SACCSIV – blog ortodox

RABIN: Agentele Mossad au dezlegare sa faca sex cu teroristii

Posted in Mossad, RABINI by saccsiv on octombrie 7, 2010

   Citez din articolul Sex cu dusmanul. Cu dezlegare de la rabin:

   Agentele Mossad tocmai au primit dezlegare la sex cu teroristii, scriu ziarele israeliene. Vestea, anuntata de rabinul Ari Shvat, expert in studii juridice si specializat in interpretarea legislatiei ritualice este, de fapt, rezultatul reinterpretarii unor texte sacre ale iudaismului.

   Dezlegarea data de rabinul Shvat a fost publicata in studiul intitulat “Sex interzis pentru securitatea nationala”, realizat de catre Institutul Tzomet, o organizatie non-profit israeliana specializata in analizarea raporturilor dintre religie si modernitate si in adaptarea inaltei tehnologii in folosul respectarii codexului juridic evreiesc halakha, relateaza Deutsche Welle.

   Intr-un interviu, Ari Shvat a tinut sa sublinieze ca una dintre cele mai importante porunci in iudaism este salvarea poporului evreu – dar ca, in schimb, adulterul sau crima nu sunt permise in cazul in care scopul final este salvarea unei singure persoane.

   Pe de alta parte, absolvirea de pacatul preacurviei nu se face in cazul in care relatia amoroasa nu se concretizeaza intr-o culegere de informatii care pot duce la capturarea inamicului sau consolidarea securitatii nationale a Israelului, a explicat rabinul. Autorul studiului mai precizeaza ca pentru aceasta “arma” sunt de preferat agentele necasatorite si care, eventual, au antecedente licentioase.

   Relatiile sexuale extra-conjugale nu sunt incurajate – dar rabinul Shvat a gasit o solutie si pentru situatia in care agenta secreta este maritata: intru binele natiunii, cei doi ar trebui sa divorteze inaintea comiterii adulterului, urmând ca, ulterior, sotul incornorat sa o ceara din nou de sotie.

   Pretul salvarii natiunii, a explicat Ari Shvat,  poate fi chiar si tragedia individuala a adulterului. Shvat nu a facut, in schimb, nici o referire la libertati sau interdictii de natura sexuala in cazul agentilor barbati.

   Directorul Institutului Tzomet, rabinul ortodox Yisrael Rozen, a sustinut punctul de vedere al colegului sau, precizand, totodata, ca nu se asteapta ca “agentele Mossadului sa vina sa se consulte cu un rabin” inaintea unei misiuni.

   Cititi va rog si:

GRAV. In recenta sa carte, “The King’s Torah”, RABINUL Yitzhak Shapira scrie ca: “EVREII POT UCIDE GOIMI, fie ei si copii” …

6 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on octombrie 7, 2010 at 4:12 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. chisinauian said, on octombrie 7, 2010 at 4:32 pm

    off topic:

    ce parere aveti despre urmatoarea stire?

    http://m.protv.md/stiri/international/statuia-lui-isus-mantuitorul-din-brazilia-iluminata-in-roz.html

    mie nu mi se pare normal

    Apreciază

  3. nea Anderthal said, on octombrie 7, 2010 at 7:17 pm

    ..si la noi care ar fi amazoanele?..Jakob Ridzi?..paparuda asta ar trebui bagata la puscarie ptr. toate hotiile ce le-a facut!..porcu’ ala de Fartman este incojurat doar de nemernici!

    Apreciază

  4. Karol said, on octombrie 7, 2010 at 9:49 pm

    stiti, e cam penibil, mi se pare penibil articolu,sexu cu teroristi…..
    adica orice pentru israel,sa si moara dacae nevoie, sa …. la toti daca e nevoie, sa faca orice e posibil, numai sa ajute statu !
    Unde oare la noi la crestini e permis ca o femeie sa curveasca pentru religia sau tara ei ?

    Apreciază

    • nea Anderthal said, on octombrie 7, 2010 at 11:25 pm

      ..dupa Talmud e perfect si incurajat !Inca nu stiai asta?

      Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.