SACCSIV – blog ortodox

Vor fi americanii si mai prosti dupa ce renunta la scrisul de mana?

Posted in copii, SUA by saccsiv on august 28, 2011

Citez din articolul Vor fi americanii şi mai proşti după ce renunţă la scrisul de mână?:
Potrivit regulamentului Common Score State Standards, intrat în vigoare anul trecut şi adoptat de majoritatea şcolilor americane, scrisul de mână nu mai este obligatoriu în instituţiile şcolare.

Indiana se alătură statelor americane unde scrisul de mână nu va mai fi obligatoriu, acesta fiind înlocuit cu abilităţi “mai utile”, de tastare, după cum spun profesorii.  Măsura face parte din Iniţiativa Common Score State Standards, care îşi propune să asigure un învăţământ adaptat tehnologiei actuale.

Multe şcoli susţin că, pur şi simplu, timpul de predare nu este suficient pentru a-i învăţa pe copii ambele metode de scris.

Copiilor mai mari de 11 ani li se cere “să demonstreze o stăpânire suficientă a tastelor, pentru a tasta cel puţin trei pagini într-o singură sesiune”.

Unii dintre părinţi, însă, precum şi un grup de psihologi au reacţionat violent la decizia şcolilor, susţinând că abilitatea de a scrie de mână nu se rezumă doar la eficienţa notării informaţiilor, dezvoltând componente esenţiale ale gândirii.

“Cred că între scrisul de mână şi procesele cerebrale de învăţare există o puternică legătură”, susţine unul dintre critici. “Nu sunt de acord. Cum se presupune că vor şti să-şi scrie propriu nume?”, se întreabă o mamă.

Potrivit celui mai recent raport al Comisiei Europene privind progresele înregistrate în învăţământ şi formare, dat publicităţii în aprimie 2011, nivelul educaţiei în Europa a crescut considerabil, mai mulţi tineri absolvind învăţământul secundar şi învăţământul superior decât în urmă cu zece ani.

Totuşi, abandonul şcolar timpuriu continuă să reprezinte o problemă care afectează un tânăr din şapte în Uniunea Europeană şi unul din cinci elevi are în continuare competenţe reduse de citire la vârsta de 15 ani.

Cititi va rog si:

VIDEO: Cat de incult e cetateanul american? Dar cat de inculti or fi in general cetatenii de pe planeta?

 

8 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on august 28, 2011 at 1:33 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. STOP RFID 666 said, on august 28, 2011 at 3:29 pm

    Facturile de hârtie au zilele numărate
    Autor: Serban Buscu Duminică, 28 August 2011

    În ţările dezvoltate ale Europei, înlocuirea facturilor clasice cu cele electronice pare doar o chestiune de timp. Responsabilii UE discută deja de mai multă vreme despre introducerea unei reglementări în acest sens. Ca membră a UE, România va şi ea obligată să ia o astfel de măsură. Vezi ce alternative la factura de hârtie există în ţara noastră.

    Utilizată încă de la începutul anilor 2000 în ţările dezvoltate ale Europei (la scară largă din 2007-2008), factura electronică este, deocamdată, în România o mare necunoscută, deşi, teoretic, ar fi putut fi utilizată încă din 2007, o dată cu apariţia legii aferente. O singură bancă a emis însă până acum astfel de facturi şi a făcut-o abia anul trecut, mai ales pentru companii mari, cu origini în alte ţări. Cu toate acestea, firmele româneşti vor fi până la urmă nevoite să folosească acest tip de serviciu în contextul în care, într-un interval mediu de timp, organismele UE ar putea impune e-factura ca unică formă de facturare.

    Chiar dacă nu se va întâmpla astfel, companiile locale ar avea un dezavantaj major faţă de firmele din alte ţări în condiţiile în care e-facturile vor fi utilizate pe scară largă în Europa. Pe lângă avantajele directe şi imediate legate de economia de timp şi bani, privite într-un sistem integrat, facturile electronice aduc un avantaj concurenţial prin fluidizarea plăţilor între companiile din spaţiul UE, indiferent de ţara de origine.

    Trimiţi Fiscul la plimbare

    BCR, Bancpost şi CEC Bankde sunt cele trei bănci locale care, în colaborare cu Transfond, oferă clienţilor posibilitatea de a emite sau încasa facturi în format exclusiv electronic. Băncile emit, arhivează şi transmit destinatarului documentele, eliminând integral formatul clasic, pe hârtie. Potrivit reprezentanţilor BCR şi Bancpost, e-facturile au valoare de document justificativ. Unul dintre avantajele facturilor electronice îl evidenţiază Luminiţa Ristea, managing partner al Nexia.

    „În condiţiile în care contractul dintre bancă şi client prevede explicit că banca se obligă să arhiveze şi să transmită datele din factură (n.r. – cum este cazul nostru), atunci, în cazul unei inspecţii fiscale, autorităţile vor cere datele direct de la bancă, nemaifiind nevoie de alte acte justificative”, spune consultantul fiscal. Acest fapt uşurează şi munca contabililor, care nu mai trebuie să treacă în registre facturile, ele fiind deja arhivate de către bancă. Presupunând prin absurd că o companie din România ar emite şi încasa doar facturi electronice, în cazul unei inspecţii, ANAF va verifica întreaga situaţie contabilă cu banca şi nu la sediul clientului. Încheierea unui contract cu banca pentru emiterea de facturi electronice presupune achiziţionarea unei semnături electronice de la firma specializată, operaţiune al cărei cost merge până la 240 de lei pentru achiziţie, plus aproximativ 150 de lei, în fiecare an, pentru înnoire.

    Se discută în Europa

    Serviciile oferite de Bancpost şi BCR sunt doar o mică parte dintr-un program mai amplu, care se doreşte implementat la nivelul întregii Uniuni Europene şi care are ca scopuri simplificarea şi creşterea accesibilităţii tranzacţiilor electronice, de orice tip, în spaţiul UE, dar şi reducerea evaziunii fiscale şi a „optimizărilor fiscale” prin intermediul firmelor de tip offshore. Într-un final, implementarea acestui program va conduce, cel mai probabil, la eliminarea totală a facturilor pe formatul clasic, de hârtie.

    Programul, care poartă numele SEPA este administrat în România de către Transfond. „e-Factur@ pune bazele pentru dezvoltarea facilităţii de reconciliere a facturilor emise cu plăţile încasate, care constituie, în cadrul SEPA, al doilea serviciu cu valoare adăugată legat de plăţi, considerat de importanţă majoră pentru societăţile comerciale din Uniunea Europeană. Dezvoltarea serviciului a urmărit tendinţele europene generale, coroborate cu cerinţele pieţei locale, respectând în totalitate prevederile legislative în domeniu”, arată Răzvan Faer, şeful direcţiei Strategie şi Marketing din Transfond.

    Apreciază

  3. studentperole said, on august 28, 2011 at 4:45 pm

    Cand am primit primul calculator (acu vreo 10 ani, pentium 2) eram foarte bucuros, caci scriam urat la scoala. M-am gandit ca in viitor se vor implementa calculatoare la toate orele (nu doar cele de informatica) astfel incat toti elevii „cu scrisul urat” au sa sara in sus de bucurie, ca doar la tastatura toata lumea scrie frumos nu?:)

    o alta paranteza, legata oarecum tot de scris si abilitati creative: In primul si ultimul an locuit in SUA, am avut ocazia sa intalnesc cei mai frecati pe creier oameni, ca natiune. In fiecare vineri, in posta primea ziarul local al orasului cu fel si fel de stiri de la primarie, activitati educationale etc…totul bine si frumos pana aici. La mijlocul ziarul cele 2 pagini erau dedicate copiilor din orasul respectiv (intre 9-12 ani). Ce credeti ca erau afisate pe acele pagini? Desene din cerculete, liniute, cateva „statuete” de oameni, masinute trasate neindemanatic si fel si fel de „creatii minunate”, care noi le invatam in gradinita sau cel tarziu in clasa I la 7 ANI.

    Asadar, mergeti tare cu capul inainte ca zidul din fata e tare, da de va treziti. (aviz americanilor si evolutionistilor)

    Apreciază

  4. Dan said, on august 28, 2011 at 8:47 pm

    Scopul invatamantului public american asa cum a fost trasat de arhitectul sau John Dewey e realizarea omului nou de tip comunist:
    http://www.eagleforum.org/educate/2001/sept01/socialism.shtml
    John Dewey, known as „the father of modern education,” was an avowed socialist and the co-author of the „Humanist Manifesto.” The U.S. House Committee on Un-American Activities discovered that he belonged to 15 Marxist front organizations. Dewey taught the professors who trained America’s teachers. Obsessed with „the group,” he said, „You can’t make socialists out of individualists. Children who know how to think for themselves spoil the harmony of the collective society, which is coming, where everyone is interdependent.”

    Invatamantul privat american nu a scazut in calitate, insa este destul de scump si greu accesibil americanului de rand. Alternativele homeschooling, unschooling sau pur si simplu educarea copilului de catre parinti nu sunt de trecut cu vederea (cele mai bune variante de educatie solida).

    Apreciază

  5. sol said, on august 29, 2011 at 10:22 am

    Spre ce ne indreptam? uneori am impresia ca suntem inconstienti ca specie. ca ne sapam singuri groapa, ca ne imbrancim unii pe altii sa cadem in ea. am citit, cand eram copil, o carte sf numita „Malevil”. cineva isi imagina cum ar fi dupa cateva bombe nucleare aruncate aiurea, pe planeta, chiar curate fiind, adica fara radiatii distrugatoare… si, in lipsa tuturor comoditatilor moderne de care suntem dependenti, se imagineaza viata de dupa…. o mana de oameni scapati prin minune, luand-o de la capat, ca stramosii lor traitori in pesteri si comunicand prin desene pe peretii acestora. timp de mii de ani omul s-a straduit sa lase ceva bun in urma, sa-si imbunatateasca gandirea, sa evolueze moral . si acum copiii nostri nu vor mai capata nici macar abilitatea de-a scrie? daca intr-o zi tehnologia moderna va disparea, urmasii nostri nu vor mai avea nicio abilitate de comunicare nonverbala, complet neputinciosi in a se face auziti si intelesi de viitor….
    iarta-i , Doamne, ca nu stiu ce fac… sau poate STIU….

    Apreciază

  6. Alexandru(Fulger) said, on august 29, 2011 at 10:26 am

    Eu scriu mare dar acel scris ma reprezinta si cred ca pe fiecare om scrisul il reprezinta intr-un fel.

    Apreciază

  7. […] Vor fi americanii si mai prosti dupa ce renunta la scrisul de mana? […]

    Apreciază

  8. […] Vor fi americanii si mai prosti dupa ce renunta la scrisul de mana? […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.