SACCSIV – blog ortodox

Fratia Delta Kappa Epsilon de la Yale: „nu înseamnă da, da înseamnă anal”

Posted in Delta Kappa Epsilon, Yale by saccsiv on octombrie 23, 2010

   Citez din articolul Prestigious Yale Fraternity Accused of Chants Offensive to Women

   O fraternitate populară de la Yale, care îi are drept alumni pe George W. Bush şi Dan Quayle, a intrat în atenţia opiniei publice după ce membri noi ai fraternităţii au marşăluit prin campus săptămâna trecută strigând obscenităţi adresate femeilor.

   Tineri de colegiu îşi povestesc vieţile sexuale şi acest fapt se răspândeşte rapid pe Internet.

   Fraternitatea, Delta Kappa Epsilon, a fost rugată de către directorul executiv al acesteia să suspende activităţile de iniţiere a novicilor în campusul New Haven, Conn.

   „DKE a instruit Filiala Yale să oprească toate activităţile pentru novici până la alte instrucţiuni”, scria intr-o declaraţie publicată pe website-ul Delta Kappa Epsilon International.

   DKE „condamnă puternic acţiunile intreprinse săptămâna trecută de unii membri ai filialei Yale. Sentimentele exprimate în timpul activităţilor cu noii membri sunt profund ofensatoare şi nu aderă la standardele de morală şi comportament pe care le aşteptăm de la membrii DKE.”

   Într-un videoclip YouTube care a ieşit la suprafaţă săptămâna aceasta, novicii Delta Kappa Epsilon au fost văzuţi în ritualul de iniţiere incendiar scandând cântece precum „Numele meu este Jack, sunt un necrofil, mă culc (spus mult mai trivial) cu femei moarte” şi „nu înseamnă da, da înseamnă anal”. Marşul a avut loc noaptea într-o curte din apropierea căminelor studentelor din primul an.

   „Nu arată ca şi cum ar fi dintr-un campus Yale, deci am fost realmente şocat”, a declarat Shuang Shao, un absolvent Yale, către afiliatul ABC WTNH.

   Zarva i-a determinat pe oficialii universităţii să planifice în grabă săptămâna trecută un forum deschis cu 150 de studenţi, inclusiv mulţi participanţi de la Centrul pentru Femei dn Yale. Decanul Mary Miller a condus acest forum şi a echivalat scandările cu hărţuirea sexuală, potrivit Yale Daily News. Membrii fraternităţii DKE au folosit de asemenea ocazia pentru a îşi cere scuze pentru incident. „Ei au ştiut imediat că a fost o decizie greşită şi au regretat-o”, a declarat către Yale Daily News directorul executiv al Delta Kappa Epsilon, Doug Lanpher. Dar scuzele nu opresc criticile venite din partea unora din campusul Yale. Broad Recognition, o revistă feministă din campus, solicită donaţii de la alumni Yale şi de la actualii studenţi pentru a ajuta la finanţarea unei machete publicitare în ediţia de sfârşit de săptămână, dedicată părinţilor, a publicaţiei Yale Daily News.

   Reclama ar face apel la o mai bună acţiune administrativă împotriva conducerii DKE şi a preşedintelui şcolii Richard Levin să denunţe în mod public incidentul. „Acest comportament ameninţător contribuie la un mediu nesigur atât pentru bărbaţi, cât şi pentru femei, şi la un mediu în care sexul este tratat ca o cucerire”, aşa sună o variantă propusă pentru textul reclamei. „Este timpul ca Yale să ia atitudine în a se adresa culturii discursului sexual şi acţiunilor din campus”.

   Delta Kappa Epsilon a fost fondată la Yale în 1844 şi are o listă lungă de alumni notabili, inclusiv ambii preşedinţi Bush şi Quayle, fostul vice-preşedinte, potrivit website-ului organizaţiei. Actorul Billy Crudup a fost şi el membru al fraternităţii atunci când studia la Universitatea din Carolina de Nord, după cum spune website-ul.

   DKE, considerată un timp îndelungat una dintre cele mai prestigioase fraternităţi de la Yale, este populară în rândul atleţilor din campus şi este singura filială de fraternitate Yale care nu a fost niciodată inactivă. DKE a apărut în presă în 2003 când patru dintre membrii acesteia au fost omorâţi într-un accident rutier pe o autostradă din Connecticut, în urma unui eveniment pentru novici din oraşul New York.

   Apelurile telefonice realizate către sediul DKE din Ann Arbor, Mich., nu au primit răspuns.

   După câteva plângeri din partea unor studenţi şi a comisiei Centrului pentru Femei Yale, liderii naţionali ai Delta Kappa Epsilon au programat o întâlnire cu filialele şcolilor din Ivy League pentru acest sfârşit de săptămână. Directorul acesteia va vizita New Haven pentru a discuta incidentul.

   „Sunt convins că nu au intenţionat de fapt să facă asta, nu cred că au luat-o în serios”, spune studentul în primul an la Yale, Owen Symington, pentru WTNH. „Dar probabil că nu a fost un lucru bun pentru a fi spus”.

   Alături de scuze şi mustrări, ar putea fi luate măsuri disciplinare, potrivit decanului Yale, Mary Miller. Miller a emis o declaraţie prin care „îşi exprimă revolta pentru faptul că asemenea cuvinte au fost rostite în acest campus”.

   „Ceea ce este important de recunoscut este că DKE şi-a asumat responsabilitatea, deschizând un nou nivel de discurs asupra problemei hărţuirii sexuale”, se precizează în declaraţie. „Aceasta este o oportunitate demnă de urmărit”.

   Comentariu saccsiv:

   S-au scapat … si acum incearca s-o dreaga. Majoritatea universitatilor americane au fratii de genul acesta. Unele sunt adevarate antecamere spre lojile masonice. Nimic crestinesc nu se invata acolo, ci doar initieri satanice. Uneori in joaca, alteori foarte in serios.

   Cateva sunt adevarate pepiniere in care sunt pregatite viitoarele marionete de rang inalt. In ele componenta sexuala de un anumit tip este de baza. Ceva de genul celor ce le puteti citi la:

Controlare prin SODOMIZARE si umilire sexuala

Un răspuns

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on octombrie 23, 2010 at 10:29 am

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.