SACCSIV – blog ortodox

GALAGIA vine de la DIAVOL

Posted in rubrica incepatorului, Uncategorized by saccsiv on august 19, 2015

Iata ce putem citi la Zgomotul il alunga pe Duhul Sfant:

Zgomotul arata o lipsa a harului, iar linistea este un rod al prezentei lui Dumnezeu. O viata zgomotoasa este una petrecuta in afara lui Dumnezeu, in timp ce omul in care se salasluieste harul devine izvor de pace, odihna si liniste, atat lui, cat si celor de langa el.

„Va veni vremea ca oamenii sa innebuneasca si cand vor vedea pe cineva ca nu innebuneste, se vor scula asupra lui, zicandu-i ca el este nebun, pentru ca nu este asemenea lor.” Astazi s-au implinit cuvintele Sfantului Antonie cel Mare, cand omul care isi doreste liniste si odihna in jurul lui este vazut fie ca depresiv, fie avand nervii extrem de solicitati.

Cat de greu mai poate fi gasit un loc linistit. Tipete ale celor ce se cred singuri pe strada, injuraturi in trafic, frane, claxoane, macarale, motoare, betoane sparte si zidite la loc, tramvaie, reclame audio pe strazi si prin autobuze, boxe tot mai imputernicite, sunete tot mai multe si mai tari.

Atat de tare fuge omul de liniste si de sine insusi, incat pana si in liftul de la serviciu am intalnit incorporat un radio, ca nu cumva cele cateva secunde dintre etaje sa le petreaca omul cu sine. Sa nu mai vorbesc de noile cabine de dus cu radio si mp3. Oare ce va urma ?!

Omului ii este frica de de a ramane singur cu sine insusi, caci ii este frica de ce ar gasi sau nu in inima lui.Saracia din mintea si inima omului de astazi se vede abia atunci cand ii iei totul de langa el, cand il lasi doar cu el insusi. Abia atunci el are sansa sa se vada pe el insusi, asa cum este el de fapt.
Diavolul si lumea nu-l lasa pe om sa petreaca in liniste din teama ca acesta sa nu-si dea seama de lipsa de valoare a acestei lumi, ca nu cumva el sa constientizeze dependenta lui de stupefiantele zilnice, precum ziare, stiri, televizor, persoane publice, sport, telefon, etc. „Stricatu-s-au oamenii si urati s-au facut intru indeletnicirile lor.” (Psalm 13, 1)

De ce au fugit sfintii din sate si orase ?

„Oamenii care doresc linistea parasesc orasele si imbratiseaza pustia. (…) Adeseori m-am rugat sa nu mai fie nevoie de manastiri. As dori sa fie in lume atat de mare intelegere si buna randuiala, incat nimeni sa nu mai simta nevoia sa fuga in pustie. (…) Ma rog sa ne bucuram de o pace atat de adanca in lume (…) incat nu numai sa nu fie nevoie ca locuitorii oraselor si ai satelor sa ia drumul muntilor, dar chiar si cei ce locuiesc de mult timp, ca niste surghiuniti, in pustiu si in munti, sa se intoarca din nou in orasele si satele lor.”(Sfantul Ioan Gura de Aur).

Daca sfintii acelor vremuri au fugit in pustie pentru ca in lume nu mai era liniste – intr-o vreme in care nu era curent electric, motoare, boxe, industrie -, oare ce ar trebui sa facem noi ?!

Nu spun ca trebuie sa fugim in pustie, insa ar trebui sa tanjim dupa liniste si tacere. Dorul fata de o vietuire linistita, parasita de viteza si zgomotul societatii contemporane, este un dor ce se va naste, mai devreme sau mai tarziu, in sufletul fiecarui crestin.

Tacerea si petrecerea in liniste este o asceza contemporana

Tacerea si petrecerea in tacere este o asceza ce poate parea multora drept nebunie sau ceva copilaresc. Paul Evdokimov spune acesta, zicand astfel: „Tebaida eroica impunea posturi extreme si nevointe; astazi, batalia se deplaseaza insa pe alte pozitii (…) eliberarea de orice nevoie de dopaj: viteza, zgomot, excitante, alcooluri de tot felul. Asceza ar fi mai degraba odihna impusa, disciplina calmului si a tacerii (…) in care omul regaseste facultatea de a se opri pentru rugaciune si contemplare, chiar si in inima tuturor zgomotelor lumii.”

Si parintele Alexander Schmemann observa aceasta teama a omului de a petrece in liniste: „Nevoia permanenta de muzica descopera incapacitatea omului modern de a se bucura de liniste, de a o intelege nu ca pe ceva negativ, ca pe o simpla absenta, ci tocmai ca pe o prezenta si ca pe o conditie pentru orice prezenta reala.”

Teodor Danalache

   Comentariu saccsiv:

Cititi va rog si:

Text exceptional: MARSUL DISTRUGATORULUI

 

53 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. lorena said, on august 19, 2015 at 8:20 pm

    Educaţie sexuală de la clasa întâi: Părinţii îşi retrag copiii de la şcolile publice din Ontario

    http://stiripentruviata.ro/educatie-sexuala-de-la-clasa-intai-parintii-isi-retrag-copiii-de-la-scolile-publice-din-ontario/

    Apreciază

  2. lorena said, on august 19, 2015 at 8:29 pm

    „Eggsploitation”: Mărturie despre riscurile donării de ovule

    Maggie avea 19 ani când a început să doneze ovule – din altruism. A făcut aceasta de zece ori, deşi limita recomandată este de şase.
    Filmul, produs de Centrul pentru Bioetică şi Cultură, sugerează că Maggie a fost folosită pentru câştig bănesc, dar când a început să aibă probleme medicale, a fost lăsată singură să se descurce.

    Apreciază

  3. petru said, on august 19, 2015 at 9:30 pm

    noaptea de 18-19 august-Minunea pogorârii norului pe Muntele Tabor, an de an la sărbătoarea Schimbarea la Faţă a Domnului

    Apreciat de 1 persoană

    • botaceala said, on august 20, 2015 at 9:36 am

      Asta chiar minune de la Dumnezeu,sa vezi asa ceva,ar fi fost si mai bine,daca ar fi un video cu acel moment cand se coboara norul,adica sa il vezi exact ,atunci” scepticii”,nu ar mai zice ca imaginile sunt trucate😳

      Apreciază

    • nimeni said, on august 21, 2015 at 1:28 am

      Citisem pe undeva despre o marturie a unei maicute din Muntele Tabor, care spunea despre o minune petrecuta in interiorul bisericii de ziua Schimbarii la Fata a Mantuitorului, in urma cu cativa ani.
      Minunea consta in faptul ca peretii interiori ai bisericii se umpleau de foc haric, ca o lumina dulce care se intindea pe pereti si cuprindea toata biserica.
      In urma cu vreo 4-5 ani era pe net un clip cu ceva asemanator, cu un foc de lumina ce se intindea pe peretii bisericii si oamenii ovationau evenimentul, se bucurau si strigau.

      Acel clip nu mai este de mult timp pe net, din pacate, insa este altul foarte interesant de la Sfantul Mormant la coborarea Sfintei Lumini cand au aparut sute de Cruci de Lumina.

      http://vladherman.blogspot.ro/2015/04/sute-de-cruci-de-foc-au-aparut-in.html#.VdY5-n2fTYw

      iar in 1995 Lumina Sfanta s-a aprins mai intai la cei din interiorul Bisericii si apoi in interiorul Mormantului Sfant unde se afla Patriarhul.

      Apreciază

      • botaceala said, on august 21, 2015 at 12:57 pm

        @nimeni@,iti multumesc pt aceste minunate si extraordinare filmulete,asa nimeni nu poate sa contrazica sau sa nege ,ceea ce se vede destul de clar si anume,Lumina Sfanta a Domnului ,sa fii sanatos !!!!!!

        Apreciază

  4. Fost ministru de externe şi fost preşedinte al Adunării Parlamentare a OSCE, Adrian Severin a trimis o scrisoare deschisă noului ambasador al SUA în România, Hans Klemm.

    Scrisoarea, structurată în patru părţi, face o analiză dură şi amănunţită a relaţiilor româno-americane.

    Spicuim cele mai interesante fragmente ale textului publicat de Adrian Severin pe blogul său.

    „Românii s-au săturat de ambasadorii „politici” parașutați aici, care, fără să le cunoască și respecte istoria, cultura și tradițiile, în timp ce le țin predici și le dau instrucțiuni – cu încălcarea patentă a normelor diplomatice – asupra felului în care trebuie să combată corupția și să separe afacerile de politică, își amortizează fără rușine, din sudoarea românească, „investițiile” făcute prin finanțarea clanurilor politice de acasă”;

    „Descindeți la București, domnule ambasador, într-un moment foarte dificil pentru interesele americane în România. Este momentul în care se poate conchide fără dubiu că toate țintele politice declarate ale SUA în România au fost ratate și principalele demersuri politice americane de aici au eșuat”.

    „Domnul Joseph Biden a venit în România să ne explice cum corupția trebuie combătută cu orice preț – se subînțelegea, inclusiv cu prețul sacrificării democrației și libertăților individuale – întrucât ea joacă în favoarea geo-politicii rusești. Aceasta în timp ce membri ai familiei domnului Biden făceau afaceri nu tocmai impecabile cu oligarhii corupți din Ucraina. Un discurs similar l-a ținut doamna Victoria Nuland. Găsim aici cea mai clară expresie a coruperii echilibrului dintre putere și legitimitate, dintre strategie și valori.
    Debilitarea democrației în favoarea unui regim autoritar-justițiarist nu a omorât corupția ci libertatea. Nu există autoritarism favorabil libertății; în schimb toate regimurile autoritare au sfârșit prin a fi corupte. Arbitrariul și abuzul, caracteristice unui asemenea regim, au făcut cinstea nerentabilă și au „scumpit” corupția”.

    „Câtă vreme justiția politizată nu a mai distins între cinstiți și corupți, ci numai între politicienii puterii și cei ai opoziției, între suveraniști și internaționaliști, între pro-occidentali și pro-ruși, între europeniști și atlanticiști, respectul legii a rămas fără motivare”;

    „Mandatul dvs., domnule ambasador, într-unul dintre statele europene cu cele mai pro-occidentale și mai americanofile tradiții, începe în atmosfera sumbră a virajului tot mai accentuat al românilor către euroscepticism, antioccidentalism și americanofobie”.

    „Dacă față de eșecul politicii americane în România pe terenul valorilor și față de realitatea descurajantă a unei prezențe americane extrem de modeste în economia românească, vă gândiți că ne mai rămâne la dispoziție totuși perspectiva promițătoare a cooperării pe terenul securității, respectiv al alianței militare, vă atrag atenția că vă înșelați. Bazele militare americane de pe teritoriul României sau scutul antirachetă în curs de instalare la Deveselu, nu valorează doi bani câtă vreme SUA pierd mințile și sufletele românilor. Ceea ce este tocmai pe punctul de a se desăvârși.
    Zadarnică este desemnarea formală a României ca avanpost american pe frontul luptei cu „neo-imperialismul” rus, cu „neo-otomanismul” turc, cu „fundamentalismul islamic” sau cu „expansionismul” euro-asiatic, dacă mamele românce nu vor înțelege de ce viața copiilor lor trebuie pusă în pericol spre a promova agenda geopolitică a unei Americi care umilește și devitalizează națiunea română. Pentru toți cei care credem în valoarea și chiar în caracterul indispensabil al parteneriatului strategic româno-american, este cutremurător să vedem cum românii, care au așteptat totdeauna cu un entuziasm aproape naiv „venirea americanilor” pe meleagurile lor, ajung să fie tot mai convinși că apropierea de Rusia este acum soluția optimă pentru supraviețuirea lor ca națiune liberă, adică pentru evitarea statutului de protectorat (american)”.

    „În vara anului 2012, un număr de 7,4 milioane de români, reprezentând aprox. 85% din electoratul prezent la urne (acesta, la rându-i, ridicându-se la aprox 50% din totalul cetățenilor cu drept de vot), s-a pronunțat prin referendum pentru demiterea Președintelui României. În acest context a sosit la București asistentul Secretarului de Stat al SUA, domnul Philip H. Gordon, care a afirmat public sprijinul american pentru cel pe care majoritatea zdrobitoare a românilor îl voia demis. Această voință – nu are nici o importanță dacă justificată sau nu – îl lipsea pe șeful statului român de legitimitate democratică. Prin vocea trimisului său America arăta că pentru ea asta nu contează. În final, voința Americii a prevalat împotriva voinței poporului român. Lucru făcut posibil prin intervenția abuzivă și suspectele speculații neconstituționale ale Curții Constituționale a României. Abuzuri și forțări de situație încurajate din afara țării (inclusiv din SUA) și înghițite de un Parlament și un Guvern puse sub evidentă presiune externă.

    Se poate susține că acceptând și chiar împingând la această ruptură între putere și legitimitate, SUA au dorit să salveze stabilitatea lăuntrică a partenerului strategic român, în condițiile în care oferta forțelor opuse Președintelui (practic) demis nu era convingătoare sau cel puțin nu era clară. Un proverb american spune, însă, că „proba plăcintei este mâncatul plăcintei”. Or, presupusele bune intenții americane nu au făcut decât să paveze drumul spre iadul instabilității politice interne și al dezbinării naționale care și astăzi afectează cumplit România. În condițiile păstrării la putere a unui șef de stat nelegitim și al adâncirii dezechilibrului dintre instituțiile statului în favoarea celor de forță (în special justiția și serviciile secrete), impusă de nevoia consacrării unei asemenea formule nedemocrate, nimeni nu a reușit să mănânce „plăcinta” promisă a stabilității politice. În schimb mâncăm cu toții și astăzi fructele otrăvite ale autoritar-justițiarismului. Mulțumim America!”

    „Mulți români au putut urmări la televizor anul acesta scene transmise de la recepția oferită de Ambasada americană la București cu prilejul Zilei Naționale a SUA. Un distins intelectual român mi-a împărtășit cu acest prilej tristețea profundă produsă lui de constatarea că masa invitaților era evident dominată de reprezentanții procuraturii și justiției, alături de cei ai unor ong-uri justițiar-populiste și de câțiva politicieni de reputație îndoielnică care, asemenea senatorului american înainte pomenit, „sprijină” justiția politizată tocmai spre a nu-i fi clienți”.

    „În chiar sediul DNA – o instituție care și-a pus la punct un sistem cvasi-neconstituțional pentru colectarea de informații cu valoare strategică – funcționează un birou al FBI”.

    „Se pare însă că reprezentanții FBI ghidează și activități ale DNA menite a-i „sancționa” pe oamenii politici, oamenii de afaceri sau oamenii de cultură români care nu adoptă convingător agenda geo-politică a SUA ori, prin preocupările lor, îi stânjenesc promovarea”.

    „Circulă tot mai intens informația că un număr semnificativ de procurori DNA au primit cetățenia americană. Până acum această informație nu a fost nici verificată nici infirmată. Tăcerea care o înconjoară sugerează confirmarea ei. Dacă este așa înseamnă că urmărirea penală a unor cetățeni români se realizează de către cetățeni americani. Faptul ar echivala cu o cedare de suveranitate inadmisibilă atât din punct de vedere constituțional cât și din punct de vedere principial. Situația devine cu deosebire gravă atunci când cercetarea penală se referă la liderii politici români”.

    „Pe data de 4 decembrie 2004, o mașină condusă de un cetățean american aflat în post la București – plutește încă misterul cu privire la identitatea lui exactă – a intrat violent într-un taxi care circula regulamentar și astfel a provocat moartea unui cetățean român. Întâmplarea face ca acel român să fie un artist foarte popular, pe numele său Teo Peter. În loc să fie cercetat și judecat de autoritățile române, presupusul criminal a fost imediat scos din România pentru a fi judecat și … achitat de instanțele americane în condiții scandaloase. Justiția americană a înlăturat fără ezitare acuzația pentru omor din culpă învârtind astfel cuțitul americano-scepticismului în rana conștiinței publice românești.
    Comentariile sunt de prisos. Mă limitez la a vă informa, domnule ambasador, că jurisdicția consulară (dreptul supușilor străini de a fi judecați pentru fărădelegile săvârșite pe teritoriul Principatelor române, de către împuterniciții diplomatici ai țărilor lor de origine) a fost abolită în țara mea încă de la mijlocul secolului al XIX-lea, chiar înainte ca România să își fi cucerit independența, prin actul Principelui Alexandru Ioan Cuza. Românii nu pot privi decât cu ochi răi reinstaurarea acestui regim caracteristic pentru statele cu suveranitate limitată, în secolul al XXI-lea, prin grația campionilor democrației globale și ai universalismului drepturilor omului care sunt SUA – partenerul lor strategic”.

    „Cu ocazia audierii dvs în Senatul SUA, senatorul Ron Johnson v-a cerut să o sprijiniți pe șefa DNA, pe care a caracterizat-o ca pe „o femeie curajoasă”. Din păcate, această recomandare, pe care sper și vă îndemn să o ignorați, reflectă o concepție destul de răspândită în SUA, asupra felului în care poate fi și trebuie tratată relația cu România. Ea este profund greșită și total contraproductivă.
    În primul rând, trebuie să știți că nimic nu o amenință pe dna Kovesi, așa încât nu are nevoie să dovedească vreun curaj deosebit pentru a-și face datoria. Asta dacă nu cumva libertatea de opinie și libertatea de expresie, respectiv criticile formulate în exercițiul lor, ar fi o amenințare la adresa șefilor procuraturii. Ceea ce – nu-i așa? – nu poate fi conceput de un exponent al democrației americane”.

    „Când în aprilie 1997, la Washington, am pus bazele parteneriatului strategic dintre SUA și România în discuțiile purtate cu Secretarul de Stat Madeleine Albright și cu eminentul său adjunct Strobe Talbott, când apoi în vara aceluiași an Președintele Bill Clinton a lansat oficial partneriatul respectiv la București, împreună cu Președintele Emil Constantinescu, și când ceva mai târziu, în toamnă, tot la București, am definit primele elemente concrete ale parteneriatului pe baza non-paperului prezentat de asistentul Secretarului de Stat Marc Grossman, am convenit cu toții asupra principiului că ceea ce este bun pentru SUA va fi bun și pentru România. Corolarul acestui principiu este că ceea ce este rău pentru SUA este rău și pentru România, că ceea ce este inacceptabil pentru SUA este inacceptabil și pentru România.

    Orice îndepărtare de la acest cadru și de la aceste principii aruncă în aer parteneriatul româno-american împingând România de la statutul de partener la acela de vasal al SUA. Chiar dacă lideri politici români, trecători și trădători, ar accepta o asemenea transformare, ea nu este durabilă fiind injustă și împotriva naturii. Un atare aranjament nu poate fi funcțional. Vă îndemn să nu cădeți pradă tentației de a crede în viabilitatea lui căci dacă veți încerca să acționați într-o asemenea logică, în cele din urmă veți afla cât de coroziv este poporul român cu cei care încearcă să îl domine și veți ajunge, după cum sună versurile unui mare poet român, Mihai Eminescu, ca în țara asta „dușmăniți să fiți de toate, fără a prinde chiar de veste”.

    „Grecia se zbate în dificultăți economice care rău gestionate de UE se pot transforma oricând într-o imensă problemă geostrategică pentru NATO, ducând la o schimbare dramatică a echilibrului de putere în Mediterana orientală. Vechile tradiții de parteneriat dintre România și Grecia, două țări cu majoritate ortodoxă și cu un trecut istoric întrepătruns, ar putea permite Bucureștiului, în coordonare cu Washingtonul, să joace rolul de moderator al unor reacții, altminteri prea rapide și prea radicale, prin care, în încercarea de a ieși din impas fără să cedeze „profitorilor” UE, Atena ar afecta ordinea geopolitică regională cu impact asupra ordinii globale”.

    „Arma care a permis SUA să devină o superputere nu a fost arma nucleară ci „visul american”. Avantajul dobândit prin globalizarea lui – prea mare ca să îl consumați singuri fără a face indigestie – v-a dăruit victoria (tactică) dar v-a confiscat liniștea (strategică). De aceea vă înconjurați de ziduri și scuturi protectoare peste tot – acasă și în lume. De aceea ați pierdut sau sunteți pe punctul de a pierde și pacea și aliații. De aceea influența americană reculează pretutindeni iar declinul puterii reale americane în ordinea lumii virtuale a internetului riscă să devină cronic”.

    „În același timp, diplomații americani în post la București vor trebui nu doar să asculte toate punctele de vedere românești și să stabilească relații directe cu reprezentanții tuturor școlilor de gândire și ai curentelor de opinie din România – așa cum au făcut-o până la începutul anilor 2000 – dar și să analizeze permanent starea de spirit a națiunii române – iar nu numai disponibilitatea conducătorilor români de a se alinia servil la exigențele americane – căutând a înțelege totodată măsura în care agenda americană este compatibilă cu felul de a gândi și simți al românilor, cu valorile lor morale și identitatea lor culturală – așa cum s-a procedat cu succes chiar în timpul Războiului Rece. Suntem compatibili dar nu suntem identici; și niciodată nu vom fi. Spre a ne uni trebuie să ne delimităm. Spre a coopera trebuie să mergem unii spre alții și să ne întâlnim la mijlocul drumului”.

    http://www.activenews.ro/stiri-politic/Scrisoare-de-o-duritate-nemaintalnita-trimisa-de-un-politician-roman-noului-ambasador-SUA-Sa-nu-ajungeti-sa-aflati-cat-este-de-coroziv-poporul-roman-cu-cei-care-incearca-sa-l-domine.-Veti-ajunge-dusmaniti-sa-fiti-de-toate-123962

    Apreciat de 1 persoană

  5. Reţete de atacat Biserica Ortodoxă said, on august 19, 2015 at 9:50 pm

    Foamete mare pentru presa care-şi hrăneşte muşteriii cu subiecte anti-Biserică. Drept pentru care unii s-au gândit să inoveze în domeniu, modificând formule mai vechi şi furnizându-le consumatorilor ca noutăţi absolute. Mai jos aveţi trei reţete ce pot alcătui un meniu complet pentru un prânz de afaceri de tot felul.

    Felul I. Supă de lingură de unică folosinţă

    Mai întâi se filmează scena împărtăşirii dintr-o biserică ortodoxă, provocând preotul să împărtăşească un copilaş cu o lingură de unică folosinţă. Scos din pepeni (că tot e sezonul lor), preotul va explica de ce toată lumea se împărtăşeşte dintr-o aceeaşi linguriţă, explicând, aşa cum e lesne de anticipat, cum el însuşi a împărtăşit mii de persoane de la care nu a luat nici un fel de boală, atunci când a consumat, cu aceeaşi linguriţă, cele ce rămân în potir.

    Apoi scoţi din cămara Facebook un bătător de albuş de ou, marca A.T. Pătraşcu, pe care-l pui să amestece secvenţele video cu o altă mâncare de peşte, una în care lumea se reduce la viruşi şi bacterii. Totul, garnisit cu ironie ieftină. Spre exemplu, despre preotul care a bucătărit pe la proscomidie poţi spune: „Fanaticul nu-şi pune întrebări, nu are dubii. El este stăpânit de certitudini. El ŞTIE; lui i-a fost revelat Adevărul (întotdeauna cu a mare!)”. Până şi un ajutor de bucătar se prinde că aici se face trimitere la maestrul Andrei Pleşu, care afirma recent: „Prostul ŞTIE. E sigur. E un om care exhibă competenţe şi e sigur de ele. Dacă crezi că ştii ceva, trebuie să vezi dacă nu treci printr-o criză de prostie”. Or, nu despre A ŞTI este vorba aici. Preotul din filmuleţul cu pricina CREDE că se hrăneşte cu Trup şi Sânge dumnezeiesc, ceea ce e dintr-o cu totul altă carte de bucate. Iar ceea ce ŞTIE, expune chiar într-un mod destul de ştiinţific (prin inducţie), invocând o statistică reală, nu versete din Scriptură: în urma atâtor sute de împărtăşanii, nu s-a ales nici măcar o dată cu vreo boală, nici măcar cu o banală răceală.

    Această „supă de lingură de unică folosinţă” se poate reîncălzi oricând. Ea este servită ca „fierbinte”, spre exemplu, de hotnews.ro (pe o farfurie din 31 iulie 2015); acest site e, de altfel, ca o firmă de catering ce poate livra o largă paletă de produse concepute după reţete anticlericale şi anticreştine (de la cele mai rafinate, de sorginte franţuzească, până la unele specialităţi junk food de peste Ocean).

    Felul II. Ardei umpluţi cu forţa

    După o supă uşoară, vine felul principal. Se ia ceva cu mare greutate, ceva cutremurător, cum ar fi violul unei fete de către şapte tineri din Vaslui. Chiar dacă nu are o legătură directă cu Biserica, se poate inventa imediat ceva, cu puţină fantezie culinară. Spre exemplu se pleacă de la premisa că cei şapte „au studiat, probabil, 8 ani de zile religia în şcoală”, „ba chiar auzirăm că unii frecventau biserica”. Apoi trânteşti în cuptor concluzia silogismului: violul este un „efect” al orelor de religie şi al educaţiei ortodoxe din biserici. Cu alte cuvinte, nu presa care promovează, într-o proporţie covârşitoare, o sexualitate deşănţată, nici legislaţia care este atât de permisivă cu materialele pornografice. Nu. Vinovată e Biserica ce ar fi trebuit să facă ceva care să stopeze astfel de nenorociri, precum violurile, traficul de persoane, violenţa domestică etc. E ca şi cum am da vina pe restaurantele raw vegan pentru obezitatea copiilor care frecventează periodic fast-food-urile. Chiar publicaţia în care apare, pe 23 iulie 2015, reţeta semnată de Mihai Copăceanu, adică „Adevărul”, are – la momentul la care scriu – postat lângă articolul său, un video provocator, cu titlul: „Să pună sau să nu pună mâna. Reacţia doamnelor în faţa unui bărbat bine dotat”. Adică exact genul de materiale din care îşi alimentează fanteziile sexuale şi cei ce ajung să violeze.

    Felul III. Prăjitura copilăriei lui Onan

    Ca desert, presa recentă propune ceva care să îmbine dulcea vârstă a copilăriei cu nefericitele gusturi ale adultului onanist. Reţeta e simplă, combină doar două ingrediente: pe de o parte se ia educaţia religioasă care s-ar face la grădiniţă, pe de alta se ia un îndreptar de spovedanie pentru adultul care frecventează biserica, adică un soi de ghid în care acesta este îndemnat să reflecteze asupra păcatelor de tot felul, inclusiv asupra celor de natură sexuală (cum ar fi vizionarea de pornografie, onania, zoofilia). Nu are nici o importanţă că cele două nu se întâlnesc în nici o mâncare (Îndreptarul nu face parte din bibliografia orei de religie de la grădiniţă), ele sunt amestecate de persoana din spatele iniţialelor M.N. cu totul forţat, cât să ne şocheze pupilele gustative: „N-o să-ţi vină să crezi ce lucruri şocante învaţă copiii de grădiniţă la ora de religie: «Nu cumva faci păcatul onaniei? »”. Acesta este titlul unui articol din ediţia din 11 august 2015 a publicaţiei Cancan. Aşa e: n-o să-ţi vină să crezi (sau o să-ţi vină, după cum arată presa ultimilor ani), dar titlul nu are absolut nici un fel de justificare, nu conţine nici măcar o mică doză de adevăr. Nimic. Nada. Tipota. Nicevo. Nothing.

    De tot felul…

    De fapt, reţetele de mai sus nu sunt decât o mică pagină din istoria indigestă a neamului omenesc, o infimă parte dintr-o lucrare (lucrătură?) mai amplă ce ar data, conform unor surse, de acum vreo 7.523 de ani. Titlul acestui nefericit best-seller al tuturor veacurilor este „Cum să ne hrănim cu iluzii”. Coordonatorul lucrării, cum bine se ştie, şi-a atribuit titlul de MasterChefMonstru şi este considerat un adevărat Lucifer al gastronomiei pământeşti. De menţionat că primii clienţi ai acestui pseudobucătar au fost Adam şi Eva, îndemnaţi să se autoservească din fructul oprit, fapt ce a produs o gravă intoxicare a fiinţei lor, urmată de o mutaţie ontologică severă. Acum două mii de ani a fost vindecată această boală congenitală de către Doctorul sufletelor şi al trupurilor noastre, pacienţii care aleg să se interneze în Spital pentru tratament continuu, fiind hrăniţi din Cina cea de taină…

    În fine, că tot e de sezon, îndrăznesc să întreb şi eu pe domnii „bucătari”: da’ produse de post negru nu aveţi?

    http://www.activenews.ro/stiri-social/Retete-de-atacat-Biserica-Ortodoxa-123989

    Apreciază

    • geo said, on august 21, 2015 at 8:16 am

      Intrati pe hotnews si uitati-va la comentarii…cred ca acei comentatori sint din alta lume si alta tara sau platiti de americani sa sustina aberatiile acelea…

      Apreciază

  6. G-man said, on august 19, 2015 at 9:54 pm

    CIRCULARA NR. 147
    Miscarea Legionarã îndeamnã pe toti oamenii legati cu sufletul de ea, tãrani sau orãseni, tineri sau
    bãtrâni, sã facã post si rugãciuni timp de o sãptãmânã, începând de Vineri seara, 4 Martie 1938. În cele
    douã Vineri si Miercuri se va tine post negru.
    ss. Corneliu Zelea Codreanu.
    ÎN TIMPUL POSTULUI
    A. Se citeste de mai multe ori pe zi Paraclisul Maicii Domnului, pag.62-82, brosurica, editia anului
    1899 (Librãria Pavel Suru, Calea Victoriei, Bucuresti).
    B. Nu se citesc ziare, nu se mai citesc nici un fel de cãrti, nu se admite nici un fel de distractie sau
    mãcar ceva care ar putea distrage sufletul legionarului de la rugãciune.
    C. Nu se fumeazã, nu se mãnâncã nimic Miercurea si Vinerea ; în celelalte zile, numai post.
    D. Nu se joacã cãrti, table, nu se merge la spectacole, table. Nu se fac vizite decât numai pentru
    rugãciune.
    E. Toatã problema se pune ;
    a) în înfrângerea oricãrei pofte, în biruirea trupului si a materiei
    b) în eliberarea sufletului de sub jugul materiei ;
    c) în concentrarea lui, în rugãciune, deci în apropierea cât mai mult de morti, de sfinti, de Mântuitorul
    Iisus Hristos, de Dumnezeu.
    Chemati mortii sã se roage totdeauna alãturi de voi. Chematu-l pe Mota.
    F. Nu se fac discutii contradictorii, care sã ne facã sã uitãm cã suntem în rugãciune.
    G. Tinuta, pretutindeni : acasã, în tren, ca în Bisericã.
    Legionarii si legionarele trebuie sã stie cã nu este vrãsmas care sã lupte si sã biruiascã în contra postului
    si a rugãciunii.
    Cei ce vã rugati, fiti siguri cã în calea voastrã totul se va lumina . . .
    ss. Corneliu Z. Codreanu
    18 februarie 1938

    Apreciază

  7. Nimbus said, on august 19, 2015 at 11:15 pm

    Bravo lor. Slovacia este de acord sa primeasca emigranti cu conditia ca acestia sa fie crestini.

    http://www.dailymail.co.uk/news/article-3203530/We-t-Muslims-haven-t-got-mosques-Slovakia-agrees-accept-200-Syrian-migrants-long-Christian.html

    Apreciază

    • Ionut said, on august 20, 2015 at 8:30 am

      Da. Am gasit si un site romanesc pe care se da stirea:

      Slovaciei, de exemplu, i s-a cerut să preia 1.100 de refugiați, însă a acceptat doar 200 și pretinde ca aceștia să fie sirieni creștini, deoarece în țara lor nu există moschee.
      “Am o singură întrebare: Cine a bombardat Libia? Cine a creat probleme în Nordul Africii? Slovacia? Nu!”, a declarat premierul slovac Robert Fico într-un interviu acordat unei publicații austriece.

      Apreciază

    • G-man said, on august 20, 2015 at 11:43 am

      Radu Coantă sufera deboala numita ; prostie internationala .. il anuntam ca remediul la boala lui nu a fost gasit ..inca se lucreaza la asta …
      cine l-a numit acolo la ambasada , ar trebuii sa il inlocuiasca rapid , exista unele suspiciuni ca aceasta boala ar fi contagioasa , sa nu infecteze pe slovaci si sa avem conflict international din cauza unuia bolnav .. mai bine sa il retraga la baza sefii lui in asteptarea remediului..

      Apreciază

  8. Cosmin said, on august 20, 2015 at 10:42 am

    Excelent articol.

    Cateodata merg la munte la cabana unui prieten tocmai pentru a scapa de agitatia din oras. Dar ce sa vezi, nici acolo nu scap. Vin imbecilii cu masini off-road, cu motociclete de cross si cu atv-uri. Mai vin unii cu boxe si pun manele cat e ziua de lunga, de se aude de pe un munte pe altul. Oare ce va mai inventa diavolul pentru a-i distrage atentia omului de la cele importante ?

    Sa nu mai vorbesc de gestul stupid al lucratorilor de pe masinile de salvare, pompieri si politie, care utilizeaza noaptea semnalizarile sonore, cand in realitate sunt necesare doar cele luminoase.

    Apreciază

  9. intruder117 said, on august 20, 2015 at 11:09 am

    Astia ne sunt evreii >!!

    Pe blogul meu, jidanii contra ataca:
    Muie Zelea
    muie_zelea@ceapa.ro
    79.117.76.240
    Postat pe 14-08-2015 la 1:31 pm

    0

    0

    Rate This

    Bă, să-mi frec pula peste tablourile voastre cu Zelea. Să mă cac la el în piept ca să-i bată inima-n nămol, bă. Futu-vă-n ficat de naţionalişti borâţi, cum vă bateţi voi în sfârcuri cu neolegionarii voştri. Noroc cu legea asta nouă că veţi fi monitorizaţi cu toţii şi aruncaţi la zdup, de-or să facă ţiganii trenuleţul cu voi în ritm de ”Deşteaptă-te române”. Să mă cac pe mormintele sfinţilor închisorilor, să aveţi în ce înfige lumânarea bă.

    Alup Iaemileb
    mn_321@yahoo.com
    216.254.139.162
    Postat pe 14-08-2015 la 5:44 pm

    0

    0

    Rate This

    Wow….and who did CZC get his racist ideas ? Let me guess……someone with a small mustache ! I am very grateful and thank you for regaling me with your abject ignorance and reminding me why my family left Romania. There are only a few jewish people left (most are old, frail and lack the adaptability to go elsewhere- otherwise 99.99 % would do so in a heartbeat). It is only a matter of time that Romania will be Judenrein. Now you are blaming Jews again for your country being in a hole, and are resentful for being employed on a full-time basis as a village idiot. That is ok….please vent your anger, as you have to contend with being mediocre at best in life . Perhaps with your wonderful grade 3 education, you might understand this equation :

    IGNORANCE + STUPIDITY = RACISM + BITTERNESS = ETERNAL POVERTY

    Jidanul Shrek
    mn_321@yahoo.com
    192.171.40.202
    Postat pe 19-08-2015 la 6:13 am

    0

    0

    Rate This

    Come on ! I am horribly disappointed ! Don’t you know how to draw a Jew ? I looked in a mirror and noticed: You forgot to draw the horns on his head ! Romania is almost Judenrein….Don’t worry ! I will be back ! I’m just waiting until I am constipated enough to leave a gift.

    https://salwatiromania.wordpress.com/wp-admin/upload.php?item=5694

    Apreciază

    • Carmen said, on august 21, 2015 at 10:12 pm

      am observat ca jidanii astia au ce au cu treaba mare…ei intotdeauna injura.incluzand o pe aceasta..din ce am vazut pe diferite site uri in general cu tema crestina.Doamne fereste ne de ei…sunt niste oameni malefici si scarbosi.

      Apreciază

  10. G-man said, on august 20, 2015 at 11:49 am

    un om neinformat in era informarii usor accesibile nu poate fi decat un prost.

    Apreciază

  11. Gabriel said, on august 20, 2015 at 1:51 pm

    Frate Vasile, postasei despre o conferinta la Ploiesti… despre Sfintii Inchisorilor. Ai sters-o sau „a disparut”?

    Apreciază

  12. Adrian Marinescu said, on august 20, 2015 at 2:09 pm

    Apreciază

  13. geo said, on august 20, 2015 at 2:22 pm

    Dințarul șef al PSD cocoțat în funcția de ministrul al sănătății, l-am numit aici pe glumețul Nicu Bănicioiu, este pe cale de a intra în cocina istoriei cu o lege care va obliga populimea să se vaccineze obligatoriu. Sunt vizați de sancțiuni copiii, care riscă excluderea de la școală și părinții, care riscă amenzi sau chiar pușcăria. Grija față de om și sănătatea lui! Undeva, în subteranele acestei inițiative susținute discret de jurnaliștii în rezervă, companiile farmaceutice se pregătesc de încasări astronomice. Iată cam cum s-au derulat lucrurile cu ultimele două campanii de vaccinare pentru combaterea porcinei și a cancerului de col uterin în perioada 2008-2009. Și cât ne-a costat distracția.

    Cercel. Streinu Cercel.

    Figură sinistră a sistemului medical românesc, Adrian Streinu Cercel ar fi trebuit tras pe dreapta, la loc cu răcoare și ferestre proiectate să reziste, din mai multe motive. Unul dintre ele este legat de isteria declanșată cu ocazia vizitei gripei porcine în România, eveniment anunțat cu surle și trâmbițe. În aceeași goarnă națională, care anunța 20.000 de morți cel puțin pe plaiul mioritic, a sunat și Organizația Mondială a Sănătății, un fel de trompetă coordonată de companiile farmaceutice. După ce a cheltuit peste 17 milioane de euro și a isterizat o țară întreagă, guvernul Boc a tras linie și a adunat. Dl secretar de stat lăsat să vorbească liber la televiziuni a generat prin acțiunile sale un găuroi astronomic în bugetul public pentru o “pandemie” care abia a făcut 7 morți, adică exact cât se contabilizează la un accident de circulație mai serios. Dacă la această factură adăugăm cele 23 de milioane de euro pe care le avem de plătit pentru cele 330.000 de doze de vaccin contra cancerului de col care stau să expire în depozitele Ministerului Sănătății, constatăm că în numai doi ani porcii din fruntea statului român ne-au furat din buzunare 40 de milioane de euro, bani care ar fi putu salva mii de vieți.

    Porcina mioritică în cifre

    În aprilie 2009, Organizația Mondială a Sănătății a declanșat isteria mondială pe seama unui nou virus denumit al “GRIPEI PORCINE”. Eliberat din laboratoarele companiilor farmaceutice undeva în Mexic, virusul a devenit rapid vedetă. Ca și tratamentele împotriva sa puse rapid pe piață de concernurile de medicamente, câteva la număr, care au făcut pe seama isteriei mondiale profituri de miliarde de dolari. În România, gornistul mastodonților farmaceutici a fost Adrian Streinu Cercel, un personaj dubios camuflat sub masca unui specialist redutabil, aflat în atenția organelor de anchetă pentru mai multe mânării cu bani publici. Ajuns secretar de stat în MS pe mâna PSD, Cercel avertiza în septembrie 2009 că, în România, vor da colțul peste 20.000 de alegători ai Partidului din cauza gripei porcine. Preluat fără rezerve de mass media de trust, gornistul șef de la MS a elaborat de îndată o strategie de apărare împotriva unui pericol inexistent, strategie care avea un singur scop: drenarea bănetului public din conturile statului în conturile companiilor farmaceutice. Prima soluție avansată de dr. Șmecherenghele a fost livrată cu imperativ: să cumpărăm scurt vreun milion de doze de vaccin porcesc. De la GlaxoSmith Kline, bineînțeles, companie cu mare lipici la bugetul de stat și cu susținere maximă la madam Geoană, nevasta prostănacului devenit în 2008 al doilea om în stat. Din motive care ne scapă, afacerea pică și pentru că, probabil, presa neînmatriculată pe ștatele de plată ale trusturilor, dar și blogerii, au declanșat o campanile furibundă pe Internet împotriva acestei mânării porcești. Singurul oficial care protestează nițel este Băsescu. Marinarul îl trage de cercei pe Cercel, cel care, pus față în față cu autoritatea șefului statului, o lasă mai moale. Adică își revizuiește previziunea lui de expert la vreo 6000 de morți potențiali și își anunță, de formă, demisia. Boc și Videanu i-o trag Marinarului și anunță că Cercel va fi păstrat în funcție pentru că un așa expert mai rar în România. Pe finalul anului părea că Cercel a câștigat meciul, deoarece Boc anunța timid că vom cumpăra circa 500.000 de doze de vaccin de la GSK, motivul pueril fiind acela că vaccinul englezilor era testat și pe copii, în vreme ce vaccinul românesc, aflat în producție la institutul Cantacuzino, era sigur doar pentru adulți. Porcării pentru adormit fraierii, căci nici vaccinul englezilor nu era mai sigur. Somați să acorde garanții pentru eventualele efecte adverse, băieții doamnei Geoană de la Glaxo refuză categoric. Iar Boc se prinde și anunță că afacerea pică. Ca atare datele problemei se modifică după cum urmează: Cantacuzino devine singura sursă care va livra vaccinul antigripal pe piață, iar companiile farmaceutice care au pompat bani grei în campanile electorale ale politrucilor românești se mulțumesc cu o comandă firavă, de câteva milioane de euro constând în antivirale, măști și soluții dezinfectante. Chiar și așa, bugetul este ușurat de 5,4 milioane de euro care iau calea străinătății contra unor medicamente suficiente pentru tratarea a vreo 90.000 de posibili pacienți. Să fie acolo. Iar deranjul celor de la Cantacuzino este plătit și el cu vreo 10 milioane de euro pentru 1 milion de doze de vaccin. Cu infrastructura asigurată și moralul ridicat, Cercel se poziționează la hotare în fruntea armatei de halate albe și așteaptă porcina la cotitură. Porcina însă a refuzat lupta, speriată probabil de desfășurarea de forțe dement organizată de statul român.

    Românașul refuză să moară, frate!

    Călit în marile bătălii de apărare a neamului, poporul își înfruntă cu seninătate destinul. Valul de gripă porcină, pandemia fioroasă anunțată de Cercel și OMS la difuzoare, vine timid și la noi în vizită. Presa, în frunte cu “trompeta” Evenimentul Zilei, îmbracă la comandă cămașa morții cu tricolor. Orice bolnav din România este cadorisit cu gripa porcină. La fel și morții trecuți în pasivul virusului fără o verificare prealabilă. Lumea este adusă în pragul nebuniei după ce Toni Tecuceanu, un actor de pluton, moare în spital. Culmea, deși omul stătuse într-un grup mare de prieteni, el este singurul care moare din cauza gripei, ceilalți necontactând boala. Care boală era periculoasă tocmai pentru că se transmitea de la om la om mai ceva ca folclorul. Răvășit de durere, Cercel anunță știrea la televizor. Fanii Cronicii Cârcotașilor o iau din loc către centrele de vaccinare. Se fac cozi de kilometri iar Cercel pune mâna pe seringă și se apucă de înțepat populația. Și bugetul, totodată, supus la cazne infernale de efortul de război. Brusc isteria ia o pauză, iar măgăria iese la iveală. Tecuceanu nu murise de gripă porcină, ci din cauza unei infecții contractată în mizeria de spital unde se tratase. Rudele și prieteni mortului fac un scandal monstru, iar presa care trâmbițase moartea eroului pune batista pe țambal. Cercel se dă la fund iar Ministerul Sănătății, chestionat insistent de o asociație de jurnaliști, este nevoit să recunoască adevărul, care arată cam așa: “Numărul deceselor cauzate de gripa AH1N1 în România se ridică la șapte şi nu la 122, așa cum arăta ultimul bilanț al Ministerului Sănătății. La solicitarea Organizației de Investigații Jurnalistice, Ministerul a anunțat că autopsiile nu au confirmat că gripa nouă a cauzat decesele. A fost confirmată prezența virusului în organism şi de aceea decesele survenite ulterior au fost pe seama infecției. Totuși din cele 121 persoane decedate de gripă AH1N1, doar 86 au fost supuse autopsiei şi doar în șapte cazuri a fost confirmat decesul, cel mai probabil, din cauza gripei noi.” Acestea sunt datele remise de Ministerul Sănătății printr-un comunicat. În plus oficialii Ministerului au spus că toate persoanele bolnave de gripă AH1N1 care au decedat ulterior au fost declarate automat ca fiind decedate de gripă. Din răspuns nu reiese că acest diagnostic a fost verificat în vreun fel”. Adică nu erau 20.000 e morți, nici măcar 6000, ci doar 7!. Unde-I pandemia? De ce am aruncat cu bani pe fereastră? Unde este Cercel, care dădea drept sigură moartea lui Tecuceanu ca fiind cauzată de porcină deși DOSARUL MEDICAL SPUNEA ALTCEVA? Pentru ce s-au vaccinat aiurea-n tramvai 300.000 de oameni după farsa lui Cercel? Am putea continua cu întrebările la nesfârșit. Dar nu va avea cine să ne răspundă, căci porcii din fruntea statului au băgat capul în nisip. Farsa este însă mult mai sinistră de atât. Căci vaccinul antigripal este o frecție la un picior de lemn de care porcina nu se prea sinchisește.

    Morții . Morții mamelor lor de golani!

    Bomba bombelor abia acum vine. În țară doctorii cu scaun la cap au făcut o descoperire uluitoare. Deși au fost vaccinați cu antigripal, mai mulți cobai au fost depistați cu gripă porcină, sau mă rog, ceea ce numesc ăștia gripă porcină. Adică vaccinul a ajutat la fel ca o frecție Diana la un picior de lemn. Sunt constatări medicale clare în acest sens pe care Ministerul Sănătăți de trece sub tăcere. Vaccinul fabricat la Cantacuzino după rețetarul indicat de OMS și elaborat în funcție de analiza tulpinilor este INEFICIENT pentru combaterea virusului. Mai mult, se pare că virusul creat de șmecheri își modifică tulpina făcând ineficient orice fel de vaccin. Iar dacă luăm în calcul faptul că virusul conține circa 50 de tulpini diferite care nu aveau cum să se combine singure într-un singur virus și ne uităm nițel pe vânzările de vaccin raportate de companiile farmaceutice înțelegem cine e OMS, ce joc a făcut Cercel și de ce statul român doarme ca proasta în păpușoi și aruncă banii contribuabililor pe vaccinuri. Bilanțul cheltuielilor ocazionate de festivalul gripei porcine arată cam așa. Din totalul de 70 de milioane de lei noi, adică vreo 17 milioane de euro, grosul s-a păpat la Institutul Cantacuzino. Pentru producerea a 1 milion de doze statul a alocat 10, 2 milioane de euro. De folosit s-au folosit doar vreo 500.000 de doze, din care 300.000 după diversiunea penală a lui Cercel cu moartea lui Tecuceanu. Restul e gunoi sau va deveni gunoi, căci și OMS a lăsat-o moale de tot cu vrăjeala porcină după ce companiile farmaceutice și-au făcut plinul. Alte 5 milioane de euro au luat calea conturilor “sponsorului” GSK de la care s-au cumpărat circa 450.000 de doze de antivirale, bineînțeles la prețuri fără concurență. Deși tratamentul ar fi fost suficient pentru 90.000 de pacienți, doar vreo 6597 au zăcut la pat. Restul e gunoi ce stă să expire plătit generos de statul român. Vreo 2,4 milioane de euro am cheltuit pe măștile acelea penibile și pe vreo 25.000 de litri de soluție dezinfectantă, adică un fel de apă de ploaie cu care ne puneau alde Cercel să ne spălăm pe mâini. De spălat s-au spălat doar ei, iar găuroiul sare de 17 milioane de euro. Totul pentru doar 7 morți și vreo 6000 de pacienți.

    Tăriceanu și semnătura de 25 de milioane

    La sfârșitul anului 2008, regimul Tăriceanu a plătit o șpagă externă consistentă încredințând fără licitație publică contracte de achiziție în valoare de 24,8 milioane de euro. Banii s-au împărțit în mod egal între firmele GlaxoSmithKline (GSK) și Merck Sharp & Dohme BV(MSD), care au livrat împreună Ministerului Sănătății 330.000 de doze de vaccin anti HPV destinat preveniri cancerului de col uterin. Modul de atribuire al acestor contracte reflectă fidel protocolul secret de colaborare într-ale hoției la care PSD și PNL au fost parte în ultimii ani ai regimului Tăriceanu, cele două companii beneficiind de lobby puternic. GSK este sponsorul tradițional al fundației Renașterea, păstorită de Mihaela Geoană. MSD a intrat în afacere după ce fostul secretar de stat al SUA Madeleine Albright a făcut o vizită la București în cursul căreia a făcut declarații publice despre necesitatea introducerii vaccinului anti HPV în România în cadrul unei campanii naționale de vaccinare. Contractele sunt astfel făcute încât statul român nu le poate rezilia. Deși termenele de plată au fost decalate, scadența va scoate din conturile statului 24,8 milioane de euro pentru un vaccin pe care populația îl refuză masiv și despre a cărui eficiență nici măcar nu se poate discuta practic.

    Nicolaescu taie plăcinta

    La data de 11 noiembrie 2008, pe ultima sută e metri a mandatului său, ministrul Eugen Nicolaescu încheie cu firma GSK un contract pentru achiziționarea a 164.967 doze de vaccin Cervarix în valoare totală de 12.084.276 de euro. Prețul unei doze de Cervarix este de 250 de lei fără TVA, ceea ce înseamnă că pentru un singur tratament ministerul a cheltuit 750 de lei plus TVA. Vaccinul urma să se livreze în tranșe, prima fiind de 54.989 doze iar cea de-a doua de 109.978 de doze. Plata pentru prima tranșă de vaccin livrată urma să se facă la 15 zile de la data semnării procesului verbal de recepție și emiterea facturii. Pentru tranșa a doua plata urma să se facă la 120 de zile de la livrare și întocmirea documentelor de recepție. Pentru toată această afacere GSK urma să încaseze în total 44,9 milioane de lei, moneda în care a fost întocmit contractul. O zi mai târziu se semnează un contract asemănător și cu firma Merck Sharp & Dohme pentru furnizarea a 165.033 doze de vaccin Silgard. Prețul total al contractului era de 12.771.903 euro iar vaccinul urma să se livreze tot în tranșe. Prima era de 55.011 doze iar cea de-a doua de 110.022 doze. Prețul pentru o doză de Silgard este e 264, 6 lei fără TVA iar plata urma să se facă la aceleași termene ca și în cazul contractului cu GSK. Moneda în care ministerul urma să plătească era euro iar cursul de schimb stabilit era de 3,72 de lei pentru un euro. Una peste alta, Nicolaescu a contractat vaccinuri cu o perioadă de valabilitate de 18 luni. După mai bine de 9 luni de la contractare, s-au utilizat 2600 de doze din cele circa 110.000 livrate de cele două companii. Cum populația nu dă semne că s-ar agita să se vaccineze, dozele cumpărate de Nicolaescu riscă să ajungă gunoi peste încă 9 luni. Adică, mai pe românește spus, statul lui Tăriceanu a aruncat 24 de milioane de euro pe apa Sâmbetei și a făcut vânzare pentru două companii pe bază de interese de gașcă.

    Adiționale inutile la contracte bătute-n piroane

    Speriat cumva de porcăria făcută, Nicolaescu a încercat să dreagă busuiocul cu două acte adiționale prin care dozele de vaccin ce urmau să fie livrate în prima tranșă erau înjumătățite iar plata lor era amânată până martie-aprilie 2009. Adică pisica moartă era aruncată în curtea noului guvern. Cum PSD a continuat să fie în cărți iar doamna Albright nu putea fi dezamăgită, cacealmaua va continua iar plățile se vor derula chiar dacă cu ceva întârzieri. Noua conducere a MS se lăuda și ea cu un niște acte adiționale pe care le-a întocmit în acord cu cei doi furnizori: “MS a renegociat, începând cu luna ianuarie a anului 2009 aceste contracte. Actele adiționale încheiate prevăd plata doar a dozelor utilizate, circa 2600 din 110.000 doze, restul plăților urmând să se facă pe măsura utilizării vaccinurilor, până la jumătatea anului 2010. Menționăm că MS nu a încheiat în 2009 nici un contract nou de achiziție de vaccin HPV, ci doar a încercat să găsească o soluție pentru ca utilizarea fondurilor publice să fie făcută cu responsabilitate în condițiile respectării prevederilor de drept comercial, având în vedere că aceste contracte nu mai puteau fi reziliate din punct de vedere legal”. Hai cu DNA-ul!

    http://www.academiacatavencu.info/actualitate/afaceri-porcesti-la-umbra-vaccinarii-obligatorii–38564

    Apreciază

  14. geo said, on august 20, 2015 at 2:26 pm

    Apreciază

  15. geo said, on august 20, 2015 at 2:29 pm

    Apreciază

    • tataia said, on august 23, 2015 at 3:58 pm

      Domnule Geo eu am mai afirmat in citeva rinduri ca postezi prea mult…si ma vad nevoit sa ma repet. Aceasta frenezie de a posta cit mai mult poate avea unele cauze si evident si unele efecte. Nu stiu ce motive te determina pe tine sa postezi atit de mult, si in mod evident nu pot face decit speculatii pe aceasta tema, dar mai intii sa lamurim un aspect. Eu nu am timp sa citesc TOATE comentariile tale. Citesc cam 1/3 din ele. Unele le citesc in doagonala…etc. Daca vad ceva care me intereseaza revin si citesc mai in amanunt, etc. Deci este posibil sa imi scape foarte multe chestii din moment ce nu citesc TOTUL.

      Dar…cu toate acestea, in citeva rinduri, am remarcat, in comentariile tale, luari de pozitie care nu erau 100% crestine sau ortodoxe. Ceea ce ma face sa cred ca fie si tu postezi la repezeala….adica sa fie CANTITATE si nu CALITATE, nu verifici intotdeauna continutul si/sau sursele si acest fel apar astfel de scapari, fie…situatia mult mai grava….daca chiar ai atit de mult timp la dispozitie sa postezi in nestire inseamna ca acesta este jobul tau full-time….inseamna ca esti un propagandist..

      Documentarul de mai sus, „Sclavia moderna” a mai fost analizat pe acest blog…este la fel de „util” si „informativ” percum „zeitgeist”. Este nevoie sa dezvolt? NU prea cred..iar acum oricum nu mai am timp….poate altadata.

      Apreciază

  16. ozana said, on august 20, 2015 at 2:38 pm

    @ mario Vad ca esti documentat in problema acestui simbol crestin-crucea.Am mai pus cindva intrebarea pe aici dar nimeni nu mi-a raspuns ; biserica din satul in care locuiesc este construita de curind cu finantarea exclusiva a unui poarte puternic ,,om de afaceri” care taie si spinzura in acest judet.Daca este atit de puternic , imi imaginez ca este si mason , altfel cum si-ar putea permite sa calce in picioare intreaga legislatie a acestei tari , cu consecinte foarte grave pentru mediu si sanatatea oamenilor , fara sa se intimple nimic ? Cum intri in biserica , putem observa exact pe mijloc un drum din marmura alba de cca 1,20 m latime cu intarsii de marmura rosie in forma de jumatati de cruce, ca si cum ai taia in doua pe orizontala o cruce. Pe aceste cruci frinte se calca pina la altar. Desi nu frecventez acea biserica, le-am impartasit observatia mea satenilor si la ceva timp acel drum a fost acoperit cu mocheta (!?) Asta ar fi una la mina. A doua, la intrarea in altar se afla o pictura cu ochiul lui Horus in timp ce pictura cu Cina cea de taina este pozitionata deasupra usii de la intrare in interior.Nu am remarcat crucea de pe turla bisericii daca este in regula dar se pare ca din ce in ce mai multe turle sint ,,garnisite” cu crucea lui Baphomet”. Acest lucru am vazut ca s-a comentat si pe aici. Daca masonii sponsorizeaza aceste restaurari sau constructii , este clar.Va rog , astept un raspuns.

    Apreciază

  17. ozana said, on august 20, 2015 at 2:45 pm

    Si ma mai gindesc ca in semn de protest , crestinii ar trebui sa ,,penalizeze” aparitia simbolurilor satanice sau masonice prin refuzul de-a mai trece pragul unor asemenea lacase. Nu inteleg cum de un adevarat crestin mai poate trece pragul unei biserici transformata in templu.

    Apreciază

    • Mario said, on august 20, 2015 at 6:04 pm

      @ozana
      Poti sa faci poze la picturi in biserica si/sau pe afara sa intelegem mai bine, caci dupa parerea mea este foarte important in ce biserici ne rugam, deoarece acestea sunt casa lui Dumnezeu.

      Apreciază

    • cca70 said, on august 20, 2015 at 8:14 pm

      multa lume( marea majoritate ) habar nu are despre ce vorbim noi aici…lumea , peste 90% , habar nu are care sunt simboluri masonice si care sunt cele autentic crestine..

      .ei considera ca daca e ceva pictat in biserica, inseamna ca e de bine si totul este ok…ei nu isi pun intrebari si nu au curiozitati…e de la sine inteles ca daca vad ceva in biserica…considera ca e conform cu credinta crestina, nu realizeaza ca s-a infiltrat satana si zapaceste lumea

      mai mult, am constatat , ca multi din cei care frecventeaza biserica nu stiu sa isi faca crucea corect…si atunci ce pretentii sa mai avem ca nu sesizeaza ca sunt simboluri jidano masonice raspindite prin unele biserici?

      pentru asta trebuia macar sa stie cine sunt masonii, ce reprezinta ei…si care le e scopul…

      dar omenirea in marea ei majoritate nu vrea sa stie din astea….e prea indobitocita sa realizeze ca sunt de fapt niste unelte…niste vite de povara ( asa cum ii considera jidanii pe cei non evrei)

      nestiinta si nepasarea nu este un lux…este poate cel mai grav pacat…caci de acolo incep toate

      Apreciază

  18. geo said, on august 20, 2015 at 5:37 pm

    Cinci filme documentare care denunţă lăcomia corporaţiilor din industria energetică

    Goana pentru combustibili fosili este determinată de stilul de viaţă al lumii civilizate. Oamenii au nevoie de benzină, caldură, plastic, hrană ambalată şi tot confortul cu care ne-am obişnuit, iar toate aceste produse n-au cum să existe fără petrol şi gaze naturale.
    Apa de la robinet se aprinde…

    Prin urmare, cererea este în continuă creştere, pe măsură ce populaţia planetei creşte. De fapt, numărul oamenilor de pe Pământ este strict legat de petrol şi energie. Dacă până la 1800 omenirea număra aproape un miliard de suflete, ascensiunea la peste şapte miliarde, câţi suntem acum, s-a realizat în numai două secole. Cu alte cuvinte, populaţia creşte datorită resurselor energetice, iar corporaţiile din energie fac orice ca să satisfacă aceste nevoi şi să se umple de bani. Când spun orice, mă refer mai ales la poluarea mediului înconjurător – care riscă inclusiv sănătatea oamenilor din zonele de exploatare -, sabotarea unor proiecte care le-ar pune în pericol câştigul şi campanii media agresive ce mizează pe comunicarea parţială a mesajului. Mulţi dintre noi au aflat de curând despre planurile de extracţie a gazelor naturale pe care ni le pregăteşte Chevron în România. Tot de curând în mediul online circulă filmul GasLand, un documentar foarte bun (nominalizat şi la premiile Oscar în 2010) care explică în detaliu ce înseamnă extracţia gazelor naturale prin fisurare hidraulică orizontală şi cât de poluantă este ea. În continuare vă propun o selecţie de filme documentare din care putem trage câteva concluzii: cât de departe a mers Chevron în Ecuador; de ce se simţea fostul preşedinte american George W. Bush ca acasă în Islanda; ce înseamnă petrolul în economia globală şi cum a sabotat industria petrolului automobilul elecric. Daţi clik pe titlul fiecărui film pentru trailer!

    Crude (2009) – Chevron a extras petrol din Lago Agrio, Ecuador, încă din 1964, numai că atunci compania se numea Texaco. Documentarul “Crude”, în regia lui Joe Berlinger, urmăreşte procesul intentat companiei Chevron de către comunitatea de băştinaşi din Lago Arigo, pe parcursul anilor 2007 şi 2008. Dezastrul ecologic din inima pădurii tropicate lăsat în urmă de Chevron, cunoscut şi sub numele de Cernobâlul de pe Amazon, a costat compania americană 18 miliarde de dolari. Pe mulţi dintre băştinaşii din Lago Arigo i-a costat viaţa, pe alţii sănătatea.

    GasLand (2010) – Filmul începe cu prezentarea poetică şi încă neatinsă de sonde a regiunii Marcellus, statul New York, locul de baştină al regizorului Josh Fox. Josh primeşte o ofertă de 100 000 de dolari din partea unei companii pentru a-şi lăsa domeniul de 19,5 acri pradă sondelor. Regizorul, care nu ştiuse mare lucru despre gazul natural, decide să investigheze situaţia din oraşul apropiat Dimock. Josh auzise că locuitorii din Dimock au probleme cu sănătatea, cu apa de la chiuvetă şi cu aerul pe care îl respiră. Documentarul este un fel de road movie care ne poartă din casă în casă prin Dimock, dar şi prin mici localităţi din Colorado şi Wyoming, unde forajul hidraulic se practică de câţiva ani. Ceea ce descoperă Josh este aproape de necrezut.

    Dreamland (2009) – Producătorul american Alcoa are planuri mari în Islanda. Numai că un mare producător de aluminiu are nevoie de foarte multă energie electrică. Propaganda mediatică asaltează insulă nordică, cu micuţa ei populaţie uşor de convins, dar mai ales cu conducătorii ei lacomi şi uşor de mituit. Vă sună cunoscut, nu? E normal să fie sacrificate splendorile naturii islandeze de dragul banilor, al locurilor de muncă şi al progresului? Tot în acest film veţi vedea câteva imagini absolut antologice cu George W. Bush , „care se bate pe burtă “ cu autorităţile islandeze şi explică cât de mult ţine el la prietenii lui islandezi.

    Who Killed the Electric Car? (2006) – Ar fi inutil să mă apuc să explic despre ce este acest documentar realizat de Chris Paine. Titlul spune totul, iar răspunsul la întrebare îl ştim. Totuşi, veţi afla că maşinile electrice, cu a lor pilă de combustie, nu sunt chiar o invenţii atât de recentă. Filmul merită vizionat şi pentru tupeul cu care o industrie foarte puternică a manipulat conştiinţa publică atâţia ani, deşi întreaga ecuaţie este de fapt o banalitate.

    A Crude Awakening:The Oil Crash (2006) – „Petrolul este Dumnezeul nostru. Nu-mi pasă dacă cineva spune că îl venerează pe Iisus, Buda, Allah sau pe altcineva. De fapt, toţi venerează petrolul“, spune unul dintre protagoniştii acestui film. Cu toate că povestea resurselor de petrol începe să devină tot mai mainstrem în Statele Unite ale Americii în ultimii ani, nu la fel stau lucrurile şi la noi. A Crude Awakening este un documentar foarte bun, în care mai mulţi experţi din această industrie energetică au prilejul să ne explice importanţa petrolului în economia globală şi de ce preţul la baril va continua să crească, iar resursele vor continua să scadă.

    http://www.cariereonline.ro/articol/cinci-filme-documentare-care-denunta-lacomia-corporatiilor-din-industria-energetica

    Apreciat de 1 persoană

    • tataia said, on august 21, 2015 at 9:37 pm

      Petrolul este o resursa le fel de inepuizabila ca si apa, sau daca vrei lava vulcanilor. Deci resursele nu au cum sa se diminueze. Dar este foarte rentabil sa spui ca sint pe terminate resursele de petrol…in felul acesta ii poti creste pretul cit vrea muschiul tau.

      Stiu foarte bine ce e cu masina electrica…cine vorbea pe aici de inventii noi? E inventata de pe la 1900 incoace. In acele vremuri masinile electrice erau silentioase, usor de operat (puteau fi conduse si de doamne) si nu scoteau fum. Pe de ailalta parte masinile „pe benzina” erau zgomotoase, se porneau la manivela (chestie care necesita forta fizica si antrenament, deloc recomandata doamnelor si domnisoarelor) si scoteau mult fum. Doua inventii (sau eventual chiar trei) au contribuit insa la eliminarea acestor neajunsuri ale masinii „pe benzina” in fata masinii electrice. Iar acestea in ordine ar fi:

      1. Starterul electric (sau „electromotorul” cum este denumit popular si in mod incorect pe la noi sau „pornirea din cheie”). In felul acesta se elimina pornirea greoaie cu manivela..operatie care nu era pe masura fortei fizice a unei doamne sau domnisoare

      2. Aici probabil multi nu veti fi de acord cu mine dar cel putin pentru piata din SUA (si stim foarte bine ca automobilul personal cel mai bine „a prins” exact pe aceasta piata de desfacere) a fost a doua inovatie ca importanta in lupta anihilarii dezavantajelor masinii pe benzina fata de cea electrica. Este vorba bineinteles de cutia automata. Corvoada pedalarii la ambreiaj si a schimbarii nesfirsite a treptelor de viteza a luat sfirsit. In sfirsit o masina pe benzina se poate conduce la fel ca una electrica.

      3. Daca mai adaugam si esapamente mai silentioase intelegem ca in acel moment masina pe benzina nu mai avea nici un dezavantaj fata de cea electrica.

      Ideea de masina electrica a fost reluata o data sau de doua ori in istoria omenirii si totusi nu a prins niciodata la public. La fel ca videotelefonul. MIrarea mea cea mare este cum de aprins atit de bine telefonul mobil…dar asta este alta discutie.

      Dar pina la urma cu ce e mai buna masina electrica decit cea pe benzina? Pai la ora actuala este mai buna deoarece costurile de operare ale acesteia ar fi mult mai mici decit in cazul unei masini clasice. Dar asta doar pentru simplul motiv ca atita timp cit masinile electrice sint o raritate curentul electric este ieftin. Ia sa fie 90% din masinile din lume electrice sa vedeti cum ar sari pretul energiei electrice. Daca luam in calcul si faptul ca la ora actuala o masina electrica are un pret exorbitant, cu mult peste puterile omului de rind avem o imagine clara asupra faptului ca cel putin in momentul de fata masina electrica nu renteaza.

      Ar fi mai buna si datorita faptului ca motorul electric are cuplul nominal incepind de la 0 rpm si nu intr-o plaja restrinsa precum motorul cu ardere interna. Ar mai fi si faptul ca nu are nevoie de schimburi de ulei si filtre…dar cu autonomia cum stam? Pai nu prea bine….Pina la urma totul se reduce la faptul ca desi un rezervor de 50 de litri de benzina este probabil una din cele mai eficiente metode de a stoca energie, motorul cu ardere interna este una din cele mai proaste metode de a extrage acea energie, avind un randament de 35-40% (motoarele mai mari sint mai eficiente, cele mai mici mai putin eficiente). Daca motorul electric are un randament, cuplu si putere net superioare celui cu pistoane (aproximativ 90-95%) reversul medaliei este ca la ora actuala nu exista metode eficiente de a stoca energia electrica…toate bateriile de care stim noi la ora actuala, fie ele plumb acid sulfuric, Ni-Cd sau Li-Ion sint metode de a stoca energie net inferioare unui rezervor plin cu benzina. Asa ca…pina la masina electrica mai este. NU e cazul sa ne-o dorim…iar cind se va instaura adevarata Noua Ordine Mondiala masina personala va fi cu desavirsire interzisa. Asa ca nu prea vad rostul sa ne mai certam noi pe teme „eco” cum ca aia e buna ca nu polueaza iar aia e rea ca polueaza. Prostii.

      Apreciază

  19. geo said, on august 20, 2015 at 5:38 pm

    S-A ACTIVAT SI OMUL FMI-ULUI SI AL BANCILOR STRAINE – MUGUR ISARESCU. Isarescu ataca si el reducerea TVA-ului pentru populatie de la 24% la 19%. Guvernatorul Băncii Naţionale critică politica fiscală a Guvernului, atrăgând atenţia asupra unor aspecte pe care acesta le consideră periculoase.

    Astfel, Mugur Isărescu susţine că actualul Cod Fiscal nu poate fi aplicat, iar România nu-şi permite acum toate reducerile de taxe care ar urma să intre în vigoare la 1 ianuarie 2016.

    „Pachetul acela de măsuri care prevăd reduceri de taxe și impozite este din punct de vedere economic și financiar inaplicabil.

    Eu regret faptul că un cod fiscal, care are foarte multe elemente bune, dar cuprinde și aceste reduceri de taxe, este pus în dezbatere publică cu acest pachet de reduceri.

    Este vorba de pachetul de reduceri și faptul că toate ar trebui să intre în vigoare la 1 ianuarie 2016. Păi sunt 2,3% din PIB, impact pe deficit”, a spus Mugur Isărescu.

    Cateva intrebari pentru Isarescu

    1. Unde era Isarescu cand CARITAS-ul facea ravagii in Romania?

    2. Unde era Isarescu cand FNI-ul facea ravagii in Romania?

    3. Unde era Isarescu cand se petrecea jaful de la BANCOREX in Romania?

    4. Unde era Isarescu cand se petrecea jaful de la Banca Columna in Romania?

    5. Unde era Isarescu cand bancile romanesti au fost privatizate pe nimic?

    6. Unde era Isarescu cand bancile straine au pus dobanzi camataresti la credite – dobanzile cele mai mari din Europa?

    7. Unde era Isarescu cand bancile straine au dat credite ‘cu buletinul’?

    8. De ce a mutat Isarescu rezervele de aur ale Romaniei, in afara Romaniei ?

    9. De ce a luat Isarescu impreuna cu Basescu si Boc 20 de miliarde de euro imprumut, dintre care 14 miliarde i-a luat BNR-ul pentru a finanta gratuit bancile straine din Romania ?

    10. De ce a tinut Isarescu ani in sir dobanda BNR la cel mai mare nivel din UE, sufocand creditarea de care avea nevoie economia romaneasca?

    11. De ce a facut si face Isarescu o politica impotriva cetatenilor romani in problema creditelor in franci elvetieni?

    Dacă s-ar mări salariile bugetarilor automat va fi presiune pe mărirea salariilor și în mediul privat ceea ce ar diminua profiturile fabuloase pe care corporațiile le fac în România.
    Consiliul Investitorilor Străini și AmCham sunt ăia de au redactat codul muncii și i l-au dat lui Boc pe tavă în 2011.
    Pe Mugur îl doare în cur de neincadrarea în deficitul extrem de mic pe care basescu l-a acceptat anul trecut spre marea lui rusine . Misiunea sa este de a proteja profiturile multinaționalelor prin menținerea unui salariu minim de mizerie ( 1050 lei brut = 780 lei net ) și menținerea actualului cod al muncii.
    Asta cu codul fiscal e doar o ” preocupare ” a sa care este servită presei.

    Totul pentru front, totul pentru victorie

    Asasinii economicii au intrat in fibrilatie si lovesc din toate pozitiile intrun guvern care a avut indrazneala sa nu li se supuna in ultimii trei ani si sa-i trimita la plimbare pe emisarii trimisi de curand la inaintare, americanii transmit in clar semnale de sustinere pentru Mafia securisto-fascista care a confiscat statul roman incurajand-o sa treaca la un nivel superior si sa mearga mai departe, iar cetatenii, ca niste floricele se bucura de soare si de o binemeritata vacanta ne-dand semne sa inteleaga ca intre timp au fost selectionati ca figuranti in noua productie din Jocurile foamei si viitoare pierderi acceptabile din razboiul altora.

    – Daca Trilaterala nu e, nimic nu e.
    – Cat e Bilderberg in floare nici in conturi nu ma doare.

    https://searchnewsglobal.wordpress.com/2015/07/25/isarescu-a-primit-ordin-de-la-consiliul-investitorilor-straini-si-de-la-amcham-de-a-respinge-primordial-legea-salarizarii-si-codul-fiscal/

    Apreciază

  20. geo said, on august 20, 2015 at 5:44 pm

    „Populaţia nu a luat niciodată vreun credit de la vreun străin. Băncile, din punct de vedere juridic, sunt româneşti. La fel şi toate companiile româneşti. Tot numai de la băncile străine. Şi atunci, dacă populaţia nu a luat niciun bun, firmele nu au luat, a cui este datoria? Statul are 20 de miliarde din 100. Restul, grosul, este datorie contractată de către firme străine în contul României. De aici apar problemele. Nu trebuie să fii formidabil economist ca să îţi dai seama.”

    http://www.antena3.ro/economic/ilie-serbanescu-datoria-publica-a-romaniei-nu-apartine-romaniei-ci-firmelor-straine-307823.html

    Apreciat de 1 persoană

  21. geo said, on august 20, 2015 at 5:44 pm

    Redacția ziarului EXPUNERE a intrat în posesia unui document care dovedește că, la scurt timp după Revoluție, instituțiile de forță ale statului erau bine informate și documentate despre jaful care avea loc chiar sub nasul lor. Începând cu anul 1996, la nivelul Consiliului de Apărare a Țării ( CSAȚ), corupția generalizată și crima organizată care cuprinseseră întreaga țară erau considerate drept “stări de pericol la adresa siguranței naționale”.

    Documentul pus pe masa fostului președinte Emil Constantinescu (în cursul anului 2000) prezintă în detaliu modul în care, la nivel de CSAȚ, Guvern și Președinție, datele, faptele și persoanele implicate în devalizarea României erau pe deplin cunoscute încă de la începutul anilor ‘ 90. Înalții demnitari și funcționari fiind pe deplin conștienți de pericolul și de amploarea faptelor de corupție comise de funcționari ai statului la cel mai înalt nivel, ca dealtfel și de activitățile de crimă organizată ale unor puternice grupuri de interese care preluaseră economia țării după decembrie 1989.

    Spre exemplu, sabotarea cu bună știință a sistemului financiar-bancar, adus în pragul prăbușirii, a produs în perioada analizată prejudicii de sute de miliarde de dolari. Deși se vorbește foarte puțin despre traficul ilegal cu armament, sunt pomenite afacerile conexe – contrabanda cu țigări și activitățile ilicite ale unor grupuri de interese în domenii strategice ca extracția, prelucrarea și comercializarea petrolului și produselor petroliere sau securitatea alimentară.

    Raportul secret referitor la “ Corupția în România (1990 – 2000). Activitatea Consiliului Național de combatere a corupției și crimei organizate “ descrie în detaliu jaful național, modurile de furt de fraudare și prezintă o mică parte a celor care au devalizat patrimoniul țării și au subminat economia națională.

    Vă punem la dispoziție prima parte a raportului secret.

    http://www.expunere.com/devalizarea-romaniei-in-documente-secrete.html

    Apreciază

  22. geo said, on august 20, 2015 at 5:46 pm

    Și statele mor, nu doar oamenii, doar că moartea lor este mai lentă și dureroasă.. Trăim, fără ca noi să vrem acest fapt, vremuri istorice. Suntem contemporani cu mortea unui stat, statul nostru, România…

    Grele și rușinoase timpuri am ajuns! Nu înțeleg ce blestem poartă pe umeri acest neam de este condus și culmea, acceptă acest fapt cu o seninătate și liniște vecină cu demența, de o “clasă politică” ce nu face altceva decât să trădeze și să fure!! Poporul român, statul român, se află în fața unei răscruci a destinului și doar o minune ar putea să ne mai salveze. Cutia Pandorei a fost deschisă de ceva vreme de infractorii politici care conduc acest stat de peste 2 decenii. Suntem, cu tot regretul spun acest lucru, într-una dintre cele mai negre perioade din istoria României. Tare îmi pare că aceste manifestări vestesc tot ce-i mai rău pentru România și poporul român, suntem la finalul existenței acestui stat, iar acum ne dăm ultima suflare!

    După trădarea națională săvârșită de guvernanți în cazul Roșia Montană, trădare pe care Ceaușescu ar fi pedepsit-o, cel mai sigur, cu executarea vinovaților, încă o trădare bate la ușa acestui ponta cât și a băsescului – recunoașterea “ținutului secuiesc”. Politicienii mafioți de astăzi țin insistent să își aducă contribuția la distrugerea acestei tări și să intre în istorie prin trădările aducătoare, probabil, de mulți bani, pe care le săvârșesc!

    http://www.expunere.com/traim-vremuri-istorice-suntem-contemporani-cu-moartea-unui-stat.html

    Apreciază

  23. geo said, on august 20, 2015 at 6:42 pm

    Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei a dat un avânt pretenţiilor autonomiste maghiare, adoptând o rezoluţie în care se arată că autonomia teritorială poate contribui la protejarea drepturilor minorităţilor, informează Mediafax.

    APCE recomandă statelor membre să aibă în vedere diferite forme de protecţie a minorităţilor, una din acestea fiind autonomia teritorială. “În acest sens, Adunarea reaminteşte Rezoluţia 1334/2003 privind experienţele pozitive ale regiunilor autonome ca sursă de inspiraţie pentru rezolvarea conflictelor în Europa, care stipulează că stabilirea unei entităţi autonome poate fi privită ca parte a procesului de democratizare“, se arată în textul rezoluţiei.

    APCE mai consideră “că autoguvernarea teritorială poate contribui în mod eficace la protejarea drepturilor minorităţilor de o manieră colectivă şi evitând asimilarea”. De asemenea, Adunarea consideră că “un element esenţial’ al protejării drepturilor minorităţilor naţionale” îl constituie “respectul dreptului la identitate comună, care include cultura, religia, limba şi tradiţiile“.

    Minorităţile au dreptul să-şi menţină şi să-şi dezvolte propriile lor instituţii şi “ar trebui să primească o protecţie colectivă, aşa cum este stipulată în Recomandarea 1735 din 2006“.
    APCE recomandă ţărilor membre ale Consiliului Europei să ia ca model autonomia Tirolului de Sud.

    http://www.nationalisti.ro/2014/04/statul-roman-unitar-primeste-o-lovitura-din-partea-europei-autonomia-teritoriala-contribuie-la-protejarea-minoritatilor/

    Apreciază

  24. geo said, on august 20, 2015 at 6:44 pm

    http://www.romlit.ro/flagelul_corect

    Apreciază

  25. geo said, on august 20, 2015 at 6:45 pm

    Colonelul (în rezervă) prof. univ. dr. ing. Marian Rizea a lansat o scrisoare deschisă în care acuză conducerea OMV Petrom că „ascunde” anual milioane de tone din producţia de ţiţei, pentru a nu plăti redevenţa corspunzătoare statului român. Publicăm integral scrisoarea ofiţerului de informaţii şi contrainformaţii economice:

    „Sunt col (r). prof. univ. dr. ing. Marian Rizea. Cei mai mulţi dintre destinatarii acestui mesaj mă cunoaşteţi, cu bunele şi mai puţin bunele lucruri pe care le-am făcut în cei 25 de ani ca ofiţer de informaţii şi contrainformaţii economice. Sunt inginer petrolist şi mi-am dat doctoratul în 2001, după mai bine de 5 ani de cercetări în care, sub coordonarea distinsului prof. univ. dr. ing. George Iordache de la UPG Ploieşti, am studiat, în schelele Tg. Ocna, Ocnele Mari, Ocna Mureş, etc. exploatarea zăcămintelor de sare, prin dizolvare cu ajutorul sondelor, cu o teză în premieră naţională.

    Grupul petrolier OMV Petrom, care a obţinut anul trecut un profit de aproape un miliard de euro, este cel mai mare contribuabil la bugetul de stat, plătind taxe şi impozite în valoare de 8 miliarde de lei, în 2012. În total, primii zece contribuabili la bugetul de stat au plătit aproximativ 30 de miliarde de lei, în 2012, reprezentînd 15 procente din buget, relatează Digi24. Pe al doilea loc se află producătorul de ţigări British American Tabacco (5,6 miliarde de lei) şi Rompetrol Rafinărie (4,6 miliarde de lei), urmată de Petrotel-Lukoil Ploieşti.

    http://www.expunere.com/jaful-omv-petrom-denuntat-public-de-un-ofiter-de-contrainformatii-economice.html

    Apreciat de 1 persoană

    • geo said, on august 20, 2015 at 6:46 pm

      România a urcat mai multe poziții în topul european al prețului carburanților, până pe locul 19, depășind Luxemburg, Cehia, Ungaria, Bulgaria, Lituania, Letonia, Austria, Estonia, Polonia, se arată într-o analiză realizată de portalul Energy.eu, cea mai importantă organizație europeană de statistică independentă. Litrul de benzină costă 1,24 euro în România, față de 1,16 euro în Austria, în condițiile în care accizele sunt egale în cele două țări, respectiv 48 cenți/litru, iar TVA este 24% în România și 20% în Austria. Alt element important: Austria nu are câmpuri petrolifere, ceea ce înseamnă că trebuie să importe combustibili. Așadar, la prețul de producție se adaugă un cost mai mare al transportului, în comparație cu România.

      Când benzina se scumpeşte în România apar mereu voci care evidenţiază faptul că avem printre cei mai ieftini carburanţi din toată Uniunea Europeană. Se subliniază diferenţele de preţ dintre carburanţii noştri şi cei care se vând în Belgia, Anglia sau în alte state din vestul Europei. Sunt realizate topuri, clasamente unde ţara noastră apare constant pe ultimele locuri, cu preţurile cele mai reduse la benzină. Ei bine, pe de o parte, România a urcat mai multe poziții în topul prețului combustibililor, iar pe de altă parte, există numeroase elemente care arată că prețul carburanților la noi este umflat artificial. Statul român practică taxe mai mari decât impun guvernele altor nouă țări europene, iar producătorii și furnizorii vând mai scump și fac profituri mai mari, necorelate cu puterea de cumpărare a românilor.

      Deşi retorica autorităţilor se concentrează în jurul creşterilor salariale, aceasta este dublată de majorarea taxelor, de majorarea impozitelor şi a bazei de impozitare, ceea ce adânceşte povara fiscală asupra populaţiei. Pe de o parte, avem mici creşteri salariale, de care beneficiază câteva sute de mii de români, dar, pe de altă parte, sunt majorate taxele şi impozitele, ceea ce afectează întreaga populaţie a României. De altfel, acest pseudo-model economic este însuşit nu doar de România, ci de foarte multe ţări, inclusiv din vestul bogat al Europei. Dar el are un deznodământ dramatic pentru populaţie, căci majorările salariale, dublate de taxe ridicate, conduc către scăderea graduală a nivelului de trai.

      http://www.expunere.com/accize-egale-preturi-diferite-omv-petrom-vinde-mai-ieftin-benzina-in-austria-decat-in-romania.html

      Apreciat de 1 persoană

      • geo said, on august 20, 2015 at 6:47 pm

        Preşedinta Argentinei, Cristina Fernandez de Kirchner, a anunţat naţionalizarea companiei petroliere YPF, unde acţionar majoritar era compania spaniolă Repsol. În timpul unui dicurs ţinut marţi, Kirchner a anunţat că guvernul condus de ea va prelua 51% din acţiunile YPF deţinute de Repsol. Cele două camere ale parlamentului argentinian urmează să aprobe naţionalizarea.

        „Suntem singura ţară americană şi printre puţinele din lume care nu controlează propriile resurse. Aceasta este o recuperare a suveranităţii resurselor naturale ale Argentinei”, a spus Kirchner, care ţinut un discurs emoţionant în faţa unui tablou înfăţişând-o pe Eva Peron. Preşedintele Juan Peron a fost cel care a iniţiat procesul de naţionalizare a industriei şi serviciilor publice din Argentina. Discursul a avut o tentă naţionalistă şi a făcut trimiteri şi la disputa reluată cu Marea Britanie, privind arhipelagul Falkland.

        http://www.cotidianul.ro/argentina-nationalizeaza-petrolul-179866/

        Apreciat de 1 persoană

  26. geo said, on august 20, 2015 at 6:48 pm

    Sunt peste tot: în Parlament, în presă, în administrație. Au fost informatori, au scris rapoarte, sau, mai rău, au făcut parte din aparatul de represiune. „Am identificat peste 400 de suspecți de tortură și asasinate. Niciunul nu a fost pedepsit. În România, condamnarea comunismului a fost folosită doar prin prisma rațiunilor politice”, explică, în «Le Monde», istoricul Marius Oprea, care conduce Institutul de Cercetare a Crimelor Comunismului. Ziarul francez publică, la sfârșitul lui 2009, sub titlul «Otrava din vene», un amplu articol despre teroarea din epoca Ceaușescu, condamnarea comunismului și oameni suspectați de legături cu fostul regim, care conduc și astăzi destinele țării.

    Metastazele fostului regim comunist au fost, în România, de o anvergură incomparabilă în Europa, în afara celebrului Stasi est-german. Securitatea a pătruns până în fiecare element al societății, sprijinindu-se pe informatori zeloși sau pur și simplu constrânși (al căror număr este estimat la câteva sute de mii).

    «Le Monde» scrie că, cu Nicolae Ceaușescu, autoproclamat „Geniul Carpaților”, teroarea în Romania a devenit invizibilă, dar prezentă peste tot: în total, 10.000 de persoane au fost executate în perioada comunistă, fără niciun fel de proces.

    http://www.expunere.com/oameni-legati-de-fostul-regim-comunist-conduc-si-astazi-romania.html

    Apreciază

  27. geo said, on august 20, 2015 at 6:48 pm

    Nutritia, mai ales partea legata de slabit si sanatate, este plina de non-sens. Am strans in acest articol cele mai rele exemple, dar lista a fii putut fii mult mai mare. Iata topul 13 al minciunilor si miturilor care au facut lumea mai grasa si mai nesanatoasa.

    http://www.infocs.ro/13-minciuni-care-au-facut-lumea-grasa-si-bolnava/

    Apreciază

  28. john said, on august 20, 2015 at 10:17 pm

    Antichrist in the 2015 Media and Very Scary Illuminati message in Justin Bieber clip!!!

    Apreciază

    • john said, on august 21, 2015 at 5:09 pm

      Au scos UNICEF anticristul la vedere..?Mesaj subliminal!
      Printr-un mesaj subliminal, destul de socant, UNICEF ne indemana sa acceptam toti copii asa cum sunt ei, fara discriminare..! Nimic rau in asta, insa prin definitie copil inseamna om, pui de om. Nimic altceva. In clipul de mai jos, acesta este un copil umanoid, deci e o diferenta…cu infatitare de om, insa nu stim exact ce e…pana la urma.!! Acest copil este o reprezentare clasică a unui extraterestru! Adică, o fiinţă cu cap mare, ochi mari şi oblici şi nas mic, aşa cum apar desenaţi extratereştrii în mass-media!

      Apreciază

  29. […] GALAGIA vine de la DIAVOL […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.