SACCSIV – blog ortodox

La 24 martie 1999 incepea bombardarea Serbiei …

Posted in Uncategorized by saccsiv on martie 24, 2015

   Iata si ce putem citi la 13 ani de la agresiunea NATO impotriva SERBIEI, cu sprijinul ROMANIEI!:

[…]

Conform autorităţilor de la Belgrad, raidurile NATO s-au soldat cu moartea a 2.500 de civili, inclusiv a 89 de copii. Pagubele materiale suferite de Serbia au fost estimate la circa 100 de miliarde de dolari americani.

Bombardamentele au fost lansate pe 24 martie 1999, fără aprobarea Consiliului de Securitate ONU, după refuzul preşedintelui Slobodan Miloşevici de a accepta un acord de pace cu grupările teroriste albaneze din Kosovo, înarmate şi sprijinite activ de Occident şi unele state din Orientul Mijlociu.

După agresiunea NATO şi retragerea armatei sârbe, Kosovo s-a aflat sub administraţia Naţiunilor Unite. În anii imediat urmatori, mii de sârbi au fost răpiţi, ucişi sau forţaţi să se refugieze. Casele sârbeşti au fost incendiate sau ocupate de albanezi iar multe biserici au fost distruse de majoritatea musulmană. Independenţa Kosovo a fost proclamată unilateral pe 17 februarie 2008.

[…]

Vizionati va rog si:

VIDEO: Sa nu uitam de BOMBARDAREA SERBIEI de catre NATO in 1999 …

Tagged with: , ,

26 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. geo said, on martie 24, 2015 at 11:19 am

    Cine era mare ministru de externe pe vremea aceea? Si mare consilier prezidential?

    Doi urdurosi: unul pre numele lui plesu, iar cealalta zoepetre…condusi de radu vasile, Dumnezeu sa ii ierte greselile! dirijati din umbra de femeia malefica madeleine albright…

    http://www.napocanews.ro/2010/03/razboiul-strambilor-cum-au-sustinut-andrei-plesu-si-zoe-petre-bombardarea-sarbilor-de-pasti-protestul-graficianului-eugen-mihaescu.html

    http://adevarul.ro/life-style/stil-de-viata/andrei-plesu-fost-ministru-externe-am-dovada-existentei–dumnezeu-1_50ba03017c42d5a663afbe29/index.html

    http://www.cdep.ro/pls/steno/steno.stenograma?ids=2881&idm=1,05&idl=1&prn=1

    Apreciază

  2. Irina said, on martie 24, 2015 at 2:09 pm

    In definitiv a fost tot opera iudeo masonilor de a lovi in crestinismul ortodox din Serbia.

    Apreciat de 1 persoană

    • andrei-d said, on martie 24, 2015 at 2:41 pm

      Doamne ajuta! Cu putin timp inainte sa fie bombardata Serbia Ortodoxa, papa nemernicu’ si satanistu’ il sunase pe Patriarhul Pavle al Serbiei (unul dintre ultimii mari si adevarati Patriarhi alaturi de Alexei al II-lea), si i-a cerut sa il invite in Serbia la Belgrad pe papa ioan paul, iar Patriarhul a refuzat, la scurta vreme papa jidanu si spurcatu ii spune: „Daca nu vin eu vin bombele…”, Pavle a spus pentru ultima data NU, la scurta vreme a venit si masacrul in ziua de Sfintele Pasti, bombardate si daramate cele mai multe biserici si oameni morti in jur de 20.000…Aceasta e pacea masonica de astazi!
      Daca nu era la ei era la noi, numai ca Teoctist tarfa ecumenista a ales sa fie alaturi de fratele lui papa paul, nemernici ce sunt, impreuna sigur s-au intalnit acolo unde au dus mlioane de suflete! Mai degraba un razboi vrednic de lauda decat o pace care desparte de Dumnezeu! „Pace vă las vouă, pacea Mea o dau vouă, nu precum dă lumea vă dau Eu. Să nu se tulbure inima voastră, nici să se înfricoşeze!” (Ioan 14, 27) Deci pacea lui Dumnezeu e cu totul ALTA decat pacea lumeasca! Amin

      Apreciază

      • Alex Mihai said, on martie 24, 2015 at 3:42 pm

        Total de acord cu tine.

        Apreciază

  3. geo said, on martie 24, 2015 at 2:47 pm

    Apreciază

  4. mihai444 said, on martie 24, 2015 at 3:15 pm

    http://www.stiri-extreme.ro/?p=2804 Ilie Serbanescu: “Pentru bietele tari coloniale presiunea a ajuns insuportabila. Stau sa explodeze. Situatia nu se va putea rezolva decat cu pusca. O vor folosi, intr-o prima faza, chiar asupritorii contra asupritilor, iar, intr-o a doua faza, va fi invers!”

    Apreciază

  5. ion hodor said, on martie 24, 2015 at 5:02 pm

    D-zeu sa ne pazeasca,dar ce li s-a ìntamplat sarbilor,cred ca ni se pregateste noua romanilor,cu HArghita si Covasna,daca mai dormim mult!!!

    Apreciază

  6. sherlock_holmes said, on martie 24, 2015 at 6:54 pm

    Serbia,apoi Grecia,acum Rusia,orb sa fii si sa nu intelegi ce se intimpla.Apoi Patriarhia ecumenica care tot in ghearele lor se afla,Ucraina o sa fie si ea stricata,inclusiv bisericesc cu patriarhul „american „.

    Cu Harghita si Covasna nu cred ca se va intimpla ceva in sensul in care o spun ziarele din UE ( romanesti ),ci acolo va fi ceva serios doar daca Romania va incerca ceva independent,gen iesirea din UE sau Nato ( sanse spre zero la suta aici,cel putin acum,sau ceva santaj pentru cei care inca mai fac ceva bine in tara aceasta si nu pot fi altfel opriti ).Caci in Romania toata puterea de decizie,comanda si executie o au americanii si cei asemenea lor sau platiti,influentati de ei.Iar de imprastiat s-au extins precum celulele canceroase,sint peste tot…

    Apreciază

    • andrei-d said, on martie 25, 2015 at 4:41 pm

      sherlock,
      Doamne ajuta!
      Ai vrut sa spui „patriarhul” american! Ca ala nu e patriarh, Ukraina se afla sub jurisdictia sau sinodul Moscovei, nu e biserica autocefala! Deci NU are patriarh,ci doar „patriarh”.

      Apreciază

    • Irina said, on martie 26, 2015 at 1:48 pm

      Am auzit ca americanii au un mare rol in arestarile politrucilor din ultima vreme de la noi. Cica SUA ar fi dat unda libera procurorilor sa starpeasca din acesti corupti, asigurandu-i ca nu vor pati nimic. Scopul nu poate fi altul decat unul de ordin masonic.

      Apreciază

  7. Exacustodian said, on martie 24, 2015 at 6:57 pm

    Observaţii în legătură cu bombardamentele NATO asupra intolerantei Serbii

    În 1999, Paştele a fost pe data de 11 aprilie (cu o zi diferenţă faţă de anul curent), astfel că data de 24 martie (pe stil nou) constituia miercurea celei de-a cincea săptămâni a postului mare, adică…ziua în care se săvârşeşte slujba marelui canon, al sfântului Andrei Criteanul !
    Serbii ţin şi acum calendarul vechi (ca nişte retrograzi şi rămaşi în urmă faţă de civilizata şi europeana încă de prin anii ’20 ortodoxie). Astfel că pe 24 martie stil nou, care înseamnă 11 martie stil vechi, în sinaxar stă pomenirea sfântului Sofronie patriarhul Ierusalimului, cel care a scris viaţa cuvioasei Marii Egipteanca, a cărei viaţă se citeşte în cadrul slujbei marelui canon.

    Bombardamentele democratice au durat 78 zile. Asta înseamnă că au început în ziua marelui canon şi s-au terminat în miercurea primei săptămâni a postului sfinţilor apostoli Petru şi Pavel. Adică, bombardamentele au cuprins întreaga cincizecime – cea mai frumoasă perioadă a anului pentru ortodocşi, care începe cu Sfintele Paşti – ce dă începutul săptămânii luminate, cea în care se sărbătoreşte Înălţarea Domnului şi Pogorârea Sfântului Duh peste apostoli. În această perioadă serbii au avut parte de sânge, trupuri sfârtecate, morţi, copii rămaşi orfani, lacrimi, case distruse deci oameni rămaşi pe drumuri, foc, zgomotul distrugerilor, sirenele de alertă. Şi toate astea au început din timp, ca nici intrarea Domnului în Ierusalim să nu fie cinstită în linişte, şi nici săptămâna patimilor să n-o poată petrece în tihnă.
    În penultima zi a bombardamentelor, adică marţia primei săpt. a postului sf apostoli (repet: sârbii ţin calendarul vechi), în vieţile sfinţilor găsim pe sfântul mucenic Gheorghe cel nou, care a pătimit în Sredţa (cetate bulgărească); deci tot un balcanic, ce a fost martirizat de…musulmani!

    Şi acum ceva şi mai interesant:
    Sârbii au pe data de 28 iunie (15 pe st. v.) o sărbătoare care se numeşte Vidovdan.
    La această dată, în 1389, în lupta sârbilor cu trupele sultanului Murat a murit sfântul cneaz sârb Lazăr.
    Pe 28 iunie 1991, în Iugoslavia începe războiul civil !

    Pe 28 iunie 2001, Slobodan Miloshevici este convocat la tribunalul de la Haga.

    Pe 28 iunie 1914 este ucis moştenitorul tronului Austro-Ungariei de către un sârb, motiv de declanşare a primului mare măcel al secolului XX.

    Coincidenţe cumva ? ? ? ! ! !

    Apreciază

    • cristi o. said, on martie 25, 2015 at 1:11 am

      Coincidente?! Nu. O semnatura… Ucigasii in serie au obiceiul de a-si „semna” „opera”…

      Apreciază

    • Exacustodian said, on martie 26, 2015 at 5:11 pm

      Nu ştiu de ce am găsit că la data de 28 iunie 1914 a fost săvârşită execuţia moştenitorului la tron. Pe atunci încă se ţinea calendarul vechi. Probabil cei ce au pus informaţia pe net numesc data asta ca o corespondentă a dăţii de 15 iunie stil vechi.

      Apreciază

  8. Exacustodian said, on martie 24, 2015 at 7:27 pm

    În timp ce sârbii erau în proces de democratizare, românii se uitau la scârboşenia de eveniment a vizitei papei la Bucureşti. Cât de perfid este prezantat totul: „Românii se întorc cu faţa către Dumnezeu”. Ca şi cum papa este mesagerul lui principal, ortodoxia este aşa, să te afli în treabă. Deci în timp ce sârbii aveau parte de operaţiunea militară „Îngerul milostiv”, românii căscau gura la televizor după papa de la Roma.

    Vizita papei în România a fost pe 7, 8 şi 9 mai. Asta înseamnă după calendarul vechi, pe care serbii de încuiaţi la minte ce sunt şi habotnici încă îl mai ţin, 24, 25 şi 26 aprilie. În ultima zi a papei în România, adică 9 mai pe nou respectiv 26 aprilie pe vechi, în calendarul ortodox, sârbii au pe cuviosul Ioanichie de Devici – sfânt sârb!

    Papa a vizitat România în a 45-a zi de la începutul bombardamentelor din Serbia. Ultima zi a vizitei papei în românia a fost în duminica samarinencei.

    Apreciază

  9. john said, on martie 25, 2015 at 3:30 pm

    Intrebare,ar avea vreun conducator roman curajul sa faca astfel de declaratii?a
    16 ani de la bombardarea Serbiei de către NATO.Președintele Nikolici, discurs TERIBIL la adresa Occidentului: Nu suntem lăsați să construim un viitor mai bun până nu ne cerem scuze pentru tot ce ne-au făcut EI nouă
    http://activenews.ro/16-ani-de-la-bombardarea-serbiei-de-catre-nato-presedintele-nikolici-discurs-teribil-la-adresa-occidentului-nu-suntem-lasati-sa-construim-un-viitor-mai-bun-pana-nu-ne-cerem-scuze-pentru-tot-ce-ne-au-f_1892696.html

    Senator al României, către gazetari:
    „Mai lăsați-mă cu Constituția”- (este pentru „fraieri”ce stau cu gura cascata la telejustitie)
    http://www.b1.ro/stiri/eveniment/senatoarea-care-l-a-miruit-pe-sova-mai-lasati-ma-in-pace-cu-constitutia-video-106551.html

    Apreciază

  10. geo said, on martie 26, 2015 at 9:27 am

    Președintele Serbiei, Tomislav Nikolici, a susținut un discurs dur la adresa NATO cu ocazia comemorării a 16 ani de la începutul agresiunii alianței împotriva țării vecine.

    Printre altele, șeful statului sârb a declarat că atunci când nu s-a mulțumit să bombardeze orașele, satele, școlile, spitalele sau televiziunile, cei de la NATO „au țintit casele noastre și cea mai mare comoară a noastră – copiii noștri”, informează B92.

    Aflat la Aleksinac, loc unde NATO a bombardat un parc, o promenadă și o piață, omorând 11 persoane și rănind alte 50, președintele Nikolici a spus că „Serbia va ierta mereu, dar nu va uita niciodată”.

    De asemenea, Nikolici a mai menționat că bombardarea Serbiei și consecința imediată, declararea independenței provinciei Kosovo, a „deschis cutia Pandorei cu consecințe teribile pentru comunitatea internațională”.

    „Singulară și tragică, vocea Serbiei s-a pierdut în cacofonia tiranilor ce au distrus țesătura ordinii internaționale. Întâi prin cuvinte și decizii arbitrare, apoi prin bombe. Consecințele deciziei arogante de acum 16 ani sunt resimțite și azi și toată lumea le suportă„, a adăugat el.

    Președintele sârb a evocat faptul că nimeni din cei care au dat ordine și le-au executat nu și-a cerut scuze pentru morții Serbiei.

    „Serbia își amintește acele zile, păstrează memoria victimelor inocente și îi numără printre sfinții ei martiri. Cei care nu și-au cerut scuze, cei care nu și-au asumat responsabilitatea pentru acțiunile lor, cei care nu au fost chemați în fața justiției pentru „greșelile colaterale” nu merită nici să fie amintiți, nici să fie iertați. Când ei, dacă o vor face vreodată, vor rosti cuvintele prin care ne vor cere iertarea, vor auzi vorbele pe care patriarhii le foloseau atunci când îngenuncheau în fața morților de pe câmpurile de luptă: vom ierta mereu, dar nu trebuie să uităm niciodată”.

    Nikolici a adăugat că o parte din cei care au dat ordinele și care le-au executat sunt în viață și „continuă să bombardeze chiar și azi, în timp ce Serbia plânge și cere doar niște scuze decente de la cei care au bombardat o țară în Europa la finalul secolului 20″.

    El a mai spus că simte că țara sa este judecată după niște reguli speciale de către mai marii lumii.

    „Când menționăm trecutul nostru, ei ne spun că tot ce contează este viitorul. Când vorbim de viitorul nostru, ei ne spun că nu-l merităm din cauza trecutului. Nu suntem lăsați să construim un viitor mai bun, până ce, zic ei, nu ne vom confrunta trecutul și deciziile luate. Până nu ne vom cere scuze pentru tot ce ne-au făcut ei nouă. Într-adevăr, o eroare s-a produs atunci, dar nu a fost colaterală, ci una inumană și istorică. Și a fost a lor„, a conchis președintele Nikolici.

    http://activenews.ro/16-ani-de-la-bombardarea-serbiei-de-catre-nato-presedintele-nikolici-discurs-teribil-la-adresa-occidentului-nu-suntem-lasati-sa-construim-un-viitor-mai-bun-pana-nu-ne-cerem-scuze-pentru-tot-ce-ne-au-f_1892696.html

    http://www.b92.net/eng/news/politics.php?yyyy=2015&mm=03&dd=24&nav_id=93575

    http://www.b92.net/eng/news/politics.php?yyyy=2015&mm=03&dd=24&nav_id=93583

    http://www.b92.net/eng/news/politics.php?yyyy=2015&mm=03&dd=24&nav_id=93579

    Apreciază

  11. Irina said, on martie 26, 2015 at 1:54 pm

    Saracii de ei, mare pramatie SUA.

    Apreciază

  12. Alina Matei Vasiu said, on martie 26, 2015 at 8:00 pm

    un gand bun acelor care s-au jerfit ptr. tara lor in acele zile ! si ptr. familiile lor ciuntite, si acestor frati ortodocsi mult incercati ,ca si acum! Frati sarbi, venit-a vremea cind Dumnezeu face-va dreptatea sa! si veti vedea voi aceasta, caci Dumnezeul dreptiilor nu doarme! simo.

    Apreciază

  13. […] La 24 martie 1999 incepea bombardarea Serbiei… […]

    Apreciază

  14. […] La 24 martie 1999 începea bombardarea Serbiei… […]

    Apreciază

  15. […] seara zilei de 24 martie 1999 incepea bombardarea Serbiei de către blocul euro-atlantic. Bombardamentele au durat până pe 11 iunie […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.