SACCSIV – blog ortodox

AU RECUNOSCUT OFICIAL: Au amanat un an pentru a fi doua in unul. Si cred ca noul NOUL BULETIN – CARD DE SANATATE va fi obligatoriu cu cip

   Era vorba ca:

De la 1 iulie – BULETINE ELECTRONICE (cip, date biometrice). Suntem asigurati ca nu sunt obligatorii

   Apoi am aflat ca:

BULETINELE DE IDENTITATE NU SE MAI SCHIMBA LA 1 IULIE. S-a amanat pentru 2014

   Iar noi ne intrebam:

DE CE SE TOT AMANA introducerea cartilor de identitate electronice? Cumva pentru a fi toate obligatoriu cu cip? Cumva pentru a avea timp sa convinga aproape intreaga populatie ca cipul e bun?

   Si la scurt timp aflam ca:

NOUL BULETIN VA FI SI CARD DE SANATATE. Cu cip, evident …

   Dar n-au recunoscut care era realul motiv pana de curand. Caci iata ce aflam din articolul UPDATE E oficial: Noile buletine electronice se vor elibera din 1 aprilie 2014:

Comisia pentru tehnologia informatiei si comunicatiilor, cea care a propus amanarea termenului cu un an, si-a argumentat pozitia explicand ca noile buletine vor contine si date aferente cardului national de asigurari sociale de sanatate. „Introducerea functionalitatii de card national de asigurari sociale de sanatate impune cu necesitate configurarea sistemului si proiectarea fluxurilor tehnice, astfel incat termenul stabilit trebuie reconsiderat”, puncteaza Comisia.
[…]
In ceea ce priveste calendarul preschimbarilor actelor de identitate in carti electronice de identitate, si acesta a fost modificat substantial.

„Calendarul preschimbarii buletinelor de identitate, precum si a cartilor de identitate (…) se stabileste prin hotarare a Guvernului, dupa generalizarea activitatii de emitere a cartilor de identitate emise in conditiile legii de aprobare a prezentei ordonate den urgenta”, se precizeaza in actul normativ citat.

   Cititi va rog si:
Ni se va impune documentul total cu cip (toate in unul). CE MAI PUTEM FACE? De ce la miting au fost doar circa 1000 de persoane? Cum ii lamurim pe cat mai multi? Cum ne organizam?

   Cred ca noul NOUL BULETIN – CARD DE SANATATE va fi obligatoriu cu cip, caci altfel cum ar putea fi, din moment ce cardul de sanatate va avea sigur.

   Si mai cred ca vechile buletine se vor schimba mult mai repede decat conform vechiului calendar, care era cam asa:

  • actele de identitate eliberate persoanelor nascute dupa data de 1 ianuarie 1981 se preschimba in perioada 1 iulie 2013-30 iunie 2014;
  • actele de identitate eliberate persoanelor nascute in perioada 1 ianuarie 1966-31 decembrie 1980 se preschimba in perioada 1 iulie 2014-30 iunie 2015;
  • actele de identitate eliberate persoanelor nascute in perioada 1 iulie 1946-31 decembrie 1965 se preschimba in perioada 1 iulie 2015-30 iunie 2016;
  • actele de identitate eliberate persoanelor nascute pana la data de 31 decembrie 1945 se preschimba in perioada 1 iulie 2016-31 decembrie 2016

   Vor scoate ei o lege, ceva si in acest sens.

53 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Neddih said, on iulie 23, 2013 at 10:45 am

    M-am angajat de curand si firma la care lucrez are contract cu BCR-ul, iar astia m-au obligat practic sa-mi fac card cu cip.

    Este inevitabil cipul, este clar ca omul, pe tot parcursul istoriei, a implementat si a folosit orbeste orice inovatie care-i face viata mai simpla, mai comoda si mai usoara.

    Orice-am face, este nimic. Si, desi sunt impotriva cipurilor de orice fel, tind mai mult sa fiu axat pe o lucrare crestineasca ( mila, rugaciunea sau altele ) decat sa ma infurii si sa protestez aiurea singur, mai ales ca Dumnezeu, prin Biblie, spune ca lucrarile ii plac si le rasplateste.

    Totusi, m-as alatura oricand unui protest impotriva lor, daca BOR ar avea initiative de acest gen, precum grecii.

    Apreciază

    • danutza said, on iulie 23, 2013 at 12:08 pm

      Cred ca ai avea o solutie: ridici banii de la casieria bancii, iar cardul il dai pierdut si il distrugi.
      E bine sa fii axat pe lucrari crestinesti, dar faptele fara credinta nu ne mantuiesc. Cred ca e bine, in anumite situatii, sa ne infuriem . Si Hristos s-a infuriat in Templu….
      Crede-ma ca si singur daca ai protesta impotriva actelor cu cip, nu ar fi aiurea . Sigur langa tine va fi ingerul tau pazitor. Nu astepta de la BOR vreo atitutide anticip ca n-ai sa vezi. La greci , mitropolitii au iesit alaturi d e popor . La noi, la miting au fost 2-3 preoti de la manstirile din Moldova si unul din Bucuresti . Cam atat!

      Apreciază

    • safimvigilenti said, on iulie 23, 2013 at 12:38 pm

      protestele sunt inutile in sensul modificarii/stoparii procesului de cipare, guvernantii conducerea BOR actioneaza dupa principiul: ” cainii latra, ursul trece ”
      singurul folos al mitingurilor este ca mai afla cateva zeci.sute de romani despre aceste pericole, in rest, se doarme la greu. la fel nu vor opri nici exploatarea gazelor de sist prin otravirea solului si epuizarea rezervelor de apa, nu avem cum sa luptam cu ei , noi suntem dezorganizati si slabi, ei au organizare, au plan, au institutiile de partea lor, nu vad cum pot fi biruiti…poate doar intarziati un pic

      Apreciază

    • discerne said, on iulie 24, 2013 at 5:11 am

      Acesta este un abuz. In lege se prevede ca oricare cetatean al uniunii europene poate sa solicite angajatorului sa ii vireze banii in ce cont doreste el, atata vreme cat e deschis in nume propriu. Poti sa iti deschizi cont la o multime de banci fara sa iti faci card. Daca primesti vreun refuz din partea sefului, faci reclamatie la ITM si seful tau se alege cu o amenda pentru incalcarea drepturilor tale.

      Apreciază

  2. Bogdan said, on iulie 23, 2013 at 11:22 am

    @Neddih

    Si eu am primit si inca primesc salarul direct in contul din banca, dar nu am card deloc. Mai demult (pana in 2010) am avut card model vechi, cu banda magnetica. Apoi am refuzat sa-l mai innoiesc, si am ramas doar cu contul din banca. Salarul intra mai departe in cont, iar eu il retrag de la banca, platind comisionul de retragere de 0.5%. Ma intreaba aproape de fiecare data la banca de ce nu am card asociat la contul respectiv, si eu le spun ca nu vreau card si gata.

    Acelasi lucru cred ca este valabil oriunde si la orice banca. Expresia „salarul pe card” este o pur si simplu o greseala de exprimare (asa cum zicem adidas la orice incaltaminte sport, sau xerox la orice copiator). Salarul nu intra pe card, ci intr-un cont din banca. Acel cont poate sa aiba si card asociat lui, dar nu este obligatoriu. Daca cand iti faci contul banca iti da card fara sa te intrebe daca il vrei sau nu, il refuzi pur si simplu sau il iei si il dai pe foc. La firma din cate stiu eu iti cere numarul de cont in care sa iti bage salarul, nu numarul de card.

    Bogdan.

    Apreciază

    • Neddih said, on iulie 23, 2013 at 11:33 pm

      Chiar daca voi fi desconsiderat, nu pot sa ma abtin : desi imi dau seama ca pot fi urmarit prin el, localizat oriunde m-as afla si la ce ora, nu-mi inspira nicio teama si, desi cred in Dumnezeu si in ceea ce spune in Apocalipsa despre pecetluire ( prin cip ), nu simt nicio teama ‘mistica’ pentru faptul ca folosesc un card cu cip si nici nu simt ca incalc vreun principiu moral sau Dumnezeiesc.

      Gresesc cu ceva? Argumentati.

      Apreciază

      • acc70 said, on iulie 24, 2013 at 12:49 am

        Nu are sens sa ti se raspunda…din mesajul tau rezulta ca stii cat de nociv e un cip dar tu nu ai nici o remuscare dupa ce l-ai luat, chiar nu ai nimica sa iti reprosezi…ti s-a explicat clar ca poti sa nu iei card cu cip si sa mergi la caseria bancii sa intrii in posesia banilor…deci nu aveai nevoie de cip dar ai preferat sa il iei…si acum vrei sa ne determini pe noi sa te convingem ca e ok ce ai facut?…

        ei bine nu …cu cei ca tine nu are sens sa ne pierdem vremea…

        ca tu de fapt nu ai inteles nimica , faptul ca primind un cip cu buna stiinta tu accepti ca numele tau de botez sa fie inlocuit ( treptat) cu un cod de cifre „patronat” de simbolul satanic 666..ca treptat vei deveni un simplu cod si ca de fapt renunti la numele de botez in schimbul unor cifre, deci te lepezi de Botezul din Biserica, deci mai pe intelesul tau ai incalcat juramintul de la Botez cand ai spus( prin gura nasului )ca te lepezi de satana …nu-i asa ca nu e grav? ce mare scofala ca ai tradat un juramint sfant…e doar o tradare nu-i mare lucru…si iuda a facut-o pentru 30 de arginti…tu ai facut-o chiar gratis..:)))

        sa nu intelegi din raspunsul meu ca te desconsider….nici macar atit nu ma obosesc sa fac

        Apreciază

      • Alexandru(Fulger) said, on iulie 24, 2013 at 12:55 am

        Grija mare ca cel ce va avea pecetea va fi vai de el , Dumnezeu mai iarta pacatele cu cipul de acum dar acela va fi greu si nu doar te va urmari, te va omora. Cipul este drumul spre pecete , te duce la taiere mai simplu si tu nu ripostezi.

        Apreciază

      • tataia said, on iulie 24, 2013 at 2:52 am

        Nu poti fi urmarit prin cipul de pe cardul bancar…sau ma rog cel putin nu prin cele cu cip normal din acela cu contacte…la alea contactless inca nu stiu toate detaliile tehnice…dar sincer nici nu ma intereseaza. In fine multi dintre noi am avut sau inca mai avem card bancar…de asemenea multi frati au renuntat deja la cardurile bancare…pentru ca pe undeva simteau ei ca nici acestea nu sint OK…si bine au facut….si tu poti renunta pina nu este prea tirziu. Cit de grav este? Pai asta depinde de ceea ce iti dicteaza tie constiinta…eu unul zic ca este destul de grav..OK…cardul bancar nu este pecetea finala, inca nu este un drum fara intoarcere, dar diavolul daca vede ca nu te poate atrage de partea lui dintr-o data te ia pe ocolite…incetul cu incetul….cardul bancar nu este decit inca un pas mic in directia in care vrea sa ne duca satana, inca o mica concesie facuta diavoului. Deci eu zic sa renunti cit inca se mai poate..ca stii tu comparatia aceea cu broasca…daca o pui in apa clocotita nu sta…sare de acolo….daca o pui insa in apa rece apoi pui apa la foc, fierbe de vie….deoarece la inceput apa calduta ii place…cind incepe sa isi dea seama de pericol deja nu mai are putere sa sara din apa.

        Uite de expemplu si pe mine m-a oprit politia in urma cu citeva saptamini (eram pe jos, nu cu masina) si mi-au cerut actele (poate am eu fata de infractor cine stie…ca era si ziua in amiaza mare)…cum nu aveam actele la mine (nu prea obisnuiesc sa le port) m-au pus sa le dau CNP-ul…nu m-au intrebat, nume adresa nimic…CNP-ul…iar eu ca un fraier l-am dat…realizind mai tiriziu ca in acest fel si eu am facut o concesie diavolului…ca am acceptat sa ma identific, in fata „organului legii” cu un numar. As fi putut sa le spun de exemplu ceva de genul: „Pe mine lumea ma stie dupa nume si prenume nu dupa numar…”

        Apreciază

      • pcmouse said, on iulie 24, 2013 at 11:20 am

        tataia -si la banca la fel.spuneti cnp-ul”nu te intreaba cum te numesti!!!

        Apreciază

      • Neddih said, on iulie 24, 2013 at 12:22 pm

        Fara sa fiu convins rational de voi, am sa rup cardurile si am sa iau banii de la tejghea de acum incolo.

        Dar, ca un sfat: sunt oameni care vor sa inteleaga, nu sa primeasca mesaje d-astea ‘crestinesti’ precum „cu cei ca tine nu are sens sa ne pierdem vremea” sau „sa nu intelegi din raspunsul meu ca te desconsider….nici macar atit nu ma obosesc sa fac”.

        Mantuitorul, ca sa-ti ofere pacea Sa, trebuie ca tu sa te obosesti si sa te ostenesti, nu ?

        Apreciază

  3. Bogdan said, on iulie 23, 2013 at 12:00 pm

    Fara legatura cu subiectul, un element nou legat de fracturarea hidraulica (frack-ing): raspandirea elementelor radioactive:

    Apreciază

  4. danielvla said, on iulie 23, 2013 at 12:00 pm

    Angajatii din sectorul bugetar nu pot fi obligati sa isi primeasca salariile pe carduri: http://www.hotnews.ro/stiri-esential-5981614-curtea-constitutionala-angajatii-din-sectorul-bugetar-nu-pot-obligati-isi-primeasca-salariile-carduri.htm
    Nu stiu insa daca aceasta decizie se aplica si in sectorul privat… Ar trebui!

    Apreciază

    • Bogdan said, on iulie 23, 2013 at 4:01 pm

      Nu exista „salar pe card”, salarul este in contul bancar, nu pe card. Cardul este doar un instrument OPTIONAL, atasat contului bancar. Mie imi intra salarul direct in cont de peste 3 ani, fara sa am nici un fel de card.

      Apreciază

    • discerne said, on iulie 24, 2013 at 5:12 am

      se aplica, intereseaza-te de prevederile din lege

      Apreciază

  5. danutza said, on iulie 23, 2013 at 12:19 pm

    Am o rugaminte: poti scrie un articol despre icoana necanonica a Sfintei Treimi, in care Dumnezeu Tatal este prezentat ca un batranel? In multe biserici, inclusiv in cea unde merg eu, aceasta icoana este prezenta. Multumesc!

    Apreciază

  6. dante said, on iulie 23, 2013 at 12:40 pm

    Pai haideti sa protestam, macar sa obtinem alternativa fara CIP, sau iar dormim ca valiza in gara? Hai sa organizam un miting concret!

    Doamne ajuta!!

    Apreciază

  7. crestinul ortodox said, on iulie 23, 2013 at 12:40 pm

    sarsaila Ucigal-Ar Sfanta CRUCE Lavra PECERSKA , lucreaza …
    n-ati inteles pina acum ca cei pusi in slujba antihristului sau fiarei antihristice , antihristi sunt asemeni si cu viclenie fatisa , minciuna ordinara fac toate dupa cum si stapinul la care slujesc este tatal minciunei , balaurul din adancuri …
    DATORIA Noastra impotriva acestor spurcati este sa le Stam impotriva cu SFANTA CRUCE Data in Credinta SFANTA Ce O Avem -ORTODOXIA ca sa nu fim partasi sau sa fim inghititi de intunericul cel fara de sfarsit unde este plingerea si scrasnirea dintilor
    Iar daca vom lasa sa dicteze dracul sau fiara antihristica pe acest pamint apoi URGIA va curati acest pamint si numai vai , chin si durere va fi pe acest pamint pina se va curati de orice spurcaciune si pazit apoi cu foc la hotare
    ” numai plecati din Tara ca va veni vremea cand veti vrea a va intoarce s nu veti mai putea …
    ROMANIA isi are drumul ei … va da cei mai multi Marturisitori „Sfantul Parinte Arenie Boca

    iar cand iti casa este jefuita si talharii o vandalizeaza sau ii mai dau si foc …oare stai cu mainile in san fara sa ridici un deget ?
    incepi a striga… a cere ajutor si a te lupta sa-i alungi
    Astfel Este si Cu Aceasta Tara in care traim…
    daca nu
    ne facem haiduci si vom trai in codru ca odinioara

    cat despre Bor …
    ” cei mari din Biserica sunt vanduti si pastorii cei mici vor strange turma „

    Apreciază

    • crestinul ortodox said, on iulie 23, 2013 at 12:42 pm

      numai plecati din Tara ca va veni vremea cand veti vrea a va intoarce si nu veti mai putea …
      ROMANIA isi are drumul ei … va da cei mai multi Marturisitori “Sfantul Parinte Arsenie Boca

      Apreciază

  8. George said, on iulie 23, 2013 at 12:54 pm

    off topic

    DA, MONSANTO a cumparat BLACKWATER MERCENARY GROUP!!!

    MONSANTO este o corporaţie multinaţională, cel mai mare producător de organisme modificate genetic la nivel mondial, această companie fiind acuzată de manipulare şi de trafic de influenţă în SUA, India, America Latină, generând numeroase probleme sociale, de sănătate, de asemenea fiind responsabilă de sărăcirea comunităţilor agricole în zone în care se cultivă intensiv culturi modificate genetic, probleme de mediu şi sănătate.
    MAI MULTE DEPSRE MONSANTO GASITI AICI:>>> http://www.razbointrucuvant.ro/recomandari/2012/03/14/monsanto-gigantul-omg-pune-in-pericol-biosfera-globala-prin-ierbicidul-nociv-roundup/

    BLACKWATER : mercenari pentru elita mondială ?!
    MAI MULTE AICI:>>>http://gandeste.org/general/blackwater-mercenari-pentru-elita-mondiala/29197

    SURSA:>>>> http://earthfirstnews.wordpress.com/2013/07/01/yes-monsanto-actually-did-buy-the-blackwater-mercenary-group/

    concluzia …

    Apreciază

  9. o oarecare said, on iulie 23, 2013 at 2:42 pm

    Sa solicitam o alternativa fara cip. Ei incearca si ne incearca, dar trebuie sa insistam si noi.

    Apreciază

  10. crestinul ortodox said, on iulie 23, 2013 at 3:22 pm

    … cu dracu nu stai la discutii …ca tot aia e..
    ne strangem , ne adunam si mergem acolo unde acesti spurcati isi fac de cap … si nu plecam pina nu ne facem dreptate cu mainile noastre in Aceasta Tara vanduta la mamona …
    Ca DUMNEZEU Este cu noi …
    amin!

    Apreciază

    • maramu said, on iulie 23, 2013 at 9:29 pm

      saccsive pe bolnavul asta mintal nu-l vezi ce indeamna??? asta este exact opusul crestinismului. omul perfect pt. cruciade. de aia exista lume ca mine de altfel care nu da doi bani pe religie. cand unul nou va intra pe blog si-l va citi pe acest locuitor al evului mediu, se va lasa cu close this page. eu intru aici pentru articolele non-religioase, sa vad ce se mai intampla prin lume dar acest specimen e de nesuportat.
      si crestine, invata ca ucigal-ar se scrie uga-l-ar – pe el sa-l ucida. esti bolnav mintal te tot repeti dar macar repeta-te corect.

      Apreciază

      • crestinul ortodox said, on iulie 24, 2013 at 8:32 pm

        si pe tine sa te ia primire SFANTA CRUCE ca vad ca nu-ti place a scrie ad gramaticum uciga-l-ar SFANTA CRUCE …
        si apoi chiar nu are sens sa stau la discutie cu un slugoi la SISTEMUL ACESTA NENOROCIT care va cade precum domino …
        dar , uite iti dau un sfat bun …
        daca n-ai inteles pina acuma de cine esti condus ?
        incearca prin putinul tau timp afectat la cele sufletesti adica la ceea ce iti place mai in profunzime , sa te rogi la DUMNEZEU sa vezi si tu Adevarul , sa vorbesti cu DUMNEZEU in rugaciunea ta ca sa-ti arate , ce Cale poti alege pentru a merge pe aceasta ,
        ce ADEVAR sa crezi cand ti se pare ca totul este doar zero…
        si
        ce fel de Viata sa duci pentru a fi multumit deplin , atentie ! si sufletul sa-ti salte in bucurie nu numai trupul …
        ca a fi doar planta vegetativa sau fara niciun rod …pierdere zadarnica de timp

        iar daca esti ateu raspunsul meu este acesta
        ” mai bine discut cu usa decat cu un ateu „

        Apreciază

  11. crestinul ortodox said, on iulie 23, 2013 at 3:26 pm

    nu primiti nimic de la acestia …
    „ca sunt vicleni , vicleni , foarte vicleni ”
    cand LIBERTATEA noastra este la cheremul acestor spurcati , atunci …Sa Ne ADUNAM In SFANTA CRUCE A ACESTUI NEAM si Vom Avea Izbanda
    Doamne Ajuta
    amin!

    Apreciază

    • pcmouse said, on iulie 23, 2013 at 4:20 pm

      cum crestine?cu cine?

      Apreciază

      • crestinul ortodox said, on iulie 24, 2013 at 8:50 pm

        Sfantul Parinte Iustin spunea „suferinta ne uneste pe toti ”
        daca nu vom intelege suferinta ,
        dulcea suferinta care vine din Sfanta CRUCE a Acestui Neam atunci suntem niste mincinosi si fatarnici dependenti de inchisoarea asta electronica sau a fiarei
        intrebare ?
        cand hotii te jefuiesc pe fata si tu le spui ia-le… nedand importanta … apoi vor a-ti da si foc la casa ,
        oare putem a sta cu mainile in san ?
        nu
        asa este si cu aceasta Tara jefuita si vanduta sub ochii nostri , noi cei ce stam pe acest pamint nedand importanta la „hotii” de la drumul cel mare …
        ca acesti talhari s-au instalat bine in aceasta „casa ” vor a o desfiinta pentru ca nu-i leaga nimic de aceasta obarsie dau in temelie spre a o imparti
        Oare stam si doar privim ?
        NU …
        ne facem datoria pin’la capat
        cum au facut Inaintasii Nostri cum au luptat pentru acest pamint asa si noi sa nE LUPTAM pentru ce este al nostru pe toate caile posibile
        caci Cu noi este DUMNEZEU
        Amin!

        Apreciază

  12. john said, on iulie 23, 2013 at 3:30 pm

    De anul viitor, vom dovedi ca suntem asigurati la sanatate doar cu buletinul
    Incepand cu 2014, cartile de identitate vor include si datele aferente cardului national de asigurari de sanatate, se arata intr-un act normativ publicat recent in Monitorul Oficial. In acest fel, titularii nu vor mai avea nevoie si de un card separat de sanatate, ei dovedind ca sunt asigurati doar cu buletinul. Masura ar urma sa intre in vigoare din aprilie 2014.
    Incepand cu anul 2014, cartile de identitate vor include si datele aferente cardului national de asigurari de sanatate, se arata in Legea nr. 235/2013 publicata recent in Monitorul Oficial si intrata luni in vigoare.

    Citeste mai mult: http://www.avocatnet.ro/content/articles/id_33866/De-anul-viitor-vom-dovedi-ca-suntem-asigurati-la-sanatate-doar-cu-buletinul.html#ixzz2Zs4r1Pwq

    Apreciază

  13. alexandra said, on iulie 23, 2013 at 4:14 pm

    Am gasit la avocatnet.ro, la sectiunea comentarii:

    ” Sa intelegem ca aceste buletine sunt biometrice si sunt obligatorii?”

    „Nu, a fost completata ordonanta cu precizarea ca se poate opta intre carte de identitate electronica si carte de identitate:
    La articolul I punctul 17, după alineatul (2) al articolului 16 se introduce un nou alineat, alineatul (3), cu următorul cuprins:
    (3) De la data punerii în circulaţie a cărţii electronice de identitate, cetăţenii români pot opta pentru eliberarea:
    a) unei cărţi de identitate;
    b) unei cărţi electronice de identitate, în una dintre variantele prevăzute la art. 17 alin. (6).”

    http://www.avocatnet.ro/content/articles/id_33584/E-oficial-Noile-buletine-electronice-se-vor-elibera-din-1-aprilie-2014.html#axzz2ZlOXetA3

    Speram sa ramana asa. Doamne ajuta!

    Apreciază

    • george said, on iulie 23, 2013 at 6:00 pm

      Ar mai fi varianta sa dai pierdut, furat ori distrus cardul de identitate si sa faci unul acum, inainte de a intra pe rol noile CI-uri in 2014

      Apreciază

      • bodicelu said, on iulie 23, 2013 at 9:13 pm

        Oricum dupa ce vor apare noile carduri de identitate, vor face si mult trambitata regionalizare si volens nolens schimbandu-se adresa de domiciliu va trebui schimbat si buletinul.

        Apreciază

      • tataia said, on iulie 24, 2013 at 2:57 am

        Aia am facut-o eu de mult…nu ajuta la nimic…degeaba cartea mea de identitate este valabila pina in 2020…nu ai vazut ca oricum esti obligat sa o schimbi? Chiar daca mai are valabilitate?

        Apreciază

    • mircea said, on iulie 23, 2013 at 8:44 pm

      daca am buletinul expirat si nu aleg niciun card (drac)de identitate ,ce se va intampla dupa lege???

      Apreciază

      • acc70 said, on iulie 24, 2013 at 1:03 am

        nu se va intampla mai nimica..doar sa fii pregatit sa devi boschetar..si sa traiesti de azi pe maine….caci nu vei mai putea incasa bani de la caseria bancii…

        Apreciază

    • drwarp said, on iulie 23, 2013 at 8:44 pm

      Si eu am cautat legea pe net si este optional, din modificarile de la articolul I, punctul 17 – alineatul 3..
      Ce parere aveti, e real ?
      Sau o sa ne trezim „mai incolo” cu explicatii de genul cum ca „nu se mai fabrica „decat” CI-uri cu cip” …?!

      Apreciază

      • alexandra said, on iulie 23, 2013 at 11:52 pm

        Cine stie, ei oricum pot modifica dupa bunul lor plac… Daca ingaduie Dumnezeu, ne pot face si o astfel de figura… Deocamdata se pare ca exista in plan si varianta normala, fara cip, ceea ce e bine, ne mai da un ragaz. Ce o fi, om vedea :). Dumnezeu sa ne miluiasca – chiar daca nu suntem vrednici!

        Apreciază

    • tataia said, on iulie 24, 2013 at 3:05 am

      Paaaai depinde! NU e chiar asa…e mai grav. CIca poti opta intre carte de identitate si carte electronica de identitate…dar de fapt ambele contin CIP…diferenta este ca cica la cei care opteaza pentru carte neelectronica nu vor inscrie date biometrice in acel CIP…Acuma apar doua variante aici..

      1 Ei mint si vor inscrie oricum date biometrice in acel CIP…OK, amprentele nu au cum sa ti le ia fara acordul tau…dar imaginea faciala bimetrica ti-o pot lua foarte usor..ca doar oricum iti fac poza pentru buletin, nu? De fapt chiar si amprentele ti le pot lua fara acordul tau desi nu cred ca se va ajunge la asta…Am fost eu cu ceva timp in urma la un ghiseu al politiei cu ceva treaba…mi-au cerut buletinul si functionarul respectiv a plecat cu acesta in spate pentru citeva minute…desigur probabil pentru a face o copie…dar oare nu cumva in acel timp puteau lua si amprentele de pe actul de identitiate?

      2 Poate la inceput chiar se tin de cuvint si nu scriu nici un fel de date biometrice in acel CIP…dar mai trec citeva luni,, un an si vin cu alta idee…ca trebuie sa treci pe la ei sa iti treaca datele biometrice in CIP…ca altfel nu ai acces la aia si la aia..ca pina la urma daca tot ti-ai luat act cu CIP nu e pacat sa stea cipul acela acolo nefolosit…cind ai putea foarte bine sa il folosesti si sa ai nenumarate avantaje in acest fel?

      Apreciază

  14. cristytepes said, on iulie 23, 2013 at 8:04 pm

    Reblogged this on Adevărul cotidian – blog cu știri redistribuite.

    Apreciază

  15. o oarecare said, on iulie 23, 2013 at 9:02 pm

    @mircea
    Desigur, daca esti pustnic, nu prea ai pentru ce-l folosi. Dar, daca esti in oras, ai nevoie sa-ti scoti banii de la banca. Asa ca noi trebuie sa luptam pentru variante fara cip. Trebuie sa inteleaga ca nu vrem asa ceva. Pur si simplu. Trebuie sa existe si variante pentru crestini. Trebuie.

    Forul Ortodox Roman trebuie sa fie alaturi de noi. Inclusiv Patriarhul. Cum sa doarma linistiti stiind ca poporul pe care-l pastoresc e sfasiat de lupi si obligat sa recurga la compromisuri pe plan religios? Niste presiuni mai trebuie facute. Poate vom fi auziti, totusi.

    Apreciază

    • tataia said, on iulie 24, 2013 at 3:06 am

      Pai nu mai scoti banii de la banca. Muncesti la negru pe bani cash!

      Apreciază

    • crestinul ortodox said, on iulie 24, 2013 at 9:06 pm

      mai ne lasi cu „lupul paznic la oi ”
      daca n-ai inteles nici acuma atunci du-te si ia-l la intrebari…
      de ce aduce anglicanii in Sfanta Biserica din Dealul mItropoliei ?
      si trambiteaza ecumenismul prin dictatura ce o face pe Sfintele Biserici obligand preotii sa nu spuna ADEVARUL acestui popor ratacit
      de ce s-a dus si a luat binecuvantare de la profetu mincinos sau papa francisc -vatican ? pentru umilinta noastra in fata ereticilor si ANATEMA Este cum spun SFINTII PARINTI acel ce se roaga cu ereticul sau se aduna cu ereticii
      daca stii atat de bine viata parintelui Gabriel Nicu , a acestui Sfant de ce nu ne spui si cum a fost otravit de nu stiu cate ori si Parintele spunea dinainte ca are sa i se intample asta …
      ori esti cu ceva treaba …pe aici ?
      vorbesti de forul ortodox roman … ce a facut forul ortodox roman cand homosexualii si toti spurcatii defilau pe strazi si spurcau pamintul acesta hulind neamul Acesta in Credinta Lui Cea DREAPTA ?
      a stat uitandu-se la tv -stiri in nesimtirea cea mai grea si sfidatoare !
      ce a facut patriarhia de care tot ne spui , a iesit in strada a trimis preotii cu SFANTA CRUCE cumva sa iasa la mitng si sa cheme oamenii impotriva acestor spurcati sa fie oriti
      a facut asa ceva ?
      NU …
      va amageste pe toti cu coarnele necuratului prin „apa aruncata la gard ” sa nu se ridice masa de prosti cumva …
      INSA NU LA NESFARASIT VOR FI TOATE ACESTEA lupi in chiei de oaie ci toate au si un SFARSIT
      Fie Voia DOMNULUI pe acest pamint
      amin!

      Apreciază

  16. CAUT DESENATOR | Saccsiv's Weblog said, on iulie 23, 2013 at 9:15 pm

    […] AU RECUNOSCUT OFICIAL: Au amanat un an pentru a fi doua in unul. Si cred ca noul NOUL BULETIN – CA… […]

    Apreciază

  17. Ortodox said, on iulie 23, 2013 at 10:53 pm

    Ortodoxia este singura religie adevarata si nu mai este alta.

    Deocamdata trebuie sa intelegem cu totii vremurile in care traim…si anume ca acestea sunt vremurile de pe urma. Cat va mai dura nu stie nimeni, dintre oameni si ingeri. In orice caz tot ce se intampla in zilele noastre a fost aratat si transmis noua de Parintele Paisie Aghioritul si alti sfinti si prooroci ai Vechiului Testament.

    Am aflat si eu de ceva timp de ce poate o sa urmeze si nu ma simt prea bine. Si nu ma simt bine nu din cauza ca am inteles ce vremuri traim ci datorita pacatoseniei si a impietririi si nepasarii mele.
    Eu am judecat aspru pe cei care au inceput prigoana (poate chiar fara sa isi dea seama si clar fara sa stie). Asta face rau si celor care sunt judecati dar mai ales celor care ii judeca. Trebuie sa ii plangem pe toti pentru inselarea in care sunt, sa ne rugam pentru ei si pentru tara noastra si pentru toti oamenii de pe pamant, dar in primul rand sa ne plangem pacatele noastre. Caci nu noi o sa ii indreptam pe cei care nu stiu ce fac cu buletinele astea si cu tot. Indreptarea va veni din alta parte – cel putin asa ma gandesc eu. Ce putem face noi, pentru cine o sa aleaga pana la urma sa mearga pe calea mantuirii, este ca prin exemplul nostru sa ii atragem si pe ceilalti la a lucra credinta, nadejdea si iubirea.

    Eu cred ca sfarsitul lumii nu e atat de aproape, dar ca este posibil ca multi dintre noi sa il prindem. In schimb prigoana cu buletinele cu cip (+cartele de credit si celelalte) si poate razboiul ce a fost prevestit ca va veni, acestea sunt lucrurile pe care trebuie sa le abordam cumpatat si barbateste.
    Asta pentru a le putea trece pe toate cu bine si pentru a putea fi vii dupa ce o sa treaca furtuna.

    O sa revin pe larg intr-o zi cu ce am aflat ca se va intampla…sau mai bine zis cu ce au spus cei mai mari dintre oameni despre vremurile ce or sa vina. Am vazut ca s-a scris mult si aici pe blog si ma gandesc ca o viziune unitara a evenimentelor viitoare, asa cum mi s-a dezvaluit si mie dupa ce am citit de la mai multi sfinti, cuviosi si induhovniciti, o sa fie de folos multora dintre cei ce vor sa traiasca vesnic si care or sa si faca ceva in anii care vor urma. Pentru ca lucrurile sunt de cea mai mare importanta pentru toata lumea, o sa incerc pe cat o sa ma duca si pe mine capul sa nu smintesc pe nimeni si o sa lupt pentru a afla adevarul.

    Sa aveti credinta, nadejde si iubire si vom invinge!

    Apreciază

  18. discerne said, on iulie 24, 2013 at 5:15 am

    Voi chiar credeti toate termenele astea? Ce a facut Guvernul Romaniei la termen? Au anuntat si ei un termen ca asa le cerea UE. Probabil ca o sa fie o licitatie cu dedicatie si dupa aceea or sa gaseasca o scuza ca sa intarzie si cu acestea.

    Apreciază

  19. dd said, on iulie 24, 2013 at 5:03 pm

    Nimeni nu v-a intra in rai cu conturi la banca, case , apartamente,terenuri, etc.
    Nu zicea Dumnezeu sa lasam totul si sa-l urmam?

    Daca nu vrei te ‘ajuta’ El, daca nici atunci nu vrei, te astepta vremuri ‘fierbinti’.

    Abia acum simt cat de legat sunt de lucrurile acestea pamantesti. Cand ma uit cum incercam sa le avem pe amandoua, sa avem doi stapani imi plang de mila.

    Dumnezeu sa ne intareasca, sa uitam de noi si sa ne aducem aminte de el.

    Apreciază

  20. acc70 said, on iulie 24, 2013 at 6:50 pm

    @Neddih

    Imi cer scuze pentru limbajul folosit, a fost scris la nervi mesajul…scuzele mele

    Apreciază

  21. mihai said, on iulie 24, 2013 at 8:34 pm

    oricum aceste marionete vor trebui sa joace dupa cum li se canta

    Apreciază

  22. Ioan said, on noiembrie 8, 2013 at 2:34 pm

    Ce stiti despre sacrificiu? Daca un membru al familiei, sa zicem tatal se sacrifica pentru familie si isi face doar el documente biometrice pentru a putea intretine mai departe familia stiind ca isi pune pecetea? Din cate stiu eu sacrificul inseamna mantuire.

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.