SACCSIV – blog ortodox

World Wide Web e al LOR. Tot ACEIASI pregatesc si NOUL INTERNET. Actiunea Wikileaks (si razbunarea hackerilor) va fi folosita ca motivatie pentru trecerea de la vechi la nou?

Posted in internet, WIKILEAKS, World Wide Web by saccsiv on decembrie 9, 2010

Citez din articolul Răzbunările „hacktiviştilor” vor atrage un echivalent online al „războiului global antiterorist”:

Dacă dezvăluirile WikiLeaks or avea sau nu „utilitatea publică” pe care o pretinde Julian Assange rămâne discutabil. Însă aşa-zisele „răzbunări” ale fanilor a ceea ce a devenit deja o „insurgenţă planetară” pe internet nu pot fi decât „arma prostului”, potrivit vorbei din bătrâni.

„Răzbunările” nu au adus, deocamdată, pagube notabile „victimelor”: banca elveţiană PostFinance, furnizorul de servicii de plată online PayPal şi procesatorul de plăţi prin card MasterCard. Unii experţi cred că „hacktiviştii” (hacker + activist) nici nu ar putea face mare lucru, decât să ridice costurile de operare a site-urilor respective.

De-abia dacă ar avea la dispoziţie „armele cibernetice” ale unor reţele de crimă organizată, fanii WikiLeaks ar putea face pagube grave, este o altă opinie a celor specializaţi în contracararea atacurilor informatice. Oare se vor „alia” vreodată „cybercriminalii” (cei care fură miliarde de pe carduri sau pătrund în reţele de computere guvernamentale) cu aceşti „activişti”, care susţin că luptă pentru menţinerea „libertăţii pe internet”? Nici nu este nevoie de dovedirea acestei legături. Cum n-a fost nevoie nici a se demonstra că autorii atacurilor de la 11 septembrie 2001 le-au pus la cale din peşterile Afganistanului, pentru a invada această ţară. Sau că Saddam Hussein sprijinea Al-Qaida şi avea arme de distrugere în masă.

Suspiciunile asupra „hacktiviştilor” – mai periculoşi decât Julian Assange căci el n-a încălcat decât secretul diplomatic, dar nu a „atacat” pe nimeni, cum sunt atacate site-urile la care internauţii de bună credinţă nu mai au acces – vor fi suficiente pentru declanşarea unui echivalent online al „războiului global antiterorist”.

Ipocriţii apărători ai WikiLeaks, care pretind că sunt în prima linie a unui război de genul „oamenii împotriva guvernului”, nu au atacat niciun guvern, ci s-au grăbit să facă „victime colaterale”. Ei îi lovesc pe suspecţii de „colaboraţionism”, aşa cum fac şi teroriştii islamişti care aruncă în aer civili. Dacă au încetat relaţiile cu WikiLeaks la presiunea Washingtonului, companiile respective pot fi acuzate de „laşitate”, dar nu se fac vinovate de ceva mai grav decât „revoluţia” lui Assange, care vrea să schimbe lumea „în bine”. Cu orice preţ – la fel ca Lenin, Che Guevara, Napoleon Bonaparte sau alţi cinici „eroi”.

Comentariu saccsiv:

Sa ne amintim:

In 1989 Tim Berners-Lee concepe ceea ce in 1990 va deveni World Wide Web . Inventia fiind realizata in cadrul CERN, acestia isi dau acordul pentru ca Web sa poata fi folosit de publicul larg. Tim Berners-Lee se muta apoi la Massachusetts Institute of Technology (MIT), unde infiinteaza si conduce World Wide Web Consortium (W3C).

Despre CERN si legatura sa cu savantii evrei ce au construit prima bomba atomica, cititi va rog:

Cercetatorii de la CERN (ce au creat si World Wide Web) vor sa produca la LHC un mini BING BANG

Asadar, in 1994 infiinteaza si conduce World Wide Web Consortium (W3C) cu suportul DARPA (pionieri ai internetului)

De-alungul timpului, acest Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA) a initiat si dezvoltat (coordonand companii precum Bell Labs, General Electric, MIT, etc.) intre altele: internetul, inteligenta artificiala, realitatea virtuala.Cititi va rog mai multe in articcolul:

World Wide Web. CINE L-A CONCEPUT SI CINE IL STAPANESTE?

Tot DARPA se mai ocupa si cu … HAARP. Cititi va rog si:

VIDEO: HAARP, arma meteorologica (si nu numai)? Detalii importante despre finantatori

In martie 2009 Jay Rockefeller declara: „INTERNETUL REPREZINTA RISCUL NATIONAL NUMARUL UNU (video)

Si la scurt timp a propus o lege ce a si fost aprobata:

VIDEO: Barack Obama a anuntat oficial crearea CYBERSECURITY CZAR

In octombrie 2009, iata ce aflam:

Corporatia globala a armelor Lockheed Martin a anuntat azi ca a castigat un contract de 31 de miliarde de dolari cu faimosul birou de idei traznite al Pentagonului, DARPA, pentru a reinventa internetul si a-l face mai adecvat pentru uz militar. Microsoft va fi de asemenea implicat in acest efort.

Principala directie a efortului va fi de a dezvolta un nou Protocol Militar de Retea, ce va diferi fata de vechea “palarie” precum TCP/IP prin aceea ca va oferi “o securitate imbunatatita, o alocare de latime de banda dinamica, si nivele de prioritizare bazate pe politici la nivel individual si de unitate. ”

Amenintarile si atacurile noii retele cer concepte de protectie revolutionare” a zis capitanul John Mengucci al cyber-arsenalului Lockheed. “Prin acest proiect, la fel ca si prin initiativele cibernetice Mission Marker, lucram la cresterea sigurantei cibernetice si a asigura ca luptatorii intr-un razboi pot lupta in ciuda unor atacuri cibernetice.”

Lockheed va fi in parteneriat cu Anagran, Juniper Networks, LGS Innovations, Stanford University, si – desigur – cu Microsoft, in a dezvolta MNP. In afara de asta, propriile tentacule ale Lockheed, Sisteme Informatice si Servicii Globale de Defensa, vor lucra la noul uimitor hardware.

Dupa cum spune firma:

Echipa lui Lockheed Martin va dezvolta tehnologii router ce vor include autentificari puternice si capabilitati de auto-configurare pentru a imbunatati securitatea, de a reduce nevoia de personal de retea calificat si in general costuri de ciclu de viata mai reduse pentru managementul retelei.

Originalul Arpanet, ce s-a transformat in internetul TCP/IP pe care toti il cunoastem, a fost dezvoltat pentru predecesorul DARPA. A fost cel putin intentionat pentru uz militar, desi in realitate a pornit in academie.

Cititi va rog mai multe in articolul:

DARPA, Microsoft si colosul fabricant de arme Lockheed Martin ne pregatesc NOUL INTERNET?

De data asta va fi pentru armata, promitem” zic ei. Eu insa nu-i cred …

In iulie 2010 aflam ca:

Paul Kane, seful executiv al companiei de management al Internetului, CommunityDNS, este unul dintre cei sapte oameni carora le-a fost data o “cheie” cu care pot sa restaureze Web-ul, daca este offline.

Domnul Kane este detinatorul cheii pentru Europa de vest, in timp ce alte sase persoane o sa imparta responsabilitatea pentru restul lumii.

In cazul unei brese de securitate, sase dintre cele sapte persoane o sa trebuiasca sa calatoreasca la o locatie securizata in Statele Unite, unde, colectiv pot recupera cheia principala.

Detinatorii cheilor ar putea restaura niste sisteme securizate care sustin o parte a Internetului pentru a asigura ca utilizatorii de Web sunt directionati doar catre site-uri autentice.

Domnul Kane a declarat: “Ma simt onorat si emotionat sa vad ca sunt apreciat pentru realizarile mele din trecut si contributiile curente pentru securitatea globala a Internetului”.

“Suntem foarte incantati sa putem lua parte la stimularea inovatiilor din regiunea Bath si sa vedem ca Universitatea din Bath devine un centru global de excelenta pentru tehnologiile de Internet.

Compania domnului Kane este constituita dintr-o echipa de specialisti care a creat un sistem de securitate cunoscut ca DNSSEC, pe care companiile il pot folosi pentru a-si face site-urile mai sigure.

Kane a respins sugestiile conform carora o singura cheie ar putea fi creata pentru a restaura intregul Web. “O astfel de cheie ar provoca balcanizarea Internetului,” a declarat Kane pentru The Guardian.

Cititi va rog si:

Sapte persoane detin cate o “cheie a internetului”, cu care pot sa-l reporneasca, in cazul unui atac terorist sau eveniment catastrofic …

ATACURILE CIBERNETICE: Se exagerează ameninţarea pentru a justifica REGLEMENTAREA INTERNETULUI …

TELEGRAPH: Este cazul sa va temeti foarte tare … ACORDAREA LICENTELOR PENTRU INTERNET va duce la DISPARITIA BLOGGERILOR anonimi sau ANTI-SISTEM

Formula PEARL HARBOUR va fi aplicata INTERNETULUI?

Asadar, internetul e al LOR. Il pregatesc deja pe cel nou si le mai trebuie un motiv sa faca trecerea …

Indubitabil se va folosi o schema de tip 11.09.2001 sau Pearl Harbor:

VIDEO: Se intampla pe 8 decembrie. Sa ne amintim de SCHEMA PEARL HARBOR

Se vor folosi oare de actiunea Wikileaks (si de razbunarea hackerilor) ca motivatie pentru aceasta trecere?

Cititi va rog si:

Alte NOUTATI WIKILEAKS. Dezvaluirile si reactiile se incadreaza in planul ULTIMEI REVOLUTII? Se prezinta maselor tintele falsei NOI ORDINI MONDIALE?

7 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. saccsiv said, on decembrie 9, 2010 at 8:48 pm

  Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

  https://saccsiv.wordpress.com/about/

  Apreciază

 2. x-iurie said, on decembrie 10, 2010 at 6:56 am

  In privinta la www , in ebraica w inseamna 6 , www = 666 , cit despre wikileaks , ceva o sa fie evident nu degeaba se mediatizeaza intens acest subiect , circula si un filmulet pe youtube daca nu gresesc a fost postat si pe acest blog , unde „mai marii” acestei lumi discutau despre: ca internetul in forma care este acum nu mai este „bun” , trebuie modificat sau stopat , ceva de genul , cum o sa fie deja vom vedea !

  Apreciază

 3. mircea said, on decembrie 10, 2010 at 1:04 pm

  Se vor folosi si de acest scandal si daca nu e suficient vor mai inventa si altele. Lumea in inconstienta ei nu va vedea macar un 1% fapte care condamna foarte grav SUA ci va vedea ca vai de mine a fost „atacat” amazon si mastercard si paypal si ce o sa ne mai facem…

  Apreciază

 4. Fulger said, on decembrie 10, 2010 at 3:04 pm

  Va trebui sa fie o lovitura puternica asupra internetului ca sa aprobe acea lege de control.

  Apreciază

  • saccsiv said, on decembrie 10, 2010 at 3:07 pm

   Fulger

   Mai degraba va fi prezentata opiniei publica a fi o lovitura foarte puternica.

   Apreciază

 5. mircea said, on decembrie 11, 2010 at 10:57 am

  Si acum de fapt asa se prezinta, ca si cum ar fi ceva f important. Se vorbeste de atac, razboi… Cind de fapt e o actiune de protest, si nu a fost un atac adevarat de hackeri ci doar o crestere foarte mare de trafic pe retelele respective. Si le-a zis un specialist pe pr de astea, nu e nici un razboi fratilor, e ca si cum s-ar aduna oamenii nemultumiti de o banca, si nu i-ar lasa pa angajati sa intre la lucru. Ca sa fie razboi trebuie sa fie 2 natiuni… Da asta de acum se potriveste ca o minusa pt ei. la fel ca si war on terror. Si cum zicea Aron Russo in interviul lui. Va fi „razboi” intre sistem si unii nestiuti, necunoscuti, care nu vor putea fi „invinsi” niciodata, iar in numele acestui razboi nesfirsit sistemul va lua toate masurile restrictive din lume. Daca nu acum, data viitoare.

  Apreciază

 6. […] World Wide Web e al LOR. Tot ACEIASI pregatesc si NOUL INTERNET. Actiunea Wikileaks (si razbunarea h… […]

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: