toti cum ar fi? Pe principiul sa nu judecam sa tacem chiar toti? Sau sugerezi sa vorbeasca doar cei mari. Pai vine nu-s ce episcop sa vorbesca pe un site ca acesta? Cati din ei s-au exprimat macar public referitor la aceste subiecte controversate. Pai nu o fac, ca-si risca scaunele.
      Sa ne intoarcem la ale noastre, vorbim si noi pe aici, ca uniii mici ce suntem. Si daca-mi permit si eu sa mai zic cate ceva nu inseamna ca atac pe Patriarhul Bartolomeu sau ca-l judec, ci ca-mi dau cu parerea, si ca nu ma lasa inima sa vad cum ii ameteste pe majoritatea si cine intra pe un site ca acesta intra sa afle parerea mai multora, inclusiv a unuia ca mine, deci sa ma scutiti in general domnilor care imediat sariti: SA NU JUDECATI! Atata pacat sa am eu pana la urma, sa judec. Dar de tacut, NU TAC, ca nu mai e timp de tacut. Atata arma ne-a ramas, sa spunem sa auda si altii.
      Sau nu stii ca si tacerea, tainuirea unui adevar pe care-l stii poate ajunge sa fie un pacat?
      Ce am spus mai sus poate fi luat si ca o aparare a lui saccsiv. Nu ca ar fi avut nevoie…

      Apreciază

  3. proscrisul said, on septembrie 23, 2009 at 6:37 pm

    până si elita constituită din acesti adevăraji alesi, această „turmă mică”, vor fi atacati si ispititi de „marile semne si minuni” ale lui Antihrist. Marea masă a „crestinilor” în schimb, îl vor accepta pe falsul Mesia – adică pe Antihrst -, fără întrebări si fără probleme, pentru că „noul” său „crestinism” este exact ceea ce caută multimea.
    http://www.sfaturiortodoxe.ro/religiaviitorului10.htm

    Apreciază

  4. daniel said, on septembrie 23, 2009 at 8:21 pm

    dragi prieteni,

    privitor la ecumenism, noi trebuie sa folosim doar partea buna, aceea care ne ajuta pe noi in progresul duhovnicesc, spiritual.
    partea sa cea rea trebuie sa fie neglijata de noi.
    nu trebuie sa ne aratam ca suntem asa si asa ci trebuie sa ii tratam pe fratii nostri din alte confesiuni, alte credinte cu iubire, cu smerenie, cu umilinta, cu entuziasm ca suntem si apartinem Domnului nostru Iisus Hristos, cu bucurie, cu pace, cu stapanire de sine, dezinvoltura, cu toata fiinta nostra.
    trebuie sa ne comportam ca stejarii bine infipti in pamant nu ca trestiile pe care uraganul care bate cu putere pe pamant la aceasta ora sa le franga.

    deci pana ala urma este ingaduita existenta ecumenismului numai si numai pentru binele nostru: din el putem extrage, daca avem inima la EL, tot ceea ce ne este noua de folos, ajutandu-i si pe altii sa descopere, prin propria lor traire interioara si experienta de viata pe Domnul nostru Iisus Hristos care este laudat si adorat in veci.
    Asa sa fie.

    Apreciază

    • saccsiv said, on septembrie 24, 2009 at 3:47 am

      ce tot spui acolo?

      Apreciază

    • fane said, on septembrie 24, 2009 at 8:28 am

      ce faci daniel ?
      dupa ce la un alt comentariu aplaudam de bucurie acum m-ai facut sa cad din copac : trezeste-te , omule , lasa-i pe ecumenistii care habar n-au cui se inchina , Mantuitorul nu este in dogmele lor care judeca lumea asta si care i-a indemnat sa se declare vicari , nici macar in titlurile INALT PREA SFINTITILOR ( suna de parca ar fi cu inca 9 ceruri mai sus decat Dumnezeu despre care Fiul Sau spune simplu ” Sfant” ) .
      Crezi ca poti deslusi de unul singur ” ce e bun si ce nu ” din ecumenism . Nu mai pot deslusi nici cei care l-au inventat , nici cei care-l propaga ci doar satana detine secretul lui .

      Apreciază

  5. mafsi said, on septembrie 23, 2009 at 8:40 pm

    @daniel

    nu e nimic bun in ecumenism decat, o eventuala dorinta a catolicilor de a parasi toate ereziile si de a se alipi din nou la ortodoxism. punct.

    eu vorbeam de atitudinea unor crestini care in loc sa se roage si sa roage preotii sa se roage mai staruitor pornesc cruciade si se transforma in fanatici sau zbiri

    Apreciază

  6. Veaceslav said, on septembrie 24, 2009 at 5:56 am

    Nu uitati fratilor ca Iisus nu a venit sa aduca pace, ci sabie (si stiti cu totii ca nu a avut in vedere razboi sau ura sau altceva cum ne invinuesc altii) ci trebuie sa ne aparam adevarul pana la moarte. Cum putem noi sa-i felicitam pe musulmani cu postul lor, pai in felul asta noi ii indreptatim.

    NU PUTEM SA-I INDREPTATIM PE MUSULMANI, CATOLICI, SECTARI deoarece atunci HULIM impotriva ADEVARULUI!!

    TREBUIE SA MUSTRAM PE APROAPELE CU IUBIRE NU CU URA!!!!

    SI SUNT DEACORD CU SACCSIV. TREBUIE SA-L MARTURISIM PE HRISTOS IN ADEVAR CHIAR SI PE ACEST BLOG, SA APARAM DREATA NOASTRA CREDINTA CU DRAGOSTE!!!

    Apreciază

  7. Stan Jenel said, on septembrie 24, 2009 at 9:17 am

    Adevarat ca Patriarhul Bartolomeu avea ceva mai bun de facut decat sa adreseze mesaje de felicitare musulmanilor,dar poate a facut-o din recunostinta ca nu-i silit sa umble imbracat civil prin Istambul.Oare nu-l bagam prea mult in seama? Cred ca ar trebui sa pastram distanta fata de masoni.

    Apreciază

  8. mafsi said, on septembrie 24, 2009 at 5:03 pm

    Raman la opinia mea: ca indiferent ce face unul sau altul nu trebuie sa fii rau si sa-l judeci ci sa te rogi ptr el.

    Pacat ca nu se intelege ortodoxia pana in resorturile ei fine si nuantate ci doar la modul grosier.

    Sunt unii care au comentat aici (nu dau nume) care sunt Răi, Supercorecti si Patimasi (cu litere mari) pentru ca ATAT pot face pe internet. Daca ar fi pusi fata in fata cu Patriarhul i-ar lua beregata fara sa clipeasca … in numele Domnului.

    @Saccsiv
    Acum catre tine iti spun ca unul care le are cu scrisul, literele si restul. Poate ti-ai dat seama ca atunci cand scrii sufletul ti se revarsa in ceea ce scrii: uneori prin cuvintele tale, alteori prin bold, capslook, italic etc.

    Esti un tip informat si de aia te citesc, dar iti spun: analizeaza-te chiar si cand pui un bold la o propozitie. Pune-ti intrebarea de ce o faci? Mintea stiu ce-ti va raspunde, dar incearca sa-ti simti inima (gestul). Daca ele sunt la fel si sunt in spiritul Sfintilor Parinti atunci e bine, daca ai patima in gest…mai gandeste-te.

    De aia m-am luat de boldul din articolul asta.

    Numai de bine

    Apreciază

  9. darie said, on octombrie 4, 2009 at 8:27 pm

    mai, sunteti atat de …obositori ;
    eu cred ( nadajduiesc ) ca e o greseala sau s-a denaturat mesajul patriarhului; ma indoiesc ca cel pentru care se roaga intreaga ortodoxie sa fi facut asemenea afirmatii smintitoare
    Dar chiar daca le-a facut ( caci e om si el ) , noi nu vom fi intrebati la judecata despre greselille lui ci despre ale noastre ( inclusiv despre judecarea altora ) ; alaltaieri am judecat-o pe o prietena si am cazut ieri in acelasi pacat ; nimic nu e intamplator ; in loc sa va certati atata pentru nimic ( ca nu schimbati nimic in bine prin asta ba dimpotriva ) mai bine faceti rugaciune pentru Patriarhul ecumenic

    Apreciază

  10. […] Mesajul Patriarhului BARTOLOMEU adresat musulmanilor la sfarsitul RAMAZANULUI […]

    Apreciază

  11. […] Mesajul Patriarhului BARTOLOMEU adresat musulmanilor la sfarsitul RAMAZANULUI […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.