SACCSIV – blog ortodox

BANII din rezerva BNR si cea mai mare parte din AUR se afla … IN STRAINATATE. MOTIVATIE: „aurul da credibilitate numai daca nu este la tine”

Posted in aur, BNR, rezerva de aur, Romania by saccsiv on decembrie 14, 2010

Citez din articolul Unde este aurul BNR:

Dacă aveați senzația că banii din rezervele Băncii Naționale a României se află puși undeva într-un subsol al clădirii din centrul Capitalei, atunci vă înșelați. Lucian Croitoru a explicat în cadrul primei ediții a emisiunii Capital TV ce înseamnă și unde este depozitat tezaurul BNR.

Astfel, Lucian Croitoru a explicat faptul că banii pe care-i are în rezervă Banca Națională a României, sume de ordinul a zecilor de miliarde, sunt trimiși în străinătate sau plasați în împrumuturi pentru alte guverne sau agenții guvernamentale. Aceștia nu stau într-un sac ci sunt puși în locuri în care pot aduce un profit cât mai mare.

„Banii sunt puși la treabă, sunt puși să producă”, a explicat consilierul guvernatorului BNR.

În ceea ce privește aurul, o parte din el se află într-adevăr în „beciurile” instituției, însă în mare parte se află în străinătate pentru că aurul dă credibilitate numai dacă nu este la tine.

„Aurul este asigurat în străinătate și nu există niciun risc ca acest aur să nu se poată întoarce în țară”, a spus oficialul Băncii Centrale.

Capital TV” a debutat duminică, 12 decembrie, pe B1, de la ora 21.00. Noua emisiune este prezentată de analistul economic Răzvan Orăşanu şi este o incursiune în vasta lume economică, cu accent pe evenimentele de afaceri şi revelarea a ceea ce se ascunde în spatele tranzacţiilor majore, dar şi dezvăluirea anomaliilor din economia românească.

Cele mai mari rezerve de aur din centrul şi estul Europei

BNR deţine cele mai mari rezerve de aur din regiune, în valoare de 3,7 miliarde dolari (8,1% din rezervele internaţionale).

ROMÂNIA
103,7 tone
BNR deţine cele mai mari rezerve de aur din regiune, în valoare de 3,7 miliarde dolari (8,1% din rezervele internaţionale).

POLONIA

103 tone
Banca centrală din Polonia şi-a mărit rezervele de aur în 1998, când au fost cumpărate 75 de tone. Rezervele actuale valorează 3,7 miliarde dolari.

BULGARIA
39,9 tone
Rezervele de aur ale băncii centrale din Bulgaria valorează 1,4 miliarde de dolari, după ce, în 1997, au fost cumpărate opt tone de aur.

SLOVACIA
31,8 tone
În 2009, Slovacia a adoptat moneda euro şi a transferat 3,5 tone de aur Băncii Centrale Europene. Rezervele actuale valorează 1,1 miliarde dolari.

REP. CEHĂ
12,8 tone
Rezervele de aur ale băncii centrale cehe valorează 459 milioane de dolari, reprezentând 1,2% din rezervele internaţionale ale băncii.

UNGARIA
3,1 tone
Rezervele de aur ale Ungariei reprezintă 0,3% din rezervele internaţionale, valorând 110 milioane dolari.

Comentariu saccsiv:

Adevarata motivatie este ca aurul trebuie sa stea la dispozitia STAPANILOR. Iar banii sa-i manavreze tot ei:

„The Money Masters” – un excelent documentar despre modul in care ROTHSCHILD si locotenentii lor stapanesc sistemul financiar-bancar mondial

7 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on decembrie 14, 2010 at 1:46 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. Addeverum said, on decembrie 14, 2010 at 2:04 pm

    Tot din ciclul matematica e viata mea…
    Gramul de aur cotatie BNR 14 Decembrie 2010 143.9244 RON.
    ROMÂNIA are 103,7 tone adica mai exact 103.700.000 grame de aur.
    Inmultim numarul de grame cu cat costa gramul de aur azi si ne da:
    14.924.960.280 RON
    Cursul valutar al dolarului de astazi 14 Dec. 2010 conform BNR este 1USD=3.1860RON.
    Impartim valoarea aurului in RON la cat valoreaza 1 dolar ca sa aflam cat costa aurul nostru in dolari:
    4684544971.751412 USD
    Rotunjim si inseamna 4.684.544.971 USD deci aproape 4.7 miliarde de dolari.

    In articol zice 3.7 miliarde. Pai ne mai fura si aici un miliard? Cum vine asta?

    Apreciază

    • Ruben said, on decembrie 14, 2010 at 7:05 pm

      3.7 miliarde sunt probabil in strainatate si restul de un miliard este acasa ( asa de maruntis ) ca sa nu ramanem chiar cu casa goala , adica pardon cu banca goala .

      Apreciază

  3. mircea said, on decembrie 14, 2010 at 3:07 pm

    Ei, mici detalii…

    Apreciază

  4. Stefan said, on decembrie 14, 2010 at 4:08 pm

    Muntii nostri aur poarta,noi….vom fi stapani o data ! Tonele de aur sunt socotite fara acele tone de aur neextras din Rosia Montana,tonele de argint si…surprise, uraniul ,acel zacamant care nu apare pe nicaieri in dar nwo stie de zacamant ! Nu socotim gazul,petrolul,carbunele si ….ei cam atat ca deviem de la subiect ! Iar noua Romanilor Bunul Dumnezeu ne-a daruit nativ ceea ce altiii cumpara la greu de la noi : inteligenta !Doamne Dumnezeul parintilor nostri,nu ne lasa pe noi !

    Apreciază

  5. Fulger said, on decembrie 15, 2010 at 8:04 am

    Cand va veni Noua Ordine Mondiala bani lichizi nu vor mai conta asa ca aurul va fi cel mai important si va apartine elitelor. Ganditi-va cat se strofoaca americani sa faca rost de aurul de la Rosia Montana, acolo se afla o parte din tezaurul dacic.

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.