SACCSIV – blog ortodox

Video – O SCENA CE SPUNE APROAPE TOTUL: Iata mesajul procurorului Roman Florin Traienut. Iata si reactia lui Mihai Gadea si a invitatilor Antenei 3. Unul vorbeste de ORTODOXIE, AVORTURI, DESFRANARE, VRAJITORIE. Ceilalti ataca furibund: BIGOT ORTODOX, INCOMPATIBIL CU FUNCTIA DE PROCUROR

Posted in ORTODOXIE by saccsiv on februarie 1, 2012

Iata cateva din comentariile aparute la articolul Mircea Badea, procurorul si Dumnezeu:

Mălin:
Urmariti aici emisiunea Sinteza Zilei sa vedeti ce spune procurorul incepand cu 01:11:54 şi apoi sa vedeti reactia celor din platou cand procurorul isi sustine opiniile din punct de vedere ortodox
Cel mai dur a rectionat Frunda Gyorgy

http://inregistrari.antena3.ro/view-31_Jan-2012-Sinteza_Zilei_cu_Mihai_Gadea-12.html

Roman Florin Trăienuţ:
Magistratii lucreaza cu biblia si cu crucea pe birou si pe masa din sala de judecata, dar mintea multora dintre ei este la conturile personale din banci, la afacerile trecute pe numele rudelor, la amantele lor sexy si la carciuma, tripoul si bordelul unde isi petrec timpul liber, cheltuind din plicurile pe care le-au primit in schimbul hotararilor lor “drepte” si fiind atenti la fiecare pas sa nu cada in flagrantul vreunui coleg idiot care nu vrea sa inteleaga ca trebuie sa se adapteze la aceste vremuri.

http://www.luju.ro/magistrati/parchete/de-a-dura-lex-sed-sex-radiografia-justitiei-romane-facuta-de-procurorul-florin-roman-magistratii-lucreaza-cu-biblia-si-cu-crucea-pe-birou-dar-mintea-multora-dintre-ei-este-la-conturile-din-banci-la-afacerile-trecute-pe-numele-rudelor-la-amantele-lor-sexy-

silviu:
cat o sa mai fie un singur roman, Romania nu va murii si oricat ar incerca sa ne distruga nu vor reusii pentru ca o sa mai fiu eu, o sa mai fii tu, o sa fie cineva, si daca nu o sa mai fie nimeni, o sa iasa Stefan din mormant si tot nu o sa murim!!!!!

Mălin
Dupa conceptia lor cel mai bine ar fi toti magistratii sau ceilalti din justitia romana sa fie atei,

La fel si medicii la fel si politicienii si lista poate continua.

Justitia, sanatatea si toate celelalte sa nu existe pentru ortodocsi ci doar pentru acesti mascarici teleghidati fie de masoni fie de new age-esti etc.

Ce bine este de greci ca sunt uniti intre ei si isi educa de mici copii in spirit patriotic si stiu sa-si apere si credinta in fata ereticilor.

Pcmouse:
bravo domnul procuror!!!asa trebuie credinta marturisita!!mai ales la tv.ce repede au sarit sa ii inchida gura!!au sarit ca arsi,…uitati-va la moaca invitatilor…la ticuri..cat de mult ii deranja ca omul acela spunea adevarul!!!prezenta satanei acolo era evidenta.sa marturisim credinta .asta am inteles.eu daca eram acolo as fi aruncat catre ei un pic de apa sfintita.as fi fost curios cum ar fi reactionat invitatii:)

Ciprian:
Doamne Miluieste-l pe robul tau Roman Florin Trăienuţ, ca bine zice si marturiseste. Sa ne rugam pentru omul acesta, ca are nevoie.

Emilian:
Felicitari domnului procuror pentru afirmarea credintei adevarate! Un magistrat care cauta sa faca voia lui Dumnezeu trebuie sustinut si rugat pentru el. Dumnezeu sa-l ajute pe el si pe toti ceilalti crestini. Mircea Badea e un posedat eu nu-l mai suport de cand a inceput sa critice faptul ca oamenii isi fac cruce in autobuz cand trec pe langa o biserica. De cruce fuge dracul si el fiind indracit nu o suporta.

Raluca:

Asa este emilian ,sa ne rugam pt el! E chiar o luminita nesperata! Se va matura cu el, daca nu ne rugam cat mai multi!

Emilian:
Raluca, sa stii ca nu e singurul. Din fericire mai sunt si politisiti si militari crestini. Doamne ajuta!

ADRIAN CL.23:

Aceasta emisiune “sinteza zilei”, intamplator am vazut-0 si eu aseara din ea, si… mai ales segmentul respectiv.
Este adevarat, dracii isi bateau slugile si se schimbau la fata n direct…ma refer la cei din platou….de frunda nu mai vb, dar toti sunt in plata Domnului, sa nu ii judecam.interesat lipsa de reactie si din public , macar asa
Ma uimeste, si se adevereste ca NU MERITAM SA FIM AJUTATI DE DUMNEZEU.
Exemplu mai bun de ce a fost aseara , nu exista…toata lumea vb de posibile schimbari si incercari…dar nimeni..sau mai bine spus, atunci cand cineva vb despre adevaratele motive si mai ales de DUMNEZEU…. pt ceea ce se intampla acum cu noi ca si natie…..ne ingroizm, ne strambam , suntem bigotisti, suntem retarzi, inapoiati, etc.
Sincer, am ramas cu un gust amar si fff trist, si poate Dumnezeu, ne-a dat un semn sa ne trezim cat mai multi si im primul rand sa ii multumim ca avem puterea de A INTELEGE LUCRURILE LUI, sa intelgem ca lupta care vine este una fff dura….
Foarte frumoasa poezia, si plina de inteles, cei care lupta sa-si creasca copiii in lumina credintei ortodoxe , cred eu fara sa ma insel ca AM INTELES SENSUL POEZIEI,un exemplu de neintelege a fost cel al doamnei aceleia, Oana, parca.Spunea ea, ca dl procuror ar fi vorbit mai bine dE lupta etc….pai, ce lucru mai frumos sa le spuna,lor si noua… ca, de la CRESTEREA COPIILOR IN FRICA DE DUMNEZEU INCEPE SI SE CLADESTE UN VIITOR AL ACESTEI NATIUNI.
Fratilor, in mana astora tara asta o sa dispara, Bunul Dumnezu ne incearca si rabda Bunutul, nebunia si ratacirile noastre…offfff!!!!
Nu vreau sa aduc vb si despre ierarhii nostri care fac rugaciuni cu eretici, cititi canoanele si o sa vedeti….mai rau etse ca lumea merge la Patriarhie si nu stiu, nu inteleg…lipseste cateheza din noi, dorinta de a intelge de a cunoaste ADEVARUL OTODOXIEI, DOAR ADEVARUL
Sa ne ajute BUNUL DUMNEZEU SI RUGACIUNILE PREACURATEI MAICII SALE, DE DUMNEZEU NASCATOAREA SI PURUREA FECIOARA MARIA sa ne aiba in grija si ocrotire LOR.

Qwert:

Un crestin marturisitor care se lupta cu reprezentantii statului pluralist masonic si ale ideile lor care converg spre un cosmopolitism aprig.Bravo Roman Trăienuţ,afara din tara cu perfizii liber-cugetatori.

Irina:

Da e ft mandru el domnul Gadea asta, ce ii mai place sa se auda vorbind….pfff…
In schimb tot respectul si stima si iubirea pentru Domnul Procuror. E un exemplu pentru noi toti. Bunul Dumnezeu sa-l ocroteasca si sa-i dea curajul in continuare sa marturiseasca in continuare despre credinta noastra. Aia din platou au avut o reactie de oamenii cu inima impietrita, parca erau pe modul off atunci.
S-a vazut pe fata domnului procuror pe urma ca nu are cu cine. Dar nu conteaza asta, sunt unii poate din casele lor care au simtit ceva. Intr-adevar, Romania e ortodoxa, poate sa zica ei cat vrea ca e stat laic.

Comentariu saccsiv:

Cand a inceput procurorul sa vorbeasca si de avorturi, desfranare, vrajitorie – horoscoape, cei ce pana atunci doar se strambau, n-au mai rezistat si au izbucnit. Gadea a bagat-o pe aia cu statul laic, iar UDMR-istul pe aia cu bigotismul ortodox inacceptabil. Ei au fost cei mai vehementi, dar dupa grimase, nici ceilalti n-au suferit spusele lui Roman Florin Trăienuţ.

Spre final, dupa ce deja ii taiasera microfonul procurorului, Gadea intreba:

Cum poate o astfel de persoana sa faca parte din sistem atatia ani de zile?

Iar ungurul ii tinea isonul: „Incompatibil cu functia de procuror!

Gadea: „Credeti ca este singurul?

Ungurul: „Daca sunt mai multi este foarte grav.”

Grava este de fapt ura lor. Uitati-va cu atentie la figurile invitatilor din platou. Dintre ei si din numarul celor ca ei, se vor alege sinistrii procurori ai teribilei prigoane ce va veni.

Nu cunosc mai nimic despre acest procuror. Sper sa nu auzim din gura lui vreo ratacire ecumenista sau pro cip sau orice altceva grav. Si daca totusi vom auzi, sa ne rugam pentru el sa se indrepte. Pana la urma nu e teolog si nici preot, deci trebuie sa avem rabdare cu el.

Consider insa ca trebuie sa-l sustinem. Sa stie si sa simta ca nu e singur. Ca sunt frati si surori alaturi de el. In aceste momente ii este extrem de greu iar ispitele vor fi mari. Va fi atacat de superiori, de mass-media, de prieteni si chiar de rude.

Este foarte posibil sa fie asemenea celor 7 000 de barbati din timpul Sfantului Prooroc Ilie, ce nu si-au inchinat genunchiul lui Baal. Nu stiam de el, dar iata-l, exista.

60 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on februarie 1, 2012 at 11:51 am

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. colaps said, on februarie 1, 2012 at 11:59 am

    Dacă cineva găseşte emailul sau numărul lui de telefon, să îl posteze aici, ca să putem vorbi cu dânsul !

    Apreciază

    • Abuzurile Jandarmeriei said, on februarie 1, 2012 at 1:34 pm

      Poate incercati aici: http://www.luju.ro/contact

      Se vor ocupa ei de transmitere mai departe si il vor anunta pe dansul.
      Poate primim si un e-mail!

      Apreciază

    • IOAN said, on februarie 1, 2012 at 2:39 pm

      ….SAU CUTREMURAT ANTENELE…SI SATELITII…SI INTERNETUL …SI LUMEA DE CELE SPUSE…
      …DACA 1 MILION URMAREAU ASEARA EMISIUNE LU GADEA …ASTA INSEAMNA CA A RASUNAT IN TOATA ROMANIA…CACI DACA ACESTIA 1 MILION VOR SPUNE MAI DEPARTE SI MAI DEPARTE… IN CURAND VA AJUNGE LA 23 DE MILIOANE DE ROMANI….
      …SI DACA TRECE DINCOLO DE GRANITE ATUNCI TOATA PLANETA SE VA CUTREMURA…

      Apreciază

      • crestinul ortodox said, on aprilie 13, 2012 at 8:02 pm

        trebuie sa mai facem inca o revolutie ! la modul prropriu ziu si nu lalaiala pe strazi si sa vedeti oameni buni,romani crestini ortodoxi cind vor vedea puhoiul de lume venind spre ei ,i ei i sa vedeti atuncea cum o dau cotita sau nu stiu cum sa fuga care mai de care cu coada intre picioare ,sa ma ierte Dumnezeu dar astia au fata de om dar is draci fara coarne care au mediat aceasta emisiune si au indraznit sa isi arate chiar coarnele in public .ASA CA , SA FIM UNITI CACI NU MAI AVEM NIMIC DE PIERDUT NE-AU LUAT SLUJBE ,NE-AU LUAT CASE ,VIATA este MIZERA PE ZI CE TRECE pentru noi si cvopii nostri si ROMANIA ESTE DE VANZARE SI ODATA CU EA SI NOI SUNTEM DE VANZARE ! asta vor cei ce ne conduc la ora actuala !
        sa avem curaj sa spunem CA NIMIC NU_I DE VANZARE ,NICI TARA SI NICI NOI SI DACA NU AVEM SUFICIENTA FORTA DE IMPOTRIVIRE si nu dovedim NU_I NIMIC VA INVIA STEFAN CEL MARE SI SFANT sI isi va strange oastea cea mare si sfanta de razasi si ii vor goni si alunga! a fost prezis acest eveniment chiar de un mare sfant al Romaniei ,dovada o avem trupul lui STEFAN VOIEVOD CEL SFANT nu a fost gasit nici in ziua de azi !
        Doamne ajuta!

        Apreciază

  3. emilian said, on februarie 1, 2012 at 12:07 pm

    Despre coruptie, in general
    17 October 2005 – Florin T. Roman 356 citiri
    M-am hotarat sa scriu acest pamflet – in calitate de fiu al Bisericii Ortodoxe Romane si totodata in calitate de magistrat – pornind de la observatia ca, potrivit studiilor sociologice, romanii au azi 80% incredere in Biserica (institutie care ocupa primul loc in topul increderii) si 20% incredere in Justitie (care ocupa, din cate stiu, ultimul loc in acelasi top).

    Cu mult inainte de Hristos, dupa 430 de ani de sclavie in Egipt si dupa ce a trecut prin Marea Rosie, cu Moise in frunte, scapand astfel de asupritori, poporul evreu s-a vazut, deodata, liber si independent. Iudeii ramasesera insa cu mentalitate de sclavi, astfel ca, de indata ce s-au trezit in pustiu fara hrana si fara stapanii de la care erau obisnuiti sa o primeasca zilnic, i-au invinovatit pe Moise si pe Aaron: “Mai bine muream batuti de Domnul in pamantul Egiptului, cand sedeam imprejurul caldarilor cu carne si mancam paine de ne saturam! Dar voi ne-ati adus in pustia aceasta, ca toata obstea aceasta sa moara de foame” ( Iesirea, 16, 3). Iata mentalitatea de sclav pe care o mai are inca, in mare parte, poporul roman, dupa 45 de ani de sclavie comunista si dupa trecerea prin Marea Rosie (de sange) a Revolutiei din 89.

    In urma unor asemenea experiente existentiale, cum mai poti oare sa pui stomacul inaintea libertatii, cum mai poti oare sa confunzi fericirea cu un loc de munca stabil, cu o locuinta sigura si cu un pantece plin, ca evreii de atunci ? Ecclesiastul ne atrage atentia: “Nu spune niciodata: “Cum se face ca zilele cele de altadata au fost mai bune decat acestea?” Caci nu din intelepciune intrebi una ca aceasta” (7, 10). Desi au devenit liberi in sens fizic, multi romani au ramas robi ai unui mod “fosilizat” de a gandi si respira la nivelul inconstientului pulsional, primar, ratiunea si duhul lor fiind peremptoriu dominate de instinctele specifice regnului animal: instinctul de conservare a individului (hrana) si instinctul de conservare a speciei (sexualitatea). Pentru aceste motive voturile pot fi cumparate si astazi cu un mititel si o bere, pentru aceasta libertatea autentica este confundata cu libertatea acordata avorturilor si homosexualilor, pentru aceasta tresaririle constiintei pot fi facil imblanzite prin concerte si festivaluri in care se promoveaza, iarasi, concupiscenta (“cantarete” sexy, care danseaza provocator), limbajul trivial si dezordinea sociala (rock-ul salbatic, hip-hop-ul), parvenirea, arivismul si prostul gust (manelele). Pe scurt: PANEM ET CIRCENSES.

    Constientizand, totusi, in rarele momente de luciditate, esecul infailibil al unui comunism aproape defunct si, deopotriva, distopia unui libertinaj in fasa, romanii se vad prinsi, ca intr-un cerc fara iesire, in vartejul abisal al unui nihilism exacerbat. Mai pe romaneste, se vad fara trecut si fara viitor, invartindu-se buimaci intr-un prezent cangrenat de nevroza, precum un caine sifilitic in jurul propriei cozi (dar fara covrigi trasi pe ea). Acesta este pustiul in care rataceste inca, astazi, poporul roman, dupa eliberarea din sclavia ideologiei marxiste, in cautarea Pamantului Fagaduintei.

    Dar se mai ridica o intrebare: De ce oare i-a purtat atunci Dumnezeu pe iudei prin desert, vreme de 40 de ani, pana in Tara Canaanului cand, privind harta, putem calcula simplu ca ar fi fost suficiente cateva saptamani? Raspunsul e simplu: era nevoie de inlocuirea generatiilor avand mentalitate de robi si apucaturi de barbari speriati cu generatii proaspete, avand o noua mentalitate – de stapani (asupra propriilor constiinte) si gesturi de oameni cultivati. Evreii trebuia sa cucereasca si sa locuiasca Tara promisa. Cu maniera sclavagista de a gandi nu aveau sanse, iar pentru metamorfozarea ei era nevoie de timp.

    Romanii nu au stat in robie 430 de ani, ci doar 45. De aceea, imi permit sa cred, nu e nevoie de 40 de ani de ratacire prin pustiul tranzitiei: generatiile s-au mai improspatat. Si mentalitatile. Poate ca a sosit acum momentul rupturii definitive fata de generatiile “afectate” si de aceea conflictul premergator acestui moment istoric a devenit acut si deschis. Sunt, poate, cele din urma zvacniri, cele din urma spasme ale gandirii reflexive de tip “ghiocel”, “ochelari de cal”, terna si decrepita , care a bantuit constiintele romanilor in ultimii inca 15 ani.

    Acest conflict se simte si se observa astazi, din ce in ce mai clar, inclusiv in sistemul juridic roman. Chiar daca lent, procesul de primenire e ineluctabil si ireversibil. Istoria are momentele ei de exaltare. Privite din aceasta perspectiva diacronica, conceptiile perimate (aflate inca la carma Justitiei, dovedind exhaustiv incapacitatea patologica de a tine ritmul istoriei), au ultima sansa sa-si repare onoarea si constiinta: dandu-si demisia sau iesind la pensie. Daca nu o vor face, vor intarzia Romania pe drumul ei spre o zi de maine mai prospera si vor intra in istoria macabra alaturi de stafiile soldatilor fideli unor Nero, Hitler, Stalin, Ceausescu. Daca o vor face, se vor reabilita si vor intra in istoria apolinica a culturii, alaturi de Zaheu Vamesul (care, initial corupt si cu mentalitate despotica, dupa ce s-a intalnit cu Hristos a dat jumatate din averea sa saracilor si a intors impatrit celor pe care ii nedreptatise, iar astazi se numara printre sfintii Bisericii in care romanii au 80 la suta incredere).

    Fara Dumnezeu nu putem face nimic. Dar noi, cetatenii Romaniei contemporane, in ton cu restul lumii, am cam uitat de El. Desi ne place sa ne autointitulam crestini, bisericile si manastirile sunt goale, in timp ce salile tribunalelor, puscariile, tripourile, bordelurile, discotecile sunt mereu pline.

    Poate ca a venit acum si momentul ca poporul, oamenii obisnuiti, sa se dezvete sa ceara adevarul, dreptatea si rezolvarea problemelor numai de la politicieni, magistrati, edili; de la celilalti, in general. Inainte de a-i acuza de coruptie sau de a-i invinovati pe altii pentru nemultumirile si necazurile noastre personale, sa ne examinam pe noi insine. In Dictionarul de sinonime al limbii romane (L.Seche, M.Seche, I.Preda, Ed. Enciclopedica, Bucuresti, 1993), termenul “coruptie” semnifica: coruptibilitate, decadenta, decadere, depravare, desfranare, desfrau, destrabalare, dezmat, imoralitate, perditie, perversitate, perversiune, pervertire, pierzanie, pierzare, stricaciune, viciu, desantare, descompunere, putreziciune, seducere. Asadar, fiecare sa inceapa curatenia morala cu el insusi, apoi va fi indreptatit sa o ceara de la ceilalti: “Fatarnice, scoate intai barna din ochiul tau si atunci vei vedea sa scoti paiul din ochiul fratelui tau” (Matei 7, 5). Pentru ca, la urma urmei, politicienii, magistratii, edilii se trag si ei din acelasi popor, iar fiecare popor isi are demnitarii pe care ii merita, nu-i asa?

    Nu a fost, nu este si nu va fi niciodata Raiul pe Pamant. Dar mentalitatea noii generatii de magistrati (pe cale sa castige inclestarea) va avea nobila misiune sa inverseze cat mai repede raportul de 80% neincredere in – cel putin – 80% incredere in Justitie, ajungand din urma Biserica. Asta insa e posibil, asa cum am aratat, numai prin intoarcerea (demnitarilor, dar si a poporului) la principiile morale propovaduite de Biserica lui Hristos de 2000 de ani. Preluand astfel atributul divinitatii de a face dreptate, noi, poporul roman, omenirea in general, nu il vom mai obliga pe Cel Preainalt sa ne trimita aceasta avalansa de inundatii si cutremure, incendii devastatoare si valuri uriase, tornade si boli incurabile, terorism si razboaie.

    Este, cu certitudine, singura cale de a reactualiza si partea finala a profetiei rostite de Dumnezeu prin gura proorocului Isaia, acum 2700 de ani: “Cum a ajuns ca o desfranata cetatea cea credincioasa si plina de dreptate? Dreptatea locuia in ea, iar acum este plina de ucigasi. Argintul tau s-a prefacut in zgura si vinul tau este amestecat cu apa; Mai-marii tai sunt razvratiti si partasi cu hotii; toti iubesc darurile si umbla dupa rasplata. Ei nu judeca orfanul, iar pricina vaduvei nu ajunge pana la ei. Pentru aceasta zice Domnul, Dumnezeul Savaot, puternicul lui Israel: “Razbuna-Ma-voi impotriva asupritorilor Mei si Ma voi intarata cu razbunare asupra vrajmasilor Mei! Voi intoarce mana Mea impotriva ta si te voi curati de toata zgura ta, ca in cuptor. Voi intoarce judecatorii tai sa judece ca la inceput si sfetnicii tai ca odinioara. Dupa aceasta te vei putea numi iarasi cetate dreapta, oras credincios. Sionul va fi rascumparat prin judecata si locuitorii sai care se vor intoarce la credinta, prin dreptate” (Isaia 1, 21-27).

    Apreciază

  4. Dan said, on februarie 1, 2012 at 12:16 pm

    Link-ul cu inregistrarea nu-l pot accesa, zice ‘Streamul nu este disponibil”. In cazul in care a fost scos de pe site-ul Antenei 3, are cineva transcriptul, adica ceea ce a spus procurorul?
    Poate o fi doar o problema a calculatorului meu, de nu ma lasa sa vizualizez clipul, sau l-au dat jos, cum fac pe youtube cei ce se ocupa de cenzura…

    Apreciază

    • saccsiv said, on februarie 1, 2012 at 12:23 pm

      Dan

      La mine merge. Nu ma pricep ce-o fi la tine. Incearca prin firefox.

      Apreciază

      • Dan said, on februarie 1, 2012 at 12:33 pm

        O fi o problema la PC-ul meu. Zice „Streamul nu este disponibil pe nici un server”, atat cu Internet Explorer, Mozilla ori Chrone. Poate e vorba de un plug-in ce nu-l am instalat.

        Apreciază

      • doktoru said, on februarie 1, 2012 at 2:44 pm

        Flash playerul poate fi

        Apreciază

    • studentperole said, on februarie 1, 2012 at 12:50 pm

      Merge Dan; fa un update la flash player eventual.

      Mi-a placut cum si-a facut intrarea, declarandu-se un fan Gadea (castigandu-i increderea) iar apoi a zis poezia care sunt siguri ca o sa-i tulbure pe multi dintre dracii din mass media si politica:

      Mame de politicieni români

      Mame de politicieni români,
      Cum i-aţi crescut pe copiii voştri?
      Ce lapte le-aţi dat să sugă din sâni,
      Mame de politicieni români?
      Ce cântece de leagăn le-aţi cântat?
      La ce biserici i-aţi purtat?
      Cât timp aţi petrecut cu ei?
      Ce rugăciuni i-aţi învăţat?
      Din ce făină le-aţi copt pâini
      Mame de politicieni români?
      De ce-s fiii voştri săraci în iubire
      şi bogaţi în miniciuni?
      De ce se sinucid copiii ţării
      Şi mor în lacrimi şi foame bătrânii?
      De ce-au rămas satele noastre pustii
      Şi inimile fără stăpâni?
      Trebuie, trebuie să ştiţi
      Voi, mame de politicieni români!
      Hei, unde sunteţi voi
      Mame de politicieni români?
      Unde v-aţi ascuns?
      La toate, la toate aceste întrebări
      Hristos aşteaptă răspuns!
      (Florin Roman)

      Apreciază

  5. Ene Viorel said, on februarie 1, 2012 at 12:26 pm

    Actiune de protest impotriva abuzurilor Jandarmeriei Romane

    ASOCIATIA VICTIMELOR MINERIADELOR 1990-1991 DIN ROMANIA (A.V.M.R.)tel.076.890.862.,0766.482.999.

    http://www.avmr.ro.

    01.02.2012

    COMUNICAT DE PRESA

    Asociatia noastra oripilata de violentele jandarmilor din ultima perioada (noii mineri din iunie 1990), va aducem la cunostinta ca in zilele de 06-07.02.2012, intre orele 14-15, va organiza un protest in fata sediului Partidului Democrat Liberal din Romania(PDL)- aleea Modrogan nr.1. prin care cerem demiterea Ministrului de Interne, Traian Igas si a sefului tortionarilor gen. Eugen Meran seful jandarmeria Bucuresti.
    Chemam la protest pe toti cei ce au avut de suferit din cauza acestor tortionari.

    Ene Viorel

    Va rugam sa publicati si dvs acest comunicat de presa. Va multumim anticipat.

    Apreciază

  6. Cristian said, on februarie 1, 2012 at 12:38 pm

    incercati sa mai salvati emisiunile ca vad ca a scos emisiunea

    Apreciază

  7. Dhyana said, on februarie 1, 2012 at 12:42 pm

    Si mie imi da acelasi mesaj: „Streamul nu este disponibil pe nici un server”. Sa mai zica cineva ca nu exista cenzura pe internet la ora actuala…

    Apreciază

  8. B7 said, on februarie 1, 2012 at 1:08 pm

    „Pacat. Pacat Domnule Gadea ca ati uitat de valori. Inteleg ca aveti un sef dar totusi… Pacat de timpul lui Octavian Paler in prezenta dumneavoastra. Nu ati inteles nimic din „Romania personala”. Cat despre procuror, multi isi dau cu parerea dar putini inteleg. Felicitarile mele pentru dumnealui.”

    Las acelasi mesaj care l-am postat la sinteza zilei. Din nou felicitari Saccsiv pentru blog si munca depusa si sper ca acel procuror sa fie sustinut, cel putin sa stie ca nu e singur.

    Apreciază

    • Marius said, on februarie 2, 2012 at 3:40 pm

      Gadea din cate stiu eu este protestant „teolog”.
      Ce va asteptati sa spuna?
      El probabil s-a aptinut sa nu aiba reactii asemenea celor vizualizati in material 😦

      Apreciază

  9. Mălin said, on februarie 1, 2012 at 1:20 pm

    In ceea cel priveste pe György Frunda demonstreaza exact situatia despre care vorbea Parintele Arsenie Papacioc cand spunea despre ungurii de la noi din tara că: „Au îndrăzneală de stăpân”

    Observati pe ce ton Frunda spune ca si cum ar da un ordin ca el nu accepta un astfel de dialog, de parca el ar fi reprezentat opinia tuturor cetatenilor…

    Apreciază

    • Marius said, on februarie 2, 2012 at 3:44 pm

      Uita ca notiunea de dialog presupune dialog…
      Se mira si se supara de ce noi nu acceptam ecumenismul si dialogul ecumenismului din zilele noastre, dar ei nu sunt in stare sa suporte ceea ce avem noi de spus.
      Pur si simplu nu pot auzi adevarul, ii doare, le suna in urechi ca un blestem si de aceea se spulbera orice urma de dialog si intelegere…tocmai ceea ce ei promoveaza in sensul statului laic…
      Este prima dovada in lista argumentelor jos ecumenismul de azi si in a cerceta duhul ce-i face sa vorbeasca.
      Dumnezeu sa ne miluiasca!

      Apreciază

  10. Dan said, on februarie 1, 2012 at 1:24 pm

    Tot nu merge link-ul pt. mine, insa pt. cei care au aceeasi problema, poate un fragment de pe youtube va merge:

    Cred ca e aceeasi emisiune, sau oricum… tot cu susnumitul procuror. Pacat ca numai 5 min din ea.

    Apreciază

  11. ADRIAN CL.23 said, on februarie 1, 2012 at 1:33 pm

    Frate Vasile,
    Din nefericire, la munca azi ,am discutat cu un amic avocat, care „NORMAL”, a afirmat ca-i este frica de un astfelt de judecator si mai toti vad ca aduc vb ca nu este compatibil cu functia lumeasca, ca parea nebun, pe pastile etc….
    Eu,i-am spus ca asa ar trebui sa fie toti judecatorii, cu Frica de Dumnezeu, si asa ar fi trebuit sa arate justitia, si nu cum arata acum, meschina si laica…
    Dl Judecator, probabil nu stie ca Gadea este „eretic” baptists sau ce o fi el….cat despre frunda, acest „elegant” si frumos vorbitor care improasca venin…lumea sa vada sa cunoasca si sa stie ce voteaza…si, pe cine sa asculte.
    Cu adevarat se strang liniile si mai ales catalogarea ca un crestin este labil pshihic….incet , incet o sa auzim tot mai des acest lucru, sa traim in pustie daca nu ne supunem legilor laice ..etc…din nefericire.
    Indivizii astia , ca frunda , si toti cei ce nu sunt ortodoxi nu ar trebui sa intre in parlament…poate, desi e aproape imposibil, pt ca le afectam drepturile obtinute prin sangele martirilor romani.nu?politca corecta
    Romania este condusa de un eretici, si nu de ortodocxi(nici aici nu ne mandrim totusi cu oamenii de valoare, ei exista, numai ca, nu vor sa se murdareasca cu mocirla asta )

    Apreciază

  12. fanu said, on februarie 1, 2012 at 1:42 pm

    Sunt satanizaţi în frunte cu frunda căreia i-a fost ciudă că procurorul a vorbit despre ocupaţia celor fără de ţară în Ardeal.

    Doamne, ajută fratelui procuror

    Apreciază

  13. Dan Tanasescu said, on februarie 1, 2012 at 1:56 pm

    Apropo de unguri. Am văzut ceva interesant pe TVR. Era o emisiune în limba maghiară şi într-un reportaj se vorbea despre un eveniment dintr-un oraş din Ardeal, ceva legat de Biserica Unitariană. Şi cineva de acolo care dădea un interviu în limba maghiară spunea că în acel oraş sunt vreo 5 culte creştine diferite, ceea ce este un lucru foarte bun, pentru că există „o competiţie religioasă sănătoasă între confesiuni”. Asta m-a pus puţin pe gânduri.

    Apreciază

    • studentperole said, on februarie 1, 2012 at 7:39 pm

      competitie intre confesiuni? ca sa castige ce? cat mai multi adepti eventual iar apoi cupa „ecumenismului”.

      Apreciază

      • Marius said, on februarie 2, 2012 at 3:51 pm

        Totul este o afacere man!!!
        Asa se intampla cand oameni indoctrinati economic conduc „biserici” sau ce or mai fi ele… Nu pot depasi starea materiala si vorbesc, se exprima si debiteaza economic corect.
        Pomul se cunoaste dupa roade!
        Nu uitati aceste cuvinte ale Domnului nostru Iisus Hristos caci sunt esentiale in a recunoaste lupul intre oi.
        Doamne ajuta!

        Apreciază

  14. acelas said, on februarie 1, 2012 at 3:41 pm

    din pacate ne mai poate „mustra” Bunul Dumnezeu peste obraz fata de medicii nostri numiti „crestini” – dar care fac avorturi, printr-un pagan.. . Va ma amintiti? ev.z. cica „abadon” al unei femei gravide, nu ca a refuzat de fapt avortul.., crima !

    http://www.evz.ro/detalii/stiri/medicul-de-origine-musulmana-care-a-abandonat-o-gravida-in-timpul-avortului-sanctionat-de-96430.html

    .

    Apreciază

  15. acelas said, on februarie 1, 2012 at 3:50 pm

    din categoria „facaturi” made in u.s.a.

    http://www.evz.ro/detalii/stiri/spionajul-american-iranul-este-pregatit-sa-lansese-un-atac-terorist-in-sua-964286.html

    .

    Apreciază

  16. numaiortodoxia said, on februarie 1, 2012 at 4:06 pm

    Spunea un parinte odata – va veni o vreme cand lumea va inebuni , iar cei sanatosi vor fi considerati nebuni pentru ca nu sunt in „trend” cu restul . Tot respectul meu pentru acest articol .
    Doamne ajuta !

    Apreciază

  17. dante said, on februarie 1, 2012 at 4:54 pm

    Acum o saptamina a spus ce-a avut pe suflet un ofiter al armatei romane, Alexandru Gheorghe, acum acest procuror, Roman Florin Traienut, a martiurisit ADEVARUL. Pare-se ca incet incet constiinta publica incepe sa-si revina din somnul hipnotic provocat de toti politicienii de dupa 89 incoace. Fratilor, sintem un popor ortodox majoritar si aceasta ORTODOXIE ne-a ajutat sa ajungem aici din negurile vremurilor ce s-au abatut peste noi.
    Normal, ca Frunda se simtea cu musca pe caciula, el este un eretic cotropitor, iar din partea lui nu am nici o nadejde, dar ceilalti invitati, mai ales acest Gidea, care se da mare roman… Oare ce-o intelege el prin „Roman”, palavrageala seaca de la Antena3? Au trecut vorbele lui Paler pe linga el, precum trece gisca prin apa. S-a vazut cit de tolerant este acest Frunda, el care cere toleranta, cu cineva care nu e in aceeasi vagauna.
    Trebuie sa ne rugam pentru acest procuror, pentru acel ofiter si pentru oricine mai gindeste si traieste in lumina lui Hristos….inca mai exista speranta.

    P.S. Extraordinara poezie

    Doamne ajuta!!

    Apreciază

    • STOP RFID 666 said, on februarie 1, 2012 at 6:56 pm

      dante

      SECTARII nu sunt romani. Ei au o mentalitate, imprimata de religie, prin care nu pot vedea maretia acestui popor. Numai un crestin-ortodox poate vedea care-i treaba cu acest neam. SECTARII se cred in afara traditiilor dar aceste traditii sunt de la Dumnezeu. Pentru indobitocirea pe care o planuiesc elitele este nevoie sa nu mai crezi in traditii si in neam. Am o gramada de adventisti pe langa mine dar sunt vai mama lor. Indoctrinarea este in floare iar cultura generala e zero. Nu stiu decat sa se ascunda in spatele unor vorbe goale pe care le invata in secta pe care o frecventeaza.

      Apreciază

  18. acelas said, on februarie 1, 2012 at 7:23 pm

    iata, ca „politica correcta” pe care o promoveaza se intoarce uneori impotriva sa… (pe langa alte aberatii made in u.e., cum ar fi vizitarea Sfantului Munte Athos de catre femei etc)

    http://www.gandul.info/news/cedo-admite-organizarea-clericilor-in-sindicat-patriarhia-nu-vrea-si-cere-statului-sa-conteste-hotararea-9197209

    .

    Apreciază

  19. ahmed said, on februarie 1, 2012 at 9:44 pm

    Degeaba lumea se cazneste fara Dumnezeu sa iasa la un liman. Gadea spune ca traim intr-o lume laica, dar uita ca universul este unul religios. Dumnezeu a facut lumea, iar ea este una religioasa. Daca noi am pervertit-o, acum culegem roadele. Solutiile nu sunt politice ci religioase. Repetam pacatul iudeilor din vremea Mantuitorului: asteptam o solutie din exteriorul nostru si nu una din interiorul sufletelor noastre. Asteptam o schimbare din afara noastra fara sa vrem sa ne schimbam noi. Asteptam o schimbare de regim/politica si nu una de stare de suflet. Am ajuns la concluzia acestei lumi.
    Ungurul, pe langa iritarea produsa de pronuntarea numelui Lui Dumnezeu de catre procuror, face si o greseala teribila: el spune ca acest procuror nu poate formula o hotarare obiectiva si ca nu ar trebui sa ocupe acea functie. Pai, daca dupa el procurorii ar fi atei atunci dum poate pretinde justitia unui judecat sa jure cu mana pe Biblie? Pai cum ar putea fi impartitorii dreptatii atei cand dreptatea pleaca de la Dumnezeu (juramantul pe Biblie)? Am inebunit de tot.

    Apreciază

  20. Constantin said, on februarie 1, 2012 at 10:01 pm

    Se pare ca accesul la inregistrare este blocat pentru anumite adrese IP, cel putin al celor din State…
    Impresionant curajul si marturisirea de credinta pe care a facut-o acest roman adevarat chiar in mijlocul cuibului de viespi!..Sa luam aminte!

    Apreciază

  21. Adrian.I said, on februarie 1, 2012 at 10:43 pm

    A scris si cateva carti ortodoxe.

    http://www.juridice.ro/forin-roman

    „Sunt membru al Asociaţiei Magistraţilor din România, al Asociaţiei Procurorilor din Romania şi membru fondator al Societăţii pentru Justiţie.

    În anul 2010, la Editura Evanghelismos Bucureşti (Chilia Buna-Vestire din Sfântul Munte Athos), am publicat lucrarea interdisciplinară de profil religios, intitulată “Idolii vremurilor noastre”.

    Tot în anul 2010, la Editura Mirador din Arad, am publicat volumul de poezii cu titlul “Amare lacrimi binecuvântate”.

    La începutul anului viitor (2012), Editura Evanghelismos Bucureşti (Chilia Buna-Vestire din Sfântul Munte Athos), îmi va publica câteva pamflete având ca obiect situaţia social-politică şi juridică a României contemporane, precum descrierea României pe care mi-aş dori-o eu, pamflete reunite într-o carte cu titlul “România mea personală”.

    Apreciază

  22. Mihail said, on februarie 1, 2012 at 10:48 pm

    A fost ceva extraordinar discursul acestui procuror. Tot respectul pentru luciditatea, credinta si curajul sau. Sa-l binecuvanteze Dumnezeu!
    Cei din platou nu mai aveau stare, se foiau nelinistiti, fierbeau. Cat de rau ii macina Adevarul pe ei, sarmanii. Si spun asta fara pic de sarcasm. Sa luam aminte fratilor si sa nu ii judecam!

    Ce trist era discursul domnului din stanga, cand „apara” dreptul omului de a pacatui impotriva legii lui Dumnezeu. Doamne ce monstrozitate de discurs, care culmea, e politic-corect!

    Trebuie mai multa rugaciune!
    Doamne ajuta!

    Apreciază

  23. geo said, on februarie 2, 2012 at 7:42 am

    Patriarhia Romana isi exprima speranta ca statul roman va contesta cu fermitate hotararea Curtii Europene a Drepturilor Omului (CEDO) privind asocierea clerului in sindicate si convingerea ca Marea Camera a Curtii Europene a Drepturilor Omului va corecta „o hotarare pripita”.

    „Ne exprimam speranta ca Statul roman va contesta cu fermitate aceasta hotarare inadecvata si avem convingerea ca Marea Camera a Curtii Europene a Drepturilor Omului va corecta o hotarare pripita in cauza autointitulatului sindicat al preotilor din Mitropolia Olteniei ‘Pastorul cel bun contra Romaniei’, care nu tine cont de autonomia si de specificul organizarii si functionarii activitatii cultelor religioase, recunoscute si garantate ca atare in toate statele democratice”, se arata intr-un comunicat de presa al Patriarhiei Romane transmis miercuri si citat de Agerpres.

    Potrivit sursei citate, Patriarhia Romana a luat cunostinta „cu uimire” de hotararea in prima instanta a completului de judecatori din cadrul sectiei a III-a a CEDO si „constata cunoasterea trunchiata (insuficienta)” de catre CEDO a relatiilor dintre stat si culte in Romania si „ignorarea” prevederilor Constitutiei Romaniei, Legii Cultelor nr. 489/2006 privind libertatea religioasa si a Statutului pentru organizarea si functionarea Bisericii Ortodoxe Romane (BOR) care enunta cu „claritate” autonomia si libertatea Bisericii fata de stat.

    De asemenea, Patriarhia Romana „constata confuzia intre specificul vocational al preotiei, care este chemare la misiune sfanta prin actul hirotoniei sau slujire liber asumata a comunitatilor de credinciosi”, prevazuta in statut, pe de o parte, si raporturile de munca specifice angajatilor civili, pe de alta parte.

    Potrivit Patriarhia, hotararea CEDO retine „total eronat” ca statutul „asa-numitului sindicat nu ar contraveni prin nimic Statutului BOR, Legii cultelor si canoanelor, insa, in realitate, sindicatul are obiective total incompatibile cu slujirea sacramentala si pastorala a preotilor”.

    Patriarhia reaminteste ca, „potrivit Sfintelor Canoane universale si Statutului pentru organizarea si functionarea BOR, preotii – asemenea magistratilor si militarilor – nu au dreptul sa se angajeze in politica partinica, sa desfasoare activitati economice, direct sau prin interpusi, si sa participe la alte forme de asociere, inclusiv de tip sindical pentru a fi impartiali si total angajati in slujirea binelui comun al populatiei”.

    „O eventuala adoptare finala a acestei hotarari de catre CEDO ar constitui un atac direct la organizarea constitutionala si legala a cultelor din Romania si din statele membre ale Consiliului Europei, asimiland vocatia sacerdotala misionara cu actiunea sindicala protestatara. De altfel, aceasta decizie a CEDO a trezit nedumerire in randurile unor reprezentanti ai altor Biserici europene care si-au exprimat intentia de a se solidariza cu Statul roman si BOR deoarece considera aceasta hotarare un precedent inacceptabil care submineaza autonomia tuturor cultelor religioase din Europa”, se afirma comunicatul citat.

    Potrivit Patriarhiei Romane, hotararea contravine si deciziilor anterioare, unele chiar recente (de pilda, in cauzele Muller, Reuter si Baudler contra Germaniei din 6 decembrie 2011), ale Curtii Europene a Drepturilor Omului, precum si opiniei separate a doi dintre judecatorii din aceasta cauza, care au confirmat ca statutul, drepturile si obligatiile slujitorilor unui cult religios fata de acest cult tin de competenta exclusiva a cultului respectiv.

    Romania a incalcat dreptul la libera asociere a clerului din Biserica Ortodoxa Romana, care a dorit sa infiinteze un sindicat, a decis Curtea Europeana a Drepturilor Omului, care a publicat marti pe site-ul sau hotararea, care nu este definitiva, in cauza „Sindicatul ‘Pastorul cel Bun’ impotriva Romaniei”.

    Apreciază

    • emilian said, on februarie 2, 2012 at 7:56 am

      Patriarhia incepe sa culeaga roadele lipsei de curaj .

      Apreciază

  24. Ioan Dan said, on februarie 2, 2012 at 11:48 am

    of topic
    http://eufrosin.wordpress.com/2011/12/04/de-ce-linux-iaca/
    Nu ar fi mai bine sa trecem pe linux? In articolul de mai sus am gasit multe argumente valabile pentru acest lucru:
    Spre deosebire de Windows, linuxul:
    – este gratis: nu platesti pentru licenta si ai suport tehnic si documentatie oricand si chiar si in limba romana;
    – este mai rapid: prin insasi constructia sa, salvezi foarte mult din timpul de accesare al datelor de pe stick, camera sau hard disk. Aproape instant. Pentru totdeauna. De obicei Windowsul merge bine numai la inceput, in timp recunoaste mai greu dispozitivele si se misca mai greoi, necesitand o intretinere si o curatare permanenta, care nu este mereu eficienta si consuma mult timp si nervi.
    – nu are virusi: nu numai ca nu trebuie sa te mai temi de virusi, dar calculatorul tau va merge cu mult mai repede fara antivirus. In acest fel, resursele folosite de antivirus se distribuie necesitatilor utilizatorului. De asemenea nu trebuie sa mai dai bani pe licenta antivirusului si sa vezi mereu care e mai bun, mai rapid sau mai ieftin. Scapi de o bataie de cap considerabila.
    – nu are nevoie de defragmentare si registri: asta inseamna in primul rand un bonus de viteza.
    – este mult mai atragator si consuma pana la 50% resurse mai putin ca un windows: nu trebuie sa mai investesti in echipamente. Adu la viata sistemele vechi, de ce sa le arunci, mai ales daca doar navighezi pe internet sau il folosesti in birou.
    – vine cu programe si drivere deja instalate: majoritatea distributiilor incap pe un dvd si contin atat sistemul de operare in sine, cat si toate driverele necesare pentru imprimante, stick-uri Huawei, scannere, sau suite office, codecuri, browsere, etc. Sunt distributii care se instaleaza in maxim 15 minute cu toate cele enumerate mai sus. In ceea ce priveste Windowsul, acesta dureaza intre 30-45 de minute doar instalarea, dupa care necesita configurarea placilor si instalarea programelor. Cunosc cazuri in care detinatori de imprimante nu le-au mai putut folosi din lipsa driverelor pentru Windows7, dar acum merg perfect pe linux.
    – viata indelungata a hard disk-urilor: prin faptul ca nu forjeaza hardurile, se evita busirea sectoarelor, ceea ce inseamna protectie sporita a datelor si viata indelungata a echipamentului hardware.
    – poti testa o distributie fara sa o instalezi, in varianta Live-DVD sau Usb.
    – ofera alternative viabile programelor din windows, inclusiv pentru editare foto/video/audio la nivel profesional.
    – softurile de linux sunt, in general, mai complexe si mai intuitive, ceea ce sporeste randamentul si aplicabilitatea.
    – manager de fisiere superior

    Prin comparatie, Windowsul:
    – merge greu, in reluare si necesita o groaza de spatiu pe disk.
    – trebuie mereu intretinut, prin defragmentare si curatare, altfel esti pierdut!
    – consuma mai multa memorie si are un aspect mai urat fata de linux.
    – are virusi si o groaza de erori de securitate.
    – nu ofera nici o garantie a datelor; sistemul poate pica oricand si vei fi lasat pe intuneric. Recuperarea datelor te va costa bani.
    – detecteaza si acceseaza greu stick-uri si se poate bloca des (de aia exista CTRL + ALT + DEL).
    – nu ofera asistenta tehnica gratis si nici documentatie. Cu alte cuvinte, daca nu stii, sau apare o eroare, esti pe cont propriu.
    – prin folosirea produselor Microsoft incurajezi monopolul si hotia. Pe ei ii intereseaza banii, nu succesul tau.
    – manager de fisiere inferior (ntfs)

    Apreciază

    • adi said, on februarie 2, 2012 at 7:00 pm

      eu folosesc linux de vreo 4 ani. am început cu ubuntu care e cea mai utilizata distributie: http://www.ubuntu.com
      după ce am învăţat mai multe despre linux, am folosit şi alte distribuţii, de ex. arch linux.

      este cert că linuxul este mai bun. windows a fost creat special pentru supraveghere şi control. desigur, dacă avem tot soiul de conturi gen facebook, gmail, yahoo etc, nu prea contează ce sistem de operare ai. linuxul oferă o libertate relativă mai mare, însă tot ce e virtual şi digital se încadrează în sistemul global de supravhegere.

      să nu fim naivi! merită efortul de a învăţa linux; dar este un efort, pentru că nu tuturor le va plăcea de la început; trebuie ceva timp de obişnuinţă: terminologie nouă, filozofie total diferită de cea a microsoft etc.

      o altă referinţă despre linux: http://www.whylinuxisbetter.net/index_ro.php?lang=ro

      sunt, de asemenea, multe tutoriale despre cum să migrăm de la windows la linux; puteţi păstra o distribuţie dual boot cu windows, pentru început;

      sunt multe de povestit despre linux, iar mie îmi face întotdeauna plăcere să vorbesc despre asta.

      dacă doriţi, pot oferi sfaturi şi asistenţă limitată pentru a învăţa utilizarea generală a unui sistem linux, deşi pe youtube există foarte multe informaţii şi filme demosntrative.

      cu stimă,
      adi

      Apreciază

  25. Raluca said, on februarie 2, 2012 at 1:43 pm

    Asa este Ioan Dan, desi sunt atehnica , ma voi aventuara in a trece pe linux , in curand.
    Sper cat mai multi sa realizeze beneficiile net superioare!Multumim pt detaliere! Toate persoanele din jurul meu, mai istete au trecut pe linux.

    Apreciază

  26. dante said, on februarie 2, 2012 at 3:21 pm

    Ioan Dan
    da, ai perfecta dreptate.

    Apreciază

  27. Alexandru(Fulger) said, on februarie 2, 2012 at 4:31 pm

    Putini oameni mai au atata curaj sa isi demonstreze credinta in fata parlamentului ateu , si sa lupte impotriva lor.
    Dumnezeu sa il ajute sa lupte impotriva demonizatilor aia de parlamentari.

    Apreciază

  28. gabriel said, on februarie 2, 2012 at 5:18 pm

    Oare este intamplator ca doi reprezentanti, ai armatei si ai justitiei, iau taurul de coarne?
    Respect pentru declaratiile procurorului!Guvernul ortodox al Romaniei se contureaza, incetul cu incetul:
    Prim-ministru: Parintele Iustin Parvu
    Ministrul armatei:Alexandru Gheorghe
    Ministrul justitiei:Florin Roman Traienut
    Patriarhul Romaniei:Daniel Corogeanu
    lista e deschisa……..

    Apreciază

  29. Raluca said, on februarie 2, 2012 at 8:18 pm

    Ce candid esti gabriel!
    Suna excelent ce propui! Doamne ajuta-i macar pe unii sa ajunga unde le e locul!
    Amin!

    Apreciază

  30. Raluca said, on februarie 3, 2012 at 6:14 am

    „Iubirea de frati (filadelfia) si iubirea de oameni (filanthropia), iubitii mei, este o consecinta a iubirii de Dumnezeu (filotheia).Daca iubirea de frati nu are ca baza iubirea de Dumnezeu, atunci este fal­sa, deoarece iubirea care nu izvoraste de la Dumnezeu nu este iubire, ci este rod al mandriei si al interesului propriu. ” Staretul Efrem (Vatopedu)

    Apreciază

  31. Parakimomenos said, on februarie 4, 2012 at 2:59 pm

    problema este ca omul de rind, crestinul de bun simt, nu are unde sa-si spuna pasul, nu are cui sa se plinga decit bunului Dumnezeu. reactia acelor nelegiuiti, sectanti, atei, masoni…spune intr-adevar totul….mijloacele de comunicare de manipulare sint in mana lor. de acea in perioada interbelica, datorita unei astfel de mizerii morale a societatii ,impusa de influenta nefasta a occidentului apostaziat, a aparut miscarea Legionara nationalista. O astfel de miscare nationalista ne trebuie noua acum, pentru a curata mizeria occidentului care ne invadeaza si sapa la temelia poporului zi de zi!!!

    Apreciază

  32. Madalin said, on februarie 11, 2012 at 2:38 am

    S-au cam suparat masonii ca cineva a indraznit sa aduca vorba despre Ortodoxie taman la ei in orgrada,nu-i asa? He he he.. Da’ stii ce-i nasol daca esti mason?Ca,mai nou,nu poti sa fii mason si crestin-ortodox in acelasi timp.. Nu cunosc exact,nu am “documente in fata”,dar stiu ca acum ceva timp in urma Sfantul Sinod(probabil cel ecumenic de la Constantinopol,ma gandesc..) a hotarat ca masonii sa nu (mai) poata fi si ortodocsi.Ba chiar am auzit un preot ortodox la o emisiune tot la antene zicandu-i lui Prigoana,care a recunoscut ca e mason(cu toate ca cineva mi-a zis ca o lege a lor e sa nu spuna ca sunt masoni..),ce sustinea ca e in acelasi timp si ortodox,ca n-are cum sa fie ortodox,pt ca fiind mason “are alta religie”.Hmm.. Cat misto au facut apoi si ce atitudine denigratoare au avut fata de acel om d-nii gadea si badea(BFF – best friends forever).. Aici e link-ul: http://www.mircea-badea.ro/blog/smardoiala-cu-frunda/ .Mama,mama.. “sunt oripilat;este inadmisibil,odios;la primitivica;sa se duca..altundeva(la nebuni,corect?)/la calugarie – ce-are?;sate din Afganistan unde mananca tarana crezand ca asa e bine;” etc etc.. Hmm.. Nu-i nicio problema,vorba “vedetei” m.b.,da’ totusi.. Ce facem cu alternanta zi-noapte???Ce facem ce Interpolul,care am citit intr-o carticica despre Sfanta Lumina de la Ierusalim din noapte de Inviere ca in urma propriilor investigatii,recunosc faptul ca e o minune ceea ce se intampla acolo.Ce ne facem cu “ganditi-va ca oamenii de stiinta nu-si pot explica fenomenul nasterii unui om.Doar observa niste forte care intervin acolo.Le pot doar observa,nu controla.”.Dar cu “sufletul da caldura corpului.Dupa ce murim corpul se raceste pt ca sufletul paraseste corpul.”.Sau cu “o sa se faca selectia!Unii din voi veti reusi la scoli mai bune,altii la scoli mai putin bune.Unii din voi (…),altii (…)”.Ne facem foarte bine,presupun.. Pai.. Cand esti “vedeta”,cand esti mare jurnalist,cand esti “jmecher si tupeist”,cand toate astea.. Presupun ca tu ai intotdeauna dreptate,tu esti foarte destept,”cult in cap”,cum zicea mirciulica,pe cand restul oamenilor care nu fac parte din categoria ta,a oamenilor moderni,plini de “succesuri” si reusite pe toata linia,ei bine..astia sunt prostii,imbecilii,retardatii,nebunii numai buni de internat la balaceanca!Nu-i asa,mai,masonilor.. Inca o parte proasta pt masoni: nu se pot impartasi la ortodocsi daca apartin acestei secte!Vezi.. Ce te faci???La catolici sau la altii – da!La aia merge.. Dar parca aud vorbele parintelui Bartolomeu Anania despre eroarea pe care a comis-o IPS Nicolae al Banatului cand s-a impartasit cu catolicii o data: “confunda Euharistia cu borsul de urzici”..
    Pana la urma vorba ta: au fost extrem de deranjati ca un om a vorbit despre moralitate.Ei,care chipurile dau afara de prea-multa virtutea asta.. Pupinvoiculescii tarii.. Hai.. Sa le-ajute Dumnezeu!

    Apreciază

  33. Madalin said, on februarie 11, 2012 at 2:40 am

    Iar in legatura cu marii si ilustrii “jurnalisti” de la antene si de peste tot.. Da,da’ cine a fost primul jurnalist al lumii?Pai a fost Sfantul Apostol si Evanghelist Luca,care a “intervievat-o” chiar pe Maica Domnului nu cu mult inainte de Adormirea Ei si care a pictat primele doua icoane cu Maica Domnului.Insa in Padova,unde se afla moastele sale,lumea se inghesuie la Biserica catolica a Sfantului Anton de Padova,ignorand nepermis de mult,zic eu,prezenta de secole in acel oras al unuia care a scris UNA din cele 4 Evanghelii canonice.Deci,si cu ajutorul Sfantului Apostol si Evanghelist Luca a reusit Sfantul Anton sa ajunga la o asa de mare sfintenie.Insa eu cred ca Sfantul Anton i-ar mustra pe oameni,de ar avea credinta necesara sa li se arate lor,ca vin in numar prea mare la biserica inchinata lui si ignora “cam mult” prezenta moastelor Sfantului Luca de-acolo.. Dumnezeu sa ne lumineze! (“sa se duca la calugarie,ce-are?!” – bravo,ma,sectarule!Cum faci tu misto de calugarie,biet sectar adventist de ziua a cata oi fii tu si toata familia ta.. JURNALISTULE!!!)

    Apreciază

  34. Madalin said, on februarie 11, 2012 at 2:41 am

    * “zic eu” si d-na Maria Chirculescu,ce a scris un articol in “Lumea credintei” in legatura cu subiectul acesta..

    Apreciază

  35. Madalin said, on februarie 11, 2012 at 2:41 am

    inca ceva: http://www.oanamihaelaneacsu.ro/ “dak puteti sa ajutati..”;”orice suma,oricat de mica,e binevenita..”

    Apreciază

  36. paula said, on februarie 11, 2012 at 8:38 pm

    Florin este vecinul meu si-l cunosc dintotdeauna. Daca se poate spune ceva despre el aceasta este cinste, dreptate,corectitudine, omenie, profesionalism si mai presus de toate frica de Dumnezeu. A spus ceea ce el traieste, nu doar vorbeste si a facut ceea ce ar fi trebuit sa faca cei pusi in fruntea Bisericii insa din pacate nu si-au gasit „cuvintele”.
    Ascultatorii nostri din platou n-au mai avut rabdare sa-l asculte pana la sfarsit ca poate ar fi inteles ca MOTIVUL UNEI TARI CAZUTE ESTE PACATUL si vrem sau nu vrem, binecuvantarea depinde de Dumnezeul care uraste pacatul.

    Desi nu sunt de aceeasi religie cu el, cinste pentru ceea ce a facut.

    Poate fi numit de unii nebun insa este nebun pentru Hristos (dupa cum se numea si apostolul Pavel). Tu, care-l contrazici, al cui nebun esti?

    Apreciază

  37. […] Video – O SCENA CE SPUNE APROAPE TOTUL: Iata mesajul procurorului Roman Florin Traienut. Iata si r… […]

    Apreciază

  38. linus said, on august 21, 2015 at 3:33 am

    Gâdea este un papagal al credintei satanei, aia a massmediei atotputernica care dicteaza spiritului. Azi e asa: nu te uiti la ei, esti inamic. Asta nu mai tine de laicitate sau alte chestii, e satanism de-a binelea. papagalii astia invrajbesc oameni, distrug familii, orase, regiuni, popoare. Nu-s prezenti doar la noi. Au tehnica desavârsita, fix aia a lui Goebbels si mai stiu eu care o fi fost ministru al propagandei prin jurul lu’ Stalin, Mao si Pol Pot, blstemate sa le fie numele de-a pururi.
    Practic traim iarasi vremurile lu’ Pauker: nu zici ca ei, te infiereaza „live”. Papagalu’ ala de prim-sinistru e din breasla, pe el il pupa-n dos (eufemism). Insa numa’ sa zica ceva diferit de dogma varaniana, ca s-a ars pe veci. satana nu permite iesiri, mai ales la ora de audienta maxima, „sinteza” zilei.
    Dar pe dex zice asa: (În filozofia lui Hegel) Etapa finală a triadei, care unește în sine într-un chip nou unele trăsături ale ambelor etape anterioare ale dezvoltării (teza și antiteza) – atunci amicii papagali adventisti/ orice-or fi nici macar sinteza nu fac, caci lipseste antiteza, adica „ma, poate-am gresit cu basescu/basescu/basescu iohannis/iohannis/iohannis zi de zi, ceas de ceas”. Nu, ei is aici ca sa lucreze, la ordinul tatucului incornorat. Si când ii vezi moaca aluia de-i zice varanu’, cu palmoacele de securist bataus, cu privirea aia miloaga de iepure prins de soim, parca-i mai lipsesc cornitele.

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.