SACCSIV – blog ortodox

14 ianuarie 2009 – 2014: Cinci ani de la APELUL Parintelui Justin impotriva actelor cu cip

Posted in Iustin Parvu by saccsiv on februarie 15, 2014

   Preiau integral articolul fratelui Apologeticum 14 ianuarie 2009 – 2014: Cinci ani de la APELUL Părintelui Justin împotriva actelor cu cip – apel ce a lovit puternic în oculta mondială:

Despre necesitatea împotrivirii actelor electronice

Când am spus că se pierde Harul lui Dumnezeu, nu m-am gândit la o părăsire a noastră, fiinţială. Ci este mai mult o răcire în raporturile noastre cu Dumnezeu. Răcirea aceasta, într-adevăr, dacă se perpetuează în viaţa omului,poate duce la o pierdere mai mare a Harului.Cu cât sunt mai învechiţi în răutăţi şi în compromisuri nepocăite, cu atât şi posibilitatea ridicării este mai anevoioasă, şi uneori aproape imposibilă. Păi diavolul de ce nu mai poate să se pocăiască şi să redevină înger de lumină? Pentru că el este învechit în răutăţi, a uitat frumuseţea Dumnezeirii, a uitat gustul Harului. Aşa şi omul, dacă persistă în răutăţi, Dum­nezeu îi poate lua darul de a se ridica, darul de a tânji după Dumnezeire. Adevăratul creştin conştientizează că tot darul de Sus este şi pentru aceasta este foarte atent cum merge pe drumul mântuirii, astfel încât să nu supere câtuşi de puţin Harul Domnului, prin care viază. Adevăratul creştin se teme în fiecare clipă să nu cadă câtuşi de puţin, prin gând, nu doar prin faptă. Am zis doar că acest cip nu este lepădarea finală prin pecetea Fiarei, 666Acest cip este premergător peceţii antihristice.

Ce creştin adevărat poate să se însemneze cu pecetea înaintemergătorului lui antihrist?Creştinul adevărat ştie că la cea mai mică lepădare îl părăseşte harul lui Dumne­zeu, şi cu cât este mai sporit, cu atât simte această părăsire pe pielea lui. Mă minunez când aud despre preoţi şi monahi sihaştri, spunând că nu reprezintă niciun pericol acest cip. Mai bine ar tăcea. Călugării, mai cu seamă, sunt aceia care renunţă la toate cele lumeşti şi acced spre cea mai înaltă treaptă a desăvârşirii. Călugărilor, ca asceţi trezvitori, nu li se permite să facă nici măcar compromisuri mici, dar astfel de devieri? Avem o responsabilitate mare, pentru că lumea ne vede pe noi, monahii, ca pe nişte modele, vase alese ale Duhului Sfânt. Dar tot aşa şi creştinii – au datoria de a lu­mina prin vieţuirea lor popoarele neortodoxe. Altceva este să accepte cipul cineva care nu a trăit într-un mediu ortodox, ci a fost crescut într-o mentalitate occidentală sau needucat defel, şi altfel i se socoteşte unuia care cunoaşte prorociile şi a fost crescut în Tradiţia Ortodoxă. Dacă noi, creştinii, nu vom lupta împotriva compromisurilor, ceilalţi nici atât. Şi atunci nu ne facem vinovaţi pentru generaţiile viitoare pentru că nu le-am lăsat un model de rezistenţă? Dacă noi primim acum cipul, ceilalţi de după noi vor primi liniştiţi pecetea.

Am să vă povestesc ceva din închisoare. Viaţa în celulă nu e uşor de descris, pentru că nu o poate înţelege decât cel ce a trăit-o. Lepădarea noastră de lumea aceasta era într-atât încât pe noi nu ne mai deranjau nici cântecele străzilor de dimineaţă, nici ostaşii mergând pe câmpul de luptă, nici gingăşiile copiilor care mergeau, de la cei mai mici până la cei mai mari, la scoală, cu bucuriile lor, cu zâmbetele lor, cu jocu­rile lor, nici frumuseţile şi bogăţiile lumii nu ne mai ispiteau, nici dorul după codri şi izvoare şi nici torturile lor. Era una şi aceeaşi pentru mine – ori era viaţa aceasta, ori moartea. Eram împăcat cu toate stările de lucruri, şi cu viaţa noastră chinuită, şi cu plecarea noastră de-aici, din lume. Pentru că concepţiile şi trăirile noastre erau mult mai apropiate de viaţa nematerialnică decât de cea materială, a unei bucurii de scurtă durată. Că omul întotdeauna, fie că este într-o stare, fie că este în alta, îşi dă seama de deşertăciunea şi-a unora, şi-a altora; are această capacitate cu care se naşte. Deci ridicarea şi îndrep­tarea este posibilă din orice păcat şi până la sfârşitul vieţii. Dar dacă nu te păzeşti în smerenie poţi rata şi şansa aceasta şi să nu îţi mai revii. Pentru că noi, chiar dacă aveam aceste bucurii spirituale, totuşi nu am fost scutiţi de încercări ce porneau de la mici compromisuri şi te aduceau într-o stare de totală neputinţă şi inconştienţă. Era o grea ispitire şi cernere. Venea un caraliu şi-ţi punea în faţă o hârtie sau două, îţi dădea un creion sau un toc, şi trebuia să scrii că te lep­ezi de tot ce-ai gândit tu până atunci, şi de Dumnezeu şi de neam. Şi mulţi credeau că dacă se leapădă doar cu gura, sau în scris, dar îşi menţin credinţa în suflet, pot merge mai departe aşa, cu nădejdea că îi va ierta Dumnezeu. Dar nu a fost aşa, dragii mei. Am văzut cu ochii mei această mare durere – foarte puţini erau cei care îşi reveneau. Majoritatea cădeau din cădere în cădere. Au fost ispitiţi ca şi Mântu­itorul pe Muntele Carantaniei – li s-a pus în faţă libertatea, li s-a pus în faţă familia, bucuriile şi toate valorile înafara crucii şi a suferinţei. Lucrau cu toate puterile. Era o mare capcană. Pentru că ce se întâmpla apoi? Te rupeai la un mo­ment dat, de cădeai în ispita lor, te rupeai şi de ai tăi, fraţii tăi de suferinţă, dar te rupeai şi de ei, în acelaşi timp. Pentru că în momentul în care nu mai puteai să le dai informaţiile pe care le voiau ei, nu mai erai bun de nimic, te părăseau. Şi atunci te găseai părăsit şi de Dumnezeu, şi de lume. Şi foarte mulţi dintre ei cădeau în disperare, cădeau într-o deznădejde, cădeau într-o durere, într-o supărare, de-şi pierdeau în scurt timp orice încredere şi convingere; îi cuprindea o boală, o tristeţe, o mâhnire, şi aşa se stingeau, sărmanii.

O lepădare mică atrage alta mai mare după ea. Nu-şi mai reveneau, puţini din ei care îşi mai reveneau. Şi pe aceştia îi ţineau izolaţi, ca să nu aibă contact cu cei care puteau să-i pună pe o linie de plutire spirituală. Îi izolau acolo, în câteva celule, şi acolo îşi găseau sfârşitul în câteva luni. Meseria lor era să-i ucidă pe aceştia, pentru că deja cunoşteau prea multe din viaţa politică, din această viaţă satanicească de temniţă. Şi dacă (pe unul ca acesta) nu-l putea folosi, îl şi omorau. Nu te omorau aşa, într-un timp mai scurt; te omorau într-un timp mai îndelungat, ca să te chinuieşti. Era sigur că ai să mori după un an sau doi, sau după jumătate de an, era sigur că tre­buia să mori, dar să mori în chinurile cele grele şi lepădat de neam şi de credinţă – aceasta era râvna lor. Cu cât lepădarea era mai puternică, cu atât şi moartea venea mai curând, pen­tru că omul acesta nu mai putea suporta şi durerea dinăuntru, şi durerea dinafară. Cei care nu s-au lepădat simţeau durerea numai înafară, dar înăuntru simţeau bucurie covârşitoare.

Părintele Antim Găină de la Mănăstirea Secu o dată sau de două ori pe an venea la Târgu Neamţ; îşi mai lua câte ceva şi pensia de acolo. Cursa mergea de trei ori pe zi. Dar el mergea pe jos. O dată îl întreb: „Părinte, de ce mergeţi pe jos când este cursă?” După jumătate de an mi-a răspuns: „Am multe păcate pe sufletul meu.Nu vreau să mai înmulţesc şi tehnica asta.Ăsta e iadul nostru!”

Despre pecetluirea cu forţa

Foarte puţini vor scăpa nepecetluiţi, dar dacă vom fi pecetluiţi cu forţa nu noi vom răspunde, ci ei. Important e să nu cedezi şi să ştii să mori martir. Asta este important.

extras din cartea Din învățăturile și minunile Părintelui Justin

IN SFARSIT … Staretul Hariton Negrea: CINE PRIMESTE ACTELE ELECTRONICE SE LEAPADA DE HRISTOS

MOTIVUL RELIGIOS trebuie OBLIGATORIU INCLUS in cererile de alternative la BULETINELE CU CIP, in timpul mitingurilor anti cip si in momentul in care vom refuza aceste acte electronice

 

Tagged with: , ,

23 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. OSTRACIZAT PENTRU ADEVARATA CREDINTA said, on februarie 15, 2014 at 12:33 pm

    Reblogged this on Proortodox's Blog.

    Apreciază

  2. Dinu Marius(pcmouse) (search facebook) said, on februarie 15, 2014 at 1:25 pm

    petitie online anticip rfid 666 http://www.petitieonline.net/petitie/cer_alternativa_buletinelor_electronice_cu_cip_biometrice_rfid_666_este_dreptul_meu_-p56952154.html sunt curios cate semnaturi strang.hai sa vedem impreuna.care e pentru epoca „terminator” si care nu

    Apreciază

  3. mihai said, on februarie 15, 2014 at 1:26 pm

    cipul nu va fi pus cu forta ci vom fi constransi prin infometare, insetare, si multe alte asemenea care ft. putini vor rezista, automat ce nu vei mai putea achita taxe impozite si utlitati ti se va confisca toate bunurile care deasemenea ft. putini dintre noi va rezista, care bineinteles constientizeaza ce inseamna acceptarea peceti antihristice
    deci in concluzie nici nu va mai trebui sa se oboseasca oculta cu impunerea cipului cu forta

    Apreciază

  4. Prahovean said, on februarie 15, 2014 at 1:41 pm

    Iar turbează semidocții plini de ei contra Ortodoxiei http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Educatie/Elevii+ajung+la+psiholog+din+cauza+orelor+de+religie

    Apreciază

  5. Dinu Marius(pcmouse) (search facebook) said, on februarie 15, 2014 at 2:04 pm

    referitor la petitia anticip..pt cei care inca ezita sa se revolte impotriva fiarei 666.masinii..haideti sa va spun ce va face statul..daca vede ca „merge”la un moment dat copii ce se vor naste in viitorul apropiat vor primi un cip/tatuaj laser/sau chiar implantul nano de care vb Parintele Elpidie direct in mana sau in frunte,si dragi parinti stiti ce ii asteapta pe parintii lor care nu au luptat impotriva acestui sistem totalitar?iezerul de foc ne asteapta. spuneti daca va convine ca.copilul dvs sa devina cam asa?>http://www.youtube.com/watch?v=JIQmfwe3YAM Clip from Star Trek TNG where Picard gets assimilated by the Borg

    Apreciază

    • Radu said, on februarie 15, 2014 at 9:46 pm

      de la 1 Aprilie pana la urma se impun obligatoriu cartile alea de identitate electronice pentru toti? a mea expira in 2018, va trebui si eu sa o schimb acum obligatoriu?
      daca nu vreau sa schimb cartea de identitate exista vreo cerere ceva sa imi elibereze una normala?
      sau daca doresc sa o schimb pana in Aprilie pot sa iau una inca normala? se va prelungi si termenul de valabilitate mai mult in viitor? ( sa zicem 2020 ? 2025 ? )
      vreau sa stiu exact ce sa fac ca prea mult timp nu mai e…daca nu si nu eu accept nimic si stau cu aia pana in 2018 dupa aia ce mai vrea si Dumnezeu…
      sanatate si noroc!

      Apreciază

      • CP said, on februarie 16, 2014 at 1:18 am

        Din cate am inteles,in termen de 2 ani de la aparitia lor trebuie ca toata lumea sa le schimbe

        Apreciază

    • luigi said, on februarie 16, 2014 at 1:44 pm

      Ce fac oamenii in min. 0.23 ???????
      Cities Through Google Glass: Durham, NC

      Apreciază

      • Nobody said, on februarie 16, 2014 at 5:35 pm

        Difera de pecetea adevarata fara de care nu putem cumpara sau vinde, insa tot inchinata diavolului mi se pare.
        Asemenea stampile se aplica si atunci cand mergi la un concert sau mergi intr-un club. Asa te pot verifica daca ai platit sau nu biletul/intrarea.

        Apreciază

  6. ALIN B said, on februarie 15, 2014 at 3:59 pm

    SOCANT :http://deveghepatriei.wordpress.com/2014/02/15/papa-chiar-este-inainte-mergatorul-antihristului-proorocul-mincinos-nu-exista-sfanta-treime/.TE ROG FRATE VASILE UN ARTICOL PE TEMA ASTA PT. CA ESTE EXTREM DE GRAV. BINECUVANTAT SA FI TOTDEAUNA HRISTOASE DUMNEZEULE ! AMIN ! AMIN ! AMIN !

    Apreciază

  7. Rgogu said, on februarie 15, 2014 at 5:20 pm

    Extraodrinara aceasta invatatura a Parintelui Justin! Sa stam bine,sa stam cu pace, sa luam aminte!

    Trebuie cautata legatura si comunul din toate marturiile despre acest subiect. Ele trebuie sa fie in consens si sa se completeze, dar fara a se contrazice. Tot adevarul e in Hristos (El este Adevarul) si toata invatatura Apostolilor se sprijina si e in Hristos. La fel toata invatatura cea apostoleasca si cea bisericeasca e de la,in si prin Hristos. Nimic ce nu se sustine si nu se alcatuieste in aceasta lumina si duh, nu e adevarat si demn de crezare. Precum toate invataturile bisericesti trebuie sa aiba corespondent si sa se verifice total prin dogme, asa si invataturile despre actele biometrice trebuie sa fie enuntate de oameni duhovnicesti, de autoritate bisericeasca si cunoscatori ai realitatilor in care traiesc.

    Sa cercetam cu luare aminte si vom vedea ca este un consens si o impletire intre invataturile asupra acestui subiect ale Sfantului Paisie Aghioritul (pe care il consider prim exponent care a explicitat si a dat indrumari pentru aceasta problema- actele biometrice), cu ale Parintelui Justin si ale altor mari marturisitori ai ortodoxiei care au dat invataturi normative in aceasta problema.

    Deci e gresita atitudinea celor care spun ca nu este cale de intoarecele pentru cei care iau acte biometrice. Dar calea e cu atat mai anevoiasa si mai grea cu cat mijloacele biometrice sunt mai avansate, iar noi, pe masura trecerii timpului, dezvoltam o obisnuinta si o dependenta tot mai mare de aceste acte- care inlesnesc cele trupesti, dar sunt spre pierzarea celor sufletesti (intelegand slabirea puterilor sufletesti si scaderea harului) si implicit a sufletului (mantuirea- in cazul nerevenirii la ordinea cea buna: fara nici un compromis biometric).

    Doamne ajuta!

    Apreciază

  8. Emi said, on februarie 15, 2014 at 8:34 pm

    Iulia Ionescu a fost gasita intr-un tren la Focsani . Se pare ca era imbracata in calugarita .

    Tocmai acum se duce o lupta furibunda pe Antena 3 impotriva bisericii ,duhovnicilor si a credintei in general .Un „psihoterapeut” zicea ca ROmania e stat „laic ” si ca „indoctrinarea” religioasa nu isi are locul printre elevi in scoala .Orientarea catre religie a tinerei Iulia l-a suparat tare pe domnul psihoterapeut ,crezand dupa mintea lui proasta ca elevii olimpici nu ar trebui sa aibe nicio legatura cu credinta sau calugaria ,caci „le va distruge” viitorul (dupa mintea lor atee fara de Dumnezeu) .

    Dupa Antena 3 cel mai vinovat este duhovnicul si religia in sine .( si dupa majoritatea ateilor)

    Cam asa .

    Apreciază

  9. doar ortodoxia said, on februarie 15, 2014 at 9:40 pm

    @ Dinu Marius
    scoateti codul de validare de la petitia online,am incercat de 3 ori si imi da eroare,nu cred ca este necesar acest cod,este chiar o piedica in calea celor care sunt hotarati sa o semneze.Doamne ajuta!

    Apreciază

  10. Aurora said, on februarie 16, 2014 at 12:14 am

    Parintele Iustin se roaga pentru noi din Imaparatia Cerurilor. Dar vrea sa vada si din partea noastra un pic de implicare. El a suportat chinurile si bataia si foamea si umilntele. Noi de ce stam atata timp sub plapumioara si nu miscam un deget impotriva blestematiilor care ni se impun ? Cand se va face acel miting anti-cip si cati vom participa la el ?
    Cazul fetitei care a plecat de acasa este un bun prilej pentru mass-media atee sa loveasca din nou in Biserica. Nu rateaza nicio ocazie. Paula Iacob a avut insa o interventie de bun-simt si a marturisit ca si ea s-a spovedit de cateva ori in copilarie (pacat ca n-a continuat !) si nu intelege de ce sunt asa porniti psihologii contra credintei. Si preotul Tanasescu de la Constanta, desi atins puternic de curentul ecumenist, a aparat, totusi, cu fermitate calitatea duhovnicului spunand ca spovedania nu este un lucru de care sa vorbeasca toti neavizatii. Imi pare rau de gestul nebunesc al acestei copile dezorientate. Prin fuga ei de acasa a dat prilej la multe sminteli. M-as bucura s-o vad mai tarziu monahie, dar trebuie sa aiba destul discernamant pentru asta. Dumnezeu sa aiba mila de noi, toti !

    Apreciază

  11. Stefan said, on februarie 16, 2014 at 1:15 pm

    Il invit pe proaspatul candidat la fotoliul de parlament european si membru al clubului rotary sa-si bage adanc insignele masonice in partea dorsala. http://www.youtube.com/watch?v=Oo0mlEjjGD4&feature=youtu.be

    Apreciază

  12. lastunnegru said, on februarie 16, 2014 at 9:39 pm

    Pentagon wants to fit soldiers with a little black box brain implant.

    Pentagonul vrea sa le puna soldatilor o mica CUTIR NEAGRA un IMPLANT IN CREIER.

    http://www.geek.com/science/pentagon-wants-to-fit-soldiers-with-a-little-black-box-brain-implant-1584484/

    Apreciază

  13. lastunnegru said, on februarie 16, 2014 at 10:08 pm

    Saccsiv acest visdeoclip are la inceput si la sfarsit cateva parti SECTANTE dar te rog uite-te la restul continutului si spune-mi daca dai drumu sau nu.

    PREGATITIVA SA VA PERDETI TOATE DREPTURILE PENTRU DOMNUL HRISTOS SI CREDINTA ORTODOXA NEACCEPTAND ACTELE CU CIP CI CIPURILE IMPLANTABILE.

    Incepeti sa va acomodati cu idea ca in cativa ani ACtele cu microcip si implanturirle cu MIcrocip vor fi pest tot, lunduva toate drepturile pentru PACE, CONTROL TOTALITARIST SI ELIMINAREA TERORISTILOR. ( aadia a tuturor celor ce se opun SISTEMULUI CU ACTE CU CIP SI CIPURILOR IMPLANTABILE )

    DENMARK: Life without the 666 Microchip Implant will be difficult soon

    Danemarca: Viata fara Microcipul implantabil 666 va fi fi dificila ( pe vitor, adica cam de pe acum in unele parti ).

    Apreciază

  14. Ioan said, on februarie 16, 2014 at 10:14 pm

    Din cate citesc, Iustin P. a apus ca actul biometric NU inseamna lepadarea finala, iar Hariton N. spune ca inseamna. Confuz!

    Apreciază

    • saccsiv said, on februarie 16, 2014 at 11:11 pm

      Ioan

      Tu nu citesti bine.

      Apreciază

      • Ioan said, on februarie 20, 2014 at 11:38 pm

        De fapt, acum mi-am dat seama despre ce e vorba si mai ales in urma unei discutii cu protosinghelul.

        Apreciază

    • Nobody said, on februarie 17, 2014 at 12:32 am

      Inseamna ca mai cedezi un avanpost. Practic cipul va insemna intrarea in noua lume, lumea virtuala, creata de om si influentata de diavol. E clar ca lumea nu mai este asa cum Dumnezeu a facut-o datorita schimbarilor prin care a trecut.

      Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.