SACCSIV – blog ortodox

O CARTE DE PUS PE FOC: Sfantul Nicolae Velimirovici – „PATIMIREA BISERICII”

Posted in Sfantul NICOLAE VELIMIROVICI by saccsiv on octombrie 19, 2010

   Citez din articolul Atentie! O carte eretica circula prin librariile ortodoxe: budha, krishna si alti pagani sunt numiti sfinti:

   Desi la prima vedere, mai ales vazand numele Sfantului Nicolae Velimirovici pe coperta, suntem tentati sa cumparam aceasta carte, vom fi surprinsi ca in interiorul ei gasim o nebunie de inselare, ceva mult mai grav si mai blasfemiator decat ecumenismul, monofizismul. Explicatia este ca desi acele cuvinte apartin Sfantului Nicolae Velimirovici, ele au fost scrise in perioada tineretii, inainte de a deveni episcop, dar ulterior Sfantul a condamnat toate aceste rataciri si a scris impotriva Europei babilonice, profetind toate caderile apusului la care suntem martori in aceste zile. Aceasta carte nu ne stirbeste cu nimic evlavia fata de Sfant, ci mai mult ne intareste credinta ca el este cu multa mai mare, daca a reusit sa propovaduiasca Ortodoxia scapand de toate acele rataciri. Mai jos puteti citi paginile cele mai concludente, revenindu-va sarcina de a respinge aceasta carte, de a o arde si de a o scoate, unde e cazul, din librarii, pangare ca sa nu fie pricina de propaganda new-ageista.

   Comentariu saccsiv:

   Ar fi vorba despre aceasta:

The Agony of the Church (1917) by Nikolai Velimirović

   Sa presupunem ca e tradusa corect. Asadar, „sfintii” Hermes, Krishna, Buddha … Bucurie mare cartea asta, pentru iubitorii ghiveciului pregatit pentru primirea antihristului:

Despre ECUMENISMUL TOTAL si ANTIHRIST

   Nu stiu cum de multi crestini cu nume mare s-au lasat pacaliti de asemenea rataciri. Unii s-au trezit, altii … nu stiu. Cititi va rog si:

141 de ani de la nasterea lui GANDHI si GRESEALA parintelui GALERIU

GRAV: Ziarul Lumina rataceste credinciosii cu traditia Ramakrishna …

Analiza interviului dat de Dan Puric revistei Yoga Magazin

   Chiar de ar contine cele mai minunate fraze ce s-au scris vreodata, consider ca acesta carte trebuie pusa pe foc, datorita acelor pasaje. Nu avem voie sa amestecam lucrurile. Nu avem voie sa punem venin in prajiturele. Trebuie sa spunem raspicat ca nu exista mai multe cai de a ajunge la Dumnezeu. La El nu ajungem prin „invataturile” unora ca Hermes, Krishna, Buddha, care toate propovaduiesc de fapt inchinarea la draci.

18 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on octombrie 19, 2010 at 5:43 am

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

    • IOAN said, on octombrie 19, 2010 at 9:51 am

      ECUMENISMUL ERETIC ESTE PROMOVAT CA RELIGIE MULTICULTURALĂ. DE ACEEA SE SCOT CĂRŢI CE AMESTECĂ ÎNVĂŢĂTURILE SFINŢILOR PĂRINŢI CU IDEILE ŞI RELIGIILE PĂGÂNE ALE VREMURILOR NOASTRE.

      Apreciază

  2. gabi said, on octombrie 19, 2010 at 7:06 am

    Nu cred ca aceasta este cartea Sf.Nicolae Velimirovici;nu este stilul scriiturii sfantului!
    Cu siguranta a fost nu doar gresit tradusa;cred,mai degraba,ca cineva doar s-a folosit de numele Sf.Nicolae Velimirovic si a luat doar unele pasaje din scrierile sfantului,dar le-a tradus si le-a interpretat asa cum a vrut:adica total gresit!

    Apreciază

  3. alin said, on octombrie 19, 2010 at 7:21 am

    Si in original tot asa arata: http://www.scribd.com/doc/2400504/The-Agony-of-the-Church-1917-by-Velimirovi-Nikolai-18801956

    Cat despre arsul cartii… mi se pare o idee fanatica si neinspirata. Doar comunistii si fascistii au mai facut asa ceva.

    In plus e inutila… il arzi pe Velicovski pentru un rand ciudat dar raman carti de sorginte satanista, masonica..

    Ce urmeaza dupa „arsul cartilor”? Sa punem bombe la edituri?

    Apreciază

    • saccsiv said, on octombrie 19, 2010 at 7:44 am

      alin

      Adica nu e de citit. Dar la mintea ta, desigur ca te-ai dus cu gandul la fascism si bombe …

      Apreciază

    • Ruben said, on octombrie 19, 2010 at 3:50 pm

      Cartea a fost scrisa cu un scop precis , de a arata ca crestinismul este o parte din sicretism . Scopul si menirea carti a fost dedicata pentru a duce in ratacire pe multi oameni necunoscatori ai cuvantului lui Dumnezeu . Sant convins ca prin demascarea minciuni si a falsul , producatori vazand ca cartea nu le mai serveste scopului ci din contra le aduce deservici majore o vor retrage de pe piata . Sa fim intelepti si sa ii facem noi pe ei sa-si arda singuri cartea cand vor vedea ca au vrut sa duca oameni in ratacire si in fapt oameni descopera calea adevarului . Cartea este si pentru noi o sansa sa ne folosim de ocazie pentru a aduce inca o marturisire in fata oamenilor despre adevarul in Iisus Hristos . Peste lucratura lor odioasa noi sa punem adevarata lucrare a lui Dumnezeu si sa lucram ca Dumnezeu schimband raul in bine .

      Apreciază

    • Aurora said, on septembrie 11, 2015 at 1:10 pm

      Esti prost ! Ardem tot ce e putred si s-a strecurat in ortodoxie ! Tu n-ai intes nimic din articol !!! Nu punem bombe la edituri. Bomba e in capul tau si ai grija, ca intr-o zi va exploda !!

      Apreciază

  4. Constantin said, on octombrie 19, 2010 at 9:10 am

    @gabi

    Dupa cum se poate observa din pagina 2 a cartii (poza 2 de mai sus) traducerea s-a facut din engleza dupa „The Agony of the Church” (1917), de Nikolaj Velimirovic.

    Cartea in engleza se poate gasi aici: http://www.gutenberg.org/cache/epub/20206/pg20206.html sau aici: http://www.scribd.com/doc/2400504/The-Agony-of-the-Church-1917-by-Velimirovi-Nikolai-18801956 iar paragraful ERETIC cu referire la budha, krishna s.a. este urmatorul:

    „Christianity has not to argue but to show you the saintliness in the flesh. Christ the saintly Lord, St Paul and St John, Polycarp and Leo, Patrick and Francis, Sergius and Zosim, St Theresa and hundreds of other saints. And if somebody thinks still that a few thousands of Christian saints are not a sufficient argument to show that saintliness is practicable, then the Church has still not to give her ideal up and to take as her ideal thousands of great and small Napoleons and Bismarcks, and Goethes and Spencers, or Medics and Cromwells or Kaisers and Kings–no, in the latter case it would be much nicer for the Church to point out the saintly men outside of Christian walls, like St Hermes and St Pythagoras, or St Krishna and St Buddha, or St Lao-Tse and St Confucius, or St Zoroaster and St Abu-Bekr.”

    Nota: St in limba engleza este prescurtarea de la Saint care in romana se traduce Sfant.

    Asadar traducerea lui este corecta. Cartea este eretica si nu merita citita!

    Apreciază

    • constantin@Constantin said, on octombrie 20, 2010 at 11:43 am

      incearca te rog sa-ti schimbi numele sub care postezi. eu postez aici cu acest nume de vreo doi ani, asa ca te rog incearca alt nume/pseudonim. multumesc

      Apreciază

      • saccsiv said, on octombrie 20, 2010 at 11:46 am

        Constantin

        Confirm.

        Apreciază

  5. kokoriki said, on octombrie 19, 2010 at 1:24 pm

    saccsiv ..poate scriitorul a vrut sa se refere la faptul ca pentru cei din zonele respective…sunt considerati sfinti si venerati…dar nu si de crestini… 🙂

    Apreciază

  6. kokoriki said, on octombrie 19, 2010 at 1:27 pm

    de altfel sunt convins ca e o greseala de traducere sau deinterpretare…poate folosi acest termen pentru a arata ca pot fi considewrati oameni sfinti sau virtuosi si in alte religii…sfinti pt aceia nu pt Biserica

    Apreciază

  7. valer said, on octombrie 19, 2010 at 4:00 pm

    In legatura cu unele fragmente din ac. carte a Sf. N. Velimirovici precum si din alte carti

    ex. din vol. „Rugaciuni pe malul lacului” pg. 100,101, pe care le am scanate dar nu stiu cum sa vi le pastez, precum si din alt volum – Despre bine si rau , pg.102, fragmentul „Viziunea lui Dumnezeu” sunt idei absolut incompatibile cu scrierile Sfantului in care ii preamareste pe Budha , Confucius, Mahomed ..etc Nu este posibil acelasi om sa scrie „Suta de capete de la Liubostinia” in care striga , efectiv de la un capat la altul al cartii ca singura religie mantuitoare e ORTODOXIA, la fel si celelalte carti si in acelasi timp sa scrie blasfemiile de care pomeneam mai sus . Pentru o deplina lamurire ar trebui verificate manuscrisele ceea ce nu ne este la indemana . Aceste volume cu idei blasfemiatoare sunt traduse din engleza nu se stie din ce sursa si cu ce adaugiri facute de cei interesati. Sa ne amintim de faptul ca majoritatea textelor noastre din colectia SFINTI PARINTI BISERICESTI sunt traduse dupa scrierile latinesti colectia ” Migne” si iar sa ne amintim de cazul tinerei romance care si-a dat masteratul la Budapesta cu o lucrare din SF. Ioan Gura de Aur care a observat deosebirile dintre traducerile venite din spatiul grec si cel latin si pt. ca n-a acceptat sa prezinte traducerile latine contrafacute a fost iradiata si a murit ca o mucenita sub numele de maica Heruvima inmormantata , mi se pare la M-rea Petru Voda. De asemenea sa ne amintim ca la Sinodul de la Florenta , in dezbaterile teologice catolicii prezentau traduceri deformate dupa interesele lor din Sf. Parinti iar Sf. Marcu al Efesului ii oprea , si le dadea citatul corect din traducere greceasca mustrandu-i si atunci ce incredere sa mai avem noi acum cand TOT si TOATE textele , chiar si din Sf. Scriptura s-au modificat sau s-au cenzurat ???

    Apreciază

  8. […] dar credeţi-mă pe cuvânt, m-am documentat. Mai mult, un mare şi iubit sfânt, deja canonizat, Nicolae Velimirovici, îi trece în rândul sfinţilor pe Francisc de Assisi şi pe Tereza. E drept, nu le dedică spaţii ample, apar doar într-o enumerare, într-o carte tradusă şi în […]

    Apreciază

  9. […] dar credeţi-mă pe cuvânt, m-am documentat. Mai mult, un mare şi iubit sfânt, deja canonizat, Nicolae Velimirovici, îi trece în rândul sfinţilor pe Francisc de Assisi şi pe Tereza. E drept, nu le dedică spaţii ample, apar doar într-o enumerare, într-o carte tradusă şi în […]

    Apreciază

  10. maria said, on ianuarie 10, 2019 at 6:37 pm

    Ați înțeles cu totul greșit cuvintele Sf. Nicolae. Mai degrabă acesta făcea referire la ipocrizia creștinilor, care și acum este atât de actuală… Ne batem cu pumnul în piept că suntem creștini, însă când e vorba să punem în practică învățăturile lui Hristos, tot ce e posibil că ne-o iau înainte unii de alte religii. Trebuie să fii prea exclusivist ca să nu vezi fărâme de adevăr și în alte culturi, fără ca să fii ecumenist. Putem să ne întrebăm simplu, cu mintea noastră de oameni: oare cine se va mântui mai degrabă, un creștin cu numele, care se luptă pt. credința lui, dar schimbarea ființei lui interioare este prea puțină, sau unul de altă credință, care se comportă mai creștin decât creștinii? Oare nu reiese din Scriptură că fiecare după legea lui va fi mântuit (judecat), sau nu vedem pe pereții bisericilor medievale pe acele sibile- personaje cu totul păgâne, care au vestit Nașterea Domnului? Cuvintele Sf. Nicolae nu promovează nicidecum ecumenismul, ci smerenia, pt. că ne fac să lăsăm capul în jos și să vedem cât suntem de ipocriți în numele credinței… ajungem până să și punem cărți pe foc, adică să le desființăm numai pt. că noi, ca niște oameni, judecăm potrivit literei și nu dragostei prin smerenie. Nu trebuie să fii ecumenist ca să recunoști că unii pot fi mai buni ca tine în fapte și în fața lui Dumnezeu. Nu se promovează religia lor, ci faptele lor, care ne pot rușina adânc. O astfel de atitudine în duhul arderii pe rug, sau, mai rău, voi sunteți proști, numai eu sunt deștept, i-a făcut pe mulți să se scârbească de tot ce înseamnă practica creștinismului asociind-o cu astfel de percepții și gândiri superficiale, și avem de reflectat mult la acest rezultat înainte să ne batem cu pumnul în piept că suntem creștini.

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.