SACCSIV – blog ortodox

Noul Cod de Procedura Penala: AREST LA DOMICILIU cu BRATARA GPS

Posted in AREST LA DOMICILIU, BRATARA GPS, COD DE PROCEDURA PENALA by saccsiv on iunie 25, 2010

   Citez din articolul Noul Cod de Procedura Penala oficializeaza arestul la domiciliu in Romania:

   Ceea ce inseamna ca pe toata perioada anchetei si procesului, suspectii vor scapa de celulele politiei, dar nu vor fi nici liberi ca pasarea cerului. Vor purta la mana o bratara prevazuta cu GPS, care le va trada orice miscare.

   Noul Cod de Procedura Penala a fost adoptat de Camera Deputatilor si de departe cea mai spectaculoasa noutate se refera la arestul la domiciliu.

   „E o masura intermediara intre arest si libertate sub control judiciar. Nu se acorda celor care au fost acuzati de evadare sau de infractiuni comise asupra unui membru al familiei„, a declarat judecatorul Mihai Udroiu, Ministerul Justitiei.

   Judecatorul de drepturi si libertati este cel care va decide cine merita sa nu ajunga dupa gratii, cel putin pana la o condamnare definitiva, dar nici nu poate fi lasat sa se miste in voie.

   Pe toata durata arestului la domicliu, suspectii nu au voie sa ia legatura cu victimele, dar mai ales nu au voie sa iasa din locuinta. Orice incercare de a parasi apartamentul va declansa sistemul de monitorizare electronica dotat cu GPS.

   Este vorba despre celebrele bratari electronice care nu vor putea fi desfacute si vor arata unde se afla suspectul secunda cu secunda. Noua masura preventiva avantajeaza si suspectii si statul.

   Nimeni nu stie cu certitudine daca noul cod adoptat va intra in vigoare in 2011. Pana atunci, Ministerul de Interne va trebui sa cumpere si bratarile. Surse oficiale spun ca americanii sunt gata sa ni le dea fara bani, cu conditia sa cumparam de la ei sistemul de monitorizare.

   Comentariu saccsiv:

   Nu cred ca vor fi multi cei ce vor dori mai bine sa stea la puscarie decat sa le poarte, chiar de ar cunoaste care e mersul cu cipurile, GPS, bratarile si ce urmareste SISTEMUL in final … 

   Pe viitor, probabil se va ajunge si la cip implantat:

VIDEO (si transcriptul): INFRACTORILOR (dovediti) li se va impanta fortat un CIP in corp?

   E greu sa convingi un om liber ca nu-i buna pentru el tehnologia asta. E aproape imposibil insa, sa-l convingi ca nu e buna nici pentru infractori … Asa ca, in zona asta SISTEMUL va zburda in voie si va face ce vrea si cum vrea. E posibil ca numarul celor cu bratari din viitor sa fie mai mare decat cea a arestatilor preventiv de acum, deoarece nu toti cei anchetati se afla in arest. Altfel spus, e posibil ca majoritatea celor ce acum nu sunt inca condamnati dar sunt in libertate, sa li se aplice bratara.

   Vom vedea cum va fi, cert e insa ca se mai obisnuieste pana una alta opinia publica cu ideea …

11 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on iunie 25, 2010 at 5:47 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. BIANCA said, on iunie 25, 2010 at 6:11 pm

    INFRACTORI vor distruge cipul cum au falsificat carduri si multe altele sant unsi cu toate alifiile posibile .

    Apreciază

    • caramea said, on iunie 25, 2010 at 9:39 pm

      iar ca sa nu le mai distruga vor veni cu ideea ca un cip e mai sigur decat o bratara pentru detinuti.

      Apreciază

      • danutza said, on iunie 25, 2010 at 10:03 pm

        corect!!!! deja se aplica in anumite state „democratice”.

        Apreciază

  3. clement said, on iunie 25, 2010 at 11:29 pm

    Bratarile sunt aplicate numai in cazul detinutilor care au executat un sfert din pedeapsa si nu sunt recidivisti . Pentru moment, bratarile sunt optionale, in sensul ca ramane la latitudinea celui condamnat daca isi executa pedeapsa completa sau alege”bratara”. Aceasta este situatia in Europa.
    Discutia este foarte complicata si este bine sa fie facuta in cunostinta de cauza, respectiv avand macar date reale statistice legate de recidiva, daca nu si experienta in domeniul panal.
    In mod cert se vor face abuzuri si vom vedea oameni monitorizati doar pentru ca isi afirma opozitia fata de anumite decizii politice.
    Bratarile acestea sunt practic depasite tehnologic. Americanii isi „scurg stocul” la noi pentru a nu avea pierderi importante. Nanotehnologia moleculare se aplica deja chiar in Europa.
    Imi doresc, poate necrestineste, sa ii vad cu emitatorul in functiune pe toti cei care au vandut tara si, pe viata, pe pedofili.

    Apreciază

  4. […] Saccsiv: Noul Cod de Procedura Penala: AREST LA DOMICILIU cu BRATARA GPS […]

    Apreciază

  5. seby said, on iunie 26, 2010 at 7:56 am

    de acum cam asta e viitorul pana ala aplicarea microcipului pe mana sau cap …. ca si in cazul actritei linsdey lohan http://www.stiriazi.ro/ziare/articol/articol/lindsay-lohan-la-puscarie-din-cauza-bratarii-antialcool/sumar-articol/2505165/ baratara care iti masoara concentratia de alcool din organism ……bine ei spun ca doar cei care comit infractiuni ..dar stau si ma intreb continuand cu aceasta criza si situatii economice din ce in ce mai grave oare cati vor rezista sa nu comita o infractiune ……cred ca vor(vom) purta multi bartari de acest gen .

    Apreciază

  6. studentperole said, on iunie 26, 2010 at 7:56 am

    Problema principala e ca totul se face treptat, astfel incat varianta finala a cipurilor sa fie luata de popor cu bratele deschise fara sa constientizeze adevaratul pericol.

    Azi bratari la detinuti, maine cipuri ca bratarile se pot rupe…

    Aseara am dat sa vad un film inainte de culcare: comedie cica, ii zice TIMER
    Tot subiectul filmului se invarte in jurul unor implanturi electronice care se fac pe mana pacientului (in loc de un ceas purtat). Cica aceste implanturi sunt „benefice” bineinteles, au rolul de a monitoriza hormonul dragostei emis de creier, si sa prezica timpul necesar pana cand persoana purtatoare isi gaseste perechea potrivita…

    E clar propaganda gen mind control pt. viitoarele cipuri, imbracata frumos in staniol…

    Apreciază

  7. fanu said, on iunie 27, 2010 at 9:05 am

    romanul 1984 sau minunata lume nouă se împlinesc azi; se folosesc ticăloşii de sistemul judiciar fiindcă nu i aşa este mai insidios să implici dinspre legalitate imperativul categoric al controlului şi robiei decât să îl impui într un mod direct naţiunii române; acum înţeleg de ce şi marinaru şi „clasa politică” se grăbeau să voteze codurile tocmai ca să ardă etapele…

    Apreciază

  8. sorin said, on februarie 1, 2011 at 6:22 pm

    acum eu am o singura intrebare.pt un detinut care nu esti recidivist si a stat mai bine de un an in arest preventiv.care sunt masurile care trebe luate.a intrat in vigoare legea bratarilor gps?poate sa ceara asta in instanta?sa faca arest preventiv la domiciliu??multumesc.

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.