SACCSIV – blog ortodox

Preotii catolici vor trebui sa “impartaseasca” lesbiene si sa fie pro avort?

Posted in catolici, HOMOSEXUALITATE, lesbiene by saccsiv on martie 17, 2012

   Iata ce aflam din articolul VIDEO. Cum a fost pedepsit un preot care a refuzat să împărtăşească o lesbiană:

Un preot catolic din Statele Unite ale Americii a fost suspendat din funcţie după ce a refuzat să împărtăşească o femeie lesbiană în timpul slujbei de înmormântare a mamei acesteia, informează Daily News.

Barbara Johnson susţine că părintele Marcel Guarnizo al bisericii catolice St. John Neumann din oraşul Gaithersburg, aflat în statul american Maryland, ar fi umilit-o prin faptul că a refuzat să o împărtăşească.

Preotul „a pus mâna deasupra trupului lui Hristos, s-a uitat la mine şi a spus, <<Nu pot să te împărtăşesc pentru că trăieşti cu o femeie şi în ochii bisericii acesta este un păcat>>”, a explicat Johnson pentru Washington Post.

Preotul ar fi refuzat apoi să însoţească trupul neînsufleţit al mamei femeii la cimitir pe motiv că este foarte bolnav.

Reprezentanţii arhiepiscopiei din Washington au emis, la câteva zile după incidentul care a avut loc pe data de 25 februarie, o scrisoare în care îşi cer scuze pentru comportamentul preotului. După aceea ei au hotărât să îl suspende pe Guarnizo din funcţie.

„Misiunea părintele Marcel Guarnizo la parohia St. John Neumann a fost retrasă şi el a fost suspendat din funcţie, fiind lipsit de toate calităţile sale preoţeşti până la finalizarea anchetei legate de acţiunile sale în parohie”, a explicat episcopul Barry C. Knestout într-o scrisoare.

În scrisoarea lui Knestout, care nu face menţionări clare cu privire la incident, se mai explică şi faptul că această măsură a fost luată după ce a primit „acuzaţii credibile despre faptul că părintele Guarnizo a folosit un comportament intimidant faţă de personalul parohiei şi faţă de alte persoane, comportament care este incompatibil cu îndeplinirea corectă a misiunii sale”.

„Avem speranţa că decizia episcopului Knestout va asigura faptul că nimeni altcineva nu va mai trebui să suporte experienţele traumatizante care s-au abătut asupra familiei noastre”, scrie, într-o declaraţie, femeia în vârstă de 51 de ani, care este de 20 de ani într-o relaţie cu partenera sa.

Guarnizo a atras pentru prima dată atenţia în luna decembrie a anului trecut atunci când a comparat un doctor care realizează avorturi cu ororile Germaniei naziste.

3 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on martie 17, 2012 at 5:30 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. cuvintelevii said, on martie 18, 2012 at 11:34 am

    Da de păpuşa care spune Tatăl nostru… ce să mai zicem… Doamne iartă-ne că lumea se prăbuşeşte!

    Apreciază

  3. Nu pot avea parte de comuniunea cu HRISTOS toti aceia care prin faptele lor fug de EL.Nu putem sluji la doi stapani,nu oare zice asa Sf.Scriptura.Mai este zi,adica timp pentru a ne indeparta de faptele noastre cele rusinoase.Daca s-ar lua dupa sfatul meu,nu preotul ar fi trebuit suspendat,ci acela ce a dat decizia de suspendare,adica episcopul.S-a uitat oare ca DUMNEZEU a facut pe Eva din coasta lui Adam,carora le-a poruncit:”Creste-ti si va inmultiti,si stapaniti pamantul”.Oare dragostea a fost initiata pentru desfrau s-au pentru inmultire. Rostul dragostei nu este altul decat a indeplini prin fapte si cuvinte ceia ce CREATORUL a cerut de la noi,adica sa :”umblam ca fii ai LUMINII,nu ca fii ai intunericului.Pentru a numai lungi,nu trbuie a ne indeparta de la cele ce a zis BUNUL DUMNEZEU,adica de MAREA PORUNCA A IUBIRII,ci sa fugim de ispitele celui rau. Nu trebuie uitat faptul ca indepartadu-ne de cele ce a zis CREATORUL ,vom face ceia ce ne va invata cel rau, adica prin placerile lumii acesteia,sa pierdem cum zice Scriptura:”Dreptul de intai nascut”si mai ales sa nu fim pedepsiti ca „locuitorii din Sodoma si Gomora”.Nicu.

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.