SACCSIV – blog ortodox

Video: BOTEZUL unui TIGAN ADULT in BISERICA. I-au pus PAMPERS, CACIULITA si BOTOSEI. S-a declansat un adevarat scandal in MASS-MEDIA iar PATRIARHIA cere ajutorul AUTORITATILOR pentru depistarea BISERICII

Posted in BOTEZ, TIGANI by saccsiv on septembrie 4, 2016

Iata ce putem citi la Bătaie de joc în biserică! Câțiva tineri au luat în derâdere taina botezului, iar unul dintre ei chiar a urcat pe o masă înfășat ca un bebeluș (VIDEO) de pe B1tv:

Bătaie de joc într-o biserică din România! Un cameraman amator a suprins imagini scandaloase cu un tânăr de aproape 30 de ani, botezat într-un lăcaş de cult. La slujbă participă şi prietenii tânărului, care fără nicio remuşcare iau în derâdere obiceiul creştinilor, după cum arată B1 TV. Imaginile au fost vizionate şi de reprezentanţii Bisericii Ortodoxe, care susţin că cel mai probabil întreaga scenă a avut loc într-o clipă de neatenţie a preotului care urma să facă slujba.

Scena se petrece într-o biserică din România. Nu este clar încă dacă este un botez sau dacă tinerii fac o glumă din acest obicei. Cert este că în cadru apare la un moment dat și un preot, iar pe fundal se aud rugăciunile dascălilor. Apoi îl vedem pe tânărul în rolul principal urcat pe o masă înfășat ca un bebeluș. Cei prezenți îi aduc chiar și un biberon, iar mai apoi îi pun o căciuliță pe cap.

Imaginile au ajuns şi în vizorul reprezentanţilor Bisericii Ortodoxe Române.

”Aceste imagini au fost filmate într-o biserică necunoscută, deci nu se știe unde au fost filmate. Ele nu implică cu nimic pe preot. Nu cred că un preot ar fi putut tolera așa ceva. Cred că s-a profitat de neatenția preotului din biserica respectivă, aceste persoane îndrăznind să caricaturizeze un gest extraordinar, o taină a bisericii care este botezul”, a declarat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei.

Filmarea care iniţial a ajuns pe Facebook a stârnit şi revolta internauţilor.

Iata si ce putem citi la Patriahia Română cere anchetă după ce un bărbat a venit la biserică să se boteze, îmbrăcat cu un scutec: „Este scandalos“ de pe Adevarul:

Patriarhia Română cere ajutorul autorităţilor pentru demararea unui anchete după ce, pe internet, au apărut imagini cu un tânăr în vârstă de 30 de ani care este înfăşat ca un bebeluş pe o masă dintr-o biserică, în timp ce însoţitorii săi râd şi filmează scena cu telefoanele mobile, iar pe fundal se aude slujba. „Biserica nu poate face investigaţii până nu ştim de unde provin acele imagini. Nu avem de unde să ştim, dar, în principiu, dacă aflăm locul respectiv cu ajutorul autorităţilor, se va face o anchetă să se afle dacă preotul era în altar”, a declarat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, citat de news.ro.

În ultimele zile, pe internet au circulat mai multe imagini în care sunt luate în derâdere obiceiurile creştineşti de înfăşare a bebeluşului după botez.

În filmare apare un bărbat în vârstă de aproape 30 de ani care ar fi fost proaspăt botezat şi îşi dă jos pantalonii pentru a i se pune un scutec. Într-o altă scenă, unul dintre însoţitorii bărbatului îi dă acestuia să sugă dintr-un biberon, iar pe cap i se pune o căciuliţă. Între timp, pe fundal se aud slujba ortodoxă şi cădelniţa preotului.

„Este scandalos ce au făcut oamenii aceia fără Dumnezeu, fără credinţă. Într-o biserică are acces oricine”, a mai precizat Bănescu.
Comentariu saccsiv:

Incepand cu minutul 0:40 ce mana se vede in dreapta ecranului?

Patriahia Română cere anchetă după ce un bărbat a venit la biserică să se boteze, îmbrăcat cu un scutec: „Este scandalos“

Satena aceea cu un bandaj la ochiul stang este nasa?

Parerea mea e ca toti chiar erau la un Botez si cu totii au participat la gluma.

Nu cred ca au dorit in mod constient sa ia in deradere acel Botez, ci ca doar atat inteleg ei, indiferent ca sunt tigani sau romani. Probabil niste romani s-au hotarat sa boteze un tigan, caci ceva ceva stiau ei cum ca asa ar trebui. Dar sunt dintre aceia ce trec pe la biserica la botez, nunta si inmormantare (nasii se prea poate ca nici Crezul sa nu-l fi stiut). Iar tiganului ce sa-i ceri? Daca asa zic toti, ca e cu glume, el de unde sa stie altceva?

 

30 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Adi said, on septembrie 4, 2016 at 8:11 pm

    Sunt mai babalau. Ion Antonescu a persecutat legionarii?

    Apreciază

    • saccsiv said, on septembrie 4, 2016 at 8:34 pm

      Adi

      Da.

      Apreciază

      • Paul222 said, on septembrie 6, 2016 at 12:49 am

        Eu nici pana in prezent nu am inteles respectul si admiratia unora atat pentru Antonescu, care a persecutat legionarii, cat si pentru legionari. Nu inteleg, nu are sens.

        Apreciază

      • Ionut said, on septembrie 6, 2016 at 9:19 am

        Paul222

        Iata o intrebare buna, care m-a facut si pe mine sa caut raspunsul.
        Concluzia e ca noi, romanii, trebuie sa schimbam ceva in modul nostru de a gandi si actiona, precum si in comportamentul nostru. Altfel vom ramane niste fraieri si niste slugarnici manipulabili care se vor macelari intre ei din cauza strainilor.
        Am aflat si eu ceea ce, spre rusinea mea, nu stiam pana acum: care a fost factorul declansator al „rebeliunii legionare” si al evenimentelor care au urmat.

        „Iată faptele! 20 ianuarie 1941. Maiorul Doring, şeful transporturilor Misiunii Militare germane din România este asasinat în plină strada în Bucureşti, în dreptul Hotelului Ambasador, de către spionul asasin internaţional Dimitrie Sarantopoulos. La anchetă s-a descoperit că la intrarea în România, pe la Constanţa, a fost însoţit de doi agenţi americani, dar se afla în slujba serviciului secret britanic pentru a-l asasina pe generalul Hansen, şeful Misiunii Militare germane, şi numai dintr-o eroare a fost asasinat un subordonat al acestuia.
        Generalul Ion Antonescu a găsit de urgenţă un ţap ispăşitor în persoana ministrului de interne legionar Constantin Petrovicescu, pe care l-a destituit în aceeaşi zi cu asasinatul. Destituirea era ilegală şi abuzivă, deoarece numirea şi destituirea demnitarilor (miniştri, secretari de stat şi prefecţi) putea fi efectuată conform actului constituţional de la 14 septembrie 1939 numai prin decret regal, şi nu de către primul-ministru.
        Anterior destituirii sale de către Ion Antonescu, generalul Petrovicescu ordonase însă o anchetă asupra „elementelor care desfăşoară activitate ostilă României”, dar nu a mai apucat să afle rezultatele anchetei, ce au rămas secrete şi nu au fost date publicităţii decât după anul 1990. „Cu această ocazie a ieşit la iveală un lucru şocant. Viza de şedere în România a agentului Dimitrie Sarantopoulos expirase înainte de comiterea asasinatului şi a fost prelungită la cererea expresă a lui Alexandru Rioşeanu, subsecretar de stat la Ministerul de Interne, în acelaşi timp mâna dreaptă a generalului Ion Antonescu” (Teodor Filip, Adevăruri explozive ). Reiese din această informaţie că serviciile secrete aliate, fidele intereselor evreieşti la nivel mondial, aveau suficientă influenţă pentru a putea determina acţiunile celor mai apropiaţi colaboratori ai generalului Antonescu.”

        (http://anti-drogs.blogspot.de/2010/11/regele-amanta-si-legiunea-arhanghelului.html)

        Apreciază

    • NIMENI said, on septembrie 4, 2016 at 9:07 pm

      Adi care e mai babalau,
      Ion Antonescu zicea ca legionarii e bolsevicii nostri, i-a trimis in prima linie in batalioanele nr. 991 si 992, daca tin bine minte numerele.

      Apreciază

  2. larevederedaniele said, on septembrie 4, 2016 at 8:21 pm

    Va scadea cota sub 50 la suta la pariuri incredere in biserica cu ocazia asta . Este o gluma care aduce prejudicii in dauna institutiei . Stie Dumnezeu bine ce face prin pacatosul ala ca sa mai scada cota la smekerasii astia de preoti care nu se mai satura de bani . Este timpul ca oamenii sa inteleaga ca biserica este ceva de ordin sufletesc iar caramida un paravan poate si la hotiile si toate manariile ale unor preoti care cred ca este un mod de a opera in folosul propriu mai ales cand vine vorba de cascaval.

    Apreciază

    • Ionut said, on septembrie 5, 2016 at 4:03 pm

      Paradoxal, eu m-as bucura ca aceia care se gandesc mai ales la „cascaval”, sa se gandeasca mai mult chiar.
      Zicea un preot de prin zona mea, prin anii ’90, ca nu prea mai au botezuri (comparativ cu situatia dinainte de ’89).
      Asa ca astia care sunt asa de ahtiati dupa bani (macar pentru bani, daca nu pentru altceva), ar trebui sa faca lobby pe langa autoritati sa incheie o data cu (farade)legea avortului. Ar fi bine sa se implice si sa ajute copiii din familiile sarace sa invete carte si sa-si gaseasca o meserie serioasa, nu sa ajunga prin canale sau salahori, in cel mai bun caz. Si, in felul asta, oamenii ar munci mai cu spor si ar face si donatii la biserica, drept multumire ca au fost ajutati.
      Dar se vede treaba ca nu suntem in stare sa gandim serios si pe termen lung. Nici macar cand e vorba de „cascaval”…

      Apreciază

  3. Radu Humor said, on septembrie 4, 2016 at 8:35 pm

    Iată şi altfel de botezaţi ( cu briciul ! ), mult mai periculoşi pentru neamul românesc :
    http://www.activenews.ro/stiri-politic/Lista-lui-Soros.-Cine-sunt-oamenii-care-au-schimbat-Romania-cu-sau-fara-voia-noastra-ministri-demnitari-de-rang-inalt-jurnalisti-112622
    P.S.
    Foarte interesante şi comentariile !

    Apreciază

  4. Mihail said, on septembrie 4, 2016 at 8:42 pm

    Eu cred ca cel imbracat in preot nu este preot. Si totul a fost facut de circ. N-are nici o treaba cu botezul. Pur si simplu atat stiu. Apoi, cred ca este o filmare aranjata ca sa loveasca in Sfanta Biserica Ortodoxa.

    Apreciază

  5. Metatron said, on septembrie 4, 2016 at 9:22 pm

    Nu va mai mirati atat, sunt vremurile de pe urma, in primul rand nustim daca e la noi la ortodocsi sau la stilisti, apoi daca au facut misto aceei oameni, sa nu fiti in locul lor, cand vor veni niste accidente „pur intamplatoare” mai lasati-ma ca Dumnezeu e bun , mai si pedepseste cand se sare calul, orice porunca are si o pedeapsa, si luare in ras a creatorului si a legilor sale nu au iertare pe acest pamant.Am mai citit tot felul de povestioare in cartea Minunile Maici Domnului, si multi au sfarsit cu picioarele rupte ca au calcat in picioare icoane sau au aruncat in foc icoane si au luat ei insisi foc, sa nu credeti ca de puterea cereasca te poti ascunde cand esti nerusinat , poate primesti o vreme de pocainta, dar daca nu te pocaiesti de gresala, vei vedea puterea lui Dumnezeu.

    Apreciat de 1 persoană

  6. Gabriel M. said, on septembrie 4, 2016 at 9:34 pm

    E posibil s-o fi facut fara sa isi dea seama iar preotul sa fi fost luat prin surprindere.

    Apreciază

  7. Ionut said, on septembrie 4, 2016 at 10:09 pm

    Chiar asa, ce poti sa-i ceri? E mare lucru ca a venit sa se boteze. Ce poti sa faci? Sa-l dai afara? Sa-l iei la bataie? Vorba ceea „Prinde orbul, scoate-i ochii…”
    E usor de dat sfaturi de pe margine. De exemplu, cred ca Biserica ar trebui sa faca mai multa misiune in randul tiganilor. Nu stiu, dar cel putin, in aparenta, penticostalii au reusit sa-i atraga si sa-i mai civilizeze pe unii dintre ei. Noi de ce nu reusim?

    Apreciază

    • Ionut said, on septembrie 6, 2016 at 8:44 am

      Nu m-am uitat la filmulet de la inceput. Suntem pacatosi si nu trebuie sa judecam. Dar mi se pare ca aceasta mascarada are loc in timpul Tainei Mirungerii, fapt pentru care cred ca respectivii trebuiau poftiti afara si rugati sa revina atunci cand vor fi constienti de importanta momentului, si imbracati decent.

      Apreciază

  8. NIMENI said, on septembrie 4, 2016 at 10:43 pm

    A fost botezat in BERICA? sau in BISERICA?

    Apreciază

  9. Vasile said, on septembrie 4, 2016 at 11:07 pm

    Un articol recent aparut in Franta despre implantul cu microcipuri si disparitia banilor cash (articolul trage un semnal de alarma si spune ca asta este in sensul ingradirii libertatii, controlului de catre stat asupra individului etc – deci e contra):

    http://algarath.com/2016/09/01/disparition-de-largent-liquide-pucage-de-masse-vers-dictature-integrale/

    Apreciază

  10. alex said, on septembrie 5, 2016 at 12:18 am

    Pentru cei care nu inteleg cat de grava este situatia acum si cat de mult vor sa ne spele pe creier asa zisi ierarhi. Si zic las ca facem pogoramant. NU nu merita nici un pogoramant pentru ecumenism dar ia ziceti voi aici cum trebuia procedat?

    https://saccsiv.wordpress.com/2011/05/17/nu-este-vrednic-parintele-ieronim-cretu-va-fi-hirotonit-in-treapta-arhieriei-dar-el-a-slujit-si-s-a-impartasit-cu-ereticii-sa-nu-tacem/

    si continuarea

    https://credintadreaptaortodoxa.wordpress.com/2014/05/29/ereticul-ieronim-cretu-caterisit-de-patriarhia-ierusalimului-a-fost-azi-hirotonit-episcop-vicar-de-preasfintitul-patriarh-daniel-ciubotea-patriarh-al-romaniei/

    Ia ziceti voi mai facem pogoramant si acu, ca doar la cate am facut in ultima suta de ani ce mai conteaza unul, parol.

    Apreciază

  11. valentin said, on septembrie 5, 2016 at 12:31 am

    asa ceva e posibil in romania pentru ca in romania ierarhii eretici si-au batut joc de tot ce inseamna biserica, nu numai prin erezie

    http://gropariiortodoxiei.webs.com/

    Apreciază

  12. alex said, on septembrie 5, 2016 at 12:38 am

    Un preaindracit inca mai striga din barlogul lui. Mare atentie ce zice si de Ferrara si Florenta.

    https://lonews.ro/sfantul-si-marele-sinod-panortodox/22960-patriarhul-bartolomeu-antiecumenistii-fac-voia-celui-rau.html

    Patriarhul Bartolomeu: ANTIECUMENISTII fac voia celui rau

    Patriarhul Bartolomeu prevede un progres ecumenic semnificativ în următorii ani – informeaza in premiera Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

    MARELE SINOD DIN CRETA si ECUMENISMUL: antiecumenistii fac voia celui rau (Patriarhul Bartolomeu)

    Cel putin aceasta dezvaluie Patriarhul din Constantinopol, intr-un articol prezentat in ultimele ore, de binecunoscuta publicatie italieneasca „La Repubblica”.

    Articolul prezinta un interviu acordat de Patriarhul Ecumenic Bartolomeu, pe marginea discutiilor lansate despre recentul Mare Sinod al Bisericii Ortodoxe, care a avut loc in Creta (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

    MARELE SINOD DIN CRETA si ECUMENISMUL: antiecumenistii fac voia celui rau (Patriarhul Bartolomeu)

    In cadrul interviului, Patriarhul Ecumenic Bartolomeu a avertizat că cei care doresc să fie întrerupt dialogul cu alți creștini ii fac „o deosebita placere diavolului”.

    „Biserica Ortodoxă, la rândul său, are credință în Dumnezeu și, cu optimism, va continua dialogurile teologice, mai ales cu Biserica-sora Romano-Catolica”, a mai spus Patriarhul Bartolomeu.

    MARELE SINOD DIN CRETA si ECUMENISMUL: ruptura cu catolicii este o rusine pentru noi (Patriarhul Bartolomeu)

    „Noi credem că, în anii următori, vor exista progrese semnificative” – a mai precizat Patriarhul Bartolomeu.

    Totodata, Patriarhul Ecumenic Bartolomeu a mai precizat ca problema nereusitei vindecarii diviziunii care persista intre Biserica Rasariteana si Biserica Vestului – in pofida Sinoadelor din Lyon (1274) și Ferrara și Florența (1438-9) – „este o rușine pentru noi creștinii, și niciodată nu vom inceta sa restabilim unitatea”.

    Poti accesa cea mai cuprinzatoare arhiva de articole privind SFANTUL SI MARELE SINOD PANORTODOX DIN CRETA – cu pareri atat pro cat si contra – dand click aici.

    Iti aducem aproape informatia la care altfel nu ai avea acces. Daca apreciezi activitatea noastra, acum ai ocazia sa primesti un Certificat de Membru Sustinator (Simpatizant) „Lăcaşuri Ortodoxe”, dand click AICI! Aflandu-ne in cel de-al 10-lea an, te imbratisam ca membru al echipei noastre, cu bucurie!

    Apreciază

    • ilioara said, on septembrie 5, 2016 at 1:24 pm

      ruptura de catolici e o rusine pt ei nu pt noi

      Apreciază

    • Raluca said, on septembrie 5, 2016 at 11:03 pm

      De 25 de ani de când Bartolomeu este patriarh și își desfașoară cu multă îndrăzneală, pe față, nestingherit, și în disprețul canoanelor și învățăturii de credință ortodoxă lucrarea ecumenistă, Muntele Athos nu a luat nici o poziție în care să se delimiteze de ereziile acestuia. E obligat Muntele Athos să fie de acord cu ce face Bartolomeu? Cum? Dacă athoniții dispun de instrumentele necesare pentru a stopa marșul spre globalizarea credinței, în care ortodoxia să fie la ”și alții”, lucrare la care depune atâta efort și ”dăruire” Bartolomeu, de ce nu o face, de ce nu a făcut-o timp de 25 de ani în care lucrurile au mers din rău în mai rău, pentru că altfel și tăcerea este un răspuns. În cazul acesta este o aprobare a tot ceea ce face Bartolomeu.

      Apreciază

  13. GabiM. said, on septembrie 5, 2016 at 2:14 am

    Exact asa cum spunea bunica: „tiganu-i tigan si-n ziua de Pasti”! Dupa ce academia romana i-a numit rrrrrom,dupa ce au primit…statut de holo-caustizati,au inceput sa-si dea in petec tot mai tare,au devenit mai aroganti si mai obraznici,ei sunt mafioti si teroristi,ei ne-au facut de rasul lumii…Si cui oare datoram toate acestea,sau mai bine zis,cine ii foloseste impotriva Romaniei si impotriva romanilor si mai curand impotriva ORTODOXIEI ?!? Ghici ghicitoarea mea…

    Apreciază

  14. Templier said, on septembrie 5, 2016 at 10:42 am

    Pentru amatorii-Satanismul în muzica rock
    http://marturieathonita.ro/satanismul-in-muzica-rock-ii/

    Apreciază

  15. ilioara said, on septembrie 5, 2016 at 11:37 am

    adevarat asta este botezul „preotilor” de dupa sinod….bataie de joc…rad si dracii de ei…

    Apreciază

  16. Partizan said, on septembrie 5, 2016 at 1:28 pm

    Recunoaste cineva parohia?
    Doamne ajuta

    Apreciază

    • Gheorghe said, on septembrie 9, 2016 at 3:32 pm

      biserica de la Lidl din orasul Chitila, de la gara Chitila

      Apreciază

  17. Gheorghe said, on septembrie 9, 2016 at 3:30 pm

    Pai e vorba de biserica din Chitila de langa magazinul Lidl. Am fost acolo la un evenument. Ei sunt.

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.