SACCSIV – blog ortodox

ISLAMIZAREA GRECIEI. Avertisment din partea unor Mitropoliti greci

Posted in Uncategorized by saccsiv on martie 29, 2016

Iata ce putem citi la Avertisment din partea unor mitropoliți greci: Islamizarea Greciei este în plină desfășurare din 17 februarie 2016 de pe Agerpres:

Mai mulți mitropoliți greci au atras atenția, în cadrul unei conferințe desfășurate recent la Salonic (nord), asupra pericolului schimbării radicale a structurii etnice și religioase a Greciei ca urmare a numărului mare de imigranți musulmani care sosesc pe teritoriul acestei țări.

„Islamizarea Greciei este în plină desfășurare. Mii de imigranți au invadat țara noastră. Ei sunt musulmani. Ca rezultat, structura etnică și religioasă se va schimba într-un mod radical”, a afirmat mitropolitul Ambrozie de Kalavrita, în cadrul conferinței intitulate generic ‘Să rămânem creștini. Să rămânem greci!’, relatează pravoslavie.ru.

Și mitropolitul Antim al Salonicului a avertizat asupra acestui pericol de modificare radicală a structurii naționale ca urmare a afluxului masiv de imigranți musulmani, calificând drept ‘crimă’ ceea ce se întâmplă în prezent în Grecia.

În cadrul aceleiași conferințe, fostul ministru al apărării Frangoulis Frangos și-a exprimat îngrijorarea în legătură cu creșterea bruscă a numărului de musulmani în Grecia. ”Tendința de creștere a numărului celor sosiți ilegal în țara noastră este îngrijorătoare. Noi nu dorim să se schimbe structura etnică a țării. Noi vrem să rămânem greci”, a subliniat fostul ministru.

În context, el și-a manifestat îngrijorarea și față de actuala situație demografică din Grecia, precizând că în anul 2014 au fost înregistrate 114.000 de decese și numai 93.000 de nașteri, în timp ce 936.000 de cupluri elene nu au copii.

Nu este pentru prima dată când reprezentanți ai Bisericii Ortodoxe a Greciei sau reprezentanți ai societății elene atrag atenția asupra pericolului pe care îl reprezintă imigrația musulmană pentru Grecia.

Mitropolitul Antim al Salonicului semnala încă din toamna anului trecut că imigrația necontrolată amenință însăși existența Greciei, țară cu puternică tradiție creștin-ortodoxă. ”Trebuie să ajutăm oamenii care sosesc la noi în țară, dar nu trebuie să ne pierdem identitatea națională și să dispărem ca popor. Dacă în țara noastră vor veni milioane de imigranți, aceasta va însemna sfârșitul nostru (ca popor)”, afirma la acea vreme ierarhul grec.

Comentariu saccsiv:

   Si de parca nu era suficient, se loveste si din interior, organizatii neopagane vrand instaurarea cu forta a vechiului paganism in Grecia, nelimitandu-se doar la hule pe site-urile lor, ci creand chiar grupuri armate:

Mitropolia de Pireu: Neo-paganii din Grecia au inceput un „razboi de eliberare” impotriva crestinilor

 

26 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. bogdansava21 said, on martie 29, 2016 at 11:50 am

    OFFTOPIC:

    Până unde se va ajunge? In SUEDIA „tineretul” cere LEGALIZAREA INCESTULUI și a NECROFILIEI
    http://alternativenewsromania.blogspot.ro/2016/03/in-suedia-tineretul-cere-legalizarea-incestului-si-a-necrofiliei.html

    Apreciază

  2. Andrei Creacico said, on martie 29, 2016 at 12:56 pm

    FOARTE IMPORTANT: PS Longhin (Jar): „să-l pomenesc [pe patriarhul Kirill] nu pot, pentru că nu ştiu cine e ortodox şi cine e catolic”. Traducerea fragmentelor conferinţei recente.
    http://lumea-ortodoxa.ro/ps-longhin-jar-sa-l-pomenesc-pe-patriarhul-kirill-nu-pot-pentru-ca-nu-stiu-cine-e-ortodox-si-cine-e-catolic-traducerea-fragmentelor-conferintei-recente/

    Apreciază

  3. templier's blog said, on martie 29, 2016 at 1:49 pm

    Treziti-va! Ridicați-vă din letargie! Uitati-va ce se întâmplă în jurul vostru! Grecia este pe moarte!Noi murim încet: moartea Ortodoxiei noastre și a identitatii grecesti! Vreti sa renunțati, fără sa luptati? Gândiți-vă la asta!”.
    https://templierblog.wordpress.com/2016/03/29/asaltul-final/

    Apreciat de 2 persoane

  4. botaceala said, on martie 29, 2016 at 2:37 pm

    Doamne fereste si apara!Ce credeti,ca la noi n-o sa ajunga „plaga”?,ganditi-va numai la faptul ca in Bucuresti” se va face”,cea mai mare moschee din europa!!!😞😞😞…si cu asta am spus „TOT”!!!!😞😞😞😳😳

    Apreciază

  5. intelepciuneasfintilor said, on martie 29, 2016 at 3:00 pm

    Părintele Gheorghe Calciu Dumitreasa – 7 cuvinte – Al treilea cuvânt către tineri: CER ȘI PĂMÂNT

    ”Spune-mi, tinere, cât de mult ai crezut în afirmaţia pe care ai auzit-o repetată până la obsesie în şcoală, la radio, la televizor, prin ziare, la adunările de tineret, anume că te tragi din maimuţă? Şi cât te-a onorat oare o asemenea descendenţă? Noam Chomsky, lingvist american, părintele gramaticii generative, spune că „oamenii cei mai stupizi învaţă să vorbească, dar cea mai inteligentă dintre maimuţe nu va ajunge niciodată să o facă”…”

    https://intelepciuneasfintilor.wordpress.com/2016/03/29/7-cuvinte-al-treilea-cuvant-catre-tineri-cer-si-pamant/

    Apreciat de 1 persoană

  6. Ion said, on martie 29, 2016 at 3:55 pm

    Apreciază

  7. ioanioan said, on martie 29, 2016 at 4:00 pm

    Poporul trebuie neaparat sa ceara Referendum pt construirea sau NU a megamoscheii.
    Sa nu punem „botul” la cea spus Ludovic Orban, ca el nu va da Autorizatie,el promite orice ,numai sa fie Primar.
    Cred ca ne-a fost deajuns atunci cand i-l lingea pe Iohanis cu osanale,deci stim cine este.

    Apreciază

  8. unu1 said, on martie 29, 2016 at 4:01 pm

    Off Topic

    Ce parere aveti de replica : „AI INCREDERE IN MINE”, spusa de ȘARPE, la minutul 1:06? Nu vi se pare cunoscuta, atat singular cat si in corelatie cu satanismul illuminati din filmele americane?

    Apreciază

    • el said, on martie 29, 2016 at 9:33 pm

      unu1

      ORIBIL film!
      eu am vazut Cartile Junlei desene animate , suuuper ! si personajele frumos desenate Baghera Baloo,….suuuper ! mi-au incantat copilaria si pana azi imi amintesc cu placere deacel fiml de desene animate.
      OROAREA asta de film insa NU as putea sa o vad , nici sa o recomand unui copil….

      si chiar imi amintesc ce zicea sarpele Ka sasait incolacit pe creanga lui incercand sa hipnotizeze pe copilul Mowgli : „trussssst in me, jusssst in me…. „____ ba chiar cantam asta copil fiind…. 🙂 🙂

      Apreciat de 1 persoană

      • unu1 said, on martie 30, 2016 at 7:56 pm

        @el
        Frate el, nu poti sa faci sa fie ordonate dupa data articolele de pe blogul ‘matale „Graiul ortodox”? Am vrut sa-ti zic de cateva zile, da’ ma gandeam sa nu te enervez :-$

        Apreciază

      • el said, on martie 30, 2016 at 10:19 pm

        unu1

        nu ma enervezi dar nici nu pot sa te ajut ……ti-am mai spus si data trecuta ( probabil ca nu ai remarcat) ca NU e blogul meu Graiul Ortodox!

        sunt si eu doar un cititor (fidel) acolo…. 🙂

        🙂 !

        Apreciază

    • valentindortodox said, on martie 30, 2016 at 2:12 am

      e tot acelaşi îndemn înşelător al democraţiei, ecumenismului şi aceste forme de manifestare de fapt ale diavolului şi ale lumii supuse diavolului – ca un şarpe care spune să ai încredere în el

      Apreciază

    • Ioana said, on martie 30, 2016 at 8:19 am

      el, ce bine!! si eu am copilarit cu acele desene, si cu acele carti, e Carte preferata a copilariei mele, primita in clasa I, cand am invatat sa citesc. Apoi a mai avut o carte cu 100 de povestiri biblice pentru copii si carticele mici despre Avraam, Iacob, Isaac si Iosif, tare dragi mi-au fost!

      Rikki Tikki Tavi mangusta curajoasa care ferea oamenii si pasarelele de serpi a fost istorioara mea preferata!

      imi placea si varianta italiana, pe langa cea de la Disney, era ca o mica poveste eroica pentru copii, serioasa.
      https://youtu.be/lrXnGYyV64M – he he, aici e in hindi, tare simpatica, pacat de indieni ca sunt asa pagani si indraciti, Sfantul Paisiie a zis ca sunt un popor de oameni copilarosi si cu caracter bun, ca daca s-ar intoarce la Hristos ar depasi pe multi… dar ei continua sa sminteasca lumea cu satanismele lor, nici credinta cea adevarata primita de la Sfantul Toma nu au stiut sa o pazeasca, repede au mai dat fuga la monofiziti copti si prajiti!

      mi-era rusine sa intreb pe blog daca era bine ca ne uitam la desene…. oricum am depasit varsta si nu cred ca as mai avea timp sa urmaresc acum, erau frumoase atunci, in copilarie….

      si eu am vazut intai varianta animata televizata a regelui leu, cea de la Disney nu prea mi-a placut, oricum acolo s-au strecurat si simboluri oculte, dar in varianta italiana nu prea erau, era o combinatie de Bambi, Cartea Junglei si regele leu, voila: https://www.youtube.com/watch?v=GJJuLGcEw5o

      si mai e un desenut, sagwa, pisica siameza… si cu asta mi-era rusine, e chinez, ma gandeam ca o sa zvarle toata lumea de pe blog in mine daca o sa pomenesc ceva, dar uite ca si desenele astea au ceva frumos, sunt facute cu drag, ce daca sunt de la alte popoare, de-abea cunoastem si noi ce are specific fiecare, frumos ar fi sa existe misionari mai aprinsi de focul dragostei si al marturisirii in tari ca India, China, Japonia, dar noi niste bicinsnici scaldati in fele de fel de KAKAdoxii, vom da seama la Judecata ca nu am facut mai mult ca sa marturisim si sa vestim pe Hristos popoarelor aflate in bezna!.

      (aici desenul Sagwa si fratiorii ei 😀 https://www.youtube.com/watch?v=c6jHALPdObc )

      oricum tot sunt indoita cu desenele, cred ca daca m-as ocupa de educatia unui copil, nu l-as mai lasa la nici un desen, ca sa iubeasca doar pe Hristos, s-asa sunt multi in lumea asta care ii indeparteaza pe copii de la Dragostea cea Adevarata, cu multe surogate ieftine!

      ma ingrozesc cand vad cum au devenit filmele pentru copii acum, ca si carticelele cu animale… au inceput sa faca fel de fel de antropo-zoomorfii satanice, bleah!!!

      Apreciază

    • Ioana said, on martie 30, 2016 at 8:41 am

      huff, ce de simboluri oculte in Regele asta leu, si varianta italiana si tot, fel de fel de stele hipnoze, vrajeli, baghete, zici ca il inscauneaza pe antihrist, da, da, ma gandesc eu, nu sunt bune desenele, nu sunt bune, in anii 90 mai era cum era, mai exista un discernamant, dar acum… mai bine fara desene de loc, stiu eu ce stiu…! 😦

      Apreciază

      • el said, on martie 30, 2016 at 4:59 pm

        Ioana

        uite aici „Patrula de dimineata” cu Colonelul Hathi , puiul lui micul soldat si …Mowgli (cu responsabila Bagheera ) :

        sau Baloo ecologistul epicurian :

        ps: daca pricepi putin germana bucuria se inmulteste exponetial ! 🙂 🙂 🙂

        Apreciază

      • el said, on martie 30, 2016 at 5:11 pm

        Ioana

        astea noi sunt KAKA majoritatea , POLUATE !

        desi uite si unele mai „reusite ” , tot din Cartile Junglei , ….cand erau personajele Cartii copii mici : Baloo ursuletul fara griji epicurian, Hathi „coloneul” elefant al Junglei ,Bagheera mica pantera responsabila, Ka sarpele sasait, Louis maimutoiul ( aveau aceleasi caractere 🙂 )

        enjoy!

        Apreciază

  9. mihai said, on martie 29, 2016 at 10:22 pm

    inca o data ca sa fie inteles, acestia nu au venit de capul lor ci poftiti de catre papusari in complicitate cu guvernele corupte, guverne ce stau cu mainile in san deoarece acesti venetici leau usurat munca

    Apreciază

  10. Vasile said, on martie 30, 2016 at 5:53 am

    Doamne Dumnezeule…Cel ce dai viata lumii acesteia, prin Lumina Soarelui. Se spun atitea rugaciuni si de multe ori atitea minciuni, dar toul a fost, este si v-a fi dupa cuvintul tau, Dumnezeul cerurilor si al pamintului. Cel ce lucreaza…sa lucreze, cel ce invata…sa invete, cel ce lupta…sa lupte, iar cei ce se roaga…sa se roage. Fiecare dupa menirea lui pe care Dumnezeu l-a lasat sa se nasca, sa traiasca si sa moara pe Pamint.

    Apreciază

  11. octoviv said, on martie 30, 2016 at 8:05 pm

    Doamne, ajută.

    Am primit pe email:

    Extras din cartea „Sfântul Maxim Mărturisitorul (580-662) și tovarășii săi întru martiriu: papa Martin, Anastasie Monahul, Anastasie Apocrisiarul. „Vieți” – actele procesului – documentele exilului”, Deisis, Sibiu, 2004, pp. 143-145.

    Actele procesului Sfântului Maxim Mărturisitorul și ucenicilor lui pot fi citite de aici: http://ftoub.ro/dmdocuments/Sf.%20Maxim%20Marturisitorul.pdf (începând cu pagina 56) sau de aici: http://www.scribd.com/doc/306295452/Actele-procesului-Sfantului-Maxim-Marturisitorul-si-ucenicilor-lui

    […]

    TEODOSIE: Nu lua ca o dogmă propriu-zisă ceea ce s-a făcut prin „iconomie“.

    MAXIM: Dacă Typos-ul care prescrie să nu se vorbească de nici o voinţă sau lucrare a Domnului – a căror suprimare indică de fapt inexistenţa celui lipsit de acestea – nu este o dogmă propriu-zisă pentru cei care-l primesc, atunci din ce pricină m-aţi predat fără de cinste unor neamuri barbare şi fără Dumnezeu? Din ce cauză am fost condamnat să locuiesc în Byzia, iar tovarăşii mei unul în Perberis iar altul în Mesembria?

    TEODOSIE: Pe Dumnezeu Care mă va judeca, am spus-o şi când s-a făcut şi o spun şi acum: Typos-ul s-a făcut în chip rău şi spre dauna multora. Motivul edictării lui a fost sfada şi lupta ortodocşilor între ei pe tema voinţelor şi lucrărilor şi, pentru ca toţi să trăiască în pace, unii au considerat că astfel de expresii trebuie să fie reduse la tăcere.

    MAXIM: Şi care credincios va accepta „iconomia“ care reduce la tăcere expresiile pe care Însuşi Dumnezeul a toate a rânduit în Iconomia Lui să fie rostite de Apostoli, Proroci şi Dascălii Bisericii? Să observăm, domnule mare, la ce rău conduce acest punct pe care l-am atins. Pentru că, dacă Dumnezeu a aşezat în Biserică în primul rând apostoli, în al doilea rând proroci, iar în al treilea rând învăţători spre desăvârşirea sfinţilor (Ef 4, 11), spunând în Evanghelie Apostolilor şi prin ei şi celor de după ei: „Ceea ce vă spun, spun tuturor“ (Mc 13, 37), şi iarăşi: „Cel ce vă primeşte pe voi pe Mine Mă primeşte şi cel ce vă dispreţuieşte pe voi, pe Mine Mă dispreţuieşte“ (Mt 10, 40; Lc 10, 16), este limpede şi evident că acela care nu primeşte pe apostoli, pe proroci
    şi pe învăţători, ci nesocoteşte expresiile şi glasurile lor, acela dispreţuieşte pe Însuşi Hristos.
    Să observăm însă şi alt lucru: Dumnezeu a ales şi a ridicat apostoli, proroci şi învăţători spre desăvârşirea sfinţilor (Ef 4, 11-12), diavolul însă a ales şi a ridicat şi el apostoli, proroci şi învăţători mincinoşi împotriva dreptei cinstiri a lui Dumnezeu ca să lupte şi să combată atât Legea Veche, cât şi Evanghelia. Iar apostoli, proroci, învăţători mincinoşi cred că sunt doar ereticii ale căror cuvinte şi gânduri sunt perverse (Fa 20, 30). Deci, aşa cum cel care primeşte pe adevăraţii apostoli, proroci şi învăţători primeşte pe Dumnezeu, tot aşa şi cel care primeşte apostoli, proroci şi învăţători mincinoşi primeşte pe diavolul. Aşadar, cel ce respinge pe sfinţi împreună cu ereticii cei spurcaţi şi necuraţi – primiţi pe cel ce grăieşte adevărul! – acela condamnă în chip vădit împreună cu diavolul şi pe Dumnezeu.
    Aşadar, dacă discutând inovaţiile făcute pe vremurile noastre găsim că ele ajung de fapt la acest rău suprem, vedeţi ca nu cumva sub pretextul „păcii“ să ne aflăm bolnavi de „apostazie“ propovăduind-o pe cea despre care dumnezeiescul Apostol a spus (2 Tes 2, 3) că va fi înainte-mergătoare a venirii lui antihrist [7]. Acestea vi le-am spus fără teamă şi reţinere, stăpânii mei, ca să vă feriţi atât pe voi înşivă, cât şi pe noi. Vreţi ca, având toate acestea scrise în cartea inimii, să vin să mă cuminec în Bisericile care propovăduiesc aceste lucruri şi să intru în comuniune cu cei care respingând, chipurile, pe diavolul, resping de fapt pe Dumnezeu? Să mă ferească Dumnezeu Care pentru mine S-a făcut om afară de păcat! (Evr, IV, 15)
    Şi punând metanie, a zis:
    – Dacă vreţi să faceţi ceva robului vostru, faceţi, dar eu nu voi intra nicicând în comuniune cu cei ce primesc unele ca acestea.
    Uimiţi de cele spuse şi plecându-şi capetele, ei au tăcut o bună bucată de vreme, după care, ridicându-şi capul şi aţintindu-şi privirea asupra avvei Maxim, Teodosie episcopul a spus:
    – Noi îţi răspundem în numele stăpânului nostru împăratul că, dacă intri în comuniune cu noi, va abroga Typos-ul.

    [7] Acest pasaj, alături de alte câteva (cf. mai sus, p. 51-57), atestă că Sfântul Maxim avea o lectură eshatologică a evenimentelor istorice ale epocii sale. Alungat din liniştea mănăstirii sale palestiniene de invaziile perşilor din 614 sau 626 şi „aruncat pe marea dezlănţuită care este Imperiul bizantin în secolul VII, Sfântul Maxim se deschide tot mai mult dimensiunii eshatologice a acestor evenimente înricoşătoare. Ameninţarea vine, într-adevăr, de pretutindeni: fugind din Constantinopolul asediat de perşi şi avari, el va întâlni în Africa ascensiunea fulgerătoare a islamului, pe evreii care profitau de dezastrele Imperiului creştin pentru a se răzbuna pentru umilinţele la care erau supuşi, intrigile prefecţilor imperiali care slăbeau administraţia şi armata, şi mai cu seamă erezia prezentă peste tot în Orientul Apropiat unde Biserica era deja definitiv sfâşiată în ciuda eforturilor disperate ale ierarhiei imperiale gata la toate compromisurile verbale pentru a salva mai degrabă unitatea politico-religioasă decât unitatea credinţei. Foarte repede Sfântul Maxim înţelege că în acest cataclism istoric e derizorie ridicarea de baraje pentru a conjura inevitabilul; în această zguduire trebuie citită urma eshatologică a venirii lui Dumnezeu care trebuie privită în unicul mod cu putinţă de a primi pe «Cel ce vine»: prin mărturisire şi martiriu”. „Sfântul Maxim a văzut în monotelism o fugă speculativă din faţa evenimentului tragic al invaziei (persane şi arabe) sau o formulă politico-religioasă destinată să conjure iminenţa eshatologică a sfârşitului lumii. În 646 Sfântul Maxim a înţeles că prăbuşirea politică în faţa arabilor (oare nu asta se întâmplă și acum cu islamizarea Europei??? – n. n.) e legată de o eshatologie aparţinând unei Iconomii superioare: e judecata pe care o reprezintă pentru Biserică erezia (oare, invazia musulmană de acum, din 2016, din Europa, nu reprezintă cumva aceeași judecată a Cerului pentru spurcata erezie ecumenistă care a cuprins mai mult sau mai puțin întreaga Europă??? – n. n.) şi că mărturisitorul trebuie să manifeste venirea Domnului înaintând până la martiriu”. (J.-M. GARRIGUES, Maxime le Confesseur – la Charité, avenir divin de l’homme [Théologie historique 38], Paris, 1976, p. 41, 61).

    […]

    Foarte folositoare actele procesului Sfântului Maxim Mărturisitorul și ucenicilor lui.

    Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, pentru rugăciunile Preacuratei Maicii Tale Preasfintei Născătoarei de Dumnezeu și Pururea Fecioarei Maria, ale Sfântului Maxim Mărturisitorul și ale tuturor Sfinților Tăi din Biserica Biruitoare miluiește-ne pe noi.

    Preasfântă Născătoare de Dumnezeu și Pururea Fecioară Maria mântuiește-ne pe noi.

    Sfinte Părinte Cuvioase Maxim Mărturisitorul roagă-te lui Domnului Dumnezeului și Mântuitorului nostru Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu pentru toți cei care țin Sfânta și Dreapta Credință Ortodoxă, Sfintele Dogme, Sfintele Canoane Ortodoxe și Sfintele Scripturi ale Sfinților Părinți ale Ortodoxiei.

    Apreciază

  12. […] ISLAMIZAREA GRECIEI. Avertisment din partea unor Mitropoliti greci […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.