SACCSIV – blog ortodox

CATEGORIA CIPUL CEL BUN: cipul din brat care te face sa slabesti …

Posted in CIPURI, IMPLANTURI by saccsiv on noiembrie 27, 2013

Din seria „invatati-va cu cipul, caci face numai bine”, iata ce aflam din articolul Solutia minune pentru slabit. Un cip implantat in brat ajuta la pierderea in greutate:

Cei care vor sa slabeasca nu mai trebuie sa se chinuie cu diete si ore de gimnastica. Exista o solutie simpla si eficienta, sustine o echipa de cercetatori elvetieni.

Un simplu cip implantat in brat este suficient pentru ca o persoana obeza sa poata slabi eficient.

Inventia unor cercetatori elvetieni ajuta la monitorizarea cantitatii de grasime din sange, iar cand pacientul a mancat prea mult, cipul elibereaza un hormon care creeaza senzatia de saturare.

Cipul care ajuta la slabit se implanteaza in brat si, dupa ce pacientul slabeste destul de mult si ajunge la greutatea ideala, dispozitivul nu mai functioneaza, adica nu mai elibereaza in sange tratamentul, scrie Daily Mail.

Inventatorii spera ca in 5-10 ani acest proiect sa devina realitate. Cipul va avea dimensiunea unei monezi si va contine doua gene, care controleaza pofta de mancare.

Pe acelasi principiu, de diagnosticare si apoi tratare a unei boli, cipul ar putea fi folosit in viitor si pentru alte afectiuni, crede inventatorul sau, profesorul Martin Fussenegger.

Acest cip ar putea inlocui cu succes pastilele de slabit si nu va avea efecte secundare, cum au alte tratamente.

Primele testari pe oameni ale acestei inventii vor avea loc peste aproximativ 3 ani.

Cititi va rog si:

ANGLIA: Pastila cu CIP iti spune cand sa iti iei medicamentul …

Cauti pe cineva apropiat? Da o cautare pe Google a microcipului lui

Concernul farmaceutic NOVARTIS va introduce MICROCIPURI in pilule

VIDEO: Reclama pentru folosirea IMPLANTULUI CU CIP, din motive medicale …

Tagged with: ,

26 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. ORTODOX said, on noiembrie 27, 2013 at 6:56 pm

    Apreciază

    • pr bogdan said, on noiembrie 27, 2013 at 10:48 pm

      Praise Jesus Aleluia, brothers Noroc de frații noștri pocăiți care ne arată calea corectă

      Apreciază

  2. john said, on noiembrie 27, 2013 at 7:16 pm

    Ce se întâmplă cu noi?
    De când am început să conştientizez existenţa mea pe Pământ m-am întrebat continuu:
    Ce se întâmplă cu oamenii?
    De ce se îmbolnăvesc atât de des, de ce se degradează vizibil corpul lor fizic (oamenii numesc procesul ”îmbătrânire” şi-l acceptă drept ”normal”) în doar câţiva ani?
    De ce sunt atât de mulţi nefericiţi? (nu-mi amintesc să fii întâlnit un om cu adevărat fericit şi mulţumit, în viaţa mea de până acum)
    De ce atâta durere?
    De ce atâta suferinţă?
    Suntem subnutriţi şi intoxicaţi. Cu toţii.
    http://www.financiarul.ro/2013/11/27/ce-se-intampla-cu-noi/

    Apreciază

    • john said, on noiembrie 28, 2013 at 6:42 pm

      Video – ROTHSCHILD: Moneda unica internationala in 5 ani .
      http://xrepublic.tv/node/72 Rothschild Bankster: “International currency with in 5 years”

      Este postat pe 20 august 2012. Mai jos puteti citi transcriptul, cu precizarea ca unele cuvinte se inteleg tare greu, deci poate apar greseli in text. Oricum ideea din titlu se intelege.
      Rep:
      – In situatia R&B ati mentionat o anumita problema monetara, adica vedeti in urmatorii 5 ani, ziua in care moneda va fi total convertibila si flexibila?

      Rothschild:
      -Ei bine, nu-i asa, vorbesti cu o persoană care este destul de in varsta, dacă voi mai fi peste cinci ani si mi-ar plăcea să cred ca va fi asa, cred că toți trebuie să ne îndreptam spre această oportunitate si cred că provocarea este, de asemenea, dacă ar trebui să se treaca la o monedă internațională, pentru că speculatiile si complexitatea valutei a provocat iritare de atatea ori si nu numai între partenerii comerciali, dar si intre indivizi; dar nu este pentru mine să spun cum se va întâmpla, dar cred că toti care stiu cum să se ocupe de aceste situatii sunt ingrijorati de problema de a schimba moneda- sa treaca peste ea, si cred că ar trebui sa devenim toti mai convertibili, dar atunci când se va ajunge la asta va fi o problemă de a supraveghea puterile care vor fi.

      Rep:
      – Schimband subiectul, China, in special centrul Chinei a avut parte de cea mai mare seceta din ultimii zeci de ani. Acum ati investit, impreuna cu sotia dv. “in weather central” (centru meteorologic). Cum ne poate ajuta acesta la planificarea lucrurilor, cum ar fi secetele?

      Rothschild:
      – Ei bine, cred că, în primul rând, in prezent avem 25 de centre de prognozare a ploilor in China si suntem cel mai mare furnizor de solutii grafice de prognozare meteo din tară; vreau să spun că a fost aceasta ploaie torentiala in ultimele 24 de ore, care a cauzat chiar pierderi de vieti. Si in situatii ca aceasta, prin detaliile pe care le obtinem cu ajutorul tehnologiei pe care o oferim diferitelor statii meteorologice, îi facem pe oameni mai constienti de ce se intampla.… . Pe ansamblu, este o chestiune de a da posibilitatea… Adică, am lansat, de asemenea, o operatiune numită “my weather” – “vremea mea”, care ofera acces la prima aplicatie cu adevarat personalizata, a vremii pentru dispozitive mobile… puteti merge pe myweather.com si puteti afla pe o raza de un kilometru de locul unde va aflati ceea ce se va întâmpla cu vremea. Ne ofera, de asemenea, prognoza meteo pe 10 zile. Cred că trebuie să fim constienti că trăim într-un timp, nu am de gând sa intru în subiect, care este un subiect foarte mare, a schimbările climatice, si avem variatii de toate felul in întreaga lume si, cu sigurantă, în Anglia, avem o vreme foarte precară— am avut secetă până in urma cu aproximativ 10 zile, si cred că este important să realizati că puteti utiliza tehnologia care va este oferita de myweather.com, pentru a sti si a fi constienti de ce se poate întâmpla, în special în rândul comunitătii agricole ; de asemenea, suntem foarte interesați în a ajutorul pe care …

      Rep:
      – Ne pare rău, suntem în criză de timp, dar am vrut să-va multumesc …

      Sa ne amintim si de spusele evreului Ray Kurzweil:
      “Pana in 2020 va fi un singur guvern mondial -sa dea Dumnezeu sa nu le iasa nimic din ce si-au propus acesti degenerati.

      Apreciază

  3. vasilica said, on noiembrie 27, 2013 at 10:06 pm

    Vedenia Staretului Agathon in fata Sfintei Mese…Hristos cu Camasa rupta de ECUMENISTI…

    http://ortodoxiacatholica.wordpress.com/2013/11/25/staretul-agathon-a-avut-vedenie-in-fata-sfintei-mese-pe-hristos-cu-haina-rupta-de-ecumenisti/

    Apreciază

  4. Skl said, on noiembrie 27, 2013 at 10:45 pm

    Oricum ProTv-ul are cele mai perverse stiri, prezentate intr-un mod total perfid..sa atraga…eu post mai diabolic ca protv-ul nu am vazut…si am stat putin sa cercetez stirile…

    Apreciază

    • pcmouse said, on noiembrie 28, 2013 at 12:42 am

      protv are patroni jidani

      Apreciază

    • Vali said, on noiembrie 28, 2013 at 7:41 am

      Sirbu a filmat executia ceausestilor, cam cu prea multa stangacie, dupa parerea mea si cu pauze prea mari.

      Apreciază

    • Maria said, on noiembrie 28, 2013 at 4:58 pm

      Prost tv-ul este cel mai ordinar post de televiziune , iar multi dintre angajati sunt evrei si masoni .Andreea Esca , este in masonerie , si tot ea face programele de stiri dintre cele mai sataniste si manipulatoare .
      O mizerie de mass-media .

      Apreciază

  5. aniush said, on noiembrie 28, 2013 at 6:36 am

    Se slabeste cu un cip?! Cine crede treaba asta? Vorba Parintelui Amfilohie: „Hai mai frate draga, doar nu suntem asa de tampiti”.

    Apreciază

  6. Ana said, on noiembrie 28, 2013 at 11:09 am

    Se incearca pe orice cale sa-i atraga pe oameni sa-si puna cip : pentru asa-zisa siguranta, pentru probleme neurologice, diabet si cea mai atragatoare gaselnita este cea cu slabitul, caci toata lumea e preocupata de silueta, de la fetita de 10 ani pana la batranele de 70 de ani care inca isi mai vopsesc parul si se sulemenesc ca niste cocote. Dar si barbatii sunt obsedati de silueta, parca toata lumea a innebunit in goana asta de a arata bine. Eu sunt grasa, dar greutatea ma preocupa in legatura cu starea sanatatii, nu sub aspect estetic. Multi isi vor pune cip pentru tot felul de motive neintemeiate. Sufletul va deveni o notiune din ce in ce mai abstracta, toate eforturile vor fi pentru intretinerea acestui trup in care vietuim, din pacate, atat de putina vreme…

    Apreciază

    • pcmouse said, on noiembrie 28, 2013 at 2:58 pm

      problema nu e ca sunteti grasa cum afirmati..ci daca nu cumva va afecteaza sanatatea..cunosc pe cineva care zace acum la spital.e pe moarte din cauza diabetului..acum ceva timp a orbit iar acum din ce am inteles de la o ruda ce am putut intelege ca plangea in hohote.persoana respectiva o stiu,era un munte de femeie.de personalitate.fost administrator de bloc..
      in alt ordine de idei mai cunosc pe cineva care din cauza consumului exagerat de dulciuri si zahar.a ajuns la obezitate.e la 1pas de diabet si pe deasupra sforaie ingrozitor din ce am inteles!

      Apreciază

    • Maria said, on noiembrie 28, 2013 at 5:04 pm

      Se poate slabi usor prin consumul de calorii controlat zi de zi (sa nu depaseasca 1000 pe zi ), iar seara de la ora 17 , sa nu se mai manance nimic , cat despre dulciuri , trebuiesc scoase definitiv din alimentatie .
      Nu se consuma carne grasa de orice fel , grasimi animale , prajeli , sosuri , maioneze , tocaturi , mai mult carne fiarta , fructe si legume in salata sau in sucuri de la storcator .
      Iar acum in post , este mult mai usor a slabi .

      Apreciază

  7. ioan said, on noiembrie 28, 2013 at 3:55 pm

    @pc.mouse. mama mea s~a vindecat de diabet. iata reteta ~carnea si lactatele eliminate complet ~sucuri, cu pulpa sau fara, din tot ce se gaseste proaspat la piata(fructe,legume) ~in loc de paine, o lingura de uruiala de grau sau secara amestecata in suc ~sucurile se fac cu ceai sau apa, fiarta si racita, de la fantana sau izvor ~nu se foloseste focul la prepararea hranei @tataia. reteta de mai sus este buna si pt. boala d.tale~guta. ps. reteta este asemanatoare cu terapia gerson pt. tratare cancer

    Apreciază

  8. aniush said, on noiembrie 28, 2013 at 6:55 pm

    Metoda cea mai eficienta de a slabi este miscarea, in special cea in aer liber. Cat priveste alimentatie…nu este bine ca alimentele sa fie scoase, ci inlocuite unele cu altele. Toate ciocolatile si bomboanele din comert sunt cele mai oribile alimente; este bine sa fie inlocuite cu mierea si fructele. Mierea nu numai ca ajuta in regimuri, dar este si un foarte bun energizant si are multiple calitati terapeutice, inclusiv pe aceea de a creste imunitatea organismului (si se poate consuma si in post-cel putin asa mi-a spus parintele duhovnic).
    Fructele au si ele vitamine si minerale necesare organismului. Spre exemplu citeam recent undeva ca exista fructul de catina, care este foarte satios, foarte hranitor si are de 20 de ori mai multa vitamina C decat o lamaie. Problema e ca nu se gaseste peste tot, deci pentru ca tot e sezonul, este bine sa consuman cat mai multe citrice.
    Carnea in exces duce la aparitia gutei din cauza acidului uric si a uratilor pe care le contine…deci, cu moderatie.
    Este indicat ca dimineata sa se ia inainte de micul dejun o lingura de ulei de masline crud; este bun digestiv si indicat mai ales pentru persoanele cu afectiuni gastrice. Oricum uleiul de floarea soarelui e jumate ulei, jumate apa.
    Iaurtul si laptele degresate, cu 0,5-1% grasime…nu as miza pe ele. Le lipseste ce este esential…proteina din lapte, cazeina. Au doar un pic de calciu si o multime de aditivi.
    Painea nu e bine sa fie scoasa de tot, ci doar redusa. Dintre toate alimentele painea este baza. Cine are posibilitatea ar putea sa incerce sa faca in casa.
    Ceapa si usturoiul contin o substanta denumita alicina. Ea predomina in usturoi si este atiinfectios, anticancerigen, poate juca rolul de antibiotic natural si este eficient si in tratarea racelilor si a gripelor. Ajuta la distrugerea helicobacter pilori, cea care provoaca ulcere si cancere gastrice. Deci mancati usturoi (cat se poate); cu toate ca e neplacut e util.
    Sucurile de fructe si legume sunt foarte bune, dar este bine sa fie facute in casa…pentru ca numai acelea sunt naturale. Sucul de morcovi este foarte sanatos si daca printre cititori sunt persoane cu ulcer, este foarte bun cel de varza.
    Nu este bine sa fie consumale alimente in ulei prajit, pentru ca este foarte toxic pentru organism. E bine de inlocuit cu alimente fierte sau facute pe gratar.
    A se evita pastile de slabit, prafuri Life Care, cipuri sau alte traznai, pentru ca nu pot decat sa dauneze.

    Apreciază

    • Maria said, on noiembrie 29, 2013 at 7:00 pm

      DA , dar mierea de albine , ingrasa si ea pt ca este dulce .Tot ce-i dulce ingrasa , iar painea nu trebuie sa depaseasca 4 feliute pe zi cel mult iar daca se poate si mai putin .Usturoiul este foarte bun , insa nu face bine la toata lumea .Uleiul de masline este bun insa cel extra-virgin , este si foarte scump , nu oricine isi permite .
      aniush,
      Cum de nu ai stiut ca sunt si femei in masonerie ?
      Sunt si inca la egalitate cu barbatii , iar aici pe blog , am vazut cu ceva timp in urma intr-un video , un ritual masonic in care se primeau in organizatie multe femei .Doar in iad , sa stii ca nu sunt numai barbati , ci pot spune ca mai multe femei vor fi , decat barbati , asa din toate categoriile .

      Apreciază

  9. aniush said, on noiembrie 28, 2013 at 9:53 pm

    Maria,
    Nu stiam ca si femeile pot fi in masonerie; eu auzisem ca numai barbatii sunt.

    Apreciază

  10. blue said, on noiembrie 29, 2013 at 12:55 am

    Dorinţa de „a slăbi” se transformă de obicei în obsesie. Sigur că nu-i bine să fie omul gras, dar nici să „se facă frate cu dracul ca să treacă puntea”. Adică să caute orice fel de metode prin care să-şi mintă corpul ( operaţii pe stomac, cure drastice de slabire, numărarea caloriilor, tot felul de alte trucuri… ). Se poate slăbi cel mai bine încet şi uşor. Unde ne tot grăbim aşa? Dacă se diminuează grăsimea din corp cu două kilograme pe anotimp, e suficient. Totul este să nu modificăm semnificativ echilibrul metabolic. Care echilibru, odată dereglat, se manifestă ulterior inclusiv în amprenta genetică. Şi nu mai revine niciodată la starea iniţială.

    Apreciază

    • saccsiv said, on noiembrie 29, 2013 at 6:12 pm

      blue

      Doamne ajuta!

      Poti te rog traduce?

      http://en.wikipedia.org/wiki/Child_Welfare_Services_(Norway)#Duties

      http://en.wikipedia.org/wiki/Child_Welfare_Services_(Norway)#Criticisms

      http://www.tnp.no/norway/panorama/2704-an-unfinished-debate-on-barnevernet

      http://www.freewebs.com/nancycrow/childprotectionmethods.htm

      Iertare, e mai mult decat de obicei, dar e important, ca sa dezvolt scrisoarea aceea a rusoaicei ce circula pe net. Dar nu-i graba.

      Apreciază

      • blue said, on noiembrie 30, 2013 at 10:42 pm

        Obligaţii

        Serviciile de protecție a copilului sunt obligate să reacţioneze în cazul în care măsurile puse în aplicare în mediul familial nu sunt suficiente pentru a proteja nevoile copilului. În astfel de cazuri, Serviciul de Protecție a Copilului, în consultare cu părinții, poate plasa copiii în centre de plasament, într-o instituție de protecție a copilului, sau poate introduce măsuri specifice părinte-copil. Înlăturarea unui copil din propria casă fără consimţământul părintilor, necesită o decizie din partea Comitetului Județean pentru Afaceri Sociale, pe baza unei recomandări prezentate de autoritățile municipale. Comitetul județean este un organism guvernamental cu o poziție autonomă în raport cu ministerul și Biroul Guvernatorului. Deciziile luate de către comitetul județean pot fi contracarate doar de către instanțele de judecată. Comitetele județene sunt administrate sub auspiciile Ministerului Copiilor și Egalității.
        Serviciile municipale de protecție a copilului sunt însărcinate cu monitorizarea dezvoltării copiilor care au fost plasați în îngrijire în afara caselor lor, la fel de mult ca şi părinții.
        Angajații serviciilor de protecție a copilului au acces la o cantitate mare de informații personale ale clienţilor și trebuie să respecte reguli stricte de confidențialitate. Cu toate acestea, informațiile pot fi furnizate la alte agenții administrative, atunci când acest lucru este necesar pentru îndeplinirea sarcinilor de serviciu în legătură cu protecția copilului.
        Responsabilitățile și sarcinile autorităților pentru protecția copilului sunt stipulate în Legea cu privire la serviciile de protecție a copilului. Responsabilitatea generală pentru protecția copilului revine statului prin Ministerul Copiilor și Egalității, în timp ce administrarea de servicii de protecție a copilului este realizată în primul rând la nivel municipal și prin Direcția norvegiană pentru Copii, Tineret și Probleme de Familie.
        Critici

        Mii de foști copii daţi în îngrijire au solicitat despăgubiri pentru suferința și abuzul la care au fost supuşi sub protecția copilului. Majoritatea dintre aceştia au primit compensații. În total, 220 de milioane de dolari.
        Serviciul a fost aspru criticat de către Guvernul Indiei pentru că a preluat doi copii ai unui cuplu de inidieni care lucrau în Norvegia.
        Berit Aarset, care conduce Alerta pentru Drepturile Omului din Norvegia, a numit incidentul „răpirea de către stat”. Ea a spus: „Aceasta nu este prima dată când un astfel de lucru se întâmplă în Norvegia … sistemul de legi favorizează serviciile de asistență socială pentru copii și face ceea ce doreste în permanenţă …. atunci când un cetăţean norvegian este căsătorit cu un străin se întâmplă, de asemenea, același lucru; se face acelaşi lucru în cazul solicitanților de azil și, aproape în fiecare caz, se susţine că unul dintre părinți are o problemă psihică doar pentru a deveni credibili … şi asta s-a întâmplat şi în cazul Bhattacharya.
        Serviciile de protecție a copilului au fost acuzate de răpirea forțată a doi copii turco-norvegieni din Turcia, cu ajutorul unui detectiv particular. Copiii au fost încredinţaţi unor părinți adoptivi care au locuit împreună cu părinții lor. Cândva, mai târziu, tatăl adoptiv a fost arestat pentru abuzuri sexuale asupra copiilor, demonstrându-se astfel în mod clar incompetența serviciilor de protecție a copilului.
        Un alt incident a implicat un femeie ceatăţean rus, care locuia în Norvegia. Declaraţia ei şocantă a fost tipărită mult timp pe prima pagină a ziarelor. În timpul audierilor la tribunal, judecătorul mi-a spus: „Vă dau permis de ședere, și tu ne dai copilul” Am refuzat, iar apoi au început represiunile. ”
        De multe ori în trecut, Serviciile de Protecţie a Copilului au fost acuzate de încălcarea drepturilor omului pentru că au luat copiii de lângă părinţii lor.
        În două cazuri larg mediatizate, detectivul particular polonez Krzysztof Rutkowski a ajutat nişte copii (un băiat de etnie rusă și o fată poloneză) să scape de asistenții maternali norvegieni și să se reîntoarcă la părinții lor.

        .O dezbatere neterminată pe tema „protecţia copilului”

        Recentul conflict în legătură cu faptul că că autorităţile norvegiene au luat în îngrijire doi copii de la un cuplu de etnici indieni s-a soluţionat cu o interventie politică. Dar au rămas însă întrebări fără răspuns în ceea ce priveşte Agenţia Norvegiană de Protecţie a Copilului (Barnevernet).

        O provocare în statele democratice moderne este modalitatea prin care sa se asigure copiii împotriva riscului de sărăcie, abuz, neglijare și alte pericole care le-ar putea face rău. Dilema principală este cum se să asigure și să se protejeze copiii fără să se intervină în drepturile parentale la viaţă privată și să-i priveze de dreptul lor la o viață de familie conform propriei alegeri. Mai mult decât atât, practicile serviciilor de protecție a copilului, în unele cazuri, face problema de protecție a copilului mai controversată decât conflictul în sine. Unul dintre cele mai bune exemple care ilustrează această problemă este cea mai recentă criză de protecţie a copilului ivită între India și Norvegia. Doi copii ai unui cuplu de nonrezidenţi indieni au fost luaţi în custodie în luna mai de către Protecţia Copilului pretinzând şi întreruperea totală a legăturilor emoționale cu părinții, și i-a dat în plasament conform unei directive date de curtea locală norvegiană de justiţie.

        Prejudecăți culturale și concepții greșite

        Familia a acuzat autoritățile norvegiene de neînțelegeri culturale şi de prejudecăţi căci copiii fuseseră luaţi din familie pentru că mâncau cu mâinile şi dormeau în acelaşi pat cu părinţii lor, pe lângă faptul că aveau prea puţine jucării pentru a se juca în casă. După ce ministerul indian al Afacerilor Externe a intervenit în investigaţie, ministrul norvegian de externe Jonas Gahr Støre a ajutat copiii să ajungă la unchii lor.

        Rușii mobilizaţi împotriva Protecţiei Copilului, de către declaratia unei femei

        Chiar dacă acest caz a fost rezolvat în linişte, nu a fost de folos pentru a opri criticile împotriva autorităților norvegiene de asistență socială pentru copii , despre care se spune că abuzează de puterea lor și ca ignoră diferențele culturale. Mass-media indiană a acuzat autoritățile de insensibilitate arogantă faţă de dreptul de a fi crescuţi copiii într-o cultură diferită. Vanitha Srinavasan de la Hindu Business Line a acuzat Norvegia de aplicare a „unei mărimi pentru toţi” în domeniul drepturilor omului sau de îngrijire a copilului. În timp ce articole similare sunt publicate în mass-media din India, un grup de ruși s-au implicat în acest proces. În fața Ambasadei Norvegiei la Moscova, membrii organizației de tineret a partidului de guvernământ, Rusia Unită, a făcut o demonstrație cu sloganuri puternice.

        „Serviciul Norvegian de Protecție a Copilului este Breivik,” au strigat ei.

        Protestele au venit după ce în mass-media rusă au apărut recent o serie de probleme cu privire la modul în care, la tot mai multe rusoaice care trăiesc în Norvegia, le sunt luaţi copiii. Mai ales două cazuri din mass-media rusă au fost suficient de puternice pentru a mobiliza protestatarii. Una dintre aceste știri a prezentat o femeie de cetăţenie rusă, care locuiește în Norvegia, al cărui nume este Maya Kasayeva. Declaraţiile ei șocante ei au apărut pe prima pagină a ziarelor:” În timpul audierilor din tribunal, judecătorul mi-a spus: „Vă dau permis de ședere, dacă ne daţi copilul” Am refuzat şi apoi au început represaliile. ”

        Acuzaţii de abuz faţă de copii contra familiilor gazdă

        Revendicările din al doilea caz au fost şi mai scandaloase. Irina Bergseth Frolova, o rusoaică ce trăiește în Norvegia, a aflat că fostul ei soț, un cetățean norvegian, precum și prietenii și rudele sale, l-au violat pe fiul lor în vârstă de patru ani. Rapoartele amintesc, de asemenea, de un alt tată adoptiv care a fost anterior găsit vinovat pentru pornografie infantilă și abuz sexual asupra unui copil în Stavanger.

        De fapt, practicile de protecţie a copilului nu îngrijorează doar pe indieni şi pe ruşi. Există un scepticism adânc înrădăcinat în rândul populaţiei locale față de o utilizare sporită a măsurilor luate la domiciliu. Un raport întocmit de Gruppen til Familiens Selvstendige Rett (GFSR), Redd Våre Barn (RVB) şi BarnasRett concluzionează că practicile actuale din sistemul norvegian de Protecție a Copilului nu sunt compatibile cu Convenția ONU cu privire la Drepturile Copilului. Arild Holta, un activist împotriva separării copiilor de părinții lor, solicită o reevaluare necesară urgentă a principiilor fundamentale pe baza cărora lucrează sistemul de protecție a copilului din Norvegia. Familiestiftelsen este o fundaţie care funcţionează pe baza unor preocupări similare a unui grup de părinţi şi de bunici. Ei sunt supăraţi pentru lipsa de respect față de Convenția ONU cu privire la Drepturile Copilului cu referire la protecția copiilor împotriva abuzului mental și fizic prin separarea de părinți și bunici.

        O industrie în creștere deschisă corupţiei

        Profesor de lingvistică la Universitatea din Bergen, Marianne Haslev Skånland subliniază o altă dimensiune problematică a sistemului de protecție a copilului. În conformitate cu Skånland, aceasta se transformă într-o industrie, care plătește sume incredibile, mai ales la psihologi, pentru „rapoarte”, și pentru părinţi adoptivi. Se face publicitate pentru ca oamenii să devină părinți adoptivi și anuntă un salariu anual de, să zicem, 430.000 coroane norvegiene (30.000 €), plus concediu plătit și „timp liber”regulat, departe de de copiii luaţi în plasament, plus alocațiile pentru construcţia de case sau pentru cumpararea unui alt automobil, plus dreptul la pensie . Afacerea, de asemenea, asigură un venit suplimentar și mai multe locuri de muncă pentru lucrătorii sociali, scrie Skånland. Ea constata, de asemenea, că sunt cazuri de luare în plasament a copilului care de multe ori se bazează pe informații din surse anonime. Ea susţine că nimeni nu știe prevenienţa surselor şi dacă acestea sunt credibile. Sau dacă sursele posedă informații de primă mână, sau sunt pur şi simplu zvonuri.
        Un alt aspect disputat este cunoașterea multiculturală și abilitățile puse în slujba bunăstării copilului. Cifre din statistica norvegiană arată că acei copii aparţinând unei minorităţi intră mai frecvent în contact cu serviciul de protecție a copilului decât copiii majoritari.
        În același timp, statisticile arată că doar în jur de 2 la sută din angajații aflaţi în serviciul de protecție a copilului au un fond minoritar non-vest, în timp ce în jur de 3 la sută din studenții de la programele de asistență socială și protecția copilului au un fond minoritar non-vestic. – Imigranții se confruntă cu o situație oarecum dificilă aici. Toată lumea se teme, pentru că fiecare simte că într-o zi îi va veni rândul şi îi vor fi luaţi copiii, spune un imigrant norvegian. Mai mult decât atât, unele familii acuză oficialităţile agenţiei că sunt nechibzuite și rasiste, întorcând autoritățile judiciare împotriva familiilor de imigranți.
        Marea creştere a utilizării de case de copii din 2009 până în 2010, utilizarea de case naționale de plasament bugetate au crescut cu 16 la sută . În această perioadă , numărul total de copii înscriși în cadrul național al Serviciului de Protecție a Copilului a crescut cu 7 % , și a ajuns la un total de 5 700 de copii în 2010 . Mai mulți în centre de plasament și mai puțini în orfelinate. La sfârșitul anului 2010 , aproximativ 5 700 de copii au fost înregistraţi în sistemul național al Serviciului de Protecție a Copilului . Începând cu anul 2009 , această cifră a crescut cu mai mult de 7 %. În medie sunt 4,6 copii la o mie ( vârsta 0-19 ) înregistraţi în cadrul Serviciului de Protecție a Copilului, în 2010; o creştere de 15 % din 2006 . Din cei 5 700 de copii înregistrați în cadrul Serviciului Național de Protecție a Copilului , 59 % au rămas în centre de plasament , 23 % au rămas în orfelinate și 19% primesc îngrijire în timp ce locuiesc în casele lor. Numărul total din evidenţele nationale ale Protecţiei Copilului a crescut cu 16 % pe durata 2009 – 2010 . Într-un termen mai lung , această creștere este chiar mai mare , 2006-2010 numărul de copii din casele naționale de plasament bugetate au crescut cu aproape 51 % , de la 2 200 la 3 300 de copii.
        În aceeași perioadă, numărul de copii din orfelinate a scăzut cu 16 %, și a însumat 1 300 de copii în 2010. Mai mult de un milion de zile de tratament pentru copiii din grija Protecţiei Sociale. Numărul total de zile de tratament la nivel național în interiorul Serviciului de Protecție a Copilului a fost de aproximativ 1,1 milioane, iar acest lucru s-a schimbat doar marginal din 2009. În 2010, centrele de plasament și instituțiile de copii împreună au avut aproximativ 900 000 de zile de tratament, în timp ce copiii care au primit asistență în timp ce trăiesc la domiciliu a avut 190 000 de zile de tratament. Aceştia din urmă au avut o creștere marcantă, de 21% din 2009.
        Preţuri mari pe pat şi pe zi în instituțiile de protecție a copilului Cheltuielile totale pentru Serviciul National de Protecție a Copilului a fost de aproape 5,6 miliarde de coroane norvegiene în 2010, o creștere de mai mult de 3% faţă de anul precedent. Tarifele pe pat şi zi în centrele de plasament au urcat cu 7% din 2009 în 2010. Un pat / zi, în centrele de plasament costa 2 700 coroane norvegiene în 2010.
        Acest preţ este mai puțin de jumătate din cât costă un pat / zi în instituțiile de protecție a copilului, unde cheltuiala este de aproape 7000 de coroane norvegiene. O treime din Serviciul Naţional de Protecție a Copilului nu este public. În 2010, aproximativ 1,8 miliarde coroane norvegiene au fost cheltuite pe cumpărarea de servicii de protecţie a copilului din sectorul privat. Aceasta reprezintă aproximativ o treime din bugetul total pentru Serviciul Naţional de Protecție a Copilului, iar acest procent a fost destul de stabil în ultimii 5 ani. Aproape 3 miliarde de coroane norvegiene reprezintă salariile. In total, au existat 4 400 contracte pe an, în cadrul Serviciului național de Protecție a Copilului în 2010. Cheltuielile totale pentru salarii în anul 2010 a fost un pic mai mult de 2,8 miliarde de coroane norvegiene, o creștere de aproximativ 6 la suta din 2009.

        Salvați-ne copiii și familiile de Protecția Copilului din Norvegia

        Opriţi violarea drepturilor omului, încălcări ale Convenției de la Haga din 1980 și a Convenției ONU

        Supervizarea metodei Marte Meo – orientare sau doar supraveghere?

        O metodă inventată și folosită de către Protecția Copilului se presupune a ajuta părintii să-şi perfecţioneze interacțiunile și să-şi îmbunătăţească modalitatea de „apropiere”. Aceasta este o metodă de terapie care foloseşte casete video în interacțiunea dintre părinți și copii. Există în mod obişnuit 3 sesiuni. Terapeutul ar trebui să arate cum e necesar să se schimbe comportamentul și cooperarea între părinți. Totuşi, deşi aceasta este o invenţie nouă şi destul de veche în același timp, sunt puține dovezi pentru eficacitatea ei.
        Ca părinți, li se dă posibilitatea să accepte aceste filmări video sau să piardă dreptul de a-şi îngriji copiii, și chiar dacă fac acest lucru, ulterior, în cadrul sesiunilor, aceasta poate fi considerată doar ca o formă de supraveghere. Unor părinți le sunt prezentate doar filmele dar nu li se dau nici un fel de indicii în legătură cu ceea ce poate fi îmbunătățit. De asemenea, cei mai multi părinti suferă de o teamă reală că sunt pe cale să-şi piardă copiii şi cu greu e de aşteptat să reacţioneze în mod natural aflati fiind sub presiune şi sub o imensă frică. Copiii manifestă reacţii post-traumatice observate în urma fricii părinţilor şi de asemenea reacţionează împotriva străinilor şi a unui mediu schimbat.
        Germanii în timpul celui de al doilea război mondial au filmat, de asemenea, o parte din obiectivele lor de cercetare în timpul experienţelor. Această metodă se bazează pe experiențe făcute cu 8 mame și copii. Când Protecția Copilului a sugerat folosirea aceastei metode, exista deja decizia de a fi luaţi copiii din îngrijirea parentală. Video-casetele sunt prezentate Biroului de Conducere al Consiliului Județean în calitate de dovezi pentru a demonstra că acei copii ar trebui să fie luati din îngrijirea părinţilor în cazul în care constata că părinţii şi copiii nu au suficient contact vizual. Filmările video sunt, de asemenea, supuse editării de către Protecția Copilului, care produc casetele pe care doresc să le arate părinților și instanței de judecată.

        În condiții normale și naturale, filmările de familie pot fi distractive şi interesante. Dar în aceste condiții, metoda este extrem de discutabilă.

        Apreciază

      • saccsiv said, on decembrie 1, 2013 at 1:44 am

        blue

        Multumesc mult.

        Apreciază

  11. blue said, on noiembrie 29, 2013 at 8:35 pm

    Saccsiv, in noaptea asta lucrez, deci voi vedea maine link-urile. In functie de volumul textului, probabil va fi gata spre seara.

    Apreciază

  12. aniush said, on decembrie 2, 2013 at 8:11 am

    Mierea ingrasa pentru ca e dulce…ha ha ha. Da? Pai sunt mai multe alimente dulci; si strugurii sunt dulci pentru ca au in compozitia lor fructoza, care e cel mai dulce dintre zaharide, pentru ca e monozarid. Asa si cartoful e dulce, pentru ca are amidon si exemplele pot continua.
    Am vorbit de cateva din alimente, dar asta nu inseamna ca omul sa le manance numai pe astea…ca nu poate sa-si faca de mancare si se hraneste doar cu paine si suc de fructe. Nici gand, nu am spus asa ceva.
    Chiar ca blue are dreptate ca a devenit obsesiva ideea.
    Dragii mei,
    Sa lamurim niste lucruri:
    1.orice aliment ingrasa daca este consumat in exces; fiecare stie din ce aliment cart ii trebuie-asta este in functie de necesitatile fiecarui organism. Doua organisme nu pot reactiona la fel niciodata, de aceea regimurile dupa retete de slabire sunt nocive; si aici redau exemplul cu painea: nimeni nu spune daca poti consuma o felie, doua, patru sau o paine intreaga intr-o zi; lucrul asta fiecare si-l cunoaste si si-l stabileste. Deci consumam orice aliment natural, dar totul cu masura, adica nu facem excese la nimic.
    2. postul nu este regim de slabire; el are cu totul alte scopuri; nimeni nu ne spune ca in post trebuie sa rabdam de foame mancand doua frunze de salata pe zi. Dumnezeu nu vrea de la noi…sa fim cat mai sfori, ci sa crestem duhovniceste sau spiritual. Pai daca noi ne preocupam de silueta mai putem creste spiritual? Nu, efectul este exact invers.
    3.cine are nevoie sa dea jos cea mai buna solutie e miscarea; mergeti si inotati intr-un bazin sau va duceti la sala de gimnastica, la aerobic…asta e recomandat acum in sezonul rece; cine nu poate sau nu are cum se duce si parcurge pe jos zilnic o distanta de 1, 2, 5 km cat poate el, imbracat bine sa nu raceasca si in timp si cu rabdare vor veni si rezultatele.

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.