SACCSIV – blog ortodox

Radu Iacoboaie: REEDUCAREA ACTUALA PREGATESTE OMENIREA PENTRU ACCEPTAREA DICTATURII GLOBALE

Posted in reeducare by saccsiv on august 18, 2013

   Am primit pe e-mail:

În acest articol vom încerca să evidenţiem şi alte aspecte despre reeducare. Fară îndoială că asistăm astăzi la un proces extins al reeducării omului la nivel global. S-a ajuns de asemenea, la o uniformizare a gândirii şi stilului de viaţă, dar şi la un nivel de mediocritate care s-a generalizat.

Cine a analizat, cât de cât în ultima vreme, programele de televiziune a sesizat probabil ceea ce am afirmat mai sus. Pentru că, una este să asişti pasiv în postura de telespectator şi cu totul altceva este să analizezi tu însuţi totul în ansamblu, ca un observator activ şi lucid.

Pentru a înţelege şi combate reeducarea, credem că ar fi utilă cercetarea în treacăt a originii acesteia. Totul a pornit de la cumplita reeducare prin tortură de la Piteşti din primii ani de viaţă a regimului comunist din România, care era preconizată pentru extindere la toate închisorile din România! Mai precis, ne referim la anii 1949-1952, deşi primii paşi au fost făcuţi în închisoarea de la Suceava, unde reeducarea a avut un caracter paşnic, prin racolarea deţinuţilor de către alţii, grupaţi în Organizaţia Deţinuţilor cu Convingeri Comuniste.

Vom spune că această reeducare prin tortură de la Piteşti a deschis practic noi orizonturi de cercetare în domeniul psihologiei experimentale la acea vreme, privind de pildă studiile asupra rezistenţei la stres a psihicului uman, influenţarea gândirii prin diverse tehnici manipulative ş.a.m.d.

Dacă la Piteşti, ne aducem aminte că unii dintre deţinuţi s-au sinucis nemaiputând îndura torturile lor şi ale celorlalţi (cunoştinţe, prieteni sau chiar rude), astăzi reeducarea care se face prin intermediul mass-mediei conduce la crearea unui vid existenţial, pe care tot mai mulţi nefericiţi îl umplu prin curmarea vieţii lor, pe care au considerat-o sau o consideră ,,fără sens”.

Nu este uşor să dăm o definiţie reeducării. Putem încerca însă, spunând că reeducarea este acea formă de manipulare (chirurgicală) a conştiinţei omului, prin care se urmăreşte premeditat şi sistematic ştergerea identităţii sale (personalităţii unice şi principiilor morale dobândite deja) în vederea imprimării unei noi identităţi, net opuse celei dintâi (una omogenă, programată, globalistă).

Să ne punem măcar câteva întrebări raţionale. De ce asistăm astăzi la un declin tot mai accentuat al societăţii, al culturii şi spiritualităţii?

Cine sunt cei care insistă şi urmăresc să dărâme lumea veche (fundamentată pe valorile creştine şi naţionale) pentru a ridica în locul acesteia O LUME NOUĂ (NOUA ORDINE MONDIALĂ)? Aici remarcăm asemănarea izbitoare în plan material, cu dărâmarea fabricilor construite în timpul comunismului şi apariţia unor supermarkete şi mall-uri luxoase şi ,,civilizate” în locul lor.

Cine sunt cei care încearcă cu toate mijloacele posibile, cu toată ardoarea şi viclenia, să ne reeduce pe toţi în masă, începând de la cea mai fragedă vârstă? De ce aceste autoproclamate ,,elite mondiale” urmăresc obsesiv să ne ţină pe fiecare sub strictă supraveghere şi control (azi prin acte biometrice cu cipuri, mâine prin biocipuri)? De ce ne vor imbecilizaţi prin televiziune şi alte mijloace de comunicare în masă?

De ce umorul sănătos şi revitalizant e pe cale de dispariţie şi asistăm la o invazie a muzicii gen manele şi rock, care promovează în mod cert multe mesaje contrare învăţăturilor creştine? De ce istoria (în special cea naţională, cea a Mişcării Legionare din perioada interbelică) este în continuare falsificată şi tot mai minimalizată în manualele şcolare? De ce adevărul istoric este încă cenzurat?

De ce românii nu mai au simţul civic dezvoltat şi preferă să nu mai meargă la vot? De ce ei nu mai paricipă la viaţa publică şi se retrag în carapacea lor ori în turnul de fildeş? De ce atât de puţini români iau atitudine în societate? De ce s-a atrofiat atât de mult simţul lor critic?

Răspunsul este următorul. Pentru că, formatorii opiniei publice şi mass-media în general lucrează intens împotriva românilor, inoculându-le o stare morbidă de apatie şi lehamite, stimulând totodată viciile, egoismul, carierismul, goana după îmbogăţire, materialismul, consumerismul ş.a. Astfel, remarcăm doar o părticică din reeducarea actuală la nivel global. Prin aceasta se lucrează asupra schimbării psihicului uman (prin procesul denumit spălarea creierului), se operează asupra mentalităţilor şi concepţiilor de viaţă dobândite deja, şi se impune în societate stilul nou de viaţă al proiectatului ,,OM MODERN”, lipsit cică de ,,prejudecăţi”, dar şi de scrupule (de caracter)…

Dacă aruncăm doar o singură privire, până şi alimentaţia tip fast food de astăzi, energizantele, reclamele TV şi altele, conduc mereu la creşterea numărului de supraponderali şi persoane care suferă de obezitate. Iar obezitatea favorizează o serie întreagă de boli grave şi prin urmare serveşte politicii de reducere a populaţiei! Acesta fiind desigur un alt obiectiv important pe agenda francmasoneriei, pentru care folosesc şi alte metode şi practici (vaccinuri care provoacă şi sterilitate, cabinetele de planificare familială, avorturile, metodele contraceptive, homosexualitatea, prostituţia, libertinajul sau concubinajul etc.).

Putem spune aşadar că REEDUCAREA ACTUALĂ LA NIVEL GLOBAL ARE ROLUL DE A PREGĂTI OMENIREA PENTRU ACCEPTAREA VIITOAREI DICTATURI GLOBALE. Instrumentul prin care se realizează este mass-media globală, aservită aproape în întregime intereselor evreilor sionişti şi francmasoneriei.

Vedem cum strategia adoptată este una disimulată, cea a paşilor mărunţi, deoarece EI ŞTIU CĂ OAMENII NU SUNT CHIAR ATÂT DE PROŞTI (IGNORANŢI) ŞI S-AR ÎMPOTRIVI UNOR SCHIMBĂRI  RADICALE RAPIDE. Un exemplu este chiar legalizarea homosexualităţii la noi în România dar şi în lume.

De ce televiziunea are un rol major în acest diabolic proces de reeducare? Pentru că ea a devenit cu adevărat biblia omului modern iar banalul televizor este icoana la care el se închină astăzi. Pe de altă parte, dependenţa de televiziune a devenit chiar mai nocivă decât alte patimi: jocurile de noroc, fumatul, consumul excesiv de alcool etc. Ea este rivalizată poate doar de jocurile pe calculator (în special, cele agresive şi cele virtuale) şi filmele pornografice. Nu întâmplător observăm cum tot mai mulţi oameni îşi argumentează ideile şi acţiunile spunând că ,,aşa s-a spus la televizor”…

                                                     (articol scris de Radu Iacoboaie, 18 august 2013)

   Comentariu saccsiv:

   De fapt, in Romania reeducarea a inceput in secolul XIX:

Florin Stuparu: SPIRU HARET – masonul fanatic ce a pus bazele invatamantului anti crestin in Romania

   Cititi va rog si:

EDUCAREA voit gresita a copiilor, componenta esentiala in formarea OMULUI DE TIP NOU, cetateanul cimentat in material, fara idealuri, consumatorul-unealta pefect

26 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. IOAN said, on august 18, 2013 at 9:28 pm

    in ziua de azi se mface reeducare la greu….a stiut diavolul ca asa va amagi multa lume crestina ortodoxa
    pentru multi nici nu mai este nevoie sa fie insemnati cu cipurile 666 caci sunt deja insemnati cu 666 pe creier de media imbecila…

    Apreciază

  2. NIMENI said, on august 18, 2013 at 9:34 pm

    saccsiv,
    Cred ca ai vrut sa spui sec. XIX, oricum nu era important.
    Ce spune Radu este real. IMBECILIZARE prin TEMBELIZOARE.

    O sa incerc sa-l distrug pe TV, si ce fac eu fara TV? Sunt foarte interesat de costumele de baie pe care le poarta vedetele pe iacht si pe plaja, cine a mai divortat sau s-a recasatorit, cum apare dl. Mazare cu multe fete …iata cum voi deveni un neinformat/incult (adica cu mult mai incult decat acum…).
    Oricum am luat fata de ciudat si chiar am renuntat la o prietena pe motiv de „Inima de tigan”.
    Daca murea ma-sa nu putea sa renunte la aceasta capodopera la care privesc sute de mii de …fiinte bipede camuflate in textile.
    Iertare fratilor ca am luat-o razna si poate am jignit pe cineva dar ce spune Radu se simte, se vede, se miroase … Wind of change ….uau!

    Apreciază

  3. petru said, on august 18, 2013 at 9:36 pm

    un link cu articolul??? f bun de altfel

    Apreciază

  4. cosminml said, on august 18, 2013 at 10:53 pm

    Poate le stiti dar sunt extraordinare:

    Apreciază

  5. STOP RFID 666 said, on august 18, 2013 at 11:16 pm

    Nimeni din această lume nu s-a smerit ca Fecioara Maria şi astfel se deduce faptul că niciunul nu a fost înălţat precum ea: Domnul nostru vrând să pogoare pe pământ a căutat între toate femeile şi doar una a fost aleasă: cea care fără pereche era frumoasă. Pe ea a cercertat-o şi a găsit doar smerenie şi sfinţenie, gânduri bune şi un suflet îndrăgostit de Dumnezeu, o inimă neprihănită şi dorinţe de perfecţionare, de aceea Dumnezeu a ales-o pe cea neprihănită şi plină de frumuseţe. A coborât din locul Lui şi a locuit în cea binecuvântată între femei, pentru că nu era în lume cine să se poată compara cu ea. Exista doar o singură fecioară smerită, neprihănită, frumoasă şi curată, care fusese vrednică de a fi Maica Lui. În ea a văzut o condiţie sublimă; curăţia ei de tot păcatul, căci nu se afla în ea patimă care să o încline spre păcat, nici gând care să o instige spre slăbiciune; nici vorbe lumeşti care să o ducă spre rele ireparabile. Cu mult mai mult nu se afla nici agitaţie pentru deşertăciunea lumească, niciun comportament copilăresc. Şi a văzut că nu era în lume nimic egal sau la fel cu ea şi a luat-o de Maică, de la care s-a hrănit cu lapte neprihănit. Era atentă şi plină de iubire faţă de Dumnezeu, pentru că Domnul nostru nu locuieşte în locul unde iubirea nu împărţeşte. Numai atunci Marele Împărat s-a decis să coboare la locul nostru, pentru că a fost bineplăcut Lui, s-a odihnit în cel mai neprihănit templu din lume, într-un sân curat, împodobit cu feciorie şi cu gânduri vrednice de sfinţenie. Era de asemeni preafrumoasă în firea ei şi în voinţa ei pentru că nu a fost pătată de gânduri necurate. Din copilărie nicio pată nu a atins integritatea ei, fără pată, a mers pe cărarea ei fără păcate”(Sfantul Iacob de Sarug)

    Apreciază

    • cosminml said, on august 18, 2013 at 11:35 pm

      Si in plus Parintii Maicii Domnului, Sfintii Ioachim si Ana au dobandit-o pe Maica Domnului dupa multa rugaciune si impreunarea lor a fost fara patima. Maica Domnului este cea mai Sfanta Femeie nascuta din parinti sfinti.

      Apreciază

    • Maria said, on august 19, 2013 at 8:39 pm

      Maica Domnului a fost creata de Dumnezeu , a fost hotarat inca de la Facere , crearea Maicii Domnului , pt a primi pe Fiul lui Dumnezeu , a trait in Templu de la varsta de trei ani si a fost hranita cu mana din Cer adusa de ingeri .A fost aleasa de Dumnezeu inca inainte de a se naste .
      Cand Adam si Eva au calcat porunca in Rai , Dumnezeu a blestemat sarpele (diavol)si a zis ca va pune vrasmasie intre sarpe si femeie , „tu (sarpele )ii vei intepa calcaiul , iar ea iti va zdrobi capul tau „, era vorba despre Maica Domnului care a suferit la rastignirea Fiului (ii vei intepa calcaiul ), iar diavolului Maica Domnului ii drobeste capul , pt ca rugaciunile Ei sunt cele mai puternice in Cer si diavolul arde si se distruge .

      Apreciază

  6. irismister said, on august 18, 2013 at 11:37 pm

    Reblogged this on Temeiurile iar nu Arătările unui Bun Început !.

    Apreciază

  7. aniush said, on august 19, 2013 at 9:28 am

    Apropos de imbecilizare, de asa zisa reeducare prin televiziune si de tot ce e acum si se preconizeaza (vaccinuri, cipuri, Codex Alimentarius etc), au avut grija unii pentru toate astea.

    Haideti sa ne trezim la realitate si…in primul rand sa ne intoarcem la Dumnezeu cu totii prin rugaciune si fapte bune, caci numai asa ne putem salva.

    Apreciază

  8. aniush said, on august 19, 2013 at 9:29 am

    Doamne ajuta!

    Apreciază

  9. Paul mogosanu said, on august 19, 2013 at 9:50 am

    Daca vrei sa cuceresti un popor,ii distrugi cultura si apoi il dresezi cum doresti.Televiziunea,o cloaca ,un instrument eficient de imbecilizare a maselor indepartate de scoala si de principiile moraldei.Nu este exclus ca aceste manevre satanice sa se intoarca impotriva manipulatorilor,vorba lui Motoc „prosti,prosti da”s multi!”.Cine l-a rastignit pe Isus si de ce?Acest sarpe care isi inghite coada.Ceea ce este scris sa se intampla,se va intampla!

    Apreciază

  10. oroles said, on august 19, 2013 at 9:07 pm

    Fratilor, iertare. Vreau doar sa subliniez faptul ca ceea ce se afirma in articol referitor la reeducarile de la Suceava este eronat formulat. Se spune: „deşi primii paşi au fost făcuţi în închisoarea de la Suceava, unde reeducarea a avut un caracter paşnic, prin racolarea deţinuţilor de către alţii, grupaţi în Organizaţia Deţinuţilor cu Convingeri Comuniste.”

    Pai ce caracter pasnic era acela cand recrutarile se faceau in perioadele din timpul anchetelor? In anchete au fost schingiuiti in mod barbar sute, mii de tineri legionari, iar reeducarea „pasnica” se facea daca recunosteau toate minciunile indicate pentru a scapa de inca o runda de ancheta sora cu moartea. Extrem de pasnica, reeducarea de la Suceava, n-am ce spune.

    Este adevarat ca au fost cativa precum Bogdanovici, care au aderat de la inceput, la fel cum este adevarat ca la Pitesti s-a dezlantuit furia iadului mai mult decat oriunde, dar nu se poate vorbi despre o reeducare „pasnica” la Suceava.

    Doamne ajuta!

    Apreciază

    • Iacoboaie Radu said, on august 21, 2013 at 10:30 pm

      Da. Recunosc că am folosit o terminologie împrumutată, aceea de reeducare cu caracter paşnic (la Suceava). Cei care au mai folosit-o, cred că voiau să sublinieze anumite analize comparative între reeducarea de la Suceava şi cea de la Piteşti. Întrucât cea de la Suceava a fost cu mult mai blândă, dacă se poate spune aşa. La Piteşti a fost iadul pe pământ! Deţinuţii erau obligaţi prin torturi îndelungi şi neîntrerupte să devină la rândul lor torţionari faţă de prieteni sau rude ori colegi… Experimentul Piteşti a fost o barbarie fără precedent şi cea mai neagră pată din istoria modernă a României.
      Aveţi perfectă dreptate în privinţa regimului dur din închisoarea Suceava. Doamne ajută!

      Apreciază

  11. […] Radu Iacoboaie: REEDUCAREA ACTUALA PREGATESTE OMENIREA PENTRU ACCEPTAREA DICTATURII GLOBALE […]

    Apreciază

  12. […] Radu Iacoboaie: REEDUCAREA ACTUALA PREGATESTE OMENIREA PENTRU ACCEPTAREA DICTATURII GLOBALE […]

    Apreciază

  13. […] Radu Iacoboaie: REEDUCAREA ACTUALA PREGATESTE OMENIREA PENTRU ACCEPTAREA DICTATURII GLOBALE […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.