SACCSIV – blog ortodox

UE impune Romaniei sa permita din 2014 vanzarea fara restrictii de teren strainilor …

Posted in Romania, UE by saccsiv on martie 17, 2012

   Iata ce aflam din articolul Sansele de a bloca vanzarea terenurilor catre straini sunt aproape de zero – ministrul Agriculturii:

Sansele de a bloca vanzarea terenurilor pentru straini dupa 2013 sunt aproape zero, spune ministrul Agriculturii, Stelian Fuia. Terenurile agricole romanesti tot mai atractive pentru nerezidenti, datorita preturilor mult mai mici decat in celelalte state ale Uniunii. Ministerul Agriculturii lucreaza la infiintarea unei banci funciare, care sa ajute la comasarea terenurilor.
UE impune Romaniei sa permita din 2014 vanzarea fara restrictii de teren pentru nerezidenti, iar la un seminar de Agricultura, ministrul Stelian Fuia a explicat ca este aproape imposibil de modificat tratatul de aderare, care contine aceasta clauza, scrie Mediafax.
„Noi am acceptat prin tratatul de aderare aceasta clauza, aceasta obligatie, ca la 31 decembrie 2013 vom liberaliza piata terenurilor agricole. Si cine vorbeste astazi ca vom putea impune un moratoriu de cativa ani de zile se insala. Ar trebui sa ne uitam ce tratat de aderare al unei tari care a aderat dupa 2004 a fost modificat vreodata, pana la ora actuala. Deci sansele de a bloca vanzarea terenurilor catre straini dupa 2013 sunt aproape de zero. Asta nu inseamna ca nu vom face demersuri”, a spus el.
Ministrul considera ca singura cale de a mentine terenurile intr-o apartenenta nationala este ca autoritatile sa infiinteze o banca funciara. Ministerul Agriculturii lucreaza la proiectul infiintarii unei astfel de banci care sa aiba drept de preemptiune la cumpararea terenurilor agricole, ajutand astfel la comasarea lor, a declarat miercuri la un seminar ministrul de resort, Stelian Fuia.
„Ce putem face in continuare  – si avem o astfel de discutie – este infiintarea unei banci funciare care sa se ocupe de comasarea terenurilor si care sa aiba un drept de preemtiune la comasarea terenurilor pe care persoanele fizice vor sa le vanda. E singura cale de a incerca nu sa blocam, dar sa mentinem in continuare terenul intr-o apartenenta nationala si sa facem in primul rand comasare”, a afirmat Fuia.
Subiectul a fost discutat recent de ministru impreuna cu parlamentarii germani aflati in Romania, dar si cu ambasadorul Olandei.
„Astept know-how atat din Olanda, cat si din Germania pe aceasta tema. Banca funciara trebuie sa fie o institutie care sa ajute la comasarea terenurilor, sa aiba drept de preemtiune pentru a cumpara terenurile in parcele micute de la proprietarii care vor sa il vanda, il comaseaza, dupa care va trebui sa il puna inapoi pe piata prin concesiune, in special tinerilor care vor sa se stabileasca in agricultura”.
Romania este pe primul loc in Europa la teren arabil detinut de straini. Chiar si acum, cand pot cumpara suprafete agricole doar firmele cu actionariat strain, ce sunt considerate persoane juridice romane sau strainii care au domiciliul in tara. Suprafata agricola detinuta de straini, la sfarsitul lui 2011, reprezenta 8,5% din suprafata arabila a Romaniei. Pe primele locuri se afla Italia, Germania si tarile arabe cu 9,98%, iar China este tot mai interesata de investitii in agricultura romaneasca.

Cititi va rog si:

România va putea fi vândută bucată cu bucată. Şansele de a bloca vânzarea terenurilor sunt aproape zero

 

26 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on martie 17, 2012 at 5:58 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. daniel said, on martie 17, 2012 at 6:20 pm

    Pai fratilor, si pentru asta ar trebui sa protestam. Sa-i obligam sa dea legi prin care strainii sa nu mai poata cumpara terenuri in Romania. Sa li se permita cel mult concesionarea. Ar trebui realizat un fluturas pentru asta si sa se imparta cat mai multor romani. Sa se modifice tratatul de aderare la U. E.!

    Apreciază

  3. stef said, on martie 17, 2012 at 7:36 pm

    Letargia specific romaneasca ne va trimite direct la moarte – Inca sunt multi care nu pricep ce inseamna datoria de peste 100.000.000.000 euro – Deposedarea romanilor se pregateste abil tot mai accelerat – o mare nenorocire va fi LIBERALIZAREA pretului la energie si gaze – Bogatiile noastre sunt deja pe mana banditilor – va asigur ca vom sta la lumanare!!! Salarizare execrabila de 200 euro nu va acoperi niciodata facturile de intretinere – nu mai vb de pensii…

    Apreciază

  4. pongogonzo said, on martie 17, 2012 at 8:54 pm

    Reblogged this on pongogonzo.

    Apreciază

  5. Phylimon said, on martie 17, 2012 at 9:40 pm

    Ecologia in Biserica:
    Prima biserică iluminată cu energie din panouri fotovoltaice
    http://www.ziarullumina.ro/articole;1900;1;70045;0;Prima-biserica-iluminata-cu-energie-din-panouri-fotovoltaice.html

    Apreciază

  6. Dan said, on martie 17, 2012 at 10:09 pm

    Nu inteleg din articol ce impune UE si cui. Mai are statul roman teren in posesie (daca da, cat, ce suprafata, si mai important cum este el utilizat in prezent?). Presupun ca nu e vorba de terenul aflat in proprietate privata, nu? Ca acolo lucrurile sunt destul de simple, omul vinde celui ce ofera mai mult, criteriile etnice/nationale fiind irelevante. Aicia, statul nu are nici o legitimitate sa intervina si sa-i impuna omului cui sa vanda si la ce pret; iar daca e vorba de teren in proprietate publica, ce face cu el? Il concesioneaza? Cui/la ce pret?
    Nu stiu de ce, pozitia ministrului agriculturii mi se pare dubioasa/neclara, dar poate nu am inteles eu bine, si iata mai precis unde:

    “Ce putem face in continuare – si avem o astfel de discutie – este infiintarea unei banci funciare care sa se ocupe de comasarea terenurilor si care sa aiba un drept de preemtiune la comasarea terenurilor pe care persoanele fizice vor sa le vanda.”

    Deci, sa presupunem ca vreau sa vand un teren, si ca cel mai bun ofertant se nimereste a fi strain (orice nationalitate care nu e roman in buletin), oare planul ministrului agriculturii ar insemna ca ma opreste de la a face o asemenea tranzactie doar pt. ca ofertantul cel mai bun (i.e. dispus sa-mi plateasca cel mai mult) e strain?
    Sau facea referire la eventualele terenuri ce inca au mai ramas in posesia statului (daca au mai ramas)? Cu alte cuvinte, oare vrea ministrul sa-i opreasca pe cetateni sa-si vanda terenurile cui doresc (daca doresc) sau e o masura ce nu are legatura cu persoanele fizice?

    Apreciază

    • daniel said, on martie 18, 2012 at 6:33 pm

      Dan,
      Se vede clar ca nu intelegi! E vorba si de terenurile statului, dar mai ales de cele private. In momentul cand vanzarea terenurilor catre straini va fi libera fara nici un fel de ingradire, pamantul in proportie foarte mare va fi al strainilor. De exemplu firmele, companiile detinute de marile familii masonice, iudaice, marii si bogatii smecheri din toate tarile, cei care pot oferi mai mult cum spui tu, vor cumpara fara restrictii pamanturile romanilor. Deja cumpara si acum dar cu oarecare restrictii. De-a lungul istoriei, peste tot in lume, pamantul a fost considerat si este temelia, baza unei natii. Daca o natiune pierde proprietatea asupra pamantului, ea este pe punctul de a fi desfiintata. Daca romanii nu vor mai avea pamant, vor fi ori chiriasi ori un fel de scalvi. Tot ce mai produc acum romanii pe viitor nu va mai exista. Toate vor fi produse de companii straine. De la legume pana la produsele din carne, etc. Si de ce vor produce mai mult strainii? Pentru ca romanii sunt saraci si pamantul va fi al celui ce ofera mai mult, dupa cum spuneai, adica strainii.
      Pana in 2003 vechea Constitutie nu permitea vanzarea terenurilor catre straini. Printre altele, si pentru acest lucru a fost modificata Constitutia in acel an.
      Se spune ca domnitorul Neagoe Basarab, cand vedea vreun roman ca isi vindea pamantul unui strain, se ducea repede si il rascumpara de la acel strain pentru ca pamantul sa ramana romanului si sa-l poata lasa mostenire copiiilor lui.
      Tocmai de aceea sunt necesare legi care sa vegheze ca proprietatea sa ramana intre romani, a romanilor!
      Nu stiu cum vad orasenii acesta problema – eu sunt de la tara- poate asa ca tine o vad… adica profund gresit!
      De fapt asta se vrea, sa gandeasca toti asa ca tine. Sa se niveleze natiunile, sa dispara popoarele si statele nationale. O singura gloata amestecata pe tot pamantul, cu o singura conducere aceea a satanistilor care de secole incearca asta.

      Apreciază

      • aha said, on martie 18, 2012 at 6:42 pm

        cred ca suntem multi care gandim strict din punct de vedere financiar. si aici e o mare problema a noastra! nu mai vedem realitatea …decat pe cea financiara!!! pai am tot citit ca sunt multi straini care detin terenuri in romania…aproape legal..adica prin cineva care e roman. si e adevarat ca se vrea globalizarea cu orice pret! unii dau exemple din alte tari..ca aia fac mult mai multe si ca nu lasa nimic aiurea, dar e gresit ….satana lucreaza in functie de conditiile locale. e simplu. desi par ca nemtii sunt mai avansati si au un nivel de trai mai bun decat al nostru ..e de fapt o iluzie…rezultatul final va fi acelasi, si la noi si la ei. din pacate!

        Apreciază

      • Dan said, on martie 19, 2012 at 12:45 am

        Daniel
        Terenurile private nu sunt ale statului, poporului sau natiunii, ci ale proprietarului lor. Daca el vrea sa le vanda, nu are nimeni dreptul sa ii spuna cui si la ce pret. Vrei sa plateasca impozite si taxe pe niste terenuri ce nu le foloseste pana la adanci batraneti? Sa il opresti pe om sa faca ce vrea cu terenul lui este de un comunism de prost gust. Statul nu are nici un drept sa o faca.
        S-ar putea cum spui tu sa devina Romania un spatiu multietnic in urma acestui schimb de proprietari, si ce importanta are? Eu unul nu-s rasist sau xenofob, daca unii au alergie la straini, sa fie sanatosi si sa se-nchida in casele lor nu cumva sa vada pe cei de alte natii, „inferioare”, printre ei. Prefer de mii de ori un chinez muncitor care cumpara un teren agricol in Romania si-l munceste decat sa il vad in paragina la un conational care sta acasa pe venit minim garantat si nu se sinchiseste sa isi munceasca pamantul. Prefer mai bine sa am vecini arabi, greci, rusi, tigani, si chiar jidani muncitori, harnici, de omenie decat conationali milogi, cersetori, asistati social, lenesi si care nu se ingrijesc de ceea ce au.
        Acuma desigur ca preferabil ar fi ca romanii sa se ocupe de terenurile lor in primul rand, sa nu-si mai piarda vremea prin facultati de pe bancile carora ies someri ori asistati social, prin meserii bugetare care oricum nu produc nimic, ci sa se ingrijeasca de avutul lor, de gospodaria lor. Dar daca nu vor, daca nu ii poti convinge, ce le faci? Ii impusti? Ii obligi sa plateasca impozite si taxe pe terenuri ce nu le folosesc (multi dintre ei nici nu stiu cum) la infinit? Cu ce drept/legitimitate?
        Inteleg foarte clar ce se-ntampla – eu il numesc proces de „elvetizare” a Romaniei :). Nu vad un lucru rau in asta – cel putin strainii care au mai cumparat in satul meu case si terenuri agricole (olandezi si elvetieni in mare) au facut o treaba foarte buna cu locurile dobandite si nu se plange nici un satean de ei, sunt oameni muncitori, care nu cersesc de la altii, nu fac probleme in comunitate, si nici un taran nu ii trateaza prost/batjocoritor sau numindu-i „straini imputiti”.
        Apoi, tu esti constient ca si in strainatate daca mergi, poti sa-ti cumperi casa si teren daca asta pofteste inima ta? In opinia ta, ar trebui ca toate statele sa procedeze in acelasi mod cum vrei tu sa procedeze statul roman?
        Eu unul nu-s interesat de om din punct de vedere etnic/national, ci ceea ce face omul ma intereseaza. Daca e betiv, cersetor, milog, lenes si superficial, poate sa fie de ce etnie doreste el, ca mai mult respect voi avea pentru un tigan harnic ce traieste din munca sa, si care nu fura (exista si din acestia destui, cel putin la sate, care ii mai vad venind cu tot soiul de fructe de padure sa vanda cand da vremea, ori cu maturi, ciuperci si ce se pricep sa faca si carora le fac vanzare chiar si cand nu imi trebuie ce vand, ca sa-mi arat aprecierea fata de alegerea lor de a trai cinstit – nu din cersit/milogeala sau mai rau ciordit).
        De ce proprietatea sa ramana intre romani in mod necesar? Este a fi roman o virtute sau calitate? Este a fi ne-roman pacat sau viciu? Nu inteleg de unde ura aceasta pe straini la toate neamurile, e de-a dreptul irationala si de prost gust, ce denota anacronism si o inima mica.
        Apoi, tu nu ti-ai pus o intrebare logica: cum se face ca a dat nationalismul asa subit in ministrul agriculturii si ce iti inchipui ca va face el cu terenurile romanilor daca-i forteaza sa-si vanda pamantul la pret de nimic in cazul in care se gandesc la vanzare statului? Cine castiga din treaba asta? Evident, nu proprietarul! Castigi tu ceva? Poate daca ai vreun monopol in agricultura si astfel vei avea ce sa concesionezi ieftin de la stat. Iti dai seama ca romanii nu prea cauta sa cumpere teren in aceste vremuri, asa incat acoperirea ofertei de catre cetatenii din tara e nerealista (multi dintre ei sunt datori la banci, someri si abia traiesc de pe-o zi pe alta, de unde vrei sa scoti bani ca sa cumpere teren?).
        Nu se desfiinteaza nici o natiune, astea sunt povesti. Doar ce, s-a desfiintat Dacia doar pentru ca a fost cucerita de romani? Sau Spania, dupa ce a intrat sub stapanirea Romei? O asemenea schimbare ar putea fi din contra benefica, pentru ca in prezent exista foarte putini romani care sa munceasca, majoritatea fiind milogi, asistati social ori bugetari, adica oameni care nu produc, ori o improspatare etnica ar putea fi teribil de benefica in aceste circumstante. Stai linistit ca nu ne vor impune strainii limba lor, obiceiurile lor, cunosc destui chinezi din Romania care vorbesc limba romana mai bine ca tanarul mediu absolvent de liceu, si care-s oameni de treaba, muncitori si cinstiti, nu se tin de lucruri slabe, de cersit sau furat, intr-un cuvant oameni pe care te poti baza.

        Apreciază

  7. nea Anderthal said, on martie 18, 2012 at 2:15 am

    off topic

    Apreciază

  8. Ioan Pelasgul said, on martie 18, 2012 at 10:00 am

    Propaganda multiculturala in Ucraina:

    Apreciază

  9. acelas said, on martie 18, 2012 at 10:41 am

    datorita „grijii” lor (asta uita sa spuna..)

    http://www.evz.ro/detalii/stiri/apocalipsa-medicinei-ziua-in-care-o-simpla-infectie-ne-va-ucide-972015.html

    .

    Apreciază

  10. Ioan C. said, on martie 18, 2012 at 10:49 am

    Iertare pentru off-topic

    Visele şi interpretarea lor

    http://iisusestedomnul.wordpress.com/2012/03/18/interpretarea-viselor/

    Apreciază

    • Ioan Pelasgul said, on martie 18, 2012 at 5:05 pm

      Este interesant graficul al 2-lea…
      Se spune ca necuratii ataca mai puternic in post si la sarbatorile mari…
      Graficul arata ca mai multi ani la rand, volumul cautarilor dupa cuvinte porno a fost mai mare de Craciun, de Pasti.
      Si Pastele are data schimbatoare,

      Apreciază

  11. STOP RFID 666 said, on martie 18, 2012 at 1:28 pm

    Apreciază

  12. danutza said, on martie 18, 2012 at 2:14 pm

    unde duce ecumenismul:
    http://www.gandul.info/news/scandal-la-o-biserica-din-craiova-intre-enoriasi-si-un-grup-de-penticostali-fiind-vizat-si-preotul-9411415
    am aflat ca la facultatile de teologie, studentii sunt obligati sa prezinte lucrari proecumeniste.nu numai ca au materie ecumenismul, dar sunt obligati sa aiba o pozitie pro…. trageti voi concluziile legate de viitor!

    Apreciază

    • Ioan Pelasgul said, on martie 18, 2012 at 2:53 pm

      La Facultatea de Teologie a Universitatii din Pitesti exista masterat in … ecumenism

      Apreciază

      • Maria said, on martie 18, 2012 at 9:03 pm

        Pai daca Patriarhul este un infocat ecumenist si este sustinut de o gasca destul de mare de ierarhi si preoti ,ce sa ne mai miram ,de ce si cum se invata la Facultatea de „tehnologie a ecumenismului „?

        Apreciază

  13. aha said, on martie 18, 2012 at 6:33 pm

    eu zic ca ar trebui sa ne referim strict la articol. asa sunt multe de spus si daca le amestecam nu mai stim pe unde mergem:)

    Apreciază

  14. Ioan Dan said, on martie 18, 2012 at 8:06 pm

    BOMBA ZILEI!

    Am spus că ancheta în cazul Ţînţăreanu va continua. Mă ţin de cuvînt – şi iată o dezvăluire senzaţională: ANAF îl va urmări, inclusiv penal, pentru evaziune fiscală, pe Cristian Ţînţăreanu pentru neplata TVA la speculaţiile imobiliare datorate statului. Ţineţi-vă bine: 21.227.340 lei noi! Deci, speculantul Ţînţăreanu a uitat să dea aceşti bani, care v-ar fi asigurat pensiile şi salariile de mizerie.

    Iar această sumă este doar pentru perioada 2004-2006! În timp ce, voi, oameni simpli, vă plătiţi cu chiu-cu vai angaralele, Ţînţăreanu nu-şi plăteşte taxele de miliarde şi miliarde de lei!
    Poliţia, Garda Financiară şi Parchetul sînt sesizate acum în mod oficial de ziarul „Tricolorul” – să ne spună dacă în urma tranzacţiei Complexului „Prisma” către firma germană „Hornbach” (o suprafaţă de 15 ha), în valoare de 20 milioane de euro, au fost plătite către stat taxele, TVA şi impozitele aferente. Să nu uităm că 10 milioane de euro au fost luate de asociatul său Jose de Alvarez (răspunderea penală este a tuturor membrilor firmei, din care Cristian Ţînţăreanu deţinea 30%, Alvarez 29%, Industrialexport 27%, iar alte persoane fizice 14%); restul de 10 milioane de euro l-a luat banca (BRD), demostrîndu-se astfel că Ţînţăreanu a minţit la OTV cînd a zis că avea un credit de doar 50.000 de euro. Să dai 20 milioane de euro pe un complex falimentat în perioadă de criză miroase a spălare de bani şi evaziune fiscală. Ce face DIICOT în acest caz? Pentru o sumă mai mare de 10.000 de euro trebuie să se sesizeze şi Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor.
    Pe lista datornicilor ANAF, regăsim nume sonore de mafioţi PDL sau care îl pupă în fund pe Băsescu:
    – Adriean Videanu: 7.260.340 lei noi;
    – Radu Berceanu: 987.200 lei;
    – Elena Gabriela Udrea: 415.240 lei;
    – Vasile Turcu: 17.823.100 lei;
    – Ion Ţiriac: 4.874.250 lei;
    – Zoltan Arpad Paszkani: 23.541.350 lei;
    – Radu Moraru (042) – lupul moralist de la B1TV: 341.280 lei.
    Iată informaţia bombă:aceşti indivizi, prin neplata TVA-ului, au prejudiciat statul, în perioada 2006-2008, cu suma de 3,7 miliarde de euro (?????). Pentru plata pensiilor şi salariilor bugetarilor era nevoie de 500 milioane de euro, în timp ce Guvernul Boc duce o politică de genocid, împreună cu Traian Băsescu, pentru o rată de la FMI de 800 milioane de euro. Deci, mai bine luăm alocaţia pentru copii, pensia amărîţilor care au muncit o viaţă întreagă decît să recuperăm 3,7 miliarde de euro (şi asta doar pentru 2 ani, căci ei fură de 20 de ani) de la îmbogăţiţii de peste noapte din TOP 300! Ruşine să vă fie!
    Între 2006 şi 2008, au avut loc 278.118 tranzacţii imobiliare, în valoare de 83.944.417.457 lei, iar TVA-ul pe care aceşti hoţi trebuiau să-l plătească era de 3,7 miliarde de euro.Aţi văzut, mafioţilor PDL-UDMR, că mai găsim soluţii să scoatem ţara din criză? De ce nu-i executaţi silit pe aceşti escroci şi îi nenorociţi pe cei care muncesc sau au muncit o viaţă întreagă? Cine-l ţine în braţe pe Ţînţăreanu? În afară de Dinu Patriciu, Bogdan Olteanu, Călin Popescu-Tăriceanu, Silviu Prigoană, omul care conduce practic comuna Corbeanca este susţinut de procurori, poliţişti, politicieni corupţi. În curînd, numele lor. Am uitat Serviciile Secrete. Ţînţărene, …. Terenurile luate erau în extravilan, erau terenuri agricole… Cu complicitatea cui le-ai trecut în intravilan pentru a face acele speculaţii financiare? Te-au ajutat atît Mafia PSD, PDL, cît şi cea a PNL.În loc să avem produse alimentare româneşti, importăm tot felul de otrăvuri din străinătate.
    Terenurile agricole au devenit sursă de îmbogăţire a zeci de Ţînţăreni, care nici măcar taxele şi impozitele la stat nu şi le plătesc.Ca reprezentant al ENERO s-a băgat pe lîngă „băieţii deştepţi din energie”, cum le spunea Băsescu. Dar despre ENERO, API Construcţii, audierile de la DIICOT din 5 iulie 2007, audierile de la Procuratură în legătură cu moartea lui Mihai Erbaşu, veniturile de 300.000 de dolari pe lună de la „Prisma” şi multe altele, în numerele viitoare. Rugăm organele de anchetă să-şi facă treaba. http://reteaualiterara.ning.com/profiles/blogs/de-ce-ni-se-reduc-pensiile-cu

    DATORNICI LA BUGETUL STATULUI
    Potrivit ANAF, totalul datoriilor pe care marii contribuabili le au la buget la este de 8.69 de miliarde de lei. Firmele mici şi mijlocii cumulează datorii la stat de 9,88 miliarde de lei. Însumate, datoriile firmelor către stat ajung la 18,57 miliarde de lei ( 4,2 miliarde de Euro ) – aproximativ 3,4% din PIB.
    http://www.money.ro/intern-1/top-10-cei-mai-mari-datornici-privati-la-stat.html
    Lista datornicilor pe bugete la 31.03.2010 poate fi consultata aici:
    http://www.anaf.ro/public/wps/portal/ANAF/Informatii/Infoagec/Bugstat
    Datornici societati
    18 mai 2010 –
    Liderii pedelişti s-au înfuriat întrucât printre marii datornici la bugetul statului figurează şi firmele a patru miniştri din Cabinetul Băsescu-Boc. Este vorba despre societăţi în care sunt acţionari Radu Berceanu, Elena Udrea, Mihai Șeitan şi însuşi ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu. Firmele respective au datorii neachitate la bugetul de stat şi împotriva lor a fost demarată executarea silită. Iată cum cei care ne spun că trebuie să strângem cureaua şi să ne plătim taxele şi impozitele din ce în ce mai mari şi mai multe, chiar ei, actualii guvernaţi, sunt primii datornici la bugetul de stat.
    Elena Udrea – DALLI INTERNATIONAL CO. SRL, la care sunt acţionari Elena Udrea şi soţul acesteia, Dorin Cocoş, datorează statului o sumă mult mai mică decât cele datorate de firmele colegilor săi. Cu toate că este vorba de doar 564 de lei, datoraţi de SC DALLI INTERNATIONAL CO. SRL bugetului de stat, şi împotriva acestei firme s-a început executarea silită. În februarie, după ce presa a scris despre aceste lucruri, Elena Udrea declara oarecum ameninţător la adresa celor de la ANAF: „Este o eroare a ANAF-ului. Să o regleze ANAF-ul cumva. Să nu mai apară pe site lucruri nereale!”. In lista din martie nu mai apare acesta societate.
    Radu Berceanu – SC AVI SRL din Craiova, care este deţinută în proporţie de 80% de ministrul Transporturilor, Radu Berceanu – datorează statului 450 de mii de lei
    Mihai Șeitan ministrul Muncii – Guild Broker de Asigurare SRL în care Mihai Șeitan deţine 12% din acţiuni, cu datorii la stat de 245 de mii de lei.
    Sebastian Vlădescu – EOL Renewable Energy, în care ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu, este asociat într-o cotă de 25%. EOL Renewable Energy figurează ca executată silit pentru suma de 25.278 de lei. Despre această societate comercială se ştie că este producătoare de energie electrică şi că a obţinut anul trecut un contract gras cu primăria comunei tulcene Cerna, pentru construcţia Parcului Eolian Cerna. Alte societati: Boss Constructii, Consultanta SRL – 90% actiuni , etc.
    http://www.cotidianul.ro/114834-Firmele_ministrilor_au_datorii_la_bugetul_de_stat
    Moda anului 2010: insolventa voluntara
    Majoritatea intreprinzatorilor cu firme mici si mijlocii (IMM) isi cer singuri insolventa, iar ulterior vin cu planuri de restructurare formale.
    Adevarata miza este de a nu fi chemati in judecata de creditori, inclusiv de catre stat pentru impozite , deoarece potrivit art. 36 din legea 85/2006 toate demersurile judiciare si extrajudiciare sunt suspendate.
    http://bloguri.dailybusiness.ro/marius-vicentiu-coltuc/altele/moda-anului-2010-insolventa-voluntara-1339

    Datornici persoane fizice
    26 Oct 2009
    ANAF precizeaza ca persoanele fizice care au realizat tranzactii imobiliare cu terenuri construibile si constructii noi, care au caracter de continuitate, aveau obligatia inregistrarii in scopuri de TVA si platii TVA la bugetul de stat aferenta livrarilor.
    Persoanele fizice care au achizitionat constructii noi si terenuri construibile in vederea utilizarii in scop personal nu au obligatia platii taxei pe valoare adaugata .
    Lista celor 67 de nume de persoane fizice care datoreaza TVA pentru tranzactii imobiliare cu terenuri construibile si constructii noi (publicata de Agentia.org) cuprinde nume precum:
    – Voiculescu Dan – 28.467.540,
    – Paszkany Arpad – 23.541.350,
    – Tantareanu Cristian – 21.227.340,
    – Copos Gheorghe – 17.635.440,
    – Oprisan Marian – 8.982.430,
    – Iordanescu Anghel – 7.921.530,
    – Diaconescu Dan – 7.877.620,
    – Videanu Adriean – 7.260.340,
    – Cocos Dorin – 3.865.500,
    – Udrea Elena Gabriela – 415.240,
    – Flutur Gheorghe – 3.212.700,
    – Stolojan Theodor Dumitru – 1.121.420,
    – Berceanu Radu Mircea – 987.200,
    – Moraru Radu – 341.280 lei, …etc.
    In total: 914 milioane lei ( 223 milioane Euro ).
    Vezi celelalte nume sonore la :
    http://www.financiarul.ro/2009/10/26/anaf-verifica-peste-7-000-de-persoane-fizice-cu-tranzactii-imobiliare-de-15-miliarde-lei/
    Top 10 cei mai mari datornici privaţi ( firme ) la bugetul de stat (lei) la 31.03.2010
    Electroputere – Craiova (EPT) este controlat de firma saudită Al-Arrab Contracting Company, care deţine 86.28% din capital, şi este administrat de omul de afaceri Fati Taher. – 111.510.318
    UCM Reşiţa – 85.323.238 – INET AG Elveţia 96% din actiuni, produce motoare si turbine. Suma reprezinta datoriile istorice de la momentul privatizării neclarificate
    Hermes Impex Calarasi – 84.425.952 – infiintata in aprilie 2007 de cetateanul bul­gar Ivan Zhekov, din Varna. Acesta a disparut si este cautat si de autoritatile din Bulgaria. Hermes Impex SRL avea sediu fictiv de functionare .Datoriile au fost acumulate intr-o perioada foarte scurta de timp, prin schema deja clasica a neplatii TVA la tranzactiile intracomunitare.
    Petrochemical Trading – 79.224.929
    Larika Impex Giurgiu – 69.118.609 – infiintata tot de un cetatean bulgar
    European Food – 60.602.127 – cea mai mare firmă a fraţilor Micula
    Flenco International Real Group Constanta 37.711.737 – firma înregistrată în 2006 de buzoianul de 23 de ani Cojocaru Cătălin Constantin – activităţi în agricultură
    Agrisco Constanta – 36.249.154
    Energoconstrucţia – 35.138.247
    Lonelia Com – 32.831.723 – înfiinţata în februarie 2008 de Morad W. Ahmed (cetăţean irakian) şi Kianzad Behrang (cetăţean suedez)
    Total 10 firme = 632.136.034 lei din datoria totala de 18,57 miliarde de lei a firmelor private .
    Surse din ANAF au spus pentru money.ro că, în general, acolo unde vedem firme necunoscute care au acumulat datorii atât de mari încât să rivalizeze cu restanţele datornicilor istorici este vorba despre firme special create pentru ocolirea plăţii TVA pe produse provenite din spaţiul comunitar ( ex. Lonelia Com – înfiinţata în februarie 2008 de Morad W. Ahmed (cetăţean irakian) şi Kianzad Behrang (cetăţean suedez)).
    http://www.money.ro/intern-1/top-10-cei-mai-mari-datornici-privati-la-stat.html

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.