SACCSIV – blog ortodox

Peste 300 de europarlamentari doresc ca ORICE CAUTARE GOOGLE SA FIE SALVATA DOI ANI. “Motivul”? Lupta impotriva pedofiliei …

Posted in GOOGLE, internet, PARLAMENTUL EUROPEAN, pedofilie by saccsiv on iunie 8, 2010

   Citez din articolul Every Google search to be logged and saved for two years under new Euro MP plan:

   Fiecare căutare pe Google ar putea fi stocată timp de până la doi ani, sub acţiunea unui nou plan controversat al Uniunii Europene, care are suportul a mai mult de 300 de europarlamentari.  

   “Declaraţia 29” are intenţia de a fi folosită ca un sistem de atenţionare timpurie care să oprească pedofilii prin înregistrarea a ceea ce caută prin intermediul motoarelor de căutare.

   Dar grupurile care apără libertăţile civile au atacat propunerea despre care ei spun că este o “complet nejustificată” intruziune în viaţa privată a cetăţenilor.

   Şi ei suţin că nu este nicio dovadă care să ateste că ar fi o metodă eficientă în prinderea pedofililor care nu ar folosi niciodată motoare de căutare pentru a găsi pornografie infantilă.

   Temeri cu privire la intimitate: declaraţia ar însemna că fiecare căutare a unui utilizator de Internet ar fi înregistrată şi stocată pentru până la doi ani.

   Declaraţia, sponsorizată de un italian şi de un slovac din Parlamentul European, susţine că este “esenţial să garantăm că Internetul continuă să îşi permită un nivel înalt de democraţie virtuală, care nu prezintă nicio ameninţare pentru femei şi pentru copii”.

   Moţiunea cere extinderea Directivei 2006/24/EC asupra tuturor motoarelor de căutare, incusiv Google, ca parte a unui sistem de avertizare timpurie pentru pedofili.

   Directiva a intrat în vigoare în martie, după atacurile teroriste din Londra, 2005, şi dă voie statelor membre UE să monitorizeze şi să stocheze e-mail-urile personale şi alte activităţi online pentru până la doi ani, pentru scopuri contra-terorismului.

   Simon Davies, director al organizaţiei Privacy International, care duce o campanie pentru legi de protejare a datelor personale mai bune, a declarat că: “Cei mai mulţi pedofili operează pe site-urile de chat şi prin comunicare privată mai degrabă decât prin intermediul motoarelor de căutare precum Google, deci aceştia nu vor fi afectaţi”, a adăugat el.

   Numărul de alarme false generate de propunere ar fi foarte mare. Vor fi 100 de căutări legitime pentru fiecare căutare cu adevărat suspicioasă.

   Ce anume este o declaraţie scrisă?

   Declaraţiile scrise în Parlamentul European funcţionează în mod similar cu “Early Day Motions” din Parlamentul Marii Britanii (n. tr. moţiuni scurte, cu dată pentru dezbatere neprecizată).

   Un grup format din până la cinci europarlamentari poate înscrie o declaraţie scrisă prin prezentarea unui text ce va fi semnat de colegii lor.

   O moţiune este adoptată dacă mai mult de jumătate din europarlamentari aderă la ea.

   Până acum, 324 de europarlamentari au semnat această declaraţie şi mai este necesară aderarea a încă 45 de nume până la adoptarea formală a acesteia.

   Dacă declaraţia este adoptată, este înaintată preşedintelui care o va anunţa în Parlamentul European.

   “Aceasta va prelua investigaţiile făcute de autorităţi şi de către poliţie, precum şi de către universitari. Va crea mult zgomot de fond care va paraliza în mod eficient poliţia, fiind nevoită să verifice tot”.

   Odată ce propunerea va fi aprobată, guvernele şi autorităţile vor fi capabile să folosească informaţia pentru orice scop ales de acestea.

   “Ar fi ilegal din punctul de vedere al confidenţialităţii. Am stabilit legi în Europa care protejează comunicarea privată. Ideea că guvernele pot distruge acea protecţie este de neimaginat.”

   Câţiva europarlamentari deja s-au plâns că nu li s-a spus despre nicio posibilă problemă de confidenţialitate şi despre implicaţiile declaraţiei atunci când au semnat.

   Ei subliniază faptul că declaraţia se referă la directivă doar prin numărul acesteia, 2006/24/EC.

   Europarlamentarul suedez Cecilia Wikström s-a plâns de faptul că a fost indusă în eroare să semneze şi îi îndeamnă pe colegii ei europarlamentari să îşi retragă numele, semnăturile.

   Într-o scrisoare deschisă către aceştia, ea a scris: “Declaraţia scrisă se presupune că ar fi despre un sistem de atenţionare timpurie pentru protejarea copiilor. “

   “Stocarea pe termen lung a datelor cetăţenilor” în mod evident nu are nimic de-a face cu “atenţionarea timpurie” pentru niciun scop.

   Un alt europarlamentar suedez, Christian Engström, a făcut şi el apel la membri ai publicului să îşi contacteze europarlamentarii locali şi să le explice să au fost induşi în eroare, înainte ca declaraţia să ajungă la semnătura cu numărul 369.

   Sarah Gaskell, un purtător de cuvânt pentru Europa Deschisă, o organizaţie independentă care cere reformarea UE, a spus că directiva a ridicat “serioase îngrijorări legate de confidenţialitate”.

   Ea a declarat: „Europarlamentarii ar trebui să regândească serios problema înainte de a susţine această declaraţie care va deschide şi mai mult monitorizarea şi abuzul pentru datele personale ale cetăţenilor”.

   „Oamenii deja au motive serioase de îngrijorare în legătură cu rolul UE în erodarea libertăţilor civile şi această declaraţie ar servi doar la întărirea acestor puncte de vedere”.

   „Directiva pentru Reţinerea Datelor a fost controversată în unele state membre care au refuzat să o implementeze. Extinderea ei şi către căutările pe Internet este foarte alarmantă, chiar dacă scopul pentru care este folosită se bazează pe intenţii bune”.

   Şi Dylan Sharpe, director de campanie al grupului de presiune pentru libertăţile civile Big Brother Watch, a spus: “Monitorizarea fiecărei căutări pe Internet este o încălcare a confidenţialităţii complet nejustificată şi disproporţionată”.

   “Europarlamentarilor responsabili pentru propunerea acestei legi sub pretextul prevenirii pedofiliei ar trebui să le fie ruşine”.

   “Cu Directiva Retenţiei Datelor deja pusă în aplicare, această ultimă mişcare sugerează că Parlamentul UE intenţionează să controleze ceea ce căutăm pe Internet.”

   Unul dintre europarlamentarii din spatele acestei moţiuni, Anna Zaborska, a iscat controverse în ţara sa, Slovacia, după ce a fost citată cu declaraţia “SIDA este pedeapsa lui Dumnezeu pentru homosexualitate”.

   Ea a fost, de asemenea, atacată pentru convingerile ei deschise cu privire la avorturi, după ce a spus că nu crede că femeile ar trebui să facă avort nici în cazurile de viol.

   Moţiunea UE urmează demersuri făcute de Ministerul de Interne anul trecut pentru a folosi firmele de telecomunicaţii, precum Orange şi BT, pentru a construi o bază de date cu apelurile telefonice şi cu e-mailurile tuturor.

   Numit “documentul spionilor”, Programul de Modernizare a Internetului, în valoare de 2 miliarde de lire sterline, a fost abandonat de către Partidul Laburist după manifestarea furiei din partea militanţilor pentru libertăţile civile.

   Documentul de coaliţie lansat de noul Guvern luna trecută a fost în mod particular vag în legătură cu programul şi s-a angajat să “pună sfârşit stocării fără motive întemeiate de date de pe Internet şi a e-mail-urilor”.

   Şi asta vine după ce Google a recunoscut la începutul acestui an că maşinile sale Streetview au înregistrat din neatenţie informaţii despre activitatea online a oamenilor.

   Gigantul Internetului a fost tras la răspundere de Biroul de Informaţii al Comisarului UE, care a spus că Google a comis “o încălcare a datelor private ale oamenilor”.

   Comentariu saccsiv:

   Intr-adevar, Marea Britanie pare a dori sa se mai opreasca din instaurarea unui Big Brother:
De ce MAREA BRITANIE va renunta la ACTELE BIOMETRICE si la CAMERELE SUPRAVEGHERE? Pentru ca SEMNUL FIAREI nu va fi impus cu forta …

   Dar pana de curand, doctrina multora era: cat mai multa supraveghere.

Seful executiv GOOGLE: doar imoralii sunt secretosi …

VIDEO: NSA (National Security Agency) spioneaza demult populatia prin AT&T

FBI vrea sa fie pastrate evidentele tuturor site-urilor vizitate de catre populatie

Plan SUA pentru ca 90% din populatie sa aiba acces la internet în bandă largă. Se propun insa si modificări in reglementarile retelelor Internet

TELEGRAPH: Este cazul sa va temeti foarte tare … ACORDAREA LICENTELOR PENTRU INTERNET va duce la DISPARITIA BLOGGERILOR anonimi sau ANTI-SISTEM

VIDEO: NSA (National Security Agency) va poate spiona prin intermediul Windows?

   Vom vedea ce vor hotara la Parlamentul European. As dori sa mai sublinez insa sinistra unitate in diversitate: una din initiatoarele motiunii, Anna Zaborska, a iscat controverse în ţara sa, Slovacia, după ce a fost citată cu declaraţia “SIDA este pedeapsa lui Dumnezeu pentru homosexualitate”.

   Ea a fost, de asemenea, atacată pentru convingerile ei deschise cu privire la avorturi, după ce a spus că nu crede că femeile ar trebui să facă avort nici în cazurile de viol.

   Adica un personaj ce parea anti sistem, loveste crunt, in numele luptei impotriva pedofiliei …

6 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on iunie 8, 2010 at 9:15 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. rortodox said, on iunie 8, 2010 at 11:43 pm

    are suportul a mai mult de 300 de europarlamentari .. poate sunt 322 … oricum le salveaza, totul e salvat, doar ca o fac pe fata acum.

    Apreciază

  3. mandy said, on iunie 9, 2010 at 12:03 am

    Pedofilia e un fals pretext.In fapt toata europa vestica e pedofila.duduile suedeze isi mastubeaza pruncii baieti de la 9-10 ani iar apoi le fac felatie in numele drepturilor suverane depline ale femeii care o ocrotita si in fata justitiei de feminismul evreiesc.la fel de pedofile sunt si celalte nordice, englezoaicele si chiar nemtoaicele care dupa desfraul maxim de tinerete trec la proprii fii cu care fac sex un soi de home-sex pedofilic si incestuos in care invita chiar si colegii de ai pustilor lor.Vanatoarea vizeaza in speta pedofilia masculina care e incomoda politic si care de cele mai multe ori demasca marsaviile desfraului politico-sexual.si de asta incomozii mai slabi de…trebuiesc capturati.planurile evreilor care au urzit toate acerste campanii sunt insa mult mai criminale decat sperietorile agitate pentru prostime.Europa e lesbianizata, pedofilizata, homosexualizata si avortizata de mult.Stiau evreii ca desfraul si favorizarea femeii la asta duce.

    Apreciază

  4. vecinul said, on iunie 9, 2010 at 6:41 am

    saccsiv, ti-a trecut prin cap ca poate Anna Zaborska chiar e preocupata de combaterea pedofiliei, avand in vedere declaratiile ei din trecut?

    Apreciază

  5. CANTASTIM said, on iunie 9, 2010 at 8:19 am

    scuze de off-topic: JOS MASCA, DOMNULE MUGUR ISĂRESCU!

    , articol preluat si de http://iondelachiuiesti.blogspot.com/2010/06/jos-masca-domnule-mugur-isarescu.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+blogspot%2FLHdr+%28Ion+de+la+Chiuiesti%29 .
    lectura placuta!

    Apreciază

  6. Mirific said, on iulie 6, 2010 at 5:42 pm

    Offtopic: Cine a vazut esoteric agenda? Sa vorbit si depre asta cand sa vorbit despre zeitgeist si endgame?
    Nu caut sa pun gaz pe foc cu esoteric agenda, dar acolo zice lucrurile CU MULT mai detaliat decat in zeitgeist sau endgame. Zice de rothschild (cred ca l-am scris bine) bilderberg (etc etc) et company.
    on-topic: De ce aduc in discutie esoteric agenda? Pentru ca la inceput vorbeste despre multe chestii si ce mi-a atras atentia a fost ca a adus in discutie existenta regatului unit si cum acesta a alimentat revolutiile din america (cum era de asteptat, ca ma si intrebam … cine cu cine sa masacrat in razboaiele civile) si cum de fapt si de drept (oarecum nu ma surprinde, dar ma intreb cat de adevarat e) toate institutiile „statului” de drept american sunt subordonate direct regatului unit.

    Orcum … si documentarul asta e dubios …

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.