SACCSIV – blog ortodox

„Asa sa-mi ajute Dumnezeu!” … cu gura lor au spus-o si cu mana pe Biblie

Posted in JURAMANT by saccsiv on iulie 13, 2010

   „Jur sa-mi daruiesc toata puterea si priceperea pentru propasirea spirituala si materiala a poporului roman, sa respect Constitutia si legile tarii, sa apar democratia, drepturile si libertatile fundamentale ale cetatenilor, suveranitatea, independenta, unitatea si integritatea teritoriala a Romaniei. Asa sa-mi ajute Dumnezeu!„, a zis Traian Basescu …

   Si aceeasi formula Asa sa-mi ajute Dumnezeu!, au folosit-o si ministrii …

   Probabil ca majoritatea dintre acestia n-au luat in serios spusele de mai sus, dar vorba e vorba si juramantul e juramant. De aceea ne-a si invatat Domnul nostru Iisus Hristos sa nu juram, ca se prea poate sa nu reusim sa ne tinem de juramant. Dar ei n-au nici o treaba cu bigotismele astea. Ei se considera iluminati, ei se cred casta conducatoare.

   Cati dintre ei de fapt nici nu aveau de gand sa respecte juramantul? Cati dintre ei se caiesc ca nu-l pot respecta?

   Sau poate nici nu le pasa, caci se cred aparati pe acest pamant, nu cred ca Dumnezeu ii poate pedepsi si nu le pasa de judecata particulara de dupa moarte.

   Dar vin vremuri cumplite si vine si revolta, pe care chiar ei o pregatesc prin teribilele masuri „anti-criza” si anti romanesti. Chiar nu le e frica? Se vede ca nu, dar vor plange amarnic daca nu se pocaiesc …

15 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on iulie 13, 2010 at 5:59 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. agerstress said, on iulie 13, 2010 at 6:38 pm

    Dumnezeu ii ajuta celui ce vrea cu adevarat sa primeasca ajutorul, il cere cu sinceritate si are credinta. Cel care arunca doua trei vorbe si nici el nu stie daca sunt din inima, din creier sau de pe limba… cu vorbele ramane.

    Apreciază

  3. nea Anderthal said, on iulie 13, 2010 at 7:43 pm

    Hai sa mai zambim putin cititndu-l pe ca(ca)ndidatul la presedentia Romaniei Maitreyan Bataio$$u:

    http://bataiosu.wordpress.com/2010/07/13/oameni-buni-feriti-va-sa-urmati-proorocilor-mincinosi-care-au-umplut-internetul/

    Apreciază

    • G-man said, on iulie 13, 2010 at 8:52 pm

      bataiosu asta nu cred ca e rau intentionat , doar ca a luato pe aratura de la practica ioga timp indelungat ,, are niste credinte ciudate cu ingeri si demoni , nu are smerenie si recunoaste ca el e un crestin fara smerenie ..pai e pa din start ..una e sa nu ai smerenie alta e nici sa nu vrei sa ai !! .. prima fericire a sarito .da poate el urca „scara” prin flit facuri ….da si cu caratele astea e penibil in video ala al lui.
      si se pune pe o treapt cu sfintii …daca eu nu pot apoi voi nici atat „ceva in genu ..eu nu pot sa ma uit pe blogu lui am intrat de 3 ori in ultimu an e sminteala la greu ..
      uite si la articolul asta care ai pus linku ii combate pe toti care au comentatin pe acolo mai putin pe Ilie Cătrinoiu,,, deci inseamna ca asta e aproape de parerea lui …anticrist e un curent nu un om … bine bataiosu scrie cu a mare …
      in concluzie …. nu m-am distrat deloc nea Anderthal

      Apreciază

      • Ciprian said, on iulie 14, 2010 at 6:39 pm

        G-man doar nu crezi ca e pe bune, e un fel de sacsiv pe bloc, sto la adresa lui Bataiosu… Eu cred ca se face prea multa zarva pentru nimic si nu se vad problemele de sub nas pentru ca ne uitam prea mult la cele viitoare…

        Apreciază

      • G-man said, on iulie 14, 2010 at 6:41 pm

        ai dreptate Ciprian , da era amuzant acu… ca ma citit mai mult pe blogu respectiv si am parul maciuca in cap .. il rog pe
        saccsiv sa stearga comentul meu mai de sus
        multumesc si ma ierati !

        Apreciază

      • G-man said, on iulie 14, 2010 at 7:34 pm

        e mai mult decat o gluma e un site satanist , asa imi trebuie ca citesc in V si mai multe pagini .. de graba si lene ..sa stergi postarea aia saccsiv.

        Apreciază

  4. Marturiseste said, on iulie 13, 2010 at 7:50 pm

    Cine trece pe la chilia Parintelui Cleopa de la Manastirea Sihastria, poate vedea acolo in dreptul unei usi o imagine cum se face crucea corect si cum se face incorect (rasturnata).
    Uitandu-ma la inregistrarea video doua lucruri m-au intristat la Preafericitul Patriarh (n-as vrea sa-l bagatelizez):
    1. Semnul Sfintei Treimi se face cu primele trei degete strans unite pentru a simboliza unitatea Sfintei Treimi, iar celelalte doua degeta indoite in interiorul palmei pentru a simboliza cele doua firi ale Mantuitorului nostru Iisus Hristos (ca Dumnezeu si ca om).
    PF Patriarh din pacate tine toate degetele mainii despartite incat daca ar fi ignorat si mai mult acest semn, ar fi facut crucea cu palma deschisa (nu prea departe de catolici).
    2. In numele Tatalui se spune cu mana dusa pe frunte, al Fiului cu mana dusa in dreptul buricului, si al Sfantului Duh incepand cu umarul drept si terminand cu umarul stang (simbolizand Acoperamantul Sfantului Duh), apoi la indepartarea mainii se spune Amin.(cruce ce se face cu mana tinuta in felul prezentat mai sus).
    Din nou, PF Patriarh, in numele Tatalui duce mana la frunte, al Fiului duce mana undeva prin dreptul inimii sau mai jos de inima, si al Sfantului Duh de la umarului drept si pana un pic dupa inima sau in preajma ei, deci nu prea departe de acea imagine care am vazut-o la Sihastria, a crucii rasturnate (care stim cu totii ce semnifica si ce fel de simbol este).
    Prea Fericite Patriarh, iertati-ma va rog ca va spun, dar asta este o batjocura adusa marelui semn crestin pe care ni l-a lasat noua Dumnezeu sa fie spre mantuirea noastra, cu atat mai mult venind din partea celui care reprezinta Biserica Ortodoxa Romana.

    Iertati-ma daca v-am jignit PF Daniel, dar va rog nu Il mai jigniti pe Hristos a Carui Biserica o reprezentati aici la noi, batjocorind semnul Sfintei Cruci in fata tuturor dand prilej de bucurie celor din Parlament care va privesc, mai ales celor care si-au dat sufletul in slujba vrajmasului cuprinsi fiind de mirajul averilor pe care le-au primit in schimb si de care se vor bucura numai in aceasta viata, sub falsul pretext ca le lasa urmasilor personali si rudelor o viata mai buna.

    Apreciază

  5. Fuzzy said, on iulie 13, 2010 at 9:06 pm

    Parca jurmanatul e interzis in Biblie de Iisus. A zis ca vorba noastra sa fie da sau nu.

    Apreciază

  6. PG said, on iulie 14, 2010 at 7:03 am

    http://www.gdo.ro/Eveniment/2010-07-14/S-a+spanzurat+pentru+ca+nu+putea+sa+isi+ajute+familia+cu+bani

    Sa ma scuzati dar propun spre dezbatere astfel de situatii deoarece sunt cam multe in ultimul timp .Si dimineata s-a intamplat cu Madalina Manole .
    Fiecare om are momente in viata de deznadejde si cred ca cei care cedeaza au un gol in sufletul lor ,nu-L au pe Dumnezeu !
    Doamne Iisuse Hristoase nadejdea noastra Slava Tie !

    Apreciază

  7. […] Posted in PATRIARHUL DANIEL, semnul crucii by saccsiv on iulie 18, 2010    La articolul „Asa sa-mi ajute Dumnezeu!” … cu gura lor au spus-o si cu mana pe Biblie, comentatorul Marturiseste a observat modul incorect in care Patriarhul Daniel a facut semnul […]

    Apreciază

  8. Vasile C said, on iulie 18, 2010 at 8:34 pm

    Probabil ca „dumnezeul” la care se jura ei (desi pe Biblie) este chiar „Marele arhitect”… sau „dumnezeu-Titan” al ratacitului esoterist (balaurizat, serpilian, sau cum se considera) Lorin Ioan Fortuna, sau „dumnezeul creatorilor morali” al lui Corut..

    Apreciază

  9. gabisawa said, on septembrie 9, 2011 at 10:12 pm

    masonii nu stiu sa faca semnul Crucii corect.

    Apreciază

  10. vantu said, on octombrie 26, 2012 at 3:19 pm

    Președintele, chiar dacă ar putea să-și ducă mâna mai sus, spre umeri, face totuși o cruce mai corectă decât Patriarhul și una mult mai mare. Nu pare nici plictisit și nici rușinat atunci când își face cruce. Eu cred că are un atașament sincer față de Biserica noastră chiar dacă, politican fiind, de foarte multe ori uită acest lucru. Să-l lăsăm pe Dumnezeu să-i judece și pe unul și pe celălalt, că fără voia sa nu ar ocupa scaunele pe care le ocupă. Doamne ajută !

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.