SACCSIV – blog ortodox

Video: UNDE DUCE ECUMENISMUL? De la unirea cu catolicii si pana la Maitreya si ANTIHRIST

Posted in antihrist, CATOLICISM, ECUMENISM, ECUMENISMUL, Maitreya, ORTODOXIE, share international by saccsiv on septembrie 17, 2009

   Unirea cu catolicii …

   Nu conteaza ca esti ortodox, catolic sau protestant …

   De fapt nu conteaza nimic, totul e sa accepti „invatatura” …

   Cititi va rog si:

http://www.share-international.org/

   Nu stiu daca Maitreya este antihristul, insa sigur pregateste mentalul colectiv cu ideea …

   In articolul DOCUMENTARE CELEBRE: „THE NEW AGE – A PATHWAY TO PARADIS?” (new age – calea spre Paradis?) gasiti un documentar in care se aminteste despre Benjamin Creme si lucrarea sa „Reaparitia lui Crist si maestrii intelepciunii „, cu al sau capitol „Cum lucreaza Planul„ in care se exprima clar conceptul de noua ordine economica si sisteme centralizate. Acesta a fost de asemenea membru Aetherius Society (o miscare a noii “religii“ UFO). Ca si Madame Blavatsky sau Alice Bailey a fost contactat de “maestrii intelepciunii“ non umani din Shambhala. In 1959 declara ca acestia i-au spus ca dupa aproximativ 20 de ani va apare pe pamant “maestrul maestrilor“ … Iar lui Benjamin Crème i se va da un rol important .

   Iar in 1982 declara:“Cristul este printre noi“ …

   Daca este vorba despre antihrist, s-a nascut prin 1979, deci are aproximativ 30 de ani … Si sa ne amintim si de spusele unui pustic roman:

Parintele pustnic Proclu: “Antihristul s-a nascut!”

   Cititi va rog si:

Documentare celebre: “GODS OF THE NEW AGE” (zeii new age)

Articolul zilei (27.05.2009) si completari utile despre NEW AGE si MASONERIE: „Obiectivul Patriarhului, acelasi cu al masoneriei: “Unitatea spirituala a lumii””

Despre ECUMENISM

Articolul anului: „DESPRE EPOCA LUI ANTIHRIST SI REVENIREA PROROCULUI ILIE, CA „AL DOILEA INAINTEMERGATOR AL VENIRII LUI HRISTOS””

Reclame

12 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. saccsiv said, on septembrie 17, 2009 at 5:19 pm

  Pentru mai facilita parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

  https://saccsiv.wordpress.com/about/

  Apreciază

  • Ostrov said, on septembrie 18, 2009 at 9:27 am

   Pentru omul lumesc hipnotizat de televizor, ecumenismul pare a fi o evolutie normala de la religii invechite cu fanatici habotnici xenofobi si teroristi, la o spiritualitate moderna cu rezultate previzibile: pace intre popoare, iubire, bunastare, viata linistita.
   Bineinteles ca americanii nu vor sa puna mana pe resursele din Asia mica, ci vor sa democratizeze popoarele care au religii invechite care indeamna la cruzime, terorism si razboaie.
   Este mult mai comod sa ai o religie universala pe care o practici acasa in fata televizorului facand meditatie cu Maitreya pentru pacea lumii, decat sa fii un crestin ortodox practicant, dar cu asigurarea ca bisericile vor fi muzee de vizitat, ca sa-si pastreze identitatea spirituala.
   Oamenii vor primi ceea ce vor.
   Este ilogic sa fie ierarhi ecumenisti. Inseamna ca sunt lumesti si se ocupa mai mult de politica si de cele materiale.
   Domnul nostru Iisus Hristos nu a fost ecumenist. Daca ar fi fost, era purtat in care de aur de catre iudei, romani si celelalte popoare; era recunoscut ca Mesia, si nu era rastignit.
   Nici apostolii, nici mucenicii, nu au fost ecumenisti, pentru ca daca erau, nu mureau in chinuri groaznice, ci ecumenismul era realizat de 2000 de ani, si lumea traia „in pace si buna intelegere”
   Ecumenismul este in primul rand o lupta interna in sufletul fiecaruia, pentru ca „dusmanii omului sunt casnicii lui” adica patimile. Lupta este inegala si nu poate fi castigata decat daca Hristos traieste in noi.
   Daca ai pierdut lupta interna, usor vei fi atras spre ecumenism la semnalul unui ierarh.
   A trecut vremea meditatiilor filozofice, urmeaza vremuri tulburi.
   S-a trecut fara reactie peste obligativitatea ascultarii telefoanelor si citirea e-mailurilor.
   Lumea zice: si ce, n-am nimic de ascuns.
   S-a trecut usor peste cipurile din pasapoarte. Lumea zice: nu-mi trebuie pasaport ca nu ma duc in America.
   S-a trecut usor peste aprobarea Codex alimentarius. Lumea zice: nu cred asa ceva.
   Se va trece si peste vaccinare(poate un pic mai greu).
   Ce se va intampla cand va fi obligatoriu sa ai si preoti homosexuali in biserici?
   Ce se va intampla cand va fi interzisa impartasirea credinciosilor pe motiv ca se raspandeste gripa prostina?
   Ce se va intampla cand va cadea cetatea ortodoxiei: Athosul prin obligativitatea primirii femeilor(directiva europeana contra discriminarii)?
   Suntem pregatiti oare?
   Numai cu ajutor de la Hristos Imparatul nostru si Maica Domnului.

   Apreciază

 2. Veaceslav said, on septembrie 18, 2009 at 1:09 pm

  Un citat din cartea: Apocalipsa 13 – Sfarsitul libertatii umane de Autor: Mircea Vlad

  Greseala intrarii Bisericii Ortodoxe in „dialogul ecumenic” este acum recunoscuta si regretata de Bisericile autocefale care, in perioada 1997-1998 au inceput retragerea din Consiliul Mondial al Bisericilor. Erezia ecumenismului incepe prin incalcarea insasi a Simbolului de Credinta Niceo-Constantinopolitan, ajungandu-se pana la a se recunoaste drept „biserici” ale lui Hristos (!) si recent infiintatele congregatii ale lesbienelor si homosexualilor. |

  Teribilul efect al acceptarii de catre Biserica Ortodoxa a acestei pan-erezii, nu poate fi decat pierderea posibilitatii de mantuire a membrilor sai. Acesta a fost motivul care a determinat, in 1997, mai intai retragerea Georgiei, apoi a Serbiei, urmate si de alte Biserici ortodoxe participante la miscarea ecumenica. Din pacate insa, nu si de Romania, credinciosii nostri asistand cu stupoare la manifestarea de certa factura New Age: „Oameni si religii” de la Bucuresti, (toamna 1998), sau la evenimente complet straine de duhul adevarului crestin: inaugurarea, cu participarea oficiala a unui ierarh roman, a „Centrului Ecumenic” de la Vulcana, unde s-au construit o triada inedita: o biserica crestina, o moschee si o sinagoga (!)

  Aici as dori sa fac o paranteza. Cunosc personal un monah athonit care, afland despre mascarada „ecumenica” de la Bucuresti („Oameni si religii”), mi-a spus cu tristete: „Dumnezeu a incercat Biserica Romana spre a vedea de isi marturiseste credinta ortodoxa, dar in zadar. Cei care erau datori sa spuna lucrurilor pe nume n-au facut-o. Prin urmare, incet-incet, Domnul isi va lua mana de pe romani, lasandu-i oarecum in propria ratacire pana se vor pocai. lar semnul va fi acesta: de vreme ce n-au ascultat de El, va lua la Sine, unul cate unul, vasele alese prin care mustra greselile neamului si ale Bisericii. Vei vedea ca marii duhovnici romani vor pleca in curand la Domnul, iar lumea, nemaiafland sprijin duhovnicesc, poate ca se va apropia (de nevoie) de adevarata traditie patristica Ortodoxa, nemairatacind si nemaingaduindu-si astfel de libertati „ecumenice”…

  Ca monahul de la Muntele Athos a avut dreptate, am vazut cu totii: doi dintre marii nostri duhovnici au plecat catre vesnicie la scurt timp dupa aceasta convorbire: cuviosul Cleopa de la Sihastria si cuviosul Ilarion (Argatu) Cernicanul.

  Dar vai! noi nu ne-am trezit si greselile duhovnicesti au continuat. Este vorba de vizita papei (impusa, desigur, de guvernul greco-catolic de la Bucuresti) si de implicatiile si de efectele nedorite produse de acest eveniment in relatiile inter-ortodoxe, gestul fiind total dezagreat de celelalte Biserici autocefale. Din tara, romanul este tentat (prin firea lui toleranta) sa priveasca lucrurile cu foarte multa usurinta, mai ales ca acrivia constiintei sale dogmatice a fost extrem de mult diluata in ultimii ani de pozitiiie pro-ecumenice ale intaistatatorilor, bietul credincios ajungand acum sa cugete ca e buna Ortodoxia si mantuitoare, dar e bun si catolicismul (inoculandu-se frecvent ideea complet necanonica de „biserici surori”), e bun si protestantismul, e bun si anglicanismul, vehiculandu-se ideea ca Biserica Romana, fiind intre Vest si Est, este „aleasa” pentru medierea unirii intercrestine. Lucru care a general multe initiative teologice unilaterale, dezaprobate de celelalte Bisericii Ortodoxe (cum ar fi, de pilda,dialogul cu monofizitii).

  Ne-am dori sa avem o Biserica marturisitoare, mai putin gata de a organiza compromisuri „ecumenice”de dragul unor ajutoare acordate de Consiliul Mondial al Bisericilor, ori de alte institutii religioase din vest, ci de a se angaja intr-un dialog interortodox mai strans, in aceste momente cand istoria cere mai mult ca oricand o apropiere si o sprijinire reciproca a ortodoxilor.

  Sa luam exemplu de la sarbi. Putini stiu, (iar presa nu va anunta niciodata aceasta stire) ca Biserica Ortodoxa Sarba a trecut cu succes printr-o incercare de credinta. La Muntele Athos un ierarh grec a dezvaluit convorbirea avuta cu un episcop sarb la scurta vreme dupa incetarea conflictului (iunie 1999), in care acesta i-a spus: „Eram inca loviti de rachetele americane cand Biserica Sarba a primit un mesaj „confidential” din vest: „Primiti-l si voi pe papa si oprim razboiul”. Iar noi am raspuns: „Bombardati-ne in continuare! Mai bine murim decat sa facem compromisuri de credinta!” Si au continuat sa moara…

  Toate acestea le scriem cu nadejdea ca unii dintre noi vor deschide ochii si vor pricepe ca ducem lipsa de o adevarata marturisire a credintei, a Ortodoxiei, departandu-ne tot mai mult de adevarata traditie patristica si alipindu-ne cu usurinta de tot ce este „european” si occidental: catolicism, protestantism, anglicanism, ecumenism, etc. Acest duh de occidentalizare care a cuprins Biserica Romana se vede in toate domeniile vietii spirituale: incepand de la laicizarea, umanizarea si secularizarea treptata a scolii teologice, la acordarea burselor de studii cu predilectie la universitati catolice si protestante din vest, de unde cursantii (viitori preoti, profesori de teologie, ori episcopi) se intorc cu idei complet alterate despre propria credinta, apoi masivele traduceri din operele teologilor apuseni (in loc de lansarea unui program pentru tiparirea unei serii complete de scrieri patristice), modificarea (prin eliminare si reducere) a cartilor de cult, etc., pana la tolerarea, fatisa ori subtila, a unui curent anti-monahal si incurajarea unui monahism superficial, „de mir”, cu manastiri transformate in centre turistice ori ferme agro-zootehnice.

  Sa revenim insa la ecumenism.

  Oare nu se intelege ca aceasta erezie impiedica mantuirea atator milioane de suflete? Tocmai aceasta l-a determinat pe patriarhul Ilia al II-lea, Catholicos al intregii Georgii, sa semneze, la 20 mai 1997, hotararea de retragere din C.M.B. la initiativa celor mai de seama manastiri georgiene, care i-au trimis o scrisoare de protest, declarand ca vor intrerupe comuniunea euharistica cu Patriarhia daca erezia va continua. In scrisoare se subliniaza ca ecumenismul este o erezie eclesiologica contrara Simbolului Niceo-Constantinopolitan, deoarece sustine ca nu exista doar o singura Biserica Apostolica si Soborniceasca. Apoi se adauga: „Cand Biserica incepe sa accepte invataturi eretice, atunci harul mantuirii o paraseste(…), mantuirea membrilor sai devenind imposibila, chiar de-ar fi sa-si dea viata pentru convingerile lor”, solutia fiind: „ori Biserica sa renunte la eroare, ori, cei ce doresc mantuirea sa paraseasca adunarea celor rau-credinciosi”.

  Noi, romanii simpli, dorim si noi sa ne mantuim!..
  – Vezi The monastery of Saint-Shio of Mghvime, „An Open Letter to the Patriarch of Georgia”, Divine Ascent, vol 1, no. 2 (Monastery of Saint John of Shanghai and San Francisco, P.O. Box 563, Point Reyes Station, CA 94956), 1997; *** „Resolutions of the Holy Synod of the Georgian Orthodox Church – Tbilisi, May 20, 1997”, idem; Herbst, Anne, „Impotriva marii erezii a ecumenismului” (germ.), G2W, nr. 7-8, 1997, citata de diac. lect. dr. Mihai Sasaujan in „Clerul ortodox sarb cere conducerii Bisericii Ortodoxe Sarbe iesirea din Consiliul Ecumenic al Bisericilor”, Teologia, revista facultatii de teologie Arad, anul I, nr. 2, apr.-iun. 1997, p. 155; Cavamos, Constantine, Dr., „Ecumenism Examined: A Concise, Analytical Discussion of the Contemporary Ecumenical Movement”, Institute for Byzantine and Modem Greek Studies, USA, 1996; Heers, Peter Alban, „That All May Be One – A Brief Examination of Orthodox Engagement in the Ecumenical Movement”, Divine Ascent, vol. 1, no. 2, p. 36, 1997; Hierotheos(Vlachos), Metropolitan of Nafpaktos and St. Vlassios, „The Church’s Foremost Danger”, idem; Amphilohije, Metropolitan of Montenegro, „The Blessed and Salvific Martyrdom”, idem, p. 61.

  Apreciază

 3. † marturisitor ortodox said, on septembrie 20, 2009 at 10:14 pm

  Saccsiv as vrea sa precizez ca eu am realizat acel filmulet despre ecumenism. Nu spun asta ca sa ma dau mare dar ca sa fac clare anumite aspecte ca sa nu smintim pe cei din jur. Daca observi in prima parte s-au adus niste citate din Sfintii Parinti si ce am vrut sa arat prin asta este ca NOI NU AVEM CE IMPARTASII CU CATOLICII si nici cu sectele ereticilor. Am folosit acele citate de pe un website grecesc in limba engleza care tin calendarul vechi pentru ca nu am gasit in limba engleza citate impotriva ecumenismului scurte si la obiect asa cum sunt cele pe care le-am ales de pe acel site. Mesajul filmuletului nu este sa ne rupem de Biserica ci sa nu ne amestecam cu ereticii sub nici o forma si in nici un fel,fie ca sunt rugaciuni comune fie ca ne impartasim impreuna cu ei. DAR dupa cum am mai precizat NICI SA NE RUPEM DE BISERICA nu e bine. Numai atunci cand se vor unii bisericile cea catolica cu cea ortodoxa si cand vor modifica Sfanta Liturghie si Tainele,atunci de abia atunci numai putem sta impreuna cu ei pentru ca Domnul Iisus Hristos nu se va mai cobori in Biserica la Sfanta Impartasanie,deci nu vor mai fi Taine. Biserica o vom purta noi mai departe in sufletele noastre pana la a doua venire a Mantuitorului.

  In legatura cu antihristul trebuie precizat ca acesta se va naste dintr-o femeie evraica din a 12 ea semintie a lui Dan,deci antihristul va fi evreu. Nu putem sti daca s-a nascut inca sau nu. Stim de la Sfintii Parinti ca el va fi incoronat la Ierusalim in Templul lui Solomon cel reconstruit (se fac pregatiri intense pentru reconstruirea lui) si va propovadui la varsta de 30 de ani (asa cum a facut si Mantuitorul). Deci sa nu ne amgim cu iluzii si vesti inselatoare. Inca odata as vrea sa mai spun se ne ferim d extreme,de ecumenism si de stilism,amandoua sunt pierzatoare. Doamne ajuta!

  Apreciază

  • saccsiv said, on septembrie 21, 2009 at 2:08 am

   E GRAV ce incerci tu sa faci. La un articol despre ecumenism tu vorbesti de stilism …

   Pe de alta parte, daca vorbim de 666, vorbim de vremurile apocaliptice, iar daca vorbim de acestea, vorbim si de antihrist. Iar eu sunt dintre cei ce avertizeaza sa ne pregatim pentru vremurile apocaliptice. Daca ai specificat ca antihristul se va naste dintr-o evreica desfranata si ca se va face cunoscut multimii pe la 30 de ani, asta inseamna ca nu s-a nascut deja?

   Apoi, ecumenismul nu se reduce la unirea cu catolicii, ca nu de aia l-a produs masoneria, ci, precum am aratat in articol, urmareste pregatirea religiei universale, a marelui ghiveci, adica terenul necesar antihristului pentru a fi acceptat de cat mai multi.

   La tine, asa precum apare din comentariile ce le-ai postat pe la diverse articole, lupta anti-sistem se reduce la o lupta impotriva „conspiratiei evreiesti”. De aceea nu intelegi lupta mea impotriva NOII ORDINI MONDIALE, masoneriei, ecumenismului, new age si a tuturor uneltelor diavolului care edifica iminenta faza finala. De aceea la un astfel de articol tu vorbesti de … stilisti.

   Apreciază

 4. † marturisitor ortodox said, on septembrie 21, 2009 at 4:13 am

  Draga Saccsiv nici tu si nici eu putem lupta impotriva Noii Ordini Mondiale. Noua Ordine Mondiala va veni din cauza apostaziei,desfranarii si a urii oamenilor unii fata de altii. Este o ispita mare sa crezi ca lupti impotriva a ceva ce stii dinainte ca nu poti invinge. Antihristul va veni,asa a fost prorocit inca cu 2000 de ani in urma. Sfintii Parinti au vorbit clar despre Apocalipsa si despre antihrist,este mai important sa ne pregatim pentru a rezista Noii Ordini Mondiale,decat sa luptam impotriva ei. De aceea pregatirea trebuie sa fie una spirituala pe langa cea informativa pentru ca degeaba stii pas cu pas ce se va intampla daca nu esti pregatit sa rezisiti vremurilor de pe urma. De ce vorbesc despre „conspiratie evreiasca” ? Pentru ca evreii conduc masoneria si ecumenismul si mai tot ce misca pe planeta asta. Spun Sfintii Parinti ca atunci cand vom vedea la TV reclama cu sarpele care isi mananca coada inseamna ca evreii au pus stapinire pe intreaga planeta.

  In legatura cu ecumenismul stiu si eu bine ca nu se urmareste doar unirea cu catolicii ci cu toate celelte religii pagane,crede-ma ca studiez de ani de zile acest aspect. De fapt ce cuprinde Noua Ordine Mondiala? O religie universala luciferica cu un guvern universal,armata universala si un conducator universal care va fi antihristul. Ce inseamna mai precis Noua Ordine Mondiala inseamna ca toti dracii se vor muta pe pamant si vor locuii in oameni pe care ii vor stapanii si conduce dupa bunul lor plac iar satana,balaurul cel mare va fi stapanul lor care se va salasluii in antihrist in copilul acestei femei evraice desfranate si va obliga pe oameni se lepde de Hristos si sa ia pe mana dreapta sau pe frunte semnul sau (probabil un cip).

  Cand vorbesti de 666 vorbesti de suma(dobanda) de dinari pe care o luau evreii pe timpul lui Solomon intr-un an de zile de la celelate popoare. Deci tot la evrei ajungem. De aceea 666 a devenit numarul fiarei pentru ca reprezinta un simbol al sclaviei economice,deci implicit si spirituale deoarece marea majoritate vor alege banii si placerile lumesti in locului Domnului Iisus Hristos. Evreii au incalcat porunca Domnului din Vechilul Testament care le interzicea camataria. Vedem azi numarul 666 mai peste tot,in buletine,cipuri,pe produse,etc. Adica evreii sau mai bine zis dracul prin evrei isi marcheaza sufletele si produsele cu numele sau.

  Spui ca e grav ca la un articol despre ecumenism eu vorbesc despre stillism ceea nu e e intocmai asa,citeste cu atentie comentariul meu anterior si vei vedea ca am vorbist si despre ecumenism.

  As vrea daca poti sa publici si tu un articol despre stilism sa vedem clar ce parere ai tu despre acest aspect. Itit doresc numai bine si nu te mai bosumfla atata, nu am nimic cu stilistii doar ca-i consider rataciti,pentru ca si sunt. Doamne ajuta!

  Apreciază

  • saccsiv said, on septembrie 21, 2009 at 8:32 am

   Ai mult tupeu cu ultimul paragraf. Voi … care voi? Esti un reprezentat? Esti de la militia spirituala? Tu chiar o tii langa ca sunt stilist. Mai vino tu cu acuze din astea si vei fi la spam.

   Apreciază

 5. mica said, on octombrie 5, 2009 at 1:07 am

  Stie cineva cati ani are Maiteya asta din film? Parerea mea e ca nu are 30 si ceva de ani[varsta la care si-a inceput Mantuitorul activitatea), eu ii dau mai mult,in plus am impresia ca e si budist, nu e nici macar crestin indiferent de ce confesiune.Nu cred ca va reusi sa pacaleasca oamenii. Asa cum ai spus si tu saccsiv,el are rolul de a pregati mentalul colectiv pt venirea lui antihrist.

  Apreciază

 6. […] Video: UNDE DUCE ECUMENISMUL? De la unirea cu catolicii si pana la Maitreya si ANTIHRIST […]

  Apreciază

 7. […] Video: UNDE DUCE ECUMENISMUL? De la unirea cu catolicii si pana la Maitreya si ANTIHRIST […]

  Apreciază

 8. ionuc said, on martie 3, 2010 at 9:48 pm

  Fratilor daca anticristul sa nascut nu vi se pare ca a venit pe lume pentru ase lupta cu cel mai mare dintre trimisii lui Dumnezeu pe pamant,sau santeti atat de ignoranti incat credeti ca ala(anticristu) a venit pe pamant asa in plimbare?
  Apocalipsa spune ca atunci cand Mesia va venii vor fii multi sarlatani care vor spune ca ei sant Mesia,si mai spune ca va venii intr-o alta tara si va avea un alt nume.

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: