SACCSIV – blog ortodox

KRAMPUS – reinvierea unei traditii dracesti

Posted in draci by saccsiv on ianuarie 8, 2014

   Creatura si-ar avea radacinile in folclorul germanic. Incepand cu secolul 17 povestea din zona Alpilor austieci spune ca dihania pedepseste copii rai, in contradictie cu Sfantul Nicolae care le da daruri.

Cititi va rog mai multe la:

http://en.wikipedia.org/wiki/Krampus

   Parea ca sarbatoarea incepe sa dispara, iata insa ca in ultimii ani a inceput sa se extinda ca o plaga:

s_k20_52987969

 

   Mai multe fotografii din diverse zone gasiti la:

 

Krampus: Saint Nicholas’ Dark Companion

   Cititi va rog si:

HALLOWEEN – „deghizandu-se in demoni, oamenii nu fac altceva decat sa le ofere acestora propriul lor corp drept punte de manifestare in planul fizic. Adica indeplinesc exact lucrul de care ar trebui sa se protejeze”

 

21 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Cosmin said, on ianuarie 8, 2014 at 12:32 pm

    Sunt obiceiuri preluate din Maramures, probabil din vremea ocupatiei Austroungare, sau din perioade mai vechi, deoarece stim ca tara noastra e o vatra straveche in care isi au originile majoritatea populatiilor europene, intr-o masura mai mare sau mai mica.

    Mastile austriecilor sunt mai moderniste sa spun asa, cele originale, adica mastile populare traditionale fiind confectionate din lana de oaie sau din lemn.

    Sunt numiti mosi cu droange sau brondosi. Exista anumite scenete populare ce se joaca in seara de Craciun, de catre colindatori, iar acei mosi il reprezinta pe lucifer cu hoardele de draci.

    In alte conceptii, mosii cu droange sau brondosii(brondoshii – pronuntare) cica alunga spiritele rele.

    Mai exista legende in care se spune ca in perioada navalirilor tatare sau mongole, populatia bastinasa imbraca aceste costumatii, iar hoardele navalitoare bateau in retragere.

    Obiceiul cred ca isi are originile in era precrestina si pe atunci era un obicei pagan adaptat ulterior in traditiile populare din era crestina.

    Oricum afirmatia mea nu e una avizata.

    In urmatorul video la minutul 6:40 e edificator:

    Apreciază

    • pintea said, on ianuarie 8, 2014 at 4:35 pm

      Ceea ce aratati la min 6. este Viflaimul (teatru popular despre Nasterea Mantuitorului) ,ce are si „draci” in formatie(baieti imbracati mai ponosit si cu „droange”-clopote mai mari). Brondosii se intalnesc numai in Cavnic si nu fac parte din Viflaim(sunt imbracati in alb si cu droange). Ceea ce se petrece in Tirol este altceva.

      Apreciază

  2. stef said, on ianuarie 8, 2014 at 12:37 pm

    Off topic- Primul caz de malformatie la puii de balena la trei ani dupa accidentul de la fukushima- DOI PUI DE BALENA NESEPARATI! Oceanul Pacific va fi distrus – Monitorizarea ecosistemelor pune in grafic date extrem de grave – Deja radiatiile au ajuns pe coasta de vest a SUA undeva in luna decembrie – contoarele geiger trec de 100 cpm
    http://www.dailymail.co.uk/news/article-2535206/Conjoined-whale-calves-dead-Mexican-lagoon-worlds-documented-case-Siamese-gray-whales.html

    Apreciază

  3. geo said, on ianuarie 8, 2014 at 1:13 pm

    Surpriză pentru Guvernul Ponta: planul guvernamental privind explorarea şi exploatarea gazelor de şist s-a împiedicat în instanţă.

    Disputa privind explorarea şi exploatarea gazelor de şist din România a ajuns în instanţe, după ce 15 comune din judeţul Vaslui au decis, în 2013, să interzică astfel de activităţi pe teritoriul lor, chiar dacă ele sunt conduse majoritar de reprezentanţii USL. Practic, autorităţile locale comunale au ajuns să se lupte în instanţă cu Guvernul USL, reprezentat în teritoriu de Prefectura Vaslui, asupra dreptului de a decide cu privire la gazele de şist. O judecătoare a Tribunalului Vaslui a creat precedentul juridic, luând în trei cazuri decizia că o comună are dreptul legal să hotărască cu privire la exploatarea gazelor de şist pe teritoriul său, nu Guvernul sau o altă autoritate centrală, pentru că această resursă nu este legiferată în România şi nici nu a fost declarată de interes public naţional. Niciuna dintre deciziile în instanţă privind gazele de şist nu este însă definitivă, ele fiind atacate cu recurs de Prefectură, la instanţa superioară – Curtea de Apel Iaşi.

    http://www.gandul.info/stiri/o-judecatoare-din-vaslui-creeaza-un-precedent-juridic-istoric-in-romania-gazele-de-sist-nu-apartin-statului-ci-satului-11865193

    Apreciază

    • stef said, on ianuarie 8, 2014 at 1:41 pm

      Lichidul rezidual rezultata in urma fractionarii va aduce la suprafata material radioactiv – radium – prezent in scoarta terestra la adancimi mari – Emisiile radioactive ale acestor elemente sunt foarte mari
      http://www.usatoday.com/story/money/business/2014/01/05/some-states-confirm-water-pollution-from-drilling/4328859/

      Apreciază

    • adi said, on ianuarie 8, 2014 at 3:28 pm

      @geo
      felicitari d-nei judecator! Acum daca exista precedent in justitia romana mafia corporatist-bancara va fi mai cu luare aminte.Daca si basescu cind spune ca nu doreste sa dea voie proprietarilor straini sa cumpere terenuri de la noi(sper sa fie adevarat nu ca de obicei o goarna),am putea face front comun ca sa ne opunem invaziei pagine de la noi.In fond trebuie sa ne opunem cu orice pret regionalizarii pentru ca ea ne trage in groapa cel mai tare acuma.

      Doamne ajuta!

      Apreciază

    • mary said, on ianuarie 8, 2014 at 2:05 pm

      adevarata fata,a papei franhttp://www.youtube.com/attribution_link?u=%2Fwatch%3Fv%3DVoFsNbznB64%26feature%3Dshare&a=PVRSwo7uMKZlCo5SqoTlBwcisc……..

      Apreciază

  4. kifa7 said, on ianuarie 8, 2014 at 1:51 pm

    A inceput ciparea/insemarea populatiei in SUA; oficial ca parte a Obama Care si neoficial ca parte a luptei antitero; Guvernul promite „liniste si pace”, doar ca cetatenii sa primeasca cip-ul; arata doar ca un semn pe mana ! fara el nu se va putea vinde sau cumpara; nevoile elementare fiziologice umane (servicii medicale si hrana, transport etc.) vor fi conditionate de posesia acestui cip; insa aceste nevoi sunt implinite de Creator prin binecuvantarea pamantului, apei si soarelui, din care ne extragem toate resursele; El merita toata multumirea si inchinarea ! Domnul este pentru trup si, trupul pentru Domnul! Sa fim intelepti ca serpii, si nu ca porumbeii! Un cip radio in corpul uman inseamana radiatie activa permanenta, inseamana celule umane alterate, tumori, boala; oamenii nu sunt vite pentru a fi markate, si nu avem nevoie de „proteze” pentru identitate; suntem 7 miliarde de unici, creati dupa chipul si asemanarea Creatorului, si asa trebuie sa ramanem; Cezarul trebuie sa primeasca ce este al lui, nu ce este al lui Hristos ! Stim ca Cezarul nu este transparent; in spatelor usilor inchise este activ implicat in ocultism si ezoterism; pentru „30 de arginti” isi vinde semenii si isi risca eternitatea; macar ca nepotismul si coruptia sunt evidente, ce motive am avem sa-l credem pe cuvant? de obicei nu si-l implineste, de ce oare ? pentru ca un Mincinos mai mult minte decat spune adevarul !

    http://nationalreport.net/rfid-chip-now-being-issued-in-hanna-wyoming-as-part-of-new-obamacare-plan/

    Apreciază

  5. Obrenovici said, on ianuarie 8, 2014 at 8:52 pm

    In Oklohama, USA, templu satanist. Se pregatesc sa ridice o statuie diavolului:

    http://news.msn.com/us/satanists-unveil-design-for-okla-capitol-monument

    Apreciază

  6. mel said, on ianuarie 8, 2014 at 10:23 pm

    Ce spurcaciuni! Nu sunt doi la fel!

    Apreciază

  7. Mirela said, on ianuarie 9, 2014 at 12:07 am

    Oribile măşti şi costumaţii! Astfel de manifestări (mai ales într-un spaţiu creştin), cât şi hidoşenia de neînchipuit a figurilor cu care unii preferă să îşi acopere chipul dat de Dumnezeu, mă fac să cred că există oameni care deja trăiesc iadul şi s-au familiarizat cu el. Părerea mea este că, oricât de creativă ar fi o persoană, dacă trăieşte în Duhul lui Hristos nu poate să îşi închipuiască figuri de o asemenea urâţenie. Aşadar, consider că acestea sunt inspirate de demoni după chipurile lor, ca o manifestare a dorinţei lor străvechi de a lua în stăpânire creaţia lui Dumnezeu.

    Apreciază

  8. duhovnic said, on ianuarie 11, 2014 at 5:06 pm

    http://duhovnic.wordpress.com/

    Apreciază

  9. […] KRAMPUS – reinvierea unei traditii dracesti […]

    Apreciază

  10. florentina said, on august 1, 2016 at 8:53 pm

    Astia sunt trimisii iadului….

    Apreciază

  11. […] KRAMPUS – reinvierea unei traditii dracesti. […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.