SACCSIV – blog ortodox

Comunicat MAREA LOJA FEMININA A ROMANIEI

Posted in MAREA LOJA FEMININA A ROMANIEI, MASONERIE by saccsiv on decembrie 14, 2010

Citez din articolul MASONII DE RIT SCOTIAN ANTIC SI ACCEPTAT DIN DIFERITELE MARI LOJI DIN ROMANIA SI STRAINATATE SARBATORESC SOLSTITIUL DE IARNA CONFORM TRADITIEI SECULARE . BUCURESTI CLUBUL CORTINA 18.12.2010 18h00 ATENEUL ROMAN 19.12.2010 19h00:

Sentimentele de Uniune, Fraternitate si Iubire ce exista intre diferitele Obediente masonice din Romania aduna din nou in serile de 18 si 19 decembrie,  reprezentanti ai diferitelor Mari Loji si Rituri, din tara si strainatate, alturi de prietenii si familiile lor, pentru a sarbatori impreuna Solstitiul de Iarna, sarbatoare traditionala a masonilor de Rit Scotian Antic si Acceptat. “Uniune”, “Fraternitate” si “Iubire”….. sub aceasta deviza, in fiecare an, in perioada solstitiului de iarna masonii  de pretutindeni de aduna, pentru a trai impreuna explicatia acestei sarbatori a patronului Ritului Scotian Antic si Acceptat.

In data de 18 decembrie  Marea Maestra a Marii Loji Feminine a Romaniei, doamna Anca Nicolescu 33, recent intoarsa din Italia, Muntenegru,Elvetia, Franta, Luxemburg, Grecia, USA si Uruguay unde a asistat impreuna cu delegatia M.L.F.R. la diferite Convente si Reuniuni masonice, are onoarea sa invite masonii si famillile lor la aceasta sarbatoare traditionala anuala a Ritului la Clubul Cortina din Bucuresti.

Sarbatorile Solstitiale vor culmina cu traditionala Gala “Craciun pentru Toti” organizata in a 11° Editie de catre Fundatia Solidaritatea Culturala pentru Romania in sera zilei de 19 decembrie pe scena Ateneului din Bucuresti.

Aceasta Gala extraordinara  organizata de masoni, in spirit masonic, pune sub cupola elegantei Tangoului (concertul Tango Finesse) un spectaculos concert caritabil pentru  pentru “copiii supradotati” din scolile de muzica ale tarii si are anul acesta 3 laureati, 3 tineri de exceptie care vor fi beneficiarii fondurilor colectate.

Fiecare bilet va reprezenta o contributie importanta si directa catre viitorul Romaniei: tinerii

Anfitrionul Galei este din nou carismaticul actor Ion Caramitru.

Cititi va rog si:

LISTA MASONI celebri

Citate celebre ale unor masoni sau evrei sionisti faimosi

Analiza interviului din Forum masonic prilejuit de implinirea a 200 de ani ai Supremului Consiliu Mamă al Lumii de la Washington

Un MASON despre COMISIA TRILATERALA de la Bucuresti

VIDEO: MASONERIA il lauda pe Papa Ioan Paul al doilea si se lauda ca are printre membrii sai Mitropoliti, Episcopi, politicieni …

VIDEO: RITUL SCOTIAN va invita sa deveniti membri …

Studiati va rog si:

http://www.mlfr.ro/GenericPage.aspx?id=23

8 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. saccsiv said, on decembrie 14, 2010 at 2:57 pm

  Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

  https://saccsiv.wordpress.com/about/

  Apreciază

 2. Graiul Ortodox said, on decembrie 14, 2010 at 7:41 pm

  15) -Justiţia este chemată să demonstreze „dacă într-adevăr colaborează sau nu cu centrelor internaţionale de promovare a Pan-religiei Satanismului”, a declarat Mitropolitul Pireului Serafim. – Se face dreptate strădaniei făcute de luptătorii credinţei: N. Psaroudakis, Părintele Haralambos Vasilopoulos, Părintele Marcu Manolis şi alţii, care s-au luptat şi au deconspirat Masoneria. – Să ia poziţie Ierarhia sau fiecare dintre membrii ei.
  http://graiulortodox.wordpress.com/2010/08/12/se-judeca-recursul-mitropolitului-de-pireu-din-17-mai-2011/

  Apreciază

 3. clement said, on decembrie 14, 2010 at 8:49 pm

  Serile trecute, nu tin minte exact data, ma uitam pe Cultural la o emisiune care avea drept scop punerea in evidenta a dizidentei culturale romane, cand cu punerea in scena a spectacolului Hamlet, cu Caramitru in rolul principal.
  Stiu ca nu este aici locul, dar imi descarc si eu naduful, dupa un sfert de secol.
  Caramitru a jucat prost pentru ca este un actor mediocru, manierist si pe care l-a sustinut de cand se stie, Oculta.
  Traducerea era complet idioata si e o magarie din partea regizorului, care in umbra are niste coarne cat casa, sa spuna ca respecta cu scrupulozitate textul lui Shackespeare. Nina Cassian si-a umplut buzunarele (poeta evreica comunista de geniuuuu!) si marea dizidenţa a constat in a-l incalţa pe Caramitru in tenisi si a zice vorba poliţie, care si in Danemarca, tot poliţie se spune.
  Dizidenti am fost noi, spectatorii care am indurat un frig oribil pentru a vedea un spectacol prost gandit si prost jucat.
  In secventele de culise se zbantuia prin cadru un superb buchet de actori care acum stim ca sunt si erau masoni. Pittis a jucat si el prost, ţeapan, declamatoriu cand nu era cazul..
  Interesanta pentru amaratul popor roman este constatarea ca Caramitru ( cacofonia e fireasca) masonul, a iesit pe sticla in ’89 ca sa ne determine sa murim in strada pentru ca sa poata prezenta el Gala la braţ cu prinţul duda, coleg de Loja… In fond, amandoi sunt actori, mascarici mai curand goldonieni.
  Ce de principii monarhice stransese masonul maestru al Galelor de tot felul, in sinea sa hamletiana, pe cand recita cu dicţie versuri angajate…
  Auzi, mason! S-o fi simtit el bine bine alaturi de” fratele „Jean Constantin? Aveau oare inspirate schimburi de opinii ezoterice?
  Oare masonii astia damboviteni nu se simt calfe in sinea lor, vazand ca se darama şandramaua din chirpici cu sclipici la care lucreza?

  Apreciază

 4. Aurora said, on decembrie 14, 2010 at 10:00 pm

  @Dorina
  Si ce propui ? Sa nu ne mai exprimam opiniile ca sa nu afle masonii ca nu-i avem la inima ?Daca ne opunem Sistemului ,trebuie sa ne asumam si riscuri. Daca va fi nevoie, sper sa nu ramanem doar niste ”marturisitori” virtuali !

  Apreciază

 5. Fulger said, on decembrie 15, 2010 at 7:58 am

  Bun de citit.
  http://roaim.co.nr/?a=articles&p=166

  Apreciază

 6. clement said, on decembrie 16, 2010 at 12:55 pm

  Nici nu vreau sa ma gandesc cate probleme trebuie ca au in acest moment femeile-fraţi si barbaţii-fraţi legate de toaletele si zorzonele ce le vor purta. Gandiţi-va si domniile voastre…Elegant, dar nu frapant, sugestiv subţire (o broşuliţa „Vendome” e tocmai potrivit) cat sa mearga cu un eventalele insemne masone…Donatiile se vor da sau in plic, ca la nunta, sau din contul anume, la care nu au acces decat oculţii.
  Am paţit o poveste de tipul asta la un concert al lui Radu Lupu. Pe scaun era un CEC pentru „ajutorarea Statului Israel”…
  A propos de generozitatea proverbiala a masonilor, vrea sa va spun ca, acum doi ani am facut apel la cativa tipi „insemnati” care vor participa la Gala. Solicitarea o faceam pentru un copilaş care avea o tumoare la cap şi avea nevoie de sprijin financiar. Parinţii erau si sunt oameni foarte modesti.
  Aflasem de copil de la Biserica. Fiecare dadea cat putea si, cunoscand copilasul, m-am gandit sa apelez la „mariile lor”, puternicii zilei, doctori, ziaristi, arhitecti, oameni de afaceri (si ce afaceri…). Nu precizam suma, puteau face donatia anonim.
  NICI UNUL NU A AJUTAT COPILUL BOLNAV!
  O singura persoana a catadicsit sa imi raspunda prin” secretara”. Maniera de a raspunde era dispreţuitoare, agresiva chiar şi a ţinut sa precizeze faptul ca „el şi familia lui s-au saturat de poveştile astea, aşa ca sa nu ii mai deranjam”
  Parinţii asteptau un raspuns şi acest unic semn de viata l-au pus in rama.
  Este un e-mail istoric!
  Din partea mea, poate dona masonul in chestiune insule şi castele supradotaţilor pe care ii sustine public, gestul de atunci (care nu-i singurul), este prag la poarta Raiului de care nu vad cum o sa treaca….

  Apreciază

 7. Anda Anda said, on iunie 23, 2011 at 3:14 pm

  Szakvary André, Manecan Liviu, Trofin Dan, Manu Doru, Anghel Sergiu definitiv exclusi din Marea Loja Nationala Unita din Romania (MLNUR)
  Bucuresti 28 Mai 2010Adevarul si dreptatea au triumfat! Prin sentinta data pe 21 mai, Tribunalul Bucuresti, Sectia a III-a Civila respinge definitiv si fara drept de apel recursul formulat de numitii Szakvary, Manecan, Trofin, Manu si Anghel, contra deciziei din 26 iunie a Tribunalului sectorului 3 Bucuresti, care respingea deasemenea cererea acestora de anulare a decretelor de excludere a lor din MLNUR luate de Marele Maestru Bartolomeu Constantin Savoiu si confirmate in unanimitate de Conventele MLNUR din 28 octombrie 2008 si 12 ianuarie 2009 de la Bucuresti.

  Aceasta decizie a Tribunalului Bucuresti, din 21 mai 2010, pe care am putea-o numi istorica, pune capat a 13 ani de actiuni imorale si dusmanoase pentru a dezbina Francmasoneria romana, in defavoarea societatii civile si a Romaniei, incepute de cuplul malefic Anca Nicolescu-André Szakvary in 1997. Aparut in Romania in 1996, cetateanul de etnie maghiara cu pasaport francez André Szakvary, in tovarasie cu asa-zisa “doctorita” Anca Nicolescu, incepe o actiune de dezbinare a Masoneriei Romane. Nevorbitor de limba romana chiar si in prezent, servindu-se ca interpret de numita Nicolescu sau de cativa alti acoliti, in 1997, inconjurat de alte 3 persoane, se proclama “Suveran Mare Comandor” al Ritului Scotian Vechi si Acceptat al Marii Loji Nationale Unite din Romania, profitand de prezenta in strainatate a unei personalitati eminente, un mare intelectual si un mare roman, senatorul Dan Amedeo Lazarescu. Aceasta, in dispretul tuturor regulilor masonice internationale care impun obligatia ca Marii Maestrii sau Suveranii Mari Comandori sa fie de nationalitatea tarii ale caror Obediente sau Supreme Consilii le conduc. De altfel, si regulamentele Marii Loji Nationale Romane din 1928 pun expres aceasta conditie –ca Suveranul Mare Comandor sa fie de nationalitate romana.
  S-ar putea inchipui un singur moment un Suveran Mare Comandor la Marea Loja de la Budapesta de cetatenie romana si nevorbitor de limba maghiara?!
  Foarte curand, responsabili eminenti ai Masoneriei Romane, ca Suveranul Mare Comandor al Supremului Consiliu de Rit Scotian Vechi si Acceptat al Marii Loji Nationale din Romania, Costel Iancu, s-au preocupat de aparitia acestui straniu personaj si, prin depozitiile facute in fata comisiilor specializate ale Parlamentului Romaniei, au aratat primejdia pentru ordinea si securitatea statului a propagandei facute de numitul André Szakvary pentru federalizarea Masoneriei Romane ca premisa a federalizarii Romaniei. In anul 2000, Marele Maestru ales al MLNUR-ului Eugen Chirovici, care s-a pronuntat pentru unitatea Masoneriei Romane, este inlaturat printr-un asa-zis Convent, mai bine zis un puci, care va numi temporar pe Liviu Manecan, ex fotograf in somaj, omul de casa al cuplului Nicolescu-Szakvary. Ales in acelasi an Mare Maestru, clujeanul Petre Stetiu, este obligat sa demisioneze in 2005, declarand public ca nu isi mai putea indeplini misiunea din cauza amestecului intolerabil in conducerea Obedientei Marii Loji a cuplului Nicolescu-Szakvary.
  Acelasi cuplu va manevra pentru a pune in locul lui un alt om de casa, pe numitul Doru Manu, pana la alegerea, in unanimitate, de Conventul MLNUR-ului, la Bucuresti, in 29 martie 2008, a Gen. (r) Bartolomeu Constantin Savoiu. Acesta a fost initiat in 1976 la una dintre cele mai prestigioase si vechi Obediente din Franta.
  Bartolomeu Constantin Savoiu, in fata situatiei intolerabile gasite in aceasta Obedienta Masonica – o conducere exercitata de un cuplu malefic, inconjurat de o mana de acoliti, hotaraste redresarea si asanarea MLNUR-ului. Prin decretele luate in septembrie 2008, decrete aprobate in unanimitate in Conventul din 28 octombrie 2008 si din 12 ianuarie 2009, grupul de asa-zisi masoni, condusi de Szakvary & Co sunt exclusi din Obedienta.
  Cele 2 convente desfasurate la Bucuresti, la care au participat peste 100 de delegati, in prezenta unui cabinet notarial, care a verificat identitatea participantilor si calitatea lor de membrii ai MLNUR-ului, au reconfirmat in unanimitate pe Gen. (r) Bartolomeu Constantin Savoiu in functia de Mare Maestru al Marii Loji Nationale Unite din Romania (MLNUR), excluderea grupului dizident Szakvary & Co si acordul de recunoastere a unui nou Suprem Consiliu de gradul 33 pentru Romania, din care fac parte personalitati eminente ale societatii civile din tara noastra. Actiunea juridica de contestare a acestor decizii, inceputa de Szakvary, Manecan, Trofin, Manu si Anghel este respinsa prin sentinta din 26 iunie 2009, iar sentinta din 21 mai 2010 inchide ciclul actiunilor intreprinse impotriva conducerii legale a MLNUR-ului de acesti indivizi, care vor incerca, fara indoiala, si in viitor sa otraveasca, dar fara succes, viata masonica romana!
  In acest sens, atragem tuturor atentia ca asa-zisa Agentia de Presa Masonica Romana este o creatie a clicii Nicolescu-Szakvary & Co si toate asa-zisele lor stiri si comunicate nu reprezinta decat neadevarurile veninoase pe care incearca sa le distileze in opinia publica.
  Clarificarea situatiei juridice si triumful adevarului ne permit sa reamintim ca MLNUR este o asociatie spirituala, cu obligatia credintei in Dumnezeu, deschisa elitelor societatii civile, avand ca singur scop ameliorarea conditiei umane in societatea actuala si lupta pentru intarirea democratiei si a libertatilor cetatenesti. Cu aceasta ocazie, Marele Maestru al Marii Loji MLNUR, Gen. (r) Bartolomeu Constantin Savoiu, adreseaza un salut fratesc Marilor Maestrii ai Obedientelor Masonice din Romania, invitandu-i ca, impreuna, in strictul respect al valorilor morale, spirituale si etice ale Masoneriei traditionale, sa isi mobilizeze toate fortele pentru dezvoltarea si propasirea Romaniei!

  Apreciază

 8. G. I. said, on iulie 29, 2011 at 12:34 am

  Ticaloasa asta de Anda Anda e masoana si ea, uite cum apara pe generalul mason si mafiot Savoiu, prietenul lui Licio Gelli de la P2 care a aparut la 10tv spunand ca Gelli este o victima si ca statul italian democratic l/a nedreptatit.

  Nu mai huliti masonilor si lecati din tara noastra si a Domnului, Plecati in America caci acolo este tara voastra „luciferiana”

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: