SACCSIV – blog ortodox

Familia crestina si VIITOAREA PRIGOANA

Posted in APOCALIPSA, prigoana, vremurile din urma by saccsiv on mai 3, 2010

   „Oricine va mărturisi pentru Mine înaintea oamenilor, mărturisi-voi şi Eu pentru el înaintea Tatălui Meu, Care este în ceruri.  

   Iar de cel ce se va lepăda de Mine înaintea oamenilor şi Eu Mă voi lepăda de el înaintea Tatălui Meu, Care este în ceruri.  

   Nu socotiţi că am venit să aduc pace pe pământ; n-am venit să aduc pace, ci sabie.  

   Căci am venit să despart pe fiu de tatăl său, pe fiică de mama sa, pe noră de soacra sa.  

   Şi duşmanii omului (vor fi) casnicii lui.  

   Cel ce iubeşte pe tată ori pe mamă mai mult decât pe Mine nu este vrednic de Mine; cel ce iubeşte pe fiu ori pe fiică mai mult decât pe Mine nu este vrednic de Mine.  

   Şi cel ce nu-şi ia crucea şi nu-Mi urmează Mie nu este vrednic de Mine.  

   Cine ţine la sufletul lui îl va pierde, iar cine-şi pierde sufletul lui pentru Mine îl va găsi.”  

   (Matei 10, 32-39)

   Voi incerca sa postez saptamanal cate o tema de dezbatere legata de vremurile apocaliptice ce bat la usi. La articolul Cum trebuie sa actioneze un crestin in timpul viitorului AL TREILEA RAZBOI MONDIAL?, unii comentatori au ridicat o problema extrem de importanta: daca noi, barbatii, suntem pregatiti pentru marturisire pana la mucenicie, ce facem totusi cu sotiile si eventual cu copii nostrii? Partial, tema a fost abordata si in articolul:

Ce facem cand sotia (sotul) nu este crestin, accepta vaccinarile, accepta cipul sau pur si simplu nu accepta opinia noastra anti-sistem?

   Dupa cum am mai spus si in alte dati, e bine ca atunci cand ne punem intrebari de acest tip, sa cautam raspunsuri in Sfanta Scriptura, in Pateric, in Vietile Sfintilor. Si cum azi i-am pomenit pe Sfintii Mucenici Timotei şi Mavra, soţia sa, sa vedem cum au procedat aceia:

   Acest sfânt Timotei aflându-se în chipul clericilor, în Egipt, fiind anagnost, învăţa poporul din satul Penapeon sfintele cuvinte. După aceea luându-şi femeie pe Mavra, şi nelocuind cu dânsa nici douăzeci de zile, a fost pârât, şi l-au dus la Arian, guvernatorul Tebaidei. Acesta i-a poruncit să-şi aducă cărţile pe care le citea creştinilor, el însă n-a voit să facă aceasta, ci încă a zis guvernatorului că el îşi ţine cărţile în loc de copii, şi cu acestea se întăreşte şi de îngeri este păzit, când îi cheamă într-ajutor prin puterea dumnezeieştilor cuvinte ce erau scrise în cărţi; şi că nimeni nu-şi va da de bunăvoie copiii săi spre moarte. Pentru aceasta i-au băgat prin urechi piroane de fier arse, din care i s-au vătămat luminile ochilor, şi i s-au scurs.   După aceea îi legară gleznele la o roată i-au pus o zăbală în gură, şi l-au spânzurat cu capul în jos, legându-i o piatră de grumaji. Dar neslăbindu-se el cu aceste chinuri, a gândit guvernatorul să amăgească pe femeia lui, Mavra, şi a luat-o cu amăgiri, zicându-i să se împodobească şi să slujească idolilor. Iar ea nu a ascultat de dânsul, ci mai vârtos ascultând ce o învăţa sfântul Timotei, soţul ei, ea a mărturisit înaintea guvernatorului că este creştină. Atunci i-au smuls părul capului şi i-au tăiat degetele şi au băgat-o în apă clocotită, în care nefiind opărită sfânta, a crezut guvernatorul că apa nu este clocotită şi a poruncit să i se toarne apă în mână. Atunci sfânta a luat cu mâna ei apă din căldare şi turnându-i în mână s-a jupuit pielea de pe mâna guvernatorului. Pentru aceasta au fost răstigniţi amândoi, şi stând nouă zile răstigniţi, se învăţau unul pe altul să rabde chinurile, şi se sfătuiau să nu slăbească, şi aşa şi-au dat sufletele în mâinile lui Dumnezeu.

   În vremea când se aflau sfinţii pe cruce, diavolul venind în vedenie la sfânta muceniţă Mavra, i-a dat un pahar de miere cu lapte, şi o îndemna să-l bea, iar ea cu rugăciunea sa l-a alungat; şi iarăşi a văzut cum a dus-o la o apă curgătoare, şi o îndemna să bea; dar ea zise: „Nu voi bea dintr-acestea, ci din paharul vieţii şi al nemuririi ce mi-a pregătit Hristos” – şi aşa a fost diavolul biruit şi s-a depărtat de la dânsa. Şi venind îngerul lui Dumnezeu la dânsa, a văzut sfânta că a dus-o la cer, şi luând-o de mână îi arătă un scaun, şi haină luminoasă peste dânsa şi o cunună, şi-i zise: „Acestea ţi s-au gătit ţie”. După aceea a dus-o într-un loc mai înalt, şi iarăşi îi arătă alt scaun şi haină înfrumuseţată şi cunună, şi-i zise: „Acestea s-au gătit spre moştenire bărbatului tău. Iar osebirea locului însemnează că bărbatul tău a fost pricinuitor al mântuirii tale”.

   Am citat mai sus din:

http://www.calendar-ortodox.ro/luna/mai/mai03.htm

   Din Vitetile Sfintilor mai aflam insa ca Sfanta Mavra fusese luata de sotie de foarte tanara (minora dupa legislatia actuala) si ca inca nu stia prea multe despre invatatura crestina, de aceea a incercat guvernatorul s-o pacaleasca si astfel, prin ea, de ar fi fost cu putinta, sa-l rataceasca si pe sotul ei ce deja era supus la cazne. Si la inceput se parea ca-i reuseste ticalosului planul, caci, la indemnul sau, tanara s-a imbracat frumos, s-a parfumat si s-a dus la locul in care era muncit Sfantul Timotei, in ideea ca acela va renunta si de dragul ei, se va hotara sa n-o lase singura, vaduva dupa nici 20 de zile de casnicie.

   Dar Sfantul a mustrat-o si i-a spus ca parfumul ei este ispita prin care doreste sa-l indeparteze de cununa muceniciei. Iar ea s-a trezit …

 

32 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on mai 3, 2010 at 8:12 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. luchiana said, on mai 4, 2010 at 12:07 pm

    Frate Saccsiv,

    Frumoasa tema si foarte ampla….esenta identitatii nostre crestine.
    Sa incepem cu inceputul: In ortodoxie familia se intemeiaza avand la fundamentul ei, una din cele 7 taine ale bisericii nostre, taina cununiei. Eu incerc acum sa explic , asa cum ma pricep, cum ar fi o casnicie care incepe asa ca la carte. Amandoi botezati, spovediti, feciorelnici. Duhul Sfant se pogoara peste curatie…Daca sunt in continuare crestini practicanti, atunci nasc prunci, care au daruri multe, tin posturile, se roaga…Si Dumnezeu le da cat pot duce, ma refer la numarul de prunci. Dar casnicia, cum am mai spus pe aici, nu are ca prim scop nasterea de prunci, ci mantuirea sotilor si a copiilor.
    Daca casnicia a inceput cu „stangul”, adica fara pregatirea, expusa mai sus, inainte de taina cununiei, nu trebuie sa deznadajduim, pentru ca Dumnezeu prin sarguinta noastra indreapta viitorul nostru si al familiei noastre. In aceste conditii ne trebuie mai multa cainta pentru pacatele facute poate fara voie, mai multa rugaciune, care ne ajuta sa ne curatim de pacate. In conditiile curatirii permanente de pacatele noastre, prin spovedanie, Sfanta Liturghie, Sfantul Maslu, rugaciune personala, orice prigoana catre mica biserica (familia) se poate duce cu responsabilitate, fara pierderea mantuirii.
    Foarte important este sa avem nadejde la Dumnezeu care ne iubeste, asa cum nu vom reusi noi niciodata sa o facem. „Iubirea lui Dumnezeu catre cel mai mare pacatos este mult mai mare decat iubirea celui mai mare sfant catre El” (parintele Arsenie Boca).
    Caderi vom avea in acesta lupta cu noi insine, cu cei din familie, cu ceilalti, dar nadajduind la mila Domnului, ne vom ridica si vom continua lupta cu bucurie, stiind ca vom birui alaturi de El.

    Dumnezeu sa ne lumineze mintea, sa ne umple de iubire inima si sa ne intareasca credinta pe care sa o aparam chiar cu viata noastra daca ni se cere!

    Apreciază

  3. M said, on mai 4, 2010 at 1:01 pm

    „daca noi, barbatii, suntem pregatiti pentru marturisire pana la mucenicie, ce facem totusi cu sotiile si eventual cu copii nostrii?”
    Ii pregatiti sufleteste , le explicati asa cum stiti voi mai bine ca – ce este in lumea aceasta e trecator , azi esti , maine daca Dumnezeu nu vrea , te duci ” dincolo ” ( problema e daca acel -dincolo – e rai sau iad ) .
    Daca ei se tem de moarte ( moartea fizica) , cu atat mai mult ar trebui sa le fie frica de moartea vesnica ( moartea sufleteasca , aici e durerea cea mare )
    Prin urmare , ” copile , sotie , aici ne decapiteaza o singura data si ajungem in rai , dincolo suntem decapitati pe veci daca nu-L marturisim pe Hristos . „

    Apreciază

    • Pustnicul Digital said, on mai 4, 2010 at 2:01 pm

      Ce este moartea vesnica? Eu stiu ceva de chinul vesnic nu de moartea vesnica. Moartea vesnica suna bine … se taie lumina, e simplu. Chinul vesnic este exprimarea corecta si induce o imagine mai convingatoare.

      Apreciază

      • M said, on mai 5, 2010 at 10:24 am

        Pustnicul Digital ,
        Vezi ca le stii mai bine 🙂 . Asa am numit-o eu – moarte vesnica , practic esti mort , pe veci .Vata e doar in rai .

        Apreciază

    • X said, on mai 4, 2010 at 3:58 pm

      usor de zis, dar practica te omoara…

      pai zi-le tu asa si sa vezi apoi cum te intreaba: tu ai baut ceva? ce tot bati campii acolo?
      zi-le de vremurile de pe urma, de credinta si de conspiratia fortelor raului la pervertirea omenirii si sa vezi cum isi rad de tine (nu asta ar fi problema) dar te mai si acuza ca dupa ce ca pierzi vremea pe net cititnd prostii mai vii si le mai si debitezi altora stricandu-le ziua… nici asta n-ar fi problema, daca nu s-ar ajunge, prin repetarea fazei asteia, la situatia in care toata familia consimte ca era si cazul sa divortezi, nu mai puteati continua asa o viata trista si deprimanta, uite cum a luat-o pe campii si viseaza numai cipuri si armaghedoane

      ti se rupe inima de copii cand vezi ca se uita la desene animate care ii invata ca de Craciun sa faci o fapta buna ca sa primesti un cadou de la un mos rosu cu alb, dar „nu poti sa strici bucuria copilului spunandu-i tu de iesle si drum, oboseala si nastere neprogramata la cezariana, sa-i strici copilului sarbatorile „de iarna”… si ti se rupe sufletul de mila copilului, ca nu are nici o sansa sa afle despre acea notiune numita mantuire…

      e usor sa zici ca poti sa iti indemni sotul/sotia sa se trezeasca, zi-mi mie cum explici cuiva care doarme, ca are ochii inchisi si nu vede? ……….. cum???

      Apreciază

      • M said, on mai 5, 2010 at 10:44 am

        X ,
        Inteleg perfect situatia , chiar problema expusa de tine a fost probata pe propria-mi piele . Lasa-i sa rada – o data , de doua ori , tu vorbeste-le de: Hristos , viata vesnica , rai , iad , moarte , pana cand poti . La un moment dat ai sa vezi ca devin mai seriosi , ba chiar se pun pe ganduri si – CULMEA – incep chiar ei sa studieze ” fenomenul „. Nu te lasa de rugaciune .
        La copii e mai delicat ( lasa desenele ! la acelea ma mai uitam si eu , sunt copii ,decat sa fac prostii mai mari , mai bine ii mai lasi si pe la desene ( dar nu dintracelea cu :demoni , sau chiar -obscenitati , mai bine mosul ala cu barba sura )) .
        Cred ca ai mult de munca, incearca sa inlocuiesti povestile cu -Zana maseluta -de seara cu invataturi din Pateric , mai adapteaza-le , sa nu-i sperii din start , trebuie sa-i intaresti , nu sa-i sperii .
        Apropos , mersi pentru coplimentul – (betiva , dementa ) – ce s-a putut deduce de aici
        „pai zi-le tu asa si sa vezi apoi cum te intreaba: tu ai baut ceva? ce tot bati campii acolo?
        tu ai baut ceva? ce tot bati campii acolo? ”
        Incearca , ai sa vezi ca merita , nu va lasati ! satanei ii place deznadejdea . Nu ni se cere decat sa fim decat – nebuni – nebuni ai lui Hristos, atat ! 🙂
        Azi te fac nebun ,maine or sa planga si or sa te iubeasca mai mult .

        Apreciază

  4. fane said, on mai 4, 2010 at 2:03 pm

    iata exemplu de lucrare a Sfantului Duh in suflete credincioase . V-am mai spus si cu alte prilejuri , nu Timotei si nici Mavra au infruntat toate acestea ci totul sub Puterea fara de margini a Duhului Sfant . El vegheaza permanent asupra celor care au primit aceasta binecuvantare de la Tatal , prin El se implineste in ei , voia Tatalui . In acestia , voia lor nu mai exista , Vointa lor a fost inlocuita complet de voia Tatalui , s-au predat complet lucrarii Sale sfinte , trupul si sufletul lor l-au supus in slujba Tatalui si Duhul actioneaza in acest chip minunat . Iar rasplata lor , ca frumusete , doar prin Duhul poate fi vazuta .
    Mari si minunate sunt lucrarile Tale , Treime Sfanta si Tie slava Iti inaltam , Tatalui , Fiului si Sfantului Duh . Amin !

    Apreciază

    • toteu said, on mai 4, 2010 at 4:03 pm

      deci, ca sa inteleg, daca asa sta treaba, nu are sens sa ma mai agit cu nimic, pt ca daca decide Dumnezeu Tatal sa anuleze voia mea si sa o inlocuiasca cu voia Lui, atunci se rezolva de la sine toata treaba, iar daca nu decide sa faca asta, atunci degeaba ma agit, ca daca nu vine Duhul Sfant nici nu o sa fac eu mare branza numai din voia mea….

      sau o fi poate o deosebire intre voie si putinta…. adica sa am eu vointa si mai pune si Domnul ceva putinta pe langa neputinta mea…. asa o fi oare?

      Apreciază

      • fane said, on mai 5, 2010 at 5:31 am

        Mai frate ,
        Tatal ceresc nu vrea sa-ti anuleze voia ta , tu singur trebuie sa decizi asta , aceasta este libertatea data noua , sa alegem singur de ce parte ne plasam . Ai ales pe Tatal , foarte bine , preda-te total in bratele Tatalui , altfel vei face ca Petru cand a mers pe ape spre Hristos dar din cauza slabirii credintei lui a inceput sa se scufunde , deci predarea n-a fost completa . Daca il primesti pe Hristos in sufletul tau , nu ti se pare normal sa-l lasi pe El sa lucreze in locul tau ? Asta nu inseamna oare ca ti-ai infrant vointa ta si lasi doar voia Lui sa actioneze . Iar “ treaba “ de care vorbesti nu se rezolva de la sine ( DE CE PRIVESTI ATAT DE SIMPLIST LUCRAREA SFANTA ? ) o rezolva Duhul Sfant in locul nostru , noi suntem doar cei PRIN care se face lucrarea . Asta nu inseamna ca noi nu facem nimic , dimpotriva , va fi chiar mai greu decat daca am rezolva totul prin vointa noastra , noi trebuie sa ne rugam neincetat si cu maxima credinta , pentru ca harul Tatalui sa se inmulteasca continuu . VA fi greu , dar suntem incredintati ca aceasta solutie este singura corecta si izbavitoare pentru ca Duhul Sfant si voia Tatalui nu pot sa greseasca niciodata .
        Preferi sa-ti masori vointa ta cu intelepciunea Tatalui ? Sau vrei ca predarea sa fie incompleta ? Oare nu ne-a precizat Iisus sa avem grija sa nu fim “caldicei” , pentru ca asa vom fi daca lucrarea Sfanta nu va fi completa , in noi .
        In Rugaciunea Domneasca , spunem , de fiecare data :
        “ … FACA-SE VOIA TA , PRECUM IN CER , ASA SI PRE PAMANT …”
        Iar aceasta rugaciune ne-a fost lasata chiar de Iisus Hristos si El a conceput-o pentru a fi atotcuprinzatoare , chiar daca foarte scurta . Prin urmare , daca vrem sa fim fii ai Imparatiei , daca vrem sa ne bucuram de cununa cea stralucitoare , suntem datori sa facem toate acestea sau ne vom incuia singuri in afara imparatiei .

        Apreciază

  5. fane said, on mai 4, 2010 at 2:36 pm

    ” …noi, barbatii, suntem pregatiti pentru marturisire pana la mucenicie …”

    Cine spune ca noi suntem pregatiti , cine apreciaza asta ? Noi ? Asta este ca si cum m-ai intreba : esti pregatit sa pleci la piata ? Da , am banii in buzunar , mi-am facut lista de cumparaturi , am sacose , voi merge pe traseul … Nu este al nostru sa apreciem asta , Altcineva ne va da nota , va spune daca ne-am calificat sau ba . Ar trebui ca perioada aceasta de pregatire sa cuprinda cam ceea ce spune Avva Selafiil din articolul fratilor de la Razbointrucuvant :
    >>>Piotr, Piotr, adânceşte-te în pustie, fugi în pustie, lasă toate cele trecute şi înnoieşte-te încet, încet… Bine, dar unde, care pustie?, mă întrebi… Ei, dragul bunelului, fă-ţi inima ta pustie faţă de duhurile deşarte ale lumii: de tot ceea ce ţine de glumele ei deşarte, de ambiţiile ei serbede, de rigorile ei de mucava, de mondenitatea care face toată viaţă cenuşie, cenuşie… Fă-ţi inima ta pustie dinspre acestea, copile, şi, încet-încet, la schituleţul din oaza de apă vie aflată în mijlocul acestei pustii, vor veni şi îţi vor sluji şi te vor veseli îngerii, cu darurile lor dumnezeieşti.
    Căci altfel, poţi fi în pustia Afonului cea mai adâncă, în pustia Siberiei cea mai sălbatecă, şi să n-ai linişte, pentru că nu ţi-ai făurit încă pustie în inimă dinspre deşertăciunile lumii. Şi invers, poţi să fii călugăr şi-n mijlocul oraşului, unde şi acolo Domnul te va ajuta cu harul Său să te pustieşti faţă de comodităţile vieţii citadine, copile drag. De aceea totul se făureşte întâi în inimă, şi pustia, şi fuga, şi monahism şi apoi vine vremea dării pe faţă a acestei stări, adică a înfăptuirii a ceea ce ai înlăuntru… Sfântul Arsenie avea deja pustia preadulce în inima sa, situaţia sa era “coaptă”, ca să zic aşa, şi plecarea lui nu a fost decât o consecinţă firească a ceea ce purta de ceva vreme în suflet… Aşa va fi şi cu tine, copile, dar ai răbdare puţintel… Domnul îţi va rândui cele de care sufletul tău însetează, El nu rămâne dator dorurilor noastre…<<<<

    In acest fel suntem pregatiti atat pentru prigoana cat si pentru moartea ce poate sa survina in oricare alta clipa a vietii . Daca nu vom aborda astfel pregatirea noastra , suntem frunze pe apa , curentul raului ne va purta de la un mal la altul .

    Familia … Oare cate din sotiile noastre ar putea fi pacalite sa procedeze asemenea Mavrei ? Oare cate din mame vor fi inselate gandindu-se la copii , la existenta lor pamanteasca si vor ceda rapid , inainte de a lua in calcul faptul ca prin martiriul lor pot sa-i mantuiasca si pe copiii lor ? Oare cati dintre tati si soti nu vom ceda cand vom vedea lacrimile copiilor , sotiilor sau poate chiar chinurile lor ?… Vedeti cate calcule sunt ? Raspunsul este doar unul : vor rezista aceeia care s-au pregatit corect duhovniceste si care au primit Har peste Har de la Tatal Ceresc si in care Duhul lucreaza inca dinainte de prigoana .
    Faca-se voia Domnului Dumnezeului nostru , cu noi , cu toti !

    Doamne , ajuta-ne !

    Apreciază

  6. fane said, on mai 5, 2010 at 5:36 am

    @saccsiv ,

    ma asteptam ca articole de acest gen sa atraga maximul posibil de comentatori . A disparut interesul ? Sau sunt probleme cu afisarea comentariilor ? Ce se intampla oare ?

    Apreciază

  7. luchiana said, on mai 5, 2010 at 5:56 am

    @fane,

    Si eu am ramas surprinsa de lipsa de interes la aceasta tema. S-a mai vorbit pe „Cum sa trebuie sa actioneze un crestin in timpul viitorului WW3, poate de aceea…

    Apreciază

  8. CYRUS THE ANTIVIRUS said, on mai 5, 2010 at 6:39 pm

    „…vor fi vremuri aşa de grele, încât oricine va chema Numele Domnului va fi mântuit…..”
    E o promisiune suficient de încurajatoare pe care Dumnezeu ne-o face ! Avem noi oare destulă credinţă s-o considerăm absolut valabilă ? Să nu uităm că Dumenzeu ÎNTOTDEAUNA îşi ţine Cuvântul său !

    Apreciază

  9. Alexandra said, on mai 6, 2010 at 2:16 am

    @X si M si altii care ati scris despre noi cei „nebuni” si restul lumii.

    Am parte zilnic de situatia descrisa de X….nu e usor dar nici imposibil sa marturisesti asa de-asurda.
    M are dreptate trebuie sa insistam nu sa descurajam.

    Din istoria acestor doi mucenici doua momente m-au pus pe ganduri si cu astea ne confruntam noi acum….despre asta discutam de fapt.
    1. Momentul in care Mavra vine la sotul ei sa-l induplece sa renunte la marturisirea lui. Acesta ii vorbeste si ea crede in Hristos
    2. Momentul in care diavolul o ispiteste si ea nu se lasa „pacalita”.

    Pentru mine ambele momente sunt taine mari…incerc si eu sa mi le explic aici impreuna cu voi.

    Primul moment ne arata ca sfantul Timotei a vorbit cu convingere, din suflet, facandu-si datoria de a suferi pentru Hristos iar Duhul Sfant a lucrat peste sotia lui. Ce i-a spus el? cum s-a trezit ea la Adevar? ce a trecut prin mintea sau sufletul ei in acele momente? nu putem sti…un lucru este cert Duhul Sfant a lucrat in sufletul ei dandu-i curajul marturisirii. Mare taina dumnezeiasca…prea multe nu putem noi pricepe doar intuim…pentru mine mesajul suna asa: marturisirea cu orice pret…restul, cu ceilalti, e lucrarea Domnului.
    Stau si ma gandesc ca noi aici ne intrebam cum sa facem si ce sa spunem, sfantul Timotei nu cred sa se fi gandit la vre-un discurs frumos pentru acele clipe, nici nu s-a intrebat ce-o zice sotia lui….a marturisit si gata.

    Al doilea moment e iarasi minunat. Cum a stiut sfanta de ispitele diavolului? Era tanara, fara prea multa experienta duhovniceasca (se vede din faptul ca in primele momente s-a invoit sa-l induplece pe sotul ei) si totusi fiind pe cruce reuseste sa realizeze ca e ispitita si gaseste puterea sa se opuna.

    Eu cred ca ea a avut parte de Intelepciunea Dumnezeiasca pentru ca marturisea, nu a deznadajduit, nu mai era loc de indoieli si intrebari era numai cu gandul la Hristos pentru Care si murea. De acolo i-a venit stiinta si puterea.

    Un alt lucru care se vede aici este ca s-au avut unul pe altul spre incurajare…sa stai pe cruce zile in sir dupa ce ai fost chinuit in fel si chip….nici cu gandul nu putem gandi, dar au fost impreuna in Hristos.

    Fratilor m-ar bucura nespus sa comentati si voi aceste momente caci avem multe de invatat de la sfinti iar acestia doi in particular ne spun multe legate de subiectul discutiilor noastre (ce e de facut in momentul in care trebuie sa alegi), eu am incercat sa schitez ce am priceput eu….mi-ar fi de ajutor sa vad ce ati priceput si voi ceilalti.

    Apreciază

  10. daniel said, on mai 6, 2010 at 10:51 am

    @ pustnicul digital,
    Ce nume infiorator ai gasit! gaseste un nume mai contemplativ. Altfel, tu ce contempli? Uratenia digitala contrara cu lucrarile Iubirii?
    Toata era digitala este complet urata in fata ochilor Domnului numai ca EL o permite pentru a gasi noi inca o cale suplimentara de pocainta.
    Dragul meu prieten cel mai simplu si clar spus: moartea vesnica este starea fara Dumnezeu.
    Moartea vesnica nu este nici pe departe moarte, adica o intepeneala neclintita, asa cum vedem noi pe raposati, pentru ca in fata lui Dumnezeu toti sunt si raman vii de-a pururi.
    Moartea vesnica este activitatea continua, fara incetare, incarcata de pedepsele dure nesfarsite permise de Dumnezeu pentru sufletele care au plecat nepregatite de pe pamant. Bicele lui Dumnezeu sunt diavolii care chinuiesc aceste sarmane suflete.

    dragi prieteni,

    Referitor la prigoana viitoare.
    De ce permiteti ca inima sa se tanguiasca de frica? Unde este pacea care distruge din radacini al treilea razboi mondial? in care inima? Eu vreau in toate sa domneasca pacea, si o si primeste deja cel care traieste in pace inima sa. Amin
    Oare nu ar trebui ca inimile voastre sa fie pline de pacea adanca, care topeste si cele mai cumplite razboaie si furtuni, care leaga si vindeca si cele mai dezbinate familii?
    Cultivati cat mai des iubirea de Domnul nostru Iisus Hristos in inima voastra. Traiti-o cu cea mai mare intensitate si mai deplina pace. Chiar acum. Inima voastra sa ramana mereu in bucurie, in liniste, in pace. Numai asa vine atentia neincetata la EL, smerenia, lacrimile, bucuria neincetata in lumea asta trista, vine puterea de a rabda toate spectacolele astea care distrag sufletul de la introspectie interioara si de la cercetarea constiintei, de la trezvie.
    Cu cat vreti sa ramaneti mai mult netulburati de manifestarile lumii exterioare, prin aceea ca urmati pacea, traind pacea cu atat mai mult Harul lui Dumnezeu umple inima voastra.
    Vreti rabdare? Traiti rabdarea. Asa este Dumnezeu cu noi in ispita (psalm 90).
    Acum sa va spun ceva important.
    Cand duhul omului este complet trezit la viata el nu mai are poticneli interioare, pentru ca Satan nu mai are permisiunea sa atace un suflet complet viu in Domnul.

    Concluzia este, dragii mei copilasi, ca zi de zi, clipa de clipa trebuie sa topim prin buna purtare (pace si iubire) in fata Domnului micile prigoane ingaduite pentru pocainta si avansul nostru duhovnicesc si astfel, prin lucrarea Duhului Sfant si trairea noastra in Duhul nu avem de ce ne teme pentru viitor: marea prigoana (inclusiv al treilea razboi mondial) nu este altceva decat o pleava de praf. atentie: sa refuzam cipuirea, bineinteles.

    inca ceva.

    Imi amintesc ca pe blogul acesta se puneau in discutie cuvintele urmatoare ca: Arhitect, pace si iubire samd.
    Tatal nostru drag zice asa:
    „Dragul Meu fiu, draga Mea fiica, vrei sa stii cine este arhitectul adevarat? Cel care a facut totul cu o indemanare desavarsita si prezerva viata sau cel care Ma imita ca si Creator si isi gaseste placerea sa distruga tot? Inima ta stie raspunsul. Constati ca vrasmasul Meu este Distrugatorul si nu Arhitectul.
    La fel si Iubirea si Pacea. Vrajmasul Meu vorbeste despre ele dar nicodata nu le traieste, desi ii permit acest lucru. De aceea, mare bucurie Imi faceti sa traiti intens in inimile voastre Pacea si Iubirea Mea. Vedeti cum copiii si chiar alti oameni folosesc un vocabular dezonorant si cu atat mai mult nu va mai rusinati de aceste atribute divine ale Mele, caci chiar ele va dau viata si va fac nemuritori, asa cum sunt deja multi fii si multe fiice dragi Mie.
    Masonii? Ei lucreaza fara sa isi dea seama. Imita si ei ca si conducatorul lor. Si ei se pot intoarce la Mine, daca voiesc asta, dar deocamdata sunt mult acaparati de lumea exterioara ca sa simta chemarea blanda a Mea din inima lor.
    Nu va mai temeti de Vrajmasul Meu ci mereu sa Imi odinhesc picioraele Mele in inima voastra.
    Cea mai mare bucurie a voastra sa ramana atunci cand in liniste, plini de entuziasm, fara tulburare Ma chemeti in inima voastra. Daca veti voi mereu acest lucru, bucuria Mea va fi de-a pururi in voi.
    Binecuvantarea Mea cu voi. Amin”

    vedeti?
    asa ar spune Tatal Ceresc celor care isi pun atatea si ataea probleme referitoare la cuvinte.

    cam atata pentru astazi

    avem multe de infaptuit

    va multumesc,

    Daniel

    Credeti ca Dumneze

    Apreciază

  11. luchiana said, on mai 6, 2010 at 11:04 am

    Iubiti frati si surori in Domnul,

    Dumnezeu s-a intrupat real, s-a jertfit real pentru pacatele noastre, a inviat real si s-a inaltat la Tatal in mod real pentru un mai mare ajutor catre noi. Tot ce a afirmat este real, deci nu ne ramane decat sa fim si noi cu incredere, nadejde ca nu ne paraseste niciodata daca ii cerem asta!
    Chiar daca s-a Inaltat la Cer, Domnul Iisus Hristos, care este viata – a fi – este in continuare in realitatea noastra de zi cu zi langa noi, asteptand cu dragoste si rabdare sa ne deschidem inimile catre El si sa ne umplem de El.
    Daca avem aceasta atitudine, atunci toti vrajmasii sunt alungati, iar temerile noastre, de asemenea. Teama sa fie numai de a-L pierde pe Domnul si nu alta.

    Doamne ajuta-ne sa ne implinim prin Tine si cu Tine!

    Apreciază

  12. daniel said, on mai 6, 2010 at 11:22 am

    exact

    daca ne temem de al treilea razboi mondial inseamna ca Domnul nu este in inima noastra.

    Apreciază

  13. luchiana said, on mai 6, 2010 at 11:46 am

    @saccsiv,

    Ieri a fost lansata o carte a domnului Klaus Kenneth „Calator pe pamant romanesc”. Acum l-am vazut pe domnul si pot spune ca m-a impresionat curajul de a-L marturisi pe Hristos si intr-o tara crestin ortodoxa.
    Se simte ca a fost fiul duhovnicesc al parintelui Sofronie de la Essex, deci un frate duhovnicesc cu parintele Rafail. Duhul sfintilor parinti, cu multa dragoste de Dumnezeu si de oameni. Asta vrea Domnul de la noi! Sa il marturisim!

    Doamne ajuta!

    Apreciază

  14. luchiana said, on mai 6, 2010 at 12:06 pm

    @saccsiv,

    Uite ceva cutremurator, legat de cum putem sau nu sa il marturisim pe Hristos!
    Un film cu martiriul sfantului canonizat in 23 mai 1996 Evgheni Rodonov din Rusia.

    Doamne intareste-ne!

    Apreciază

    • saccsiv said, on mai 6, 2010 at 12:18 pm

      luchiana

      Reiau ceea ce am scris si la Laurentiu Dumitru:

      http://laurentiudumitru.ro/blog/2010/04/17/noul-mucenic-rus-evghenie-rodionov-atentionare-filmarea-video-include-scena-martiriului/

      Fragmentul cu executia face parte dintr-un filmulet macabru.
      Acolo aflam despre un tanar de 17 ani ce a fost impuscat dupa ce a refuzat sa treaca la islamism. Este postat de asemenea transcriptul cu „dialogul” din timpul uciderii lui Aleksey Lipatov:
      Un prizonier rus, doar un puşti, zace pe iarbă…
      Cecen înarmat cu un cuţit: “Întoarce-te.”
      Puştiul se mişcă puţin pe laterală…
      Cecen din spatele camerei video: “STAI CULCAT!”
      Cecenul scoate cuţitul şi se apleacă spre puşti…
      Lipatov: “Nu trebuie să mă tai… îţi spun totul…”
      Cecen înarmat cu un cuţit: “Ce îmi vei spune?”
      Cecen din spatele camerei video: “Hai, vorbeşte…”
      Lipatov: “Vă spun unde se află.”
      Cecen din spatele camerei video: “Unde se află?”
      Lipatov indică spre dealul cu case: “Acolo, în casa aia.”
      Cecen înarmat cu un cuţit: “Poftim?”
      Cecen din spatele camerei video: “Ce este în casa aia?”
      Lipatov: “Arme şi muniţie.”
      Cecen înarmat cu un cuţit: “Unde? În casa aia?” Arată cu degetul.
      Lipatov: “Da, de acolo.”
      Cecenul care are cuţit se uită la camaradul lui.
      Cecen din spatele camerei video: “Minte…”
      Cecen din spatele camerei video: “Stai culcat la pământ.”
      Cecen înarmat cu un cuţit: “Ce ne mai poţi spune?”
      Cecen din spatele camerei video: “Unde sunt armele?”
      Lipatov: “Poftim?”
      Cecen din spatele camerei video: “Armele şi muniţia.”
      Lipatov: “În vârful muntelui.”
      Cecen înarmat cu un cuţit: “Unde?”
      Lipatov: “Acolo, în vârf.” Arată cu degetul.
      Cecen înarmat cu un cuţit: “Eşti sigur?”
      Lipatov: “Da, da.”
      Împuşcături de AK… cecenul care are cuţit se retrage şi nu vrea să-l înjunghie… îi este milă de puşti:
      “Ce vrei să fac eu?” în limba cecenă.
      Cecen din spatele camerei video: “Doar să-l tai.”
      Lipatov: “Acolo, este chiar acolo.” Arată cu degetul.
      Ceceni ţipă: “Lasă-l în pace şi întoarce-te!”
      Câţiva dintre ei ţipă toţi deodată. Se aud focuri de armă de la AK.
      Cecenii continuă să strige: “Lasă-l în pace… întoarce-te odată.” (Se referă la celălalt puşti care a fugit.)
      Cecen înarmat cu un cuţit: “Întoarce-te cu spatele.”
      Cecen: “Scoate-ţi cureaua.”
      Cecen din spatele camerei video: “Haide, taie-l.”
      Lipatov: “Nu trebuie să faci asta.”
      Cecen din spatele camerei video: “Înjunghie-l odată.”
      Lipatov: “Nu trebuie să faci asta, te rog…”
      O jigodie de cecen îl loveşte cu cureaua.
      Cecen: “Bine, haide!”
      Cecen cu jeacă Adidas: “Mâinile la spate!”
      Lipatov: “Te rog, nu.”
      Cecen (Adidas): “Mâinile la spate!”
      Cecen (Adidas) îl loveşte pe Lipatov peste faţă: “Am spus mâinile la spate!!”
      Lipatov este lovit cu un AK [este un tip de armă de foc].
      Cecen din spatele camerei video: “Repede, repede.”
      Lipatov: “Vă rog, haideţi să vorbim…”
      Cecen cu camera video: “MÂINILE LA SPATE! Nemernicule.”
      Cecen: “Dă-o **** de curea.”
      Puşca îl loveşte pe puşti.
      Cecen din spatele camerei video: “Hăcuieşte-l odată, ce ****!”
      Lipatov: “Te rog, nu vreau.”
      Se luptă.
      Lipatov ţipă: “NU VREAU SĂ MOR! VĂ ROG!”
      Cecen: “Înjunghie-l.”
      Lipatov plânge.
      Lipatov: “NU VREAU SĂ MOR, VĂ ROG!! Sunteţi oameni foarte buni, vă rog!”
      Cameramanul: “Da, suntem oameni foarte, foarte buni… CEI MAI BUNI.”
      Cecen: “Ia cuţitul.”
      Un cecen îi dă câţiva pumni în cap puştiului.
      Cecen cu cuţitul: “Nu-l mai lovi.”
      Cameramanul: “O să trăieşte în Oraşul Mormintelor.”
      Lipatov: “Mami! Mami”
      Cameramanul: “Torturaţi-l.”
      Lipatov: “VREAU SĂ TRĂIESC!”
      Cameramanul, sarcastic: “Vrea să trăiască!”
      Lipatov ţipă…3 împotriva unuia, cecenii îl atacă.
      Lipatov: “Haideţi, băieţi… Vreau doar să trăiesc.”
      Cecen: “TAIE-L ACUM!”
      Lipatov: “Lăsaţi-mă în pace!”
      Un cuţit îi străpunge gâtul lui Lipatov. Lipatov îngenunchează în timp ce este împuns în cap cu un AK.
      Cecenul cu cuţitul către tipul cu AK: “Ce **** faci? Du-te ******* de aici.”
      Cecenul cu cuţitul: “O să fac asta singur!”
      Un cecen îi taie gâtul lui Lipatov, îl înjunghie în gât… o dată şi încă o dată… Lipatov este mort.

      https://saccsiv.wordpress.com/2010/03/01/socanta-rusie-dintr-o-icoana-a-unui-soldat-rus-decapitat-de-ceceni-a-iesit-mir-iar-9-neonazisti-rusi-ce-ucideau-non-slavi-au-fost-condamnati/

      Apreciază

  15. luchiana said, on mai 6, 2010 at 12:36 pm

    @Saccsiv,
    Multumesc. Dar nu am inteles ceva…Acelasi din film este Evgheni, noul mucenic?

    Apreciază

    • saccsiv said, on mai 6, 2010 at 1:13 pm

      luchiana

      In scena decapitarii s-ar parea ca nu e el. Spun s-ar parea, deoarece ma bazez pe cele scrise de cel ce a postat intregul film macabru. Link-ul l-am pus la Laurentiu. Acum, poate n-am inteles eu bine sau poate bate acela campii si atunci ii bat si eu. Am informat insa cititorii lui si ai mei despre filmul din care a fost luat fragmentul, sperand ca unii dintre ei stiu sau vor gasi ceva mai multe informatii. Oricum ar fi insa, un fapt e cert: Sfantul a fost ucis deoarece nu s-a lepadat. Ca sunt sau nu filmarile cu el, e alta chestie.

      Apreciază

      • M said, on mai 6, 2010 at 8:32 pm

        luchiana,
        Am gasit filmul integral ce contine mai multe decapitari , dar , nu mai trec pe site-ul acela , imi ajunge 🙂 . Tin minte ca se faceau trimiteri de pe un site pe altele. Nu va uitati , sau daca ati incercat rugati-va o ora ca sa va reveniti 🙂

        Apreciază

  16. luchiana said, on mai 6, 2010 at 1:26 pm

    Multumesc frumos frate Saccsiv!
    Si eu am simtit o mare dorinta de viata, care poate in acele momente devine…nu stim ce a fost in inima lui, oricare ar fi fost el…Dureros este ca se intampla sa curga sange crestinesc, pentru pacatele noastre…Sa II dam slava lui Dumnezeu pentru pace, pentru linistea pe care ni la da sa ne pregatim pentru moartea noastra crestineasca.

    Doamne miluieste-ne pe noi!

    Apreciază

  17. luchiana said, on mai 7, 2010 at 6:10 am

    Draga M,

    Am vazut, cu mila lui Dumnezeu cum se fac mucenici…E bine sa si vedem, ca poate urmam si noi intr-un fel sau altul. Din vietile sfintilor mucenici invatam ca pilda celor curajosi era urmata si de unii care tagaduiau la inceput…Greu de crezut, dar asa s-a umplut cerul cu multi sfinti mucenici, ale caror suflete trec prin vamile vazduhului direct in Mainile Mantuitorului Nostru Iisus Hristos!

    Slava Tie Doamne intru Sfintii Tai!

    Apreciază

    • M said, on mai 8, 2010 at 4:36 pm

      Luchiana ,
      Asa e ,si eu m-am uitat tocmai pt . a ma pregati 🙂 , dar …. a iesit un amestec de indignare ( putin spus ) si in special mila pt .decapitati . M-a cutremurat modul miselesc al celor ce le taiau capetele , miscarile lor lente ( satana ii incerca in ideea ca poate se lasa in ultima secunda ) si totusi … ca adevarati crestini nu au renuntat . Ce mai … exemplu demn de urmat .

      Apreciază

  18. […] Familia crestina si VIITOAREA PRIGOANA […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.