SACCSIV – blog ortodox

Articolul zilei (03.10.2013): Nu cautam cauza cancerului, ci il imbracam in roz. 1 octombrie – Ziua Internationala de Lupta impotriva Cancerului la San

Posted in cancer by saccsiv on octombrie 3, 2013

campanie_unuoctombrie

 

Foto: http://abch.ro/ziua-mondiala-de-lupta-impotriva-cancerului-la-san/

Iata ce putem citi in articolul Ipocrizia imbracata in roz si cu fundita:

Ma uit cu neputinta la cum sunt pacalite multe biete femei. Ma uit cu neputinta cum indura chinuri, apoi li se serveste un circ sentimental de strada. Ma uit cum o boala serioasa e tratata „cu fundite si pamponase”, de parca s-ar vorbi de un neg pe nas. Totul se rezolva: taiem nasul si nu ai sanse sa mai faci negi vreodata. Sau iti dam o fundita roz si te trimitem la radiat. Oricum, tu de fapt nu faci nimic. Ce zici?


Marsuri roz, cladiri roz, accesorii cu fundite roz purtate ostentativ „din solidaritate”. Nu ar fi nicio problema cu ele, iar femeile care le poarta cu cele mai sincere si bune intentii chiar cred ca ajuta cu ceva.

Ieri, odata cu „Ziua internationala a luptei….”, cladirea ASE-ului a fost luminata in roz „din solidaritate” cu femeile luptate de aceasta boala. In loc de PREVENTIE, s-a vorbit de DEPISTARE, iar cifrele crescande ale evolutiei bolii au fost, ca intodeauna, prezentate si atat. Si totul fara ca nimeni sa se intrebe de ce sau cum putem schimba asta.
CANCERUL este o boala crunta, de multe ori letala. Exista nenumarate tpuri se cancer. Se spune ca aceasta boala vine ca o pedeapsa, pentru ca oamenii sa isi poata plati pacatele inca de pe Pamant si sa se mantuiasca. Sau poate fi o pedeapsa, pur si simplu. Exista supravietuitori, oameni tamaduiti (mai ales prin rugaciunile Sf. Nectarie).
Dar unde se termina realitatea si unde incepe ipocrizia? La cauze. Dam din umeri in fata unor cifre alarmante – o femeie din 8 face cancer mamar. Aici ar trebui sa se termine discutia, nu sa inceapa. Ne uitam invinsi, tristi, pasivi, cum evolueaza o boala fara sa intrebam o singura data: de ce.
Ce poate cauza cancerul la san intr-o societate chimicalizata si plastifiata, in care femeia e supusa la stres, dezechilibrata biologic, hormonal si economic?
Deodorantele/antiperspirantele. Mai exact, aluminiul din ele, impreuna cu alte ingrediente, stopeaza porii din respiratie. Axila nu se aeristeste. Transpiram si acolo se strange ceva. Restul va dati voi seama. Nici macar nu mai e nevoie de inlocuitori precum amidon sau bicarbonat de sodiu, ci sa punem mana si sa ne facem deodorante cat de profi vrem noi in casa.
Lenjeria intima incomoda. Nu as vrea sa detaliez un subiect prea personal. Dar nu e greu de facut o legatura.  De fapt, multe tipuri de haine in general sunt toxicepentru ca se fac multe si ieftine. Puneti pret pe materialul real, nu pe plastic.
Lotiunile de corp si alte „artificii” nenaturale. Ingredientele din astfel de lotiuni sperie la cea mai rapida consultare. Doar ca oamenii nu prea o fac. Atunci ar observa parafina lichida, petrol, ftalati, placenta umana sau animala. Nu vorbesc din carti, ci de pe rafturile hipermarketurilor, in randul celor mai cunoscute produse.
Supraexpunerea la radiatii. „Faceti o mamografie pe an”. Va suna cunoscut? Asa vi se zice ca „preveniti” cancerul, nu? Nu. Pe cheltuiala voastra, in fiecare an, mai aruncati o mica bomba partii superioare a corpului.
Acestea sunt cateva cauze ale bolii prea-mentionate (s-ar mai putea adauga neglijenta si ascunderea informatiilor, dar fie). Daca le excludeti din viata voastra, va puteti pastra sanii cat mai mult. Pentru ca o „solutie” in fata unei boli in care ne aruncam singure este extirparea a ceva feminin, pentru ca nu mai e nimic de facut astfel incat sa nu se ajunga aici.
Putem sa luptam cu adevarat si sa ne aparam persoanele dragi de socurile de mai sus. In plus, putem sa vedem care-i perspectiva despre transpiratia pe care noi ne chinuim sa o ascundem, in loc sa o eliminam (da, pacatele miros) si mirosul general al corpului uman.
Daca s-ar vorbi despre aspectele de mai sus si preventie cu adevarat, atunci n-ar mai fi ipocrizie.

ase_iluminata_in_roz_captura_video_stirileprotv_ro_54613300

 

Foto: http://www.b365.ro/ase-iluminata-in-roz-ca-simbol-al-luptei-impotriva-cancerului-la-san_195371.html

Cititi va rog si:

STUDIU: CANCERUL este o boala creata de om. El nu exista în antichitate …

CE SE INTAMPLA? Cazurile de tumoare cerebrala in randul copiilor s-au inmultit de cinci ori in ultimii zece ani

CANCER – Raport: Americanii sunt „bombardaţi” cu surse cancerigene. Romania: Numărul cazurilor de cancer de piele a crescut de şase ori în ultimii patru ani

CHIMIOTERAPIE: TUMORILE SE EXTIND, EFECTELE SUNT CATASTROFALE. Apelul medicului Teofil Lungu de la Clinica de Chirurgie Maxilo-Faciala Cluj catre doctori: NU O MAI PRESCRIETI

Video: ADEVARUL DESPRE CANCER

FORMALDEHIDA – substanta cancerigena

 

Tagged with: , ,

26 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. botaceala said, on octombrie 3, 2013 at 8:08 am

    Oameni buni si dragi femei,atentie!!! Trebuie luat in seama ce s- a scris mai sus de bunul saccsiv , dar mai trebuie luat ceva super bun si la indemana oricui si anume: SEMINTE DE CAISE zilnic in alimentatia noastra!!!!! Vedeti pe net ce contin aceste seminte si cum distrug celula canceroasa si mai este ceva fff bun: Uleiu din planta marijuana!!! Verificati pe net si vedeti ce supeeeer sunt,farmaciile vand tot felul de otravuri iar ce e cu adevarat sanatos nu vor sa se afle,ca altfel ar da faliment!!!

    Apreciază

  2. botaceala said, on octombrie 3, 2013 at 8:16 am

    Scuze ,subscriu la ce am zis mai sus ,acum am vazut exact cum se numeste uleiul : este ULEIUL DE CANEPA !!!!! nu de marijuana,scuze inca o data!!! O zi buna sa aveti!!!

    Apreciază

  3. Cosmin S. said, on octombrie 3, 2013 at 8:43 am

    Mai sunt de adaugat la cauzele cancerului la san si anticonceptionalele.
    O femeie care ia anticonceptionale, poate ramane insarcinata fara sa stie si foarte des, dupa care anticonceptionalele impiedica nidarea ovului fecundat si acesta este eliminat.
    Deci cel mai adesea trupul femeii se comporta ca si cum ar purta o sarcina si apoi o pierde, sanii se pregatesc pentru lactatie, dar nu-i copilul care sa goleasca sanii.
    Tot acest ciclu se repeta pana cand apar noduli la sani care cauzeaza dureri si suferinte. Dar chiar si la acest stadiu, trupul femeii se poate vindeca singur, fara radio-chimioterapie.

    „De obicei femeile sunt speriate de medici cu următorul prognostic: ”Dacă nu faci operația și nu urmezi tratamentul de chimioterapie în șase luni ești moartă. Dar totul este o minciună. Femeile nu au nimic sau în cel mai rău caz au tulburări hormonale sau noduli benigni la sâni.”

    „Totul se rezumă la o escrocherie pură, la o înșelătorie al cărei scop este obținerea de bani. Cancerul al sân, ca și cancerul de col uterin au devenit sperietori cu care șarlatanii oncologi amenință femeile presându-le să scoată sume imense de bani pentru cumpărare de vaccinuri contra cancerului de col uterin sau pentru tratamente contra cancerului la sân. ”Depistarea precoce a cancerului la sân” a devenit un cult modern care implică ritualuri aproape mistice.
    Televiziunile sunt parte activă a acestei șarlatanii oncologice și își încasează și ele partea lor de profit emițând zilnic în eter îndemnuri ca femeile să-și facă mamografii sau să se vaccineze contra cancerului de col uterin.”

    De fapt, mizeria incepe odata cu „depistarea” asa zisului cancer:
    iata de ce:
    SECRETUL MURDAR AL MEDICILOR ONCOLOGI ȘI FARSA MEDICALĂ CARE A MUTILAT INUTIL MILIOANE DE FEMEI: CANCERUL LA SÂN
    aici:
    http://universulromanesc.ro/noua-dezordine-mondiala/secretul-murdar-al-medicilor-oncologi-si-farsa-medicala-care-a-mutilat-inutil-milioane-de-femei-cancerul-la-san/

    plus ca : 75% dintre doctori refuză chimioterapia pentru ei înşişi
    http://www.financiarul.ro/2012/06/09/75-dintre-doctori-refuza-chimioterapia-pentru-ei-insisi/

    Apreciază

    • Maria said, on octombrie 3, 2013 at 4:40 pm

      Nu-i lucrare draceasca aceasta , daca legea nu permite starpirea acestor haite de lupi -caini , care au facut
      atata paguba ?
      Nu dracul lucreaza aici , cine altul cand raul domina binele ?
      Ce lege este aceasta ? Pentru cine au facut aceasta lege , pt caini ?
      Iar oamenii , ce lege au ca sa-i apere ?
      Acesti caini , daca se intalneau cu doi trei oameni in zona , fara sa aiba la ei ceva cu care sa se apere , ce faceau cu atatia caini ?

      Apreciază

  4. Pr. Adrian said, on octombrie 3, 2013 at 9:30 am

    http://www.libertatea.ro/detalii/articol/omul-care-a-avut-acces-la-documente-secrete-din-biblioteca-vaticanului-limba-latina-se-trage-din-cea-romana-nu-invers-442319.html
    Si tot el la TVR Cluj

    Vad ca ura asta impotriva poporului roman, dac, este mult mai veche. Oare sa fi pornit necuratul lupta cu noi deoarece am fost de la inceput un popor monoteist?
    Cat suntem de atacati pe toate planurile! Si de multe ori luam otrava cu mana si pe banii nostri. Ne-o cumparam singuri.
    Nadejdea la Dumnezeu si le vom birui pe toate cu siguranta. Avem in cer multi rugatori care au fost contemporani cu noi, sa apelam la si la ei. Sa ne rugam!

    Doamne ajuta!

    Apreciază

    • Paul said, on octombrie 3, 2013 at 3:49 pm

      A aparut un personaj indoielnic cu ifose de profesor universitar numit Lucian Boia,care a cazut in patima scrisului despre limba si istoria poporului roman,si raporturile acestuia cu latinitatea,patima inspirata si alimentata de jidanul G.Soros,care ii finanteaza sejurul in Franta.Nu m-ar mira sa aflam ca si domnului Boia ii lipseste aceeasi bucatica ce- lipseste si lui Soros,si atunci situatia se clarifica.Poate ca din greseala,L.Boia a aflat ca in bazinul hidrografic al Dunarii,care oferea conditii favorabile de viata s-a dezvoltat si a trait marele popor al tracilor,format din mai multe triburi.Unul din aceste triburi a coborat in peninsula italica etc,etc.Din aceeasi familie a tracilor,a facut parte si trbul dacilor,care au vietuit si perpetuat in spatiul geografic al Romaniei de azi si chiar mai mult,si cu mult inainte de imprastierea jidanilor in cele patru vanturi.Ceeace ne defineste ca popor,este limba pe care o vorbim.De la Nistru pana la Tisa si mai departe,precum si mai sus de Maramures,pana mai jos de Dunare se vorbeste aceeasi limba,ce nu putea fi imprumutata de la romani,pentru ca mijloacele de comunicare din acea vreme nu permitea circulatia informatiilor in timp real,pe o arie asa de mare.Din pacate istoricii straini vorbesc mai mult despre trecutul poporului nostru,decat gramaticii nostri istorici.Iar pentru dumneata,domnule Boia,scrisul pe tema istoriei Romaniei,este un fel de a refuza sa gandesti,asa cum frumos se exprima Andrei Plesu,cu ocazia primirii unor persoane in Academia Romana.Daca te-ai pus in slujba jidanului Soros,urmeaza-l in pribegiile lui si uita de Romania,pentru ca nu-ti simtim lipsa.Si sa mai stii ca nu sunt antisemit pentru ca evreii prin Isus Cristos ne-au dat morala crestina,dar pe caracatitele de genul lui Sosos le-asi pune cu multa placere la munca silnica.

      Apreciază

  5. geo said, on octombrie 3, 2013 at 9:44 am

    In ciuda evidentelor de tot felul, depe teritoriul Romaniei, unii se incapatineaza sa creada ca inima Europei a fost in alta parte:

    http://www.liveleak.com/view?i=07d_1341531021

    Apreciază

  6. Valentina Dragomir said, on octombrie 3, 2013 at 10:39 am

    Un site foarte interesant, care vorbeste despre ADEVARATELE TRATAMENTE ale cancerului: http://tratamenteanticancer.wordpress.com/

    Apreciază

  7. valentin said, on octombrie 3, 2013 at 10:53 am

    mie imi suna a gaze de sist: http://www.gandul.info/stiri/cutremur-dupa-cutremur-la-galati-sase-seisme-in-12-ore-11444584

    Apreciază

    • pcmouse said, on octombrie 3, 2013 at 3:45 pm

      e sist..pe…”sestache”!sa nu se prinda lumea dam vina le vrancea,,

      Apreciază

    • Maria said, on octombrie 4, 2013 at 12:09 am

      Sigur ca gazele de sist , provoaca cutremurele , iar cea mai buna dovada este apa otravita din fantani ,
      iar oamenii cred ce li se spune .

      Apreciază

  8. stone said, on octombrie 3, 2013 at 11:12 am

    Cancerului de san sau oricare alt cancer care se manifesta cu precadere in organismul femeii, are drept cauze pacatele femeii respective, dar cumulate cu pacatele sotului.
    Aparitia cancerului intr-o familie nu afecteaza numai bolnavul in sine ci intreaga familie. Este nevoie de o analiza interioara, sufleteasca profunda ca sa se identifice adevaratele probleme. De multe ori nici duhovnicul nu poate identifica acele cauze. De aceea trebuie tinut post aspru si rugaciune adevarata si intensa catre Domnul Dumnezeu, ca sa-ti descopere El unde ai gresit, iar apoi prin spovedanie lucrurile vor intra usor usor in normal.
    Deci, daca sotia are cancer de san, in mod sigur responsabil de acest fapt este si sotul.

    Apreciază

  9. oarecare said, on octombrie 3, 2013 at 11:12 am

    Din zicerile Parintelui Arsenie Boca (de fapt nenasterea de copii – prin care s-ar regenera celulele la femeie – si desfranarea e principala cauza a cancerului la femei, a doua lipsa postului si a rugaciunii, iar chimicalele sunt doar „catalizatori”):

    • Decât cancer mai bine copii.

    • Dacă nu alăptaţi copii, veţi alăpta cancer!

    • Nu vreţi copii? Trăiţi ca fraţii.

    „In mancarea de carne mai sunt si alte primejdii, o multime de otravuri care inca darama casa de pe noi. Acelea aduc: bolile de inima, durerile de rarunchi, de ficat si altele.

    Toate se tamaduiesc de la sine inlaturand pricina care le-a adus, curatind sangele prin post. Caci toate bolile sunt cu putinta daca sangele este otravit. Vrei sa te insanatosesti, fa calea intoarsa.

    Deci luati aminte la ce mancati caci uite asa pedepseste Dumnezeu nesocotirea postului cu boli si inca unele fara leac cum de pilda e cancerul sau …cul care se face din mancarea foarte deasa a creierului de dobitoace. … „

    Apreciază

  10. blue said, on octombrie 3, 2013 at 1:06 pm

    Fără supărare, nu vreau să denigrez articolul sau pe autorul lui, dar este de o naivitate înduioşătoare. Bine, intenţia lui e bună şi identifică o problemă reală în mod corect. Dar nu numai cancerul este tratat şi nu prevenit, ci absolut toate maladiile de pe pământ. Uite un comentariu din josul articolului care are o mai mare greutate decâr articolul însuşi:

    „gadjodillo3 octombrie 2013, 07:52

    dragă, asta cu deodorantele şi plasticul e cea mai mică problemă. eu n-am folosit niciodată deodorant PENTRU CĂ NU TRANSPIR şi am făcut cancer. de-ăla roz. l-am făcut pentru că m-am îngrăşat, am stat prea mult trează nopţile, mi-a scăzut imunitatea, plus alte cîteva chestii de nemenţionat (pentru că ar purea neverosimile).
    dar da, fondurile uriaşe care se cheltuiesc pe iluminat clădiri sînt inutile. nici un om sănătos de pe lumea asta nu va schimba nimic în viaţa sa doar pentru că aude că există o boală. sau că boala ucide. nu schimbăm, adesea, decît după ce o păţim. iar unii, nici atunci”.

    Întelegi care e problema, dragă instigare la viaţă? Asta cu deodorantele, loţiunile de corp şi cremele constituie cele mai mici probleme. Ele pot contribui, într-o foarte mică măsură, poate la un cancer de piele, sau nici la acela. Cauza cancerului de sân este alta, una pe care foarte puţine femei o acceptă, pentru că ea este profund interioară si afectează baza, fundamentul ipocriziei feminine şi anume ROLUL SÂNILOR. Sânii nu au fost daţi femeii pentru folosire întru atracţie sexuală, ci pentru alăptare de prunci, pentru hrănirea unei noi vieţi. Fiecare deturnare a lor de la acest scop sapă undeva în subconştient o breşă pe care va putea intra mai tărziu cancerul. Şi acum apar adevaratele cauze: naşterea pruncilor urmată de nealăptarea lor ( până la capăt, adică nu că te duci la muncă să câştigi nişte bani în plus din a patra lună de la naştere şi înţarci copilul că „merge şi aşa”, ci până la un an cel puţin sau până ce copilul nu mai vrea ), luarea de anticoncepţionale urmată de tratamente de fertilitate zăpacesc organismul de tot ( vrei sau nu vrei copii? atunci trebuie să îi ai când îţî spune corpul tau că e gata, nu când consideri tu că te-ai realizat profesional ), acceptarea ideii că „gata, nu-l mai vreau pe al doilea sau pe al treilea, am făcut câţi copii mi-am propus, nu-mi mai trebuie alţii….” şi iar urmează pastile contraceptive, unele iau şi pastile de stopare a laptelui.. da, există şi aşa ceva, înfiorător! Altă cauză poate fi într-adevar lenjeria intimă, aceea complet neconfortabilă, cu sârme, cu coloranţi artificiali, este o cale grosieră de agresiune asupra sânilor, dar această agresiune duce la cancer doar în măsura în care scopul purtării acestei lenjerii este acela de a atrage prin această metodă sexul opus, adică deturnarea funcţiunii lor. Care deturnare devine o vină psihologică, o luptă surdă împotriva propriului organism.
    Şi da, acel roz e greţos, şi profund gretoase sunt şi campaniile furibunde care împing femeile să facă ecografii, mamografii, întru îmbogăţirea unora sau a altora, expunând inutil la radiatii un organism şi aşa atacat şi derutat.

    Apreciază

    • saccsiv said, on octombrie 3, 2013 at 1:37 pm

      blue

      Autoarea incearca si ea sa identifice niste cauze. Comentatoarea le indica insa pe cele pe care si eu le cred a fi printre cele principale.

      Apreciază

      • blue said, on octombrie 3, 2013 at 4:14 pm

        în orice caz, ‘instigarea” la discuţii pe această temă e binevenită.

        Apreciază

  11. o oarecare said, on octombrie 3, 2013 at 7:23 pm

    In urma cu 14 ani, am trecut si eu prin astfel de emotii. Da, asa e, totul se plateste in viata. Din fericire, dupa mamografie, mi-am dat seama ca e ceva grav si am inceput sa iau ceai de pir si rostopasca. Apoi am inteles ca era foarte important pentru doamna doctor oncolog sa merg la nepotul ei de la Fundeni. Numai ca nepotul se afla in concediu, iar eu urmam sa merg la analize amanuntie dupa o luna! Asa ca n-a avut cine sa ma bage in sperieti, am inteles si eu cateva dintre ,,tainele” medicinii la timp si mi-am luat inima-n dinti si m-am dus la un cabinet Cozacplant, apoi m-am informat cum e cu aceasta boala din mai multe surse.

    Pana sa treaca o luna, am simtit ca boala nu se mai agraveaza, iar culoarea din obraz imi revine. Asadar, n-am mai fost curioasa sa stiu precis ce si cum, am urmat un regim alimentar strict, bazat pe alimente bazice, sucuri, ceaiurile si tinctura de la Cozac. Am apelat la terapia cu argila si cataplasma de produse apicole etc.

    Dintr-o carte scrisa de un medic am aflat cat e de important sa ierti pe toata lumea daca vrei sa lupti cu o asemenea boala. Asadar, ,,Amnistie generala!”, mi-am zis. Apoi, aflata la ananghie, am mers la Manastirea Glavacioc, o manastire care are o icoana a Maicii Domnului facatoare de minuni. Acolo am simtit ceva important. Parca o forta ma indeparta de icoana suficient de mult cat sa-mi dau seama. Au urmat lacrimi, rugaminti si promisiuni. Apoi am simtit un fel de vartej care m-a invaluit. Apoi m-am intors cu nadejde acasa. Dupa opt luni de tratament si regim, m-am dus si am rugat alt medic sa-mi extraga un nodul mai naravas care mai ramasese.

    Intre timp, am constatat ca doua femei care au fost tratate de medici si nu au tinut niciun regim au murit de mult.

    Ii multumesc lui Dumnezeu si Preasfintei Sale Maici pentru ajutorul primit.

    Apreciază

  12. ortodox said, on octombrie 3, 2013 at 7:52 pm

    http://basilica.ro/stiri/diortosirea-unor-texte-liturgice-de-actualitate_10458.html

    Oare cum va fi aceasta diortosire? va fi pastrat textul asa cum apare in molitfelnicul mare sau se vor „adapta” la ecumenismul de acum?!

    Apreciază

  13. Ion Roman Popescu said, on octombrie 4, 2013 at 10:30 am

    Din pacate, in vremurile astea „din lumea de apoi”, cel mai mare pret se pune pe ” e treaba fiecaruia ce face cu propriul corp”. Ca si cand mai mare preocupare decat ce faci cu propriul corp n-ar mai fi. Ca si cand Noul Templu este propriul corp. Involutie. Involutie in libertate.

    Apreciază

  14. Christian said, on octombrie 4, 2013 at 5:54 pm

    Sa nu uitam ca si …bijuteriile, prin continutul de cadmiu ( aliaj de lipit ), sunt oncogene/cancerigene. Desi utilizarea cadmiului în bijuterii, în aliaje de lipit sub formă de bară şi în toate materialele plastice a fost interzisă în UE începând din luna decembrie 2011, cine ne garanteaza ca legea se aplica?!

    Apreciază

  15. […] Articolul zilei (03.10.2013): Nu cautam cauza cancerului, ci il imbracam in roz. 1 octombrie – Ziu… […]

    Apreciază

  16. […] Articolul zilei (03.10.2013): Nu cautam cauza cancerului, ci il imbracam in roz. 1 octombrie – Ziu… […]

    Apreciază

  17. […] Articolul zilei (03.10.2013): Nu cautam cauza cancerului, ci il imbracam in roz. 1 octombrie – Ziu… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.