SACCSIV – blog ortodox

IN ZI DE DUMINICA, regele Belgiei SEMNEAZA legea pentru EUTANASIA COPIILOR …

Posted in EUTANASIE by saccsiv on martie 4, 2014

   Va amintiti?

E bine ca exista iadul. EUTANASIEREA COPIILOR permisa in Belgia

Mai trebuia semnatura regelui …

   Si iata ce putem citi in articolul Children’s euthanasia bill signed by Belgium king:

Proiectul de lege pentru eutanasia copiilor semnat de regele Belgiei

Regele Belgiei a semnat un proiect de lege controversat, care va permite copiilor cu boli cronice să fie eutanasiaţi, declară mass-media locală. Proiectul de lege, în timp ce e contestat pe scară largă de grupurile religioase, este puternic susţinut de public.
Ziarele belgiene au raportat că regele Filip a semnat proiectul de lege validându-l duminică, ignorând săptămâni în care s-a speculat dacă va aproba legea pe fondul opoziției puternice din partea organizațiilor catolice din intreaga Europă.
Legislația, care acordă copiilor dreptul de a solicita eutanasia în cazul în care aceştia sunt “în mare durere”, și nu există nici un tratament disponibil, face ca Belgia să devină prima țară din lume în care vârsta copilului nu este luată în considerare. O legislație similară există și în Olanda, chiar dacă doar pentru copiii cu vârsta de peste 12 ani. În ambele țări, pentru aceşti copii e necesar acordul părinţilor, doctorilor şi psihiatrilor.
Biserica Catolică belgiană se opune legii, descriind-o ca fiind un “pas prea departe.” Catolicii europeni de asemenea au cerut regelui printr-o petiţie să-şi exercite dreptul de veto în privinţa proiectului de lege.
La sfârșitul lunii februarie, un lobby conservator spaniol a furnizat mai mult de 200,000 de semnături regelui Filip la Bruxelles, cerându-i să nu semneze proiectul de lege. Unul dintre organizatorii petiției, Alvaro Zulueta, susţine că mai mult de 5.000 de semnături au venit din partea belgienilor îngrijorati, deşi italienii au format cel mai mare număr de respondenți, a raportat AFP.
Deși semnătura regelui Filip a fost necesară din punct de vedere tehnic pentru ca proiectul de lege să fie validat, ar fi fost extrem de neobişnuit pentru un monarh constituţional să nu aprobe legislaţia.
Proiectul de lege a trecut de Camera Reprezentanților din Belgia cu 86 pentru – 44 împotrivă și 12 abțineri la 13 februarie, ca urmare a aprobării şi de către Senat, în decembrie anul trecut. Unii parlamentari au contestat puternic proiectul de lege, care a fost propus de Partidul Socialist de guvernământ. Proiectul de lege a fost contestat de către Partidul Creștin Democrat și partidele flamande, care au amenințat anterior că vor duce propunerea în fața Curții Europene a Drepturilor Omului.
Belgia a devenit a doua țară din lume după ţara vecină, Olanda, în a legaliza eutanasia, ca urmare a Legii belgiene privind eutanasia din 2002.
Din acel moment, numărul de cazuri de eutanasie raportate în Belgia a ajuns la 1400 pe an.
Criticii spun că s-a schimbat fundamental societatea belgiană. Într-un caz, în decembrie 2012, medicii au anunțat că au eutanasiat doi gemeni identici surzi în vârstă de 45 de ani, care erau pe cale să orbească şi ajunseseră să creadă că nu mai aveau niciun motiv să trăiască.
Criticii au spus că cei doi frati nu erau bolnavi în stare terminală și nici nu sufereau fizic şi au căutat timp de doi ani înainte să găsească doctori care să efectueze procedura. În conformitate cu Bioedge, un medic de la spitalul local a spus: “nu cred că la acest lucru s-a referit legislația cu privire la „ suferință insuportabilă. ”
Într-un alt caz, o femeie în vârstă de 44 de ani, cu anorexie nervoasă cronică, a fost eutanasiată. O femeie în vârstă de 64 de ani care suferea de depresie cronică a fost de asemenea eutanasiată, fără ca rudele ei să fie informate. Medicii implicați au susținut că aceste cazuri au fost excepționale, spunând că toate obligațiile legale au fost îndeplinite.
În ciuda multor cazuri extreme, care au atras atenția mass-mediei la nivel mondial, un sondaj de opinie recent a constatat anterior că 75 % dintre belgieni au susținut măsura eutanasiei la copii.

 

Tagged with: , ,

19 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Mihai said, on martie 5, 2014 at 2:08 am

  Doamne ajuta ! Un Post cu folos va doresc tuturor.
  Am gasit din intamplare pe net scrisoarea Parintelui ELPIDIE din 20-02-2014 catre fii sai duhovnicesti , in care ne anunta ce grozavii urmeza sa induram. Este postata pe un site in care mai apar postate foarte multe predici ale Parintelui . Ar fii foarte util daca cineva dintre voi ar putea traduce din greaca , fiindca cu „google translate” abia reusesti sa-ti faci o idee vaga.
  Voi aveati idee ca Parintele Elpidie este atat de activ in ultimele luni (ma refer mei ales la avertismentele pe care le emite) ?
  Iata link-ul :http://monopatiagapis.blogspot.gr/2014/03/blog-post_1.html
  Frate Vasile , ce parere ai ? Eu ma gandesc ca mérita urmarit cuvantul Parintelui Elpidie , ca doar despre el zicea Parintele Iustin ca este un „far calauzitor al Ortodoxiei” (in unul din ultimele interviuri publicat in „Atitudini” ).

  Apreciază

 2. Romeo said, on martie 5, 2014 at 6:11 am

  Off topic: JUSTITIA ROMANA
  Ieri s-a dat verdictul final in „dosarul transferurilor”. Probabil ca toti inculpatii au ajuns acolo unde le era locul (posibil cu mici exceceptii).
  1. In competitia pt sefia FRF Gica Popescu preferatul fostilor „national-comunisti” – se lupta cu reprezentantii media-pro („nulitati perfecte in managementul fotbalului” Mircea Sandu, Dumitru Dragomir).
  Scopul demagogilor media-pro este distrugerea sau controlul autoritar din ce a mai ramas in fotbal. Condamnarea lui Gica Popescu, chiar in preziua alegerilor FRF, cand nu mai exista alternative din partea fostilor, arata PUTEREA JUSTITIEI de a interveni la comanda (in favoarea candidatilor sustinuti pe fata de Sport.ro -media-pro).
  Gica Popescu putea ci condamnat acum o luna sau oricand in ultimii 2-3 ani.
  CONDAMNAREA IN MOD PREMEDITAT S-A PRODUS PT A INFLUENTA ALEGERILE INTR-UN ORGANISM NEGUVENAMENTAL CU IMPACT SEMNIFICATIV IN OPINIA PUBLICA !

  2. Acum 10 – 20 de ani justitia era „toleranta” cu evazionistii. Pt ca erau alti oameni acolo.
  Ca numar de ani de condamnare, cei din „lotul transferurilor” depasesc ca numar de ani, pe cei din „dosarul transformatorul” sau pe cei din FNI (locurile 2-3); prejudiciul fiind mult – mult mai mic (12 milioane de dolari).

  Justitia de azi, nu pedepseste p cei care au jefuit Romania, ci mai curand pe cei care nu sunt „in noul sistem”.
  Justitia de azi SE IMPLICA MUT MAI ENERGIC IN STABILIRA FUNCTIILOR IMPORTANTE IN STATUL ROMAN.
  SI NU IN FAVOAREA ROMANILOR !

  PS IN JUSTITIE, LA VARF, UNDE ARE LOC DECIZIA FINALA – MASONERIA SI-A INTARIT PREZENTA !

  Apreciază

  • adrian said, on martie 5, 2014 at 12:49 pm

   „Prejudiciul” inseamna bani pentru o campanie electorala. La Craciun ar putea sa fie liberi.

   Apreciază

 3. Romeo said, on martie 5, 2014 at 6:13 am

  DUPA PRESEDINTE JUCATOR AVEM SI JUSTITIE JUCATOARE !

  Apreciază

 4. adrian said, on martie 5, 2014 at 6:40 am

  Oamenii astia sint nebuni. Au inceput cu indoitura bananei, au continuat cu litrajul rezervorului de apa de la veceu, au ajuns la asasinarea copiilor.

  Apreciază

 5. […] Iata comentariul cititorului Mihai postat la articolul IN ZI DE DUMINICA, regele Belgiei SEMNEAZA legea pentru EUTANASIA COPIILOR …: […]

  Apreciază

 6. Klontz said, on martie 5, 2014 at 9:28 am

  Imi amintesc ca in anii 90, regele Baudouin al Belgiei, unchiul actualului, care era catolic practicant, a intrat intr-un fel de greva regala pe o scurta perioada si nu a semnat o lege care permitea avortul. Nu mai tin minte bine detaliile, dar se poate verifica. Ce diferenta, de atunci pana la actualul rege care semneaza ceva monstruos ! De altfel sa nu ne miram, probabil este un mare mason si acesta, in curand isi vor da jos si crucile de pe coroane ca sa nu „jigneasca” pe cei de alte confesiuni si „orientari”. Amnul trecut regina Angliei a promulgat legea care permite casatoriile homosexuale, desi avea dreptul constitutional de veto.
  Consider ca dupa astfel de atitudini, acesti monarhi nu mai au nicio legitimitate si nu mai sunt „unsii lui Dumnezeu” ci au trecut de partea satanei.

  Apreciat de 1 persoană

 7. Mariuca said, on martie 5, 2014 at 3:12 pm

  actualul rege Filip este profetit , va avea un rol important in al treilea razboi mondial.

  Apreciază

 8. valentin said, on iunie 4, 2014 at 7:49 pm

  intr-o zi o sa intre in iad oamenii care fac asa ceva

  Apreciază

 9. clement said, on iunie 4, 2014 at 9:38 pm

  In urma cu cateva zile, federatia medicilor urgentisti din Balgia, a protestat impotriva hotararii regale semnate de regele Philip, ce stipuleaza ca pacientii minori admisi in serviciile de urgenta nu vor mai beneficia de serviciile de terapie intensiva ( mentinere in viata, reanimare), decat in mod exceptional.
  Va imaginati deci ca aceasta lege se aplica tuturor copiilor internati in spitalele belgiene, in urgenta , indiferent de nationalitate.
  Vreau sa cred ca potopul de functionari romani atasati pe langa institutiile europene vor pricepe, in sfarsit, ca obedienta oarba fata de molosoidul comunitar ii poate afecta personal. Pasapoartele diplomatice pentru care si-au vandut conationalii si sufletul, nu le acorda privilegii in fata hotararilor regale, in capitala Europei.
  Multi din copiii acestora traiesc si invata in Belgia si deci, sunt expusi acelorasi primejdii, cu copiii belgienilor.
  In ultimii ani am inteles si noi, romanii, ca monarhia nu mai reprezinta o chezasie a normalitatii.
  Primele tari care au legiferat in Europa, casatoriile intre homosexuali, dreptul acestora de a infia, eutanasia, au fost cele conduse de monarhi. Noile capete incoronate vor desavarsi, pare-se, raul inceput de predecesorii lor.
  Mai, mai ca incepem sa ne indoim ca acestia ar fi unsii lui Dumnezeu…

  Apreciază

 10. George said, on iunie 11, 2014 at 3:04 pm

  on topic

  Apreciază

 11. […] IN ZI DE DUMINICA, regele Belgiei SEMNEAZA legea pentru EUTANASIA COPIILOR … […]

  Apreciază

 12. […] IN ZI DE DUMINICA, regele Belgiei SEMNEAZA legea pentru EUTANASIA COPIILOR … […]

  Apreciază

 13. […] IN ZI DE DUMINICA, regele Belgiei SEMNEAZA legea pentru EUTANASIA COPIILOR … […]

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: