SACCSIV – blog ortodox

CURTEA CONSTITUTIONALA: Parintii care vor sa isi inscrie copiii la materia RELIGIE trebuie sa depuna o CERERE. Va admite aceeasi Curte Constitutionala EXCEPTIA DE NECONSTITUTIONALITATE in cazul CARDULUI DE SANATATE? Va declara vreodata Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii ca acelasi card incalca dreptul la LIBERTATEA CONSTIINTEI?

Posted in Uncategorized by saccsiv on noiembrie 13, 2014

   Monica Macovei si-a vazut visul cu ochii:

Sa-i luam pe rand: MONICA MACOVEI vrea sa scoata ora de religie din scoli. Fondatoare ACCEPT (LGBT). Membra Grupul pentru Dialog Social

Iata ce putem citi la Religia nu mai este obligatorie in scoala. Biserica Ortodoxa primeste o lovitura de la Curtea Constitutionala: Parintii care vor sa isi inscrie copiii la materia Religie trebuie sa depuna o cerere:

Curtea Constitutionala a decis astazi ca este neconstitutional articolul din legea educatiei care spune ca „La solicitarea scrisa a elevului major, respectiv a parintilor sau a tutorelui legal instituit pentru elevul minor, elevul poate sa nu frecventeze orele de religie”. Judecatorii Curtii au apreciat ca cei care trebuie sa faca o solicitare sunt parintii care doresc ca aceste cursuri de Religie in scoala sa fie urmate de copiii lor, transmite Agerpres. Surse oficiale au declarat pentru HotNews.ro ca argumentatia Curtii porneste de la ideea ca cel care vrea sa faca ceva trebuie sa ceara acel lucru, si nu cel care nu vrea.
Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) anunta intr-un comunicat de presa ca astazi, 12 noiembrie 2014, „a luat in dezbatere exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor Legii invatamantului nr.84/1995 si ale Legii educatiei nationale nr.1/2011”.
„In urma deliberarilor, Curtea Constitutionala, cu majoritate de voturi, a admis exceptia de neconstitutionalitate si a constatat ca dispozitiile art.9 alin.(2) teza intai din Legea invatamantului nr.84/1995 si dispozitiile art.18 alin.(2) teza intai din Legea educatiei nationale nr.1/2011 sunt neconstitutionale”, anunta CCR.
Decizia este definitiva si general obligatorie. Curtea Constitutionala a fost sesizata in acest caz de Judecatoria Buzau-Sectia civila, exceptia fiind ridicata de profesorul Emil Moise, care a dat in judecata Liceul de Arta „Margareta Sterian” din Buzau, potrivit Mediafax.
Argumentatiile retinute in motivarea solutiei pronuntate de Plenul Curtii Constitutionale vor fi prezentate in cuprinsul deciziei, care se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.
[…]
Profesorii de religie nu mai pot fi angajati permanent in scoli, ci doar prin contracte temporare, pe an scolar
Amintim ca Csaba Asztalos, presedintele Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD), a declarat pentru HotNews.ro in urma cu un an ca inscrierea din oficiu a elevilor la ora de religie incalca dreptul la libertatea constiintei. Daca s-ar recunoaste (cum ar fi legal) faptul ca religia poate fi doar facultativa, atunci profesorii de religie nu ar putea fi angajati permanent in scoli, ci doar prin contracte temporare, pe an scolar„, a explicat atunci pentru HotNews.ro Csaba Asztalos.
[…]
Problema libertatii religioase in Romania si declaratiile presedintelui CNCD au fost tratate pe larg si in Raportul pe 2013 al Ambasadei Statelor Unite ale Americii la Bucuresti.
Comentariu saccsiv:

Asadar, conform CNCD, pe motiv de libertatea constiintei, elevii nu pot fi inscrisi din oficiu la ora de religie.

Dar invocand acelasi motiv, de ce nu se ofera o alternativa celor ce refuza cardul de sanatate?

   Referitor la exceptia de neconstitutionalitate, observati va rog ca treaba a plecat din Buzau si a urmat niste pasi tica tica pana au ajuns unde s-a dorit.

Sunt curios ce hotarare se va lua la final in cazul celor ce vor urma aceiasi pasi referitor la cardul de sanatate:

JURIDIC: Pasi de urmat CARD DE SANATATE – EXCEPTIE DE NECONSTITUTIONALITACITE. Cum se ajunge la sesizarea Curtii Constitutionale a Romaniei

Iata si comentariul cititorului tanase postat la articolul VIKTOR IUȘCENKO i-a imbolnavit pe multi de LEPRA? Prima victima, IULIA TIMOSENKO? Printre cei ce au venit in contact cu el: TRAIAN BASESCU:

“FRUMOS!” – Au reusit tradatorii neamului romanesc sa scoata religia din scoli; “Curtea Constitutionala: Parintii care vor sa isi inscrie copiii la materia Religie trebuie sa depuna o cerere”
In schimb “EDUCATIA PENTRU SANATATE” va fi materie OBLIGATORIE incepand cu anul viitor, impreuna cu subcapitolul legat de “EDUCATIA SEXUALA”
Puteti viziona o mostra de educatie sexuala ce urmeaza sa o primeasca OBLIGATORIU copiii nostri!
Trebuie ca la nivel de sat, comuna sau oras sa se faca informare prin preotii bisericii referitoare la ceea ce urmeaza!

Cititi va rog si:

Linii directoare OMS pentru Europa: EDUCATIE SEXUALA inca de la … NASTERE

Romania: GRADINITA OBLIGATORIE de la 3 ani. Adica INDOCTRINARE. Intre altele vor invata despre MASTURBARE si HOMOSEXUALITATE

 

19 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. RomeoB said, on noiembrie 13, 2014 at 7:51 am

    Arhimandritul Ioanichie Balan despre politica:

    -Cine trebuie sa faca totusi politica ?
    De obicei, politica facintelectualii credinciosi si capabili, care isi asuma o mare raspundere in fata lui Dumnezeu si a poporului pe care doresc sa il slujeasca. Politica unei tari crestine trebuie sa se sprijine pe incatatura Sfintei Evanghelii si pe traditia milenara a neamului si sa o faca numai intelectualii de elita ai tarii repective, care sunt in aceeasi credinta cu masa poporului si sunt gata sa se jertfeasca pentru binele comun al tuturor. Ei trebuie SA FIE IN STRANSA LEGATURA CU BISERICA LUI HRISTOS si sa apere credinta, nevoilesi DREPTURILE SPIRITUALE, ECONOMICE si SOCIALE ale poporului din care fac parte. ESTE INTERZISA CONDUCEREA UNEI TARI CRESTINE DE CONDUCATORI SI GUVERNE ATEE sau DE ALTA CREDINTA DECAT A TARII RESPECTIVE.

    – Crestinii sunt datori sa voteze ?

    – Da trebuie sa voteze atunci cand sunt chemati si este nevoie, dar sa voteze numai pe cei care sunt crestini si fii ai Bisericii lui Hristos, care promit ca vor sluji cu credinta si devotament TARA SI POPORUL LUI DUMNEZEU.
    IAR PE CEI CE SUNT ATEI, INDIFERENTI, PAGANI, SECTARNTI SI STRAINI DE SI STRAINI DE RELIGIA SI SUFLETUL NEAMULUI,
    *** !!! SA NU-I VOTEZE NICIODATA, !!!***
    *** !!! CACI VOR DA RASPUNS IN FATA LUI HRISTOS !!!***

    CRESTINII CARE NU STIU CE SA FACA SI PE CINE SA VOTEZE, SA INTREBE SI SA ASCULTE DE PREOTUL LOR.

    CALAUZA ORTODOXA in FAMILIE si SOCIETATE vol al II lea, pag 138-139
    Editura mitropoliei Moldovei si Bucovinei, 1992

    Cu binecuvantarea I P S Daniel

    PS1: Pare sa fie ultima lovitura data neamului romanesc si Sfintei Biserici Ortodoxe, data de Traian Basescu, prin care isi expune public obedienta fata de putera antihristica mondiala.
    PS2: Sondajelle arata ca Ponta are 8 precente in fata lui Iohanis. In principiu dupa prestatiile de la Realitatea TV si B1 TV nimic nu mai poate fi schimbat. Pare o provocare complexa la adresa Bisericii; provocare cu bataie lunga.

    Apreciază

  2. RomeoB said, on noiembrie 13, 2014 at 7:53 am

    Stirea este incompleta.
    Care judecatori au votat pentru si care contra.
    In principiu Curtea Constitutionala este formata din Basistii care au invalidat referendumul din 2012, deci Basisti.

    ESTE FOARTE IMPORTANT DE STIUT INAINTE DE ALEGERI !

    SINODUL BOR TREBUIE SA IA POZITIE, MAI ALES INAINTE DE TURUL al II lea !

    Apreciază

  3. iustina said, on noiembrie 13, 2014 at 9:07 am

    Sondajul de opinie manipuleaza. Un candidat prezentat in sondaje mai sus decat este in realitate are o tendinta de crestere a votantilor, iar pe ceilalti ii baga in deznadejde renuntand la sustinerea celuilalt. Sincer eu n-am fost la vot in primul tur dar amenintarile liderilor P.S.D. catre preotii din Ardeal, disperarea lor dupa functia de presedinte, noua lege a invatamantului cu neobligativitatea orei de religie si educatie sexuala de la trei ani ma determina sa votez Iohanis.P.S.D. scotand mai multi oameni la vot isi vor taia singuri craca. Disperarea lor cu care umbla din casa in casa arata o alta realitate decat o spune sondajul lor mincinos.

    Apreciază

    • saccsiv said, on noiembrie 13, 2014 at 9:29 am

      iustina

      Asa, baga-te repede in turma.

      Apreciază

    • andrei-d said, on noiembrie 13, 2014 at 10:34 am

      iustinaaa,
      Daca cedezi asa usor acum…

      Apreciază

    • andrei-d said, on noiembrie 13, 2014 at 10:45 am

      iustina,
      pune asa problema: indiferent care va iesi presedinte, mai devreme sau mai tarziu VA INDEPLINI LISTA masoneriei! Tu chiar nu ai inteles ca scopul lor nu e ca tu sa votezi LEPRA 1, LEPRA 2, ca tot al lor este, scopul sa SA TE DETERMINE (SA TE SILEASCA) prin Orice Mijloace sa dai ‘semnatura’:
      „DA, eu, Iustina….sunt de acord si vreau de buna voie sa ma conduca LEPRA X. Imi asum aceasta RESPONSABILITATE si timp de 5 ani, eu Iustina…Sunt COMPLICE la tradarea neamului, jefuirea si înrobirea lui!” semnat(votat)! Si asa iti pune pecetea(ŞTAMPILA, DOVADA TRADARII) pe spatele buletinului, si de fiecare data cand spui: vai ce rai sunt, uite ce legi au adoptat si de fiecare data cand te vei ridica impotriva lor(chiar si aici pe blog cum ai fact asta de multe ori), INTAI SA TE UITI PE SPATELE BULETINULUI! Doamne miluieşte!

      Apreciază

    • Radu said, on noiembrie 13, 2014 at 12:45 pm

      Esti proasta ca noaptea nu ai inteles nimic de atata vreme de cand ai descoperit blogul asta…
      De pomana citesti daca nu crezi sau mai bine zis nu vrei sa crezi
      Ori ca votezi ori ca nu e aceeasi chestie oricum nu va fi bine pentru noi indiferent cine e „ales”
      Tot mai credeti ca noi aia mici putem schimba ceva prin vot ???????? daca puteam cu adevarat nu ne mai lasau sa votam

      Mark Twain: „If voting made any difference they wouldn’t let us do it.”
      ” Daca votarea facea vreo diferenta nu ne-ar mai fi lasat sa o facem. „

      Apreciază

      • andrei-d said, on noiembrie 13, 2014 at 3:01 pm

        frate Radu,
        Iustina este sora noastra totusi!

        Apreciază

      • Ionut said, on noiembrie 13, 2014 at 9:32 pm

        Nu e bine, nu e frumos.

        Apreciază

  4. aha said, on noiembrie 13, 2014 at 9:08 am

    ne mai meritam si soarta fratilor. eu nu am gasit unu (repet UNU) care sa zica ca e bine sa se predea religia in scoli. majoritatea imi spun ca eu ma intorc in evul mediu. asta e!
    Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ne pe noi, pacatosii!

    Apreciază

  5. Ionut said, on noiembrie 13, 2014 at 1:38 pm

    Bai, astia de la CCR! Bai, astia platiti din banii nostri cu salarii ce trec de suta de milioane! Bai, astia care stati 9 ani si n-are voie nimeni sa va mute din loc sau sa va ceara socoteala!
    Eu as cam vrea sa-mi declar independenta fata de voi si fata de toate nulitatile care s-au cocotat peste noi si care ne dau lectii. Nu vreti voi sa depuneti o cerere in care sa-mi solicitati sa platesc impozitele fata de statul roman? Si daca imi convine, s-o aprob, daca nu, s-o resping?
    Bai,… desteptilor, care va pricepeti la toate! Sunt convins ca ati invatat matematica, fizica, biologie, chimie, geografie, istorie si ati avut 10 pe linie la toate materiile (altfel n-ati fi ajuns in astfel de functii inalte, care presupun ca se acorda numai in baza competentei si profesionalismului). Daca toate materiile astea sunt utile unui copil, cu cat mai mult ii este util SA INVETE SA FIE OM?

    Apreciază

  6. Ionut said, on noiembrie 13, 2014 at 1:50 pm

    Pana la urma, s-ar putea ca raul sa fie spre bine. Legea legata de predarea religiei sa se intoarca in parlament si sa fie respinsa in totalitate, iar decizia asta sa fie un precedent si pentru cardurile de sanatate.

    Apreciază

  7. gheorghe said, on noiembrie 13, 2014 at 3:55 pm

    Fratilor, prigoana impotriva ortodoxiei este in plina desfasurare. Iata, religia este scoasa din scoli, se doreste indepartarea sfintelor icoane si cruci din unitatile de invatamant si nu numai, BOR este atrasa in lupta electorala sau cel putin se incearca inducerea acestei idei doar ptr ca apoi Biserica, privita ca institutie, sa fie blamata vehement de cei care abia asteapta sa faca acest lucru, rolul si activitatea preotilor sunt luate la misto, cum se zice, in reclame si in emisiuni tv de cea mai joasa speta ptr desacralizarea actului de cult, iar ”ratacirile” unor preoti, ptr ca din pacate exista si asa ceva, sunt mediatizate intens in presa zile in sir. La toate acestea se adauga si pasivitatea BOR cu privire la subiecte de actualitate cum ar fi cardurile de sanatate, cip-uri, vaccinuri etc. ”Bate-voi pastorul si se vor risipi oile turmei”… Sa strangem randurile si sa ramanem tari, fiecare cum si cat putem, iar de vom cadea, sa ne ridicam la loc! Cum spun englezii: Shoulder to shoulder, we stand together!

    Apreciază

  8. cristina said, on noiembrie 15, 2014 at 1:46 am

    Romani,nu va lasati prostiti de slugile sataniste ,care doresc scoaterea orelor de religie din scoli,pentru ca scopul lor este sa va abata de la credinta in Dumnezeu. Azi ei doresc sa scoata religia din scoli,dar maine ei va vor OBLIGA ,sa ingenuncheati in fata Antihristului si va vor insemna cu pecetea lui . Copiii trebuie invatati de mici sa creada in Dumnezeu si sa mearga la biserica ,pt ca aceasta educatie spirituala ii va proteja si le va calauzi pasii pe calea cea dreapta. Daca renuntam si la religia noastra ,inseamna ca neamul romanesc va fi pierdut si o va lua pe un drum fara intoarcere. Doamne,apara-ne de martorii mincinosi si de paganii care vor sa ne distruga credinta !

    Apreciază

  9. iustin33 said, on noiembrie 16, 2014 at 9:20 pm

    http://adevarul.ro/educatie/scoala/dreptul-studia-nu-religia-1_5465269e0d133766a8d63daf/index.html

    ,,Ceea ce s-a întâmplat în presă, mai departe, mi se pare însă de-a dreptul balcanic. Au apărut nişte “oficiali ai CCR” care susţin că decizia răstoarnă situaţia: nu mai fac cerere cei ce nu vor să participe, dar fac cei ce vor. Asta a făcut senzaţie, mai ales pentru cei ostili religiei, care speră să reducă prezenţa şi influenţa orei de religie, bazându-se pe ignoranţa şi inerţia părinţilor care nu s-ar obosi să facă încă o cerere într-o Românie sufocată de birocraţie. Citind cu atenţie comunicatul oficial al CCR, nu am văzut pomenindu-se de o asemenea cerere. Opinia mea este că nici în motivaţie n-ar trebui să se găsească aşa ceva, deoarece CCR s-ar contrazice pe ea însăşi. Căci o astfel de cerere ar însemna, potrivit chiar raţionamentului CCR, o îngrădire a libertăţii de conştiinţă şi a libertăţii credinţelor religioase. Care funcţionează simetric, atât în sensul dreptului de a face religie, cât şi de a nu face religie. Ar fi trist ca CCR să lase senzaţia că eşti liber să fii ateu, dar trebuie să faci cerere pentru a ţi se permite să studiezi religia. N-ar fi tot un abuz, de data asta asupra dreptului constituţional de a studia religia? PS. Unii se joacă de-a Constituţia. Ia să citim de acolo, dacă se poate cu voce tare: „În şcolile de stat, învăţământul religios este organizat şi garantat prin lege.” Art.32, alin. 7.”

    Citeste mai mult: adev.ro/nf0pil

    Apreciază

  10. […] CURTEA CONSTITUTIONALA: Parintii care vor sa isi inscrie copiii la materia RELIGIE trebuie sa depuna… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.