SACCSIV – blog ortodox

Dracii nu pot citi gandurile oamenilor, dar le pot transmite “ganduri” …

Posted in diavol, draci, GAND, rubrica incepatorului by saccsiv on iulie 5, 2010

Comentand interviul dat de mine lui Danion, cititorul Ciprian intreaba, la rubrica de comentarii a articolului Cei ce striga se imputineaza. Numarul celor ce-i aud se mareste?:

@saccsiv
– spui la un moment dat ca necuratul poate sa citeasca gandurile pacatosilor, eu stiam, din ce am citit (Razboi intru Cuvant, Pr. Arsenie Boca), ca doar poate genera ganduri, pacatosi suntem cu totii… Unde as putea gasi mai in detalui informatia aceasta?

Iata si raspunsul meu:

Ciprian

Iata ce scrie in carte:

Acuma, sunt câteva chestii care mi s-au înfipt în cap ca nişte piroane. Unul din ele este faptul că am citit în Pateric, dar şi în Vieţile Sfinţilor faptul că dracul, unul din lucrurile pe care nu le poate face, este de a citi gândul. Gândul îl citeşte Dumnezeu, îngerii, deci ce e de la Dumnezeu. Dracul n-are cum.

Dracul nu poate citi gândurile celor credincioşi. Păcătoşilor le poate citi. De asta sunt atâţia vrăjitori şi falşi mistici care spun oamenilor ce gândesc…

Ciprian, ceea ce este scris cu italice sunt vorbele lui Danion.

Comentariu saccsiv:

   Mi s-a parut o tema interesanta pentru un articol de sine statator, asa ca dialogul il pusesem la “de facut” si poate ar fi stat oaleaca acolo … Dar Bunul Dumnezeu a lucrat si cititorul Marturiseste mi-a amintit, intr-un comentariu la un cu totul alt articol, de Cu durere si dragoste pentru omul contemporan de Cuv. Paisie Aghioratul, din care citez:

   – Parinte, aghiuta stie ce avem in inima noastra ?

   – Asta ar mai lipsi, sa stie si inimile ! Numai Dumnezeu este cunoscator de inimi si numai oamenilor lui Dumnezeu le descopera uneori Dumnezeu – pentru binele nostru – ce avem in inimile noastre. Aghiuta stie vicleniile si rautatile ce le sadeste in madularele omului; nu stie gandurile noastre cele bune. Numai din experienta pricepe unele lucruri, dar si in acestea de cele mai multe ori greseste. Si daca Dumnezeu n-ar ingadui sa le priceapa nici pe acestea, mereu ar gresi in toate, deoarece diavolul este intunecat; vizibilitate zero !!! Nu stie de pilda, un gand bun de al nostru. Daca am vreun gand rau, pe acela il stie pentru ca el insusi il sadeste. Daca eu vreau sa merg sa fac o fapta buna undeva, sa mantuiesc un om, diavolul nu stie asta. Cand insa acela ii insufla cuiva un gand si-i spune: „Du-te si mantuieste pe cutare om !” – si il va broda in acelasi timp si cu mandrie, atunci stie gandul acesta. Prin faptul ca omul primeste mandria, da cale libera ispitei. Lucrurile sunt foarte fine. Va aduceti aminte de intamplarea cu Avva Macarie ? (Nota: Vezi Pateric, Avva Macarie, 3, pp. 130-131, Alba Iulia, 1990) Odata l-a intalnit pe diavolul ce se intorcea din pustia cea mai apropiata, unde a fost ca sa ispiteasca pe frati; acela i-a spus: Toti fratii s-au salbaticit impotriva mea, afara numai de unul care e prietenul meu si ma asculta si cand ma vede se invarte ca un titirez”. „Cine e fratele acela ?” – l-a intrebat avva Macarie. „Teopempt se numeste”, i-a raspuns acela. Merge Cuviosul si-l afla pe fratele. A reusit sa-l faca sa-i descopere gandurile lui si l-a ajutat. Cand l-a reintalnit pe diavol l-a intrebat despre frati, iar acela i-a raspuns: „Toti sunt foarte salbatici impotriva mea. Si ceea ce e mai rau e ca si cel ce imi era prieten, nu stiu cum s-a facut de s-a schimbat acum si este si mai salbatic decat toti !”. N-a stiut ca a mers avva Macarie si l-a adus pe fratele la prochimen, pentru ca avva Macarie a lucrat cu smerenie, din dragoste, si nu a avut diavolul parte la gandul lui. Daca avva Macarie s-ar fi mandrit, ar fi alungat harul lui Dumnezeu si diavolul ar fi avut dreptul lui. Atunci ar fi stiut asta, pentru ca el i-ar fi brodat mandria.

   – Daca omul ar spune un gand bun de al sau undeva, diavolul l-ar putea asculta si sa-l ispiteasca dupa aceea ?

   – Cum sa-l auda daca acela nu are „diavol” ? Daca insa l-ar spune ca sa se mandreasca, ar intra ispita la mijloc. Adica daca exista o predispozitie catre mandrie si cineva spune cu mandrie: „Voi merge sa-l mantuiesc pe acesta”, diavolul intra la mijioc si atunci stie gandul nostru. Insa daca actioneaza smerit, din dragoste, nu il stie. E nevoie de atentie. Lucrurile sunt foarte subtiri. De aceea Parintii spun ca viata duhovniceasca este „stiinta stiintelor”.

Asadar, dracul nu poate citi gandurile, dar e maestru in a transmite “ganduri” pe care bietul omul le crede ale sale. Cu atat mai mult daca apare mandria …

Vietile Sfintilor, Patericul si multe ale scrieri ale Sfintilor Parinti si marilor duhovnici le citisem pe vremea cand nu intrasem inca pentru prima data pe internet. O parte din ele in puscarie, imprumutate de la preotul penitenciarului, restul cand m-am eliberat, dar tot imprumutate. Retinusem invataturile citite, dar nu mai stiam cine si cand le-a spus, asa ca n-am prea putut sa-l contrazic pe Danion cu informatii clare: cutare Sfant a zis in cutare loc ca e asa si nu altfel …

Acum de exemplu imi amintesc de o istorie din Vietile Sfintilor, pe care n-am gasit-o la o cautare google, dar consider ca este utila articolului de fata. Nu-mi aduc aminte amanuntele, insa daca cineva o stie, rog sa dea detalii.

Un parinte avea un ucenic pe care la un moment dat il tot vizita un inger ce parea foarte luminos si care ii arata tot soiul de minunatii si care ii dezvaluia o gramada de mistere despre cum e facuta lumea asta mare.

Dupa o vreme, ucenicul a inceput sa renunte la a se mai ruga, a face matanii, a citi si il tot asculta indelung pe acel inger.

Parintele nu stia de acele vizite, dar a observat oarece schimbari la tanar si luandu-l cu binisorul, l-a facut sa se destainuie. Si a inceput tanarul cu multa exaltare sa-i tot povesteasca si se arata extrem de bucuros de vrednicia lui, cum ca bunul Dumnezeu i-a trimis un inger sa-l invete lucruri extraordinare.

Atunci parintele l-a determinat sa accepte o incercare prin care sa afle amandoi daca este intr-adevar inger sau drac. Si explicandu-i ca diavolul nu poate citi gandurile, l-a invatat ca la prima ocazie sa-l intrebe pe vizitator la ce anume s-a gandit parintele staruitor la momentul X al zilei Y.

Cand a venit “ingerul”, tanarul i-a cerut precum stabilise cu parintele sau. Dar vizitatorul a tot schimbat vorba si a inceput a-i arata lucruri si mai minunate decat pana atunci. Tanarul insa nu s-a lasat amagit si i-a spus-o in fata: esti drac. Atunci acela i s-a aratat in toata hidosenia lui, infiorandu-l cumplit.

Nu mai stiu cum s-a terminat istoria, dar ideea e cat se poate de clara …

35 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on iulie 5, 2010 at 7:42 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

    • Petru said, on iulie 6, 2010 at 11:17 am

      off topic …
      Va rog frumos, as dori sa-l intalnesc pe Pr Ioan Sismanian sambata sau Duminica asta .
      Imi puteti confirma careva unde il pot afla ?… [ il gasesc la Petru Voda sau in alta parte ? ]

      Multumesc mult,

      Apreciază

  2. Genny said, on iulie 5, 2010 at 8:18 pm

    Răul nu te poate atinge decât atunci când eşti pe propria lui frecvenţă de vibraţie…Cu credinta in Dumnezeu si cu rugaciuni domnul Cornelush nu are acces!!

    Apreciază

  3. Ortodox pe stil vechi said, on iulie 5, 2010 at 8:21 pm

    Apropo de draci eram intro Manatire si seara dupa slujba se citea Moliftele Sfantului Vasile cel Mare un indracit care i se mai scosese nu demult pe cel rau din transul datorita patimei bauturi intra cel rau din nou sal chinuie .La rugaciune preotul al ruga pe indracitt sa inceapa slujba caci se cunosteau bine nu mia venit sa cred cand cel indracit la rugamintea preotului incepu slujba de molifta dupa putin timp termina sil lasa pe preot sa continue atunci incepu sa urle intre sunete nemaiintalnite toti se panicasera si aveam niste fete palide.Totusi am schitat un zambet ma intrebat cineva de ce zambesc si i-am raspuns caci ce face cel rau e sa ne panice ca si la un razboi vin tobosari si gornisti sa te panige sa nu mai ai gandul cel bun sati faci misiunea.Exact ce se intanpla astazi cu masmedia te panica sa nu te mai rogi lui Dumnezeu sa nu faci fapte bune.
    Noi trebuie sa ne oglindim in faptele Mantuitorului sa facem bine si atunci vom fi rasplatiti cu bine nu numai pe lumea aceasta ci si pe cealalta.Iar ceia ce face masmedia sunt caile celui rau si nu ne lasa portitile deschise spre cele Dumnezeiesti.Dar Dumnezeu e mult milostiv si ne va ajuta de aceia e bine sa avem „Gandurile bune aduc fericirea” de acolo pleaca pasi spre cele bune sau spre cele rele daca ne curatam gandurile vom pasi mai lin si mai siguri cu ajutorul lui Dumnezeu spre drumul cel bun si bine placut de Dumnezeu .Cand eram mic era o melodie ‘E haiduc si e voinic Andripopa cel vestit’ Cu referire la robi bancherilor care suntem astazi daca acu cateva sute de ani eram legati de pamant trupeste si ni se zicea „iobagi” astazi suntem robi bancherilor si suntem legati psihic deci sa fim un fel de Andripopa doar cu credinta in Dumnezeu si cu dragoste si nadejde fara sa fim haiduci de munti ci haiduci de psihic ,singura datorie o avem Sfintei Treimi celei Deofiinta care ne asteapta sa facem voia cea buna.Iertati-ma si Dumnezeu sa ne ierte iar daca am gresit din nou la scris ca am vazut ca o comit des va rog sa ma iertati.Sa ne deschida Dumnezeu inima si mintea sa putem duce Crucea pana la Sfarsit.

    Apreciază

  4. rortodox said, on iulie 5, 2010 at 9:47 pm

    In Pateric, din cate stiu, era despre un calugar care era trezit in fiecare noapte de diavol in chip de inger de lumina sa-l trezeasca sa-si faca pravila. Si el era foarte fericit ca il trezea ‘ingeru`’ sa-si faca pravila. Si cand a aflat duhovnicul i-a zis ca sa il verifice pe inger daca e de la Dumnezeu. Frate era sigur ca este de la Dumnezeu, dar a zis ca normal, sa faca voia duhovnicului. Atunci duhovnicul i-a zis in noaptea urmatoare sa ii spuna ingerului sa se inchine icoanelor si sa spuna niste rugaciuni impreuna. A facut ingerul toate acestea si duhovnicul in loc sa se linisteasca mai tare s-a tulburat gandindu-se ce diavol mare poate fi acela de poate schita atat de mult comportamentul ingerilor. Asa ca i-a zis sa-i mai faca un test si sa-l puna pe inger sa-i spuna ce a gandit duhovnicul la un anumit moment .. ca doar daca e de la Dumnezeu trebuie sa stie aceasta. Frate a primit, l-a intrebat pe diavol, acela a inceput sa o coteasca, ca nu e bine sa stie astea, fel de fel de motive. Atunci fratele a insistat ca daca nu ii spune va gandi ca este drac. Atunci si-a dat ingerul arama pe fata si a disparut. .. Cred ca la asta te referi …

    E clar ca dracul nu poate stii ce gandim dar in functie de felul in care reactionam in decursul timpului la anumiti stimuli dati de el stie foarte bine cum am trebui sa reaction si de asta ni se pare ca ‘citeste gandurile’. Dar nu are si nu va avea aceasta putere, oricat s-ar chinui. Vrajitoarele stiu trecutul nostru – normal .. fiindca dracii cu care ele comunica stiu totul despre trecutul nostru ( faptele ) si le spun vrajitoarelor ca sa ne ‘agate’, stiu prezentul – normal .. dar stiu viitorul? – nu .. stiu doar cum vom reactiona noi ( cum reactionam in mod normal ) in niste circumstante pe care ei vor avea grija sa ni le creeze. Si noi cum suntem previzibili ei par sa stie viitorul.

    Doamne ajuta !

    Apreciază

  5. DuhulCapitanului said, on iulie 5, 2010 at 10:39 pm

    nu stiu,dar simt ca diavolu pune stapanire pe gandurile mele, am simt din ce in ce mai rastalmacit, am zile in sir cand ma rog, simt durerea groaznica pe suflet, ma rog si imi dau lacrimi de disperare, pe culmile disperarii, dar apoi cand cedez parca nici pofta de rugaciune nu mai am, caut sa citesc ceva despre sfarsitul lumii , sau de chinurile din iad, si abia reusesc sa fac pofta de o mica rugaciune, dupa ce cu cateva zile in urma citeam si 2-3 acatiste pe zi, cu pofta :((((((
    nu stiu,dar nu ma pot mentine pe linie, ba cad, ba urc…..

    Apreciază

    • un caldicel said, on iunie 27, 2015 at 6:32 pm

      Iti recomand calduros cartea „Intre iadul smereniei si iadul deznadejdii”,precum si scrieri ale sf.Siluan Atonitul. Uneori ,in scop pedagogic,se retrage Harul si atunci noi ne chinuim,insa trebiue sa insistam in rugaciune.

      Apreciază

  6. clement said, on iulie 5, 2010 at 10:56 pm

    Fara armonie intre gand si vorba mi -e greu sa cred ca avem o sansa sa ne mantuim. Numai binele si adevarul faptelor si vorbelor ne poate salva. Nu vad cum o atitudine intr-un fel, schizoida poate fi benefica. Adica una sa spui si alta sa faci?
    Un preot ardelean afirma in predica de dupa Slujba ca nu trebuie sa ne facem cunoscute bunele intentii. Sincer, nu inteleg. Faptele noastre sunt insotite de cuvinte, iar Cuvantul ni-L-a dat Dumnezeu insusi.. Avem noi dreptul sa ascundem frumosul si binele? Cred ca avand o asemenea atitudine inseamna sa recunoastem puterea necuratului, sa ii dam mai multa importanta decat are in relatia cu Dumnezeu si cu noi, copiii Sfintei Treimi.
    Si à propos de avva Macarie, acesta obisnuia sa zica:” Un cuvant rau ii face rai chiar si pe cei buni, iar un cuvant bun ii face buni chiar si pe cei rai”. Vine de se leaga, vorba Adinei Cheneres.

    Apreciază

  7. Hagen said, on iulie 6, 2010 at 5:34 am

    Un articol interesant>
    http://www.doxologia.ro/articol/20100705/un-prooroc-al-antihristului

    Apreciază

  8. Tudor said, on iulie 6, 2010 at 5:55 am

    Sbornicul ,vol 1 ,pag .141
    242. Efes.4,27 ”Sa nu dati loc diavolului ”.
    Diavolul nu are acces in suflet atunci cand acesta nu hraneste nici o patima . Dar cand sufletul va ingadui patimii si va consimti cu ea [probabil,zic eu,atunci a aparut momeala, gandul rau] ,atunci el se INTUNECA [sufletul isi modifica culoarea ] si diavolul il vede . Se apropie cu indrazneala de el si….

    Apreciază

    • un caldicel said, on iunie 27, 2015 at 6:35 pm

      Frate,cati dintre noi nu „hranim nicio patima”?

      Apreciază

  9. Aurora said, on iulie 6, 2010 at 9:56 am

    Marian ex Norvegia, sper ca ai de gand sa ne spui povestea ta pana la capat. Ascultandu-te , imi dau seama prin cate umilinte trec bietii romani cand ajung pe pamant strain.

    Apreciază

  10. eugenia said, on iulie 6, 2010 at 11:37 am

    @marian ex
    Este foarte interesanta istoria domniei tale. Cu siguranta ca daca ai posta toate aceste lucruri pe un blog propriu, discutiile s-ar centra mai precis pe preocuparile pe care le ai..In acest spatiu, a monopoliza discutia facand referire la viata personala este stanjenitor pentru ceilalti intervenanti. Vorba multa, saracia omului zice un proverb romanesc. „Omul”la care se face referire este unul universal adica poate fi si tigan, ungur , evreu, portorican…

    Apreciază

    • Musashi Takezo said, on iulie 6, 2010 at 11:50 am

      pentru mine, unul, a fost foarte folositor si, mai ales, ziditor.
      Multam fain, Marian!
      Doamne ajuta!

      PS= as sugera, daca imi este permis, chiar conceperea unui articol dedicat acestui subiect

      Apreciază

    • Ciprian said, on iulie 6, 2010 at 12:55 pm

      Si mie mi s-a parut ziditor si, de ce sa nu recunosc, mi-au dat lacrimile. Dumnezeu sa ne aiba in paza pe toti!

      Apreciază

  11. omp said, on iulie 6, 2010 at 12:33 pm

    rugaciunea lui Marian – din Norvegia ne aminteste de zbuciumul, pocainta dar si smerenia proorocului David…

    @Clement: cred ca acel Parinte ardelean are dreptate cand spune sa ascundem bunele noastre intentii… as completa – parafrazand Evanghelia („sa nu stie stanga ce face dreapta”) – sa ascundem – deci – si faptele noastre bune…… cel mai parsiv si subtire gand pe care ni-l poate „sugera” cel cu codita (dupa ce ne „afisam” in public „partile bune”) este cel al slavei desarte spre mandrie: o „trambulina” excelenta spe cadere… Deasemen,i cand ajungem sa dam – in public – „raportul” bunelor noastre intentii, cel cu codita abia asteapta – aflandu-le acum – sa-si puna in aplicare planul de esec sigur pentru actiunile noastre viitoare…

    iertati! Domnul sa va lumineze calea!

    Apreciază

  12. Ghita said, on iulie 6, 2010 at 12:42 pm

    Off topic:

    Cum va place http://jurnalduhovnicesc.wordpress.com/ ?

    Apreciază

  13. em said, on iulie 6, 2010 at 5:19 pm

    m-ai lasat cu gura cascata. Grea incercare. Probabil ca ati fost alesi voi sa infruntati acei oameni pt ca nu multi ar fi fost in stare de asa ceva.
    E f bine ca ai scris. Multumesc! Poate asa invatam si noi ca in orice imprejurare cel mai bine si folositor e sa te tii cu toate puterile de Dumnezeu, indiferent ce spun rauvoitorii, indiferent de umilintele la care esti supus sau de ispitirile „spre mai bine” doar cu conditia sa fii in rand cu oamenii ce te inconjoara la un moment dat.
    Nu vad nimic stanjenitor in povestirea ta; eu vad doar o lectie si multumesc pt ea. Daca vreodata voi ajunge pe marginea imposibilului sper sa-mi amintesc ca exista oameni care, cu ajutorul lui Dumnezeu, au depasit imposibilul.

    Apreciază

  14. Aurora said, on iulie 6, 2010 at 5:58 pm

    @Marian ex Norvegia, iti multumim ca ai avut incredere sa ne marturisesti prin ce ai trecut.Povestea ta e ziditoare – o marturie ca Dumnezeu nu ne lasa la greu, numai sa-l chemam.
    @Eugenia, comentariul tau este nedelicat. Un om a avut curajul si sinceritatea de a ne pune in palma toate suferintele si esecurile lui din care l-a scos numai mila lui Dumnezeu. Este si o lectie de smerenie si de supravietuire in conditii de maxima dusmanie din partea semenilor.Daca tu nu ai rabdare sa afli cum a scapat acest om din iad, cum vrei sa te mantuiesti ? Avem nevoie de astfel de confesiuni cutremuratoare, care sa ne intareasca in fata urgiilor ce vor veni.

    Apreciază

  15. Raluca said, on iulie 7, 2010 at 10:53 am

    Vreau sa va intreb si pe voi ati experimentat vreodata o stare inexplicabila de neliniste, de panica, venita parca de nicaieri in prezenta unor persoane?

    Mi s-a intamplat de foarte multe ori ca in prezenta anumitor persoane (din grupuri diferite, care nu se cunosc) sa simt cum corpul meu parca intra intr-o stare de panica, sa declanseze o stare de alarma. Incercam sa ma linistesc, sa imi spun ca e ok, ca nu am de ce sa simt asa, dar starile astea reveneau de fiecare data.

    M-am rugat, am incercat sa ma apropii de ele sau sa le vad altfel, am incercat sa ma calmez, dar starile revin de fiecare data cand se intampla sa le vad. Nu e autosugestie, am simtit asta inca dinainte de a le cunoaste sau a vorbi cu ele.

    Apreciază

  16. ovidiu said, on iulie 7, 2010 at 11:23 am

    Vad un Marian respectabil si un nairaM[sic]complexat si mindru…
    nairame,daca tot cauti pe cineva,incepe cu Marian ca e mai in folosul tau.Parerea mea.

    Apreciază

  17. omp said, on iulie 7, 2010 at 11:33 am

    Marian, e impresionant ce scrii…

    PS – Din cate stiu, totusi, (desi poate e doar o superstitie – trebuie verificat asta!) – nu e bine sa dezvaluim cuiva propriile vise, cel putin pana la apusul soarelui… Mai stiu de pe la Parintele Cleopa, cum bine ai precizat deja – ca nu trebuie sa credem in vise… caci multe pot veni de la cel cu codita… Visurile avertisment-profetice de la Dumnezeu, de regula, se repeta de 3 ori, nu DOAR de 2… In acest caz, primul care ar trebui sa afle despre vis este duhovnicul: prin dansul, Dumnezeu ne va „spune” rostul acelui vis… a se vedea cazul lui Samuel si al Preotului Eli din Vechiul Testament… Visul lui Iosif (cu snopii) nu putea fi o „sminteala” pentru firea lui smerita, ci pentru fratii lui, deveniti – in urma dezvaluirii acestui vis – si mai invidiosi pe el… Poate ca daca ar fi fost mai putin sincer si s-ar fi abtinut sa-si dezvaluie visul, fratilor, n-ar mai fi trecut prin atatea incercari… dar – spre slava Domnului – toate acele incercari i-au adus – de fapt – si mai mari cununi… El e un caz special – as spune de „mostenire” din familie a darului profetic… si Iacob, tatal sau a visat o scara catre cer, si bunicul – Avraam – a visat un cer plin de stele etc etc…

    Apreciază

  18. omp said, on iulie 7, 2010 at 12:05 pm

    erata: strabunicul – Avraam

    Apreciază

  19. magda said, on iulie 8, 2010 at 5:19 am

    Si uite-asa aflam ca sintem de fapt cu mult mai mici decat cei pe care in rautatea si prostia noastra ii consideram mai jos decat noi…
    Doamne, iarta-ne si ne miluiestre!
    (De ce am scris oare la plural…?Nu cumva tot ca sa mai imi scad mie din vina…?)
    @Marian exNorvegia ,iti multumesc pt lectie.

    Apreciază

  20. Mirona-Ioana Tatu said, on iulie 10, 2010 at 8:39 pm

    @ Marian exNorvegia

    Iata, de un preot ca dvs. au nevoie tiganii, ca sa faca misiune, apostolat in randul lor, sa-i castige spre Ortodoxie. Nu v-a tentat gandul de a studia Teologia? Cu ravna, experienta duhovniceasca si credinta puternica pe care o aveti ati putea aduce multe suflete la Dumnezeu.

    Doamne ajuta!

    Apreciază

  21. LOVE said, on iulie 12, 2010 at 7:10 am

    IOAN 3 vers 16 , D-sa va binecuvinteze, cu pace, har si multa dragoste!!!!!!

    Apreciază

  22. Vlad said, on iulie 31, 2010 at 11:50 pm

    Daca eu ,de exemplu, imi scriu gandurile pe o foaie sau pe calculator intr-un .txt , aghiuta le poate citi ? Dar daca le criptez ( ca in filme ) ? de exemplu cuvintele utile sa fie cele impare … ?

    Apreciază

    • Ruben said, on august 31, 2010 at 12:37 am

      Evident ca draci vad ce scri pe hartie sau la calculator , ei au ochi chiar daca nu au corp material ca noi . Si stand langa noi cand scriem vad ce scriem asa ca degeaba cauti sa criptezi informatiea ulterior deoarece este tarziu . Este adevarat ca ei nu pot citi gandurile si de aceia cand intreprindem ceva este bine sa fim smeriti si sa nu lasam gura sa vb. ca draci sa nu afle despre ce este vorba si sa nu se mobilizeze intre ei si sa ne zadarniceasca planul .

      P.s. – Nu uitati ca Heruvimii cei cu ochi mulţi sunt de asemeni ingeri si ei au ochi si vad tot .

      Apreciază

  23. […] Dracii nu pot citi gandurile oamenilor, dar le pot transmite “ganduri” … […]

    Apreciază

  24. Camelian Propinatiu said, on iunie 29, 2015 at 12:26 am

    Daca ar putea transmite gânduri, ar fi dezastru. Probabil pot doar sa le dezvolte pe cele care le convin lor, marind slabiciunile noastre.

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.