SACCSIV – blog ortodox

VIDEO: Indubitabil activistii au atacat soldatii israelieni. Au facut-o insa in legitima aparare? VOM STII VREODATA ADEVARUL?

Posted in GAZA, ISRAEL by saccsiv on iunie 2, 2010

   Citez din articolul Did Activists Attack Israeli Soldiers In Self-Defense?:

   Noi imagini filmate de la eveniment ridică noi întrebări despre tragica sechestrare a flotilei de într-ajutorare.

Did Activists Attack Israeli Soldiers In Self Defense? 010610top

Paul Joseph Watson
PrisonPlanet.com
Marţi, 1 iunie 2010

   Noile imagini video de la raidul israelian asupra vaporului cu ajutoare umanitare care se îndrepta spre Gaza arată pasageri atacând soldaţi israelieni înainte de a ajunge la bordul navei, dar activiştii susţin că acesta a fost un răspuns legitim la focurile deja declanşate de trupele militare şi după ce unul dintre pasageri a fost omorât, înainte de tentativa de a confisca nava.

   Singurul lucru care pare clar în ce priveşte incidental tragic de ieri este faptul că forţele israeliene au urcat la bordul navei de ajutor umanitar în mod ilegal şi agresiv, navă care naviga în ape internaţionale. Ce s-a întâmplat după aceea ia două turnuri total diferite, în funcţie de a cui propagandă o asculţi.

   Afirmaţiile că activiştii de la bordul navei reprezentau o “flotă militară duşmană” nu sunt susţinute de imaginile video de la bord, surprinse înainte de incident. Faptul că în jur de 20 de pasageri au fost omorâţi, în timp ce trupele israeliene au avut doar răniţi, dovedeşte că activiştii nu pregăteau o “ambuscadă de teroare” precum susţin unele zone ale media.

   Cu toate acestea, nu poate fi niciun dubiu că activiştii de la bordul navei au reacţionat imediat împotriva soldaţilor cu tije de metal şi alte arme de îndată ce au ajuns la bordul navei, coborând din elicoptere prin intermediul frânghiilor, un fapt încă negat în mod stupid de activiştii palestinieni din organizaţiile media.

   Următorul videoclip arată cum soldaţii au fost imediat atacaţi, unul dintre ei fiind chiar aruncat peste bord de către pasageri.

   Înregistrarea video ce urmează arată, de asemenea, cum activiştii îi bat pe soldaţi.

   Nu este niciun dubiu că pasagerii s-au angajat în actele de violenţă împotriva soldaţilor israelieni, întrebarea este dacă violenţa a fost justificată pentru că pasagerii se aflau în legitimă apărare, fiind deja supuşi unor focuri de armă de trupele de comando înainte de ajungerea lor la bordul navei.

   Afirmaţiile israelienilor că activiştii aveau cuţite şi că au încercat să ia armele din posesia trupelor nu sunt confirmate de niciun clip video făcut public până acum.

   Videoclipul de mai jos pare să întărească afirmaţia că forţele israeliene au fost cele care au tras întâi asupra activiştilor, înainte de a ajunge la bordul navei şi înainte ca activiştii să înceapă să-i bată cu tijele de metal şi cu alte arme.

   “În ceea ce ar putea fi o lovitură serioasă asupra poveştii Israelului în legătură cu uciderea a cel puţin nouă activişti umanitari care se îndreptau către Gaza prin ape internaţionale, imaginile video neprelucrate surprinse de un producător Al Jazeera, care filma în timpul raidului, par să aducă dovezi asupra faptului că soldaţii israelieni au deschis focul asupra flotilei chiar înainte de a se urca la bord”, raportează Raw Story.

   Jurnalistul Al Jazeera descrie scene care se petreceau în direct şi care arătau clar că un activist a fost împuşcat şi ucis înainte ca trupele israeliene să ajungă la bordul navei. El mai spune şi că un steag alb a fost ridicat în semn de predare către armata israeliană. În imagini video separate, mesajele transmise către pasageri prin difuzoare pot fi clar auzite spunând “opriţi rezistenţa”, referindu-se la faptul că soldaţii aveau arme.

   Înainte ca trupele să ajungă la bordul navei, jurnaliştii spun că pasagerii sunt bombardaţi cu gaze lacrimogene şi grenade paralizante. Se aud pocnituri şi explozii pe fundal în timp ce reporterul spune că o persoană a fost omorâtă.

   “Suntem loviţi cu gaze lacrimogene, grenade paralizante, suntem înconjuraţi de nave ale marinei, avem elicoptere deasupra capului”, spune un  reporter TV. “Suntem atacaţi din toate părţile. Aceasta se întâmplă în ape internaţinale, nu în cele israeliene, nu suntem în zona de excludere de 68 de mile. Suntem atacaţi în mod complet ilegal în ape internaţionale”.

   “Organizatorii îmi spun acum că înaltă steagul alb – înalţă steagul alb către armata israeliană”, spune reporterul Al Jazeera. “Aceasta se întâmplă după ce o persoană a fost ucisă; un civil a omorât cu focuri de armă. Numărul ar putea fi mai mare… În ciuda ridicării steagului alb, în ciuda ridicării steagului alb, armata israeliană încă mai trage, încă mai trage în mod real”.

   Această desfăşurare scenă cu scenă a incidentului în timp ce are loc indică faptul că pasagerii, înfuriaţi că trupele israeliene au atras asupra lor şi l-au omorât pe unul dintre colegii lor cu sânge rece, au atacat ceilalţi soldaţi imediat ce au ajuns la bordul navei, deopotrivă din răzbunare şi din teamă că vor fi următoarele ţinte ale gloanţelor.

   Rapoarte că trupele israeliene au tras asupra civililor şi că au avut “o listă de asasinări” în legătură cu cine să fie omorât, aceste fapte ar valida această reacţie, dar aceste acuze nu au fost confirmate.

   Este foarte puţin probabil ca cei aflaţi la bordul navei să fie capabili să discute despre ceea ce s-a întâmplat în viitorul apropiat – pentru că 487 dintre ei au fost arestaţi şi închişi în Israel, cu alţi 48 fiind reţinuţi la aeroportul internaţional Ben Gurion, aşteptând deportarea.

   “Israel îi ţine pe deţinuţi sub cenzură media şi izolaţi de lumea exterioară, asigurându-se că nu există nicio contradicţie cu versiunea autorităţilor israeliene asupra evenimentelor de luni”, raportează Press TV.

   Oricine ar purta vina pentru acest incident particular, nu poate fi negat faptul că responsabilitatea era în mâinile blocadei din Gaza, ilegale şi inumane, a Israelului.      Tragedia de ieri acumulează mai multă ruşine în contul reputaţiei internaţionale deja pătate a Israelului şi nu va face decât să inflameze tensiunile din Orientul Mijlociu în beneficiul acelora care vor să păstreze regiunea în permanentă stare de instabilitate.

   Doar o investigaţie completă şi imparţială va scoate la iveală dacă incidentul de luni reprezintă o luptă acerbă între doi inamici politici sau o crimă de război îndreptată împotriva unor oameni nevinovaţi care abia reauşeau să se apere.

   Comentariu saccsiv:

   Cum bine stiti, am rezerve fata de site-urile lui Alex Jones:

FITI FOARTE ATENTI DE UNDE VA INFORMATI! Alex Jones va invita sa faceti parte din RENASTEREA SPIRITUALA A SECOLULUI 21 …

   Insa articolul de mai sus merita atentia.

   Cititi va rog si:

VIDEO: Aproximativ 20 MORTI, dupa ce MARINA ISRAELIANA a atacat CONVOIUL CU AJUTOARE pentru GAZA. Reactie ferma a TURCIEI

PROTESTE DE STRADA in ISTAMBUL, ca urmare a UCIDERII de catre ISRAEL a 20 de oameni dintre cei se se aflau in FLOTA CU AJUTOARE pentru GAZA. Premierul Erdogan isi intrerupe vizita in America Latina

Reactiile internationale provocate de UCIDEREA de catre ISRAEL a 20 de oameni dintre cei se se aflau in FLOTA CU AJUTOARE pentru GAZA

Egiptul a decis redeschiderea punctului de trecere a graniţei spre Fâşia Gaza

 

25 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on iunie 2, 2010 at 7:37 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. marius said, on iunie 2, 2010 at 8:04 pm

    Offtopic:
    Se pare ca reteaua curenta Big-Brother nu e suficient de dezvoltata asa incat au decis ca e timpul sa mai „arunce” niste sateliti pe orbita…
    Link:
    http://news.bbc.co.uk/2/hi/science_and_environment/10212836.stm

    Apreciază

  3. acadennis said, on iunie 2, 2010 at 8:09 pm

    Am urmarit acest subiect indeaproape si se pare ca totul a fost regizat.
    Ma intreb ce va urma in urma lui.

    Apreciază

  4. kosk said, on iunie 2, 2010 at 8:16 pm

    israelienii spun ca au gasit astea la bord
    http://www.en.wikipedia.org/wiki/File:Weapons_on_Marmaris.jpg

    Apreciază

  5. Pustnicul Digital said, on iunie 2, 2010 at 8:47 pm

    @kosk: Hahaha. Praștii nu avea? Țevi de gornete cu bold în vârf și cu țeavă dublă sau triplă (tun de gornete)?

    E simplu. Dacă au fost atacați în ape internaționale orice violență a fost în legitimă apărare iar Israelienii au acționat abuziv ca stăpanii lumii ce sunt, ei cu satana.

    PS: Înclin să nu am încredere în Israelieni așa că întrebarea din titlu este … cel puțin retorică.

    Apreciază

  6. kosk said, on iunie 2, 2010 at 8:52 pm

    … cred ca se asteptau la o ‘recolta’ mai bogata… tunuri, tancuri… 🙂

    Apreciază

    • Pustnicul Digital said, on iunie 2, 2010 at 9:01 pm

      Mie mi-e jenă de jena lor că au putut să pună poza cu acel ‘arsenal’ pe internet. De un penibil desăvârșit.

      Apreciază

      • timisorean1 said, on iunie 4, 2010 at 5:54 am

        absolut jenant! niste cutite de bucatarie, bete de ciocan, surubelnite, cd-uri??? putin spus penibil

        Apreciază

  7. Alexandra said, on iunie 2, 2010 at 9:13 pm

    Intreb si eu ca prostu’, sincer, nu stiu:
    In baza carei legi i-au arestat pe cei de pe nava? cum poti sa arestezi pe cineva care se afla in ape internationale? Daca e vreo lege internationala care sa spuna ca trebuie arestati cei care se „lupta” in ape internationale atunci o terta putere trebuia sa vina sa-i urecheze si pe unii si pe altii. Dar asa?

    Apreciază

    • clement said, on iunie 3, 2010 at 3:16 pm

      In baza dreptului pe care il au de a folosi nave spital pe care se fac transplanturi de organe comercializate ilegal de la saracii sau inocentii lumii.
      Serialul pe care turcii il transmit practic in bucla, si care nu este o fictiune, serial lasat cu conflict diplomatic , arata exact aceste orori. Sper sa iasa la iveala toate aceste lucruri si turcii sa nu se opresca in drum, cum mai sper ca si grecii sa deconspire faptul ca Creta este un teritoriu al faradelegilor comise impotriva copiilor, vanduti oricui are mai multi bani pentru nevoi ticaloase.

      Apreciază

  8. kosk said, on iunie 2, 2010 at 9:27 pm

    in baza unor legi ‘antiteroriste’ care le dau dreptul sa actioneze cum vor si unde doresc, fara sa raspunda in fata nimanui…cred. pe model american.

    Apreciază

  9. Radu said, on iunie 2, 2010 at 9:43 pm

    Sa nu ne infierbantam. Israelienii au vrut sa opreasca convoiul si nu sa ii macelareasca pe acei oameni. Daca vroiau sa scufunde vasele o faceau rapid.
    O alta idee e ca nu putem concluziona daca nu stim dreptul international. Cum ai voie sa actionezi in ape internationale. Din cate stiu eu, daca exista premiza incalcarii granitelor unui stat sau premiza de agresiune poti riposta. Tarile cu arsenal trag inainte ca amenintarea sa ajunga pe teritoriul lor.
    Aici noi ne dam cu parerea. Pana nu avem concluzia clara a unui avocat de drept maritim international nu putem sa spunem ca e alba sau neagra.

    Concluzia mea logica e ca soldatii erau trimisi sa opreasca convoiul insa au fost trimisi la regie. Oricine ii cunoaste pe turci stia ca avea sa urmeze sa se intample ceva acolo.
    Premierul turc nu face el de unul singur acest joc. E prea mic iar Attaturk daca nu ma insel a transformat turcia cu ajutorul masonilor. Pentru unii muma, pentru altii ciuma.
    Fundamentalistii nu-l plac, iar cei care sunt pro-occident il plac.

    Parerea mea e ca e o facatura cu scopul de a declansa un conflict. Vom trai si vom vedea.
    Israelienii nu sunt idioti. Daca doreau sa opreasca acel convoi o faceau fara nicio victima. Puneau un vas in fata convoiului si cereau sa opreasca. Daca nu opreau stricau elicele vapoarelor si gata.
    Dar soldatii au fost trimisi la bord sub forma unui comando si in mod sigur cu indicatiile sa ii aresteze pe aia. Daca vroiau sa ii omoare, o torpila era de-ajuns.
    Cineva a facut regia aici. CLAR!

    Apreciază

  10. pepikul said, on iunie 2, 2010 at 11:13 pm

    Va mai aduceti aminte cum a invadat Hitler- Polonia? A fost totul regizat! Nazistii imbracati in hainele armatei poleneze au inceput a trage in populatia germana a orasului Gdansk, iar acest pretext a fost indeajuns pentru Hitler, ocupand Polonia in anul 1939!

    Apreciază

  11. Alin said, on iunie 3, 2010 at 1:42 am

    Si inca una la fel de indubitabila care prezinta cum s-au cam desfasurat evenimentele de fapt: http://www.veteranstoday.com/2010/06/02/israel-deliberately-murdered-civilians-aboard-freedom-flotilla/

    Apreciază

  12. harlau625 said, on iunie 3, 2010 at 3:15 am

    Daca Iranul sau Coreea de Nord ar fi facut ceva similar, erau deja ingropati. Dublu standard in aplicarea dreptului international si a dreptului marii. Israelul isi face un mare deserviciu de imagine procedand asa. Sfidand mereu lumea nu-si va asigura pacea.

    Apreciază

    • Radu said, on iunie 3, 2010 at 7:45 am

      V-am zis sa nu va infierbantati. Si Iranul, si Coreea de Nord, si Turcia au avut actiuni similare si chiar mai rele.

      Apreciază

  13. a4m said, on iunie 3, 2010 at 9:16 am

    off topic, un exemplu frumos pentru ortodocsii romani:
    http://savatie.wordpress.com/2010/05/31/24-de-clerici-si-352-de-mireni-din-mitropolia-moldovei-se-delimiteaza-de-actiunile-patriarhului-kiril/

    cam asta era si mesajul lui Danion Vasile, nu sa ne separam de Biserica, ci sa le dam de ales conducatorilor bisericii iar ierarhii sa se intoarca la dreapta credinta, lepadandu-se de erezie

    la fel s-a intamplat si in Georgia, Sinodul Bisericii Georgiene a avut de ales între a ieşi din CMB sau a rămâne fără o mare parte din credincioşi…
    s-ar putea intampla si la noi…daca ar fi cu cine…

    Apreciază

    • marcu said, on iunie 3, 2010 at 9:36 am

      „sa le dam de ales conducatorilor bisericii iar ierarhii sa se intoarca la dreapta credinta, lepadandu-se de erezie”

      Realitatea este ca ei sunt vanduti de mult satanei. Foarte bine face Danion, face tot ce se poate, sa-l sustinem, dar n-avem nici o sansa.

      Patriarhia Georgiei a iesit doar de fatada din CMB presati de cei de jos. La putin timp patriarhul l-au primit pe papa in tara lor, apoi a aprins lumanari in menora de hanuka si sinodul lor participa in continuare la rugaciuni ecumeniste.

      „nu sa ne separam de Biserica,”

      Cei care s-au separat (lepadat) de Biserica sunt ei! fiindca sunt schismatici si eretici! Si noi suntem la fel daca ramanem in comuniune cu ei!

      Apreciază

  14. Arcasul lui Stefan!!! said, on iunie 5, 2010 at 12:23 am

    http://uk.news.yahoo.com/4/20100604/video/vhd-gaza-aid-ship-rejects-israeli-compro-686f718.html

    nu seamana scenariul cu cel din WWII????

    de undeva tot trebuie sa inceapa

    Apreciază

  15. nea Anderthal said, on iunie 5, 2010 at 4:02 am

    salut,
    Ati citit mesajul presedintelui Turciei?Acesta spunea ca o baza turceasca din Iskenderun a fost atacata(?? de cine??) cu putin timp inainte de incidentul cu nava aceasta?Au pierdut 6 „ieniceri’ dar tot nu a spun CINE a fost in spatele atacului?…

    Apreciază

  16. WillyS said, on iunie 7, 2010 at 9:18 pm

    sacciv,
    cam asta se intampla in ziarele din midwest!
    http://www.suntimes.com/news/huntley/2352894,CST-EDT-hunt04.article
    ce zici?

    Apreciază

  17. […] VIDEO: Indubitabil activistii au atacat soldatii israelieni. Au facut-o insa in legitima aparare? VO… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.