Saccsiv – Weblog

ILIE SERBANESCU: O temă pe care nu o discută niciun candidat. SALARIUL COLONIAL

Posted in Uncategorized by saccsiv on Noiembrie 4, 2014

   Iata ce putem citi la O temă pe care nu o discută niciun candidat. Salariul colonial (I):

Un conducător de metrou în România ia în mână vreo 350 euro. Aflat la pupitrul aceleiaşi rame de metrou, un coleg de-al său din Vestul sau Nordul Europei – peste 3000 euro! Cu ce se pot diferenţia cei doi spre a se justifica o asemenea discrepanţă de circa 8 ori în salarizare?! Să fie mai productiv colegul occidental decât cel român?! Imposibil! Fac acelaşi lucru! Ba, colegul român este mai „productiv”, căci merge singur la pupitru, în timp ce la conducerea unei rame de metrou din Occident se află întotdeauna doi conducători, din simple motive de siguranţă! Să admitem că societatea de metrou din Occident este mai bine organizată şi mai ales mai înzestrată financiar întrucât transportă, pe bază de bilet corespunzător, oameni mai înstăriţi şi nu sărăntocii din România. Mai că ar ieşi justificată o diferenţă, dar una de 8-10 ori nicidecum!


Să ne mutăm cu ilustrările şi comparaţiile în alte domenii. Cei aproximativ 350 euro reprezintă de fapt şi câştigul unui muncitor din industria de construcţii auto sau de componente auto din România, industrie deţinută în totalitate de occidentali şi care lucrează integral cu tehnologia şi în organizarea de la ei de acasă! Câştigul corespondent în Occident este 2500-2800 euro! Problema de a fi mai puţin productivi muncitorii români iarăşi cade! Admiţând că ambientul economic general este mai prost în România, o justificare pentru salarii mai mici aici există, dar nu de 7-8 ori!
În sfârşit, să ne raportăm la nivel economic de ansamblu. Cei aproximativ 350 euro reprezintă, una peste alta, şi salariul mediu net în România actuală, de 8-10 ori mai mic decât în ţările occidentale! De unde această diferenţă uriaşă? Dacă ne luăm după dl Isărescu, de departe cel mai vajnic justificator din România al acestei situaţii discrepante, explicaţia se află în nivelul productivităţii sociale a muncii, considerat cel care condiţionează şi trebuie să condiţioneze nivelul salariilor într-o economie. Domnia sa nu scapă vreo ocazie de a sublinia necesitatea acestei conexiuni. Mai mult, toţi colaboratorii apropiaţi ai domniei sale sunt îndemnaţi a accentua asupra acestei conexiuni, astfel încât, în mod curios dar nu întâmplător, BNR devenind bastionul promovării salariilor mici în România, desigur în vederea „stabilităţii financiare şi economice a ţării”, stabilitate care seamănă foarte mult cu nemişcarea sau, de ce n-am spune-o deschis, cu moartea în subdezvoltare!
Grila dlui Isărescu nu are nicio relevanţă explicativă în cazul discrepanţei salariale a conducătorilor de metrou şi are chiar una pur şi simplu caraghioasă în cazul firmelor străine, care ar plăti de 8-10 ori mai puţin decât în ţările de origine salariaţii din unităţile lor din România pentru că, vezi Doamne, nu reuşesc să realizeze aici un nivel similar de productivitate a muncii, nemaiînţelegându-se de ce atunci mai investesc pe la faţa locului! Evident, la nivel naţional, lucrurile se schimbă, intrând în calcul productivitatea socială indubitabil mai slabă din sectorul românesc al economiei. (va urma)

Comentariu saccsiv:

   Si n-o discuta deoarece salariul colonial este unul din punctele importante de pe agenda de lucru a stapanilor. Sau eventual daca o discuta, o fac strict pe linia trasata de marioneta de rang inalt numita Mugur Isarescu.

Pentru un crestin roman, diferenta dintre VICTOR PONTA si KLAUS JAHANNIS este precum diferenta dintre SODOMA si GOMORA sau dintre MAGIA ALBA si MAGIA NEAGRA

Cititi va rog si:

Ilie Serbanescu: ROMANIA a devenit o COLONIE

Anunțuri

22 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. cosminmatiu said, on Noiembrie 4, 2014 at 2:19 pm

  Treaba asta este si duhovniceasca. Strainii, occidentalii fiind in mare parte eretici isi primesc plata pentru binele facut de ei in aceasta viata dincolo mergand in iad, pe cand noi ortodocsii fiind ocupati si in robie fara a fi tras macar un glont platim aici pentru pacatele noastre, cel putin partial.

  Apreciază

  • vali said, on Noiembrie 4, 2014 at 4:01 pm

   cosmin

   Treaba asta e NUMAI duhovniceasca. La ce ne putem astepta dupa 20 de mil. de avorturi ? care continua cu nonsalanta. Orice s-ar intampla cu Romania, tine minte ca noi ne-am ucis primii, apoi ne-au stapanit strainii.

   Apreciază

   • cosminmatiu said, on Noiembrie 4, 2014 at 4:29 pm

    Asa este, la fel cum in vechiul testament de cate ori poporul Israel uita de Dumnezeu cadea in robie la fel am cazut si noi acum. Solutii omenesti nu mai sunt, numai daca ne intoarcem la Dumnezeu.

    Apreciază

 2. Iones said, on Noiembrie 4, 2014 at 3:29 pm

  TURUL II PREZIDENŢIALE 2014. Prima alianţă: Protocol PRM-UNPR. VADIM îi dă voturile lui PONTA
  http://www.romaniatv.net/turul-ii-prezidentiale-2014-prima-alianta-protocol-prm-unpr-vadim-ii-da-voturile-lui-ponta_181460.html#ixzz3I6QC8kAx

  Apreciază

 3. Ionut said, on Noiembrie 4, 2014 at 3:44 pm

  Corecta abordarea. Iar preturile la alimente, de exemplu, sunt la acelasi nivel sau mai mari decat cele din Italia sau Spania.
  Romanii nu mai au timp pentru altceva decat pentru grija zilei de maine. Nu pot face mai nimic, nu se pot ocupa si de altceva (de politica de exemplu, pentru a face curatenie). Unii pleaca sa munceasca peste hotare si isi lasa copiii singuri. Bogatiile tarii noastre au fost instrainate pe nimic, iar romanii au ajuns slugi. Slugi in afara tarii, unde fac muncile cele mai grele, dar si slugi in propria tara, unde muncesc pentru firme straine.
  Mai dureros decat atat este faptul ca multe romance ingroasa prostitutia din Occident, dar si din tara! Mare RUSINE!
  Daca ne gandim bine, asa cum a afirmat cineva mai sus, e si un inteles duhovnicesc. Ce s-ar fi intamplat daca ajungeam la prosperitate, la bunastarea materiala fara a-L cauta pe Dumnezeu? L-am mai fi cautat? Starea in care se afla Occidentul ne arata ca nu.
  E si o piatra de incercare, daca suntem capabil sa ne punem nadejdea in Dumnezeu sau nu.
  Ceea ce pare a fi un blestem, s-ar putea sa nu fie decat certarea lui Dumnezeu. Spre indreptare.

  Apreciază

  • Mihail V said, on Noiembrie 4, 2014 at 5:06 pm

   In cele mai multe din cazuri s-ar fi intamplat asa:

   http://paginiortodoxe2.tripod.com/predici_cleopa_duminici/dumin26rusalii.html

   Să-L rugăm pe Bunul Dumnezeu să ne izbăvească de patima iubirii de argint şi de tot păcatul, ca să ne îmbogăţim în Hristos Iisus, Domnul nostru, Căruia I se cuvine slava în vecii vecilor. Amin.

   Apreciază

  • Balin said, on Noiembrie 4, 2014 at 6:52 pm

   Draga Ionut, vorbesti ca si cum toti in Romania l-ar cauta cauta pe Dumnezeu. Probabil procentul celor car fac acest lucru este mai putin aici decat cel din Occident, desi acolo nu-l fac in duhul ortodoxiei

   Apreciază

  • oarecare said, on Noiembrie 11, 2014 at 11:34 pm

   in Cararea Imparatiei a scrisa de Parintele Arsenie Boca scrie clar cu citate din Biblie ca din cauza pacatelor se imprastie neamul, este una dintre surlele prin care Dumnezeu ii cheama pe oameni… si nu este dintre primele… apoi urmeaza razboiul… a se citi cartea, merita…

   Apreciază

 4. mihai said, on Noiembrie 4, 2014 at 6:21 pm

  baza la toate nenorocirile care se petrec sunt lacomia, si faptul ca nu mai avem frica de Dumnezeu, pe ft. multi dintre noi nu ne intereseaza altceva decat sa avem matul plin si fara ca sa ne intereseze ca alti maninca din gunoaie, exact bine spus de cineva intr-un comentariu mai sus si anume ca pacatele noastre nu mai au absolut nici o limita

  Apreciază

 5. Alex said, on Noiembrie 4, 2014 at 6:50 pm

  Mesaj pentru cei care nu s-au lămurit.

  ABSENTEISMUL masiv la vot distruge Sistemul !

  Absenteismul la vot îi uneşte pe oameni împotriva Sistemului !

  Prezenţa la vot îi dezbină pe oameni şi consolidează Sistemul (sclavia) !

  Sistemul a creat iluzia democraţiei , iluzia că suntem liberi, liberi să ne alegem conducătorii. În realitate nu este nimic de ales, pentru că toţi cei care candidează sunt marionetele Sistemului. Totul este foarte bine controlat prin legislaţie şi cu ajutorul televiziunilor.

  Sistemul are nevoie de o participare largă la vot pentru a întreţine iluzia numită “democraţie”. Astfel, prin manipulare TV, popoarele sunt prostite să-şi voteze de bunăvoie exterminarea.

  NU contează dacă îţi anulezi votul ! Voturile anulate se adună cu voturile valabile şi contribuie la reconfirmarea Sistemului . Din momentul în care ai dat actul de identitate şi ai semnat, ai reconfirmat Sistemul.

  Dacă iluzia democraţiei se risipeşte, Sistemul va rămâne fără mască, lupul va rămâne fără blana de oaie. Atunci oamenii vor vedea că trăiesc într-un regim totalitar, vor vedea că sunt sclavi şi atitudinea lor se va schimba . Numai atunci vor putea ajunge la conducere naţionaliştii autentici .

  “Sclavul perfect este sclavul care se crede liber.”

  Apreciază

 6. lastunnegru said, on Noiembrie 4, 2014 at 6:51 pm

  off topic

  Oamenii care nu doresc suferinta si durerea si care prefera chinurile iadului.

  ( Acest clip face parte din documentarul Turistul Sinucigas difuzat de televiziunea Sky despre sinucidere )

  Craig Ewert de 59 de ani sufera de boala nouro motorie alege sa se sinucida decat sa traiasca asa cu suferinta si durere pentru el si familia sa.

  ––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-

  Premieră juridică: Mamă primește dreptul de a-și eutanasia fiica

  O curte de justiție din Marea Britanie a luat o decizie fără precedent, și anume de a susține decizia unui cuplu ce a cerut cadrului medical de la Great Ormond Street Hospital, din Londra, să le lase fetița să moară.

  http://www.frontpress.ro/2014/10/premiera-juridica-mama-primeste-dreptul-de-a-si-eutanasia-fiica.html

  ––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-

  Prima eutanasie în doi din lume. „Dacă ar muri doar unul dintre ei, celălalt ar fi foarte trist“, spun copiii bătrânilor

  Doi bătrâni şi-au şocat rudele după ce au anunţat că vor fi primul cuplu eutanasiat din lume, deşi niciunul dintre ei nu suferă de vreo boală în stadiu terminal.

  Decizia lui Francis, în vârstă de 89 de ani, şi Anne, în vârstă de 86 de ani, de a muri împreună asistaţi de un medic, este susţinută de cei trei copii adulţi ai cuplului, care afirmă că nu ar putea avea grijă de unul din ei, în cazul în care celălalt ar muri primul. Copiii cuplului au început chiar să caute o persoană specializată care ar putea duce la capăt planul celor doi bătrâni, pe motivul că suferinţa văduviei ar fi atât de cruntă încât viaţa ar fi de nesuportat.

  http://mesager.net/stiri/social/prima-eutanasie-in-doi-din-lume-daca-ar-muri-doar-unul-dintre-ei-celalalt-ar-fi-foarte-trist-spun-copiii-batranilor/

  ––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-

  Brittany Maynard, in varsta de 29 de ani, si-a realizat propria lista de dorinte pe care vrea sa le transforme in realitate, inainte de a muri. Insa cu doar putin timp in urma, Brittany s-a inregistrat marturisind ca si-ar dori sa poata vedea Marele Canion, scrie Daily Mail.

  http://stirileprotv.ro/stiri/international/si-a-implinit-visul-inainte-sa-se-sinucida-asistat-care-a-fost-ultima-dorinta-a-unei-femei-bolnave-de-cancer-la-creier.html

  Apreciază

 7. Otilia said, on Noiembrie 4, 2014 at 10:32 pm

  Cum sa nu ti se rupa sufletul? Buncii nostri umiliti sistematic, cerand, cu lacrimi in ochi, sa fie dusi la spanzuratoare.

  Apreciază

  • Liviu said, on Noiembrie 5, 2014 at 11:53 am

   la Sfantul Munte (manastirea Vatopedi) printul Charles il are ca si confident pe parintele staret, are o camera a lui intr-una din cladirile manastirii.
   cat priveste de ce romanii au salarii ca in africa si preturi ca la paris, parerea mea e ca nu tine de credinta cat de prostie si dezbinare (caz concret: un roman lucra la un aprozar in italia si pleaca in concediu in Romania, vine un alt roman si ii propune patronului italian sa il angajeze pe el pentru mai putini bani, italianul in schimb (eretic cum ii zic unii pe aici) ii da cu flit si ii spune ca nu e frumos sa ii faca asa unui roman de-al lui si ca nu lucreaza cu astfel de oameni care isi injunghie aproapele). judecati voi cu inima curata

   Apreciază

   • Mihai said, on Noiembrie 5, 2014 at 5:06 pm

    Faptul că acel italian a procedat corect nu îl face mai puțin eretic. Bineînțeles, nu spunem asta din răutate sau din mândrie, ci pentru că, în calitate de ortodocși, avem datoria să ne păzim credința și să ne ferim de erezie.

    Un comportament aparent bun la un om de altă credință (eretic) nu trebuie să ne amăgească în privința păcatului grav al ereziei, de care trebuie să fugim mai mult decât de foc. Adică dacă vezi un eretic care face lucruri aparent lăudabile nu te apuca să îmblânzești poziția pe care trebuie să o ai față de erezie; atitudinea anti-eretică este de la Dumnezeu. Dimpotrivă, uneori pe eretici diavolii nu-i mai luptă să facă anumite păcate tocmai pentru ca prin acel om aparent ”bun” să înșele pe cei cu dreaptă credință.

    Apreciază

 8. C.E E..Elohim said, on Noiembrie 6, 2014 at 12:10 pm

  Mihai
  Vezi paiul din ochiul vecinului, dar nu vezi barna din ochiul tau! Un crestin ortodox adevarat nu judeca pe altii si nu se bate cu pumnul in piept ca este ortodox adevarat, dar la modul de gandire si la comportament este mai rau ca ereticii. Dumnezeu vede si judeca!
  Iertare si pace tuturor!
  DOAMNE-AJUTA!

  Apreciază

 9. C.E E..Elohim said, on Noiembrie 6, 2014 at 12:23 pm

  Din pacate, trebuie sa fim foarte atenti si la care dintre bisericile crestin ortodoxe ne ducem, deoarece DUHUL SFANT s-a retras deja din multe biserici ortodoxe din Romania…

  Eu, personal, stiu unele biserici crestin ortodoxe din unele orase din nordul Moldovei si din diaspora (LONDRA), la care aghiazma facuta de preotii ortodocsi de acolo se impute dupa citeva zile, nafura mucegaieste dupa citeva zile si asta fiindca acei preoti, sunt slugile ecumenismului si au acte cu cip.

  Iertare, dar am comentat in duhul adevarului si am vazut cu ochii mei si m-am intristat foarte mult!

  Este ceea ce a avertizat si Sfantul Parinte Justin Parvu.
  Vremea lui Anticrist a venit!

  DOAMNE-AJUTA SI NE PAZESTE!

  Apreciază

  • Prahovean said, on Noiembrie 6, 2014 at 5:46 pm

   Cum adică? Sugerezi, precum stiliștii, că „biserica oficială” a căzut din har? Marii duhovnici au arătat clar că este o cădere.

   Apreciază

 10. C.E E..Elohim said, on Noiembrie 6, 2014 at 12:25 pm

  Sa ne alegem o biserica crestin ortodoxa in care avem deplina incredere in preot si acel preot sa nu fie cazut din har si sa nu aiba acte cu cip!

  DOAMNE-AJUTA!

  Apreciază

 11. […] ILIE SERBANESCU: O temă pe care nu o discută niciun candidat. SALARIUL COLONIAL […]

  Apreciază


Vă rog să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: