SACCSIV – blog ortodox

Cauti pe cineva apropiat? Da o cautare pe Google a microcipului lui

Posted in CIPURI, MICROCIPURI by saccsiv on mai 20, 2010

   Citez din articolul Where’s Jimmy? Just Google His Bar Code:

   Entuziastii Tech si futuristii cred ca cipurile radio de tip implant, cum ar fi cele din mainile lui Graafstra Amal, ar putea insemna siguranta, securitate si comfort. Dar luptatorii civili pentru libertate sunt preocupati de confidentialitate.

   Oamenii de stiinta pun etichete pe animale pentru a monitoriza comportamentul lor si pentru a urmari speciile pe cale de disparitie. Acum, unii futuristi se intreaba daca toata omenirea ar trebui sa fie etichetata. Cauti pe cineva apropiat? Da o cautare pe Google a microcipului lui.

   Cipurile, numite identificare de tip radio frecventei (Radio Frequency Identification – RFID), emit un semnal radio simplu asemanator cu un cod de bare, oriunde, oricand. Futuristii spun ca acestea pot fi usor implantate sub pielea de pe mana unei persoane.

   Deja, guvernul Mexicului a implantat chirurgical cipuri, de marimea unui bob de orez, in partea superioara a bratelor personalului biroului procurorului general din Mexico City. Cipurile contin coduri care atunci cand sunt citite de scanere, permit accesul intr-o cladire securizata, si previn incalcarea legilor de catre cei care vand droguri.

   In articolul publicat in Jurnalul International de Inovatie si Dezvoltare Durabila, cercetatorii taiwanezi au postulat ca etichetele ar putea ajuta la salvarea de vieti in urma unui cutremur major.  Ei sugereaza ca “Lucratorii din birouri ar putea purta atasate la insignele lor de identitate etichete RFID, in timp ce vizitatorilor li se pot da etichete RFID temporare atunci cand intra in companie” In mod similar, etichetele de identitate pentru personalul spitalelor si pacientiI ar putea incorpora tehnologia RFID.

   „Lumea noastra devine instrumentata,” a declarat presedintele si CEO IBM-ului, Samuel J. Palmisano la o conferinta despre industrie saptamana trecuta. „In prezent, exista aproape un miliard de tranzistori pe om fiecare costand o zecime de milionime dintr-un cent. Exista 30 miliarde etichete RFID produse la nivel global”.

   Avand una in fiecare persoana ar putea elibera de anxietate parintii si ar putea salva vieti sau le-am putea pune sa lucreze intr-un mod si mai comod prin deblocarea unei usi cu o simpla miscare de mana sau pentru pornirea unei masini parcate – dupa cum entuziastul de tehnologie Amal Graafstra isi foloseste eticheta (mainile lui sunt radiografiate in poza de mai sus).

   Dar acest viitor sigur, „instrumentat” este infricosator pentru multi avocati ai libertatilor civile. Chiar si adaugand un cip RFID pentru un permis de conducere sau carte de identitate ridica obiectii pentru cei preocupati de aceasta.

   Sa urmaresti niste cutii si containare de pe o nava pe o ruta din Hong Kong este OK, spun luptatorii pentru drepturile civile. La fel este si monitorizarea pisicilor si cainilor, cu un cip introdus chirurgical sub pielea lor. Dar ei spun ca urmarirea oamenilor este mult prea mult – chiar daca FDA a aprobat dispozitivele ca fiind sigure pentru om si animale.

   “Suntem ingrijorati cu privire la implantarea cipurilor de identitate” a declarat Jay Stanley, analist pentru programul de politici privind comunicarea, pastrarea intimitatii si tehnologia din cadrul Uniunii Libertatilor Civile Americane (ACLU). El pune problema in mod clar: „Multi oameni considera ideea ca fiind infricosatoare.”
„RFID este dispozitivul de urmarire perfect”, a spus Stanley. „Perspectiva unor cipuri RFID, purtate in toate documentele de identitate duce la ideea ca prezenta oricarui individ la o anumita locatie poate fi detectata sau inregistrata pur si simplu prin instalarea unor cititoare RFID invizibile”

   Exista o serie de companii antreprenoriale care fac reclama pentru tehnologii de urmarire, incluzand Positive ID, Datakey si MicroChips. Companiile au inceput sa introduca pe piata ideea din spatele acestor tehnologii inovatoare in urma cu cativa ani, ei le prezinta ca dispozitive de urmarire continua, excelente pentru toata lumea.

   Dupa prima lui utilizare intr-o camera de urgenta in 2006, VeriChip s-a impus ca fiind succesul cipului subcutanat. „Suntem foarte mandri de modul in care identificarea de tip VeriMed a pacientului s-a efectuat in aceasta situatie de urgenta. Acest eveniment ilustreaza rolul important pe care VeriChip il poate juca in asistenta medicala,” a declarat la momentul respectiv Kevin McLaughlin, presedinte si CEO al VeriChip.

   „Datorita cresterii complexitatii si a pretului redus, aceste dispozitive de senzori ne dau pentru prima data, instrumentele de masura in timp real pentru o gama larga de sisteme din lume – naturale sau facute de mana omului”, a declarat Palmisano de la IBM.

   Dar sunt oamenii „sisteme” care urmeaza sa fie masurate?

   Grupuri de oameni obisnuiti tipa tare atragand atentia asupra implicatiilor ce le au aceste dispositive asupra libertatilor civile si amenintand ca vor impiedica raspindirea lor in masa, pentru aplicatiile care prevad urmarirea oamenilor.

   “In cazul in care aceste cititoare ar prolifera, si ar fi multe stimulente pentru a le instala, ne vom gasi intr-o societate supravegheata 24 de ore timp de 7 zile.” a spus Stanley, ACLU

   De asemenea, controversa se extinde peste mari. David Cameron, primul ministru al Marii Britanii a promis sa arunce la gunoi propunerea unui sistem de carti de identitate nationale si sisteme biometrice pentru pasapoarte si serviciul social de sanatate, optiuni care erau promovate de Partidul Laburist.
   „Impartasim un angajament comun pentru libertatile civile si pentru a scapa – imediat – de planul partidului Laburist, privind buletinele de identitate”, a declarat Cameron ZDNet UK

    Aceste controverse au impact asupra companiilor care dezvolta astfel de tehnologii. O companie, Positive ID, a renuntat la ideea de urmarire a oamenilor obisnuiti cu tehnologia cip. Miercuri, compania a anuntat ca a depus cerere pentru un brevet pentru un dispozitiv nou medical pentru monitorizarea glicemiei la diabetici. Tehnologia dezvoltata initial pentru a urmari masele este acum doar un sistem “mostenit ” pentru compania Del Ray Beach, Florida.
   „Suntem in curs de dezvoltare a unui cip in vivo, care sa contina un senzor de glucoza,” a declarat pentru FoxNews.com. Allison Tomek, vice presedintele responsabil cu investitiile si comunicarea. „In teorie va fi capabil de a detecta nivelurile de glucoza. Testam acum senzorul de glucoza. Acesta va contine un senzor cu un cip RFID implantabil. Cererea de azi pentru a fost pentru tehnologia noastra care vrea sa creeze o interfata de transformare de tip electronic pentru masurarea schimbarilor chimice din sange. ”

   Au disparut ambitiile anterioare ale companiei.” Consiliul nostru de administratie vrea o noua directie”, spune Tomek. „In comparatie cu identificarea, noi credem ca e mult mai buna o platforma de diagnostic. Asta e viitorul tehnologiei nu – simpla identificare. ”

   Compania chiar a vandut unele dintre tehnologiile sale de urmarire individuala lui Stanley Black and Decker, pentru 48 milioane dolari, a spus ea.
Aceste aplicatii medicale nu sunt la fel de controversate precum tehnologiile de urmarire. FDA a aprobat in 2004 un alt cip dezvoltat de predecesorul lui Positive ID, VeriChip, care stocheaza un cod – similar codului de identificare UPC de pe produsele vandute in magazine – care da informatii despre pacient atunci cand un scaner trece peste cip. Aceste coduri, introduse pe cipuri si scanate la sediul unui medic sau intr-un spital, ar dezvalui istoricul medical al unui pacient.
Dar ca si cardurile inteligente, (smart card) aceste cipuri medicale pot fi citite in continuare de la o distanta de catre pradatori. Un cititor poate „vorbi” cu cipul de la distanta, fara a fi nevoie de vreun contact fizic, si poate sa obtina informatiile care exista scrise in el. Si asta provoaca deasemenea ingrijorare.
   Concluzia este simpla, potrivit ACLU: „Intrebarile cu privire la siguranta nu au fost abordate”, a spus Stanley. „Si pana cand aceste intrebari sunt rezolvate, aceasta tehnologie poate ramane in laboratoare.” 

   Cititi va rog si:

BIG BROTHER, CIPURI, IMPLANTURI, MICROCIPURI, 666, SEMNUL FIAREI: faza finala a experimentului inceput de colaborarea IBM-nazism, coordonarea masoneriei

Concernul farmaceutic NOVARTIS va introduce MICROCIPURI in pilule

Intel doreste sa va implanteze un cip in creier

PROIECTE DE LEGE, din Camera Senatului si a Deputatilor, SOLICITA IMPLANT CU CIP pentru americani?

VERICHIP FACE PROGRESE: implant cu microcip pentru a corela datele medicale, istoricul creditelor si securitatea sociala. MAI DORMIM MULT?

VERICHIP se numeste acum POSITIVEID. Detalii importante despre activitatea companiei ce doreste SA VA IMPLANTEZE CIPURI IN CORP

VIDEO (si transcriptul): INFRACTORILOR (dovediti) li se va impanta fortat un CIP in corp?

VIDEO: O noua promovare a CIPULUI IMPLANTAT in corpul uman. Scenariu 2017ce

VIDEO: Reclama pentru folosirea IMPLANTULUI CU CIP, din motive medicale …

   Sa intelegem oare ca au inceput sa faca oarece pasi in spate? Desigur ca nu. Cheia e in ultimul paragraf. ACLU: „Intrebarile cu privire la siguranta nu au fost abordate. Si pana cand aceste intrebari nu sunt rezolvate, aceasta tehnologie poate ramane in laboratoare.”

   Adica, atunci cand cipul va fi sigur si nu va putea fi citit decat de SISTEM, va fi in regula …

12 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. saccsiv said, on mai 20, 2010 at 12:07 pm

  Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

  https://saccsiv.wordpress.com/about/

  Apreciază

 2. acadennis said, on mai 20, 2010 at 4:37 pm

  Interesant biometrics, azi amprenta maine microchipul

  Apreciază

 3. Seraph said, on mai 20, 2010 at 5:11 pm

  Nu are legatura cu subiectul ce voi spune acum , dar are legatura cu situatia tarii . E doar o intrebare si atat. Daca tot s-a apucat guvernul sa taie din venituri, ce- ar fi daca ar taia si din venitul lunar pe care statul il cheltuieste lunar cu un detinut. Ultima data citisem in ziar de 2.500 roni lunar…..

  Apreciază

 4. clement said, on mai 20, 2010 at 5:18 pm

  Pentru stapanii acestei lumi toti suntem soareci de laborator.
  Toate marile centre universitare din occident au puse la punct grupuri interdisciplinare de studiu cu aplicabilitate in tehnica de razboi dar si in proiectele de supraveghere si manipulare a populatiei.
  Va dau un infim exemplu de grup de cercetare in Belgia.
  Institute of neuroscience (ions)- proiectul walibi.
  Acest proiect grupeaza sase structuri situate in centre diferite: laboratorul de comunicare si microunde electromagnetice (emic), grupul de cercetare si teledetectie, departamentul de neurologie clinica, departamentul”valuri si semnale”(sos), grupul asociat facultatii de informatica al centrului de informatica si cel al centrului de cercetari in domeniul dreptului si informaticii (crid). Institutul este inclus unuia din cele mai mari spitale, clinica universitara sfantul Luca, Bruxelles
  Subiectii pe care se face cercetarea sunt alesi printr-o vasta retea constituita din medici generalisti si specialisti in intreaga tara. In foarte rare cazuri acestia sunt la curent cu faptul ca sunt obiectul unui studiu.
  Insirarea specializarii cercetatorilor care alcatuiesc grupul walibi ( juristi, medici, informaicieni) ne face sa intuim scopurile reale ale proiectului la care ma refer. Institutul de neurostiinte numara printre membii sai si medici de origine romana. Pacientii folositi pentru testare sunt in majoritate oameni simplii, saraci, provenind din tari precum Romania, Maroc, Bulgaria.
  Walibi este numele unui parc de distractii !!!!
  Imi permit sa dau un sfat celor ce fac apel la medici in afara tarii.
  Precizati de la inceput ca refuzati sa fie testate pe dumneavoastra medicamente neomologate si tratamente ce sunt in stadiu de cercetare.
  Aceasta atitudine ii va face sa ezite inainte de a va include in grupuri de cercetare. Cel mai bine este sa va notati numele tuturor medicamentelor si investigatiilor pe care le faceti.
  In cazul in care va dati seama ca sunteti utilizati fara a vi se cere acordul, nu ezitati sa faceti plangere comitetului de etica al spitalului si departamentului echivalent al ministerului sanatatii. Lipsa de reactie a oamenilor a condus la abuzurile despre care discutam.
  Din pacate trebuie sa spun ca si in tara exista medici care functioneza punand pe primul plan profitul si pozitia profesionala.
  Este suficient sa priviti clinicile private pentru a intelege ca facand apel la ei exista riscul de a fi inclusi imensei retele a soarecilor de laborator.
  Aparatura performanta, medicamentele minune, au un pret foarte mare.
  Sigur ca progresul in medicina presupune studiu, experiment, testare, dar tot ce s-a creat impotriva fiintei umane a urmat tot calea medicala.

  Apreciază

 5. Arcasul lui Stefan said, on mai 20, 2010 at 7:58 pm

  OFF TOPIC: o poveste de dragoste pentru parinti, copii, sotie si pentru credinta

  cu drag pentru toti romani si romancele

  http://www2. tvr.ro/webcast/ WebPlayer2. php?file= rtmp://perthro. tvr.ro/rec/ DATA-2010- 04-09-9-57. flv&name=Dincolo% 20de%20harta

  Apreciază

 6. spellmacker said, on mai 20, 2010 at 8:18 pm

  Si pana la urma purtatorii de semn vor fi loviti de o boala….cei care isi zic „Gay” sunt loviti deja (pt. Wolfwie )

  Apreciază

 7. vlad said, on mai 20, 2010 at 11:12 pm

  Oarecum off-topic:
  Ati vazut cum toata mass-media cere un lider carismatic care sa ne scoata din „criza”?
  Cam ce bucurie va fi pentru mai toata lumea cand el va veni.

  Apreciază

 8. […] Cititi si: Cauti pe cineva apropiat? Da o cautare pe Google a microcipului lui […]

  Apreciază

 9. […] Cauti pe cineva apropiat? Da o cautare pe Google a microcipului lui […]

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: