SACCSIV – blog ortodox

CHIMIOTERAPIE: TUMORILE SE EXTIND, EFECTELE SUNT CATASTROFALE. Apelul medicului Teofil Lungu de la Clinica de Chirurgie Maxilo-Faciala Cluj catre doctori: NU O MAI PRESCRIETI

Posted in cancer by saccsiv on Iunie 11, 2013

   Iata ce putem citi in articolul Noi date despre chimioterapie – Apelul unui medic catre colegii de breasla: Doctorii sa nu o mai prescrie. Tumorile se extind, efectele sunt catastrofale:

Medicul Teofil Lungu de la Clinica de Chirurgie Maxilo-Facială Cluj face apel către doctori să nu mai prescrie chimioterapie în cazurile de cancer la cap sau la gât, pentru că nu au rezultate, tumorile se extind, iar efectele sunt „catastrofale”, el spunând că sunt sute de astfel de cazuri.

Teofil Lung, fost şef al Clinicii de Chirurgie Maxilo – Facială din Cluj-Napoca, a declarat, marţi, că la această unitate medicală ajung foarte mulţi pacienţi cu cancer la cap sau la gât care au urmat chimio şi cobaltoterapie şi la care tumorile canceroase s-au extins.

„Am un mesaj către colegii medici, pentru că fenomenul este, deja, unul cronic, sunt sute de cazuri. Medicii la care se prezintă pacienţii au învăţat în şcoală şi au imprimat în mintea lor de medici ideea că în secolul XXI cancerul se rezolvă cu chimioterapie şi cobaltoterapie. Fac o mică biopsie pacientului şi îl trimit spre aceste terapii. Sunt sute de cazuri care au trecut prin aceste faze şi nu au niciun rezultat. Mesajul meu vine spre aceşti colegi medici, că acest cancer de cap şi gât nu reacţionează nici la chimioterapie, nici la cobaltoterapie, indiferent cât sunt de performante”, a declarat Lung.

El a spus că sunt „pacienţi iradiaţi cu aparatură ultramodernă, care au ajuns la clinică având tumora în extensie”.

„Să ştie pacienţii că foarte multe forme de cancer noi le putem vindeca în proporţie de sută la sută. Sunt situaţii în care aceste cancere, prin terapie chirurgicală bine dirijată, se vindecă în totalitate, fără chimioterapie sau cobaltoterapie. Îi rog pe colegii mei medici să renunţe la aceste idei de a face terapiile acestea”, a afirmat Lung.

Potrivit acestuia, medicii respectivi nu ar trebui să lase pacientul „în forme depăşite de boală”, cu invazie oculară, nazală sau cerebrală a tumorii, care puteau fi tratate, cu succes, în faze incipiente.

„Sunt sute de cazuri purtate prin clinici din ţară sau străinătate, cazuri de tumoare avansată şi ne pun în situaţia de a face lucruri imposibile. Noi putem să îi ajutăm pe aceşti oameni, dar vin prea târziu. Tratamentele de chimio sau cobaltoterapie nu numai că nu sunt eficiente, dar au efecte secundare catastrofale asupra sistemului de apărare a organismului”, susţine fostul şef al Clinicii de Chirurgie Maxilo – Facială Cluj-Napoca.

Potrivit acestuia, chimioterapiile distrug măduva hematoformatoare, iar organismul este pus în situaţia de a nu se mai putea apăra.

Teofil Lung a adăugat că citostaticele sunt medicamente din care se câştigă „foarte mult”, fiind cele mai scumpe de pe piaţă, iar unii medici „din asta trăiesc”.

„Unii din asta trăiesc, îi trimit pe pacienţi să facă şedinţe de chimioterapie, chiar dacă nu e cazul, sunt afaceri extraordinare. Nu există tumoare pe lumea asta, şi este dovedit histopatologic, care să fie tratată cu chimioterapie şi să dispară. Nu am văzut asta în 40 de ani de carieră”, a afirmat Teofil Lung.

El a dat exemplul unui pacient în vârstă de 65 de ani din Buftea, care a urmat zeci de şedinţe de chimio şi cobaltoterapie, a suferit cinci operaţii şi a ajuns la clinica din Cluj-Napoca, sperând că se mai poate face ceva.

„A fost operat la Spitalul Colţea din Bucureşti de un profesor universitar care a intrat un pic şi a zis că mai mult nu poate şi l-a trimis la iradiere, la cobalto şi chimioterapie. Este o invazie formidabilă a tumorii care a trecut din partea stângă a feţei în partea dreaptă, a atins ochiul stâng, nasul şi maxilarele. A mai suferit alte patru operaţii şi a avut zeci de şedinţe de chimio şi cobaltoterapie. Şi a venit la noi să îl operăm. Putea fi rezolvat în prima fază, fără să îi scoatem ochiul, dar acum tumora a ajuns la baza craniului şi ajunge în creier. Noi va trebui să îi scoatem ochiul, să scoatem nasul şi maxilarul, va trebui transplant de faţă”, a declarat chirurgul clujean.

Pacientul respectiv, Radu Gheorghe, a declarat, la rândul său, că în urma şedinţelor de chimio şi cobaltoterapie tumora la sinusuri de care suferă s-a extins.

„Am făcut din 2011 un număr de 31 de şedinţe de radioterapie şi 12 de şedinţe de citostatice şi cinci operaţii. Cred că a fost vorba de o greşeală profesională în cazul meu, specialiştii trebuie să sesizeze aceste situaţii. Am avut încredere în medici şi am mers pe mâna lor. Mi-au spus că citostaticele şi radioterapia vor micşora tumora, dar nu a fost adevărat, din contră, a crescut”, a spus pacientul.

Un alt pacient din Bucureşti, în vârstă de 68 de ani, a fost diagnosticat cu un cancer viscerocranios şi a fost trimis la chimioterapie şi cobaltoterapie, iar sub aceste terapii tumora a crescut şi a invadat hemifaţa stângă, maxilarul şi mandibula.

„A fost operat la Clinica de Chirurgie Maxilo – Facială din Cluj-Napoca, dar problema este cu tegumentul după iradiere, astfel încât nu se închide zona, nu se unesc plăgile. Nu putem face nici microchirurgie. Mergem pe o soluţie să închidem cât putem”, a explicat medicul Teofil Lung.

Pacientul, Dumitru Răducanu, a declarat, la rândul său, că şedinţele de chimioterapie şi cobaltoterapie urmate i-au făcut „mult rău”.

   Cititi va rog si:

Video: ADEVARUL DESPRE CANCER

STUDIU: CANCERUL este o boala creata de om. El nu exista în antichitate …

CE SE INTAMPLA? Cazurile de tumoare cerebrala in randul copiilor s-au inmultit de cinci ori in ultimii zece ani

CANCER – Raport: Americanii sunt „bombardaţi” cu surse cancerigene. Romania: Numărul cazurilor de cancer de piele a crescut de şase ori în ultimii patru ani

FORMALDEHIDA – substanta cancerigena

Reclame
Tagged with: ,

36 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. euandreas said, on Iunie 11, 2013 at 7:09 pm

  Apreciază

 2. STOP RFID 666 said, on Iunie 11, 2013 at 8:42 pm

  DE LA PARTENERIATE LA CASATORIE

  Ce vor face preotii? Vor primii in biserica pe fericitii insuratei sau insuratele?

  http://www.ziare.com/remus-cernea/stiri-remus-cernea/cernea-face-legea-parteneriatelor-gay-se-bazeaza-pe-ponta-si-antonescu-1240455

  Apreciază

  • Maria said, on Iunie 12, 2013 at 1:02 am

   Nu vor putea acestia sa intre in biserica de la usa , pentru ca vor lesina , acesti spurcati , nu vor putea suporta sfintenia asa cum nici diavolul nu suporta sfintenia si fuge ca-l arde .
   Acesti gay nu vor putea intra in Biserica lui Hristos , pt a se „cununa ” niciodata .Asa ca preotii nu-si fac griji in acest sens , ei cunosc bine acest lucru .

   Apreciază

  • Maria said, on Iunie 12, 2013 at 1:04 am

   Cine spunea pe aici ca , vai , Antonescu sustine amendamentul trimis de BOR , dar Ponta este impotriva ?

   Apreciază

  • Maresalul said, on Iunie 12, 2013 at 1:31 am

   O sa-i primeasca majoritatea caci altfel vor fi condamnati pt discriminare.Imediat o sa sara astia de la cncd comisia asta anti -Romaneasca si o sa guite discriminare.Din pacate biserica la varf e si ea politizata si face jocul politicieniilor.Mai rasare cate un preot mai curajos.In rest pauza.Biserica nu trebuia sa se bage in politica.Trebuia sa invete poporul sa lupte pt bogatiile lui si viitorul natiunii.Dar de unde.Panfiloaie Branza singurul care a avut curajul sa vorbeasca pe sleau despre cum si cine.

   Apreciază

   • Maria said, on Iunie 13, 2013 at 12:35 am

    Eu nu cred ca voi trai sa vad ca un preot ortodox , va oficia o slujba de cununie religioasa intr-o biserica ortodoxa unor gay , niciodata !!!Nu cred , nu cred .

    Apreciază

  • Iustina B. said, on Iunie 12, 2013 at 9:33 am

   Cum ce vor face? Ca si pana acum, vor oficia casatoriile in Sfanta Biserica, cu BIblia in mana, unde spune clar ca familia e formata doar din barbat si femeie. E atat de simplu….

   Apreciază

   • Credincioasa said, on Iunie 12, 2013 at 10:52 am

    Doamna Iustina, chiar daca preotii vor fi fortati sa oficieze astfel de „casatorii”, n-au cum sa-L insele ei pe Hristos. Apoi auzim ca mor pe nu stiu unde in fiarele contorsionate ale unui autovehicul. N-au cum sa loveasca cu piciorul in tepuse si sa nu-i doara. N-AU CUM!

    Apreciază

 3. STOP RFID 666 said, on Iunie 11, 2013 at 8:56 pm

  REFORMA STATULUI SAU CUM SA FI UN SCLAV FERICIT

  În cadrul aceleiaşi emisiuni, Mariana Câmpeanu a precizat că românii ar putea ieşi la pensie la 65 de ani, după recomandările Uniunii Europene.

  http://www.antena3.ro/romania/salariul-minim-pe-economie-se-va-majora-in-luna-iulie-ue-recomanda-cresterea-varstei-de-pensionare-217487.html

  Apreciază

 4. STOP RFID 666 said, on Iunie 11, 2013 at 9:03 pm

  CUM POTI SA RAMAI FARA ,,BANI”, CHIAR DACA AI CARDUL IN BUZUNAR – CU CONTACTLESS INAINTEMERGATORUL RFID

  Totodată, cardul oferă standard şi plata contactless, piaţă unde BRD deţine 3.000 de terminale şi a emis deja peste 100.000 de carduri.

  http://www.mediafax.ro/economic/brd-a-lansat-un-card-platinum-pentru-clientii-cu-venituri-de-peste-7-000-lei-pe-luna-10955212?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+mediafax%2FQddx+%28Mediafax_ALL%29

  Apreciază

 5. Verde Verde said, on Iunie 11, 2013 at 9:06 pm

  De ce e Occidentul in criza si Romania la fel.

  Apreciază

 6. Verde Verde said, on Iunie 11, 2013 at 9:06 pm

  Apreciază

 7. STOP RFID 666 said, on Iunie 11, 2013 at 9:08 pm

  HA, HA, HA, CE FARISEI – ASTIA FAC PRECUM GOOGLE, CARE SI-AU INTERZIS PROPRII OCHELARI LA O CONFERINTA, CELEBRII GOOGLE GLASS

  „Comisia cere un angajament clar din partea Statelor Unite în privinţa respectării dreptului fundamental al tuturor cetăţenilor europeni la protecţia datelor lor personale”, a declarat marţi în Parlamentul European (PE) comisarul însărcinat cu Sănătatea Tonio Borg, prezentând poziţia CE pe această temă în hemiciclul aproape gol.

  http://www.mediafax.ro/externe/bruxelles-ul-avertizeaza-washingtonul-cu-privire-la-incalcarea-drepturilor-europenilor-la-protectia-datelor-personale-10955106?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+mediafax%2FQddx+%28Mediafax_ALL%29

  Apreciază

 8. STOP RFID 666 said, on Iunie 11, 2013 at 9:11 pm

  http://live.stirileprotv.ro/live/ibu3.html

  Apreciază

 9. Ioan Pelasgul said, on Iunie 11, 2013 at 9:13 pm

  Apreciază

 10. STOP RFID 666 said, on Iunie 11, 2013 at 9:22 pm

  CU PERFUZII IN CAP

  În total, 56% dintre persoanele intervievate aprobă supravegherea comunicaţiilor telefonice a milioane de americani, în timp ce 41% consideră această practică “inacceptabilă”, potrivit acestui sondaj realizat de cotidianul The Washington Post şi institutul Pew.

  http://www.ziuaveche.ro/international/externe/sua-sondaj-parerea-americanilor-despre-programul-de-supraveghere-telefonica-172605.html

  Apreciază

 11. Cosmin M said, on Iunie 11, 2013 at 9:27 pm

  Sunt vremurile din urma, trebuie sa se intample. Nu exista salvare generala ci doar individuala. Si in familiile crestin ortodoxe va aparea dezbinare, unii vor lua cipul altii vor pleca. Sunt vremuri grele dar pline de mari recompense vesnice pentru cei ce marturisesc pe Domnul nostru Iisus Hristos pana la capat. Daca nu se intorc oamenii la Dumnezeu apocalipsa e la distanta de 20-30 de ani dupa parerea mea. Oricum pe masura ce lucrurile se intampla Dumnezeu va dezvalui sfintilor sai de pe pamant mai departe talcuirea apocalipsei.

  Apreciază

  • doktoru said, on Iunie 12, 2013 at 2:17 pm

   Inca 20,30 de ani…hmm,stau si ma gandesc daca Dumnezeu ii lasa pe evrei sa depaseasca 70 de ani cu tot cu statul lor…m as mira ,eu nu cred …spunea Sf Ioan Gura de Aur ca,chiar daca evreii si ar lua inapoi statul lor si si ar construii templul si chiar si altarul lor, nu vor putea sa coboare foc din cer de la Dumnezeu …si totusi chiar daca s ar minti pe ei insisi si ar uza de tehnici moderne ca sa para ca focul coboara din cer ei nu l ar putea minti pe Dumnezeu si ar patii ca si atunci cand unii dintre ei au adus ,candva ,foc strain si nu de la Dumnezeu si au patit o destul de nasol respectivi vinovati .

   Apreciază

 12. mircea.v said, on Iunie 11, 2013 at 10:02 pm

  off

  Sfantul Apostol Petru despre homosexuali: (2 Petru, 2)


  6. Şi cetăţile Sodomei şi Gomorei, osândindu-le la nimicire, le-a prefăcut în cenuşă, dându-le ca o pildă nelegiuiţilor din viitor;
  7. Iar pe dreptul Lot, chinuit de petrecerea în desfrânare a celor nelegiuiţi, l-a izbăvit,
  8. Pentru că dreptul acesta, locuind între ei, prin ce vedea şi auzea, zi de zi, chinuia sufletul său cel drept, din pricina faptelor lor nelegiuite.
  9. Domnul poate să scape din ispite pe cei credincioşi, iar pe cei nedrepţi să-i păstreze, ca să fie pedepsiţi în ziua judecăţii,
  10. Şi mai vârtos pe cei ce umblă după îmboldirile cărnii, în pofte spurcate şi dispreţuiesc domnia cerească. Îndrăzneţi, îngâmfaţi, ei nu se cutremură să hulească măririle (din cer),

  Spune clar ca Dumnezeu il poate scapa pe pacatos de patima lui. Numai sa fie credincios si sa vrea.

  Apreciază

 13. Alexandru(Fulger) said, on Iunie 12, 2013 at 12:18 am

  Si noi vom ajunge la fel ca SUA , este supraveghiata 24 din 24 prin acest program PRISM :

  http://vigilantcitizen.com/latestnews/prism-the-big-brother-government-now-in-the-open

  Si Microsoft este cu un pas inaintea lor prin noua lui consola Xbox One care are integrat in ea un microfon si o camera video (care nu are optiune de oprire nici cand e inchisa consola) si nu va functiona daca nu va avea o conexiune la internet cel putin la 24 de ore. Va fi un adevarat aparat de spionare a ta si a camerei tale:

  http://vigilantcitizen.com/latestnews/new-game-console-xbox-one-will-have-always-on-camera-and-mic/

  Apreciază

 14. […] CHIMIOTERAPIE: TUMORILE SE EXTIND, EFECTELE SUNT CATASTROFALE. Apelul medicului Teofil Lungu de la C… […]

  Apreciază

 15. […] CHIMIOTERAPIE: TUMORILE SE EXTIND, EFECTELE SUNT CATASTROFALE. Apelul medicului Teofil Lungu de la C… […]

  Apreciază

 16. […] CHIMIOTERAPIE: TUMORILE SE EXTIND, EFECTELE SUNT CATASTROFALE. Apelul medicului Teofil Lungu de la C… […]

  Apreciază

 17. […] CHIMIOTERAPIE: TUMORILE SE EXTIND, EFECTELE SUNT CATASTROFALE. Apelul medicului Teofil Lungu de la C… […]

  Apreciază

 18. […] CHIMIOTERAPIE: TUMORILE SE EXTIND, EFECTELE SUNT CATASTROFALE. Apelul medicului Teofil Lungu de la C… […]

  Apreciază


Vă rog să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: