SACCSIV – blog ortodox

Parintele Rafail Noica : „Dupa primul razboi mondial s-a ridicat harul de pe pamant si n-a mai venit. Vadit sunt ultimele vremi. Si traim zilele alea” – video si o analiza detaliata

   Cititi va rog si articolele:

Parintele pustnic Proclu: “Antihristul s-a nascut!”

Parintele Iustin Parvu: „Sa stiti ca sunt vremurile acestea, apocaliptice, pe care le traim, si vor fi grele…” – video

APOCALIPSA, traim vremurile din urma?

 

   Atrag atentia asupra minului 3, in care subliniaza o chestiune de o insemnatate covarsitoare:

   Parintele nostru a fost martor al lumii dinainte de primul razboi mondial si ne-a spus ca dupa aceea n-a mai fost niciodata acea pace de care isi amintea in tineretile lui. Dupa primul fraticid mondial s-a ridicat harul de pe pamant si n-a mai venit. Dupa al doilea fraticid mondial a fost si mai rau. Si in anii 70 ne spunea ca dupa al treilea razboi mondial credinta pe pamant va deveni cu neputinta.

   Chestiunea razboiaielor mondiale o abordeaza si marele duhovnic Ioanichie Balan dezvaluind insa in mod curajos cine le-au declansat si in ce scop:

 

IOANICHIE BALAN: Comunismul si evreii, “TRAIM VREMURI APOCALIPTICE“ – video

 

   Aici este problema fratilor, ca nu vedem padurea de copaci, ca ne-am axat preponderent pe combaterea cipurilor, majoritatea dintre noi scotand aceasta tema din contextul general. ELITELE din spatele actiunii de „cipuire” nu si-au inceput lucrarea acum ci de zeci de ani. Cititi va rog si articolul:

 

BIG BROTHER, CIPURI, IMPLANTURI, MICROCIPURI, 666, SEMNUL FIAREI: faza finala a experimentului inceput de colaborarea IBM-nazism, coordonarea masoneriei

 

   Si nu este nici pe departe singura lor intreprindere, ci o simpla piesa dintr-un puzzle la care au inceput sa lucreze de peste 200 de ani, iar razboaiele mondiale au fost generate pentru edificarea cate unei etape din visul lor: GUVERNUL MONDIAL al NOII ORDINI MONDIALE. Voi face o scurta incursiune in istorie, insa va rog sa cititi cu atentie articolele spre care fac trimitere, pentru a intelege proportiile giganticei lor lucrari.

   La 1 mai 1776, sub conducerea lui Mayer Amschel Rothschild (in traducere SCUTUL ROSU – inainte chemandu-l Mayer Amschel Bauer, dar si-a schimbat numele in mod special pentru ce avea in plan sa faca), cu sprijinul altor familii de evrei germani bogati – Wessely, Moses, Mendelsson – si a unor bancheri (Itzig, Friedlander) -, Weishaupt fondeaza in secret societatea „Vechii cautatori de lumina din Bavaria”, care va deveni mai cunoscuta sub denumirea „Ordinul Iluminatilor”. Weishaupt a sustinut ca numele provenea din vechi scrieri si insemna „cei care detin lumina”. 

   Primul profet al „Ordinului”, cel care intocmise o doctrina de la care mai tarziu s-au inspirat alte societati secrete influente – „Carbonarii” lui Giuseppe Mazzini, „Liga Dreptilor” lui Karl Marx  sau „Decembristii” lui Cernisevski – a fost Adam Weishaupt, din acest punct de vedere poate cel mai influent om al secolului XIX. Doctrina lui, Novus Ordo Seclorum, a supravietuit veacului si a schimbat lumea in secolul XX.

   1) Abolirea monarhiei si a oricarei puteri ordonate;

    2) Abolirea proprietatii private;

   3) Abolirea mostenitorilor;

   4) Abolirea patriotismului;

   5) Abolirea familiei (a casniciei si instruirea in comun a copiilor);

   6) Abolirea tuturor religiilor.

   Intre 16 iulie si 29 august 1782, la Wilhelmsbaden a avut loc al doilea Congres Masonic, sub presedintia baronului de Braunswick. Congresul de la Wilhelmsbaden a incercat sa faca o conciliere intre diverse secte francmasonice: rosicrucieni, necromanti, cabalisti si umanitaristi. La Congres a fost prezent si Adam Weishaupt, care a reusit sa fuzioneze Ordinul Iluminatilor cu masonii din lojile engleze si franceze. Congresul mai este important si pentru ca a coincis cu emanciparea evreilor din Imperiul Habsburgic. Totodata, a fost pus la punct in mare secret planul Revolutiei franceze care se va declansa sapte ani mai tarziu . Contele de Virieu, un mason care a participat la congresul secret de la Wilhelmsbaden , i-a dezvaluit ulterior unui prieten:Nu pot sa-ti spun ce s-a hotarat acolo. Pot doar sa-ti spun ca este mult mai grav decat iti inchipui tu. Conspiratia care s-a pus in miscare la Wilhelmsbaden este atat de perfect organizata, incat nu au scapare nici monarhia, nici biserica„.

   Aceasta doctrina este baza celei de STANGA . De aceea si simbolurile … Rosu caracteristic stangismului, 1 mai celebrata de intreaga stanga, etc.

   Cititi va rog mai multe in articolul:

PAPUSARII – inceputuri

   Mayer Amschel Rothschild si mai apoi fii sai au creat un imperiu cu intindere europeana determinand explozia revolutiei industriale pe continent, au influentat dezvoltarea economica a sa pe directia deja cunoscuta a folosirii combustibililor solizi, inclusiv dezvoltarea transporturilor, au modernizat si stapanit sistemul bursier, bancar, financiar, au influentat direct politicul, au finantat mereu ambele tabere ale unui razboi, au pus la punct un sistem continental de informatii rapide, etc. Desigur, ei au fost varful unui ice-berg , partea vizibila a unui sistem piramidal in care au fost ajutati de prieteni mai putin vizibili opiniei publice.

   In tarile unde erau prezenti direct, reprezentau o forta bancara mult superioara intregii „concurente„ luate la un loc. 

   Sa urmarim acum un scurt istoric al evolutiei prietenilor din SUA ai familiei Rothschild, finantati masiv de catre aceasta. Dupa declararea independentei, timp de peste un secol, preocuparea gigantului a fost extinderea teritoriala la nivel nord american si dezvoltarea economica. Influenta sa internationala in acest timp a fost minimala. Fapte realizate relativ usor, cumparand un imens teritoriu ocupat de prietenii francezi iar in rest masacrand populatia bastinasa.

   Au aparut astfel cativa giganti in petrol, otel, carbune, cai ferate, banci, etc. Dar super imbogatirea nu era pentru oricine. Cu cat dezvoltarea economica era mai mare, cu atat numarul greilor era mai mic dar mai influenti si mai bogati. Detalii despre acestia cititi va rog in articolul:

• Criza financiara din SUA , etapa principala in edificarea NOII ORDINI MONDIALE

   Dupa aceasta enorma acumulare de capital, in secolul 20, s-a trecut la crearea unui organism care sa controleze intregul sistem financiar bancar al SUA, anume FEDERAL RESERVE:

   In 1907 Jacob Schiff declara intr-un discurs la New York ca fara o banca centrala care sa aiba un control adecvat, tara va aluneca inspre cele mai severe crize din istorie.

   Dupa criza artificiala din 1907,  “rezolvata“ de J. P. Morgan, in 1908 congresul il insarcineaza pe Nelson W. Aldrich cu descoperirea cauzelor si cu cautarea solutiilor pentru prevenirea crizelor …

   Acesta , dupa o vizita la greii din finante banci europeni (Rothschilds si prietenii), in noiembrie 1910 la Jekyll Island Club, se intalneste cu Paul Warburg (Kuhn, Loeb & Co.), Frank A. Vanderlip (din partea National City Bank of New York), Henry P. Davison (din partea companiilor J. P. Morgan), Charles D. Norton (din partea First National Bank of New York), Benjamin Strong (reprezentant J. P. Morgan),in cel mai mare secret posibil, si pun bazele Federal Reserve, in conformitate cu intelegerea prealabila Aldrich , Warburg, JP Morgan, Rockefeller. Secretul era necesar deoarece opinia publica nu ar fi acceptat o “banca nationala“ creata de banci private. De abia in 1913 este recunoscuta oficial de catre Woodrow Wilson, influentat fiind de Bernard Mannes Baruch.

   Cititi va rog si articolul:

FEDERAL RESERVE = Rothschild, Rockefeller, Lazard , Warburg, Lehman, Kuhn Loeb, Goldman Sachs?

   Primul razboi mondial l-au declansat pentru „spargerea” imperiilor nesigure, pentru formarea Ligii Natiunilor, pentru pregatirea celui de al doilea si pentru super imbogatirea lor (imprumutand statele beligerante, dar tot ei controland si industria de razboi …). Tot ei finantand si revolutia bolsevica.

   Cei ce dominau sectorul finante – banci (deci si economicul) dar si indirect politicul (prin masonerie), doreau insa mai multe parghii pentru controlul ultimului. Lucru care in SUA s-a si intamplat prin crearea Council on Foreign Relations.

   Aceasta s-a petrecut in 1921, primul ei director fiind Paul Warburg. Cei care au stapanit consiliul inca de la inceput sunt Rockefeller family, la infiintarea lui prin John D. Rockefeller, Jr. care l-a si finantat enorm. Finantarile au continuat prin Rockefeller Brothers Fund. In 1949 David Rockefeller devine cel mai tanar director al Council on Foreign Relations, pe care de atunci il stapaneste. A initiat si pregatit figuri importante ale politicii internationale americane, TOTI obligatoriu membri ai consiliului. Printre ultimii: Condoleezza Rice si vice presidintele Dick Cheney. In crearea sa au avut interes si cei de la Morgan.

   Consiliul publica bilunarul Foreign Affairs . Elihu Root, cel ce fusese primul presedinte al Council on Foreign Relations spunea despre publicatie ca este un ghid pentru opinia publica.

   Consiliul este strans legat de David Rockefeller Studies Program.

   Joseph Kraft fost membru CFR si Trilateral Commission spune despre consiliu ca este Power Elite, condus de oameni cu interese si viziuni similare ce creaza evenimente de pe pozitii invulnerabile aflate in spatele “scenei “. 

   Chester Ward, Amiral si fost judecator în Marina Militara SUA, membru în CFR timp de 15 ani spunea :

   Scopul principal al CFR este slabirea suveranitatii SUA si a independentei nationale si supunerea ei unui guvern unic mondial.

   Detalii despre membrii marcanti gasiti in articolul :

COUNCIL ON FOREIGN RELATIONS – istoric si detalii despre membri 

   A urmat declansarea Marii Depresii, despre care din ce in ce mai multi specialisti considera ca in fapt s-a finalizat de abia dupa cel de al doilea razboi mondial, pe care tot ei l-au “creat”, finantand nazismul:

NAZISMUL (partea 1): religia nazismului, asemanari contemporane alarmante

NAZISMUL (partea 2): finantatorii si sustinatorii national-socialismului

   Ocazie cu care au mai rezolvat cateva probleme din agenda: datorita ororilor holocaustului nu se mai putea vorbi de rau despre ELITELE camatariei evreiesti planetare si nici despre varfurile masoneriei, apoi formarea ONU, BANCA MONDIALA, FMI si alte institutii mondiale. Tot cu aceasta ocazie s-a impartit planeta, pentru un interval prestabilit de 50 de ani, in doua blocuri, singurele “alternative” oferite omenirii … Cititi va rog si articolele:

 

Instrumente ale crearii GUVERNULUI MONDIAL (partea 1): BANCA MONDIALA

 

Instrumente ale crearii GUVERNULUI MONDIAL (partea 2): FMI (Fondul Mondial International)

   Nu dupa mult timp, sub impulsul lui David Rockefeller, Grupul Bilderberg se intruneste pentru prima data la Hotel de Bilderberg, de unde si denumirea, langa Arnhem, intre 29 si 31 mai 1954. Cititi va rog amanunte despre istoricul sau si despre membrii participanti in articolul:

 

Grupul BILDERBERG , istoric si detalii lista participanti

  Iar mai apoi, Comisia Trilaterala a fost creata in 1973 la initiativa lui David Rockefeller. Alti membri fondatori au fost Alan Greenspan si Paul Volcker, ambii fosti capi ai Federal Reserve. De asemenea si Zbigniew Brzezinski, care a fost si director. 

   Si evident UE … Potrivit prestigiosului istoric César Vidal, pentru a inţelege ce se intampla in Europa trebuie luat in consideratie fenomenul francmasoneriei. Vidal documenteaza rolul discret dar imens jucat de acestia in formarea Uniunii Europene.

   Spre exemplu, afirma ca “proiectul Constitutiei Europene a fost elaborat de un francmason, Valéry Giscard D’Estaing, fost presedinte al Frantei in perioada 1974-1981, presedintele Conventiei Europene care a redactat textul tratatului constitutional, ca “masonii controleaza Internationala Socialista si s-au infiltrat puternic in partidele de dreapta” si ca acestia exercita “o influenta masiva in lumea comunicatiilor si in special in educatie, justitie si fortele armate.”

   Referirile rolului jucat de Valery Giscard d’Estaing in geneza tratatului UE si-au gasit o confirmare si in marturiile celebrului fost dizident sovietic, Vladimir Bukovsky, care a avut acces la arhivele Partidului Comunist al URSS. Intr-o alocutiune rostita la Bruxelles, Bukovsky a dezvaluit ca, in ianuarie 1989, o delegatie a Comisiei Trilaterale, formata din ex-premierul japonez Yasuhiro Nakasone, ex-presedintele francez Valéry Giscard d’Estaing, bancherul american David Rockefeller si fostul secretar de stal al SUA, Henry Kissinger, s-a intalnit cu Mihail Gorbaciov pentru a-l convinge ca URSS trebuie sa se integreze în marile institutii financiare ale lumii, GATT, FMI şi BANCA MONDIALA. Potrivit lui Bukovsky, la un moment dat Giscard d’Estaing a luat cuvantul si i-a spus lui Gorbaciov: “Domnule presedinte, nu pot sa va spun exact cand se va întampla – probabil intr-un interval de 15 ani – dar Europa va fi un stat federal si trebuie sa va pregatiti pentru aceasta.” Bukovsky nu si-a putut retine uimirea fata de capacitatile profetice ale lui d’Estaing:”Asta se intampla in ianuarie 1989, intr-o vreme in care tratatul de la Mastricht din 1992 nici macar nu fusese schitat. Cititi va rog si articolele:

 

“ CADEREA COMUNISMULUI “ , RUSIA , OLIGARHIE , EVREI , NOUA ORDINE MONDIALA

PAPUSARII – Uniunea Europeana

   A urmat teribilul 11.09.2001. Henry Kissinger, la conferinta Bilderberg Group din Evian, Franta, 1991, spunea:

    “Azi, America ar fi scandalizata daca trupele ONU ar intra în Los Angeles pentru a restabili ordinea [referindu-se la protestele din 1991]. Mâine – ea ne va multumi! Asta este cu atât mai evident daca li s-ar spune ca exista o amenintare externa [o invazie extraterestra, sau de ordin terorist], fie ea reala sau doar declarata, care ar ameninta existenta Americii. În acest fel toate popoarele lumii ne vor ruga sa îi scapam de aceasta nenorocire. Toate lumea se teme de necunoscut. Când le vom pune pe tapet acest scenariu, drepturile omului vor fi cedate de bunavoie în favoarea garantarii bunastarii si a sigurantei de catre Guvernul Mondial 

   Intr-un raport al Project for the New American Century din septembrie 2000, intitulat

   Rebuilding America’s Defenses: Strategy, Forces and Resources For a New Century       

    la pagina 51 se putea gasi:

   „… procesul de transformari , chiar daca aduce schimbari revolutionare , va fi unul lung , in absenta unor evenimente catastrofice si catalizatoare , precum un  nou Pearl Harbor .

   Iar membrii fondatori sunt numai unu si unu: Elliot Abrams, Dick Cheney, Richard Perle, Donald Rumsfeld, Robert Zoellick, Vin Weber, Paul Wolfowitz.

   Sa vedem in cele ce urmeaza ce au realizat dupa tragicele evenimente:

 

War on Terrorism

 

USA PATRIOT Act

 

   In traducere, este cam ce declara Henry Kissinger in citat. Au avut MOTIVUL pentru legi care le permite sa-si faca de cap. Acest “anti terorism“ a inceput sa le rezolve multe probleme: invazia altor state si transformarea tarilor “civilizate“ in state politienesti.

   Cine sunt personajele, legatura lor cu PAPUSARII ce de peste 200 de ani lucreaza pentru instaurarea unui GUVERN MONDIAL, alte detalii importante precum si multe documentare referitoare la acest subiect, puteti gasi la:

 

11.09.2001. … si lumea s-a schimbat

   Si uite asa si-au creat conditiile declansarii ultimei mega crize mondiale. Cititi va rog si • Criza financiara din SUA , etapa principala in edificarea NOII ORDINI MONDIALE

   Ultima etapa este si cea mai dramatica, fiind in fapt un cumul de crize: economica, foamete, mari manifestari de strada, razboi cumplit. Motivul? Prezentare mai apoi a „solutiei” GUVERN MONDIAL al NOII ORDINI MONDIALE, singurul ce va aduce pacea si bunastarea …

   CONCLUZIE:

   Toate acestea nu le-am prezentat pentru a cadea cineva in deznadejde, ci pentru a cauta salvarea acolo unde trebuie: la Domnul nostru Iisus Hristos. De ce spune Parintele Rafail Noica ca dupa fiecare razboi mondial se imputineaza harul? Deoarece dupa fiecare astfel de etapa venirea antihristului este din ce in ce mai aproape. De ce vedem acum ca totul pare ca a luat-o razna? De ce „civilizatia democrata” impune sodomia, uciderea de prunci nenascuti si toata rasturnarea vechilor traditii? De ce auzim de preoti masoni? Pentru ca acela deja s-a nascut, e matur si nerabdator sa-si ia imparatia. Daca Dumnezeu a ingaduit toate acestea, n-a facut-o insa pentru a veni miscari de tip Zeitgeist, new age, tibetane, anarhiste sau neonaziste cu “alternative” venusiene, extraterestre sau tot felul de sefi secreti si initiati care sa nauceasca populatia ratacindu-i ca ei vor inlocui ELITELE actuale cu … altele anti crestine. Atentie mare aici, caci diavolul este siret si joaca pe doua fronturi, insa stiut sa fie, nu lupti cu un drac impotriva altui drac, ca praful se alege. Sa ne pregatim deci ca niste crestini adevarati. 

 

23 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Vio said, on martie 29, 2009 at 5:21 pm

    Cum poate sa spuna acest preot ca Harul s-a luat dupa primul razboi mondial?!
    Stie el ce inseamna Harul? Am impresia ca nu. Fara Har nu am putea iubi pe Dumnezeu, si totusi de atunci si pana acum sunt oameni care s-au intors la credinta si il iubesc pe Dumnezeu. E scris in biblie ca Harul va fi luat de la Neamuri si dat poporului ales a lui Dumnezeu, adica Israelului.
    Acest preot, sa imi fie cu iertare trebuie sa se mai documenteze si sa nu mai induca lumea in eroare pentru ca va avea parte de o pedeapsa mai mare.
    Am un mare respect pentru dumneavostra, cel ce ati creat acest blog. Nu mai dati pe blog parerile tuturor neavenitilor si rau intentionatilor.

    Apreciază

  2. saccsiv said, on martie 29, 2009 at 6:53 pm

    Vio

    Multumesc pentru aprecieri. Referitor la cele expuse de dv., consider ca in fapt este vorba despre o imputinare treptata a harului.

    Apreciază

  3. sceptik said, on martie 29, 2009 at 8:20 pm

    Vio, esti cam pe dinafara. Mai documenteza-te inainte sa dai drumul la porumbel din gura. PENIBIL!

    Apreciază

  4. vio said, on martie 31, 2009 at 9:30 am

    Pentru scepik: Cand faci o afirmatie de genul asta (jignesti pe cineva) ar trebui sa vii si cu o sustinere pe masura a afirmatiei respective.

    D-le Saccsiv, va rog sa imi spuneti si mie unde se specifica in biblie ca Harul va fi luat treptat?

    Apreciază

  5. […] Parintele Rafail Noica: „Dupa primul razboi mondial s-a ridicat harul de pe pamant si n-a mai veni… […]

    Apreciază

  6. sceptik said, on martie 31, 2009 at 11:35 am

    Vio, iata argumentatia:

    1 – esti protestant, deci nu prea ai cum sa pricepi „fineturile” teologice

    2 – n-ai studii teologice nici acreditate nici in particular, altfel ti-ai fi dat seama de prostia care ai zis-o

    A-ti argumenta mai pe larg nu am timp pentru ca sunt multe de zis si intram in dogmatica. Ramane ca tu singur sa te documentezi.

    Apreciază

  7. Vio said, on martie 31, 2009 at 8:10 pm

    Biblia e una Sceptik, fie ca esti ortodox, catolic sau protestant. Ce inseamna „fineturi teologice”? Inseamna cumva sa iei biblia si sa o interpetezi dupa bunul plac? Am inceput sa vad cum preoti si predicatori de la protestanti au inceput sa spuna ca chip-urile RFID nu sunt semnul fiarei..TRIST! „Aveti grija sa nu va insele careva.” Dumnezeu sa ne aiba in paza lui!

    Apreciază

  8. kifa7 said, on aprilie 1, 2009 at 11:52 am

    Cu toti suntem de acord ca ne vom confrunta cu cel mai mare necaz din istorie pentru Biserica; altul la fel nu a fost si nu va mai fi de la intemeiere si pana azi; Biserica nu va fi rapita inainte sa vina lepadarea de credinta si aratarea fiului pierzarii; suntem generatia pe care Cristos o va varsa din gura pentru ca suntem caldicei; suntem dependenti de civilizatie pentru supravietuire; stiind ca ne asteapta o confruntare teribila, intelept ar fi sa ne pregatim, asa cum te pregatesti cand sti ca vine hotul….ce facem in acest sens? in afara de rezistenta noastra, cred ca este necesar un plan de rezerva, respectiv sa fim gata sa traim independent, pentru a-L astepta pe Cristos Domnul. Suntem indemnati sa cautam intelepciunea, sa gandim la fel ca vrasmasul, sa fim intelepti ca serpii, sa mergem pana in vizuina, pana la sursa…

    Apreciază

  9. […] Parintele Rafail Noica : „Dupa primul razboi mondial s-a ridicat harul de pe pamant si n-a mai ven… […]

    Apreciază

  10. elena said, on aprilie 3, 2009 at 6:10 pm

    Imi displac profund afirmatiile de genul aceleia facuta de Vio,cum ca Biblia este aceeasi,fie ortodoxa,protestanta etc.Fals,pentru ca daca te-ai uita,draga Vio,pe Sf.Scriptura Ortodoxa,ai vedea ca este foarte diferita,esential chiar,de cea a celorlalte culte.Cum sa compari Biblia cu scrierile sectare sau protestante,unde Mantuitorul Hristos este scris ISUS?Sau unde Maica Domnului este vazuta ca o femeie oarecare,care dupa ce L-a purtat in pantece pe Fiul Lui Dumnezeu,a mai avut copii?Si enormitatile diabolice continua la nesfarsit,asa incat nu,Sf.Scriptura,Biblia Ortodoxa,nu este aceeasi cu scrierile eretice care se pretind de natura crestina!Pr.Rafail Noica este un mare duhovnic si carturar si spusele sale,nu le putem noi intelege,dar daca a facut o asemenea afirmatie,nu a fost una gratuita sau teatrala.Si nici nu ma mira afirmatia Pr.,avand in vedere ca lumea in care traim este cu totul in stapanirea celui rau…Problema este cum ne prezentam noi,crestinii de la sfarsitul veacurilor…nu cred ca stam foarte bine la acest capitol.Ce mare dar ne-a facut Dumnezeu,lasandu-ne pe acest pamant romanesc binecuvantat,primind Harul Duhului Sfant prin Taina Botezului fara sa facem nici-un efort,mult ne-a dat Domnul,dar mult va cere de la noi!Mai avem si niste Parinti Duhovnici minunati,pe care ni i-a lasat Dumnezeu,in bunatatea Lui nemarginita,pentru vremurile acestea grozave!Si crestinii nostri,ce fac?Ii transforma,pentru lupta lor neostoita in slujba Adevarului,ii transforma,spuneam,intr-un fel de eretici,care vor sa distruga Biserica lui Hristos!Vremurile grele de-abia au inceput si ne-au gasit obositi,confuzi si chiar descurajati….vom reusi sa mergem pe Calea Cea Dreapta?Adica,depinde enorm de mult si de noi,pentru ca binele nu se face cu de-a sila,Dumnezeu nu ne poate mantui in ciuda vointei noastre…dumnezeu sa ne lumineze Calea si mintile,suferintele acestui popor nu cred ca au fost intamplatoare,ci mantuitoare!Dumnezeu sa ne ajute!

    Apreciază

  11. Vio said, on aprilie 20, 2009 at 6:37 pm

    Draga Elena.

    Nu are rost cred sa intram acum in discutii teologice si diferente intre scrierile biblice. Cel mai important este ca mantuirea vine prin credinta in ISUS HRISTOS, FIUL LUI DUMNEZEU care a venit si si-a dat viata pentru noi la Golgota purtand pacatele noastre. Prin credinta in ISUS HRISTOS si botezul in apa primesti Duhul Sfant. Primind Duhul Sfant viata ta trebuie sa se schimbe, vei fi sensibila la pacatul din viata ta si vei fi condusa de catre Duhul Sfant sa iti recunosti pacatul in fata lui Dumnezeu si sa iti ceri iertare si sa incerci din rasputeri sa nu repeti acel pacat. Mai stiu eu ca e un singur mijlocitor intre noi si Dumnezeu, si acela este Isus Hristos de aceea nu inteleg nevoia de alti „mijlocitori” intre noi si Dumnezeu…ma opresc aici pentru ca nu am de gand sa incep o prea mare controversa si sa imi aud prea multe critici.

    Dumnezeu sa ne aiba in paza Lui si sa ne dea intelepciune, pricepere si multa rabdare!

    Apreciază

  12. […] Parintele Rafail Noica : „Dupa primul razboi mondial s-a ridicat harul de pe pamant si n-a mai ven… […]

    Apreciază

  13. […] Parintele Rafail Noica : „Dupa primul razboi mondial s-a ridicat harul de pe pamant si n-a mai ven… […]

    Apreciază

  14. sia said, on mai 26, 2009 at 10:22 pm

    unde il pot gasi pe parintele Rafail Noica?

    Apreciază

  15. […] Parintele Rafail Noica : „Dupa primul razboi mondial s-a ridicat harul de pe pamant si n-a mai ven… […]

    Apreciază

  16. […] La minutul 3 al inregistrarii video pe care o gasiti in articolul Parintele Rafail Noica: „Dupa primul razboi mondial s-a ridicat harul de pe pamant si n-a mai veni… marele duhovnic ne […]

    Apreciază

  17. […] minutul 3 al inregistrarii video pe care o gasiti in articolul Parintele Rafail Noica: „Dupa primul razboi mondial s-a ridicat harul de pe pamant si n-a mai veni… marele duhovnic ne […]

    Apreciază

  18. NihilSineDeo said, on octombrie 22, 2009 at 6:48 pm

    Sunt intru totul de acord cu Vio. Daca harul ar fi fost oprit după primul razboi mondial, nicio convertire nu ar mai fi putut avea loc de atunci si pana in prezent. Ori avem suficiente exemple ca nu este asa. Recunoasteti ca fiecare dintre voi simtiti harul lui Dumnezeu in viata voastra, ca acea voce launtrica care incearca sa va aduca si sa va mentina pe calea cea buna. Este regretabil faptul ca personalitati ale vietii religioase lanseaza asemenea false idei. Realitatea este ca sunt si ei oameni si sunt supusi greselii. Poate ne inchipuim ca au ajuns la perfectiune, dar iata ca nu este asa…Iata de ce, draga Elena, trebuie sa-ti pui increderea in Scriptura. Pentru ca tot ce este scris acolo, este in mod verificat, indubitabil, inspirat de Dumnezeu. Cat despre Sfanta Traditie…grija mare, nu spun ca nu sunt multe lucruri minunate, dar in mod evident de-a lungul timpului au fost multi ca parintele Noica

    Apreciază

  19. […] Parintele Rafail Noica : „Dupa primul razboi mondial s-a ridicat harul de pe pamant si n-a mai ven… […]

    Apreciază

  20. orthodoxnews » Blog Archive » News said, on noiembrie 17, 2009 at 8:46 pm

    […] video – Parintele Rafail Noica : “Dupa primul razboi mondial s-a ridicat harul de pe pamant si n-a… […]

    Apreciază

  21. […] video – Parintele Rafail Noica : “Dupa primul razboi mondial s-a ridicat harul de pe pamant si n-a… […]

    Apreciază

  22. […] La minutul 3 al inregistrarii video pe care o gasiti in articolul Parintele Rafail Noica: „Dupa primul razboi mondial s-a ridicat harul de pe pamant si n-a mai veni…marele duhovnic ne […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.