SACCSIV – blog ortodox

STIRILE ZILEI (03.07.2014): Alta hula a homosexualului ELTON JOHN. Ramane cum au stabilit – CARTELE PREPAY DOAR CU BULETINUL. Nicolas Sarkozy retinut pentru ca a primit bani de la … Gadafi. Preotul EUGEN TANASESCU loveste din nou. Un judecator decide ca ii este mai bine unui copil intr-o cresa belgiana decat alaturi de mama lui in Romania

Posted in Uncategorized by saccsiv on iulie 3, 2014

Yahoo: Elton John: Isus ar fi susținut căsătoriile gay

Cântărețul Elton John a declarat că regulile care interzic preoților catolici să se căsătorească și le cer să fie celibatari toată viața sunt „vechi și stupide”. De asemenea, artistul britanic, , care ar dori să se căsătorească anul viitor cu partenerul său, David Furnish, a spus că Isus ar fi susținut căsătoriile gay.

„Dacă Isus ar fi trăit astăzi, cred că ar fi fost de acord (n.r.căsătoriile între gay), nu cred, ca o persoană creștină și prin bunătatea sa de care a dat dovadă, să fi fost împotrivă. În tot ceea ce făcea și spunea era vorba de dragoste, compasiune și iertare și a încercat tot timpul să aducă oamenii împreună, ceea ce și biserca trebuie să facă”, a declarat Elton John pentru Sky News.

Comentariu saccsiv:

   Cititi va rog si:

STARPITURI – Elton John: IISUS ERA HOMOSEXUAL

Antena 3: Documentul oficial emis de Vatican: „Homosexualii nu ar trebui să sufere din cauza prejudecăţilor Bisericii”

În acel text se afirmă că, deşi episcopii catolici continuă să se opună guvernelor care „redefinesc” mariajul prin legalizarea căsătoriilor şi a uniunilor civile între persoanele de acelaşi sex, Biserica catolică trebuie să găsească un echilibru între învăţăturile sale despre familia tradiţională şi „o atitudine respectuoasă, lipsită de prejudecăţi, faţă de persoanele care trăiesc în astfel de uniuni”.

Yahoo: Deputații juriști au decis: Cartelele prepay, doar cu buletinul

Toți cei care folosesc cartele pre-pay vor fi nevoiți să dea datele personale operatorului de telefonie mobilă. Parlamentarii juriști din comisiile Juridică şi de IT din Camera Deputaţilor au votat în favoarea acestei legi, iar proiectul va fi trimis pentru votare în plen. Potrivit ministrului Justiției, Robert Cazanciuc, care a adoptat acest proiect, operatorii de telefonie mobilă trebuie să trimită notificări către toți utilizatorii.

Regula ar urma să se aplice de la 1 ianuarie 2015, altfel „operatorul de telefonie mobilă va sista serviciul până când denunțătorul certelei o va înregistra”. De asemenea, legea îi vizează inclusiv firmele care folosesc cartele pre-pay.

De asemenea, potrivit mediafax.ro, iniţiativa legislativă reglementează şi modalitatea în care se va face conectarea la internet prin intermediul unei reţele wi-fi, acesul urmând a fi permis în baza comunicării numărului de telefon mobil pe care operatorul va trimite un SMS cu un cod de acces.

„În calitate de membru al CSAT, astăzi am adoptat un proiect de lege pentru modificarea şi completarea OUG 111/2011 privind comunicaţile electronice. În ultima şedinţă a CSAT s-a luat decizia de a promova urgent un act normativ pentru prevenirea şi contracararea riscurilor la adresa securităţii naţionale.
Este vorba despre obligaţia deţinătorilor de cartele pre-pay de a le înregistra, de a depune un act de identitate, de asemenea, obligaţii pentru furnizorii de telefonie mobilă”, a declarat ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, la momentul prezentării legii.

Cotidianul: Replică pamflet la adresa şefului NATO. Scrisoare a activiştilor români antifracturare către Putin

Ziare com: Nicolas Sarkozy, retinut pentru trafic de influenta

Masura de ascultare a fostului sef de stat a fost decisa in luna septembrie 2013, intr-o ancheta cu privire la acuzatii de finantare de catre Muammar Gadafi a campaniei din 2007 in urma careia Sarkozy a obtinut victoria in alegerile prezidentiale.
Exista suspiciuni privind o contributie ilegala de 50 de milioane de euro primita de la dictatorul libian pentru campanie.

Preot Eugen Tanasescu: Hristos a fost legionar?!
Nu există religie sau cult care să fie scutită/scutit de pericolul răstălmăcirii şi deformării. Inclusiv noi, ortodocşii, avem câteva grupări care se identifică drept ortodoxe, dar suferă de grave deviaţii de la dreapta credinţă. Printre acestea putem găsi, mai nou, simpatizanţi ai Mişcării Legionare.
Comentariu saccsiv:

   Cititi va rog si:

Pr. Eugen Tanasescu, Directorul Media al Arhiepiscopiei Tomisului: NU VA EXISTA nici SEMNUL FIAREI 666, nici ANTIHRISTUL …

Pr. Eugen Tanasescu este agent. Al vatafilor SISTEMULUI sau direct al diavolului

Bursa: FMI a aprobat confiscarea economiilor populaţiei pentru stabilizarea datoriilor suverane

Gandul: Presa rusă critică dur semnarea Acordului de Asociere între UE şi Republica Moldova: „Este o scavie benevolă”

Adevarul: O româncă nu îşi poate aduce acasă copilul din Belgia pentru că România este considerată „o ţară de mâna a doua”
„Oare un judecător care se respectă poate hotărî că nu este în interesul unui sugar să trăiască cu mama lui în România pentru că România este considerată o ţară de mâna a doua? Un judecător care se respectă poate spune ca interesul copilului este să meargă la creşă şi nu să stea acasă cu mama lui?”, a declarat Lucia R., citată de activenews.ro.
   Comentariu saccsiv:
Bine ca e Belgia o tara de prima mana:

IN ZI DE DUMINICA, regele Belgiei SEMNEAZA legea pentru EUTANASIA COPIILOR …

M-am uitat oleaca la rubrica lor de comentarii. Uitasem cat de multi habauci vorbitori de limba romana bantuie pe net. Iata un exemplu:

pensionarii cu pensie mai mica de 100 de euro de fapt nu sunt pensionari ci paraziti care beneficiaza de furajare gratuita din taxele mele in cazul persoanelor cu handicap acelasi lucru, primesc o pomana si nimic mai mult daca pomana nu e suficienta … ghinion altfel pot pleca la cersit in franta, aia platesc handicapatii
Ziarul Ring: ÎNTÂLNIRI DE GRADUL TREI! „Actele de graţiere” pentru Bercea, date lui Mircea Băsescu la O… ÎNTRUNIRE MASONICĂ?
Yahoo: Tineri căsătoriţi din Pakistan, decapitaţi de familia miresei

 

 

58 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. […] În acel text se afirmă că, deşi episcopii catolici continuă să se opună guvernelor care “redefinesc” mariajul prin legalizarea căsătoriilor şi a uniunilor civile între persoanele de acelaşi sex, Biserica catolică trebuie să găsească un echilibru Citeste mai departe […]

    Apreciază

    • Iacoboaie Radu said, on iulie 3, 2014 at 6:58 pm

      SCOPUL OCULT AL COMUNISMULUI A FOST SĂ NETEZEASCĂ CALEA ECUMENISMULUI!
      Radu Iacoboaie, 3 iulie 2014

          Încă de la bun început aș dori să subliniez faptul că pentru masoneria mondială, comunismul a reprezentat cea mai mare ,,invenție”, proiectul de cea mai mare anvergură pe care l-a conceput, inițiat și aplicat, pentru a îngenunchea popoarele ortodoxe îndeosebi și a înlesni parcursul ecumenismului. Comunismul a reprezentat o treaptă importantă în procesul globalizării, fiind fără îndoială o formă de internaționalism. Exista dacă vă amintiți Internaționala Socialistă, exista lagărul țărilor socialiste (membre ale Tratatului de la Varșovia), precum și sloganul ,,Proletari, din toate țările, uniți-vă!”
          Ce legătură are comunismul cu ecumenismul? Aceasta este chiar tema articolului de față. Studiind istoria comunismului și îndeosebi raportarea comunismului la ortodoxia din România și alte țări ortodoxe, observăm că nu s-a urmărit chiar desființarea fățișă și întrutotul a ortodoxiei. Nu s-au dărâmat toate mănăstirile și bisericile. Nu au fost transformate precum multe din Rusia în depozite, pensiuni, crâșme etc. La noi au fost cazuri mai puține. Dar Nicolae Ceaușescu începuse deja să dărâme unele mănăstiri și biserici. Numai în București sunt circa 20 de lăcașuri sfinte afectate în acest sens.
          Comuniștii au ales nu întâmplător altă cale pentru a desființa ortodoxia: SUBMINAREA DIN INTERIOR A BISERICII ORTODOXE ROMÂNE. Așa se face că sub presiunea puternică a conducerii comuniste, mulți ierarhi, stareți de mănăstiri și preoți parohi au fost aleși cu atenție pe criteriul supunerii necondiționate față de sistemul ateu comunist. Au fost ademeniți cu salarii mari și alte facilități. Alții au devenit șantajabili. Toți aceștia au pactizat cu regimul, conștienți că nu se pot opune regimului și crezând că așa se vor salva mănăstirile și bisericile din fața tăvălugului comunist. Au avut fiecare câte un dosar substanțial la Securitate și au fost monitorizați în permanență. Unii au devenit chiar în fapt colaboratori ai Securității și au dezvăluit până și informații primite la Sfânta Spovedanie, care erau firește strict confidențiale!…
          Așa ne putem explica astăzi cu durere, cum de a fost posibil să ajungă atât de mulți masoni în ierarhia bisericească din România în ciuda restricțiilor și canoanelor Bisericii. Există desigur în vigoare Hotărârea de condamnare din 1937 a organizației francmasoneriei și a ereziei acesteia. La ora actuală, știm cu certitudine că există mulți masoni în instituțiile statului român (dacă li s-a permis să ocupe funcții în justiție ca judecători, procurori, avocați!), cu atât mai mult în cadrul Patriarhiei Române, mitropoliților, arhiepiscopilor și episcopilor, care domină Sfântul Sinod (deoarece pentru masonerie ca organizație subversivă anticreștină era un obiectiv strategic – vezi volumul Marșul distrugătorului). Nu se știe exact în ce măsură sunt prezenți și în rândul preoților, dar cu siguranță sunt destui. Ne dăm seama de apartenența lor îndeosebi după atitudinea pe care o au față de problemele grave care macină ortodoxia, atitudinea față de proliferarea sectelor și ereziilor, ecumenism, actele biometrice, nerespectarea Sfintei Tradiții (a dogmei, Canoanelor și învățăturilor Sfinților Părinți) prin părtășia cu ereticii (întâlniri de curtoazie, rugăciuni în comun etc.).
          De aceea, spunem răspicat că SCOPUL OCULT AL COMUNISMULUI A FOST SĂ NETEZEASCĂ CALEA ECUMENISMULUI! Altfel, masonii nu ar fi avut nici măcar o șansă să includă România în Consiliul Mondial al Bisericilor, nu s-ar fi putut apropia în veci de ortodoxia noastră autentică cu diverse propuneri ecumeniste, într-o țară adânc ancorată în ortodoxie și o adevărată fortăreață a ortodoxiei înainte de anul 1944, când s-a început impunerea cu forța a comunismului sub ocupația armatei sovietice.
          ECUMENISMUL ESTE CU MULT MAI PERICULOS DECÂT COMUNISMUL, pentru că unirea mincinoasă și vicleană pe care o promovează nu înseamnă altceva decât moartea ortodoxiei! Este calul troian pentru a dărâma cetatea puternică a ortodoxiei. Ortodoxia este Biserica lui Hristos, singura credință mântuitoare. La adevărul ortodoxiei (învățăturilor lui Hristos) sunt chemate toate popoarele lumii. Noi nu ne închinăm cu toții aceluiași Dumnezeu! Este un mare neadevăr acela potrivit căruia toți avem același Dumnezeu! Avem toți chipul lui Dumnezeu dar numai cei ce păzesc poruncile Noului Testament și participă la Sfintele Taine ale Bisericii tind spre asemănarea cu El și au nădejdea mântuirii sufletului. La Dumnezeu ajungem numai prin Fiul, prin credința în Hristos. Și stim că Tatăl și Fiul sunt de o ființă și nedespărțiți.
          Ceea ce nu au reușit comuniștii, să smulgă credința din sufletele oamenilor (vezi în prima fază a regimului comunist din România torturarea sălbatică din închisori și exterminarea prin muncă din lagăre a deținuților politici, apoi manifestările diverse care se organizau în zilele de duminică dimineața, pentru a-i împiedica pe creștini să participe la Sfânta Liturghie și multe altele), încearcă pe căi oculte să obțină astăzi ecumeniștii, lupii îmbrăcați în piei de oaie și de care pomenește Sfânta Scriptură. SE URMĂREȘTE LEPĂDAREA DE HRISTOS! Așa cum în țările occidentale și în general, se caută prin toate mijloacele posibile descreștinarea lumii pentru a pregăti terenul apariției antihristului ca împărat al acesteia…
      Ca argumente în plus, pentru cine dorește să se documenteze mai bine, prezint mai jos și celelalte lucrări ale autorului. Unele articole au fost postate deja pe internet pe blogurile saccsiv, națiunea, apologeticum, CREDINȚĂ DREAPTĂ ORTODOXĂ!!!, danielvla, bucovina profundă, Art-emis, Monitorul de Suceava etc. Unele lucrări pot fi găsite accesând pe Google scribd.com radu iacoboaie sau raduiacoboaie și iacoboaieradu.
      Am pus în față lucrarea despre ecumenism și masonerie pentru că se pliază cel mai bine pe subiectul articolului de față.

      DE CE TREBUIE CONDAMNATE ECUMENISMUL ŞI MASONERIA
      Suceava, 2011 (antologie)

      CE SE ÎNTÂMPLĂ ÎN ROMÂNIA?
      Un proces al comunismului, globalizării şi materialismului societăţii de consum’’
      (volum publicat, Ed. Pim, ed.I în 2004 şi ed. a II-a, Iaşi, 2005)

      CINE A FOST CU ADEVĂRAT EMINESCU?
      Suceava, 2007 (antologie)

      OFENSIVA MASONERIEI ŞI ÎMPOTRIVA ORTODOXIEI
      Un răspuns creştin-ortodox la provocările globalizării contemporane
      Suceava, 2007 (antologie în patru volume)

      I. FRAŢI ORTODOCŞI, MĂRTURISIŢI-L CU PUTERE PE HRISTOS, ÎN FAPTĂ ŞI CUVÂNT
      (Invazia neoprotestantismului. Dictatura mascată a Uniunii Europene – o nouă probă
      de credinţă pentru ţările ortodoxe. Naţionalismul în spiritul adevărului)

      II. JERTFA TINERETULUI NAŢIONALIST DIN PERIOADA INTERBELICĂ
      (Confruntarea Masoneriei cu Mişcarea Legionară. Reabilitarea adevărului)

      III. OFENSIVA MATERIALISMULUI ÎMPOTRIVA TINERILOR ŞI FAMILIEI
      (Masoneria mondială şi subminarea creştinismului prin teoriile evoluţioniste
      sau ”filosofia” lui Antihrist. Despre manipularea opiniei publice
      şi tinerilor prin televiziune şi internet)

      IV. NE SALVĂM TRĂIND ORTODOXIA!
      (Apărarea identităţii naţionale şi spirituale. Modele de patriotism.
      Redescoperirea valorilor creştine şi naţionale)

      LUPTAŢI ÎMPOTRIVA SCLAVIEI ELECTRONICE!
      Suceava, 2009 (antologie)

      CUM RĂSPUNDEM NOI PROVOCĂRILOR SATANISTE ALE GLOBALIZĂRII?
      (Dincolo de aşa-zisele «valori» ale civilizaţiei moderne, dincolo de publicitatea ispititoare şi agresivă, dincolo de afirmarea erotismului, violenţei şi perversiunilor ş.a.m.d., se ascunde vrăjmaşul lui Dumnezeu – satanismul)
      Suceava, 2011 (antologie)

      CAPCANE DIABOLICE ALE MASONERIEI
      Piteşti, 2013 (volum de articole nepublicate)

      ADEVĂRUL DESPRE MASONI
      Adevărata faţă a masoneriei. Despre cei ce urăsc de moarte creştinismul (ortodoxia)
      Piteşti, 2013 (sinteza articolelor autorului)

      7 APELURI CĂTRE ROMÂNI
      Piteşti, 2013 (antologie şi comentarii)

      A FOST MASON ALEXANDRU IOAN CUZA?
      Pitești, 2014 (antologie și comentarii)

      · LUPTAŢI ÎMPOTRIVA SCLAVIEI ELECTRONICE!
      Pitești, 2014 (antologie revizuită și adăugită)

      · MASONERIA – ORGANIZAȚIE RELIGIOASĂ ANTICREȘTINĂ
      Pitești, 2014 (antologie revizuită și adăugită)

      · TIMPUL MĂRTURISIRII ADEVĂRULUI!
      Pitești, 2014 (volum de articole publicate)

      Pentru cine dorește să le primească pe toate de la sursă, las adresa mea de e-mail:

      radu.iacoboaie@yahoo.com

      Apreciază

      • Iacoboaie Radu said, on iulie 3, 2014 at 9:10 pm

        ÎNCERC SĂ TRIMIT ARTICOLUL ȘI PE ALTE ADRESE DE E-MAIL ȘI ÎMI APARE ACUM EROARE:

        Your message was not sent
        Suspicious activity was detected on your account. To protect your account and those of our users, your message was not sent. Please follow the guidelines outlined on our help page to resume sending mail.
        We apologize for the inconvenience.

        AM ÎNCERCAT PE GHIDUL ONLINE ȘI NU MERGE. ȘTIE CINEVA CUM SĂ IES DIN ACEASTĂ SITUAȚIE NEPLĂCUTĂ? Antivirusul merge. I-am dat scanare completă. Doamne ajută!

        Apreciază

      • Irina said, on iulie 4, 2014 at 10:58 am

        Ai perfercta dreptate Radu, asa se explica atitudinea PF Daniel fata de Pr Teodot si fata de legionari, de Sfintii inchiorilor, si luarea imediata a atitudinii atunci cand jidanimea i-a cerut-o. Daca ar fi fost de buna credinta patriarhul ar fi sarit in aparea sfintilor si eroilor nostri si nu in apararea iudeo-masonilor. Se observa de la o posta ca Pr Teodot, legionarii nu au fost antisemiti ci antimasonerie, dar cei din deal pur si simplu nu vor sa recunoasca si fac pe prostii interpretand eronat spusele pr Teodot.

        Apreciază

  2. Liliana said, on iulie 3, 2014 at 8:31 am

    Doamne ajuta!
    Asadar,gata cu telefoanele mobile-daca firmele de telefonie sint de acord,pe noi-membrii unei familii intregi-ne-au pierdut de clienti.Daca nu le convine firmelor-ca ele pierd-sa se lupte ca sa se revoce.Si sa ceara si despagubiri.

    Apreciază

    • cca70 said, on iulie 3, 2014 at 7:52 pm

      Excelenta reactie, dar mi-e teama ca vor fi doar cativa cum sunteti voi, si practic pierderea e neglijabila

      Stie cineva daca telefoanele de tip Skype au acelasi regim ca si cartelele GSM ( adica trebuiesc declarate la slugile de jidani datele personale ) ?

      Apreciază

    • Liliana said, on iulie 4, 2014 at 11:31 am

      Pentru cele semnalate de ,,Eu”,
      Acestia sint urmasii lui Stefan cel Mare si Sfint?!Cita batjocura si ura,nepasare impotriva propriei lor tari si popor!…Nimeni nu are nici o reactie?!Nu mai pot sa zic nimic,atit de grea mi se face inima.Si,totusi, trebuie sa-i binecuvintam pe vrajmasi.Doamne,iarta-ma si ajuta-ne!

      Apreciază

      • Liliana said, on iulie 4, 2014 at 12:53 pm

        Acum mi-am dat seama-Pusnicii din Muntii Rarau-Giumalau.De aceea au facut acolo,si nu in alta parte, groapa de gunoi.Sa nu le ajute Dumnezeu!!!

        Apreciază

      • umbraserii said, on iulie 12, 2014 at 1:51 pm

        Liliana, tu binecuvanteaza-i pe vrasmasii tai personali.
        Pe vrasmasii Lui Hristos si ai neamului nu ai voie sa-i binecuvantezi, ca nu cumva sa te afli in pozitia Celui care poate sa ierte, pentru ca El este Domn si Stapan.

        Apreciază

  3. dante said, on iulie 3, 2014 at 9:09 am

    Tovarase Eugen Tanasecu
    Dumneavoastra ati auzit vreodata de Arsenie Papacioc, este de acolo de pe linga Constanta, aproape de tovarasia dumneavoastra, ei acest parinte Arsenie Papacioc, a fost, pe linga un mare duhovnic, si un mare legionar. A facut si puscarie pentru aceasta, si ca el au fost mii de preoti care au impartasit aceelesi idealuri si s-au savirsit in beciurile bolsevice.
    Tovarase Tanasescu, in afara de istoria comunista si de citeva filme cu Sergiu Nicolaescu, ai mai studiat si altceva?
    Stim ca esti pro cip, polic corect, ecumenist si o portavoce a patriarhiei, dar scuza-ma tovarase, nu te ridici decit la gradul de „coada de topor”, cam ceva de genul Eugen Turcanu, cu misiunea de a dezbina si a dinamita o reactie normala si naturala a unui popor supus exterminarii si sclaviei.
    Pe citi arginti lucrezi tovarase, mai multi sau mai putin ca Iuda, cum poti sa sustii ca legionarismul este un filetism, cind deviza de capatii a acestuia era Dumnezeu, cu ajutorul Caruia se crea un OM nou induhovnicit?
    Esti departe tovarase de ceea ce ar trebui sa fii, nu esti decit o unealta a unui sistem, care intr-un moment de timp se poate descotorosi de tine ca de un obiect inutil.
    Iti bati joc gratuit de istoria si jertfa unui popor, care a mucenicit si s-a sfintit prin temnite, ah dar uitasem, pentru tine tovarase nu exista sfinti ai inchisorilor, asa ai primit directiva de la Ciubotea.
    Nu-i nimic, cind o sa vina vremea fiecare o sa fie judacat dupa faptele lui si la acea judecata nu se va mai putea spagui si nici ascunde nimeni, poate acolo o sa te intilnesti cu unii dintre acei legionari si o sa intelegi prea tirziu de care parte a Adevarului te-ai aflat.

    Doamne ajuta!!

    Apreciază

    • Irina said, on iulie 3, 2014 at 10:57 am

      Dante ce rost mai are sa le vorbesti de pr Arsenie Papacioc sau pr Iustin Parvu, cand ei calca in picioare intreaga traditie a Bisericii, si invataturile Sfintilor Parinti, lunad parte la ratacirile ecumenismului. Acesti episcopi care in mare parte sunt foarte avuti, merg in masini de ultimul racnet cu geamuri fumurii, duc o viata destul de luxoasa, si spune-mi cum sa renunte ei la acest confort din cauza unor cipuri, chiar si a pecetii lui Antihrist? Dar ce este mai grav, ca desi sunt orbi, calauzesc pe altii orbiti tot de ei spre rapa in care ei or sa cada. Eu de multe ori ma intreb, sa ma ierte Dumnezeu, daca acesti ierarhi mai cred in Dumnezeu cu adevarat sau si-au facut un job bine platit din statutul lor de episcopi. Of Doamne iarta-ma si va rog nu luati in seama ce am zis, si sa incercam sa nu-i judecam desi este foarte greu pentru ca te crucesti de multe ori de ce auzi din gurile lor, dar sa nu uitam ca avand acest statut de pastori ei sunt prima si cea mai importanta tinta a vrajmasului, pentru ca el actioneaza dupa principiul bate-voi pastorul si se vor risipi oile.

      Iar in ce priveste hula adresata Mantuitorului, vai de el saracul Elton, vai de el, nu-si da seama ce face, nu-si da seama ca se indreapta spre iad in felul acesta, vai de el si de altii ca el. Astfel de oameni trebuiesc mai plansi ca cei dintre ai nostri pe care ii ducem la groapa, pentru ca sunt deja morti pe vecie daca nu-si revin.

      Apreciază

    • Aurora said, on iulie 3, 2014 at 11:01 am

      Foarte bun comment !

      Apreciat de 1 persoană

  4. mihai said, on iulie 3, 2014 at 9:46 am

    elton john, de compatimit, in ceea ce priveste ”biserica” catolica pestele de la cap se impute, si nu in ultimul rind ”parintele” eugen tanasescu nustiu carui dumnezeu se inchina, caci adevaratul DUMNEZEU nustiu cum mai poate rabda ?! iata ca profetiile bibilice se implinesc cu o precizie maxima

    Apreciază

    • Irina said, on iulie 3, 2014 at 11:27 am

      Este foarte dureros cand vezi ca pastorii tai, care ar trebuii sa-ti arate calea spre Dumnezeu fara ocolisuri, tocmai ei sunt aceia care te indreapta spre apostazie si ratacire si spre iad. Ma doare sufletul mai ales cand vad si monahi care ar trebuii sa tina credinta curata si sa lumineze calea spre cer prin rugaciunile si asceza lor, intr-un cuvant prin viata lor asemenea ingerilor, iar ei in schimb impartasesc parerea acestui parinte. Problema este ca de la preoti de mir te mai astepti, pentru ca grijile vietii pe care orice mirean le are le pott inabusi aceste simturi a vremurilor din urma, dar monahii care au lasat toate pentru Dumnezeu si sunt meniti sa ajunga ingeri in trup cum pot ei sa nu vada pericolul. Eu le-as spune acestor preoti gen Tanasescu, daca inainte sa spuna aceste lucruri, au pus genunchiul la rugaciune, si daca s-au rugat cu sinceritate ca Dumnezeu sa le arate daca cumva aceste cipuri sunt bune sau rele. Pe ce se bazeaza ei cand scot aceste afirmatii nu cumva pe mintea si interesele lor? Eu din putinele carti pe care le-am citit am aflat ca revelatia lui Dumnezeu vine numai prin rugaciune fierbinte, prin curatirea de patimi, printr-o viata in Hristos autentica. Dar din pacate clerul nostru in mare parte este influentat de duhul crestinismului apusean care nu mai are vreo legatura cu Biserica lui Hristos, care pune accent pe lumea asta, care a imputinat rugaciunea si care ofera libertatea fiecaruia de a interpreta Biblia dupa cum il taie capul. Ai nostri de la patriarh in jos uita ca in Ortodoxie calea de a primi luminare a la Dumnezeu nu este ratiunea ca in apus ci este aceea de a ne aduna cu totii la post si rugaciune de la vladica la opinca si apoi cum ne va lumina Dumnezeu asa sa fie. Pana la urma cuvantul lor pentru mine nu face doi bani, atata timp cat spre deosebire de ei, parinti cu viata curata, cu rugaciue neincetata, cu semnele martiriului pe trupurile lor care chiar daca sunt foarte putini la numar, dar stiu ca ei sunt casnicii lui Dumnezeu si de la El stiu tot Adevarul. Tot acest rau din lume este pentru ca rugaciunea adevarata a inceput sa scada, si daca rugaciunea scade, cu totii vom fi o prada usoara in mainile celui rau. Este act se poate de evident ca sunt din ce in ce mai putini cei ce se roaga in adevaratul sens al cuvantului.

      Apreciază

  5. Ionut said, on iulie 3, 2014 at 11:45 am

    Am citit un articol despre pr. Eugen Tanasescu. Nu stiu ce sa spun. N-as da cu pietre, in anumite privinte poate avea dreptate (sfarsitul lumii din perspectiva individuala, lucrarea anticrestina cu mintea si cu fapta). In ceea ce priveste nr. fiarei, cred ca nu, totusi. Numarul fiarei exista deja in sigla Comisiei Trilaterale. Dar si mustrarea trebuie facuta cu intelepciune.

    Apreciază

    • Irina said, on iulie 4, 2014 at 10:17 am

      Un parinte spunea ca pana la urma se vor trezi multi dintre preoti si vor marturisi adeavrul. Sa nadajduim…

      Apreciază

      • Iacoboaie Radu said, on iulie 4, 2014 at 6:57 pm

        Când le va ajunge cuțitul la os, cum se spune. Când vor fi realmente scârbiți de inovațiile aduse credinței noastre ortodoxe. A rămas de 2000 de ani neschimbată și vin câțiva rebeli în cârdășie cu dușmanii ortodoxiei și o schimbă, pentru că zic ei – este depășită… trăim în modernitate… vrem unire și nu dezbinare etc etc…

        Apreciază

      • Irina said, on iulie 4, 2014 at 10:35 pm

        Or sa incerece, dar Biserica va ramane neschimbata pana la sfarsitul veacurilor chiar daca se va muta in catacombe si in pustie.

        Apreciază

  6. lastunnegru said, on iulie 3, 2014 at 12:01 pm

    Spune-mi, ce răspuns vei da lui Dumnezeu, tu, care îmbraci zidurile și nu pe oameni?

    http://www.marturieathonita.ro/spune-mi-ce-raspuns-vei-da-lui-dumnezeu-tu-care-imbraci-zidurile-si-nu-pe-oameni/

    Apreciază

  7. lastunnegru said, on iulie 3, 2014 at 12:02 pm

    Nevoinţa iubirii, povestea lui Mihail de Murom – Antonie de Suroj

    http://luminaortodoxiei.com/ro/articole/articole/item/2532-nevoin%C5%A3a-iubirii,-povestea-lui-mihail-de-murom-antonie-de-suroj

    Apreciază

  8. Sorin said, on iulie 3, 2014 at 12:30 pm

    Eugen Tanasescu asta este un om fara frica de Dumnezeu, fara discernamant. Este de plans cand vezi un preot care a trecut de la tacerea satanica la a vorbi aparandu l pe cel rau.
    Trebuie de inceput a se scrie scrisori catre toti intrusii astia .care dezbina din ce in ce mai mult si au sustinatori din ce in ce mai multi.

    Apreciază

  9. Romeo2110 said, on iulie 3, 2014 at 12:36 pm

    >Elton

    A treia ispita din Carantania, a arata fara echivoc faptul ca slava acestei lumi se da celor ce se inchina satanei.
    Blasfemiile si ticalosiile pomovate de multe din vedete – inclusiv cele din Romania – arata limpede ca multora din acesti oameni li se dicteaxza explicit ce trebuie sa spuina sau sa faca, multi fiind inregimentati in masonerie, deci fara posibilitate de intoarcere.

    Asasinarea lui Michael Jakson – precedata de ruinarea economica prin procese de pedofilie – cu presupusa dar nedovedita complicitate a medicului personal, arata ca in momentul in care ai suparat un impresar de talia lui Marcel Avram, trebuie sa plateti un pret mare.

    Multi din oamenii astia poate ar vrea sa iasa din mafie, dar nu mai pot… Decat cu picioarele inainte…

    Apreciază

  10. Ionut said, on iulie 3, 2014 at 12:57 pm

    Fratilor, in timp ce noi ne agitam pe bloguri (mai bine ne-am fi contactat parlamentarii), securistii (de teapa lui Ghita) isi fac de cap prin Parlamentul Romaniei.

    http://adevarul.ro/tech/mobile/legea-prepay-fost-adoptata-an-inregistrati-cartelele-1-ianuarie-2016-1_53b3e9010d133766a812e57f/index.html

    Culmea e ca tocmai un udemerist a incercat sa intarzie adoptarea legii.
    Dar nu e tarziu s-o facem si acum. In primul rand trebuie contactati parlamentarii (direct, telefonic, pe mail) cand se intampla chestii din astea. Si cat mai insistent.
    E cam tarziu si cam dificil, dar e posibil ca un grup de parlamentari sa elaboreze o modificare a legii. Poate cineva mai inteligent si mai informat ne spune si noua de ce a tinut Ghita mortis sa apara o astfel de lege.
    Au mai dat de curand si o infama lege a cimitirelor. Cu amaraciune o spun, stim mai bine ce se intampla in Irak si Ucraina decat ce se intampla in propria noastra tara, cum ne „fac” astia si noi nu reactionam in nici un fel.
    Numai prin insistente sustinute putem sa convingem parlamentarii sa nu mai voteze ca o adunatura de necuvantatoare.
    Evident, legea e o stupizenie atat timp cat in SUA si Japonia, de exemplu, exista telefoane cu fise de la care poti suna anonim (nu stiu daca nu cumva si cartelele valorice Romtelecom se vor supune regimului cartelelor prepay, cred ca nu).
    Nu e suficient si nici productiv sa le scriem cateva injuraturi pe mail. Numai ideile argumentate pot avea succes, ceea ce, din pacate, noi nu am avut in vedere.

    Apreciază

  11. Radu said, on iulie 3, 2014 at 2:26 pm

    Reblogged this on radupopescublog.

    Apreciază

  12. cristi o. said, on iulie 3, 2014 at 3:29 pm

    Aveam 3 mobile la firma (din comoditate, desigur). Pe mine deja m-au pierdut doi operatori de telefonie. Dupa ce am consumat creditul, am lasat cartelele sa expire de la sine. La fel voi proceda si cu ultimul. Am ramas singurul din familie cu telefon mobil. Mai am niste amici, colegi de breasla, care au procedat intr-un mod similar. Doar unul mai detine mobil din motive de serviciu dar s-a scarbit repede de toata povestea. Cu internetul, ce sa zic, am fost plecat la munca in strainatate si niste ani n-am avut deloc internet si mobil. Nici macar un PC ordinar. Am folosit tel. publice. Si, ce sa vezi, n-am luat-o razna, ba mai mult, m-am intors in tara mai relaxat. Asa ca voi scoate bucuros „sarma” din priza cand va fi cazul de „inmatriculare” a PC-ului (idiotenie mai mare n-am auzit). Poate asa voi comunica mai des pe calea rugaciunii cu cei apropiati si nu numai. Asa cum au trait bunicii fara electronica avansata (erau mai sanatosi mintal si mai bine informati decat unii dintre noi, credeti-ma), se poate trai bine-merci. Omul, in mod cert, n-a fost creat de Dumnezeu cu cipuri in piele, sarme in nas, casti in urechi, electrozi pe creier si baterii in buzunar… Atat timp cat mai putem alege liber, e bine sa refuzam „binefacerile” sistemului satanist global, chiar daca ne scade simtitor confortul. Intr-un final, s-ar putea sa ne forteze pe toti sa ne supunem, dar atunci se cheama martiraj daca rezistam pana la capat…

    Apreciază

    • Irina said, on iulie 4, 2014 at 10:50 am

      Ai dreptate Cristi si eu as renunta bucuroasa la aceste tehnici, singurul lucru care ma retine este faptul ca nu am sa mai pot atunci cand sunt in vreo ispita sa vorbesc cu duhovnicul meu.

      Apreciază

  13. gbogdanmihai said, on iulie 3, 2014 at 3:58 pm

    http://www.efemeride.ro/prezicatori-si-profetii-infricosatoare-despre-razboaie-si-dezastre-de-proportii-hildegard-von-bingen http://www.efemeride.ro/prezicatori-si-profetii-infricosatoare-despre-razboaie-si-dezastre-de-proportii-alois-irlmaier http://www.efemeride.ro/profetii-incredibile-despre-al-treilea-razboi-mondial

    Saccsiv te-as ruga daca se poate sa citesti acele profetii in ciuda faptului ca sunt spuse de o maica catolica sau acel german.Maica benedictina vorbeste de o cometa care va lovi,ma gandesc eu Oceanul Pacific,mai exact intre Japonia si coasta de vest a Americii de nord,despre aceasta cometa se vorbeste si in Biblie.Crezi ca se poate sa unim aceste profetii cronologic ?la fel si cele ale Sfintilor Parinti. Multumesc.Doamne ajuta!

    Apreciază

    • saccsiv said, on iulie 3, 2014 at 6:09 pm

      gbogdanmihai

      Nu stiu daca voi citi, dar in mod sigur nu avem ce uni cu orice venit de la eretici.

      Apreciază

      • gbogdanmihai said, on iulie 3, 2014 at 6:15 pm

        Cu siguranta!doar ca sunt unele lucruri care se potrivesc cu ce spun ei.ultimul link contine o profetie Ortodoxa.

        Apreciază

  14. Nicu A said, on iulie 3, 2014 at 4:00 pm

    Scandalul „Bercea-Băsescu” pune pe jar MASONERIA! DEZVĂLUIRI INCENDIARE din interiorul templului masonic

    Acest articol este proprietatea Ring Media Group şi este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare integrală sau parţială a conţinutului se poate face doar cu citarea sursei, astfel: pentru publicaţiile tipărite – Ziarul „ring”, iar pentru publicaţiile online – http://www.ziarulring.ro/stiri/eveniment/240090/2014/Scandalul-Bercea-Basescu-pune-pe-jar-MASONERIA-DEZVALUIRI-INCENDIARE-din-interiorul-templului-masonic?utm_source=antena3.ro&utm_campaign=IntactMG&utm_medium=web

    Apreciază

  15. cca70 said, on iulie 3, 2014 at 4:19 pm

    Vad ca tot mai multi preoti si ierarhi tradeaza Ortodoxia
    Propun intocmirea unei liste aici pe blog si actualizarea ei permaneta cu cei ce au tradat credinta noastra

    Modelul e simplu, gen tabel:

    Nume…… Prenume ……Parohie( din orasul cutare)…si Rang ( in cazul ierarhilor)
    Un preot sau ierarh poate aprea pe tabel doar daca exista dovezi ( mai multi martori , vazut, auzit cum respectivul este Pro ecumenism sau chiar mason)

    In felul acesta noi cei din popor vom sti la cine sa mergem sa ne spovedim, Impartasim, si de cuvantul cui sa ascultam

    voi ce ziceti? astept parerea voastra

    Apreciază

  16. John of România said, on iulie 3, 2014 at 5:02 pm

    Foarte tare, la 1939, Parintele Dumitru Staniloae scria despre Kalergi si Statele Unite ale Europei:

    http://www.ziaristionline.ro/2014/07/03/parintele-dumitru-staniloae-in-1939-statele-unite-ale-europei/

    Apreciază

    • John of România said, on iulie 3, 2014 at 5:04 pm

      (…)…Numai incadrarea tuturor statelor europene intr-un singur organism politic ar inlatura posibilitatea razboaielor in viitor si epuizarea popoarelor in cheltuielile fara margini pentru inarmare.
      Formula a fost lansata prima data pe la 1928 de Cudenhove-Kalergi, un cunoscut francmason vienez.
      Dar ideea este, in generalitatea ei, in intelesul nu atat de organizatie unitara a Europei, ci de infratire intre oameni, de origine crestina. Unitatea cat mai stransa si mai armonioasa intre oameni face parte integranta din orice vis frumos inchinat fericirii viitoare a omenirii. Nimenea nu-si poate cugeta paradisul, fie ca-l crede realizabil pe pamant, fie ca-l amana pentru viata de dincolo de moarte, fara sa vada in el un lucru dintre cele mai esentiale, fratia intima dintre oameni, pacea, ingaduinta, armonia, lipsa dezbinarilor, a certurilor si luptelor. Ideea este cat se poate de nobila si de crestina. Si ca tot ce e nobil si crestin, ca tot ce poate contribui la usurarea greutatilor vietii omenesti, ea trebuie sa formeze o tinta scumpa de urmarit pentru stradaniile tuturor oamenilor de bine, chiar daca, cugetand lucid, ne dam seama ca nu va putea fi niciodata infaptuita integral atata vreme cat traim pe pamant. Un crestin bun, tot ce asteapta de la viata viitoare, urmareste sa obtina macar ca o arvuna inca din viata aceasta….(…)

      Apreciază

      • Irina said, on iulie 4, 2014 at 11:13 am

        Cuvinte amagitoare, pentru ca numai diavolul este cel ce da solutii doar pentru bunastarea pe acest pamant, si-i insufleteste pe oameni sa se gandeasca doar la cele lumeste si astfel sa-i faca sa uite de cele traiesti. Asa timpul trece si cand vine moartea se constat ca lumea asta este praf si cenusa, dar se constat prea tarziu dupa ce toate energiile oamenilor au fost canalizate spre traiul bun si (ne) fericit de pe pamant.

        Apreciază

  17. marian said, on iulie 3, 2014 at 5:46 pm

    Sa ii ierte si sa ii odihneasca Dumnezeu!
    Au murit ca niste pui striviti.
    Doamne!

    Apreciază

  18. Giovanni Onika said, on iulie 3, 2014 at 8:01 pm

    Desteptati-va romanii !!!!
    Radu Pietreanu recita o poezie dureros de adevarata :

    Doamne ajuta-ne si ne iarta !

    Apreciază

    • Ionut said, on iulie 4, 2014 at 9:06 am

      Tulburator si adevarat! Daca n-ar fi cuprins si referiri la zilele noastre, as fi zis ca e scrisa de Eminescu.

      Apreciază

  19. ortodox roman said, on iulie 3, 2014 at 8:22 pm

    raspuns pentru ierarhii tradatori ai ortodoxiei, care doar ameninta slujitorii si monahii ortodoxiei patristice:

    Romanii s-au desteptat! Prin faptul ca majoritatea ierarhilor si preotilor nu mai sunt exemple ale Adevarului, romanii au inteles faptul ca sunt escrocati de impostori si ipocriti…

    NICIUN SLUJITOR NU POATE DEVENI MIREAN, CAT VA TINE LUMEA ACEASTA!

    Pedeapsa cea mai grava pe care o poate primi clericul este caterisirea.
    Trebuie stiut ca o persoana poate sa ocupe o pozitie de slujitor bisericesc prin doua acte:
    – o Taina, Hirotonia, prin care i se da persoanei respective harul pentru treapta in care este
    hirotonit
    – si un act juridic.

    Daca ne intrebam de ce si de un act juridic, raspunsul e simplu.
    Prin acest act se acorda indreptatirea exercitarii puterii bisericesti, intr-o anumita unitate
    teritoriala.
    Daca cineva are numai hirotonia, el poate savarsi in mod valid lucrurile care revin treptei lui
    ierarhice, insa, aceste lucrari sunt ilegale pentru ca nu are autorizatie legala de a le face.
    S-a spus ca atunci cand o persoana este indepartata din cler, vorbim doar de un act juridic.
    Iar caterisirea fiind un act juridic, ea nu va putea sa anuleze decat ceea ce s-a acordat tot
    printr-un act juridic.

    ORICE ARHIEREU ESTE IN DEPLINATATEA HARULUI SI ORICE ARHIEREU ESTE BISERICA INTREGA DE ACEEA, TOT CE LEAGA UN ARHIEREU, DEZLEAGA UN ALTUL ASA CUM TOT CE LEAGA UN PREOT, DEZLEAGA ALT ARHIEREU SAU PREOT! NICIUN ROMAN NU RECUNOASTE FUNCTIA ADMINISTRATIVA DE PATRIARH, CI DOAR PE CEA DE ARHIEREU! REVENITI-VA, SI FITI EXEMPLE VOI INSIVA MAI INTAI, CA ACEASTA SA INSEMNE BINECUVANTAREA SAU PEDEPSIREA CUIVA!

    Apreciază

  20. ortodox roman said, on iulie 3, 2014 at 8:29 pm

    ”Nu te teme turma mica” are sa insemne doar un arhiereu roman-posibil caterisit-, o mana de preoti si o mana de credinciosi romani. Sa ne obisnuim cu acest adevar!

    Apreciază

    • ortodox roman said, on iulie 3, 2014 at 9:17 pm

      Dementii, nu stiu ca daca preotul vrea sa faca Trupul si Sangele lui Hristos din mamaliga si clor, nu doreste Sfantul Duh transformarea acestora… Asa si cu femeia preot. O pune dracu pe ea sa ceara hirotonie…

      Apreciază

    • geo said, on iulie 6, 2014 at 3:05 pm

      a fost clar ca lumina zilei ca asta a si fost moitivul…Gadhaffi ii daduse o suma mare de bani lui sarko pentru nu stiu ce afaceri ale serviciilor secrete libiene iar sarko avea navoie de bani pentru campania electorala…au scris foarte multe detalii la vremea respectiva majoritatea ziarelor…si uite asa din dorinta nebuna de a fi sef s-a distrus o Tara…inca una…

      Apreciază

  21. Aurora said, on iulie 3, 2014 at 10:53 pm

    Fratilor, este grav, grav de tot ! Se intampla lucruri grave la intrunirile preotilor. Sunt chemati periodic sa le spele creierele niste cozi de topor ! Ecumenismul a atins cote alarmante ! Preotii sunt ingroziti de ceea ce li se cere… Daca lucrurile merg in ritmul asta, in cativa ani (e mult spus !) nu vom mai putea vorbi de ortodoxie la noi in tara si cu greu vom mai gasi un preot ortodox. Se pune la cale vanzarea Ortodoxiei !
    Noi trebuie sa ne rugam, dar nu e de ajuns. Trebuie sa ne miscam putin spre Deal si sa-i spunem Lupului sa plece de acolo. Nu mai trebuie sa toleram asa ceva ! De cand a venit el se intampla numai uraciuni ! Popor roman , cat vei mai rabda ? Ai rabdat biruri peste biruri, te-au furat la facturi, la impozite, la banci, prin dobanzi naucitoare, pana ti-ai pierdut casa, la spital, cand l-au deschis pe taica-tu si l-au inchis la loc, dar banii nu ti i-au mai dat inapoi domnul profesor si stafful lui de banditi, te-au furat si mintit toti politicienii cand te-au convins sa le dai votul si cand s-au plimbat apoi pe banii tai cu gondola, cu aeronava, cu limuzina si s-au bronzat la Miami cand tu mureai de frig si de foame. Ai rabdat multe samavolnicii si n-ai facut o data galagie, dar vei rabda sa-ti umble DUZINA DE TICALOSI SI LA CREDINTA ? Atat mai ai si tu bun, un strop de credinta . Vrei sa ti-o modifice si pe aceea ? Cum poti tu sa stai linistit cand dihorii natiei vor schingiui cuvinte din sfintele slujbe ? E ca si cum statul/stapan ar veni intr-o zi cu hotararea sa-i puna copilului tau doua urechi de magar , desi e mult mai grav de atat. Cum te-ai simti sa-ti vezi copilul TRANSFORMAT ? Dar credinta cum o vei accepta SCHIMBATA ?

    Apreciază

    • Iacoboaie Radu said, on iulie 4, 2014 at 6:50 pm

      Un comentariu foarte bun din care reiese râvna pentru ortodoxie. Noi nu luptăm împotriva stăpânirii, ci pentru păstrarea adevărului, pentru întărirea mănăstirii Petru Vodă (nu pentru ceea ce dorește Patriarhia Română). Dacă aveți cunoștință dintre frățiile voastre de la preoți despre textele noi care modifică textul liturgic, semnalați urgent vă rog. Atunci vom merge în număr mare să protestăm în fața Patriarhiei.

      POPORUL ROMÂN A LUPTAT MEREU PENTRU A-ȘI PĂSTRA CREDINȚA ORTODOXĂ NEALTERATĂ ȘI IDENTITATEA. NOI CE FACEM FRAȚILOR? AM OBOSIT CUMVA, SUNTEM COMOZI SAU NU NE MAI PASĂ?

      JOS ECUMENISMUL! JOS COMUNISMUL!

      Apreciază

    • Aurora said, on iulie 4, 2014 at 11:04 am

      Iones, nu vreau sa gresesc, dar simt un iz catolic in acesta rugaciune. Voi ce parere aveti ? In Ortodoxie noi nu prea spunem „Fecioara Maria”, ci mai mult Prea Sfanta Nascatoare de Dumnezeu sau Prea Curata sau simplu, Maica Domnului. Plus enuntarea problemelor mi se pare aggiornamentata si folosirea cuvantului „divin” in loc de „dumnezeiesc” si Isus in loc de Iisus… nu mi se pare ceva ortodox.

      Apreciază

      • Iacoboaie Radu said, on iulie 4, 2014 at 6:59 pm

        Așa cred și eu. Este evident.

        Apreciază

  22. Iones said, on iulie 4, 2014 at 1:29 am

    Unda verde pentru biserici in spatiul virtual: Nu ne mai putem permite o activitate anemica

    Sinodul Mitropolitan al Mitropoliei Clujului, Maramuresului si Salajului propune ca bisericile sa-si faca site-uri, care sa fie actualizate si sa aiba un design atractiv, astfel incat sa vina intampinarea credinciosilor si stilului lor de viata modern.

    Biserica dispune in acest moment de un trust media, dar acesta nu poate realiza singur sarcina misionara sau reactia de raspuns la violenta limbajului bolovanos si subtilei manipulari in numele unei asa-zise modernizari spirituale.

    Trebuie incurajate si sprijinite, astfel, toate unitatile bisericesti sa dezvolte site-uri oficiale, actualizate continuu si construite in asa fel incat sa devina atractive si interesante, realizand un dialog pe problemele cu care se confrunta astazi mai ales tinerii, construindu-se un spatiu de expresie viu si adecvat misiunii Bisericii noastre”, se arata intr-un comunicat de presa al Mitropoliei Clujului, Maramuresului si Salajului, conform Mediafax.

    In comunicatul intitulat „Ortodoxia transilvana in confruntare cu secularismul de azi”, se marata ca „Nu trebuie sa ramanem indiferenti la aceste dezvoltari ale societatii si tehnicii, Biserica trebuie sa mearga acolo unde este nevoie de ea, acolo unde merg oamenii, chiar daca este vorba de spatiul virtual”.

    Se mentioneaza ca „retelele de socializare au devenit de cele mai multe ori un refugiu pentru oameni tot mai insingurati, oameni care cauta o artificiala apartenenta sociala sau spirituala”, asa ca o astfel de masura se impune.

    In plus, reprezentantii Mitropoliei Clujului atrag atentia asupra faptului ca societatea a devenit tot mai vulnerabila la manipularea prim mass-media, mai ales din ratiuni de rating, „canalele comerciale mediatizand excesiv probleme ale Ortodoxiei care pot da o imaginea deformata Bisericii sau slujitorilor ei”.

    „Nu ne putem limita la o slujire liturgica in biserica”

    „Cu toate realizarile frumoase, atat pe taram duhovnicesc, cat si edilitar, filantropic si cultural, se constata nevoia dinamizarii activitatii preotilor si consiliilor parohiale in multe parohii. Dinamica vietii sociale fiind una alerta, nu ne putem limita la o slujire liturgica in biserica, ci trebuie sa iesim intru intampinarea nevoilor oamenilor.

    Mijloacele de misiune sa fie cele adecvate vremurilor, folosindu-ne de tehnica moderna. Nu ne mai putem permite o activitate anemica”, se mai mentioneaza in comunicat.

    http://www.ziare.com/social/religie/unda-verde-pentru-biserici-in-spatiul-virtual-nu-ne-mai-putem-permite-o-activitate-anemica-1309158

    Apreciază

  23. Aurora said, on iulie 4, 2014 at 11:06 am

    Scuze, am vrut sa ma adresez lui Set, nu lui Iones.

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.