SACCSIV – blog ortodox

REPEDE, REPEDE, REPEDE: Duminica e utima voastra sansa sa reintrati in turma. N-o ratati, ca-i jale mare

Posted in Uncategorized by saccsiv on noiembrie 13, 2014

Sunt unii care nu vor deloc sa priceapa ca-i tot aia:

Pentru un crestin roman, diferenta dintre VICTOR PONTA si KLAUS JAHANNIS este precum diferenta dintre SODOMA si GOMORA sau dintre MAGIA ALBA si MAGIA NEAGRA

ILIE SERBANESCU: O temă pe care nu o discută niciun candidat. SALARIUL COLONIAL

Sau par a pricepe, insa ii apuca brusc un dor de baltoaca si zic cam asa: “N-am votat in primul tur dar l-am auzit eu pe Ponta zicand nu stiu ce si gata, in turul doi il votez pe Johannis”. Iar altii zic viceversa.

Le-a intrat votul asta ca un cui in minte si nu le iese nici de ar fi sa se prabuseasca universul. Mi-e teama ca atunci cand va fi ales ANTIHRISTUL, se vor prezenta la urne macar ca sa-si anuleze buletinul de vot. Sau si mai rau …

Cititi va rog si:

Plang pentru neamul meu dezbinat pana la ura de PAPUSARII IADULUI in numele alegerii uneia dintre cele DOUA MARIONETE …

Daca s-ar tine de Ortodoxie cu atata indarjire precum se tin de vot, neamul asta ar ajunge departe.

69 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. marian said, on noiembrie 13, 2014 at 10:38 am

    In scop propagandistic, (sau nu? -aflăm curand), Ponta o dă la pace precum Porkoshenko, ăl de zicea ca statut special pt. Donetsk, pt ca ulterior să își ia vorba îndărăt.
    Si eu care speram ca ne-a scăpat Dumnezeu din gheara jidanilor satanici.Ponta says Romania has no shale gas, Chevron begs to differ

    http://www.euractiv.com/sections/energy/ponta-says-romania-has-no-shale-gas-chevron-begs-differ-309896

    Apreciază

    • geo said, on noiembrie 13, 2014 at 12:36 pm

      On election day, the town of Denton, Texas, voted by a wide margin to ban fracking within the city limits. Two days later, the chairwoman of Texas’ oil and gas regulator said she would not honor the ban.

      Texas Railroad Commission Chairwoman Christi Craddick told the Dallas Morning News that she would continue giving permits to oil and gas companies seeking to frack in Denton. Craddick asserted she could override the ban because Denton does not have authority over drilling activity in the state.

      “It’s my job to give permits, not Denton’s,” Craddick said. “We’re going to continue permitting up there because that’s my job.”

      http://www.blacklistednews.com/Texas_Oil_Regulator_Says_It_Will_Not_Honor_Town%E2%80%99s_Vote_To_Ban_Fracking/39140/0/38/38/Y/M.html

      Nu e in Romania…dar este incredibil cum gindesc unii…

      Apreciază

  2. NIMENI said, on noiembrie 13, 2014 at 10:52 am

    Unde sa ajunga frate saccsiv „neamul asta” de oi capiate si caini turbati …???
    Ai indraznit sa-i inveti si ti-ai facut o armata de dusmani.
    Recunosti?

    Apreciază

  3. andrei-d said, on noiembrie 13, 2014 at 11:06 am

    saccsiv,
    Pe mine ma apuca groaza cand ma gandesc ca vom fi nevoiti sa fugim mai devreme decat spun unii….sa fugim in paduri! Dar problema mare, ca si acolo vom fi vanati la propriu, ca niste animale, sau mai rau! Vom fi adusi in faţa justitiei si siliţi sa ne lepadam! Atunci vom cauta moartea(de care acum ne temem) si nu o vom gasi….e normal sa ma ingrijoreze asta? Parerea mea e ca 99% vom fi ‘inhămaţi’ deja in jugul satanei, probleme si cipuri si datorii pana peste cap…deci viitorul pare a fi aproape imposibil.

    Apreciază

    • NIMENI said, on noiembrie 13, 2014 at 11:18 am

      andrei-d,
      s-a spus ….iesiti voi morti din morminte sa intram noi de vii ….

      Apreciază

    • Ionut said, on noiembrie 13, 2014 at 3:27 pm

      Nu lepădaţi dar încrederea voastră, care are mare răsplătire. Căci aveţi nevoie de răbdare ca, făcând voia lui Dumnezeu, să dobândiţi făgăduinţa. „Căci mai este puţin timp, prea puţin, şi Cel ce e să vină, va veni şi nu va întârzia; Iar dreptul din credinţă va fi viu; şi de se va îndoi cineva, nu va binevoi sufletul Meu întru el”. Noi nu suntem (fii) ai îndoielii spre pieire, ci ai credinţei spre dobândirea sufletului. (Evrei 10,35-39)

      Şi oricine va chema numele Domnului se va izbăvi, căci în muntele Sionului şi în Ierusalim va fi mântuirea, precum a zis Domnul; şi între cei mântuiţi, numai cei ce cheamă pe Domnul. (Ioil, 3;5)

      Apreciază

  4. kosk said, on noiembrie 13, 2014 at 11:26 am

    singura solutie(in caz ca situatia se inrautateste..si semnale sunt de ‘euromaidane’ &razboi civil…) ramane retragerea in manistiri si schituri izolate. dar cat vor rezista ele in fata ‘asediului’?..

    Apreciază

  5. RomeoB said, on noiembrie 13, 2014 at 11:30 am

    In valtoarea evenimentelor, nimeni nu observa diferenta de viziuni economice intre Ponta-Iohani.

    Ponta vrea sa incheiem acordurile cu FMI (dupa model Turcia si Ungaria) si un eventual ajutor financiar de la chinezi. Din cate am dedus, dupa inceierea actualului acord, nu va mai exista urmatorul.

    FMI isi recunoaste greselile economice care au creeat soc si groaza in vremea lui Basescu, si este foarte ingrijorat ca din primavara va fi pus pe liber- lansand amenintari.
    Vai de ‘ecomonia romaneasca’ care se va duce de rapa fara asistenta FMI… De macrostabilizare se va alege ruina.

    Johanis vrea sustinere de la FMI asemenea lui Basescu si va continua politicile falimentare; ii va goni pe chinezi cu care toata lumea vrea sa faca comert.

    Cititi cu atentie intalnirea de la RealitateaTV.

    Mi s-a parut ca Ponta a vorbit pe ocolite despre acest lucru; se teme se laude la standarte Ceausescu in primavara lui 89 – „Nu mai platim biruri !”. Iohanis a spus ca FMI confirma debgradarea situatiei economice din Romania. Prin urmare FMI va trebui sa dicida politicile economice.

    Poate cineva cu pregatire economica va analiza cu profesionalism aceste probleme delicate legate de relatiile cu FMI.

    Unh lucru e cert si nimeni nu insista: sub Basescu-Boc-FMI hidroelectrica, CFR, … au intrat in insolventa.
    Anul asta, hidroelectrica are profid de 250 milioane euro.
    PENTRU PRIMA DATA SE AFIRMA CA IN CAZUL IN CARE EXISTA OAMENI COMPETENTI, STATUL ARE PORIBILITATEA DE A MANAGERIA MARILE COMPANII DE STAT !
    Lozinca PNL-privatizare pe 1 euro (pe vremea lui Patriciu e drept).
    Lozinca PDL-investitori strategici occidentali.

    PS. Dupa parearea mea Ponta e mason si prin urmare, chiar daca ar fi neutru religios nu prea ar fi lasat sa faca ceva pentru binele Bisericii.
    Dar intotdeauna a mai ramas ceva de aparat.

    Daca reusim sa scapam de FMI, dupa cum Ponta a sugerat, NU AR FI PUTIN LUCRU !

    PS: Dupa cele de pe RealitateaTV si B1TV diferenta este urmatoare dpdv economic:
    Iohanis PRO FMI – Ponta ANTI FMI

    Apreciază

    • Ionut said, on noiembrie 13, 2014 at 3:50 pm

      Fratilor, oricum am da-o, e nasol. Iohannis a promis ca inchide „proiectul” Rosia Montana. Daca iese Ponta, va considera ca romanii n-au nici o problema cu Rosia Montana. Daca iese Johannis, se va considera ca romanii n-au nici o problema cu faptul ca presedintele lor nu e ortodox si nu e de nationalitate romana. Oricum am da-o, la momentul „oportun”, cineva ne va putea scoate ochii cu ceva. Pai, n-ati votat voi asa?!
      Incerc sa fiu optimist. M-am gandit la doua scenarii posibile, in sens pozitiv. Sper sa se intample macar unul din ele, dar nu vreau sa discut acum despre ele, ci dupa alegeri.
      Fie ca Dumnezeu sa se indure de noi!

      Apreciază

      • Iani said, on noiembrie 13, 2014 at 6:11 pm

        Nu ma deranjeaza foarte mult ca e sas si nu e ortodox, ci altele, mult mai grave.

        Apreciază

  6. RomeoB said, on noiembrie 13, 2014 at 11:34 am

    @andrei-d
    >Pe mine ma apuca groaza cand ma gandesc ca vom fi nevoiti sa fugim mai devreme

    Nu esti la curent cu legislatia.
    Padurile sunt proprietate privata. Citiva sihatri din Oltenia, au fost prinsi de padurari in paduri ‘private si alungati’.
    Daca esti sihastru, poti sta in padurile manastirii, sau posibil in parcurile nationale, cu hartie de la episcopie si posibil acordul unor organe locale…

    Apreciază

    • saccsiv said, on noiembrie 13, 2014 at 11:42 am

      SISTEMUL s-a gandit la saraci si la CEI CE VOR SA SE REFUGIEZE – LEGEA 171/2010: nu doar copacii sunt ai statului in PADURI ci si ciupercile, murele, perele padurete, plantele medicinale, etc. … Adica tot

      https://saccsiv.wordpress.com/2010/09/05/sistemul-s-a-gandit-la-saraci-si-la-cei-ce-vor-sa-se-refugieze-legea-1712010-nu-doar-copacii-sunt-ai-statului-in-paduri-ci-si-ciupercile-murele-perele-padurete-plantele-medicinale-etc-adi/

      Apreciază

      • Iani said, on noiembrie 13, 2014 at 2:37 pm

        Si iarba, si aerul, si izvoarele……

        Apreciază

      • Iani said, on noiembrie 13, 2014 at 2:38 pm

        Deci daca mergi in padure sa culegi ciuperci, plante medici sau sa mananci fragi, se cheama ca furi din avutul public ?

        Apreciază

      • Valentin said, on noiembrie 13, 2014 at 11:40 pm

        dar îl mai are statul pe Hristos ?

        Apreciază

    • andrei-d said, on noiembrie 13, 2014 at 2:48 pm

      deci cum „s-a spus: deschideţi-vă morminte… sa intram noi de vii!” Eu cred ca nici in pamant nu vom avea pace….daca grecii din Athos s-au pregatit cu catacombe, noi avem macar ceva asemanator? Daca padurile sunt ale lor, nu ne ramane decat rugaciunea si marturisirea. Sa murim cat mai repede, dar nici de asta nu suntem vrednici, cu atat mai puţin sa marturisim. Eu nu ma consider vrednic, dar rugandu-ne Domnul nostru Iisus Hristos „ne va ridica la vreme cuviincioasa spre a Sa slăvire!” amin.

      Apreciază

      • Liliana said, on noiembrie 13, 2014 at 10:28 pm

        Doamne ajuta,andrei-d!
        Crestinii sint pasari calatoare,catre cer…Numai in SUS vom mai scapa.Imbarbateaza-ti inima,fratioare,si asteapta-L pe Domnul.Sa ne pregatim,asa cum se cuvine,cit putem mai bine.

        Apreciază

      • andrei-d said, on noiembrie 14, 2014 at 7:17 am

        Liliana,
        Doamne ajuta!

        Apreciază

  7. RomeoB said, on noiembrie 13, 2014 at 11:44 am

    O afirmatie de pe un alt forum:

    Daciana Sarbu este totusi o fiica de preot (fie el si raspopit si securist, apoi, asta e treaba lui), dar se vede ca a invatat macar o minima evlavie si decenta, inclusiv in vestimentatie, decenta oricum incomparabila cu a oricarei alte femei de la varful politicii, iar cativa stareti si duhovnici din Moldova si Banat cu care am vorbit, sau despre care am aflat, in vara asta erau chiar multumiti de implicarea ei personala, discreta si neostentativa, in sprijinul Bisericii, mai concret al unora dintre manastiri, facandu-le o impresie buna in sine, ca persoana. In acelasi timp trebuie spus clar si ca, din pacate, nu a avut curajul sa voteze altfel decat partidul ei (aliniat internationalei socialiste, adica orientat anti-crestin!) la gravele decizii anti-familie din Parlamentul European. Dar abjectiile vadimiste care circula viral pe seama ei, inclusiv printre “crestini”, sunt absolut scarboase. Macar ea, ca femeie, poate avea si niste bile albe (curate, adica necumparate) din partea Bisericii. Si bile albe si in cazul Rosia Montana. Ceea ce nu se poate spune despre sotul ei, mult mai dependent, mai alunecos si mai santajabil…

    Apreciază

    • papadiu said, on noiembrie 13, 2014 at 1:19 pm

      m-am tot uitat pe cv-urile care sunt disponibile pe net. nu prea reiese ca a fost hirotonit sau ca a „profesat” preotia. a facut ceva administratie si s-a remarcat inchzand usile Catedralei din Timisoara la revolutie cand oamenii cautau adapost. ceea ce frapeaza este asemanarea cu cv-ul mult prea fericitului. probabil au fost din acelasi lot al securitatii..

      Apreciază

    • Iani said, on noiembrie 13, 2014 at 2:42 pm

      Fiica de securist si nevasta de agent al serviciilor, plagiator si politician mason ticalos si tradator.
      Ce folos ca e o femeie frumoasa si se imbraca decent.

      Apreciază

    • Ionut said, on noiembrie 13, 2014 at 8:32 pm

      Am avut (si pot spune ca inca mai am) o parere cu mult mai buna despre Daciana Sarbu decat despre ilustrul sau sot si decat tatal ei la un loc.
      A avut cateva initiative bune. Din pacate, s-a dat dupa Viorel, in loc sa-l tempereze.
      Are un altfel de caracter decat Victoras. Pacat, mare pacat.

      Apreciază

  8. marian said, on noiembrie 13, 2014 at 11:50 am

    Peninsula Crimeea se afla la 225Km de judetul Tulcea si la vreo 560Km de Bucuresti. Umbla vorba pe net ca ar fi adus Putin ceva armament mai serios in teritoriul de curand alipit Federatiei Ruse. Seful nato zice ca nu stie daca rusii au adus sau nu munitie nucleara, insa, ne anunta ca rusii ar fi adus avioane capabile de a lansa arme nucleare. La Varsovia a iesit tambalau cu FASCISTII, ceea ce nu e de gluma, mai ales ca la aeroportul din Donetsk, se spune ca multi morti erau mercenari polonezi, luptand de partea euromiadan. Euromaidan anunta ca va pleca de la aeroportul din Donetsk, lasandu-l in seama trupelor obisnuite. Se mai spune ca rusii transfera multa tehnica de lupta in Ucraina pt a-i sprijini pe rebeli. Mai mult, un radar mobil pe senile pe care nu il au decat rusii, ar fi fost zarit in teritoriile rebele. Multe poze indica siruri de camioane KAMAZ, nu tocmai vechi, ruland catre Donetsk.
    Ca circul sa fie complet, nu uit ca rusii au amenintat urat, spunand ca ce a facut vestul, (manevre pe granita Rusiei, acum cateva saptamani), nu va ramane fara urmari.
    Se anunta asadar bombardiere rusesti care flancheaza teritoriul sua, prin Atlantic, Pacific si chiar si Golful
    Mexicului.

    Is Putin Moving Nukes In Crimea

    Toate pica asa, ca o coincidenta, alegeri si pregatiri de razboi.
    Iertare daca am scris prea prost si prea mult!
    Doamne vino!

    Apreciază

  9. kosk said, on noiembrie 13, 2014 at 12:13 pm

    tot mai exista locuri izolate cu toate ‘retrocedarile’..deci io am ‘padure retrocedata’ intr-un satuc pierdut in munti.. intrebarea este cat vor rezista ‘cetatile Ortodoxiei’, manastirile in fata furtunii ce se apropie..

    Apreciază

    • Iani said, on noiembrie 13, 2014 at 2:46 pm

      Parintele adrian fageteanu spunea xa cei mai desi codri, unde nu te gaseste nimeni, sunt marile orase, Bucurestiul, galatiul, etc 😀

      Apreciază

    • andrei-d said, on noiembrie 13, 2014 at 3:10 pm

      kosk,
      Cuvantul dinaintea citirii Sf Evanghelii iti spune ceva…cuvantul: „Înţelepciune….sa luam aminte…” oare cine se poate pune cu Hristos? Singurul care se poate impotrivi lui esti tu! Constiinta ta, deci nu da vina pe „valuri” sau furtuna ce va sa vina….ci sa iei aminte la tine si la singuratica si tainica ta rugaciune catre Domnul. 🙂 Doamne ajuta!

      Apreciază

  10. marian said, on noiembrie 13, 2014 at 12:25 pm

    Zarva mare in cnn la situation room. Ne acomodeaza cu ideea razboiului.
    Dupa minutul 1 si 43.

    Apreciază

  11. Radu said, on noiembrie 13, 2014 at 12:25 pm

    Cand am vazut titlul am zis ca e comic la prima vedere si asa e pana realizezi ca de fapt reprezinta realitatea care ne inconjoara

    Pe ziarul lui Vadim „Tricolorul” zice ca Johannis ar fi primit vreo 5 mil. de euro bani de campanie sa fie adevarat sau nu cine stie…
    Nu e exclus in toate orasele cred ca apare macar pe strazile principale afise si slogane cu el
    „Miscarile de strada” care au aparut „spontan” pentru el trezesc suspiciuni

    Gasiti aici articolul
    http://www.ziartricolorul.ro/klaus-iohannis-a-mai-primit-din-germania-5-000-000-de-euro/

    E un ziar mai neobisnuit si mai nonconformist e adevarat dar un sambure de adevar macar trebuie sa existe la mijloc

    Apreciază

    • Lucian said, on noiembrie 13, 2014 at 1:39 pm

      N-as fi crezut ca in anul de gratie 2014 mai exista inca oameni care sunt gata sa creada fantasmagoriile si securismele unui psihopat ticalos ca Vadim Tudor…

      Apreciază

  12. Anonim said, on noiembrie 13, 2014 at 12:38 pm

    Filmul: Sarea pamantului 3 poate fi vizionat la link-ul de mai jos:

    Apreciază

  13. geo said, on noiembrie 13, 2014 at 12:41 pm

    Dr Strangelove’s vision of Utopia from 1966 looks a whole lot like the UK & USA 2014

    http://www.maxkeiser.com/2014/10/dr-strangeloves-vision-of-utopia-from-1966-looks-a-whole-lot-like-the-uk-usa-2014/#IUSq5sJ1f09h17aG.01

    DHS report makes recommendations for greater open source software use in government

    http://www.fiercegovernmentit.com/story/dhs-report-makes-recommendations-greater-open-source-software-use-governmen/2014-10-23

    Apreciază

  14. RomeoB said, on noiembrie 13, 2014 at 1:35 pm

    @Radu
    >“Miscarile de strada” care au aparut “spontan” pentru el trezesc suspiciuni

    Pe un post TV s-a spus aseara ca ultimul sondaj arata ca diferenta intre cei doi va fi de 8 puncte pt Pontas (54%-46%) – in ceea ce priveste Romania presupun.
    In cazul in care din diapora vor veni 250.000 de voturi – in proportie de 10/1 pt Johanis, diferenta va fi de 3 puncte (51,5% – 48,5%) diferenta e decenta.

    Maghiarii vor vota cu Joahanis la indemnurile lui Tokes.
    Numarul votantilor din occident va fi mai mare, si Ponta va castiga la 1-2 procente, mecanismul de declasare a contestarilor, dezordinilor, mediei + oameni politici din occident (care este pus la punct din timp) se va declasa si pot aparea complicatiile din 2012, mediu perfect de pescuit pt Basescu, Macovei & co; cu instabilitate politica, cu riscul transformarii intreagii Romanii in Euromaidan.

    Dupa parerea mea asta trebuie evitat.

    Apreciază

    • RomeoB said, on noiembrie 13, 2014 at 1:51 pm

      Manifestatiile de strada, din Timisoara, Brasov, Cluj insotite de violente au costituit o ultima testare de a crea psihoza in randul unei parti a populatiei. S-au testat mecanismele de declansare a violentei, si se pare ca au functionat.

      Oricum scindarea pe cale mediatica si prin propaganda oamenilor politici intre Transilvania si Romania a ajuns la o cota ingrijoratoare.

      Probabil ca nu vom avea incidente violente saptamana viitoare, dar situatie se va reintailni la ermatoarele alegeri parlamentare/prezidentiale.

      Trebuie observa ca sub Crin Antonescu, PNL a ajuns sa fie condus de neromani (Ludovic Orban- tatal colonel de securitate maghiar in anii 50, Varujan Vosganian, Klaus Johanis, Radu Feldman Alexandru, Petre Roman…) Daca dupa alegerile prtezidentila Crin Antonescu nu va recastiga presedentia, sa-r putea ca la varful PNL sa avem pe termen mediu si lung o conducere antiromaneasca…

      Apreciază

    • Iani said, on noiembrie 13, 2014 at 2:58 pm

      Mai lasa-ne cu propaganda pesedista pro-Ponta.

      Apreciază

  15. RomeoB said, on noiembrie 13, 2014 at 2:25 pm

    Teodor Melescanu a parasit FDSN (fostul PSD din timpul CDR) si a ales parasirea structurilor ‘cripto comuniste’ pt o Romanie democratica si ‘euro-atlantica’.

    Posibil sa fi inteles primejdia (din directia Soros dupa model Ucrainia) din interiorul ‘Serviciilor’, al PNL etc si probabill ca a dorit sa se evite o instabilitate politica, dupa ce Corlatean nu a anicipat forta artificiala starnita de mania proletara a celor ce n-au putut vota in occident – dupa legile si organizarea PDL-PNL.

    Imediat a revenit la (73 de ani), in PSD, si a incercat o temperare. Fara nici un fel de resentiment PSD ‘la iertat’ si l-a pus la treaba sa domileasca spiritele infierbantate. Pare cel mai credibil.

    IN CAZUL IN CARE ROMANIA VA FI ARUNCATA IN HAOS DUPA MODEL MAIDAN – unii din SUA sustin ca momentul nu e bine ales in contextul din Ucraina, luni de zile se va comenta steril pe internet.

    E NECESAR CA INAINTE DE A MERGE LA VOT, CEI CE NU STIU CE SA FACA SA-SI CONSULTE DUHOVNICUL !

    *** !!! DISCRET FARA ZGOMOT !!! *** PT CA SUNT MARI ISPITELE IN CARE SE AFLA IERAHIA BISERICII !!!

    Apreciază

  16. Iani said, on noiembrie 13, 2014 at 2:28 pm

    Saccsiv,

    Iata un exemplu de gandire proasta. Pe un site de stiri care e anti-sistem, cica. Autorul porneste de la ideea corecta ca nu trebuie votat raul cel mai mic, si ca ambii candidati sunt exponentii unei lumi bolnave, dar ajunge la concluzia GRESITA ca trebuie votat Iohannis, desi nu o spune explicit, asta se intelege din articol.

    http://activenews.ro/s-ar-putea-sa-nu-mi-anulez-votul_1872021.html

    Si eu vad peste tot, chiar la oameni credinciosi, din Biserica, ideea tampita ca „trebuie sa mergem la vot, e o datorie civica” si in cel mai fericit caz, merg ca sa isi anuleze votul. Cand de fapt ar trebui sa absenteze. Nu vor sa inteleaga, se pare ca le-a intrat de 25 de ani in sange chiestia asta, cu votul…. Da, si eu cred ca trebuie mers la vot si ca e o datorie civica, dar asta daca ai pe cine alege, dar daca nu ai, este o tradare de neam sa mergi la vot si sa legitimezi niste criminali. E ca si cum ai merge la alegeri organizate de Stalin sau de Hitler.

    Apreciază

  17. daniel said, on noiembrie 13, 2014 at 2:39 pm

    ce pare au unii despre donare…

    http://www.arhiblog.ro/dona-organele-dupa-moarte/

    Apreciază

  18. Valeriu said, on noiembrie 13, 2014 at 2:53 pm

    Iti obosesti degetele pe tastatura. Asa gandeste bucuresteanul in special : dintre doua rele il aleg pe cel mai mic. In cazul de fata Iohannis. Am explicat ce se explica si pe acest blog si sa ma crezi ca mi se spunea in fata : da ma, te inteleg, dar tot raul mai mic e mai bun! Este simpla problema : nimanui de fapt nu-i pasa cu adevarat. Este un simulacru al vointei, nimic mai mult. Doamne ajuta!

    Apreciază

    • Iani said, on noiembrie 13, 2014 at 3:56 pm

      Nici macar nu stim care e rfaul cel mai mic. Dintre cei doi.
      Eu marturisesc cu rusine ca a votat imn 2004 cu basescu, contra lui Nastase, crezand ca Basescu e raul cel mai mic. Ca sa imi spal pacatele, am iesit in 2012 in strada impotriva lui Basescu, si atunci aveam impresia ca USL-ul e preferabil, am votat in 2012 USL. Recunosc, am fost tampit de fiecare data. De acum nu voi mai iesi la vot decat ca sa votez bine, nu raul cel mic.
      In Moldova vad ca Ponta e votat intr-o veselie, cine era prim ministru acum un an cand au inceput forarile la Pungesti, cand satul era terorozat de jandarmi ? Nu Ponta ? E insuportabila inconstienta unora…..

      Apreciază

  19. Paul said, on noiembrie 13, 2014 at 6:07 pm

    Frate Saccsiv fii atent la specimenul asta https://www.youtube.com/watch?v=jIJWwns9qyU&list=UUsa6F70hMpYTYJsUNimxlsA

    Apreciază

  20. Iani said, on noiembrie 13, 2014 at 6:16 pm

    Iata cum dau si pomeni numai sa iasa turma la vot. Paine si circ, ca sa fie legitimati, ei zic „anulati-va votul, numai iesiti” – nu va spune nimic asta ? Cititi !

    http://www.getlokal.ro/ro/article/conteaza-voteaza-bere

    Gogorita asta, ca daca nu iesi, ti se foloseste votul de altcineva. Nu e adevarat, cand votezi, semnezi intr-o lista, se poate verifica. Iar daca se face vreo ilegalitate, daca ti se falsifica semnatura, e treaba organelor penale, nu e treaba mea ca elector.

    Apreciază

    • Laurentiu said, on noiembrie 13, 2014 at 7:55 pm

      Chiar deunazi am avut o discutie de genul asta cu un omulet. Nu am reusit sa-i scot din cap ideea ca daca nu te duci la vot, altcineva „va vota in locul tau”.

      Pana la urma, insa, l-am pus pe ganduri spunandu-i doar atat: in zilele noastre, a participa la procesul electoral este ca si cum ai fi pus sa-ti alegi călăul. Nici macar nu poti sa iti alegi modalitatea de executie, ci pur si simplu, doar călăul: sa fie el botezat ortodox, ori sa fie evanghelist? sa fie blond cu ochi albastri, ori sa fie tanar si brunet? samd…

      Apreciază

    • Mihail V said, on noiembrie 14, 2014 at 10:05 am

      Macar de-ar avea aceeasi unitate de masura. Cum se explica faptul ca la referendumul pentru demiterea lui Basescu, insusi presedintele tarii indemna poporul sa nu participe la referendum. De ce? Pentru ca stia ca singura posibilitate de a scapa de demitere era sa nu se obtina pragul de 50%+1. De ce nu ne indemnau si atunci sa iesim la vot pentru ca intrebarea era foarte simpla DA sau NU si majoritatea ar fi decis. Era totul perfect democratic.
      Da, „anulati-va votul, numai iesiti” pentru a avea acel prag de participare la vot de peste 50% si asta pentru ca voturile anulate nu conteaza insa se aduna ca numar cand e vorba de participarea electoratului la scrutin.
      Curat murdar.

      Apreciază

  21. lastunnegru said, on noiembrie 13, 2014 at 6:18 pm

    off topic

    ( traducere google translator la articolul cu cipurile cu bitcoin )

    http://translate.google.ro/translate?hl=ro&sl=en&u=http://www.telegraph.co.uk/technology/news/11220577/Man-embeds-computer-chips-in-hands-to-store-Bitcoin.html&prev=search

    Apreciază

  22. Iani said, on noiembrie 13, 2014 at 6:33 pm

    In timpul asta, tara e distrusa la cererea FMI. Desfiintarea cailor ferate:

    http://www.money.ro/e-oficial–a-inceput-desfiintarea-caii-ferate_1261714.html

    Apreciază

    • Ionut said, on noiembrie 13, 2014 at 8:54 pm

      Ai atins o problema care ma doare, desi n-am nici o legatura cu caile ferate. Ma doare pentru ca as fi un ministru al transporturilor mai bun decat ORICARE din cei de dupa ’89. Si nu numai eu, ci oricare dintre cititorii de buna-credinta ai acestui blog.
      Ma doare pentru ca infrastructura de cai ferate e cheia dezvoltarii economice a unei tari.
      Am vazut acum cativa ani un reportaj despre o firma din Cluj care aducea,la preturi modice, vagoane de calatori din Germania si le dezmembra. Aratau incomparabil mai bine decat cele de la noi.Cu toate astea, nimeni din cadrul CFR Calatori n-a avut o stfel de initiativa.
      Romania dispune de un mare potential de producere a energiei electrice ieftine (hidro si eoliana). Doar de potential. Pentru ca energia nu se produce, intrucat n-are cine s-o foloseasca. Intrucat nimeni de la Ministerul Transporturilor nu are initiativa de a extinde electrificarea cailor ferate. In urma unei eventuale electrificari, costul transportului ar scadea, atat CFR Calatori cat si CFR Marfa ar deveni rentabile, s-ar reduce poluarea, s-ar reduce traficul (in special cel greu) pe sosele, deci si numarul de accidente.
      Dar cine sa aiba o astfel de initiativa? Le merge mintea numai cand e vorba de furat, de jefuit. Cand e sa faca ceva bun pentru tara, pentru oameni, au blocaje mentale.

      Apreciază

      • Iani said, on noiembrie 13, 2014 at 10:47 pm

        Asa e. Exista energie electrica ieftina, inclusiv nuclearam, la noi, si e nefolosita. O locomotiva poate trage 50 de vagoane de marfa, in timp ce aceeasi cantitate de marfa transportata pe autostrada inseamna 5 de camioane mari, fiecare consumand motorina, fiecare cu cate un motor care se uzeaza, polueaza, etc, fiecare cu cate un sofer care trebuie platit, plus riscul de accidente sporit, blocarea traficului, o groaza de inconveniente. Dar e mai usor sa furi si sa distrugi decat sa gandesti logic….. In plus, o locomotiva sau un vagon are o durata de viata de zeci de ani, mult mai mult decat un camion. Avem o retea de cai ferate si in loc sa o intretinem, sa o moderniozam, sa o electrificam, noi o taiem si o dam la fier vechi. Ca si cu padurile, ca si cu industria, cu toate. Pamant parjolit. Nu o sa mai ramana nimic din tara asta.

        Apreciază

      • Mihail V said, on noiembrie 14, 2014 at 12:22 pm

        Corect.Si in plus….

        http://www.eazi.ro/in-economie/curent-ieftin-facturi-mari

        România produce cel mai ieftin curent din Uniunea Europeană, însă costul de producţie reprezintă doar o treime din factură, restul de două treimi fiind taxe, dintre cele mai mari din Uniunea Europeană.

        Acest dezechilibru influenţează atât populaţia, cât şi firmele, pentru care electricitatea ieftină din România putea reprezenta un avantaj faţă de firmele din alte ţări. Deşi România are cele mai mici costuri de generare a curentului electric, cele mai mici facturi din Uniunea Europeană sunt plătite de bulgari. Deşi este mai scump, curentul bulgăresc este încărcat cu mai puţine taxe.

        O analiză „Curs de Guvernare“ arată că, din 12 eurocenţi plătiţi de gospodăriile din România pentru un kilowatt/ oră, aproape 4 eurocenţi reprezintă energia propriu-zisă, alţi 4 eurocenţi sunt taxe şi impozite şi peste 5 eurocenţi sunt tarifele de transport.

        În România, tarifele de transport şi restul taxelor pe electricitate sunt de două ori mai mari decât în Bulgaria.

        Greutatea tarifelor de transport în factură se vede cel mai bine dacă, pentru simplificarea calculelor, taxele şi impozitele sunt ignorate. Reiese o situaţie diametral opusă în România şi Bulgaria. La bulgari, producţia de electricitate reprezintă 60% din tariful plătit de populaţie dinainte de taxare, iar transportul 40%. În România, ponderea este exact inversă.

        Tarifele de transport sunt încasate atât de companiile private care furnizează electricitate populaţiei, cât şi de compania de stat Transelectrica.

        Însă, comparativ cu celelalte ţări din Estul Europei, nici celelalte taxe nu sunt mici. Chiar şi atunci când este scoasă din calcul taxa pe valoarea adăugată, taxele şi impozitele încasate de stat reprezintă aproape 30% din factura plătită de populaţie. Prin comparaţie, în Polonia, taxele reprezintă sub 22% din factură, iar, în Bulgaria, sub 17%.

        În a doua jumătate a anului trecut, gospodăriile din România au avut parte de cea mai mare creştere a facturilor la electricitate din Uniunea Europeană. Însă, creşterea nu a fost dictată de condiţiile din piaţă, scăderea consumului trebuind să pună presiune pe tarife. În România, tarifele la electricitatea furnizată gospodăriilor sunt încă reglementate şi, abia din 2018, vor fi libere.

        Faţă de populaţie, se pare că firmele stau ceva mai bine. Plătesc tarife de transport care nu le depăşesc pe cele de producţie a electricităţii şi îşi pot deduce unele dintre taxele şi impozitele prezente în facturile populaţiei.

        Însă, comparativ cu alte ţari, tarifele de transport plătite de companii sunt mari. Marile combinate din Bulgaria, Suedia şi Finlanda plătesc facturi mai mici la electricitate decât cele din România, din simplul motiv că, în acele ţări, tarifele de transport sunt mai mici decât cele din România.

        Apreciază

  23. vali said, on noiembrie 13, 2014 at 6:50 pm

    Se potriveste cu situatia …

    Apreciază

  24. iustina said, on noiembrie 13, 2014 at 7:27 pm

    Nu-i mai plangeti pe cei de la Pungesti daca dupa tot ce au primit au votat tot cu Ponta.

    Apreciază

  25. Marius Ianuș said, on noiembrie 13, 2014 at 8:21 pm

    îN TIMP CE, PE LA SPATE, RELIGIA E SCOASĂ DIN ȘCOLI, AȘA-ZISELE AGENȚII DE ȘTIRI ȘI MINISTERELE SISTEMULUI SE ÎNTREC ÎN A FACE CAMPANIE ELECTORALĂ!!!

    IATĂ CE ZICE MEDIAFAX: http://feedproxy.google.com/~r/MediafaxCultura/~3/wbrq51NMfl0/ministerul-culturii-a-alocat-peste-1-milion-de-lei-revistelor-si-publicatiilor-culturale-13549563

    ȘI IATĂ LA CE TRIMITE: http://www.cultura.ro/articol/706

    ȘI IATĂ COMENTARIUL MEU, CARE AȘTEAPTĂ SĂ FIE PUBLICAT PE SITEUL MINISTERULUI CULTURII:

    Spune-ţi părerea aici:
    „Cel mai tâmpit anunț posibil. Nu se înțelege absolut nimic. Ce finanțează MC? Cai morți? Atunci să-mi finanțeze și mie revista pe care securiștii din ICR mi-au furat-o în 2010 – „Stare de Urgență”!
    http://yanush.wordpress.com/doua-procese-pe-care-le-am-pierdut/
    Încă o bătaie de joc electorală pe banii românilor!!!
    Acest anunț nu are altă logică, aici și acum, decât aceea de a chema securiștii din lumea literară (pentru că doar ei au acces la acele publicații de doi lei) la votarea lui Ponta!
    Iar faptul că această „știre” a fost publicată de Mediafax, arată clar ce se întâmplă cu noi… DOAMNE FEREȘTE!!!„
    Mesajul dumneavoastră a fost salvat şi va apărea după moderare!

    Fraților. eu nu îndemn la vot, ci doar atrag atenția asupra metodelor folosite de comuniști.

    Apreciază

  26. geo said, on noiembrie 14, 2014 at 8:27 am

    Cine voteaza primeste reducere la prajituri, gadgeturi sau bere. Ca sa-i indemne pe oameni sa mearga la urne, multi comercianti vor sa le ofere produse la pret mai mic de alegeri. Clientii trebuie sa faca dovada ca au votat si platesc mai putin.

    http://stirileprotv.ro/stiri/alegeri-prezidentiale-2014/modurile-inedite-prin-care-alegatorii-sunt-indemnati-sa-mearga-la-vot-reducerile-de-care-pot-avea-parte.html

    Apreciază

  27. Birou de mediator said, on noiembrie 14, 2014 at 9:08 am

    Problema reala este ca in campanie nu apreciem produsul ci marketingul acestuia. Dl Iohannis ar fi trebuit sa stie ca un produs bun cu un marketing perfectibil penetreaza greu o piata construita pe senzational. Restul e poveste !

    Apreciază

  28. Raluca said, on noiembrie 14, 2014 at 9:30 am

    Daca si dupa ultimele zile de „campanie electorala” se mai intreaba cineva care dintre cei doi candidati reprezinta „raul cel mai mic”, inseamna ca nici macar atenti nu suntem la ceea ce se intampla. Este mai mult decat evident ca Iohannis este prelungirea in timp si spatiu a lui Basescu, si mai ales a celor carora a slujit Basescu, ca nu e in stare sa articuleze nimic coerent, ca habar n-are care sunt atributiile unui presedinte, si ca a plecat la drumul alegerilor prezidentiale cu atatea tinichele de coada: falsuri si hotii imobiliare, adoptii internationale foarte suspecte, prietenie pe fata cu cei mi sinistrii tradatori de neam, daca ne referim doar la Tokes, si nu in ultimul rand un traseism politic ametitor. Asadar cine ar mai avea vreo nelamurire si de ce? Nu ca Ponta ar fi vreo minune, dar Iohannis e prea pe fata marioneta pe care unii in mod neinspirat si-au pregatit-o, gol de continut si neiubitor de romani.

    Apreciază

    • Mihail V said, on noiembrie 14, 2014 at 10:52 am

      Amandoi sunt aceeasi prelungire a sistemului. Cine a urmarit dezbaterile celor doi s-a putut convinge de acest lucru. Iata pe scurt cateva aspecte:

      http://www.eazi.ro/in-politica/confruntarea-dintre-cel-lent-si-nepregatit-si-cel-agresiv-si-obraznic-aroganta-bate-ignoranta

      Confruntarea dintre cel lent şi nepregătit şi cel agresiv şi obraznic: Aroganţa bate ignoranţa

      Victor Ponta şi Klaus Iohannis au avut, marţi, la Realitatea TV, o primă dezbatere electorală, care a pus în evidenţă mai ales caracterul fiecăruia.

      Emisiunea fusese stabilită unilateral de Victor Ponta, însă Iohannis a decis, în ultimul moment, să se prezinte neînsoţit la o confruntare pentru care n-a făcut nicio pregătire specială.

      Premierul, în schimb, a venit blindat cu o enciclopedie de acte, date şi informaţii din interiorul activităţii guvernamentale, având un evident plus de cunoaştere a cifrelor din diferite domenii, în raport cu liderul liberal, venit la dezbatere fără nicio documentare scrisă. Din recuzita lui Ponta n-a lipsit nici o cărţulie religioasă, probabil, pe care liderul PSD a prezentat-o ca fiind Biblia, opozabilă, desigur, lui Iohannis…

      La un moment dat, între cei doi a avut loc un schimb de replici pe un ton ridicat, premierul spunând: „Dle Iohannis, fiţi cuminte, ca la mine în birou“, iar liderul ACL răspunzând: „Cine vă credeţi?“ şi ameninţând că pleacă. Iohannis a susţinut că în comisia care se ocupă de revizuirea Constituţiei s-a discutat despre chestiunea votului electronic şi prin corespondenţă, menţionând că PSD a fost „ferm şi total“ împotriva introducerii acestui concept în procesul de revizuire.

      Ponta i-a replicat că difuzează informaţii false şi a trecut la o serie de atacuri la persoană, care nu aveau legătură cu subiectul discuţiei. „Domnu’ Iohannis, noi nu suntem slugile dumneavoastră! Nu suntem slugile dumneavoastră, aici, prin România…“, a zis Ponta, făcând aluzie la originea germană a lui Iohannis. „Eu vă întreb de unde ştiţi ce aţi afirmat. Doar nu sunteţi vreun stăpân de sclavi în România, pe aici….“, a continuat premierul, pe acelaşi ton arogant. „Aş vrea totuşi un pic mai mult respect. Aveţi o atitudine de moşier cu toţi românii. Când aţi fost la mine în birou eraţi foarte umil şi respectuos. Să fiţi ăla de la mine din birou, cuminte. Cuminte şi calm!“, a adăugat Ponta, emfatic.

      Iohannis a răspuns, întrebându-l pe Ponta cine se crede: „Domnule Ponta, dumneavoastră cine vă credeţi în această confruntare?“. „Nu e nevoie să mă jigniţi“, s-a repliat Ponta.

      „În Palatul Victoria aveţi biroul dumneavoastră. Aici biroul este ţara. Aşa că v-aş ruga un minim respect, dacă cumva îl mai aveţi. Dacă îl aveţi, eu vă rog acum foarte politicos să nu mă mai întrerupeţi atunci când îmi expun eu partea mea de răspuns, dacă este posibil. Dacă nu este posibil, putem să facem ca şi aseară: eu plec, dumneavostră vă spuneţi toată vorbăria“, a spus Iohannis. „Şi de la mine din birou aţi plecat cu coada între picioare“, a spus cu aceeaşi îngâmfare, Victor Ponta. „Cu coada între picioare va pleca cel care va pierde alegerile“, i-a răspuns Iohannis.

      Micul Titulescu e noul Băsescu!

      http://www.eazi.ro/in-politica/micul-titulescu-e-noul-basescu

      Klaus Iohannis şi Victor Ponta au avut, miercuri seara, o nouă dezbatere electorală, la B1 Tv, în cursul căreia liderul PSD a recurs, din nou, la atacuri cunoscute din prestaţiile de tristă amintire ale lui Traian Băsescu.

      Nimic din arsenalul cu care ne obişnuise Traian Băsescu n-a lipsit din recuzita lui Victor Ponta. Tupeul, insinuările, virulenţa intervenţiei peste interlocutor, agresivitatea, abuzul de cifre incontrolabile, atacul la persoană, manipularea politică, răstălmăcirea adevărurilor larg cunoscute – toate acestea au configurat o prestaţie care a dat măsura reală a caracterului liderului PSD.

      I-a interzis lui Iohannis să mai vorbească despre profesori, întrucât el, Iohannis, n-ar mai fi profesor; l-a numit insistent „lider al PDL“, deşi PDL nu mai există după ce fuziunea a fost aprobată de tribunal, iar Iohannis este liderul PNL; l-a acuzat că fuge de ÎCCJ, deşi Iohannis n-are niciun rol în a da termene la instanţă; a repetat până la saturaţie că Iohannis este înconjurat de „oamenii lui Băsescu“, ascunzând sub preş că el, Ponta, guvernează cu UNPR şi UDMR, partide care au votat toate măsurile anti-populare ale regimului Băsescu-Boc, fiind stâlpii acestui regim!; a tot vorbit, tot până la saturaţie, despre „refacerea USL“, deşi acest lucru este imposibil, grupul lui Tăriceanu nu s-a putut transforma în partid şi, chiar dacă ar reuşi, PNL-ul nu se află în alianţă cu PSD; a repetat cu insistenţă că Iohannis „vorbeşte lozinci“, că „nu e pregătit“, că „nu răspunde niciodată la întrebări“, că „nu ştie, dar îi spune el“…

      La fel de semnificativ pentru caracterul omului este modul în care el se raportează acum la două momente care-i marchează carierismul politic: pactul de coabitare pe care l-a semnat cu Băsescu şi numirea lui Codruţa Kovesi la conducerea DNA. Ostilitatea populară faţă de aceste decizii ale lui Ponta este notorie şi, câtă vreme acesta era angajat în cucerirea puterii, liderul PSD a trecut sub tăcere subiectele respective. Acum, însă, când are interesul să obţină voturi şi din tabăra băsistă, acelaşi Ponta prezintă cele două episoade ca pe mari realizări personale!…

      Nu în ultimul rând, Ponta a citat un text din 1918 al cardinalului Iuliu Hossu cu o naturaleţe de parcă şi-ar fi dat doctoratul în rolul bisericii la Marea Unire, deşi e puţin probabil să fi auzit de respectivul prelat până când oamenii din Laborator nu i-au inventat acest „moment ecumenic“, spre a contrabalansa ieşirile sale anterioare de român ortodox.

      Prin întreaga sa prestaţie în ambele confruntări televizate cu Klaus Iohannis, s-ar putea spune că Victor Ponta şi-a dat arama pe faţă, arătând că este un demn urmaş al lui Băsescu, de la care a preluat impecabil retorica, stilul toxic şi manipulatoriu, maniera de atacare a adversarilor politici – comportament pe care l-a agrementat, însă, cu parfumul minciunii. Cu Victor Ponta preşedinte, Sistemul băsist – care l-a propulsat, de fapt, pe Ponta în această funcţie – nu numai că se va perpetua, ci se va dezvolta în forme greu de imaginat. De altfel, Ponta a şi ameninţat, în final, că „va trăi într-o ţară fără Băsescu şi Iohannis“!… Cum se traduce acest lucru, nu e greu de imaginat.

      Din păcate, Klaus Iohannis n-a sesizat acest prototip politic pe care-l întruchipează adversarul său şi a cărui devoalare ar fi avut un impact electoral considerabil. La întrebarea despre motivele pentru care celălalt n-ar trebui să fie preşedinte, Iohannis a spus, doar, că Ponta are calitatea că poate vorbi despre orice, chiar dacă ştie sau nu despre ce e vorba. În plus, Victor Ponta, deşi este tânăr, este „exponentul unui sistem foarte vechi“ şi „o persoană manevrată din umbră“.

      În momentul în care li s-a solicitat să vorbească despre calităţile celuilalt candidat, Ponta a spus despre Iohannis că este un politician „mult mai abil“ decât credea – expresie care n-a fost decât un compliment otrăvit, făcut pentru a putea să adauge: „Modul în care l-a dat jos pe Crin Antonescu, cel puţin pentru oamenii din jurul său, pentru (din nou!) Blaga, Ungureanu, Predoiu poate fi un lucru bun“, a spus Ponta. Iar la sfârşitul dezbaterii, Ponta a mai răsucit o dată cuţitul în electoratul fidel lui Crin Antonescu, repetând că Iohannis l-a uzurpat pe acesta de la conducerea PNL şi de la candidatură, pentru că… „a fost implantat!“ cu această misiune!

      comentarul meu:

      ….. asa ca, repede, repede, repede la vot duminica. Este ultima sansa a voastra de a schimba sistemul (cine mai crede in asta). Urmatoarea va fi peste 2 ani, respectiv 5. Starea asta se perpetueaza. Avem iluzia ca schimbam ceva cand de fapt nu se schimba nimic. Facem acelasi lucru de 25 de ani tot schimband un sistem cu acelasi sistem.

      Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.