SACCSIV – blog ortodox

MARIONETA TOTALA: Traian Basescu sustine crearea Statelor Unite ale Europei si Proiectul Rosia Montana

Posted in ROSIA MONTANA, Traian Basescu, UNIUNEA EUROPEANA by saccsiv on august 19, 2011

Citez din articolul Marioneta Traian Basescu sustine crearea Statelor Unite ale Europei, un pas important catre Statul Mondial:

Presedintele Traian Basescu a sustinut, joi, la Sulina, necesitatea realizarii Statelor Unite ale Europei, el precizand ca acesta este punctul sau de vedere si avertizand ca “numai prin cedarea masiva de suveranitate Europa mai poate ramane o putere economica si militara”.

“Numai prin cedarea masiva de suveranitate Europa mai poate ramane o putere economica si militara. (…) Altfel, Europa va ramane o carte de istorie a lumii, in care vei putea citi despre cele mai sofisticate culturi”, a avertizat Traian Basescu, potrivit Mediafax.

Seful statului a apreciat ca viitorul Uniunii Europene ca structura politica de forta este “incert” daca nu se iau “deciziile care trebuie luate pentru functionarea UE”.

El a sustinut necesitatea realizarii “Statelor Unite ale Europei”.

Traian Basescu a precizat ca este vorba despre punctul sau de vedere, ca nu sunt “decizii subterane” luate la nivelul UE, ci este “viziunea” sa cu privire la evolutia Europei in continuare.

  • “UE pierde constant, in ultimii zece ani, in competitivitate in raport cu China, SUA, cu alte mari puteri economice. Si cand nu ai forta economica, nu poti fi nici o forta militara. Degeaba ataci Libia, ca nu castigi razboiul. Iar securitatea este fundamentala, iar securitate nu se poate face decat cu bani, iar banii nu pot fi produsi decat de o economie performanta. Iar o economie fragmentata, cu politici diferite in 27 de state nu ne face competitivi din punct de vedere economic. Ne trebuie, ca europeni, performanta economica, ne trebuie securitate si aceste doua elemente fundamentale nu pot fi facute decat prin decizii politice fundamentale. Si repet teza prin care am trecut deja: trebuie sa decidem repede, in urmatorii doi-trei ani, daca vom crea ‘Statele Unite ale Europei’ sau nu. Si subiectul este extrem de delicat si dificil pentru ca trebuie asigurat un leadership formidabil la nivel european, care sa convinga cele 27 de natiuni – 28, ca intra si Croatia de indata – ca numai prin cedarea masiva de suveranitate Europa mai poate ramane o mare putere economica si o putere militara pe masura, capabila sa asigure securitatea cetatenilor ei”, a declarat presedintele Basescu, potrivit Agerpres, la tabara de vara de la Sulina, organizata pentru tinerii romani care traiesc in diaspora.


Iata si ce putem citi in articolul Basescu se alatura zombiilor lui Soros: Proiectul Rosia Montana trebuie facut. Ce-a mai ramas de distrus in Romania?:

Presedintele Traian Basescu a declarat, joi, la Sulina, ca proiectul de la Rosia Montana “trebuie facut”, pentru ca Romania are nevoie de el, “dar cu conditia sa fie renegociata partajarea beneficiilor”.

Seful statului a precizat ca acest proiect nu poate fi pornit fara avizul Comisiei Europene.

El a adaugat ca Guvernul “trebuie sa aiba curajul” insa sa le spuna romanilor ca acest proiect trebuie facut.

“In orice caz, un asemenea proiect nu poate fi inceput fara un aviz al Comisiei Europene. Problema este ca Guvernul sa aiba curaj sa spuna, in primul rand romanilor, ca acest proiect trebuie inceput si dus la bun sfarsit – cu protectia mediului, cu obligatia celor care exploateaza sa refaca mediul si reimpartire a drepturilor din exploatarea zacamantului de aur, argint si alte metale”, a afirmat Basescu.

Presedintele Basescu a evocat ca argument evolutia pretului aurului in ultimii cinci ani. “Ce tara sta cu o asemenea avere in pamant fara sa gaseasca solutii sa o puna in valoare? Pentru ca resursa asta nu e nici a ONG-urilor, nu e nici a Ungariei, care nu stiu ce avize ar trebui sa dea Romaniei… Nu trebuie sa dea niciun aviz, suntem inca stat suveran”, a adaugat Traian Basescu.

Presedintele a subliniat ca trebuie foarte bine planificata protejarea mediului. “Iar pe cei care vorbesc despre distrugerea mediului ii invit sa mearga acum la Rosia Montana. Eu am fost de trei ori. E adevarat, niciodata ca presedinte al Romaniei. Am sustinut si sustin proiectul, cum sustin orice tip de dezvoltare industriala”, a mai spus Basescu.

Rosia Montana Gold Corporation dezvolta proiectul minier de la Rosia Montana, din Muntii Apuseni, avand costuri proiectate de un miliard de dolari, prin care compania estimeaza ca va extrage 626.000 de uncii Troy de aur pe an timp de cinci ani de la inaugurarea minei. O uncie Troy este echivalentul a 31,1 grame de aur.

Compania este controlata de firma canadiana Gabriel Resources, care detine 80,46% din capitalul social, in timp ce statul roman controleaza 19,31% din actiuni, prin firma Minvest Deva, iar alti actionari cumuleaza 0,23% din titluri.

In 2 august, premierul Emil Boc a declarat, la postul public de televiziune, ca Guvernul asteapta opinia specialistilor asupra proiectului Rosia Montana inainte de a lua o decizie privind aceasta investitie. Boc a tinut totusi sa precizeze ca, personal, nu este un “fan” al proiectului si ca actualul contract, care nu este cel mai favorabil pentru stat, “ar trebui rediscutat”.

| Mediafax

Cititi care sunt pericolele in cazul exploatarii aurului la Rosia Montana:

20 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on august 19, 2011 at 2:16 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. sol said, on august 19, 2011 at 2:55 pm

    a uitat domnul presedinte ca Sulina, acolo unde s-a trezit el sa-si dea cu parere despre Europa, nu mai are spital. asa ca, daca vreunul dintre tinerii ce bantuie inconstienti pe acolo, pateste ceva grav, e posibil sa devina sacrificat pe altarul reorganizarii sanatatii. basescu habar n-are in ce tara traieste… ca-si mai da cu parerea si despre viitorul Europei pare ilar si nu stiu cine, in afara de presa avida de orice, il mai baga in seama. in privinta RM, era de asteptat. lacomia invinge mereu in interiorul unor asemenea personaje burlesti.

    Apreciază

  3. apelpentruviata said, on august 19, 2011 at 3:18 pm

    Ce rusine este acest Basescu. Nu reprezinta decat o unealta in mana sionistilor internationali.

    Apreciază

  4. codin said, on august 19, 2011 at 4:35 pm

    Daca s-a declarat ca trebuie sa ne decidem rapid in privinta Statelor Unite ale Europei inseamna ca deja s-a definitivat planul de „unificare” fortata. Dar inca nu se poate purcede direct la asa ceva deoarece Romania este in stare sa le dea toate planurile peste cap. Si ei stiu treaba asta asa ca se vor stradui in continuare sa aprinda un fitil, cel mai probabil in Transilvania. Caci multe se intampla in Transilvania si nu se vorbeste. In judetele de granita se cam dilueaza elementul romanesc concomitent cu dobandirea cetateniei maghiare de catre conlocuitori, copiii romani pleaca care incotro sa scape de saracie caci nu isi gasesc locuri de munca ( o situatie intentionat creata ), firmele unguresti preiau incet dar sigur serviciile publice, daca nu sti ungureste nu te poti angaja in administratie ( !!!!! in Romania ), cetatenii din orasele de granita sunt contactati la telefon de catre anumite persoane care sub pretextul unor sondaje te intreaba daca vorbesti ungureste sau nu – incercand sa identifice din timp ce rezistenta vor intampina la un moment dat – , si uite asa se va scrie istoria. Nu le va ajuta Dumnezeu cel Bun. Degeaba isi fac ei planuri peste planuri, Dumnezeu are si el planul lui, si e un plan strasnic, cel mai strasnic dintre toate planurile.

    Apreciază

    • si eu said, on august 19, 2011 at 5:00 pm

      Stai ca inca-i bine. Imediat vin alegerile si poate sti ca primarii vor fi alesi din primul tur de scrutin. Te rog pe tine si pe toti de pe aici sa faceti un exercitiu de calcul ca sa realizati situatia dezastruoasa in care se vor gasi toti romanii din Ardeal. Sunt sigur ca 90% dintre primarii din Ardeal vor fi unguri, fiindca oriunde sunt cel putin 20% unguri vor castiga primaria. Sa vezi atunci exod al romanilor Ardeleni in afara tari.

      Apreciază

  5. Pr. Vasile said, on august 19, 2011 at 5:51 pm

    Ideea crearii Statelor Unite ale Europei este veche, si a fost lansata de masonerie in sec. XIX.

    Pr. Vasile

    Apreciază

  6. tutenstine said, on august 19, 2011 at 7:11 pm

    Omul asta nu constientizeaza ce vor insemna aceste planuri pentru Romania.

    Apreciază

    • un ortodox said, on august 20, 2011 at 6:17 am

      tutenstinule tu chiar crezi ca nu stie ce face ?? citeste si tu din ce nationalitate ie base si apoi sa vezi daca mai speri la ceva bun..scuze dar nu visa ca nu ie timp de visat,toate bune..mai am vazut ca cel ce a luat premiul nobel pt pace a dat ultimatul presedintelui siriei,sirie ce acu 2 zile a primit confirmare de la rusi ca vor primi armament din belsug ..

      Apreciază

  7. codin said, on august 19, 2011 at 11:22 pm

    Au nevoie maxima de aurul nostru ca au descoperit formula cu care il transforma in pulbere de aur monoatomica, aurul nostru este la cea mai mare cautare.

    Apreciază

  8. un ortodox said, on august 20, 2011 at 6:30 am

    uitati inca o dovada ca nu se vrea decat violenta,ca politia are ordin sa nu strice jucaria politicienilor:http://stirileprotv.ro/stiri/international/dialogul-ce-pune-la-zid-politia-norvegiana-breivik-a-vrut-sa-se-predea-de-2-ori-dar-a-fost-ignorat.html

    Apreciază

  9. STOP RFID 666 said, on august 20, 2011 at 1:22 pm

    PROFETIILE SAPTAMANII MARI

    Nu te lăsa pradă somnului, om din viitor, fiindcă Semnele lui Dumnezeu nu au fost date nici visătorilor, nici nechibzuiţilor. S-a spus că Domnul tău va veni iar Vremea când El va veni la fiecare dintre voi, în chip neaşteptat; va fi o perioadă a Istoriei în timpul căreia cei mai mulţi dintre oameni au să fie adormiţi.
    Fiţi atenţi la toate Semnele; înţelegeţi sensul profund al Patimii Lui, fiindcă aceasta ascunde Pecetea Divină a Mântuirii voastre.
    Închide-ţi ochii către lume; acoperă-ţi urechile cu mâinile şi opreşte-te din vorbirea zadarnică, fiindcă Dumnezeul tău are să încredinţeze ceva sufletului tău chi­nuit şi însingurat.
    Va veni o zi când Iisus va fi aclamat în felurite ţări şi chiar şi în faţa mai multor Împărăţii în acelaşi timp. Păzeşte-te de ziua aceea!
    Teme-te pe bună dreptate de ziua aceea, dacă atunci te vei găsi sub imperiul păcatului şi te vei bucura de a fi astfel Dar dacă, dimpotrivă, eşti un adevărat slujitor al lui Dumnezeu, atunci bucură-te pentru că ziua izbăvirii tale este aproape.
    Când aclamaţiile se vor fi risipit atunci va veni, ,,Noaptea Nopţilor’’, „Trădarea Trădărilor” împotriva Creş­tinătăţii, în momentul în care Duminica Floriilor va sfinţi În acele zile, oamenilor le va fi dat să trăiască tot ceea ce poate fi mai trist. Iuda va renaşte din adâncuri, pentru un scurt răstimp. Orice vor putea atunci adevăraţii Creştini să folosească împotriva blasfemiei, paharul trăirii infamiei veacurilor va trebui să fie băut până la drojdii.
    Apoi, după „Noaptea de pe Muntele Măslinilor”, urmată imediat de arestare, noaptea va acoperi atunci toată omenirea, în timp ce mulţi Cârmuitori îşi vor trăda propriul sânge precum şi propria carne Dar această Noapte va cunoaşte şi câţiva Creştini, mai rari, murind vitejeşte împreună cu Cârmuitorii lor, ca martiri. Pentru aceasta, ei vor fi câteva dintre cele mai strălucitoare pie­tre preţioase din coroana Domnului lor.
    Încă o dată, Petru se va lepăda de trei ori de a fi fost un adevărat ucenic al lui Iisus, în vreme ce o mare parte din Creştinătate, va părăsi pentru un timp calea adevăratei credinţe. Şi ei se vor lepăda de credinţa lor, cu trei prilejuri însemnate. Atunci, noaptea îşi va urma cursul; vremurile înrobirii se vor întinde peste tot.
    Nu fi necugetat. Nu te lăsa mânat de mândrie, crezând că vei fi apărat de aceste întâmplări cumplite pentru că duci o viaţă de bun creştin, sau că vei scăpa de Cruce fiindcă te-ai umplut de tot felul de mulţumiri faţă de tine însuţi, printre care şi aceea de a te socoti asemenea unui sfânt. Nu îţi aminteşti ce i-a cerut într-o zi Domnul aceluia care se credea un adevărat credincios întru Dumnezeu? şi ce să mai spunem despre primele secole ale Bisericii, când adevăraţii creştini mureau în toate felurile pentru Credinţa lor? Erau cu toţii smintiţi, sau se înşelau, preferând să fie sfâşiaţi de fiarele sălbatice în faţa unei gloate care îi insulta şi râdea de ei? Nu fii necugetat!
    În faţa Marelui Preot al falsului Ierusalim de atunci la Roma, Creştinii acelor vremuri tulburi vor trebui să răspundă pentru Credinţa părinţilor lor în care continuă să creadă. Vor fi târâţi de la Marele Preot la Caiafa, unde vor fi înjosiţi, luaţi în râs, acoperiţi de scuipături, apoi acuzaţi de înaltă trădare pentru că li se va aminti viaţa lor trecută de violenţă şi de trădare împotriva omenirii. Vor fi arestaţi şi acuzaţi de vrăjitorie, fiindcă părinţii lor vor fi făptuit miracole de-a lungul istoriei; acuzaţi de mii de ori de ucidere, fiindcă părinţii lor vor fi exterminat triburi în numele Crucii de-a lungul istoriei; acuzaţi de a fi răspândit false credinţe, fiindcă părinţii lor le vor fi propovăduit mulţimilor că Iisus a fost singurul şi adevăratul Dumnezeu al uni­versului; acuzaţi de idolatrie, fiindcă vor crede că Iisus este Dumnezeu; şi acuzaţi de perversiuni împotriva propriilor lor copii fiindcă îi vor fi învăţat valorile creştine ale trecutului.
    Pentru toate acestea, vor fi lipsiţi de libertate, în timp ce copiii le vor răpiţi pentru a fi daţi ca ucenici în familiile bogate care vor împărtăşi credinţele noii împărăţii.
    Încă o dată, nu fii necugetat ! La fel cum Creştinătatea a prins aripi la Roma, persecuţiile vor pornii tot de la Roma, fiindcă în acele vremuri Biserica va fi răsturnată faţă de ea însăţi. La fel cum s-a mai întâmplat, va fi aşa fiindcă aleşii vor fi primii care să-şi dea sângele pentru Domnul lor. Petru şi Pavel vor muri la Roma pentru plăcerea gloatei pervertite.
    Reprezentanţii religioşi ai tenebrelor vor fi atât de exasperaţi de umilinţa şi Credinţa de neabătut ale discipolilor lui Petru şi Pavel, încât îşi vor pierde toate mijloacele. Îi vor da aşa dar pe mâna lui Ponţius Pilat al împărăţiei lor religioase. În palatul lui, aceşti dintâi adevăraţi credincioşi vor fi judecaţi pentru crime de care niciodată nu le-au făptuit.
    Pentru a le slăbi credinţa şi curajul, ca şi pentru a le face plăcere Preoţilor Templului acelor Timpurii, acel ambasador al Împăratului îi va supune torturilor de tot felul, unele mai insidioase decât altele, căci vor fi născocite în scopul de a frânge voinţa. Acolo vor fi biciuiţi şi umiliţi în toate chipurile cu putinţă. În sfârşit, vor fi încoronaţi cu Cununa de Spini a Timpurilor şi vor avea de suferit în suflet, chinul de a vedea mulţimile respingându-l pe Iisus ca singură cale a Mântuirii lor.
    Astfel arătaţi în faţa gloatelor de necredincioşi, cu carnea sfârtecată, vor suferii de părăsirea din partea familiilor, a prietenilor din trecut şi a propriu­lui lor popor. Toate acele mulţimi turbate de mânie vor prefera să depună jurământ în faţa reprezentanţilor antihristului care, încă odată, se va spăla pe mâini de sângele lor. Începând din acea zi unică va fi interzis, de către noua Monarhie, să se dea un pahar cu apă oricui, căci în acele vremuri, Caritatea va fi fost întemniţată într-o nouă epocă glacială.
    Îngreunaţi de povara Crucii, vor urca pe drumul Calvarului, unde gloata îi va copleşi cu turbarea lor fără margini. De trei ori Creştinătatea va cădea în genunchi, dar tot de trei ori se va ridica într-o acceptare totală a destinului ei.
    Ajunsă pe culmea Calvarului, va avea mâinile crucificate pentru că, atunci, lumea va fi lipsită de milă; picioarele îi vor fi crucificate fiindcă se va interzice să se aducă mulţimilor Cuvântul lui Dumnezeu. Apoi, trupul acestei Creştinătăţi va fi răstignit pe Cruce, fiindcă va trebui să servească drept pildă mulţimilor pervertite din noua Împărăţie.
    După aceea, va veni Timpul secetei, când toată Creştinătatea va fi lipsită de Prezenta lui Dumnezeu.
    Nu va avea parte decât de vorbe amare şi de o izolare absolută de restul lumi.
    La fel cum a spus Iisus: „Tată, de ce m-ai părăsit?”­‚Creştinătatea va trăi părăsirea totală, în seama ei însăşi, fără nici o mângâiere.
    Apoi, lancea îi va străpunge Coasta din care se vor scurge o picătură de sânge şi o picătură de apă, fiindcă atunci şi ea va trebui să aştepte moartea fără nici o certitudine dinainte că Dumnezeu Tatăl se va lăsa atins, pentru ca apoi să-şi lase Braţul să cadă asupra ome­nirii.
    Preţ de un timp nemăsurat o tăcere grea va acoperi atunci tot întinsul pământului. Din Vinerea Mare până în Ultimul ceas al Sâmbetei Mari, chiar înaintea Duminicii Paştilor, omenirea va fi acoperită de o întunecime grea, vreme de trei zile şi trei nopţi în care Dumnezeu îi va pedepsi, El însuşi pe oameni. Antihristul va fi azvârlit în infern, pe când peste tot pe pământ orice construcţie omenească purtând un singur grăunte de trufie va fi nimicită. Suferinţele oamenilor vor fi atunci pe măsura relelor lor lăuntrice. În acele vremuri, pământul va semăna cu un enorm cimitir, un deşert fără orizonturi. Numai aceia
    care-şi vor fi păstrat eroic în adâncul lor înşile adevărata Credinţă în Iisus Hristos, Credinţa primilor martiri ai Bisericii, Credinţa Sfinţilor, vor supravieţui Sfintei Mânii a lui Dumnezeu.
    Vai ţie, om al acelor Timpuri care-ţi vei râde de aceste profeţii, căci lipsa ta de umilinţă te va cufunda în robia greşelilor tale, fără nici o nădejde a veşniciei.
    Când se vor ivi zorile Zilei de Paşti, toţi credincioşii adevăraţi vor fi atunci reînnoiţi pe un pământ reînnoit şi dânsul. Va fi Ziua Învierii, ziua Păcii lui Dumnezeu.
    În Iubirea Sa nemărginită pentru copiii Lui, Dumnezeu nu-i va fi lăsat antihristului decât cinci Puteri asupra oamenilor. Acestea nu vor avea forţă decât peste cele cinci simţuri ale omului: „Cel al vederii, al mirosului, al atingerii, al auzului şi al gustului”. Niciodată antihristul nu va putea atinge sufletul omului, căci acesta nu îi aparţine cu nici un chip. Dar, asupra acestor ,,cinci simţuri’’, va avea deplină putere.
    Fii aşadar vigilent om al viitorului, fiindcă în acele zile de pe urmă simţurile tale îţi vor fi cei mai cumpliţi duşmani. Pentru a le atinge şi corupe, şi a face din tine sclavul său, antihristul va născoci asemenea maşini ispititoare încât fără ajutorul lui Dumnezeu, nici chiar cei Aleşi nu se vor putea mântui. Iar dacă Timpul Timpurilor nu va fi atunci scurtat, toţi vor fi pierduţi, chiar şi cei Aleşi. În acele zile întunecate, numai cei umili vor putea rezista luminilor ispititoare ale falsei libertăţi.
    Încă o dată, nu, fi necugetat. Încă nu ai înţeles că tu eşti singura făptură a lui Dumnezeu din tot universul?
    Teme-te de simţurile tale, căci acestea te vor încătuşa pentru veşnicie.

    Pentru cei care nu cred decât în ei înşişi şi în nimic altceva, aceste texte străvechi vor face obiectul batjocurilor, dar de asemenea, trebuie să spunem, al unei singurătăţi atroce. Căci râsul şi aroganţa care îi însoţeşte nu au nici o putere asupra „Conştiinţei” care, numai ea, nu poate fi adormită…

    Apreciază

  10. agerstress said, on august 20, 2011 at 6:38 pm

    Individul acesta este cel mai mare si mai rusinos rateu din toata istoria Romaniei. Si-a tradat tara aservind-o unor interese straine, si-a tradat poporul nesocotindu-i vointa in probleme de importanta capitala cum ar fi cipuirea si imprumutul la FMI, si-a inselat si tradat electoratul obtinand voturile prin minciuna pentru ca apoi sa faca aliante politice cu dusmanul. Daca Basescu si PDL-ul si ar fi anuntat inainte de alegeri intentia de a se alia cu UDMR mai mult de jumatate dintre cei care i-au votat ar fi avut cu totul alta optiune. A tradat armata trimitand-o sa lupte in razboaiele altora, razboaie care s-au dovedit in cele din urma a fi razboaie de cotropire si de jefuire. Ne-a adus aproape in prag de razboi cu toti vecinii tarii. Parca e pus anume sa distruga Romania. Practic a aprobat o adevarata tentativa de genocid prin otravirea cu vaccinuri obligatorii si prin materialele chimice sau biologice pe care le imprastie din avioane deasupra oraselor tarii.
    Iata lantul tradarii.
    Prin „crearea statelor unite ale europei” (a se citi marea colonizare) nu face altceva decat sa-si de arama pe fata si sa demonstreze ca este, spre deosebire de Stefan Cel Mare, total lipsit de coloana vertebrala.

    Apreciază

  11. geos said, on octombrie 17, 2011 at 6:38 pm

    va meritaiti soarta, votati base pentru eternitate !!???

    Apreciază

  12. […] MARIONETA TOTALA: Traian Basescu sustine crearea Statelor Unite ale Europei si Proiectul Rosia Mont… […]

    Apreciază

  13. […] MARIONETA TOTALA: Traian Basescu sustine crearea Statelor Unite ale Europei si Proiectul Rosia Mont… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.