SACCSIV – blog ortodox

Doxologia: Parintele ARSENIE PAPACIOC A FOST PRO CIP. Doxologia este un portal al Mitropoliei Moldovei si Bucovinei …

Posted in ARSENIE PAPACIOC, BULETIN CU CIP, DOXOLOGIA by saccsiv on august 5, 2013

   Cititi va rog articolul Despre buletinele cu cip de pe portalul Doxologia, un proiect al Mitropoliei Moldovei si Bucovinei – Arhiepiscopia Iasilor, dezvoltat si administrat de Doxologia Media, cu binecuvantarea Inalt Preasfintitului Parinte Teofan, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei.

   Este un indemn pro cip pe care l-ar fi facut Parintele Arsenie Papacioc, din care urmatoarea fraza e teribila:

Vei fi vinovat când vei consimţi tu lepădarea, nu că ai pus mâna pe o hârtie pe care scrie „lepădat de Hristos”.

   Nu ni se indica sursa: o carte, un interviu intr-o revista, o inregistrare. Am cautat si pe internet si n-am gasit.

   Cand a spus-o?

   Ce stim cert este ca in ultima parte a vietii era categoric anti cip. Iata ce zicea in 2010:

   M-am orientat după cuvântarea Patriarhului Greciei în legătură cu paşapoartele. Miroase a 666. Şi atât. Încolo ne vedem de mântuire.

   Vizionati va rog si:

   Iata si ce zicea in 2011:

Noi una şi bună ştim: nu ne lepădăm! În problema asta mi-a plăcut răspunsul patriarhului Greciei: „Miroase a 666! N-a precizat data. Miroase a 666”. Pe urmă vin actele mai directe, până te prinde de tot. 

   Cititi va rog si:

Interviu cu Părintele Arsenie Papacioc: „Ce atâta frică de moarte? De câte ori n-am murit până acum”?

   Asadar, fraza aceea citata de Doxologia a spus-o mai demult. Asta daca a spus-o, caci am mari dubii.

   Sa o studiem oleaca, indiferent cine ar spune-o. Asadar:

Vei fi vinovat când vei consimţi tu lepădarea, nu că ai pus mâna pe o hârtie pe care scrie „lepădat de Hristos”.

   Se recunoaste deci ca pe o anumita hartie scrie „lepadat de Hristos”. Si cum titlul este Despre buletinele cu cip, atunci pe buletinele cu cip scrie „lepadat de Hristos”.

   Dar cand pui mana pe un buletin cu cip, deja si semnezi pentru el. Ce inseamna semnatura pe un document? Anume ca tu consimti cele scrise acolo. Este evident, caci altfel nu semnezi. Mai exact consimtim un document pe care scrie „lepadat de Hristos”. Cine e lepadat de Hristos? Iar evident, cel cu datele inscrise acolo si care a mai si semnat, adica a mai si consimtit. Si ce fac cu acel document? Ma identific peste tot ca un „lepadat de Hristos”.

   Sa analizam acum cazul in care nu e vorba de buletin cu cip, caci multi sunt atat de indoctrinati sa-l accepte, incat nu vor sa auda cu nici un chip macar un inceput de indemn de a-l refuza. Sa presupunem ca e vorba orice hartie in general, pe care ar scrie „lepadat de Hristos”. O coala A4 sa zicem. Daca pe ea scrie cum ca ortodoxul X e „lepadat de Hristos” si Y i-o da in mana lui X, nu inseamna nimic pentru X. El poate s-o arunce sau s-o puna deoparte si s-o arate fratilor zicand: iata ce ticalosie mi-a dat Y.

   Dar daca Y il pune pe X s-o semneze, cum e? Cum e cand te semnezi pe o hartie pe care scrie ca esti „lepadat de Hristos”?

   Iata ce ne invata Parintele Nicolae Steinhardt:

Diavolul: sa incheiem un pact.

– Nu.

– Atunci hai sa semnam un document prin care recunoastem si tu si eu ca doi plus doi fac patru.

– Nu.

– De ce? Nu admiti ca doi si cu doi fac patru? De ce n-ai subscrie un adevar incontestabil?

– Nu-mi pun semnatura alaturi de a ta nici pentru a recunoaste ca exista Dumnezeu.

   Cititi va rog mai multe in articolul: 

Nu va puneti semnatura alaturi de a diavolului nici pentru a recunoaste ca exista Dumnezeu

   Iata si cum puneau problema Sfintii din vechime:

Acum vreo şaisprezece veacuri în urmă strălucea în părţile Egiptului ca o stea luminoasă Cuviosul Paisie cel Mare.

Din numărul cel mare al ucenicilor săi, Cuviosul Paisie avea pe unul mai de-aproape pe care îl iubea mult pentru nerăutatea şi pentru simplitatea lui. A mers odinioară acest ucenic în cetate spre a vinde rucodelia (lucrul mâinilor). Întorcându-se în schit după câteva zile, vede cu mirare ucenicul că duhovnicescul lui Părinte (adică Paisie), care îl avea la atâta dragoste, acuma nu-i mai dă nici o atenţie.

Nici măcar blagoslovenia obişnuită nu i-o mai dă bătrânul, ba încă se fereşte de el ca de un străin. Se uită lung la el ca şi cum nu l-ar cunoaşte. Mirat de această străină schimbare, ucenicul îl întreabă:

“Părinte, de ce te fereşti aşa de mine ?”

“Dar cine eşti tu, că eu nu te cunosc?”, îi răspunde bătrânul.

“Cum nu mă cunoşti, nu sunt eu cutare ucenic, pe care îl iubeai asă de mult?”

“Ucenicul acela era creştin (răspunde el) nu aşa cum eşti tu. Chipul tău din afară seamănă cu dânsul, dar sufletul tău a murit duhovniceşte. Semnele credinţei celei vii s-au pierdut de la tine şi eşti ca un mort între noi. Spune-mi, ce ai păţit pogorându-te în cetate?”

“N-am păţit nimic şi n-am săvârşit nici un rău” (răspunse ucenicul).

“Ticălosule (îi zice bătrânul), ai suferit cea mai mare pagubă şi mai zici că n-ai păţit nimic! Atâta de nesimţitor eşti! Fugi acum de la mine căci nu mai pot sta de vorbă cu cel care s-a lepădat de Hristos!”

“Cum părinte, eu m-am lepădat de Hristos!” (a strigat cu spaimă ucenicul şi a început a plânge cu suspinuri).

Apăsat de mustratea cea aspră, bietul ucenic şi-a adus aminte despre o îmtâmplare pe care a avut-o când mergea spre cetate. Şi anume s-a întâlnit în cale cu un evreu foarte meşter la cuvânt şi viclean. Acesta se arăta a fi un om învăţat şi iscusit în cuvintele Scripturii. Văzând el pe ucenic că este simpluţ şi cam sfios a început să discute despre Domnul nostru Iisus Hristos.

Între altele, jidovul cel viclean şi-a vărsat veninul lui de şarpe, zicând că nu este Hristos adevărat acela pe care îl cinstesc creştinii, ci altul este Hristos, adică acela pe care îl aşteaptă jidovii.

La aceste vorbe hulitoare, ucenicul din cauza prostimii lui, n-a îndrăznit să mustre pe spurcatul nepot al lui Iuda, nici nu şi-a astupat urechile şi nici nu s-a tulburat ca să se depărteze de el, ci a mers cu el înainte pe cale.

S-a sfiit de vicleanul jidov şi în loc să-l mustre, a căutat să-i ţină hangul la vorbă şi anume a rostit că poate să fie aşa cum zice el.

Prin cuvântul “poate” ucenicul a dat să înţeleagă că nu este nici el sigur de venirea Domnului, ca şi cum ar zice că nici el nu este departe de părerea jidovului necredincios.

Îndoiala cea de o clipă, care s-a strecurat în mintea lui cea proastă, a fost socotită ca o lepădare de Hristos şi Cuviosul Paisie a cunoscut cu duhul căderea ucenicului şi s-a tulburat.

Nepăsarea şi sfiala pe care a arătat-o ucenicul faţă de jidovul hulitor a fost ca o trădare a sfintei credinţe; pentru asta se ferea cuviosul de ucenic. Abia după o pocăinţă cu multe lacrămi fierbinţi (ca şi oarecând Sf. Apostol Petru) a fost primit ucenicul iarăşi în slujbă de către Sf. Paisie.

   Cititi va rog mai multe in articolul:

ATENTIE MARE la ce vorbim cu evreii, ereticii sau paganii, ca nu cumva sa ne lepadam din prostie. O istorie despre Cuviosul Paisie cel Mare. Si o completare a Sfantului Ioan Iacob: Sa nu incetam a marturisi, indiferent de vremuri si prigoane. Sa nu stricam invatatura de dragul stapanirilor

   Iar noi ne jucam cu hartiile pe care scrie „lepadat de Hristos” …

   Bucurie mare va fi pentru toti cei pro cip presupusele spuse ale Parintelui Arsenie Papacioc. Nu-i va mai interesa sub nici o forma cele ce sigur le-a zis la finalul vietii sale. Ba mai mult, tot pe noi ne vor ataca furibund, cum ca nu ne-ar conveni de un mare duhovnic al acestui neam.

   Mare sminteala va provoca articolul din Doxologia. Stie oare IPS Teofan de el?

46 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. gerica64 said, on august 5, 2013 at 3:59 pm

    Cred ca de aici au luat textul
    http://invataturiortodoxe.info/arsenie-papacioc-despre-antihrist/

    Apreciază

  2. danutza said, on august 5, 2013 at 4:35 pm

    Cred ca interviul a fost dat cand parintele nu era prea lamurit despre cipuri. Mie mi-a spus personal sa nu accepta actele cu cip, eu NU le accept. Parintele a fost f categorit: NU LE LUAM SI GATA!
    No comment!

    Apreciază

  3. dd said, on august 5, 2013 at 4:39 pm

    Pai nu s-a zis aici pe acest blog ca se vor incerca sa strambe vorbele zise de marii traitori sau ca unii isi vor schimba pozitia fata de actele cu cip ? …uitati cum…prin: ca a zis si a facut…ascultare s-a faceti ca X a zis asa…etc.

    Ascultati-va constiinta si luati-o la intrebari !

    Apreciază

    • Irina said, on noiembrie 4, 2013 at 11:56 am

      Cuvintele pr Arsenie Papacioc au fost scoase din context intentionat de slujitorii sistemului pentru a da impresia ca este impotriva pr Iustin, dar in realitate ei erau in acelasi duh.

      Apreciază

  4. gerica64 said, on august 5, 2013 at 4:43 pm

    Am mai gasit si aici in format doc

    http://www.sufletortodox.ro/arhiva/carti-documente/Arsenie-Papacioc/

    Apreciază

  5. gerica64 said, on august 5, 2013 at 5:29 pm

    Sunt mai multe scrieri format doc una dintre ele este

    Papacioc Arsenie – Despre antihrist.doc

    Este un pliant sau o brosura care a circulat la Mnastire Sihastria

    Apreciază

  6. Mihai said, on august 5, 2013 at 5:55 pm

    Vorbele Parintelui Arsenie sunt din volumul 3, „Ne vorbeste Parintele Arsenie Papacioc”, aparut sub ingrijirea Parintelui Ioanichie Balan, EDITURA MANASTIRII SIHASTRIA 2010, pagina 140, capitolul Despre Antihrist. Recunosc ca te pune pe ginduri capitolul respectiv.

    Apreciază

    • saccsiv said, on august 5, 2013 at 8:05 pm

      Mihai

      Daca e sub ingrijirea sa, probabil e o noua editie, caci parintele Ioanichie s-a mutat la Domnul in 2007. Deci spusele sunt si mai vechi.

      E trist ce-a spus, insa e cert ca dupa ani a spus cu totul altceva.

      Apreciază

  7. Dextro said, on august 5, 2013 at 6:41 pm

    Vezi asta: http://m.evz.ro/news/1050859
    Nu cred ca evaziunea e problema ci compozitia painii. Mai usor controlezi marii producatori, santajabili, decat zeci de mii de mici brutari. Se grabesc tare baietii.

    Apreciază

  8. petru said, on august 5, 2013 at 6:48 pm

    ce vicleni,au pus doar cuvantul pr arsenie,fara comentarii,ca sa aduca o marturie importanta pentru act,imi pare rau de ips teofan,credeam ca e altfel

    Apreciază

  9. petru said, on august 5, 2013 at 6:56 pm

    ce se intampla cu amenintarile de atentate despre care tot vorbesc americanii,si-au inchis ambasade in orientul mijlociu,si anunta mari atentate teroriste,se pregateste cipuirea

    Apreciază

  10. irismister said, on august 5, 2013 at 6:58 pm

    Reblogged this on Temeiurile iar nu Arătările unui Bun Început !.

    Apreciază

  11. Aurelian Hornea said, on august 5, 2013 at 7:58 pm

    poate la asta s-a referit articolul…

    ________________________________

    Apreciază

  12. aniush said, on august 5, 2013 at 8:13 pm

    Eu nu cred ca Parintele Arsenie Papacioc era pro cip, deoarece ne-a indemnat pe noi toti sa nu primim buletinele cu cip. Ne-a spus si cum sa procedam: fara revolte scandaluri sau acte de violenta, ci doar sa spunem „Eu nu accept asa ceva…atat”.

    Apreciază

    • Irina said, on noiembrie 4, 2013 at 11:52 am

      Nici eu nu cred, ca doar l-am auzit cand a spus ca este cu pr Iustin, si ca are dreptate pr Iustin in legatura cu cipurile, numai ca el considera ca nu e bine sa ne consumam lupta la aceste acte biometrice si cand va fi cu adevarat pecetea sa o lasam moale, poate a gresit in ceea ce a spus sau poate a fost inteles gresit.

      Apreciază

  13. Ortodox said, on august 5, 2013 at 8:13 pm

    intrebare: religia
    raspuns: ortodoxia

    Apreciază

  14. Emanuel said, on august 5, 2013 at 9:13 pm

    Pai normal ca in momentul in care semnezi ca te-ai lepadat de Hristos, nu doar ca ai pus mana pe o hartie ci ai consimtit cu lepadarea.
    Nu cred ca stie Ips Teofan de toate prostiile ce le scriu aia pe site-ul respectiv.

    Apreciază

  15. MariusBarbu said, on august 5, 2013 at 9:14 pm

    Vasile asta e cartea
    http://www.librariasophia.ro/carti-Ne-vorbeste-parintele-Arsenie-%28vol-3%29-so-554.html
    faza e ca : e la a doua editie din 2010 deci nu se stiu cand a aparut prima data
    aici

    e Monahu Filotheu in 2008 01 19 si Sf Arsenie nu il contrazice pe Sf Justin
    concluzia ca ce a zis el acolo e zis mai inainte nu dupa 2010 si zice in Dumnezeiasca Scriptura ca
    24. Căci se vor ridica hristoşi mincinoşi şi prooroci mincinoşi şi vor da semne mari şi chiar minuni, ca să amăgească, de va fi cu putinţă, şi pe cei aleşi.
    Si avand in vedere ca Pr.Elpidie zice ca papa va veni cu cipu daca stati si analizezi versetu are si amagire si pe papa si minuni(false)

    Apreciază

  16. valentin said, on august 5, 2013 at 9:31 pm

    aici este un citat dat in care autorul este indicat parintele Cleopa in care apare aceasta fraza: ” Vei fi vinovat când vei consimţi tu lepădarea, nu c-ai pus mâna pe o hârtie pe care scrie „lepădat de Hristos”.”

    http://www.ortodoxia.md/component/xask/?task=search&start=460

    Apreciază

  17. MariusBarbu said, on august 5, 2013 at 9:33 pm

    uite ca este si in cartile astea ce a zis Sf Paisie de la Sf Munte
    “Ieromonah Serafim Rose. Ortodoxia si religia viitorului.Chisinau 1995″ pagina 234 randul 6
    “In viata marelui Parinte al pustiei egiptene 19 iunie”… si corespunde cu ce e pe net si in Proloage

    Un monah foarte simplu cu socoteala mintii, era ucenic al Sfantului Paisie si asculta bine de toate poruncile lui. Acesta, ducandu-se odata in Egipt sa vanda niste lucruri de mana, s-a gasit in cale cu un evreu si mergea impreuna cu dansul. Iar evreul, cunoscand simplitatea monahului, cu pangarita lui limba a varsat intr-insul veninul sarpelui cel stricator de suflete, care-l avea in inima sa, zicandu-i: “O, monahule, pentru ce credeti voi asa, la intamplare, in Cel Rastignit, fiindca nu este El Mesia cel asteptat, ci altul! Pentru ca altul este acela, iar nu acesta in Care credeti voi, crestinii!” Iar monahul, din nerautate si din prostimea inimii sale, s-a amagit si a raspuns: “Poate asa este, cum zici tu”.

    Si indata, vai de primejdia ce a patimit ticalosul, caci a cazut din darul Sfantului Botez, precum se va vedea in cele urmatoare, caci intorcandu-se in pustie si vazandu-l dumnezeiescul Paisie, nu voia sa-l primeasca nicidecum, nici chiar sa-l vada, nici a se apropia de dansul sa-i vorbeasca, ci se intorcea de la el. Iar ucenicul, vazand pe batranul sau ca se intoarce de la el, s-a intristat foarte mult si se mira care sa fie pricina. De aceea, cazand la picioarele lui, i-a zis: “Parinte, pentru ce te intorci de la mine, ticalosul, si nu voiesti sa ma vezi, ci te ingretosezi ca de o uraciune? Acest lucru nu mi l-ai facut niciodata!” Batranul i-a zis: “O, omule, cine esti tu ca nu te cunosc?” Ucenicul i-a raspuns: “O, parinte, dar ce lucru neobisnuit ai vazut la mine ca nu ma cunosti? Oare nu sunt eu cutare, ucenicul tau?” Batranul a zis: “Ucenicul meu acela era crestin si avea Botez; dar tu nu esti ca acela! Iar daca esti ucenicul meu acela, a fugit de la tine Botezul si semnele crestinilor! Spune-mi ce ti s-a intamplat si ce ai patimit pe drum?”

    El a raspuns: “N-am patit nimic!” Batranul i-a zis: “Fiule, du-te departe de la mine, ca nu sufar a auzi vorbe din gura omului care s-a lepadat de Hristos! Daca ai fi fost tu ucenicul meu, te-ai fi vazut cum erai mai intai”. Atunci el a suspinat adanc si, varsand lacrimi care porneau pe batran spre milostivire, a zis: “Eu insumi sunt ucenicul tau, iar nu altul, si nu cunosc nicidecum greseala facuta si nici ca am facut vreun rau”. Marele Paisie a zis: “Cu cine ai vorbit cand te-ai dus pe drum?” Acela a raspuns: “Cu un evreu am vorbit impreuna, iar cu altcineva nu”. “Ce ti-a zis el si ce i-ai raspuns tu?” “Nu mi-a spus altceva decat aceasta, ca “Hristos nu este acesta la Care va inchinati voi crestinii, ci un altul care are sa vina”. Eu i-am raspuns: “Poate asa este cum zici tu””.

    Iar batranul a zis catre dansul: “Ticalosule, dar ce este mai rau si mai urat decat aceasta care ai zis? Cu aceasta te-ai lepadat de Hristos si te-ai dezbracat de Sfantul Botez. Deci du-te, plange-te pe tine cum voiesti, caci cu mine nu ai parte, deoarece numele tau s-a scris impreuna cu aceia care s-au lepadat de Hristos si te vei munci impreuna cu dansii!” Acestea auzindu-le ucenicul, a suspinat din adancul inimii si se tanguia si striga, zicand: “Miluieste-ma, parinte, pe mine, rau norocitul, ca nu stiu ce sa ma fac! Din neluarea mea aminte, am lepadat dumnezeiescul Botez si m-am facut bucurie diavolilor; insa alerg catre tine, dupa Dumnezeu, nu ma trece cu vederea pe mine, ticalosul!”

    Rugandu-se in acest chip ucenicul, cu lacrimi mai mult decat cu cuvinte, a pornit pe batran spre milostivire. Deci i-a zis: “Fiule, ingaduieste putin sa rog indurarile si mila lui Dumnezeu Iubitorul de oameni, pentru tine”. Zicand aceasta, ruga fierbinte pe Dumnezeu si cerea iertare pentru ucenicul sau. Iar Dumnezeu n-a zabovit, ci a iertat indata pacatul ucenicului si l-ainvrednicit iarasi de darul Sfantului Botez, pentru ca dumnezeiescul Paisie a vazut Duhul cel Sfant intrand ca un porumbel in gura ucenicului; iar duhul cel de hula a iesit ca un fum, risipindu-se in vazduh.

    Astfel s-a adeverit pe deplin ca si-a primit cererea sa si, intorcandu-se, a zis catre ucenicul lui: “O, fiule, slaveste pe Dumnezeu si multumeste-i impreuna cu mine, ca a iesit din tine duhul cel necurat al hulei si in locul lui a intrat Duhul Sfant si ti s-a dat iarasi darul Botezului. Deci ia aminte bine sa nu cazi si altadata in cursele paganatatii din neluare aminte si din lenevirea ta, nici sa-ti dai sufletul sa arda in focul muncii pentru vreun alt pacat”. Astfel a indreptat pe ucenic.
    http://www.crestinortodox.ro/calendar-ortodox/sf-apostol-iuda-ruda-domnului-cuv-paisie-mare-36181.html

    deci a pierdut ucenicu Botezu sau nu zicand Poate??,

    -caci a cazut din darul Sfantului Botez
    -Ucenicul meu acela era crestin si avea Botez; dar tu nu esti ca acela! Iar daca esti ucenicul meu acela, a fugit de la tine Botezul si semnele crestinilor!
    -Fiule, du-te departe de la mine, ca nu sufar a auzi vorbe din gura omului care s-a lepadat de Hristos!
    -Din neluarea mea aminte, am lepadat dumnezeiescul Botez si m-am facut bucurie diavolilor;
    -Cu aceasta te-ai lepadat de Hristos si te-ai dezbracat de Sfantul Botez
    -deoarece numele tau s-a scris impreuna cu aceia care s-au lepadat de Hristos
    -a fugit de la tine Botezul si semnele crestinilor

    s’a lepadat de buna voie sau din gresala ????
    oare copilul La Sf.Botez Ortodox nu primeste Harul Duhului Sfant desi pre mic fiind si inconstient de a intelege Lucrarea asceasta Sfintitoare ???
    Nu a fost Moartea lui Adam in Rai mai intai Duhovniceasca pierzand Chipul Lui Dumnezeu Harul din el = suflarea de viata, si la urma stricaciunea= moartea trupeasca????
    Sf Iganite Briancininov despre erezie: mult mai multi oameni sunt prinsi in mrejele mortii vesnice prin erezie decat prin dezicere directa de la Dumnezeu.Nicolae Coreneanu nu zicea oare ca el inca e ortodox desi sa lepadat cu fapta de Mantuitorul ,el nu a semnat nimic dar TOT E LEPADAT si Eretic.Sf.Petru s’a lepadat in scris sau direct? si nu zic papistasii ca ei mai sunt inca cu Dumnezeu si de fapt nu mai au nimic???

    Apreciază

    • Prahovean said, on august 6, 2013 at 7:34 pm

      Omul înainte de cădere era după Chipul și Asemănarea Domnului. Căzând, a pierdut Asemănarea, dar Chipul nu, căci acela nu se șterge niciodată, nici în fundul Gheenei.

      Apreciază

  18. valentin said, on august 5, 2013 at 9:36 pm

    am gasit si aici acelasi fragment : http://carteromaneasca.files.wordpress.com/2012/03/ne-vorbeste-pr-arsenie-papcioc-vol-3.doc

    trebuie confirmat de cineva care are aceasta carte.

    Apreciază

  19. dante said, on august 5, 2013 at 9:43 pm

    Au astia o tehnica de manipulare de te da gata. Cit timp a trait parintele Arsenie nu prea s-au ingramadit foarte multi sa-i afle punctul de vedere, pentru ca-l stiau ca era anti CIP, si se temeau sa-i promoveze parerile. Dupa ce a murit, se scot de la „naftalina” fel de fel de dovezi fabricate, culmea toate in favoarea lor, si asta pentru ca stiu ca parintele nu mai poate fizic sa ia pozitie.
    Acelas lucru l-am mai intilnit si la parintele Justin, un anume site ortodox, destul de cunoscut, cit timp a trait parintele si a dus lupta anti CIP, ei bine pe acest site a fost destul de marginalizat, numai ca dupa moartea lui, au devenit deodata mari fani ai predicilor parintelui, mai putin cele referitoare la CIP. Nu mare mi-ar fi mirarea sa aflu si despre parintele Justin, post mortem, ca de fapt el nu a fost chiar asa de vehement, ci doar i s-au rastalmacit vorbele.
    Aceasta este o tactica de manipulare securista, menita sa duca in relativism un fapt concret. Sint vicleni si sint multi, iude contemporane, care ar fi gata sa-si vinda proprii parinti pentru 30 de arginti.

    Doamne ajuta!!

    Apreciază

  20. valentin said, on august 5, 2013 at 10:33 pm

    oricum raman cuvintele parintelui Arsenie:
    “RASPUNSUL ASTA ESTE : Ca sunt ARSENIE ! NU PRIMESC ASA CEVA !”

    cine vrea sa vada, si sa auda cine nu, nu

    Apreciază

  21. MariusBarbu said, on august 5, 2013 at 11:21 pm

    scuze a am incurcat videou , scuze nu inteleg de ce imi da url cu vido ala cred ca acum e bine

    Daca te chema sa iti puie 666. NU PRIMESC domne !, eu am CRUCEA domne.NU RENUNT LA CRUCE pentru 18 cifre,666 adunate ca simple unitati ne da 18.Ca dracu cica e dumnezeu,el a creat lumea si a creat si..18 sunt 9 cete de sus si 9 cete de jos.Cetele de jos sunt 3 cate 3. Intai este arhieria,preotia si diaconia.In runda a doua este monahismul cu crestinatatea si cu tot neamul omenesc.Si in a treia sunt animalele pasarile,pesti si minerale.Adica asta este toata creatia. Si daia la pus pe 666,ca sa cuprinda si cerul si pamantul,insa…le deşcoperim din vreme pentru ca daca da o lupta sa nu stie dusmanul unde te gaseste.. Iar tu sa stii si ce gandeste

    se zice ca au 18 cifre

    http://www.apologeticum.ro/2013/03/oficial-noile-carti-de-identitate-si-informatiile-ce-le-contin/

    Apreciază

  22. crestinul ortodox said, on august 6, 2013 at 8:27 am

    Parintele Arsenie Papacioc a fost impotriva semnului fiarei si categoric si impotriva actelor cu cip…
    fiind impotriva semnului fiarei cum credeti ca era procip sau pro-acte cu semnul fiarei …
    nu asta este un surogat ieftin dar otravit aruncat de cei ce slujesc fiara din interiorul BISERICII ca avem destui lupi in chiei de oaie ce au intrat pe usa de din dos si vor a introna spurcaciunea alaturi de Cele SFINTE

    Apreciază

  23. crestinul ortodox said, on august 6, 2013 at 8:32 am

    si asta-i Cea mai Buna DOVADA
    „Ca sunt ARSENIE ! NU PRIMESC ASA CEVA !”…

    restul se pot face multe de acesti spurati ce-i ducem in spinare ,
    dar OARE pina Cand ?
    Sfantul si Maritul PROROC ILIE sa-i ia cu foc in primire pe acesti spurcati ce stau pe acest pamint ca vrajmasi ai lui HRISTOS Sunt
    amin!

    Apreciază

    • crestinul ortodox said, on august 6, 2013 at 8:33 am

      …restul se pot face multe de acesti spurcati ce-i ducem in spinare ….

      Apreciază

  24. Alexandrina said, on august 6, 2013 at 3:09 pm

    Doamne ajuta!

    N-am stiut in ce categorie sa-l postez, insa aici aveti un documentar interesant in care cei mai mari savanti si oameni de stiinta ai lumii confirma ceea ce noi crestinii stiam de mult, faptul ca apa are memorie. Documentarul are 8 parti cu subtitrare tradusa in limba romana din rusa:

    Apreciază

    • Prahovean said, on august 6, 2013 at 7:36 pm

      Începusem mai demult să văd documentarul, dar am dat la un moment dat de niște lucruri care nu îmi păreau tocmai Ortodoxe și am renunțat.

      Apreciază

  25. dariana33dari said, on august 6, 2013 at 4:56 pm

    vai si amar de noi. politia si autoritatile vor sa afle cat mai multe despre noi ca sa ne poata ucide mai bine nicidecum sa faca ceva bun. chiar acum am vazut la antena 1 o stire despre o batrana care traia in saracie si care a fost tratata abject de
    catre un medic. cine era batrana? mama unui om ucis de catre un judecator care ii daduse 12 ani de inchisoare pentru un viol pe care nu il savarsise. abia dupa 12 ani s-a descoperit adevaratul violator iar omul a murit dupa 3 ani de la eliberare in urma unei boli la plamani luata in puscarie. :((((((((((. imaginati-va :(((((((( batrana aceea ar fi trebuit sa traiasca in lux dupa ce i-o facut ei si copilului ei statul roman acesta imputit prin putreziciunea capulului lui. vai si amar de noi. este ingrozitor.

    Apreciază

  26. danielvla said, on august 6, 2013 at 7:33 pm

    Parintele Arsenie Papacioc nu prea stia despre ce e vorba. Se pare ca parintele Iustin i-a scris si l-a informat mai bine, dupa cum spune chiar sfintia sa aici:

    Apreciază

  27. […] Deoarece Doxologia (portal al Mitropoliei Moldovei si Bucovinei …) se straduie sa sminteasca cititorii cum ca Parintele Arsenie Papacioc a fost pro cip, suntem datori sa demonstram care e de fapt […]

    Apreciază

  28. […] Doxologia: Parintele ARSENIE PAPACIOC A FOST PRO CIP. Doxologia este un portal al Mitropoliei Moldov… […]

    Apreciază

  29. […] Doxologia: Parintele ARSENIE PAPACIOC A FOST PRO CIP. Doxologia este un portal al Mitropoliei Moldov… […]

    Apreciază

  30. leonardconstantin83 said, on februarie 8, 2014 at 8:52 pm

    Trebuie sa vedeti acest clip care dureaza mai mult de o ora ca sa va faceti o idee:

    Apreciază

  31. […] Doxologia: Parintele ARSENIE PAPACIOC A FOST PRO CIP. Doxologia este un portal al Mitropoliei Moldov… […]

    Apreciază

  32. […] Doxologia: Parintele ARSENIE PAPACIOC A FOST PRO CIP. Doxologia este un portal al Mitropoliei Moldov… […]

    Apreciază

  33. […] Doxologia: Parintele ARSENIE PAPACIOC A FOST PRO CIP. Doxologia este un portal al Mitropoliei Moldov… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.