SACCSIV – blog ortodox

HALLOWEEN – „deghizandu-se in demoni, oamenii nu fac altceva decat sa le ofere acestora propriul lor corp drept punte de manifestare in planul fizic. Adica indeplinesc exact lucrul de care ar trebui sa se protejeze”

Posted in copii, HALLOWEEN by saccsiv on octombrie 25, 2013

Principala victima? Copiii … Iata de exemplu Halloween Costume Ideas Classic Costumes Devil Costumes Child Devil

girls-darling-devil-costume

Foto: http://halloweencostumeideasforgroupsz.blogspot.ro/2012_10_01_archive.html

Laurentiu Dumitru:

Crestinii nostri mai putin dusi la Biserica serbeaza pe 31 octombrie Halloween-ul (acesta fiind al doilea import in materie de sarbatori, dupa celebrul de pe acum Valentine’s Day). Multi considera ca sarbatoarea Haloween-ului (All Hallow’s Eve) este doar seara (ajunul) de dinaintea Zilei tuturor sfintilor(All Saint’s Day), praznicul romano-catolic din 1 noiembrie. Americanii isi amintesc acum de mortii lor, celebreaza victoria lui Hristos asupra mortii si puterilor intunericului, rad de… rau si de moarte. Se considera, deci, ca este sarbatoare crestina chiar daca e importata, dupa toate probabilitatile, din paganismul celt (druid). Greu insa de convins un om rational ca aceasta sarbatoare ar avea duh crestinesc…

Adevarul e insa altul. Ea e o sarbatoare 100% pagana, oculta, “ziua cand mortii, fantasmele parasesc mormintele…”. Ea e cea mai mare sarbatoare a slujitorilor satanei: vrajitori, spiritisti sau satanisti. Americanii au dezvoltat o adevarata industrie legata de aceasta sarbatoare. Se achizitioneaza cu aceasta ocazie accesorii macabre: masti, costume de vampiri, diavoli, dragoni, zombi, leprosi, schelete si nelipsitii dovleci, ajungandu-se pana la vanzari de o jumatate de miliard de dolari anual. Vanzarile filmelor horror cresc in aceasta perioada, promotorii filmelor de groaza speculand si ei interesul mare pentru acest praznic. Industria filmelor horror exploateaza la maxim setea de senzatii tari, dovedind nepasare fata de psihicul omului, caruia nu-i ofera nimic altceva decat angoase.

America face cu ocazia Halloween-ului pregatiri mai mari decat de Craciun sau Paste. Copii se costumeaza in stilhorror, se amuza prin sperieturi si merg (colinda) din casa in casa pentru a primi prajituri. Tinerii, mai curajosi, merg in cimitire in miez de noapte si se distreaza facand spiritism. S-a constatat ca in noaptea Halloween-ului se savarsesc foarte multe crime in Statele Unite.

De altfel, in cunoscutul documentar TV Invazia pagana se spunea ca la intrebarea “Cum ati vrea sa serbati Halloween-ul?”, 80% din elevii americani de clasa a IV-a de la o scoala au raspuns zambind : “As vrea sa omor pe cineva…” Acesta este impactul sarbatorii !

Ca si in anii precedenti si in acest an (2002 n.n.), la noi s-a promovat aceasta sarbatoare: gradinite si teatre pentru copii speculand momentul. De nu vom fi cu luare-aminte, copii nostri isi vor forma treptat gustul pentru macabru, ocult, sadism si violenta (ii ajuta in acest sens desenele animate cu monstrii, jocurile agresive pe calculator, filmele horror si cartile pentru copii, deja clasice, din seria Harry Potter, etc.).

Biserica, adica noi, madularele ei vii, nu trebuie sa luam parte la aceasta sarbatoare oribila si demonica.

Atunci cand Binecredinciosul Stefan cel Mare si Sfant ridica biserici, americanii abia auzeau de invatatura lui Hristos! De ce ar trebui sa luam aminte acum la ce si cum ne invata ei sa sarbatorim? Sa speram ca ai nostri credinciosi vor intelege desertaciunea acestei false sarbatori si ca pe viitor o vor ocoli.

Iata si ce putem citi in articolul Sf. Ioan Maximovici ii mustra pe cei ce serbeaza Halloweenul:

DATORITĂ Arhiepiscopului Ioan, la sfârşitul anului 1964 a apărut un eveniment major în Biserica Rusă: canonizarea Sf. Ioan de Kronstadt. Biserica din Uniunea Sovietică nu a putut să-l canonizeze pe acest făcător de minuni de la sfârşitul sec. al XIX-lea şi începutul sec. al XX-lea pentru că acesta era un monarhist declarat, vorbise înflăcărat împotriva curentelor socialiste şi profeţise chiar revoluţia sângeroasă.

De aceea a fost lăsat la dispoziţia diasporei să hotărască locul potrivit al aceluia printre sfinţi; şi Arhiepiscopul Ioan a fost unul dintre cei mai puternici susţinători dintre ierarhi, ai acestuia. El chiar a mers la ierarhii celorlalte Biserici Ortodoxe din lumea liberă, cerându-le să se alăture canonizării, dar lor le-a fost frică de felul cum s-ar putea răsfrânge aceasta asupra imaginii lor şi a politicii lor diplomatice. Fără să-i fie frică, Arhiepiscopul Ioan a continuat pregătirile, alcătuind laude pentru mult iubitul Sf. Ioan, pentru a se cânta la canonizare.

Pentru că a fost un misionar neobosit, Sf. Ioan de Kronstadt, părinte şi hrănitor al celor oprimaţi şi făcător de multe minuni, avea multe în comun cu Arhiepiscopul Ioan; şi era potrivit ca unul dintre cei mai mari sfinţi ai veacului nostru să lucreze pentru slăvirea altuia. A luat parte şi Eugene, scriind două articole despre Sf. Ioan de Kronstadt pentru a se tipări în Orthodox Tidings (Ştiri ortodoxe).

În ajunul duminicii de 1 noiembrie, Arhiepiscopul Ioan a oficiat slujba solemn de canonizare. Aceasta a fost prima canonizare de la revoluţie a unui sfânt rus, un act al Bisericii în lumea liberă, care va da nădejde acelora din patria rusă înrobită. Totuşi, spre marea durere a Arhiepiscopului Ioan, au lipsit oameni de la slujbă. Chiar în noaptea aceea, ei organizaseră un bal mascat de Halloween.

Eugene a scris, „după slujbă, Vlădica [Arhiepiscopul Ioan] a mers la locul unde balul era încă în desfăşurare. A urcat scările şi a intrat în sală, spre uimirea totală a participanţilor. Muzica s-a oprit şi Vlădica, fără să scoată o vorbă, s-a uitat la oamenii aceia uluiţi, făcând înconjurul întregii săli încet şi în mod intenţionat, cu toiagul în mână. N-a spus o vorbă şi nimic nu era necesar; simpla privire a Vlădicăi a înţepat conştiinţele tuturor, după cum se vedea limpede din consternarea generală. Vlădica a plecat în linişte; şi în ziua următoare, în biserică a tunat şi a fulgerat, manifestându-şi sfânta sa indignare şi râvna sa înflăcărată, chemând pe toţi la viaţă creştină evlavioasă.”

Halloween – sarbatoare celta in cinstea zeului mortii, “Samhain”.:

Halloween-ul este o sărbătoare păgână importata de la americani care amestecă şi confundă religia cu magia, practic nu are nimic creştin în conţinutul său . Acesta “sarbatoare” în spiritul divertismentului promovează o cultură a urâtului, în cadrul căreia impresionează admirativ cea mai hidoasă mască sau cea mai macabră acţiune.

Ideea de a se deghiza în demoni este oricum lipsită de logică. Istoricii religiilor afirmă că scopul pentru care erau purtate măşti în religiile primitive era crearea unei legături spirituale cu zeitatea sau fiinţa reprezentată prin acea mască.

Ori deghizându-se în demoni, oamenii nu fac altceva decât să le ofere acestora propriul lor corp drept punte de manifestare în planul fizic. Adică îndeplinesc exact lucrul de care ar trebui să se protejeze.

Acest joc cu răul şi de-a răul nu poate avea doar caracter de divertisment inofensiv, ci în această formă se ascunde, de fapt, o provocare şi o pătrundere într-o lume necunoscută şi periculoasă, pentru care ignoranţa nu este o scuză.

“Sărbătoarea” actuală cu valenţe de carnaval a Halloween-ului a fost influenţată de diverse culturi pe filieră celtică si romana. Celţii celebrau pe 1 noiembrie Anul Nou printr-un festival numit “Samhain“, care marca trecerea din sezonul soarelui în sezonul întunericului, când toate focurile erau stinse şi druizii, adică preoţii lor, aprindeau altele, dăruind câte o torţă fiecărei familii cu menirea de a încălzi casele şi a ocroti de spiritele întunericului.Tot în jurul datei de 1 noiembrie romanii aveau sărbătoarea “Ziua Pomona”, numită după zeiţa fructelor şi a grădinilor, când celebrau roadele naturii. Cu timpul cele două sărbători păgâne au devenit una singură, împrumutându-şi caracteristicile şi conţinuturile una alteia, într-o mare celebrare a toamnei.

Sărbătoarea pe care americanii o celebrează în zilele noastre este un amestec păgân de magie, spirite rele ,moarte,stafii, schelete şi cranii specifice festivalului celtic “Samhain” .

Oricât de inofensivă ar părea la prima vedere astfel de manifestare şi oricât de multă bucurie ar aduce copiilor, fapt pentru care mulţi părinţi sunt confuzi, conţinutul său ne duce în lumea întunericului, nu în împărăţia luminii.

Halloween-ul nu se limitează la amuzament, la o simplă distracţie sau la un carnaval cu măşti câtă vreme are o tentă religioasă. Subtilitatea răului din conţinutului său este foarte mare pentru că întruchipează una dintre metodele multiple de amăgire şi înşelare folosite de diavol şi este cea mai potrivită pentru sufletele curate, dar neinstruite, cu o vigilenţă spirituală scăzută.

Când copiii se deghizează în înfăţişări malefice nu este o aplecare spre bine şi frumos, ci spre chipul diavolului, iar cuvintele “trick or treat” (ne daţi ori vă bântuim-truc sau tratatie) nu este un simplu joc, ci o aderare la lucrarea răului, cu nebănuite consecinţe pe plan emoţional şi comportamental.

Pentru orice creştin, fenomenul Halloween este o aderare subtilă la lucrarea celui rău tocmai prin încercarea de bagatelizare a lucrării diavolului şi a unor acte magice păgâne.

Nu putem să ironizăm şi să ne jucăm cu răul, pentru că “tatăl minciunii”(Ioan 8,44) nu prea ştie de joacă şi ademeneşte sufletele ignorante şi neinstruite duhovniceşte prin tot felul de practici care par inofensive.

Ca mărturisitori creştini nu putem opta şi pentru rău şi pentru bine, pentru Dumnezeu şi pentru diavol ci să luăm aminte la cuvintele Sfântului Apostol Petru: “Fiţi treji, privegheaţi; potrivnicul vostru, diavolul, umblă răcnind ca un leu, căutând pe cine să înghită” (1 Petru 5,8).

Halloween- o marturie ortodoxa:

Iata ca am ajuns sa ne gandim si la asta- dupa ce a intrat in obicei sarbatorirea Zilei Indragostitilor (care, cel putin, la origine e o sarbatoare crestina), o alta sarbatoare devine moda la romani- Halloweenul. Si fiindca n-as avea nimic de zis personal despre ea, fiindca nu am fost pusa in situatia sa sarbatoresc Halloweenul sau sa vorbesc copiilor despre el, m-am gandit sa traduc marturia unei mamici ortodoxe din America (Sylvia de la “Adventures of an orthodox mom” ), care cred ca e mai graitoare decat ce as scrie eu:

stmarina

“Am participat la festivitatile de Halloween de cand ma stiu. Biserica mea dadea in fiecare an o petrecere de Halloween, mergeam la scoala costumati si apoi colindam cartierul adunand mai multe dulciuri decat ar fi putut consuma un copil. Mama le punea in saculete (cu numele nostru pe ele) si le agata sus pe dulap, lasandu-ne sa alegem cate ceva pentru pranz sau pentru gustarea de dupa scoala, cand ne faceam temele.

Eram fricoasa grupului pe-atunci ; faceam orice ca sa nu trec pe langa casele bantuite, sau pe langa colinele pe unde se spunea ca ar umbla vrajitoarele. Treceam cu ochii inchisi (nu era chiar idee buna ) pe langa casele ale caror curti aratau ca niste cimitre si din care bubuia o muzica infricosatoare. Aveam cosmaruri cu vrajitoare, monstri si schelete care se furisau de dupa colturi.

Apoi, pe cand aveam 19 ani, am auzit un preot ortodox vorbind despre cat de demonica este de fapt aceasta sarbatoare. El a explicat ca inofensivele felinare de dovleac pe care le punem pe treptele casei isi au originea la celti. El ne-a povestit ca acestia sculptau aceste felinare cu chipuri in amintirea celor morti si apoi mergeau intr-un loc unde ofereau un sacrificiu uman. Ei luau lumina de la focul de acolo si o duceau acasa (in felinarul-dovleac) pentru a le lumina inima. Deasemenea credeau ca mortii vin pe pamant in acea noapte si de aceea le lasau mancare afara la usa.

Am fost socata sa aud aceste lucruri , dar cumva ele au lasat ceva in sufletul meu, care m-a tulburat. Am cautat mai multe si am gasit o abundenta de informatii care ii sustineau spusele.

De atunci nu mai iau parte la celebrarea Halloweenului. Imi invat copiii ca este o sarbatoare demonica pe care cea mai mare parte a oamenilor n-o inteleg. Dar noi intelegem ca ceea ce nu e a lui Hristos e a lui Satan si nimic de-a lui Hristos nu se sarbatoreste in aceasta zi. Ea a devenit pentru noi o zi obisnuita – deasemenea il serbam atunci pe Sf. Ioan de Kronstadt (sarbatoarea pe calendarul vechi). Decoram casa cu dovleci ne-sculptati, tartacute si frunze uscate cu ocazia toamnei, sau a sarbatorii recoltei in septembrie.

Mi-am dat seama ca si in Biserica noastra parerile sunt impartite. Argumentul 1 spune ca este o sarbatoare complet demonica la origine si nu trebuie sa luam parte la ea. Argumentul 2 spune ca in ziua de azi sarbatoarea nu mai are aceeasi semnificatie si este doar o distractie inofensiva(chiar daca sunt multe culte satanice care ofera sacrificii animale si umane, precum si multe practici oculte). Ei spun desemenea ca da , Halloweenul are origini pagane, dar daca copiii sunt costumati in personaje “bune” este in regula. Eu cred ca asta e o declaratie ipocrita. Daca te costumezi intr-un personaj “bun” poti sa iei parte la ceva diavolesc?

Iertati-ma daca jignesc pe cineva spunand aceasta dar cred cu adevarat ca acei copiii care sunt crescuti cu o astfel de gandire vor invata sa gaseasca scuze in viata pentru orice lucru de care stiu in adancul inimii ca e rau, dar vor sa ia parte la el.

[…]

Chiar daca nu sunteti de acord cu cele ce am zis mai sus, nu va deranjeaza sa vedeti ca Halloweenul a inceput sa puna in umbra Craciunul? Oamenii decoreaza mai mult pentru Halloween decat pentru Nasterea lui Hristos! Cu mult timp in urma imi amintesc ca am auzit (nu mai stiu unde) cum corporatiile vor ca incet sa incerce sa combine Halloweenul cu Craciunul. La vremea aceea m-am gandit hmm… nu prea are sens. Cum vor face asta?Acum, cand vad ca decoratiile de Craciun apar (probabil in magazine- nota mea) in acelasi timp cu cele de Halloween si in aceeasi cantitate, desi mai e mult pana la Craciun, imi dau seama cum.

Cititi va rog si:

Promovare HALLOWEEN in Romania …

46 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Toma Romica said, on octombrie 25, 2013 at 11:21 am

  Niciodată nu vor dispărea astfel de sărbători păgâne. Sunt pe val în toată lumea. Lumea este într-un haos total în zilele noastre şi va rămâne aşa până o vom distruge. Chiar şi voi aţi greşit grav acum publicând acest articol, făcând acestei sărbători diavoleşti o reclamă de mari proporţii. Se ştie din nenumărate studii, că în lumea de astăzi, reclama negativă prinde cel mai bine la public şi mai ales la copii. Uitaţi-vă şi la emisiunile de divertisment negativ prezente pe posturile noastre de televiziune (gen Capatos sau iComedy) şi veţi vedea ce audienţă imensă au acestea. Într-o singură emisiune, au o audienţă cât are postul Trinitas TV într-o lună de zile sau chiar mai mult. Din păcate, asta este lumea în care trăim.

  Apreciază

  • saccsiv said, on octombrie 25, 2013 at 11:29 am

   Toma Romica

   Asadar, sa nu mai criticam caci facem „publicitate” …

   Apreciază

  • aha said, on octombrie 25, 2013 at 1:19 pm

   @toma romica. extrapoland putin, dupa mintea ta, diavolul exista dar nu trebuie sa stie lumea de el, nu?

   Apreciază

  • Irina said, on octombrie 25, 2013 at 2:54 pm

   Toma nu cred ca este o reclama acest articol ci mai degraba este o atentionare. Poate va citi cineva acest articol si va intelege adevarata fata a acestei srabatori satanice. Imi aduc aminte ca la scoala aveam tot felul de activitati sau cel putin aveam o lectie ma speciala pt Hallowen la ora de engleza. Mare greseala fac profesorii de engleza promovand aceasta tampenie.

   Apreciază

 2. kifa7 said, on octombrie 25, 2013 at 11:42 am

  Saccsiv vreau sa cer permisiunea sa copiez articole de aici (cu precizarea sursei) pentru a le pune pe Facebook.

  Apreciază

 3. kifa7 said, on octombrie 25, 2013 at 12:26 pm

  Ma gandeam sa urc articolul pe un alt blog si sa pun link.

  Apreciază

  • saccsiv said, on octombrie 25, 2013 at 12:37 pm

   kifa7

   Fa cum crezi. Iar link spre saccsiv sa fie de pe acel blog. Poate merge.

   Apreciază

   • amonmiss said, on octombrie 25, 2013 at 8:41 pm

    Daca vreau sa postez ceva de pe saccsiv, dau copy la material, il salvez in word, apoi il postez pe facebook, mentionand,,by saccsiv”s blog”

    Apreciază

 4. Ion Roman Popescu said, on octombrie 25, 2013 at 4:50 pm

  (…) „Şi corporatiştii ar fi riscat să ajungă în focul Gheenei, unde-i „plânsetul şi scrâşnetul dinţilor”, deoarece păcatul 117 spunea clar: „M-am lăcomit la muncă. Am muncit peste puteri, încât poate chiar m-am şi îmbolnăvit”. De găteala excesivă a femeilor se ocupă păcatele 133 şi 134: „M-am machiat, rujat, vopsit la păr, am dat unghiile cu ojă etc. Am purtat cercei, margele, inele, coliere, bratari, pantofi cu toc. Mi-am facut parul (…) Ca femeie, am purtat pantaloni sau fustă scurtă, n-am purtat capul acoperit, am mers sau am vorbit, ca sa atrag barbaţii”.

  Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/biserica-acorda-clementa-indreptarul-pentru-spovedanie-a-fost-sters_104881.html#ixzz2ik1xSfOP

  Apreciază

 5. Vranceanu said, on octombrie 25, 2013 at 5:22 pm

  Sa-i spuna cineva autorului primului text ca atunci cand este articulat, cuvantul „copiii” se scrie cu 3 „i”.
  „Niste copii” – 2 „i”
  „Toti copiii” – 3 „i”.
  In ce priveste pe americanii care abia auzeau de Hristos pe vremea cand Stefan cel Mare ridica biserici, nu prea stiu daca existau in situatia in care Columb a descoperit America in 1492 si Stefan cel Mare a murit in 1504, deci 12 ani mai tarziu. Doar daca nu i-am numi „americani” pe marinarii de pe corabia celebrului explorator.

  Apreciază

  • saccsiv said, on octombrie 25, 2013 at 6:57 pm

   Vranceanu

   De la o vreme tot cauti nod in papura, mai precis de cand ceilalti cititori nu ti-au tinut isonul cand tu insistai sa convingi cum ca Stefan cel Mare si Mihai Viteazul n-ar fi Sfinti.

   Apreciază

   • Vranceanu said, on octombrie 25, 2013 at 8:42 pm

    Scuze, trebuie sa aplaud analfabetismul ca sa nu para ca nu stiu ce ? Nu prea vad ce legatura are una cu alta. Iar comentariile mele nu sunt in functie de ce comnenteazaa altii despre ce comentez eu, asta chiar nu ma intereseaza, ci in functie de ceea ce gandesc.
    Din partea mea, faceti sfinti pe cine doriti…. cand o sa ajungeti cu canonizarea la masonul Cuza sa ma anuntati.

    Apreciază

   • saccsiv said, on octombrie 25, 2013 at 9:02 pm

    Vranceanu

    Analfabestimul, ce sa-ti zic. Daca stai sa cauti dupa cate o litera lipsa sigur vei gasi.

    Dar nu la lipsa literei ma refeream cand am zis ca cauti nod in papura ci la finalul comentariului tau anterior.

    Cat despre finalul acestui comentariu, il consider ticalosit.

    Apreciază

   • Munteanu Irina said, on noiembrie 2, 2013 at 1:48 pm

    Vranceanu sa stii tu ca sfintii nu sunt canonizati fara voia lui Dumnezeu. Iar la categoria sfinti sa stii ca intra si imparati si voievozi care au aparat Ortodoxia si neamul .Iar faptul ca acesti bravi eroi si sfinti ai nostri Stefan cel Mare si Mihai Viteazul au avut o ortodoxie pura in suflete este neandoilenica. Poate ca nu sunt pe aceeasi treapta cu Sf Mucenici Dimitrie si Gheorghe sau cu  Sf Marele  Cuv Antonie cel Mare, dar sunt sfinti tot asa cum sfant este si Sf Constantin cel Mare. Daca ai de gand sa crezi minciunile varate in istorie de comunistii ce au incercat sa-i compromita pe acesti mari voievozi nu ai decat. Iar despre Cuza stai linistit nu cred ca o sa fie vreodata canonizat pentru ca nu se poate compara cu Stefan cel Mare care a imbogatit manastirile si care a avut ca povatuitor pe Sf Daniil Sihastrul si care a luptat impotriva paganilor pentru apararea credintei stramosesti si a neamului , iar  Cuza din contra   a saracit manastirile si a  luptat impotriva Bisericii. Nu o sa fie deci canonizat Cuza pentru ca niciodata nu a fost canonizat cineva care a facut rau Bisericii.

    Apreciază

   • Vranceanu said, on octombrie 25, 2013 at 10:22 pm

    Multumesc. Cum nu am obiceiul sa expun la invective de acest gen si la acest nivel, acesta a fost ultimul meu comentariu pe acest site.

    Apreciază

 6. aniush said, on octombrie 25, 2013 at 7:00 pm

  Stiu ca atunci cand a inceput nebunia asta, o ruda de-a mea in varsta a iesit seara, dupa ce s-a intunecat. Se ducea la billa sa-si cumpere ceva. Pe drum au prins-o cativa mascati si au batut-o cu niuste bete. Ea avea si nister probleme de sanatate. Nu putea sa fuga, de-abia putea sa mearga. Consider ca aceasta asa-zisa „sarbatoare” nu este ceva ce exprima bucuria, iubirea…este mai degraba un eveniment care dezvolta in oameni ura fata de semenii lor. Daca lumea se distreaza la asa ceva, atunci no coment.

  Apreciază

 7. set said, on octombrie 25, 2013 at 7:37 pm

  Saccsiv fii atent la posedata asta :

  Apreciază

 8. blue said, on octombrie 25, 2013 at 8:30 pm

  Urâtă „sărbătoare”. Când eram mică mă gândeam că „hamericanii” îşi tratează astfel copiii de angoasele pe care tot ei le inoculează, legate de vampiri, monştri şi tot felul de urâtanii. Dar cu timpul mi-am dat seama că, în fapt, doresc să-i familiarizeze cu spurcăciunile.

  Apreciază

 9. amonmiss said, on octombrie 25, 2013 at 8:54 pm

  halloween-ul asta e serbat in toate scolile din Romania. Initiatorii acestor macabre serbari sunt in general profesorii de engleza, evident, cu sprijinul si admiratia directorilor si inspectoratelor scolare. Anul trecut am vazut pe pagina de facebook a fiicei mele, cum prietenii si colegii ei puneau la share pozele de la aceasta sinistra serbare, care s-a desfasurat chiar in incinta scolii. INGROZITOR! Fotografiile parca erau printuri din filme de groaza. Azi, fiica mea cunoaste c-am tot ce inseamna acest halloween. Nu va participa!
  Parerea mea e ca ar trebui ca toti parintii ortodocsi sa constientizeze acest lucru, sa-si educe copiii in spiritul ortodoxiei, eventual sa contestam la minister aceasta practica din scoli.

  Apreciază

 10. Ozana said, on octombrie 25, 2013 at 10:00 pm

  Nu pot spune decit RUSINE PARINTILOR CARE PERMIT COPIILOR PARTICIPAREA LA ASEMENEA SARBATORI DE IMPRUMUT.Avem atitea sarbatori frumoase incit nu pot intelege ce Dumnezeu ne tot indeamna sa acceptam sa ne maimutarim si sa ne punem poalele-n cap ori de cite ori ne arunca astia cite o mizerie pe piata.Romani,chiar nu mai aveti pic de demnitate?De mindrie nationala?Chiar nu mai avem minte sa intelegem ca astia ne dau numai circ pe ideea ,,piine si circ” ?Macar romanii ofereau sclavilor,maselor de manevra,piine adevarata.Acum si piinea este otravita. Sau poate facem ,,schimb de experienta ”cu americanii ;ei ne dau circul si otrava,noi le dam piinea si Dragobetele.Sinistrii am mai devenit.

  Apreciază

  • amonmiss said, on octombrie 25, 2013 at 10:31 pm

   Citat din Moldova Ortodoxa: ,,Departe de a fi o manifestare nevinovată a bucuriei și comuniunii, Halloween-ul este un prilej de îndrăcire în masă. Este una din diversiunile care îi deviază pe copii, pe tineri și chiar pe adulți, de la Iisus Hristos – Calea, Adevărul și Viața noastră. Manipulările media prin show-uri de distracție și divertisment necenzurate ascund marile tragedii – crimele, apostaziile și demonizările înfiorătoare – ce se petrec în această perioadă.
   Nu trebuie să ne mirăm, ci să înțelegem că diavolul de la început a vrut și vrea mereu să acopere valorile, legile și sărbătorile dumnezeiești (după profeția lui Daniel 7, 25) cu tot felul de kitsch-oșenii care să-l degenereze și îmbolnăvească pe om și să-l pună în starea de răzvrătit împotriva lui Dumnezeu și a firii.”

   Intrebare pentru Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României: PE CAND BISERICA ORTODOXA ROMANA VA LUA POZITIE FATA DE ACEASTA SARBATOARE SATANICA, CE SE DESFASOARA IN FIECARE AN IN SCOLILE DIN ROMANIA? – Pun aceasta intrebare aici, fiindca sunt sigura ca acest blog e urmarit si de preotii functionari din Patriarhia Romana.

   Apreciază

  • aha said, on octombrie 25, 2013 at 11:59 pm

   @ozana. e usor de zis..mai greu de facut. nu se rezolva nimic fara rugaciune. e foarte greu sa ii faci pe oameni sa se intoarca la Dumnezeu…dar rugciunea face minuni. lumea ignora rugaciunea dar e cea mai puternica arma impotriva satanei. si mai e si rabdarea….de multe ori ma razvratesc cand vad cum gandesc oamenii….dar dupa rugaciuni parca sunt altfel. se schimba si comportamentul lor. in schimb am eu parte de tot felul de ispite dupa. si mai cad …ca nu sunt sfant. de parca imi da cineva peste fata ca m-am rugat pentru altcineva. si de fiecare data se intampla asa.

   Apreciază

 11. cristina said, on octombrie 26, 2013 at 1:51 am

  Daca profesorii de engleza ,organizeaza in scoli asemenea sarbatori diavolesti,atunci profesorii de religie ar trebui sa le explice copiilor ca ei sunt crestini ortodoxi si ca aceste sarbatori,nu au nimic in comun cu religia crestina si ca lui Dumnezeu nu-i plac lucrurile sataniste.In alta ordine de idei,parintii ar trebui sa nu accepte,ca niste copii naivi si manipulati de sistem,sa participe la aceste intruniri demonice.Asa cum exista Dumnezeu si are putere nemarginita,asa exista si Satana,care are putere sa posede sufletele slabe in credinta .Nu va mai lasati copiii sa participe la asa ceva;este un pericol pt mentalitatea lor si pt siguranta lor,pt ca invocand tot felul de demoni si luandu-le infatisarea,este foarte usor sa-i posede.Cine a vazut filmul EXORCISTUL,stie foarte bine despre ce vorbesc.Ministerul Invatamantului ar trebui sa interzica astfel de manifestari satanice in incinta scolilor,pt ca acei copii merg la scoala pt a invata carte,nu pt a participa la sarbatoarea care invoca toate spiritele necurate si care are rolul de a promova SATANISMUL.

  Apreciază

 12. georgiana said, on octombrie 26, 2013 at 9:19 pm

  off topic: pe postul B 1 se dezbate problema unor reprezentanti legali daca pelerinajele sunt sau nu o „afacere” . vorbeste acum parintele Constantin Stoica … Au luat in colimator si inchinarea la moaste 😦

  Apreciază

 13. aniush said, on octombrie 27, 2013 at 12:22 pm

  Ozana,
  E vina noastra, a romanilor ca acceptam si ne complacem in mocirla.

  Apreciază

 14. crestinul ortodox said, on octombrie 27, 2013 at 1:27 pm

  am mai spus si spun iarasi
  „halloween” inseamna hallodraci …sau chemarea duhurilor rele pentru ca oamenii au ajuns sa se imbrace dupa cum vor vrajitorii si oculta
  si se aliniaza ca niste indraciti si robi la ucenicii celui rau
  de curiozitate sa va uitati la canale de desene animate de cate ori este pronuntat cuvantele ” magie , „vrajitor ” „spiridusi ”
  de cate ori sunt imagini scoase parca din iad cu coarne si flacari
  ar trebui sa va dea de gandit !!!
  caci intra-adevar tlelevizoruil este icoana antihristului si pentru cei mari si pentru ceiu mici
  …astfel se vrea indracirea acestei natii spre inchinare la fiara
  TREZITI-Va Pina Nu-i PreaTarziu …
  ca atunci nu veti mai putea face chiar nimic
  amin.

  Apreciază

  • amonmiss said, on octombrie 27, 2013 at 5:41 pm

   Noi cei de pe blogul acesta speram ca suntem treziti, deci indemnul ar trebui adresat celor din jurul nostru.

   Apreciază

 15. aniush said, on octombrie 27, 2013 at 9:33 pm

  Exista un film de desene animate, se numeste „Hotel Transilvania”. Sincera sa fiu nu am vazut filme de groaza atat de sinistre ca acel desen. Culmea e ca toate ororile sunt frumos impachetate si ascunse in spatele unor banalitati „hazlii” astfel incat sa para personajele mai simpatice. Se zice ca desenele astea sunt pentru copii. Eu nu as lasa un copil sa se uite la asa ceva. Ce sa vada? Orori? Doamne fereste!

  Apreciază

 16. Olivia said, on octombrie 28, 2013 at 12:49 am

  Sunt profesor de engleza si in fiecare an sar peste lectiile cu halloween-ul, pastrand doar gramatica si inlocuind acele texte morbide cu altele.Nu particip la balurile organizate cu acest scop.Printr-o intamplare, clasele de liceu la care am predat anii trecuti nu s-au preocupat cu asa ceva, doar cele gimnaziale, asa ca nu a batut la ochi neparticiparea mea.
  Pe fetita mea cea mare am alertat-o pe cat este posibil, fiind in grupa mare. Am emotii maine sa vad ce-or face la gradi, nu ne-au anuntat nimic. Colegii ei de la alte gradinite sau din alte grupe isi inchiriasera/cumparasera mai deunazi costume de vrajitoare, dracusori, monstruleti si erau atat de entuziasmati, saracii!!Eu si uitasem de tampenia asta de halloween, cand, intr-o zi, l-am vazut pe un vecin de varsta mea iesind din bloc seara,cu o palarie mare, cu boruri largi, neagra pe cap. De la departare, necunoscandu-l. am crezut ca e un tigan corturar(cum sunt pe aici, prin Ardeal si nu numai, cu palarii negre), iar cand s-a apropiat, nu l-am mai privit). Cand m-a salutat, vizibil distrat, i-am spus ca nu l-am recunoscut si nu-l percepusem ca vrajitoare, cum voia el sa para, ci ca un ins de alta etnie.

  Apreciază

 17. […] HALLOWEEN – „deghizandu-se in demoni, oamenii nu fac altceva decat sa le ofere acestora propriul… […]

  Apreciază

 18. […] HALLOWEEN – „deghizandu-se in demoni, oamenii nu fac altceva decat sa le ofere acestora propriul… […]

  Apreciază

 19. […] importate cu succes din capitalism fără a şti ce înseamnă (14 februarie, 8 martie, 1 mai, Halloween – o sărbătoare satanică), a personajelor de inspiraţie păgână (Moş Crăciun, […]

  Apreciază

 20. […] HALLOWEEN – „deghizandu-se in demoni, oamenii nu fac altceva decat sa le ofere acestora propriul… […]

  Apreciază

 21. […] HALLOWEEN – „deghizandu-se in demoni, oamenii nu fac altceva decat sa le ofere acestora propriul… […]

  Apreciază

 22. […] HALLOWEEN – „deghizandu-se in demoni, oamenii nu fac altceva decat sa le ofere acestora propriul… […]

  Apreciază

 23. […] HALLOWEEN – „deghizandu-se in demoni, oamenii nu fac altceva decat sa le ofere acestora propriul… […]

  Apreciază

 24. Click Bible said, on octombrie 31, 2016 at 7:52 pm

  Alături de acesta și alte simboluri anticreștine – http://www.clickbible.org/video/simboluri-anticrestine/

  Apreciază

 25. […] dracul va ofera doua variante: dracul negru la Halloween si … dracul alb la “Saptamana bla bla bla” […]

  Apreciază

 26. octavpelin said, on octombrie 30, 2017 at 9:06 am

  A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

  Apreciază

 27. […] HALLOWEEN – „deghizandu-se in demoni, oamenii nu fac altceva decat sa le ofere acestora propriul… […]

  Apreciază

 28. […] importate cu succes din capitalism fără a şti ce înseamnă (14 februarie, 8 martie, 1 mai, Halloween – o sărbătoare satanică), a personajelor de inspiraţie păgână (Moş Crăciun, iepuraşul […]

  Apreciază

 29. […] HALLOWEEN – „deghizandu-se in demoni, oamenii nu fac altceva decat sa le ofere acestora propriul… […]

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: