SACCSIV – blog ortodox

Camera Reprezentanţilor a aprobat proiectul CYBERSECURITY

Posted in Camera Reprezentantilor, CYBERSECURITY, internet by saccsiv on februarie 6, 2010

   Citez din articolul House Passes Cybersecurity Bill:

   Camera Reprezentanţilor a aprobat azi, în mod suprinzător, un proiect de lege care ţinteşte să clădească armata şi expertiza SUA în securitate online,  în mijlocul unei creşteri alarmante a vulnerabilităţii online ţării.

   Proiectul de lege, care a trecut cu 422 la 5 voturi, cere administraţiei Obama să realizeze o evaluare din agenţie în agenţie a abilităţilor în securitate online a angajaţilor şi stabileşte un program de burse pentru studenţii şi absolvenţii care sunt de acord să lucreze ca specialişti în securitate online pentru guvern, după absolvire.

   Oficialii se frământă cu privire la cum să apere naţiunea de inamici care sunt  adesea greu de reperat, creatorii acestui proiect de lege au spus că educaţia şi recrutarea sunt cruciale.

   “Investiţia în securitatea online este Proiectul Manhattan al generatiei noastre”, a spus miercuri, la Camera Reprezentanţilor, reprezentantul Michael Arcuri, Democrat în New York, un sponsor al proiectului de lege. „Dar de această dată ne confruntăm cu o ameninţare şi mai mare. Aproape fiecare hacker din liceu are potenţialul de a impiedica accesul nostru la Internet. Imaginaţi-vă ce ar putea face un stat rău intenţionat.

   Domnul Arcuri a spus că guvernul federal ar trebui să angajeze între 500 şi 1000 de noi „luptători cibernetici” în fiecare an pentru a ţine pasul cu potenţialii inamici. Trupe din online „sunt la fel de importante pentru securitatea noastră ca soldatul de pe câmpul de luptă”, spune el.

   Actul de Sporire a Securităţii Cibernetice, H.R. 4061, un proiect de lege major pentru securitatea informaţiei, urmăreşte îndeaproape un avertisment dat de către Dennis Blair, directorul Serviciului National de Inteligenţă, care le-a spus săptămâna aceasta celor care au propus legea că atacurile pe computere au devenit din ce în ce mai periculoase.

   Rapoartele guvernamentale pe patru ani ale strategiilor Departamentului de Apărare, publicat tot săptămâna aceasta, enunţa că atacuri cibernetice de mare amploare ar putea avaria şi afecta masiv infrastructura financiară, comercială şi fizică la nivel internaţional.

   Domnul Obama a spus că securitatea cibernetică este una dintre priorităţile lui principale şi, între căderea pricinuită de  atacurile asupra computerelor Google din ianuarie şi tentativa mai modestă de atac asupra website-urilor a 49 de membri şi comisii ale Camerei Reprezentanţilor de saptămâna trecută, riscul este resimţit acut la Washington.

   Totuşi, propunerea de buget emisă luni de Congres a tăiat finanţarea pentru divizia de securitate cibernetică a Departamentul de Securitate Internă.

   Nu este niciun proiect de lege asemănător în Senat, dar senatorii lucrează la câteva proiecte de lege despre securitatea informaţiilor care nu au legătură cu cel de acum.

   Proiectul de lege se bazează pe o evaluare a domnului Obama despre politicile spaţiului cibernetic valabile pentru guvernul federal, din mai 2009. Autorizează o singură entitate, directorul Institutului National de Standardizare şi Tehnologie, să reprezinte guvernul în negocierile pentru standardele internaţionale şi ordonă biroului de tehnologie de la Casa Albă să convoace o forţă de sarcini din universitate-industrie pentru securitatea cibernetică pentru a ghida direcţia unor cercetări viitoare.

   De asemenea, direcţionează Fundaţia Naţională de Ştiinţă pentru a cerceta aspectele sociale şi comportamentale ale securităţii cibernetice, precum felul în care oamenii interacţionează cu computerele lor şi cum îşi gestionează identităţile online.

   Cititi va rog si:

Jay Rockefeller: „INTERNETUL REPREZINTA RISCUL NATIONAL NUMARUL UNU” – video

VIDEO: Barack Obama a anuntat oficial crearea CYBERSECURITY CZAR

 

4 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on februarie 6, 2010 at 9:31 am

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. […] Camera Reprezentanţilor a aprobat proiectul CYBERSECURITY […]

    Apreciază

  3. […] Camera Reprezentanţilor a aprobat proiectul CYBERSECURITY […]

    Apreciază

  4. […] Camera Reprezentanţilor a aprobat proiectul CYBERSECURITY […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.